- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Menthirist #16065 üzenetére
Hallottam már fél füllel olyan pletykákat itt valamelyik topicban, hogy az intel nem sokáig akar már dVGA-kat... Egyedüli szereplőként ezt simán megtehetné, onnantól meg az nV mindegy mit csinál.
-
TTomax
félisten
válasz
Menthirist #16054 üzenetére
Senkinek nem tartottak pisztolyt a fejéhez,hogy vegyen TXet.Akinek drága volt a fullos gpu az kapott egy alig vágott 980TI-t jóval barátibb áron.Érdekes hogy ez téged jobban foglalkoztat mint a TX tulajokat.Kicsit ugy érzem inkább neked savanyu a szöllö.....
-
törölt tag
válasz
Menthirist #16054 üzenetére
Vagy csak szarnak rá arra a pár dollárra... Ha valakinek meg véletlenül munkára/4K SLI-be kellett akkor az a +6 GB VRAM pont szükséges ne adj isten még az árát is visszahozta azóta...
Egyébként meg, ha igaz amit a Nano-ról állítanak ez fog történni a 390X-szel is, igaz nem ilyen nagyban de aránylag kb.
-
törölt tag
válasz
Menthirist #16051 üzenetére
Az előbb még az állítólagos értékcsökkenést hoztátok fel, nem pedig a termékek árazását...
(#16051) Menthirist: Milyen átvágás ? Ugyanazt a kártyát kaptad 350$-al kevesebbért ? Nagyon nem... Ugyanannak csökkentették 500$-al az árát, igen ez tényleg átvágás volt...
1000$-os a TX MSRP ára és 650 a Ti-é maradjunk ezeknél, továbbra is annyit mondok, hogy a +6 GB VRAM és a vágatlan GPU miatt jó ha 50$-al "vágták át" az embereket, cserébe 3 hónappal hamarabb megkapták...
Nem hallottam, hogy TX tulajok könnybe lábadt szemekkel térdepeltek volna a Ti review-ek előtt, csak ti szerintetek történt "óriási" átvágás. -
törölt tag
válasz
Menthirist #16004 üzenetére
Sőt még a seggedet se törlik ki,a taknyodat se távolítják el,ez így igaz.Ennek ellenére nézz rá néha a térképre és helyezd el magadat rajta mint uniós állampolgár
-
csatahajós
senior tag
válasz
Menthirist #16013 üzenetére
Jó ideje Radeonom van (10 éve kb) de ez szerintem maximum az utóbbi generációra igaz (bár tegyük hozzá hogy korábban más számított nagy felbontásnak ez is igaz).
Nekem a logika azt diktálná, ha valami nagy felbontáson (ahol tényleg a végletekig a GPU ereje és a memória alrendszer számít, a CPU szinte alig) jól megy, akkor az kisebb felbontásokon (1440p, 1080p) is legalábbis közel van. Nyilván a CPU limites 1280X1024-et most ne vegyük ide.
Driverre lehet fogni a dolgot, de akkor drasztikusan be kell erősödniük lejjebb, amire bevallom sajnos kevés esélyt látok.
Off: engem egyébként leginkább a Guru3D és a techpowerup tesztekben említett coil whine tart vissza....pont ezért cserélném a 290-emet...
#16021: hol találtál? Eddig csak külföldit linkelt mindenki nekem
-
daveoff
veterán
válasz
Menthirist #16021 üzenetére
Azt mondom, hogy most drága, mert még csak pár darab szállingózott Magyarországra, ha már lesz raktárkészlet, akkor olcsóbb lesz sokkal.
-
-Solt-
veterán
válasz
Menthirist #16013 üzenetére
Szerintem is a W10-ig mindenképpen érdemes kivárni...
-
csatahajós
senior tag
válasz
Menthirist #15984 üzenetére
De nálam pont olyan helyre lépett, amivel hirtelen nem tudok normálisan dönteni
Mármint túl jó ahhoz, hogy azt mondjam szar és veszek Ti-t, de túl gyenge ahhoz, hogy fordítva tegyem
Mindkét oldalnak megvannak a maga előnyei és hátrányai, mint technológia, mind sebesség vagy akár hang terén. Szóval most nálam tipikusan egálban vannak, erőben a Ti jobb, de a technológiák az amd oldaláról jobban tetszenek, a tuningolhatóságban nem vagyok annyira biztos azokat a vrm értékeket elnézve, ugyanakkor ilyen 980 Ti G1-eket meg hasonlókat nem találok magyar webshopokban, csak stock hűtésűeket 1000-res alap órajellel (és igen, ezt értettem stock alatt, mégha ezekkel a bordákkal is lehet húzni őket). Plusz még nem tudjuk mi lesz nem day-0 driverekkel, vagy épp win10 alatt. Szóval nálam nem győzött most egyik oldal sem, az én prioritási rendszeremben kb egálban vannak. Ha most procit-lapot cserélek, vagy 2-3 hónapig nem lesz megint pénzem a kártyákra, meglátjuk addig ki mozdul el ebben a játékban számomra kedvező irányba
Szaby59: szép szép az a G1, csak az a gond hogy itthon én még nem láttam nyomát sem. Ezzel így pedig nem érek semmit.
Detto ugyanezt gondolom, szóról szóra....ha lehetne itthon OC-s Ti-t kapni akkor arra hajlanék de a többi tényező visszatart...nekem fura nagyon hogy 4k-ban partiban van lejjebb meg gyengébb..logika szerint pont fordítva kéne legyen
-
törölt tag
válasz
Menthirist #16000 üzenetére
Hozzá kellene szokni már,hogy uniós polgárként teljesen és totálisan mindegy hol vásárol valaki.
-
Sonja
nagyúr
válasz
Menthirist #15987 üzenetére
Németeknél Gigabyte G1 már nagyon jó áron beszerzhető (710€ ~ 220eHUF).
(#16000) Menthirist: Ez tény, de nem vagy kötelezve, hogy csak itthon vehetsz, ezért (is) linkeltem. Persze érthető, ha csak magyarországon vásárolsz. Viszont szvsz ez az ár nagyon "olcsónak" tűnik. Idehaza több lehet.
-
Csabro
tag
válasz
Menthirist #15994 üzenetére
Hat ha jo lesz a VR akkor en is bevallalom. Monitornak meg veszek akkor valami nagy dog ips 21:9 et film/netezni
-
Csabro
tag
válasz
Hat ugy nezem mi full egyforma helyzetben vagyunk vga teren... Nemtudjuk mi lenne a jobbik dontes. Habar nekem a monitor (rog swift) a gsync es 144hz miatt az nvidia oldalra huzza a fejem.. De leginkabb a fury x mellett (kivancsi voltam mit tud) a 980 ti strix/lightning verziokat varom. Ha megjelenne valamelyik valoszinu mar huznam is le a bankkartyam az elado seggen....
-
Zorel
senior tag
válasz
Menthirist #15987 üzenetére
Én a héten itthon vettem custom hűtős 980 Ti-t, szóval már akad és egyre csak több lesz...
-
törölt tag
válasz
Még nincs egy custom sem, nem mintha Fury már lenne a boltokban
Mire normalizálódik a Fury készlet addigra ezekből is lesz, külföldön is csak múlt héttől kapható. -
Csabro
tag
válasz
Menthirist #15978 üzenetére
Hat a legjobb szo a fury x-re, hogy olyan semmilyen nem lett.
se jo se rossz.... Szurkeeger
-
Asbee
veterán
válasz
Menthirist #15863 üzenetére
+1 de inkább amd vs nv
-
törölt tag
válasz
Menthirist #15850 üzenetére
"stock 980 Ti és Titan X tempó" Ne vicceljünk már. A ref 980 ti agyonveri 1440p-ben. 1920x1080-ban meg úgy megy mint egy ref980
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Menthirist #15799 üzenetére
Nem arrol volt szo, hogy a Fiji tud "cpu-level" prremptiont, hasonlot meg csak a Pacal fog tudni a tuloldalon, ami fontos a kesleltetes alacsonyan tartasahoz?
-
törölt tag
válasz
Menthirist #15779 üzenetére
Akkor azon részt vedd semmisnek és utólag elnézést érte
-
törölt tag
válasz
Menthirist #15774 üzenetére
Tényleg, jó mert szabadon véleményt nyilváníthatunk...
"az első mondatodban meg felteszem volt egy vessző a nem után."
Sajnos lemaradt. Hasonlóképpen ahogy nálad a nagy kezdőbetűk az új mondataidnál vagy a vesszők néhány helyen a "hogy" előtt, ha már ilyenekbe kötsz bele...Egyébként meg senki nem mondta, hogy szar melyik hszben állítottam ?
(#15773) stratova: Vízhűtés vs. mókuskerék, semmi kiemelkedőt nem látok, inkább elvárható.
-
törölt tag
válasz
Menthirist #15758 üzenetére
Tudtommal 12.0 supportja az AMD-nek volt elsőnek, de amúgy is azt mondjátok a tier a lényeg...
Kb annyira releváns egy ilyen "elmélet" mint a többi találgatás, csak az előbbi legalább az elmúlt 6 év tényeire alapul...
Akkor sem értek sokat azzal, hogy jóval hamarabb volt egy DX11 képes architektúrájuk, most sem garancia erre. -
TTomax
félisten
válasz
Menthirist #15739 üzenetére
Nálam a kiélezett harcot azt jelenti ha ugyanazt a teljesítményt valakinél olcsóbban kapom meg/vagy ugyanannyiért több teljesítményt,ez utóbbi ugye nem játszik ha mindenki a 980Ti szintjére várja a FuryX-et.Igy hát nincs itt semmiféle kiélezett harc.Az majd akkor lesz ha a Fury X ára esik ötven dolcsit.
-
nubreed
veterán
válasz
Menthirist #15714 üzenetére
Én sem azt mondtam, hogy ilyen 30-40 fps -ekkel veri meg a csúcs nVidiát. De a Fury X -et mégiscsak a csúcs nVidia ellen küldi harcba az AMD. Pont az lenne itt a poén és egy csomóan ennek adtak hangot itt a fórumban is, hogy ugyanazon az árszinten vagy olcsóbban fog az AMD lényegesen jobb teljesítményt adni a Fury/X -el mint a jelenlegi nVidia csúcs. Én csak annyit várok hogy ez igaz legyen. Az eléggé egyértelmű, hogy a hivatkozott oldal teljesen részrehajló és ezért az a teszt abszolút nem tekinthető objektívnek. De az isten mentse meg attól az AMD -t, hogy a rendes, objektív tesztelő oldalak is hasonló eredményre jussanak, mert akkor nagy lebőgés lesz. Aztán majd lehet magyarázni a bizonyítványt. Na de ezek mind csak találgatások, ez is a topik neve, pár óra és elvileg többet tudunk.
-
SpongyaBob
veterán
válasz
Menthirist #15732 üzenetére
Teljesen mindegy mekkora lesz a teljesítménye a Fury-nak ígyis-úgyis az lesz a válasz a másik oldalról, hogy ennyi telik az AMD-től, csak ennyire képes a hiper-szuper Fury.. Mert ha hozza a 980ti akkor miért nem veri agyon, ha pedig alatta lesz azért. Pedig az árakból egy ideje már tényleg lehet következtetni, hogy nagyjából azonos teljesítményt várható szerintem.
Annak meg üröljünk, hogy van kiélezett harc a csúcskategóriában is
-
UnSkilleD
senior tag
válasz
Menthirist #15732 üzenetére
most nem azért de azonos áron lesz a kettő, akkor mégis mit várnak az emberek? az azonos teljesítményűeket mindig belövik azonos árra aztán kész, ebből már tudni is lehet a teljesítményét kb
-
válasz
Menthirist #15719 üzenetére
Annyit tennék még hozzá, hogy most kimondottan ajánlott több tesztet megnézni, mert a beállításoktól függően akár egy játékon belül is igencsak billeghet a mérleg a 64 ROP miatt. Ill. érdemes megnézni, hogy a tesztet készítő oldal ugyanazokat a teszteseteket használja-e, mint a 980Ti tesztben.
(#15729) Ren Hoek: Erős a gyanúm, hogy a wundertreiber elsősorban a CPU-limites eseteken segít - a VGA-limites javítások inkább a <5% felé fognak húzni.
-
ScomComputer
veterán
válasz
Menthirist #15719 üzenetére
A hivatalos feloldás, hány órától van?
-
Laja333
őstag
válasz
Menthirist #15714 üzenetére
Legjobb...
Mintha kicsit részrehajló lenne. -
Milka 78
nagyúr
válasz
Menthirist #15679 üzenetére
Nem egy rossz megoldás,nálam is úgy van.Remélhetőleg tényleg oldható a venti rajta,mert így egyféle képen lehet berakni ami nagyon gáz lenne.
Mondjuk a gyárit raknám előre és a hátsó ventit fixre szabályoznám,lassabb fordulaton.Vagy ha oldható rongálás nélkül a kábel akkor egy pwm-es Y kábellel raknék rá egy másik ventit is.
Sok még a kérdőjel.ezmiez36 : Tünde betűk jönnek elő és csak a 404-et értem belőle...fake.
-
daveoff
veterán
válasz
Menthirist #15679 üzenetére
Igen, a pumpa a gpu felett van a kártyán.
-
daveoff
veterán
válasz
Menthirist #15672 üzenetére
Akkor tévedtem, ennél előírták....
-
daveoff
veterán
válasz
Menthirist #15662 üzenetére
Szerintem ennél a rendszernél tök mindegy hol van a pumpa, vagy a radiátor, ha nem így lenne akkor előírnák a kompakt víznél is, hogy szereld be. Én már mindenhogy próbálgattam a kompakt vízhűtéseimet, az elhelyezkedés ilyen szempontból teljesen mindegy volt. Azért jobb, ha előre teszed, mert akkor friss levegőt tudsz adni a radinak.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
aha ez jonak tunik
-
-Solt-
veterán
válasz
Nálam a H80 akkor működik tökéletesen, ha a radiátor úgy van feltéve, hogy a csövek alul vannak.
(#15663) Yllgrim: Engem zavar... ilyen értékű cuccokra a 3 év minimum dukál. Így 2 évig tudom használni, és utána még könnyen el lehet adni.
Így adtam el a 780-t is.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Menthirist #15652 üzenetére
Zart rendszer, de nem legmentes, valahova tagulnia is kell a melegtol a folyadeknak. Ezert celszeru a radiatornak lennie felul, mert ha a legbuborek a motorba meg, akkor nemlesz tul hatekony.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Menthirist #15652 üzenetére
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Menthirist #15627 üzenetére
DVI-D csatoloba jo ez vajon, vagy valamelyik masik DVI tipusra alakit? Nekem csak DVI-D, meg VGA bemenet van a monitoromon.
-
törölt tag
válasz
Menthirist #15627 üzenetére
Az DP-DVI adapternek tünik. Ez nekem is jó lenne, mert az ASUS monitoron csak HDMI és DVI van.
-
keIdor
titán
válasz
Menthirist #15612 üzenetére
Akkor fals az infóm.
-
törölt tag
válasz
Menthirist #15588 üzenetére
A GPU-t lehet csak feszt nem lehet (még) emelni... [link]
A memória viszont egyelőre hivatalosan is tiltva van a driverben. -
törölt tag
válasz
Menthirist #15583 üzenetére
Nem lehet a memóriát OC-zni, legalábbis az elején biztos nem...
-
nubreed
veterán
válasz
Menthirist #15560 üzenetére
Hát elvileg elég nagy a házam, Xigmatek Midgard 2, elvileg beleférne. De mindjárt utána kotrok mekkora a max ajánlott kártya hosszúság bele.
Maximum graphics card length 295mm (410mm with HDD cage removed) a házamban.
Vajon mennyire hosszú az a Sapphire? Meg ha ennyire szét van hajtva, hozza egy sima 290x szintjét?
-
rocket
nagyúr
válasz
Menthirist #15535 üzenetére
Az AMD feladata a termekei melle az elvarhato termektamogatas nyujtani, es ez nem abbol kene alljon, hogy megjelenes napjan bejelentik, hogy "we love the game", es elkezdik optimalizalni.
Sokan meguntak mar ezt ami tenyleg mar 10+ eve zajlik, ezert is csokken folyamatosan az AMD piaci reszesedese, nem csak azert mert nem voltak kepesek megfelelo alnernativat kinalni ~9 honapja, es a R3xx csalad kartyaira se mondhatni, hogy "sell like hot cakes".
Sajnos a gond azzal van, hogy lehet 10-bol 1 jatek fur szarul, de ha az az 1 jatek az ami 1+ millios eladasokat fog produkalni, az sokkal nagyobb visszahangot kap, az sokkal tobb embert erint, mint a Farming Simulator.
-
törölt tag
válasz
Menthirist #15531 üzenetére
Nem, az AMD eddig azt twittelte, hogy az egész mesterségesen lett generálva [link]
Aztán mikor a fejlesztőcég vezetője felhívta a figyelmüket, hogy a driverrel van gond azóta elhallgattak és nincs hír efelől
Visszakanyarodva az eredeti diskurzushoz, igenis volt olyan Gameworks cím a közelmúltban amivel nem volt probléma, sőt a Watch_Dogs még jobban is futott AMD kártyákon, de a Fury-t is pl a Far Cry 4-el demózzák még hivatalos eventeken is...
-
törölt tag
válasz
Menthirist #15525 üzenetére
Te kérdezted, hogy miért olyan megoldást választottak ami a másik oldalnak nem jó én csak finoman utalni próbáltam rá, hogy a "másik oldal" eléggé szar helyzetben van és ilyen részesedéssel nem csoda ha nem veszik figyelembe őket, ugye 40+ FPS így is megvan ami autós játéknál elegendő...
A Physx-nek meg nyilván oka volt, hogy ezt választották az AMD nyugodtan ajánlhat alternatívát...9 FPS-t jelent átlagban a GPU Physx, a 970 és a 290X között 20 van...
(#15526) Malibutomi: Eddig is az volt, hogy az AMD kapott tesztbuildeket.
-
törölt tag
válasz
Menthirist #15522 üzenetére
Az AMD driverének már ideje volt fogyóznia
"Overall, PhysX uses less than 10% of all physics thread CPU on PC. It is a very small part of the physics system so would not make a visual difference if run on the CPU or GPU"
" a lényeg az, hogy olyan megoldást választottak, ami az egyik oldalt megöli, a másikat nem. És ezt egy-két éve is tudták"
Miért milyet kellett volna ? Sorolj már fejlesztés alatt álló alternatívákat...
A dVGA piac 75%-a támogatja a GPU Physx-et (amit érdekes módon az AMD tábor feleslegesnek titulált). A maradék 25% meg vegyen jobb CPU-t..."Az ugye megvan, hogy egy csúcs intelnek vagy 150 gflops körül van a teljesítménye, míg egy 960-nak 2308? Ergo ha 100 gflops-nyi fizikát számoltatnának mondjuk, az majdnem megöli a procit, de a 960-nak meg sem kottyan..."
És nyilván az a szerencsétlen 960 fizikán kívül mást nem számol
Érdekes, hogy akkor a buta Maxwell a gyenge 128 bites busszal fizikárval és 3D-vel is egyszerre megbirkózik
Ezt pedig a végére:
"Direct involvement with both nVidia and AMD has been fruitful in assisting with the game performance at various stages of development. Both AMD and nVidia have had access to working builds of the game throughout development, and they have both tested builds and reported their results and offered suggestions for performance improvements." -
törölt tag
válasz
Menthirist #15519 üzenetére
Továbbra is annyit tudok mondani, hogy Windows 10-en AMD kártyával jobb driverekkel gyorsabb innentől kezdve felesleges bármilyen direkt dologra gondolni.
Guru3D fórumban is ott van összeszedve, hogy milyen hatásai vannak már régóta annak, hogy ennyire gyenge az AMD DX11-es drivere - persze megint lehet ráfogni másra azt a legkönnyebb.A Project Cars ráadásul nem GameWorks cím, csak a Physx-et használják...
Úgy mellékesen megjegyzem, ha akkora mennyiségű fizikát kellene a GPU-n számoltatni akkor nem lenne elég 1 kártya és főleg nem az lenne, hogy egy 960 veri a 290X-et -
rocket
nagyúr
válasz
Menthirist #15519 üzenetére
Where is Havok? Bullet?....
Elvesztek a szines grafikonok dzsungeleben
Abu miket hordott ossze ezekrol is, a nagy budos semmi valosult meg
-
törölt tag
válasz
Menthirist #15517 üzenetére
Megint leírom azért gyorsul Win 10 alatt mert csökkent a driverük overheadje, emiatt lassabb az összes kártyájuk ha gyengébb/közepes procival van társítva - ez a probléma nem új dolog, csak a Project carssal csúcsosodott ki...
"Tehát a probléma ott van, hogy az amúgy igen, prociigényesebb driver mellé belapátolták a cpu-hog physx-et, hadd fullasszák meg egymást, míg nv-n röhögünk mert gpu-ra tehető."
Nem proci-igényesebb, hanem nem olyan hatékony és ez a probléma forrása, már rég rendbe kellett volna hozniuk, de nem tették, most visszaütött...
"Ha amd-n is futna a physx gpu szinten, akkor megnyugodhatsz, nem lett volna semmi baja a drivernek."
De soha nem futott, most ez miért is releváns elmélkedés ? Ha fixálták volna a drivert akkor nem lett volna probléma, hogy a CPU-n fut és a saját CPU-ikkal is jobban futnának a kártyáik ennyi a történet...
-
törölt tag
válasz
Menthirist #15515 üzenetére
Úgy érted, hogy lecsökkentették a látótávot olyanra, hogy nem látsz különbséget de a játék 2x jobban fut
Patch előtt pedig az volt a probléma, hogy aránytalanul terhelte az egyik CPU magot, ami AMD procisoknak nem olyan jó, biztos, az intel intézte, hogy így legyenEgyik probléma sem a Gameworks-höz kötődik.
Szerk.: A project cars az AMD W7/8 DX11-es drivere miatt szar, pont azért gyorsul Windows 10 alatt.
-
guftabi96
addikt
válasz
Menthirist #15511 üzenetére
Idegesítő ez már..
Mondjuk szerencsére engem nem érint, mert egy ideje már nem igazán jött olyan játék, ami engem annyira lekötött volna: FC4 nem futott túl jól, bár ha jól tudom, akkor azóta ez már javult. (Meguntam, a 3 jobban tetszett). Shadow of Mordor az nekem kb 20 percet volt fent a gépen (Gyűrűk Ura fanok biztos nagyon szeretik, de nekem nem jelentett mást, mint egy kihalt, sivár, unalmas területen orkokat ölni). Dying Light: le se szedtem, életemben 2 zombis játékkal játszottam, mégpedig a két L4D. Azt is haverokkal. Úgy jó.
Project Cars: Nagyon vártam, de aztán csalódás lett a vége. Nekem az AC sokkal jobban visszaadja azt, hogy éppen mi történik az autóval.
Witcher: hairworks off, és szerintem nem fut olyan rosszul, ennek még lehet nekiállok a nyáron.
Ez az új Batman mondjuk lehet érdekelne. Az Arkham Asylum tetszett, de ott el is vesztettem a fonalat. Azóta nem játszottam Batman játékkal.
Egy szó mint száz, tényleg felettébb furcsa, hogy kb az összes NV játék rosszabbul fut AMD-n.... -
Crytek
nagyúr
válasz
Menthirist #15501 üzenetére
Mire felébredek 4 kor melóba menet előbb legalább már látom elég-e egy 980 a max grafikához full hd-be!
Nagyon ,de nagyon remélem ,hogy igen!Remélem a Fury tesztekbe valaki megnézi majd a Batmant AK-ot is
-
rocket
nagyúr
válasz
Menthirist #15449 üzenetére
Te lehet nem dolsz bele, de sok embert ez elfog tantoritani a Fury X vasarlasatol.
Meg OC.uk foruman is sokan HDTV-vel nyomjak a 4K-t, nem monitorral, es a fejuket a falba kezdtek verni amikro kiderul, hogy nincs HDMI2.0, vagy legalabb atalakito.#15447: Valami nem stimmel a "It felt like 60FPS+", mert a kepen vsync on es 30hz beallitas van.
-
rocket
nagyúr
válasz
Menthirist #15437 üzenetére
Matt mar nem dolgozik az AMD-nel junius 15 ota.
A lenyeg, hogy megjelenesre nem lesz, es amig nem jon addig marad HDTV-k 99.99%-nal a 30hz 4K gaming, ezt akarhogy akarod tompitani, oriasa blama egy az AMD altal 4K gaming kartyanak nevezett termeknel.
Plusz az ara minimum 60 euro lesz az aktiv atalakitonak.
-
törölt tag
válasz
Menthirist #15417 üzenetére
A Fury Pro indulásáig lesz hiánycikk mert utána már a Fury Pro lesz a hiánycikk
Mi azért még emlékszunk a régi KGST idokre -
Yllgrim
őstag
válasz
Menthirist #15384 üzenetére
Hat betarazok par oldalon ahol vennem es ahol sikerul eloszor az nyert
Aztan lehet lecsuszok rola mindenhol
-
Yllgrim
őstag
válasz
Menthirist #15382 üzenetére
-
Yllgrim
őstag
válasz
Menthirist #15379 üzenetére
Hat irja hogy atm... Holnap majd hajtja AMD-t az uj driverek miatt meg kell az uj MSI Afterburner is vagy barmi amivel szoftveresen fel lehet oldani vagy engedelyezni ezt a funkciot.
Irta is varjuk meg a szerdat... Kossz, mer az olyan konnyu...
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Menthirist #15379 üzenetére
Nincs ebben semmi meglepo, ki kell jojjenek az uj szoftverek amik ismerik a vezerlot rajta. A 290X-nel is igy volt, aztan jott az ujabb AB es ment minden.
-
Yllgrim
őstag
válasz
Menthirist #15364 üzenetére
Lejart a szerkesztes... Szoval az annyira nem erdekes, mar tegnap meglett tuloraval, ha sikerul akkor veszek szerdan addig felkeszitem a gepet tesztekre
14 napon belul visszakuldhetem indoklas nelkul bar van egy olyan erzesem, szerelem lesz elso latasra.
(#15366) Titanone: En mar csak Seasonic-ot veszek de rengeteg remek ceg van, azokkal mar nehez melleloni, inkabb azzal lehet a gond hogy nincs szerencsed es hibasat fogsz ki, de mar ez sem jellemzi, nagyon pici ra az esely.
(#15369) Titanone: FX-290X mellet sem erdekelt a fogyasztas
Van par funkcioja es supportja AMD-nek ami miatt nalam tobbszorosen hatekonyabb az AMD VGA mint az Nv.
-
Titanone
tag
válasz
Menthirist #15364 üzenetére
Jaja konkrétan úgy gondoltam, megvárom a július 14-et, plus 1 hét minimum. Akkortól leszek szabin
Meg vennem kell először egy tápot. De még mindig nem döntöttem el milyen legyen.(kb. 20-30 tesztet megnéztemcorsair,seasonic,super flower,fsp,be queit)
-
kovsol
titán
válasz
Menthirist #15352 üzenetére
Meg kellene nezni egy 290 Vs 290x fogyasztást, most mobilrol vagyok igy max ha hazaértem tudok teszteket keresni. Bár az orajel is vissza van véve a 290-en.
-
HSM
félisten
válasz
Menthirist #15349 üzenetére
Azt gondold végig, ha levágsz a csipből, akkor amennyit javul a fogyasztás, annyit esik a teljesítmény is, tehát a perf/watt nem javul.
Kisebb órajellel lehet a perf/watt-on javítani, mert sokkal nagyobb mértékben csökken a fogyasztás, mint a teljesítmény.(#15350) kovsol: A lekapcsolt részek ha áram alatt is vannak, nem igazán fogyasztanak. De tény, hogy a fizikai ottlétük növelheti a megmaradó rész fogyasztását kis mértékben, de szerintem ezen a szinten csak összezavarnánk a fórum olvasóközönségét.
-
kovsol
titán
válasz
Menthirist #15349 üzenetére
A letiltott magok is benne vannak a GPU-ban, igy a fogyasztás nem fog csökkenni.
-
HSM
félisten
válasz
Menthirist #15345 üzenetére
Csak halkan szólok, hogy a csip megvágása semmit nem javít a perf/watt arányon. A legjobb perf/watt arányt a fullos csippel lehet mindig elérni.
-
törölt tag
válasz
Menthirist #15343 üzenetére
De azokon gyengèbb a gpu így kevesebb hőt termel vagy nem? (Nem vágom a Fury-t) De èrdekelne a dolog.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Menthirist #15222 üzenetére
plusz szerintem nonszensz, hogy 8 eve nem birunk tovabblepni az 1080pn.
-
HSM
félisten
válasz
Menthirist #15222 üzenetére
Hát nem tudom, szerintem pont a fű meg a falevél éppen az, ahol a geometriával/GPU erőforrásokkal spórolás a lehető legjobban tetten érhető. Persze, vannak játékok jobbféle fűkkel, fákkal, de konkrétan egy sem jut eszembe, ahol kevésnek éreztem volna a felbontást a grafikai részletességhez képest, a fordítottjára viszont igencsak volt példa.
A fejek is ugyanaz az eset, jópofán hangzik így a "4K textúra", de ott is inkább a geometriai részletességen szoktak csúnyán elúszni a dolgok. Úgyértem, már FHD-n is, nemhogy mi lenne 4K-ban.
Persze, világos, miről beszélsz, hogy el sem készül a 4K tartalom, de visszatérve a fűre, fára, hol látni manapság játékban egyáltalán ehhez hasonlót? [link]
Ha nem az eredeti nagyfelbontásút nézed, hanem csak a kb. fél képrenyőnyi kisképet 1024*683-as felbontásban, még olyat se nagyon produkál semelyik játék...(#15224) ffodi: A fórumtárs azt kérdezte, ennyire megértő lennék-e, ha az Nv-nél lenne hasonló probléma. Az Nv-s dolgoknál azt írtam le, ott miért voltam bizonyos dolgokon felháborodva, és most miért nem vagyok. Gondoltam, ha indokokat is írok, akkor ér valamit a válaszom.
A régi genek supportja alatt azt értem, hogy az aktuális generáció mindig jó supportot kap, viszont az előzőt szeretik elfelejteni. Jelenleg pl. a Keplert. De sejthető, hogy a Maxwell sorsa sem lesz más, mivel a Pascal eléggé más felépítésű cuccnak ígérkezik, két drivert meg nem lesz gazdaságos maxon fejleszteni.
Ami az AMD drivereit illeti, nekem semmi bajom nem volt velük, pedig éveken át AMD kártyáim voltak. A ZeroCore bugok nagy része, és a BS-ek közül is jelentős számban alaplapi eredetű gondok. Ott a lapok gyártóit kéne masszírozni, hogy írjanak rendes BIOS-t a lapjukhoz. Persze, könnyű az AMD-t okolni ezekért, hiszen csak azzal jelentkezik, mivel az Nv-nek nincs ilyen technológiája, ami elaltatná a GPU-t bizonyos esetekben.
(#15230) Erdei88: Mindenhogy tudja a 4K-t. HDMI-n és DP-on is. Csak HDMI-n van egy 30Hz-es limit, amit csak DP-HDMI2 átalakítóval lehet kiküszöbölni. Nem ideális megoldás, belátom, de közelsem akkora tragédia, mint néhányan beállítják.
A Maxwell úgy jön ide, hogy leírtam, Nv oldalon mikkel volt bajom, és miért tartom azokat súlyos gondoknak, míg ezt a HDMI2 dolgot nem. Nem a gyártó színe alakítja a véleményem.
-
mackosajt
addikt
válasz
Menthirist #15226 üzenetére
Aknakereso, passziansz 4k felbontason mekkora lehet.
Ezek a számok már mezei halandók számára elérhetetlen dolgok.
-
HSM
félisten
válasz
Menthirist #15211 üzenetére
Arra gondoltam, hogy nem a 4K fogja meghatározni a kép részletgazdagságát, hanem a játék készítői. Még FHD-n is ritkán a felbontás, ami limitálja a részletgazdagságot. Ne felejtsd el, hogy a látásnak is komoly fizikai határai vannak. Szóval igen, 4K-ban szebb lehet a játék, ha a készítők kellően sok (értsd pokoli sok) részletet tesznek bele, és Te is olyan távolságból nézed, ahol ez érvényesülni tud.
Én nem a 4K --> FHD konverzióról beszéltem, hanem a 4K megjelenítőn FHD tartalomról. Igen, így 4 pixel működik egyként, de nem veszik el részletesség, mint ami általában történik, ha nem natív felbontásban megy egy LCD kijelző, mivel így nincs szükség interpolációra.Ugyanakkor írod is, hogy zavarna a 30FPS, de közben el is várnád, hogy csurig legyen a játék részletekkel. Hát erre elég kicsi esélyt látok. A rengeteg részlet hatalmas felbontáson olyan számításigény, amitől még egy Fury is igen messze van. Ez szerintem ma még csak álom.
(#15214) Erdei88: Ha ilyen jelentéktelen, kb. magától megoldódó dologról lenne szó, akkor nyilván. De pl. Maxwell-eknél nem fog megoldódni magától a 3,5+0,5GB-os dolog, nem fog megoldódni a sávszélesség szűkössége, nem fog megoldódni a régebbi generációk megfelelő supportja, a GW mesterséges gépigény-növelése.
Ezeket nem tudod kivédeni egy párezer forintos kütyü beszerzésével, ráadásul a tulajdonosi körből is sokkal többeket érint, mint ez a HDMI2-es dolog fog a Fury-val. -
HSM
félisten
válasz
Menthirist #15200 üzenetére
Nem általánosítottam. Az álláspontomat írtam le, ahogyan Te is. Azért ha racionálisan végiggondolod, szerintem neked is világos lesz, hogy nem a 4K felbontástól lesz szép egy játék grafikája.
Arról nem is beszélve, hogy "veszteségmentesen" rámehet a FHD a 4K kijelzőre. A sebességes büntetése pedig hatalmas a 4K-nak. Ha a 30Hz zavar, a 30 körüli FPS is fog.
A csip ha már le volt tervezve, elég nagy gabalyodás lehet, ha bizonyos helyre még hozzá kell toldani ezt vagy azt. Nyilván jó okuk volt így kihozni. Egy új revíziónak is iszonyat költségvonzata van, nemhogy egy ilyen áttervezésnek.
Szerk.: Jön az átalakító nyáron, problem solved.
(#15201) TTomax: Nem írtam ilyet. Viszont a régi 290X 8GB-okon így volt, mivel oda kétszerannyi csipet tettek, mint a 4GB-os kártyára. Így a kétszerakkora kapacitású ramcsipekkel biztos nem ennyi a plussz fogyasztása, viszont borítékolhatóan bőven a kisebb kapacitású csipek fölötti.
-
Yllgrim
őstag
válasz
Menthirist #15063 üzenetére
Amint meglatom instant buy, ott veszem ahol hamarabb kihozzak, egesz nap a fobb oldalakon fogok csucsulni es varni hogy ki legyen listazva. Halat adok az egnek hogy a fonokom most ment szabira
Next day delivery
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Menthirist #15063 üzenetére
1-2 honap mulva en is lehet beruhazok, de most mas projekt van.
-
daveoff
veterán
válasz
Menthirist #15058 üzenetére
az jó legalább lesz tapasztalat testközelből, utána már könnyebb lesz a döntés nekem....
-
törölt tag
válasz
Menthirist #15047 üzenetére
Nekem olyan, a Strix 970-en is csak 1 (!) fehér led van a 8 pines csatolónál de este elég nagy fénye van még annak is, normál körülmények között nem zavar, csak ha a filmet nézek.
(#15050) daveoff: Akkor marad a ragasztás
ZeroCore... jaj inkább hagynák az egészet...Amúgy a 2x8pines képen olyan mintha kicsit sérült lenne a PCB vagy lehet csak valami odakerült: [link]
-
TTomax
félisten
válasz
Menthirist #15047 üzenetére
Ha kifelé tol akkor abból nem lehet gond.
-
törölt tag
válasz
Menthirist #15042 üzenetére
Remélem ezeket a ledeket kilehet majd valahogy kapcsolni...
-
TTomax
félisten
válasz
Menthirist #15044 üzenetére
Én lehet inkább a ház aljába raknám a táp elé,az orrában gondolom még a 200mmes venti tolja befelé nem?
-
TTomax
félisten
válasz
Menthirist #15042 üzenetére
Meg kell hagyni beépítve jól néz ki!De hogy senki nem kapja le a ventit egy fényképre.
-
Prosector
addikt
válasz
Menthirist #14996 üzenetére
Es mik a tapasztalatok? Ez nem a 1040-es, Guru3D-s driver, ugye?
-
törölt tag
válasz
Menthirist #14975 üzenetére
Én személy szerint sajnálom,hogy az AMD csak és kizárólag időutazóknak készít termékeket.Megint megy a várakozás,most épp egy driverre.Kár,hogy ennyire nem számít a jelen valósága és az épp aktuális időszámítás.
(#14977) Malibutomi Túlzásokba én? Egyet szóltam hozzá,ellenben tetemes mennyiségű utalás van az új driver messianisztikus érkezésére.
-
Laja333
őstag
válasz
Menthirist #14973 üzenetére
Bízok benne, hogy bevárják az új drivert, csak azért engedik a review-kat 24 utánra. Az még egy kicsit felbolygathatja az erőviszonyokat.
-
Yllgrim
őstag
válasz
Menthirist #14969 üzenetére
Hat ebben nem sok cenzurat latok, semmi sem gatolja meg azokat az oldalakat hogy kesobb vegyenek majd kartyat vagy kolcsonkerjenek es teszteljek.
A cegek ezzel inkabb attol veszik a lehetoseget a szamukra hogy "elsok kozott" teszteljek es publikaljak az eredmenyeiket. Ha NDA sertes volt es amiatt nem kapnak akkor jogos.
De mar megint vihar a biliben, annyi teszt lesz itt hogy gyozzuk majd olvasgatni oket...
-
válasz
Menthirist #14969 üzenetére
Azok majd megveszik a boltba ha tesztelni akarják... semmi cenzúra nincs.
-
Yllgrim
őstag
válasz
Menthirist #14966 üzenetére
Jajj, azt a videot nezegettem valamelyik nap, szanalmasak. Helyes akarmelyik cegtol, legyen, piros, zold kek, ha megszegi a szabalyaikat akkor cumi.
Ha nekiallnek en is leakelgetni a fonokom biztos nem az internet hozzaferesemet venne el hanem eleg komolyan feltrancsirozna
Ezen a szinet nem csak a hirnevrol van szo hanem sulyos 10 vagy akar 100 milliokrol, dollarban.
Az ujsagirasnak is vannak szabalyai ki es ki nem mondottak, illik kovetni.
-
válasz
Menthirist #14966 üzenetére
mégha amúgy nem is mond mindenben hülyeséget, vagy legalábbis igyekszik beállítani a mondandóját úgy, hogy "képtelenség, hogy képes lenne rá, de ha mégis, én örülni fogok". "nem lesz képes erre vagy arra, de ha igen, én örülni fogok". "semmire sem jók a konzolok, és csak azért van benne radeon mert az volt olcsó, de ha mégis lenne értelme, én örülni fogok". Valójában ez kicsit hasonlít a bújtatott rasszizmushoz (nem vagyok rasszista, DE... , nem minden ember ilyen vagy olyan, de ez a csoport általánosságban... stb). Amihez mindenkinek joga van, de nem teljesen objektív.
-
válasz
Menthirist #14925 üzenetére
Persze, hogy nem, ugyanis a 300-as szériából senki nem kap tesztkártyát az AMD-től - nincs mit lemondani
Amúgy a KitGurus sztori szerintem is vihar a biliben. nVidia is csinált már ilyet, akkor is volt egy kis hőzöngés, aztán gyorsan feledésbe is merült.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Menthirist #14938 üzenetére
Ja jut eszembe, a GTA5-ben skalazodik az UI is
45 koruli FPS-t meg kitol a kis 7950 1440p Very High-High beallitasokkal -
törölt tag
válasz
Menthirist #14932 üzenetére
Mert a 4k-s teszteknek sok èrtelme van igaz? 35-40fps diavetítés.
-
törölt tag
válasz
Menthirist #14927 üzenetére
" Tudod húzottat a húzottal alapot az alappal" Jelen esetben vízhűtès vs mókuskerék.
-
Jack@l
veterán
válasz
Menthirist #14932 üzenetére
Nyilván nem a mostani konzolszökevény battlefield és társai miatt veszik ezeket, meg 1 év múlva már lehet fullhd-ban se lesz meg a 60 frame...
QHD és feletti monitorok egyelőre még nem annyira ocsók, hogy tömegtermék legyen. (még egy 980ti tulajnak se)UI:
Nem is mondtam egyszer se hogy oc-zottat kell nem oc-val mérni. Viszont egy maxoc-max oc összehasonlítás elég sok hozzáértőnek adna jó támpontot vételnél. -
törölt tag
válasz
Menthirist #14927 üzenetére
"Tudod, húzottat a húzottal, alapot az alappal."
Mint az
OC-zott 290X390X és társai tesztek a ref 960/970/980 ellen...
Attól függ, mennyi GPU OC marad még a Fiji-ben, a vízhűtő miatt az OC nem akadály, sőt elvárható a komolyabb hűtés miatt... A Custom 980 Ti meg kb. 15%-al gyorsabb és még van benne tartalék... -
KillerKollar
őstag
válasz
Menthirist #14909 üzenetére
Az elsőt már én is láttam,de az alsó táblázatot most először.Amúgy a cím írja hogy "official" abból gondolom hogy hivatalos.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Menthirist #14899 üzenetére
Most nem tudom hirtelen idézni azt a cikket az ezer közül, de egyszer korábban nem pont arról volt szó, hogy különböző GCN verziókra kellene optimalizálni a játékokat, mert előfordulhat, hogy (példaként) egyel régebbi játék már nem fut olyan jól az új GCN-en, ésatöbbi?. Határozottan emlékszem volt ilyen Abu/Oliverda cikk.
Ha ez még most is igaz, akkor lényegében totál nem igaz az 5-6-7 éves támogatottság. Vagy pl elég csak megnézni a GCN 1.0 DX12 Feature level 11.1/Freesync támogatottságot a 270X/280X/370(!!!) kártyákon. Gondolhatod mennyire voltam ideges, mikor elkezdtem örülni a Freesync-nek és erre pont nálunk nem volt. Nem olyan öreg kártyák ezek... Mi a garancia, hogy nem adnak ki egy legújabb GCN-t, ami pl épp nem fekszik egy régi játéknak?
Ilyen a hardveripar, semmi sem garantált 1-2 éven túl. Nem, hogy 5-6-7 év. Vagy AMD legfontosabb célja a csőd szélén, hogy a user még 5-6-7 évig ellegyen a folyamatosan gyorsuló 290X-el és nehogy megvegyen valami új kártyát
-
HSM
félisten
válasz
Menthirist #14899 üzenetére
Ami a 7970-et illeti, egészen durva, milyen szépen megállja a helyét a mai napig.
-
TTomax
félisten
válasz
Menthirist #14896 üzenetére
Ez az nV stratégiája,ha két évnél tovább tartod a kártyád akkor vegyél AMDt,ha nem akkor ebbe nem szaladsz bele.
(#14897) Abu85
És?Majd eldöntik maguk,de nem úgy látszik mintha özönlenének radeont venni.Olyan nincs a PC iparban hogy "időtálló" .Majd eljön az idö amikor a GCN-t sem lehet tovább görgetni ,de remélem akkor is harcosan ész bőszen támadni fogod az AMD-t,meg a kapitalizmust,mert amit feszegetsz az a fogyasztói társadalom alapja.(#14899) Menthirist
Látod te magad is leírod,hogy egy-két évente cserélsz,akkor mégis milyen hátrány érhetne?És speciel nem szimpatizálok egyik céggel sem,mert mindkettő a pénzemet akarja így vagy úgy... -
TTomax
félisten
válasz
Menthirist #14892 üzenetére
Mert nekik akkor az volt a leggyorsabb, a maxwell nem készült el időre,kénytelen voltak lehozni a keplert desktop vonalra,a Titanak a mai napig vannak olyan tulajdonságai,amiket nem nagyon lehet elvitatni,csakhogy desktop vonalon a "gaming" nem tartozik közéjük.Az,hogy eddig ilyen jó szerepelt ,az köszönhetö az nV driver fejlesztöi csapatának...
Ahogy végesek az erőforrások az AMDnél úgy az nVnél is,habár kap még a kepler supportot,de már nem annyit mint a maxwell,és ez nem fog változni a jövőben sem,a piaci érdek is ezt diktálja.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Menthirist #14892 üzenetére
És még mindig nagyon jó kis cucc, csak borzalmasan akadályozza a működését, ha nem kapja meg a megfelelő optimalizálást driverből. Emlékszik még valaki a Dirt Showdownra? Ahhoz fél év múlva sikerült olyan drivert írni, ami begyorsitotta a Keplert. Értem én, hogy ez sok meló, de milliónyi játékos örülne ezeknek a W3 és a PC estében is.
-
TTomax
félisten
válasz
Menthirist #14886 üzenetére
Az első Titan soha nem játékra készült,még csak nem is desktop vonalról jött,kár vele példálózni,mert nagyon rossz példa...
Mindenki meg volt róla gyözödve,hogy nem is lesz ilyen termék még Abu is.De lett és mint olyan termék ami professzionális felhasználásra készült,elég szépen állta a sarat desktop vonalon,a GCN ellen hasonló fogyasztással.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Xbox Game Pass [2025] - Az augusztusi lista
- Jogász topic
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Filmvilág
- Sorozatok
- Papíron már készül a PCI Express 8.0
- Crypto Trade
- Home server / házi szerver építése
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- iKing.Hu - Vivo X200 FE Blue Használt, újszerű állapotban 12 GB RAM / 256 GB tárhely Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3079, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest