- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
csatahajós #31187 üzenetére
Valószínűleg minden igaz, ami a cikkben le van írva - az AMD most ezt az árat kommunikálja, ugyanis ebből még csak véletlenül sem lehet következtetni arra, hogy mi lesz a tényleges fogyasztói ár.
-
törölt tag
válasz
érdekes a cikk: már hogy Svédeknél 7,000 SEK az RX Vega de azért ezt is írja:
"Az árképzés azonban nem rögzített, mivel a gyártók és a modellek között változik és a jelenlegi árképzés csupán referencia "
Azt azért jegyezzük meg hogy a (levegős) FE 1200 dolláros kiskereskedelmi áron volt hirdetve, és 990 Dolláron jött ki.
Az első érték csak ilyen mondjuk így a founder díj nevén szárnyalva "teszter díj" ami azt garantálja hogy azonnal megkapd kezdéskor. De a bolti ára már 990 volt.Ja és még valami ez se Ikeába vették
-
Attix82
addikt
válasz
Ilyen esetben minek erőlködnek egy ilyen VGA kiadásával, CPU téren jól csinálták, hogy csak olyat adnak ki ami versenyképes....de ennek így semmi értelme. Inkább gyártsák az RX570/580-sokat amik ugyan úgy nagyon kelendőek. (bányászok halomra veszik illetve jó lenne ha otthoni használatra is jutna)
-
törölt tag
válasz
csatahajós #28195 üzenetére
Volt mar es azota sem valtozott az a velemny hogy fake
-
Dtomka
veterán
válasz
csatahajós #16647 üzenetére
-
Petykemano
veterán
válasz
csatahajós #16061 üzenetére
Lesz "FuryPro"? Eddig úgy tudtam, hogy pont a kevés RAM miatt ebből nem lesz profurysszionális piaci termék.
Amúgy nem nagyon láttunk valóban compute teszteket. Illetve később linkelt valaki egyet, ott sem villogott sajnos a Fury. Ami elég érthetetlen, mert azért nem kicsit combosabb hardver, mint a Hawaii. Abu ugye azt mondta, hogy azért lett 128 helyett csak 64 Rop blokk, mert úgy ítélték meg, hogy a játékok el fognak mozdulni - ekkorra már - a compute felé. Ehhez képest a compute-ben sem tűnik erősnek.
-
törölt tag
válasz
csatahajós #16025 üzenetére
Szerintem az e.u-s adószámok korában teljesen elszámolható az uniós országban kiállított számla,sőt még AFA -val is jobban lehet járni,de ez off,hagyjuk. Mindenesetre a közös piac egyik lényege,hogy egyesített/koherens szabályok vannak,.ergo bárhol lehet vásárolni
(#16027) -Solt- Az esetek egyik részében odafelé kell csak a postát állni,vissza már ingyenes.Sőt,sok helyen mindkét irány az.
(#16029) Menthirist Megint a rossz szemlélet,miért kellene/lehet eladni csak itthon.Teljesen nyitott az e.u-s hirdetési piac.Egy reget követően ingyenesen meghírdetheted a cuccot,és valószínűleg egy sokkal nagyobb létszámú/fizetőképesebb környezetben találod magad.Persze nyelvtudás kell hozzá az kétségtelen.
-
-Solt-
veterán
válasz
csatahajós #16025 üzenetére
Magyar áfa sokaknak leírható, ha garanciális gond van, az plusz postaköltség, ráadásul vitás helyzetben csúnyán be lehet szívni. Nekem több mint egy évembe került, mire visszakaptam a TrackIr-m, és így csak azt tudtam elérni, hogy legalább azt visszakapjam amit elküldtem.
-
válasz
csatahajós #16011 üzenetére
nem, a radeonok eddig mindig magas felbontásban hozták be az nvidia-kat (nem kell fordítva lenni, simán lassabban fogynak el arányaiban mint az ellenfél). Viszont most ingatag az eredmény, vannak olyan játékok amik az egyik tesztelőnél jól mennek, másnál kevésbé. Ezt pedig a driver számlájára írom. Szóval én mindenesetre kivárok.
-
törölt tag
válasz
csatahajós #16011 üzenetére
Eddig is ugyanez volt a helyzet. A 290X magasabb felbontáson a 980-at szorongatja, 1080p-n meg kikap a 970-től...
Itt valami a driverrel van már régóta, mert logikusan gondolkodva tényleg, meg kéne maradnia az előnynek. Az nV kártyái kb. hasonlóan skálázódnak ahogy növekszik a felbontás. -
h1mpi
félisten
válasz
csatahajós #15971 üzenetére
Tessék: [link]
-
válasz
csatahajós #14206 üzenetére
azért várjuk meg még a végét, hogy az amd jelentse be az árakat. A 2x-es performance / watt a nano esetén (meg az 1 venti) azért nem tűnik rossznak, pláne ha tényleg hozza a 290X erejét.
UnSkilleD: igen, de HBM-ről beszélnek, szóval fury vagy sem, hbm-mel van szerelve amennyire kivettem.
-
mlinus
őstag
válasz
csatahajós #13828 üzenetére
-
westlake
félisten
válasz
csatahajós #13588 üzenetére
Te 980 Ti-t, vagy Fury X-et vennél 650$-ért, ha a Fury X csak 5-10%-kal lenne gyorsabb? Úgy, hogy ott van rajta az az ormótlan "kiegészítő"? Akik az AMD-be helyezték a bizalmukat, nem 5-10%-ot várnak. Az semmi. Egy egyedi hűtéses Ti be fogja hozni ez a magasabb boost miatt.
És még mindig azt vallom, hogy a Fury X-et az AMD nem adhatja 650$-ért. Nyilván nem úgy értem, hogy fizikai képtelenség annyiért árulni. Árulhatná 300$-ért is.#13589: Ez most nem tudom, hogy miért írtad. Szerintem ezt midenki tudja. Leszámítva azt, hogy a Ti nem gyorsabb, mint a TX.
-
törölt tag
válasz
csatahajós #13564 üzenetére
De mi értelme lenne VR Fury-t most kiadni ? Egyértelmű hogy VR re jobb a kétmagos,
egy szemnek egy gpu számol, de jöjjön ki a vizes egyedül megnézzük a hibáit erényeit szert tesznek tapasztalatokra nagy tömegben és majd utána errre épülve majd jön a 2 magos, a 290x2 sem a 290x el együtt jelent meg. De szerintem Te sem venni akarsz csak jöjjön már ki mert tuti nincs 500 ezred egy videókártyára -
csatahajós
senior tag
válasz
csatahajós #13555 üzenetére
Meg is van a slide, ami a dual-GPU-ra hivatkozott.
És ebből vontak le egyesek következtetéseket, hogy lesz dual-GPU verzió is (Fiji VR?).
-
KillerKollar
őstag
válasz
csatahajós #4682 üzenetére
Ha ez a cikk igaz akkor nekem volt igazam és akkor e öröm e bódottá
"Radeon HD 7990 will debut in March 2012 and the target price is the same as the original price of its predecessor - $699. " -
Angel1981
veterán
válasz
csatahajós #4306 üzenetére
Számomra meglepően alacsonyak a TDP-k!
-
korcsi
veterán
válasz
csatahajós #4323 üzenetére
A rambus-ba nem a gyártás a drága hanem a licenc díj. Az Amd-nek a rambus-szal kellene megállapodni, de az nem lenne olcsó.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
7870 alias 6970 csak 120W-os fogyival, hát ez nagyon korrekt és még a legerősebb(1gpu-s) kari is csak 190W
Nagyon remélem, hogy legalább a fogyasztási adatok igazak lesznek. -
Mandarinn
senior tag
válasz
Szerintetek hova várható a 7850 ára?
Remélem a 6950 alá azért....
40.000Ft? -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
HD 7950 ... brutal bullshit. A 30 nem osztható 4-gyel.
XDR2 felesleges. Drága és van még tartalék a GDDR5-ben. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
És ezek akkor jók lesznek?
-
Oliverda
titán
válasz
csatahajós #4124 üzenetére
Erre mondtam neki, hogy bagoly mondja.
-
DemonDani
addikt
válasz
csatahajós #4120 üzenetére
Volt 5970-em, baromi ritkán tekert mindkét GPU 100%-on huzamosabb ideig, nagyjából kb. furmark alatt.
sok haszna van akkor hogy neked olyanod van xD szépen fest az adatlapodon max
-
Oliverda
titán
válasz
csatahajós #4120 üzenetére
Akinek belefér egy ilyen kártya a büdzséjébe az vegyen hozzá egy 800-1000 watt körüli tápot. Szerintem ez már igazán részletkérdés.
-
Oliverda
titán
válasz
csatahajós #4099 üzenetére
Kicsit elgurult a gyógyszer, már ami a fogyasztást illeti. Bár aki 300W-os kártyát megvesz, annak lehet már annyira nem számít az a 75-100 watt plusz sem, főleg ha extra FPS-eket kap cserébe. Speciel nekem saját részre már a 300W is eléggé sok.
-
SzlobiG
félisten
válasz
Ez bevizezve mit művelne.
Akkor végül is az első állításom jött be, hogy állítható lesz a teljesítmény ahogy abu is írta a powertune-el.
Hát így már nem +20%-ot mondok 5970-hez képest.
-
DemonDani
addikt
válasz
Majd OEM gépbe beteszik és driveresen betolják rá a -20%ot
450W meg 415W hihetetlen elvben már fel sem vehetne ennyit
erre mit lép ugyan az NV
-
SzlobiG
félisten
válasz
csatahajós #4096 üzenetére
Tippre úgy lesz megoldva a fogyasztás mint a 6950/70-nél, hogy lehet szabályozni a teljesítményt maximumon gondolom 300W fölé megy alapbeállításon meg 300 alatt lesz. A másik elképzelésem meg a tuningolhatóság miatt lesz 2x8 pin, vissza lesz fogva, de közbe bitangul lehet majd húzni mint az 5970-et.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
csatahajós #4061 üzenetére
Ugyanaz. Elég oda is két GPU.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
csatahajós #4059 üzenetére
Amíg az AFR technológiát alkalmazzuk, addig szerintem kettőnél több GPU alkalmazása nem valami előnyös döntés.
Maximum, ha 3dmaki pontokra hajtasz.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
csatahajós #4057 üzenetére
Sok HD 5970 van még raktáron, és közben senki sem lép az AMD tökeire egy combos csúcs-VGA-val. Ez a baj.
Amúgy nyilván a CeBIT tűnik opciónak a bemutatás szempontjából.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
csatahajós #4022 üzenetére
Én arra leszek kíváncsi, mennyiért fogják adni. nV most 700$-ig fedi a piacot GTX 580-al. Remélem nem lövik ba a két duál-GPU-s szörnyet 700-999$-ig, ahogy a procik csúcsa is van...
Csúf világ lenne...
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
csatahajós #3951 üzenetére
Azért hoztam fel a 8+8 pines tápcsatit, mert Sapphire Radeon HD 5970 4GB pl ilyennel van szerelve. ASUS ARES-ről ne is beszéljünk (8+8+6 pin).
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
csatahajós #3948 üzenetére
Átalakítóval veszteség mentesen át tudod alakítani DVI-re. Display port lesz valószínű a jövő (már más miatt nem, akkor azért mert kevesebbe kerülnek a csatlakozók)
Amin én csodálkozom az a 6+8 pines PCI tápcsatlakozó. 8+8-ra számítottam.
-
ViiiiktorOC
senior tag
válasz
csatahajós #3937 üzenetére
Szia.
Mennyire lehet megereszteni az ilyen erős kártyákat?
Ezt úgy értem hogy ugye elméletben 300W-ot szabad ráküldeni a pci-e 2.0-ra.
Mekkora lehet ez maximum? Elméletben, simán károsodhatna a csatlakozófelület nem? -
KillerKollar
őstag
válasz
csatahajós #3937 üzenetére
Köszi a választ,lehet hogy 2 darab 6950 lesz "6970-esítve" ha jóltudom az a módszer még járható,de azért mindenképpen megvárom a 6990-et a döntés elött,márcsak azért is hogy lássam mekkor a teljesítménykülömbség az 5970 és aközött.
-
Oliverda
titán
válasz
csatahajós #3930 üzenetére
Igen, de az eddigi összes 2 GPU-s Radeon hasonló elrendezésű volt.
-
Oliverda
titán
válasz
csatahajós #3926 üzenetére
Milyen az a GTX 295 rev 2.-es GPU elrendezés?
-
MaUser
addikt
válasz
csatahajós #3431 üzenetére
Ott a pont a hozzászólásodban: oldalakat. Nem forgalmazó cégeket.
Oliverda: Most sem csalódunk benned.
-
smkb
őstag
válasz
csatahajós #3424 üzenetére
Beperelni csak olyat lehet valamiért aki aláírt szerződést szeg. Ha nem írtak alá NDA-t akkor azt tesznek amit akarnak.
-
MaUser
addikt
válasz
csatahajós #3416 üzenetére
Szerinted mit csinálhatna az AMD? Megtiltja Kovács bt-nek a forgalmazást?
A titkolózás meg így már elég nyilvánvaló. Ugyanez volt a 68xx sorozat előtt is és az is csalódás lett. Arra van, hogy a karácsonyi dömpingben out of stock legyen minden kártya, mert az nV nem tud tervezni a készlettel, de a vásárlónak így is venni keljen valamit, mert a gyerek durci lesz különben. Simán kiszámolták, hogy így lesz maximális a profit, aztán majd karácsony után árat csökkentenek a teljesítmény alapján. Vagy simán kartell az egész és így állapodtak meg az nV-vel.
-
rocket
nagyúr
válasz
csatahajós #3416 üzenetére
Nem hiszem be lehetne azonositani, a gyartok kuldik a kartyakat nem az AMD, azok meg nem tartjak nyilvan hova ment a CF35123851 szeria szamu kartya
Ez egy ilyen vilag, nem lehet megakadalyozni, tenni meg mit tudnanak?
Max. megkerhetnek a forum uzemeltetot tavolitsa el, dehat az jol kirohogne, mert soha ilyen forgalma nem volt meg annak a forumnak. -
rocket
nagyúr
válasz
csatahajós #3409 üzenetére
Sajat tapasztalatbol mondom ez nem lehetetlen, HD5770 4 nappal megjelenes elott megvolt mar
Van meg1 felhasznalo akinek van kartyaja, hasonlo eredmenyeket kap:
(%-os elteresben azert vannak ekkora differenciak, mert az egyiknel a GTX480, a masiknal a HD5870-hez van szamolva)Osszesitett:
-
MaUser
addikt
válasz
csatahajós #3409 üzenetére
Miért, Győrben még a Trabantokban is Audi TT autórádiók vannak, pedig ott egy kicsit komolyabb a biztonsági rendszer.
A start miatt már gondolom a raktárakat töltik, neki meg adott egy haverja a készletből. Nem olyan bonyolult ez. Egyébként semmi értelme nincs a negatív előjelű direkt szivárogtatásnak, mert annyit érnek el vele, hogy veszel másik kártyát még a megjelenés előtt.
toldy: Gondolom a kártyákat nem dec 7-én kezdték dobozolni, márpedig a hírek szerint csak akkortól van whql driver.
-
rocket
nagyúr
válasz
csatahajós #3402 üzenetére
Azt eleg nehez elkepzelni, mivel kepeket is mutatott, meg ott vannak a desktop kepek GPU-Z-rol (regi es az uj is)-
Egy biztos 10.11 WHQL-nel regebbi drivert hasznal es azt irta nem valtozott a teljesitmeny a "magic button" atkapcsolasaval -
Oliverda
titán
válasz
csatahajós #3402 üzenetére
Az sem kizárt hogy a PowerTune nevű turbo szerű eljárás még nem működik a 8.79.6-os meghajtóban amivel ezek a partizánok tesztelgetnek. A végleges 8.801 pedig még nem elérhető tudtommal.
-
Oliverda
titán
válasz
csatahajós #3223 üzenetére
Igen azt láttam. Oda szokták írni hogy NDA és hogy mikor jár le. Logikus, hogy ezt kitakarták.
Atom_Anti: Ez kb akkora hülyeség mint az, hogy 3-4 hónap kell egy új GPU elkészítéséhez. Meg kéne már próbálni nem csak abszolút értékekben gondolkodni.
DemonDani: Látom a csibecsőr jelentését te sem ismered.
-
caizzz
senior tag
válasz
csatahajós #3207 üzenetére
"The funny thing right now is AMD is sending out wrong PDF to the reviewers"
Ha ez igaz, minden tiszteletem az övék.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
csatahajós #3204 üzenetére
De hogy a fenébe csinálják?
-
Oliverda
titán
válasz
csatahajós #3195 üzenetére
Azt nem is vettem észre.
Amúgy meg pont attól lesz hiteles, hogy ezért nyilvánvalóan mindenki azonnal azt gondolja róla, hogy fake.
-
Izzé
őstag
válasz
csatahajós #3193 üzenetére
Szvsz megint altatnak minket, hogy még nagyobbat üssön a megjelenéskor....
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
csatahajós #3153 üzenetére
"a HD7000 mennyit fog hozni a 28nm-es shrinken kívül" A Cayman olyan lesz mellette teljesítményben, mint az 1,7-es celeron a i7 980x mellett.
Viccet félretéve én nagyon örülnék olyannak, hogy Cypress teljesítményű kari 75w-os fogyasztással és mondjuk Cayman teljesítményű kari meg 120-130w-os fogyival.
Fogyasztásban tuti sokat hoz, de ügye az ATI most a 7-es szériánál teljesen új architektúrát akar bevezetni,már nem az R600-ra alapozva, így a teljesítmény növekedés mértéke kérdéses.(#3156)Oliverda: De gonosz volt!
(#3161)Tirexi: Jedi lovag vagyok és hidd el nincsen mikro akadás(lag) az Nv karikon!
-
rocket
nagyúr
válasz
csatahajós #3149 üzenetére
En ertem miert huzzak, kiuritik a HD58xx+ keszleteket, es erre nincs alkalmasabb a karacsonyi idoszaknal.
Nem a 300+ $-os VGA-k hozzak a nagy casht, hogy mindenaron megkell jelentetni amint keszen all, es ezzel az elozo generacio bentragadna.
A keses miatt presztizs veszteseg nem erte az AMD-t a GF110 megjelenesevel, tovabbra is ovek a leggyorsabb videokartya cime.Ugyhogy nyugodtak lehetnek, es remelhetik sikerul 1 millio$-nal joval nagyobb profitot osszehoznia a grafikus uzletagnak Q4-ben
-
Oliverda
titán
válasz
csatahajós #3153 üzenetére
Szerintem a 28nm-es Radeon GPU-k legkorábban nyár végén jöhetnek majd de inkább még kicsit később.
-
smkb
őstag
válasz
Fene tudja, de akkor is megérné nekik elindítani, ha csak 1000 db kártya lenne és ennek egy része a tesztoldalakhoz kerül. Minden egyes karácsonyi vásárlás előtti nap a konkurens termék vásárlása felé hajtja a népet, amivel NV mindenképp jól jár, mert ha gyorsabb is lesz a HD69xx mindkét gtx5xx-nél, akkor is ki tudják szórni a készleteket, nem ragad rajtuk, ami ugye a HD6xx-ek teljesítménye ismeretében megeshetne, és aki most vesz egy GTX580-at, nem hiszem, hogy januárban lecseréli már HD69xx-re, ha erősebb is. Black friday után kb meg 3-4 szereződnek az usában még a háti permetező eladások is, így nagyon jól jár az, aki ekkor piacra tudja dobni a termékét. Még a paperlaunch is megérné, mert annyival kevesebben költik gtx-re a pénzt és várnak januárig, ha látják hogy jók a teszteredmények. Szoftveres dolog lehet a háttérben, ami miatt így halogatódik.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Akkor ez már lehet a HD7000-es széria lesz. Mennyit csúsznak már, Több hónapot?
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
csatahajós #3137 üzenetére
A chipek faricskálása vagy a mem vezérlő megnyírbálása nem jellemző az ATI-ra, 3850/70x2, 4850/70x2, 5970, ezeken mindíg teljes értékű chip volt és a mem vezérlőt sem nyírbálták meg, remélem ez a dolog így is marad.
-
Oliverda
titán
válasz
csatahajós #3125 üzenetére
Mivel Mansell és Hamilton is brit, ezért lehet, hogy egy Stewart vagy egy Hill esélyesebb de majd meglátjuk.
-
Oliverda
titán
válasz
csatahajós #3119 üzenetére
Lehet, hogy itt is ez lesz.
-
Oliverda
titán
válasz
csatahajós #3033 üzenetére
A kettő nem zárja ki egymást.
-
Oliverda
titán
válasz
csatahajós #3031 üzenetére
Vagy inkább egy 2-3 hónappal ezelőtti darab.
-
Oliverda
titán
válasz
csatahajós #3025 üzenetére
ATI? Ezt se ma címkézték fel akkor...
-
cwn
tag
válasz
csatahajós #3025 üzenetére
ez lesz kb a gtx470 alatt?
-
Tirexi
addikt
válasz
csatahajós #2994 üzenetére
Há mi lesz majd ha az én kezemben lesz 2db ilyen.
-
SzlobiG
félisten
válasz
csatahajós #2994 üzenetére
Még a tekintete is rossz.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
csatahajós #2728 üzenetére
Nem hogy nem elég, senki nem mondott ilyet, 1600x1200ban használom egyébként.
Bőven jó, nem azért cserélem majd le, csak szeretem a CF rendszereket és következőre egy 6770CF gondoltam majd, persze ez attól függ mit fog hozni az 5770hez képest. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
csatahajós #2653 üzenetére
Szép nagy jószág lesz az már biztos.
-
Tirexi
addikt
válasz
csatahajós #2653 üzenetére
4GB memó gyerekek???
Hmm az jó lesz mert akkor elvileg 2X 2GB lesz ami annyit tesz hogy végre full-on élvezhetjük majd a GTA 4 nyújtotta élményt mindenféle textúra bug nélkül.
Mert ugye mint tudjuk a GTA 4 csak 1 VGA-t kezel memóriában viszont még is támogatja az SLI-t mert hallom hogy pörögnek a VGA-k játék közben. Szal a 2GB VGA memómból csak 1-et lát.
Ez elég érdekes nem?De hogy a VGA-ra is mondjak valamit: KELL.
Mit szólsz ezekhez a számokhoz Abu?
Szerk.:
Ja és még valami: HOL A HDMI KIMENET?? -
Oliverda
titán
válasz
csatahajós #2364 üzenetére
Én nagyon sanszosnak tartom az 1920 SP-t egy 430-440mm2-es lapkaméret mellett. Azt kétlem, hogy 2000 SP fölé mennének sokkal kevesebb meg ismét csak nem lenne túl jó a teljesítmény szempontjából. Ebből kiindulva játék függően durván +30-40%ot várok amivel überelni fogja az 5870-et.
-
TomiLi
addikt
válasz
csatahajós #2364 üzenetére
A 384 bit az teljesen esélytelen? Gondolom, ha ilyen 6-7GHz-eket rebesgetnek...
-
Komplikato
veterán
válasz
csatahajós #2245 üzenetére
Néztem árlistán, hogy van HD6850-es GDDR5-el, és picit olcsóbban nem GDDR5-el ... hanem???
És MSI, Sapphire, GigaByte és Asusból is, nem hiszem, hogy elírás. -
Izzé
őstag
válasz
csatahajós #1962 üzenetére
A slide-ok alapján szvsz tuti, hogy a Barts XT-re fog épülni a 6990, plána ha igazak azok a pletykák miszerint 200W felett lesz a Cayman fogyija. Ezért lesz a 69xx-ban ez utóbbi chip, így már a számozás alapján sem lesz sokkal erősebb a 6970-nél.
-
keIdor
titán
válasz
csatahajós #1975 üzenetére
Arra kérlek mérget vehetsz már most, hogy nem lesz GTX-580... eleve 28nm-ig nem is lehet új Fermi. Az meg legalább 1 év mire ekkora GPU-t bevállalnak arra a csíkszélességre.
A következő forgatókönyv esetén már elégedett lennék az árakkal:
HD6850: 50k
HD5850 (használt): 55-60k
HD6870: 65k
HD5870 (használt): 70k
HD6950: 85-90k
HD6970: 110-120kBár megfogadtam, hogy 100k felett nem veszek többet VGA-t, azért nem vettem meg az 5970-et sem 120-ért...
Bár valami azt súgja, hogy meg kell majd várni a januárt, mert csak akkor fognak normalizálódni az árak, hiszen:
-újdonság varázsa
-jön a karácsony, amit amúgy is úúúúgy imádok <- minden drágább
-a magyar amúgy is rátesz még egy lapáttal a kezdőárra... -
Lacika001
aktív tag
válasz
csatahajós #1946 üzenetére
Utolsó képen el van írva az 5850 memóriasávszélessége..
tuti hogy ezek a "jó " adatok?
-
nkmedve
őstag
válasz
"Kb 60-65k-ért fogsz 5870 közeli teljesítményt kapni. nem azt mondom, hogy ez a világmegváltás, de végső soron mégiscsak előrelépés."
Ha ez tényleg igy lesz, annak már lehet örülni, de én kicsit szkeptikus vagyok a slide-ok láttán. Ott inkább 5850-hez hasonlitják a 6870-et, valószinű ahoz lesz közelebb. 60-65k (lehet még több is) egy 5850-szintű teljesitményért már nem annyira jó vétel.
ALU és Tex teljesitményben a 6870 valahol az 5850 szintje lesz, kiváncsi vagyok a többi egység felturbózása mennyit dob rajta. -
toldy
őstag
válasz
Némi pletyka már van a 6950/6970 prárosról és kicsit meredek.
-6950 / 1gb gddr5@5000mhz 8+6 pin táp 225w tdp
-6970 / 1gb gddr5@7000mhz 8+6 pin táp 300w tdp sac/kbA kimenetek pedig 2×DVI+HDMI+2×mini-DisplayPort, ezek persze pletykák, de őszintén szólva elhiszem. ( mondjuk az a 7000mhz ram órajel azért meredek, )
-
Oliverda
titán
válasz
csatahajós #1967 üzenetére
Gondolom 2db 6970 nem 10 dollárral fog többe kerülni majd mint egy 6990.
-
válasz
csatahajós #1954 üzenetére
dehogynem - én
mit nyertem?
#1955: láthatóan sokat tanultak az nVidiától marketingben. meg ezek a 6800-asok felépítésben is az nVidiás design felé mennek: erős backend, visszafogottabb mennyiségű ALU.
amúgy ami valódi különbség a Cypress és a Barts között, az a tranzisztor / mm2 - ebben is javultak 5%-ot. perf / mm2-ben meg nyilván az 5870-hez kellene hasonlítani, és azonos órajelen. -
zuchy
őstag
válasz
És az OEM-ekkel mi lesz? Ott meg marad a 300W-os korlát nemde? Mondjuk a Caymanról szinte semmit nem tudunk, lehet, hogy be tudják tuszakolni a 300W-ba a két Cayman Pro-t alacsony órajelekkel és alacsony fesz igényű chipekkel.
-
Oliverda
titán
válasz
Minden bizonnyal a két Cayman a 6990-en jóval alacsonyabb órajelen fog dolgozni mint mondjuk az egy darab chip a 6970-en. Így van lehetőség a fogyaszt jelentős redukálására mivel ugyebár alacsonyabb órajelhez alacsonyabb feszültség is elég ami elég sokat számít.
-
cszn
őstag
válasz
Lényegében bővítik a választékot, hogy még jobban lefedjék a piacot.
-
Oliverda
titán
válasz
csatahajós #1958 üzenetére
...hát elég meredek lett volna ha csak úgy lazán átnevezik az 57xx sorozatot 67xx-re úgy, hogy a feature lista gyakrolatilag egy fikarcnyit sem bővül.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
csatahajós #1958 üzenetére
Nyilván valahova be kell rakni a pipecleanert.
-
szab0729
tag
válasz
More than 35% performance per mm2 és akkor hasonlítgatják a nem teljes értékű, visszavett órajeles rv870-el, mekkora szemetek..
Igaz teljesítményben nem egy kategória az 5870-el, de akkor is ez így enyhe ferdítés szvsz -
DemonDani
addikt
válasz
Nem fizet itt senki
Akkor a Chiphell már saját maga után is jelzálogot vett volna fel ha mindíg fizetnének -
Atom_Anti
senior tag
válasz
Végre kiszivárogtak az ábrák
.
De akkor ez mivel jobb mint a régi 5850? tesszaláció számít már valami játékban? fogyasztás 151 és 151W, Vantagéban 300 plusz pont a HD6870 javára. Nem egy nagy durrantás, de talán jó lesz GF104 ellenfélnek
.
Abu85:
azért jó hogy 1120 stream processzoros, amit emlegettünk is, de te; még senki nem találta el. Ködösítésben te is jól vizsgáztál
.
-
Hakuoro
aktív tag
válasz
Nem rossz
Mégiscsak javítottak a tesszeláción.
-
DrJános
aktív tag
válasz
Az tuti főleg az utolsó 2 képért.
De legalább mi jó sok mindent megtudunk belőle
gbors: ilyen adatokkal a tarsolyodban tudod finomítani az elemzésed? Vagy jól eltaláltad akkor? ( én nem értek belőle szinte semmit)
-
toldy
őstag
válasz
csatahajós #1925 üzenetére
EZAZ, azon agyaltam hogy gt460at veszek, de az a 6850 nagyon tetszik, föleg hogy csak 1 db táp csati van rajta.
Megvan mi lesz a következő, kezdek is spórolni.
-
cwn
tag
válasz
csatahajós #1700 üzenetére
játékok alatt nem tudom mi a helyzet , mert nem nagyon erdekel , de biztos nincs +-10% kulonbseg, mig ahogy látod gpgpu alatt 400%
-
DrJános
aktív tag
válasz
csatahajós #1658 üzenetére
Tudom közvetlenül nem ebbe a topikba tartozik de ha már felhoztátok akkor elmondanátok hogy a vapor chamberes hűtő miben vagy miért spéci?
-
Oliverda
titán
válasz
csatahajós #1656 üzenetére
Oké, de ha rajta marad egy DVI meg egy HDMI (amiből ugye lazán lehet DVI-t csinálni) akkor már rá lehet kötni két olyan monitort amin csak DVI van. Aki meg három monitort akar az ne sajnáljon legalább egy olyat venni amin van DP is.
Amúgy ami leginkább nem tetszik a miniDP-nál az a biztonsági zármechanizmus hiánya. Jó, én sem cibálom a gépet összes-vissza amikor rá van dugva a monitor de azért nem árt ha valami nem engedi, hogy kicsússzon onnan a csatlakozó. Na meg most lehet venni majd drágapénzért egy átalakítót hogy a sima DP-s kábelt rá tudd dugni a kártyára.
A hűtővel kapcsolatban engem az érdekelne, hogy ennél a sorozatnál vége be vetik-e a vapor chamber-es gyári bordát. Még pár éve reklámozták, hogy majd ezt fogják használni valamikor de azóta sem hallottam róla semmit.
-
Oliverda
titán
válasz
csatahajós #1653 üzenetére
Nem rossz bár így külsőre nem sokban különbözik az 58x0-ektől. Ami nekem nem igazán tetszik az a két miniDP port pontosabban a teljes méretű DP port hiánya. Az alsó DVI helyére nyugodtan mehetett volna egy normál DP port.
Mondjuk személy szerint annyira nem bánt a dolog mert szvsz ez a sorozat nálam valszeg kimarad most.
-
csatahajós
senior tag
válasz
csatahajós #1653 üzenetére
Eléggé retail modellnek néz ki, éppen ezért érdekes a szingli CF csatlakozó...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
csatahajós #1640 üzenetére
Valószínűleg itt elvi kérdések merülnek fel. Sokan még mindig azt hiszek, hogy a Fermi a DX11 done right, és csak egy dupla-GPU-s kártya kell az NV-nek a trón átvételére. Ha kijön egy ilyen kártya és elmarad a trónfosztás (márpedig 300 watton belül még a HD 5970 sem fogható), akkor megdől a DX11 done right szlogen is, aminek nagy marketingértéket tulajdonítanak.
-
Komplikato
veterán
válasz
csatahajós #1541 üzenetére
Akkor én valamit biztos benéztem, de a HD58xx szériát eleve a 6 kijelzővel reklámozták, még ha ezt a többsége nem is tudta, de az viszont biztos, hogy a legtöbb HD57xx/58xx kártyán kapásból 4 kimenet (DVI, DVI, HDMI, DP) szokott lenni, ami simán megy egyszerre.
-
Komplikato
veterán
válasz
csatahajós #1529 üzenetére
"Van már végre használható kép is az új kicsikéről. Ezúttal már 5 kimenet lesz és ha minden igaz mindegyikre lehet majd kijelzőt kötni, tehát az Eyefinity-t 5-re bővítik."
Ööö, az Eyefinity már a HD5xxx sorozat csúcskártyáinál is 6 azaz hat darab kimenetet kezelhetet kártyánként. A PowerColor csinált HD5770-et aminek 5db kimenete van, meg a FirePro kártyákból volt mindenféle 3, 4, 5 kimenetes verziója.
Engem érdekelne mi az az Eyespeed, a HDMI 1.4 támogatás és az UVD3 plusz tudása.
-
smkb
őstag
válasz
csatahajós #1381 üzenetére
Vagy kivárnak, hogy mit lép az NV, mert jelen pillanatban a jövendő új AMD kártyáknak fejtörést jelent a már 40.000 ft-on, HD5770 árszinten kapható GTX460/768... ennek teljesítményéhez és jelenlegi árához viszonyítva kell valahova beárazni. Mikor a GTX460 megjelent a nyáron bőven nem ennyibe került, könnyeb lett volna a HD67xx-ek piacra dobása magasabb áron is, most kicsit át kell gondolni egy két szempontot.
A tavalyi HD5xxx szériák megjelenésével ellentétben most erős versenyhelyzet van, amely mindkét fél vállát nyomja. Mi meg örülünk
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- E-roller topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Vicces képek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- One mobilszolgáltatások
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 Ti OC 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- Inno3D GeForce iChill X4 RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Gainward RTX 2080 Phantom GS 8GB
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- MAGYAR Larousse Enciklopédia 1-2-3 egyben 2999 ft
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest