- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Fotók, videók mobillal
- iOS alkalmazások
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Angel1981
veterán
válasz
DemonDani #4223 üzenetére
Hát nézd.
Magáról az architektúráról közöltek infót, de a termékpalettáról tudtommal semmi konkrétum nem hangzott el, ezért annyira nincs miről "találgatni".
Kérdésedre a válasz egyébként; igen, nagy valószínűséggel már idén megjelenik a 28 nm-es "HD7000", bár könnyen lehet, hogy csak Q4-ben, és szinte tuti, hogy nem az egész termékpaletta. -
Oliverda
titán
válasz
DemonDani #4216 üzenetére
Nem használok semmilyen blokkolót. Valószínűleg nem is a böngészővel van a baj, hanem a vodanet tömörítésével.
Amúgy mint ahogy már írtam, megvan, bár ha kulturáltan, normális hangnemben ezzel kezdted volna, lehet hogy hamarabb is kiderült volna, a teljesen felesleges körök helyett.
-
Oliverda
titán
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
DemonDani #4116 üzenetére
Néztem, de 30 fps nem jött át. Biztos szokható, de világ életemben a 24-25 fps-sel néztem, így nekem szar élmény volt. Na de majd egyszer USA-ba költözök, és ott kötelező az átállás.
A GRiD az sajna multiplatform. Nézz inkább GoW 3-at. Az is 30 fps, de azt jól tartja. Mondjuk nem meglepő, mert PS3-ra fejlesztették.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
DemonDani #4114 üzenetére
Lényegében a legtöbb film 23,976 fps. Senki sem panaszkodik, hogy akad. A játék az más, mert ott nem fix az érték, de ha nincs a program 30 fps alatt, és megy a double vsync, akkor nem panaszkodik senki. A legtöbb xbox360 és PS3 játék ilyen. Fixre be vannak lőve 30 fpsre, és van teljes szinkron. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a képkockák között fixen 33,3 ms telik el. Milliók játszanak így panasz nélkül. És mi most 3-5 ms-os különbségekről beszélünk, azt egy légy se érzékeli, pedig nekik sokkal kifinomultabb a látás feldolgozása, az emberhez képest.
Szerintem a HD 6990-nél úgy lesz megoldva a hitelesítés, hogy egy PowerTune beállításhoz kapja meg a pecsétet. Innentől kezdve ezt leközlik az OEM gyártóknak és oda állítják a limitet ahova akarják. A BIOS-ban ez teljesen konfigurálható és lezárható. Lényegében ez a legegyszerűbb forma. Itt a kártya és konfiguráld ízlésed szerint.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
DemonDani #4111 üzenetére
A PowerTune limit stabilitási határok között mozog. Lehetne +/-50% is, de úgy nem stabil a HD 6970 esetében, vagyis a rendszer kifagy. A HD 6990 értéke is egy stabil határon belül lesz alkalmazva. Szerintem marad a +/-20%.
Az AMD tudja, hogy miben tesztelik a kártyát. A PCI-SIG tesztek elérhetőek a cégeknek, hiszen ezekre készítik fel a termékeket. A PCI-SIG nem azért van, hogy kibasszon az AMD-vel és z NV-vel, hanem, hogy mindketten szabványos terméket tegyenek le az asztalra. Innentől kezdve annyit segítenek, amennyit tudnak. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
DemonDani #4111 üzenetére
Egyrészt egy olyan egyén kellene, akinek az agya képes lereagálni 3 ms-os különbséget 60 fps mellett. Szerintem ilyen nincs a világon, így az egész vita értelmét veszti.
Ne keverjük ide a netes lagot. Ott 100-150 ms-okról van szó, itt maximum 3-5 ms-ról. Nyilvánvaló időbeli különbség van a kettő között.
A tudomány jelenlegi állása szerint az emberi agy 30-40 ms-os késést észrevesz, de kevesebbet nem. Egyszerűen biológiailag nem vagyunk rá képesek. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
DemonDani #4107 üzenetére
A PCI-SIG-nek van egy terhelésvizsgálata. Ez több egyénileg kalibrált tesztből áll. Ezekben a tesztekben a kártya nem lépheti át huzamosabb időre a 300 wattos határt. Pontosan nem tudom, hogy mennyi a megengedett, asszem pár ms-ig átlépheti pár wattal. Az eredményeket kiértékelik, és a végén megy vagy nem megy a PCI Express pecsét.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
DemonDani #4100 üzenetére
Nem driveres megoldást fognak alkalmazni az OEM-ek. A BIOS-ban is beállítható a PowerTune limit, és le is zárható (pl.: A HD 6900-akon le is van zárva OEM szinten, bár ott az érték default 0%-on maradt). Gyakorlatilag arról van szó, hogy az ATI letett egy fogyasztási határt 300 és 450 watt között. Innentől kezdve a kártya fogyasztását az ügyfél választja meg. Az OEM-ek lezárják a legkisebb értékre, míg a retail kártyákon mehet a dolog +/- irányba is, ahogy a usernek jól esik. Erről írtam korábban a HD 6990 extráinál, hogy a PowerTune lesz a termék kulcstechnológiája, persze az ATI ezt jobban értékesítette, mint gondoltam. Nagymértékben konfigurálhatóvá vált az egész, anélkül, hogy alapjaiban át kellene tervezni a NYÁK-ot, és a legtakarékosabb PowerTune értéken megfelel a szabványnak.
-
rocket
nagyúr
válasz
DemonDani #4064 üzenetére
Hatalmas blama lenne az AMD szamara, ha lekesnek a Crysis 2 rajtjat a HD6990-nel.
Mondjuk amilyen looser ceg az AMD siman elkepzelheto ez fog tortenni, de akkor tuti a foldon fogok fetrengeni a rohogestolVicc lenne azert megjelenik a Crysis 2 az AMD meg sehol nincs a presztizs szempontbol fontos VGA-val ami mar allitolag 4 honapja piacon lehetne, raadasul a hypenak es reklamoknak koszonhetoen szinte mindenki tudja mar Crysis 2 melle NV kartyat kell majd venni, es nagyon sokan fognak csak emiatt, vagy ennek a jateknak koszonhetoen upgradelni.
Ugyerzem nem az AMD honapjai jonnek, mar elore latom a sok ezer hozzaszolast ami a Crysis 2 AMD kartyakon levo problemaival lesz tele, es megint johetnek a felesleges magyarazkodasok Abu reszerol
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
DemonDani #4005 üzenetére
33% jobb. Kemény... az i7.... i7 komlett rendszer csere 160 körül lenne... egy normálisabb jóh... 130 ezer ft... kapok durván +33% többletet ahogy te mondod.
Vagy megveszem a hd 6990 es + 133% legalább... melyik éri meg jobban?!
Gondolkoztál rajta?!#4006) D-evil
Azon még megakadt a gondolatom amit mondasz hogy 6970 + 950 es i7 ...
Úgy még nem lenne rossz alternatíva... -
Dj Dekko!
őstag
válasz
DemonDani #4001 üzenetére
Persze, ezt a szemléletet megvizsgáltam.
Bele is mennék ha tudna többet... de amire én használom játékok alatt, teljesen mind egy hogy egy 4 ghz i920 rampage extreme alaplapban van az 5850 es vagy egy 4500Mhz as core2-vel hajtom... Semmi különbséget nem láttam.
Vagyis azt akarod nekem mondani hogy egy 5850 essel & i7el ki állnál ellenem 2 darab 6970 es core2 ellen..
Húzhatnád 10 ghz az i7-es procidat barátom...akkor se érné be a gép a 2darab 6970 est...
Még mindig a VGA a domináns elem... nem a processzor... Lehet szánalmas... de azért nem veszek i7 már bocsánat hogy a cpu-z nézegessem... húdejó..i7! -
Oliverda
titán
válasz
DemonDani #3826 üzenetére
A Globalfoundries-nek is lesz 28nm-es gyártástechnológiája.
"DX11 dehát tényleg tömött sorban kígyóznak a DX11es gamek"
Ezt nem tudom, eldönteni, hogy viccnek szántad vagy sem. Itt megtalálod a DX11-es játékok listáját ami egyre bővül.
Az OpenCL elterjedésével a VGA-k desktop-on már nem csak játékra lesznek bár ez műár most is igaz csak még kevés az alkalmazás hozzá. A belépőszint kihalása esélyes de a mainstream közepéről felfele lesznek még kártyák egy jó darabig.
-
Robi BALBOA
őstag
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
DemonDani #3796 üzenetére
De valamivel hatékonyabb lesz mint az Evergreen. Az újítások főleg az OpenCL-ben hasznosak. Mondjuk elég az. Az írható L2 gyorsítótár hozna sokat a konyhára, csak ott sok a kontra is.
(#3797) Lacika001: szuperszámítógépet akar építeni és az univerzum születését fogja modellezni.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
DemonDani #3787 üzenetére
Szerintem érvényes, de akkor a tesztkörülményekben is jelezni kell, hogy a -20%-kal ment. Nyilván ez egy opció, amit meg kell majd nézni, hogy hogyan működik. Persze szerintem akkor teljes a kép, ha van 0%-os fogyasztási érték is.
Vannak benne jó újdonságok, de ettől az architektúra alapja még mindig a PC-s grafikai számításokat tartja szem előtt. Persze a változásokra szükség volt, mert a PC-be is jönnek a GPGPU-s programok.
A HPC szinten csodát nem várnák, ott a DP elég sokat számít, továbbá a Fermi is csak egy kezdet, a Kepler lesz az igazi nagyágyú, a késleltetésre optimalizált CPU magokkal, és virtuális memória támogatással.(#3791) Tirexi: A Crysis 2-nél egyelőre senki sem erősítette meg a pénzezést. Mivel megjelenés előtt állunk, így csak akkor lehet komoly változást elérni, ha a megjelenést eltolják minimum fél évvel. Amit könnyű implementálni az a tesszellálás, de ha ott nem jó az algoritmus, akkor nézhetjük a félmillás SLI és CF konfigokkal a 10 FPS-t. Nézd meg a 3Dmark 11-et. Elképesztően hatékony az az algoritmus, amit a tesszellálásra használ, de kicsinálja az összes kártyát, és akkor még statikus jelenetről beszélünk.
-
MaUser
addikt
válasz
DemonDani #3761 üzenetére
Abu-nak is: Igen konzoloknál jó lesz, de ti 0-24-ben játszotok, hogy annyit számítson a fogyasztás? Ha havi 30 órát játszik az ember (munka, család mellett már ez is hatalmas szám) és van 100w különbség terhelve, akkor kemény 3kwh-ot nyersz, ami kemény 150Ft, cserébe a gyengébb teljesítményért. Konzolba majd jó lesz ez, de asztaliban a 6990-en kívül nincs értelme szvsz, mert sebességben meg vesztes vele és ilyen kártyát nem azért vesznek még usákok sem, hogy áramot spóroljanak. Elég megnézni a fórumokon, hogy jellemzően 5870-ek, 580-ak szénné húzott 920-ak és thuban-ok mellett vannak, azaz beáldoznak +80-100w-ot, csakhogy nyerjenek a gyorsabb proci miatt pár százalékot.
Szerk: Iponnál jelenleg 20eFt a különbség az 570 és a 6970 árában az előbbi javára. Itthon ez egyelőre bukó, oc.uk-ról rendelve még elmegy.
-
Oliverda
titán
válasz
DemonDani #3734 üzenetére
Ez alapján nem sokat számít a +20%.
-
-
rocket
nagyúr
válasz
DemonDani #3673 üzenetére
Mar irta Gibbo oc.uk-en, hogy januarban lesz aremelkedes mindket kartya eseteben.
Lassu vagyok
"5830 1024MB = £115-£130 **EOL** ***Practically 5850 performance - BARGAIN***"
Ez mondjuk nem igaz, messze van a HD5830 a HD5850-tol teljesitmenyben
-
caizzz
senior tag
válasz
DemonDani #3642 üzenetére
sikerült visszatartaniuk a valós teljesítménnyel kapcsolatos szivárgásokat? úgy tűnik, igen. igazából teljesen kézenfekvő volt ez, kérdés, hogy hogyan oldották meg. a régi (10.10,10.11, etc) driverekben már kellett lenni valami kajmánspecifikus tiltásnak, vagy maga a kártya kapott egy új utasítást, amit csak az új driver unlockol majd. igazából a végeredmény ugyanaz, de szerintem egyáltalán nem inkorrekt húzás. nehogymár valaki felháborodjon azon, hogy egy cég próbálja a megjelenés előtt visszatartani az infókat a termék teljesítményéről/tudásáról. így kell tenni. fura, meglepő és vicces egyben, de szerintem jó lépés.
viszont ha a jövőben is így cselekednek majd (miért ne tennék), az egész topiknak nem sok értelme lesz itt.
-
Atom_Anti
senior tag
válasz
DemonDani #3457 üzenetére
Én már csak az árazásra vagyok kíváncsi, mert 450 dollár körül akarták értékesíteni a nagyobbikat. Ezt érdekesnek tartom, mert a hasonló teljesítményű, de takarékosabb GTX570 csak 350 dollárba kerül
. Szóval ha ezeket a szutyvadékokat elakarják adni, akkor kb. 275 és 325 dollárért kéne a boltok polcaira tenni... Lehet jó kis árháború lesz
.
-
tome.jr
addikt
válasz
DemonDani #3354 üzenetére
alázni fog ez a 6970
Hehe, főleg mimimum fps-ben
rocket 3313#: Ha a GTX580 miatt csusztattak akkor csak azert, hogy visszavegyenek a teljesitmenybol
Ez most komoly vagy vicc?
Ki az a barom gyártó aki ne akarná letarolni a piacot az über vga-val és porba döngölni az ellenfelet? Ha valóban olyan komoly lenne a 69xx teljesítménye akkor az AMD örömmel vinne be egy állast az nv-nek amivel jó ideig padlóra küldhetné.
-
smkb
őstag
válasz
DemonDani #3308 üzenetére
Írja is később, hogy 50w-ot tudott spórolni az alulfeszeléssel, azaz kb 40 wattal evett többet ugyanaz a rendszer a GTX480-al, ami viszont ugye eleve elvetélt kártya volt ráadásul erősen EOL, így nem azzal kell hasonlítani, hanem a GTX570-el, ami meg kb 50-60 wattal igényel átlagosan kevesebbet csúcson járatva játékok alatt ugyanolyan teljesítménnyel, mint a GTX480... így nézve, nem túl szép az a HD6970 fogyi...
-
Gabrika
tag
válasz
DemonDani #3225 üzenetére
a 00 lehet a WC?
a marketing nem arról híres szvsz, hogy kedvezőtlen irányba túloznyilván nem az a nagy kérdés, titok, hogy 250-300W között éppen mennyi, hanem hogy mi az a trükk, amit most először implementáltak (talán a feszültséget rángattya majd valami okoskodás szerint?) és hogy mi is lesz ennyi hő leadásának az eredménye vizuálisan
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
DemonDani #2709 üzenetére
Eléggé. A modellek meglehetősen méretesek, de csak a modell szelete kell. Persze ettől a tesszellálás még nem lesz gyors. Továbbra is rengeteg felesleges munkát végez a rasztermotor. Ha jól tudom, akkor a Cayman is 2x2 grides feldolgozást használ. Egy kis háromszögnél a négyből három pixelt feleslegesen tesztelsz.
A HAWX 2 nem probléma, mert a driverben lecserélik a tesszellálási algoritmust egy hatékonyabbra. Túlzottan luxus, hogy a raszterizálás hatékonysága 50% alatt legyen. 90% az a minimum, ami elfogadott, akkor kevés erőforrás megy veszendőbe. Ezzel a játék jelentősen gyorsabban is futhat, hiszen a raszteres kalkulációk felét nem kell eldobni.
-
-
davep
tag
válasz
DemonDani #2453 üzenetére
Szerintem ennyire még ne temessük a 32nm-es technológiát. Látott már valaki komolyabb 28nm-es chipet kereskedelmi forgalomban? Még a GF is csak jövőre képes tömegesen átállni a 32nm-es SOI-ra és az halkan megjegyezném, hogy az Intelnél is a középfelső és felső kategóriás chipek nagyrésze még mindig 40nm-es technológiával készül. Szerintem jövőre elég nagy esély van rá, hogy 32-nm GPU-kat lássunk...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
DemonDani #2453 üzenetére
A gyártástechnológia jobb ha fejlődik. Valószínűleg a TSMC azért lőtte le a 32 nm-ert, mert szar volt, de önmagában nem jó, hogy kiesett egy lépcső. A TSMC-nek sem, mert így bukták a 22 nm-et is. Aztán még mindig nincs konkrét állásfoglalás, hogy a HKMG-ből a gate first vagy a gate last a jobb. Egyelőre a gate first megvalósítás jobbnak tűnik a 32/28 nm-re (vagy inkább úgy érdemes fogalmazni, hogy több előnye van mint hátránya), de a 22/20 nm kérdéses.
A GlobalFoundries-nek még abból a szempontból könnyű, hogy nekik van SOI-juk, ami 22 nm alatt kell az értékelhető fogyasztás eléréséhez. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
DemonDani #1933 üzenetére
Azért az AVP-t demóztatják, mert egyrészt reklámszerződésük van a fejlesztőkkel, másrészt ezt a programot használta a cég a korábbi generációs HD 5000 prezentációjára, tehát DX11 módban durván gépgyilkos szoftverről van szó, azaz tökéletes a Fusion képességeit bemutatni.
(#1934) shteer: sose lesz olyan kártya, ami ugyanolyan alacsony órajelkaput használ egy és több monitoron. A 60 Hz és a 120 Hz lesz támogatva. Ez azért van így, mert a sok visszajelzés volt abból, hogy a frekvenciák között 59 Hz volt és nem 60. Az 59 Hz az jó érték, mert a win már nem kerekít fel, de ezt sokan nem tudták, és követelték a 60 Hz-et. Jelenleg a rendszer egy 60 Hz-es módot jelez ki, ami az 59 Hz-et jelenti a valóságban, csak így esztétikusabb. A többi frissítés le van tiltva, mert a vsync is problémás a WDDM 1.1-es felületen, ami több frissítésnél még több problémát szül. A 75 Hz-et egyébként be lehet állítani a registeryben, csak a vsync nem biztos, hogy működni fog.
-
válasz
DemonDani #1823 üzenetére
én nem gondolok a Caymanról semmit, túl kevés az info, hogy gondolkodjak
#1828: egy ekkora cég CEO-jának? akkor se hinnék neki, ha meg se szólalna
#1841: az 1120-ast leírtam lejjebb (kb. 5870, esetleg vmivel alatta), az 1280 ALU (meg a vele járó +TEX) durván +7-10%. de ez már így nagyon fiktív, sok becslés van egymásra építve, az egyes lépcsők közötti különbségek kb. jók, de ha a legalsót és a legfelsőt nézed, ott már elég nagy lehet a szórás...
#1847: asszem eljött az idő a pattogatott kukoricához
-
Petya2900XT
aktív tag
válasz
DemonDani #1772 üzenetére
Hát szerintem ez elég életképtelen lenne,ha igazak a hírek miszerint a Barts*2=Antilles....Elvileg azt írják,hogy 1280sp lesz a Barts-ba,így az Antillesbe meg lenne 2560stream proci...valószínű,hogy a Cayman S-be 3400sp lenne...még 2900 is fura volna
....az egymagos csúcskártya erősebb lenne,mint a nagy fogyasztású böszme 6990
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
DemonDani #1626 üzenetére
Huh ... nem gyengén eltaláltam a méretet.
Hiába na ... a rutin. Charlie bekaphatja ofkorsz.
[link] - vannak diák ... talán nem fotoshop.
Egyébként mindenkit megvezetett az AMD (pletykagyára) ez a Northern Island lesz, és új architektúra. Cseles volt a ködösítés, de a Southern Island is létezik, csak nem ez a generáció lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Linux kezdőknek
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Horizon Forbidden West
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Yettel topik
- Path of Exile (ARPG)
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Autós topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest