- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Z10N
veterán
válasz
SzlobiG #5319 üzenetére
Ez nem tortenelem es nem okoskodas, hanem fizika/matematika/csillagaszat. Amugy meg nem "porogtem" rajta hanem megjegyeztem. Illetve majd en eldontom mi az off tema. Udv.
ui: Csupan arra akartam ravilagitani, hogy ha ennyire porogsz az uj csucs technikara, illene a hatteret is tudni. De jogos amit mondasz nem kell tudnod mit is veszel, eleg csak kifizetned. :]
-
Z10N
veterán
válasz
SzlobiG #5220 üzenetére
Az, hogy nem erdekel az csak az ignoranciad mutatja. Annyit azert illene tudni, hogy az O nevehez fuzodik a Kepler-torvenyek. Illetve ugye a Kepler urtavcso, ami most napjainkban fedez fel uj exobolygokat es ezzel hozzajarul a kesobbi fuldonkivuli elet kutatasaban. Vegulis nem Subrahmanyan Chandrasekhar-rol volt szo, akinek a nevet nehez lenne megjegyezni. Mellesleg O rola is neveztek el egy urtavcsot/rontgen muholdat, a Chandra-t. Ezenkivul fontos szamitasokat vegzett a fekete lyukakkal kapcsolatban.
ui: Szoval maskor mielott elhamarkodottan tennel ilyen kijelentest gondolkozz el egy kicsit. Ha nem teszed uj highend videokartyat sem kell venned, mivel ha nem is kozvetlenul, de kozvetetten ezek a termekek hozza fognak jarulni az ilyen fajta kutatasokhoz/fejlesztesekhez.
Magyaran ha a tervezok elnevezik egy szemely utan illene tudni miert tettek (lasd Fermi/Tesla). De legyen akar szo az Intel vagy az AMD foldrajzi kodnevekrol. Tiszteld azokat akik lehetove tettek szamodra ezeket a technologiakat, legalabb azzal, hogy tudsz a munkassagukrol. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
SzlobiG #5296 üzenetére
másik oldalról meg úgy is lehet nézni, hogy mennyivel lassabb a 6990nél. szerintem nem lett rossz.
ár tekintetében meg az ati is el szokott szállni, amikor nvnek nincs kompetetív terméke. az új egykártyás királyról beszélünk, ugyanúgy értelmetlenül drágán, mint anno volt az 580 (amit egy 6950cf lazán és olcsóbban megevett).
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
SzlobiG #5154 üzenetére
A next gen konzolok nyomhatják el teljesen a VGA-piacot. Az biztos, hogy 2014-ben már nem lesz bemutatva hagyományos értelemben vett CPU a konzumer piacokra. Mindegyikben lesz integrált GPU. Már az is lehet, hogy 2013-ban is így lesz, mert az Inteltől sem hallani Haswell-E-t, csak egy Halo kódnevű Haswellt, ami az eredeti lapka kiegészítése egy külső gyorsítótárral. Valszeg ez készül majd a felsőházba.
Tulajdonképpen nem a teljesítmény a korlát. A dGPU-k gyorsak, de nem kapcsolódnak a rendszermemóriához. Mindegyik megoldás egy specializált disjoint RAM-ot használ, amit a driver maszkol el a rendszer elől. Az új konzoloknál az egységes memória a legnagyobb igény, és ha ez megtörténik, akkor a VGA-knak vége, mert nincs lehetőség egy lassú buszon másolgatni az adatokat. Maga a piac valszeg megmarad, mert lehet olyan felhasználási módot találni, ahol a feladatátadás egyirányú. Például post-process effektek. Ezeket a VGA-k el tudják végezni. Persze ez már nem ugyanolyan lesz, mint most, mert a post-process is driverből van vezérelve, és szorosan kell kötődni az APU-khoz. Ezzel teljesen mindegy, hogy megmarad-e a VGA. A gyártók keverése megszűnik, mert az AMD és az NV drivere nem fogja felismerni a konkurens IGP-t. Esetleg a teljesen post-process effekteknél lehet ez megoldás, amikor csak a back-buffert kell mozgatni a dGPU-hoz, majd vissza. Azt azért aránylag jól meg lehet oldani. Idővel ez is értelmét veszti, ahogy ugye a Creative hangkártyái is átalakultak.
Az új konzolok fejlődési irányával tehát fontosabb, hogy a CPU és a GPU közötti kommunikáció ne tartson 300-400 ns-ig, hanem megoldható legyen 10 ns alatt. Ami ennél fontosabb, hogy az API korlátjai csökkenjenek. Azért egy konzol ma sem erősebb, mint egy Sandy Bridge, vagy egy Llano, sőt. Innentől kezdve a lassulás a szoftveres rétegből kell kigyomlálni. Egy virtuális ISA is jó ötlet lehet. Gyanítom, hogy az egységes ISA már nem opció senkinek, mivel ezzel csak az nyer, aki az ISA alapját kínálja.
Aláírom, a Barman nagyon rosszul sült el. De nem sportszerű felhozni egy olyan programot, ami bevallottan problémákkal jelent meg. Van még 27 más program. Ezek közül pl. a BF3, a Deus Ex: Human Revolution, vagy a Total War: SHOGUN 2 iskolapéldája a jó DX11-es implementációnak. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
SzlobiG #5151 üzenetére
Az MS egyrészt azért építette be az újításokat, mert a fejlesztők kérték. Nekik az a dolguk, hogy a fejlesztők igényeit kielégítsék. Sokan örülnek neki, mert sokat javít a DX11 a korlátokon, de nem tünteti el őket. A DX11.1 egy lépés előre. Illetve egy lépés hátra is, mert a VSC bitek bevezetése a DX9-es szintre repíti vissza az erőforrás-ellenőrzést. Nyilván nem kötelező használni, de ha kell valami nem szabványos funkció, akkor muszáj ehhez hozzányúlni. Az ARM-os réteg beköszöntével ez opció is, mert a gyártók annyira eltérő rendszereket alkalmaznak a PC-s GPU-któl, hogy nehéz ezeket egységesen kezelni. Az ARM-os rétegen belül egyedül az NV épít IMR architektúrát, míg a többiek TBR, vagy TBDR alapokra helyezik a fejlesztést. Ez már önmagában egy olyan különbség, amit le kell reagálni.
A VGA-piacban van kevés pénz, de a GPU-piac nagyon is egészséges. Az MS már tudja, hogy minden cég integrációt képzel el. Ezt a fejlesztők is le fogják kezelni.
A Crysis 2 tipikusan egy olyan játék, aminek a DX11 kódja több extra munkát tartalmaz, mint kellene. A Batman pedig bevallottan nincs kész. A patch csak szimplán segített, de jön még egy javítás, ami remélhetőleg megoldja a megmaradt gondokat is. Remélhetőleg visszakerül az utasításlista támogatása is, mert azt kivették, hogy ne lassítson. Elvileg az a dolga, hogy gyorsítson, de láthatóan jobban fut a játék nélküle.
Egyébként a DX11-nek nem feltétlenül kell gyorsabbnak lennie. Ha a DX9-es kódhoz képest több a számítás, akkor nyilván lassul a sebesség, mert amit nyersz, azt elköltöd jobb képminőségre. A Battleforge például pont olyan DX11-es játék, ahol a DX10/10.1-es és a DX11-es mód ugyanazt a képminőséget eredményezi. A DX10-hez képest 50, míg a DX10.1-hez képest 35 százalékot gyorsul a DX11. Nyilván ezt az extrát is el lehet költeni jobb effektekre, de nem tették meg a fejlesztők. Ez mutatja, hogy a DX11-gyel nincs baj. -
rocket
nagyúr
válasz
SzlobiG #5151 üzenetére
Papiron altalaban 2x gyorsulas a cel 1-1 generacio kozott, regebben meg lehetett elerni 2x gyorsulast normalis felbontasban PC-re keszult jatekoknal, konzolportoknal ilyet nehez talalni, mostmar annyi a feladat meg kell talalni a felbontast es beallitast ahol kifut a memoriabol az oregebb kartya es "osszeomlik", es maris kesz a 2x+ gyorsulas, ami jol mutat, foleg amikor 80%-nal indul a grafikon
Mindig jot mosolygok ezeknek a gyari (vagy annak tuno) grafikonokon amin semmilyen mas adat nincs, csak hogy mennyivel lett gyorsabb X jatek
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
SzlobiG #5146 üzenetére
A DX11.1 inkább a fejlesztőknek szól mint nekünk. Az szabványos újítások nagy része fejlesztői igény miatt kerül bele, és képminőségben nem jelentenek majd extrát. Ha a fejlesztő caps bitek ellenőrzésével dolgoztat, akkor a mai DX11-es karik is képesek számos DX11.1-es szolgáltatást kihasználni. Persze valószínűbb, hogy hatékonyabb erőforrás-ellenőrzésnél maradnak sokan, ha nem kell a motorban valami VSC bitet használni, amire ugye a DX11.1 már lehetőséget ad. A fejlesztők számára a legnagyobb újítás a 64 kB-os constant buffer és a D3D11_MAP_WRITE_NO_OVERWRITE funkció. Mindkettővel növelni tudják a processzor oldalán a feldolgozás hatékonyságát. Az értékesebb extrák pedig sajnos gyártóspecifikusak lesznek. Itt az MS keze meg van kötve. Egyrészt az OS sem alkalmas nagyon arra, hogy a GPU oldaláról limitációk nélkül kezelje a virtuális memóriát, másrészt az NV az ARM-mal, az AMD pedig az AMD64-gyel, vagy x86-64-gyel képzeli el a jövőt. Ez a kettő összeegyeztethetetlen szabványos szinten belül. Az NV-nek és az AMD-nek is külön kiterjesztést kell írni a saját elgondolásaikra, ráadásul úgy, hogy az OS korlátjait, és a processzorarchitektúrák különbségeit is meg kell kerülni, illetve el kell fedni, vagyis az első megoldások nem lesznek valami hatékonyak. Persze a semminél így is jóval többet fognak érni. Az újítás egyébként a megatextúrázás hardveres gyorsítását helyezi előtérbe. Ebből kiderülhet, hogy jelenleg kb. a Rage alatt lehet javítani és kész. Persze a jövőben mindenki úgy gondolja, hogy a megatextúrázás általánosan alkalmazott lesz, így mindenképpen ki kell gyúrni a rendszereket ebből a szempontból, mert az nem a legjobb opció, hogy a textúrázási munkák oroszlánrészét a proci végzi. Itt majd jön még egy probléma az anizotrópikus szűréssel kapcsolatban. Ez az eljárás ugyanis nem teljesen kompatibilis a megatextúrázással. Majd erre is kell valami megoldás. Érdemes készülni rá, mert úgy járunk, mint az AA-val.
-
rocket
nagyúr
válasz
SzlobiG #5146 üzenetére
Nagyobb szam a DX11.1 mint a DX11, azon kivul semmit.
Leirtad a PC jovojet, Angry Birds, HOG, Match3 stb. jatekok, meg az MMORPG-ek a PC jatekok jovoje.
En ezek miatt biztos nem adnak 2 forintot se egy hardverre, meg szerintem meg vannak paran akik igy gondoljak, es nem azert mert nem jatsszak ezeket, hanem mert nem kell hozzajuk mainstream hardver se.Tovabb fejlesztett Eyefinity kava korrekcio is az egyik huzo ujitasa a HD7x csaladnak, megyek is felallitom a satrat a bolt elott, hogy enyem lehessen az elso kartya, enelkul nincs elet
-
-
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
SzlobiG #2973 üzenetére
Bizony, hogy lehet azt az i7-et is tuningolni, nem is akár hogyan
, én csak azt akartam mondani, hogy 3,6ghz i7 vs 3,6ghz Quad kb ugyan azt hozza gamék alatt, persze kis felbontáson már más a helyzet, de ha valaki vesz egy jó karit oda illik venni egy jó monitort is.
A BFBC2-ről meg annyit, hogy 1920*1200-as felbontáson sem lenne az a különbség ha nem 2xAA val és 4xAF-el teszteltek volna, hanem inkább 8xAA-val és 16xAF-el(nekem ennyin ment az 5870 és mindíg 50-100fps között voltam). -
MaUser
addikt
válasz
SzlobiG #2973 üzenetére
Egyrészt: itt senki nem támad, csak beszélgetünk róla.
Másrészt: végigkattintgattam a képeket a ht oldalán, ezeket látom a játékoknál:
Battleforge: egy esetet leszámítva max. 30% gyorsulás -> vegyél inkább egy jobb kártyát a nagyobb proci helyett, pedig ez a sok egység miatt talán a leg prociigényesebb játék a supreme commanderek mellett...
Crysis: izmos 5-6 százalék gyorsulás -> vegyél inkább egy jobb kártyát a nagyobb proci helyett...
Dirt 2: az AMD szponzorálta játékok szépen futnak AMD rendszeren. Mi ebben a furcsa? Néhányszor még a gtx460 is lassul a nagyobb gépre téve(!) Érdekes... -> vegyél inkább egy jobb kártyát a nagyobb proci helyett...
Hawx, Streetfighter: bőven elég fps-ek már ezeken a kártyákon is, procitól függetlenül.Harmadrészt: ha berak egy 3.5-re felrántott Qxxxx-et akkor kb. ugyanazt látná, mint a 6950-nel, ergo ez egy olcsó proci teljesítménye.
Negyedrészt: A ph-s Thuban [tesztben] gyakorlatilag ugyanazon fps-eket mérik egy kihajtott 5850-nel, procitól függetlenül. Érdekes. Ezek szerint csak a Bf-ben és az SC-kben ér valamit az erősebb proci, de mint látjuk ott is max 30%-ot. -> vegyél inkább egy jobb kártyát a nagyobb proci helyett...
-
TTomax
félisten
válasz
SzlobiG #2973 üzenetére
Mondok neked valamit... mindenkinek az a jó amit éppen vásárolt.Azt próbálja meg védeni,nekem se tetszett amikor az I7-es konfig árát ki kellett csengetni.Amíg olyat nem látsz ,hogy a friss i7-es tulaj itt höbörög,hogy vissza nekem a régi yorkot vagy a kentet esetleg duo-t addig nincs gond... ez pont ugyanaz mint a két mag VS négy mag... akinek duo procija van az azt bizonygatja hogy minek a négy mag úgy se használják a játékok...akinek meg átnyergelt meg azt,hogy soha többé kétmagost.A mai napig látom,hogy kétmagos procikat ajánlgatnak erős gépekhez,mert úgy se használja semmi... na mindegy ez egyébként tényleg nagyon nem ide tartozik,kár ebbe belemenni,gémelj inkább.
(#2974) Oliverda
Te nekem egy márciusi tesztet vágsz ide decemberben?... hámiez? -
MaUser
addikt
válasz
SzlobiG #2965 üzenetére
Nézted is amit linkeltél? Ott van a második linked alján, hogy 2560-ban ugyanúgy VGA limitbe futottak, azaz tök mindegy, hogy 2.2-őn vagy 3.7-en járt az i7, ugyanúgy ~73fps-t kaptak. Erről beszélek. Azaz egy 2.2-es i7 elég BC-nél egy 5870 mellett, ha nem pro multis vagy. Elhiszem, hogy gyorsul, de pont ezt írtam feljebb is, hogy egyszerű játékosnak úgyis mindegy hogy 70 vagy 130fps-ed van kevésbe részletes beállításon, mert előbb utóbb úgyis VGA limitbe futsz, mert inkább a grafikát maxolod és nem azon élvezkedsz, hogy 70 fps helyett legyen 130. Azaz a linked alapján bizony elég egy 20eFt-os proci is, ha én maxon akarok BC-zni, inkább vegyek egy gyorsabb kártyát, mert az 5870 a szűk keresztmetszet...
-
MPowerPH
félisten
válasz
SzlobiG #2838 üzenetére
Undorító, gusztustalan, hányok tőlük. Ez volt eddig is, mindent megpróbálnak pénzért megvásárolni. Szerencsére mindent nem lehet, és mindig van egérút. Ált. ebbe bele is bukik az ilyen.
Remélem a Cayman XT hozza amit várunk tőle, és odavág nekik...
Egyébként ez a mondtad megragadt bennem:
"A pletyka szerint a Fermi architektúra tesszellációs képességeivel az AMD kártyái nem versenyezhetnek"Az új VGA generációnál az AMD pont a tesszellációs képességekre ment rá, nem igaz? Tehát a legnagyobb, akár 2x-es gyorsulás ott várható az eddigiekhez képest.
-
DrJános
aktív tag
válasz
SzlobiG #2838 üzenetére
Ha ez igaz akkor az NV-sek sokkal nagyobb férgek mint gondoltam, pedig eddig is tudtam róluk, hogy nem angyalkák.
Persze az ÁMD sem abból termel profitot, hogy ők szentek, de szerintem ilyen messzire azért nem mennek el.
Dirt2 ről annyit, hogy én a 4670-el toltam 1080P vel ( na jó nem VH-n) de azért bőven játszható szint felett.
Na és, hogy ne legyen ful off nagyon várom már a 69xx es karikat és remélem, hogy sz*rrá alázzák az 580 at. ( egyébként volt NV-m is és az áruk hoz képest meg is voltam velük elégedve, de ez már nagyon gusztustalan amit most csinálnak)
-
hugo chávez
aktív tag
válasz
SzlobiG #2838 üzenetére
Hát, én nem vagyok meggyőződve a hírben leírtak hitelességéről, mert először is, azt írják, hogy csak pletyka, másodszor pedig arról van szó a hírben, hogy emiatt késni fog a pc-s Crysis 2, de a hivatalos megjelenési dátum még mindig 2011.03.22. (persze, nyilván ez még változhat), úgyhogy szerintem inkább arról lehet szó, hogy az NV azért fizetett (ha tényleg fizetett), hogy legyen egy szép nagy Nvidia logó a játékban, meg a hivatalos gépigénynél csak Nv kártyák legyenek felsorolva. Amúgy meg, ha tényleg úgy lenne, ahogy a hírben szerepel és a tesszellációra gyúrnának rá a fejlesztők, szerintem az sem lenne olyan nagy probléma, mert, ha minden igaz, a Caymanok jóval erősebbek lesznek tesszellációban, mint a többi Ati/AMD gpu és fel tudják majd venni a versenyt a Fermikkel.
-
Tirexi
addikt
válasz
SzlobiG #2819 üzenetére
"(#2820) Tirexi: Jó hát nem úgy kell" (előzőt már nem tom szerkeszteni)
Én láttam már pár videót a Crysis 2-ből és hát annyira nem lesz nagy szám hogy most aztán GTX580SLI kelljen hozzá ezzel én is tisztában vagyok.
Csak ne az legyen hogy egy 60K-s kártyán úgy fog menni mint nálam a 130K-s kártyán...A Metro-t meg ne említsük az Oroszok mindig 5 évvel előbbre járnak mint mi.
-
Tirexi
addikt
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
SzlobiG #2648 üzenetére
A mai játékok elejéről szinte teljesen eltűnt a vendor ID ellenőrzés. Legutóbb a Batman: AA-ban volt, hogy az ATI ki legyenek zárva a szabványos élsimítás lehetőségéből. Most már van GOTY változata a játéknak, ami ugyanazt az algoritmust tartalmazza, csak nincs vendor ID check, így az ATI-n is működik.
Igazából ez az elgondolás manapság már nem alkalmazható, mert a játékosok szívják meg, és lényegében ők azok akik fizetnek. Esetleg, akkor, ha a megrendelő dollármilliókat tesz le az asztalra. Ez a stratégia pedig azért problémás, mert semmi nem garantálja, hogy a játékos a csalódás után marad a PC mellett szopni, vagy esetleg elmegy a konzol felé.
-
Tirexi
addikt
válasz
SzlobiG #2632 üzenetére
Ebben nézz körül egy kicsit: http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-5970-review-test/12
Ja és akkor még tuning nem is volt adva a VGA-knak. -
-
cwn
tag
válasz
SzlobiG #2295 üzenetére
de csak azert mert ezek az elavult jatekok meg mindig dx9-es kodokat hasznalnak, mihelyt valos dx11-es jatekot irna valaki , egybol az nvidia alazna
[http://www.youtube.com/watch?v=mrtwESnTOwY&feature=player_embedded]
-
WesTM
őstag
válasz
SzlobiG #2159 üzenetére
#2161 Gabrika:
A k'''' életbe hogy megy CF-ben.
És ez lesz a középkategória? Te nagy atyaúristen...
Azt hiszem nv húzhatja a rolót...
sry a sok smiley-ért, de tényleg durva amit most az ATi lépett. Belesem merek gondolni mit fog tudni a 6950-70-90. Félelmetes. Egyszerűen már feleslegesen nagy lesz a teljesítmény.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
SzlobiG #1560 üzenetére
Kb. ugyanazt tudja jelentősen kisebb lapkaméret mellett. Ez fontos az AMD-nek, mert a GTX 460 ellen nem akar olyan kártyát kirakni, amin nem keresne pénzt. Márpedig a HD 5800 és a GTX 460 előállítási költsége hasonló, és nem véletlen, hogy a HD 5800 árát ilyen magasra szabták anno. A HD 6800 ezen segít. Olcsóbban lehet gyártani, így alacsonyabb árcédula mellett is van rajta haszon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Windows 10
- BestBuy ruhás topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- EA Sports WRC '23
- Stellar Blade
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest