Hirdetés
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- VoLTE/VoWiFi
- Yettel topik
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Komplikato
veterán
válasz
rocket
üzenetére
Azért Witcher 3 tesztet megnéznék a 4K témában, mert nem volt túl vicces, hogy dual SLI Titan-X köhögött alatta és nem volt meg a folyamatos 60FPS. Persze lehet, nem egy ilyen "jól optimalizált" játékot kell felhozni, de most ő az egyik gépigényes a sok versenyző között.
-
stratova
veterán
Az előbb felmerült a 370-es hűtése.
Nekem perpill megint nem teljesen tiszta ez a lapka
Desktop R9 270 - 20 CU 1280:80:32 900@925 MHz 1x6 pin 150 W TDPOEM R9 270 - 20 CU 1280:80:32 900@925 MHz 1x6 pin
OEM R9 370 - 16 CU 1024:64:32 975 MHz 1x6 pin
Korábbi "szivárogtatás"
R7 370
Legutóbbi Alienware twitter bejegyzés
R9 370 és R9 M390X
(megj.: R9 270 (900@925 MHz) és R9 M290X (850@900 MHz) ua 20 CU-s GCN 1.0 GPU)
-
ricshard444
veterán
A 128 ROP-s és 640 sávszéles felállással, ha igaz lesz, azért látok esélyt a kiemelkedő 4K teljesítményre.
-
TTomax
félisten
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
ricshard444
üzenetére
Titanra biztos fog...az X meg kerdeses

-
CsonkaImo
addikt
válasz
Malibutomi
üzenetére
Tudom, de a hűtési teljesítmény se jobb. Talán halkabb, de tuningra ott is a VRM melegszik. Jó Cooler egyébként, majdnem PCS lett nekem is, már meg volt rendelve.

-
törölt tag
lehozta a másik is az [MSI cikket] kicsit jobban összefoglalva, és nekik az szúrt szemet hogy nagyon hasonlít a 390 390x
Radeon R9 390x GRENADA XT (Hawaii) 2816 176 64 8GB GDDR5 512 bájt
Radeon R9 390 GRENADA PRO (Hawaii)2816 176 64 8GB GDDR5 512 bájt
és hogy lehet a 290x a 390 mindenesetre elég furi így. -
Televan74
nagyúr
Nálam a Best a vapor-x,ha lesz a Fiji pro -ba akkor szóba állok az AMD -vel. Ha nem akkor MSI Gaming GTX980Ti lesz a választott.

-
CsonkaImo
addikt
válasz
Malibutomi
üzenetére
PCS rövidebb mint a Tri-X. Vapor-X meg a Lightning a legböszmébb szvsz.
-
Csabro
tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
A 290x lightning hutesenel durvabbat nem latttam meg... Nekem best of

-
törölt tag
Szeretem az ilyen dobozból kibontós videókat, nem tudom miért de szeretem...
Brutális ez a kártya a kezéhez mérten is, ha ezzel nem hozzák ki belőle a 980-at akkor nem tudom mivel.
Esetleg a devil hibrid.
Néztem az MSI kártyák hőcsöveit:
370
380
érdekes a 390x ét nem mutatja de az XFX 7 csöve nagyon komolynak tűnik. -
Laja333
őstag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Nem tudom milyen volt a 290x XFX, de a TRi-x-hez képest ez elég kicsi kártya.

-
Geresics
addikt
válasz
Malibutomi
üzenetére
A linkre kattintva vártam a "De, krumpli!" képet!

-
mlinus
őstag
válasz
Turbolada II
üzenetére
na de ezt mire írod? A 300as széria rebrand/refresh, tehát ott nem fog sokminden változni. a fury pedig a csúcskategóriát (titan) célozza meg. Én nem látok ezekközött HD 4000-re hajazó terméket.
-
Malibutomi
nagyúr
XFX 390X unboxing [link]
Most tenyleg..nem krumpli.
-
Turbolada II
őstag
Emlékeztek még a HD 4850-esre? Nem a teljesítményével tűnt ki hanem az árával. Néhány játékben hozta a 2X drágább 260-as szintjét. Nem pusztán a teljesítmény számít, e-p*nisznövelő helyett ár-teljesítmény-fogyasztás-hang vonalat nézzétek.
-
ÁdiBá
veterán
Nekem nem kell a maszlag, az nvidia termékeit jobbnak ítéltem, lényegesen jobbak mint a jelenlegi AMD termékek, volt 290X-em, 2 és fél hónapig, az előtt és után több éve nvidia megy.
Amit a két gyártó árul az nem ugyan az.
Lehet drága az nvidia, de aki használja az tudja miért...(#13243) Laja333 Kétlem, évről évre csak a téma világ megy az AMD-nél, vagy csak nekem tűnik annak?

(#13268) geresics Igazad van, én kérek elnézést. Nem megyek sehova, hiszen én itt befejeztem.
-
daveoff
veterán
válasz
Menthirist
üzenetére
Ne azokból indulj ki, akik itt vannak, mi a vásárlók töredéke vagyunk. Eleve a vásárlók nagy része tart az AMD-től, és inkább a bevált NV kártyát választja, ezeket az embereket nem lesz egyszerű megvenniük. Figyelj én azt mondom, ha drágább, akkor legyen gyorsabb is, vízhűtés van rajta, akkor legyen még gyorsabb. Mert ha nem gyorsabb, akkor miért venném meg, nem kell nekem kompakt vizes kártya drágábban, amikor van ami gyorsabb léggel, és valószínűleg még csak nem is hangosabb. Érted mire gondolok, ezért én azt mondom illene odapörkölnie...
-
schwartz
addikt
Mit akarsz itt azzal a logarleccel? Hozzanak durva ray tracing GPU-t mint pl a Caustic R2500 csak100x gyorsabbat. Es nyugodtan vehetnek peldat az arkepzesrol mivel a Power VR a profi piacra hozta annyiert mint amennyivel az NV huzta le a gamereket. a Titan X-el.
Raster meg 2016-ban is? Na ne mar!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

(#13250) NetTom
PhysX? Az mar a mult...

-
Malibutomi
nagyúr
Azert mondom en is, egy ev alatt kell megteruljon ez a fejlesztes. Nincs ertelme erre sokat forditani...annal inkabb a 14nm-re. Tuti hogy arra megy most minden eroforras.
Kivancsi vagyok mennyire fake ez az MSI leak...eleg meggyozo, de ahhoz a 208W-hoz valami csodat kellett volba tenni az amd-nel.
-
Csabro
tag
Eleg durva nyomas van most az AMD-n. Korulbelol az van ahogy az elobbiekben is irtak paran, hogy durvanak kell lenni nagyon amit kiadnak es szenne vernie az nvidia kartyait, nem kicsit hanem nagyon.. Maskent csak a leboges lesz. Tul nagy az elvaras rajtuk, es pont amiatt szerintem a legjobban, hogy nagyon sokat kestek a kartyakkal... Es nagy ujitasnak harangoztak be.
-
válasz
mlinus
üzenetére
A fury-ból is többféléről van szó (pro, levegős xt, vizes xt). És ebből első körben várhatóan "csak" a vizes xt merészkedik 1000 dolcsi körülre (de gyorsan esni fog az, ahogy a 295X2 is már régóta nem 1500 dolcsi, csak vagy 600)
Ha a levegős xt hozza a 980 Ti alap sebességét, akkor ott nem annyira iszonyat drámai papíron az árkülönbség.daveoff: de itt nem is arról van szó hogy meg kell hogy verje. Persze, meg kellene. De itt egyből az jön elő sokaknál, hogy ha nem veri meg a szénné húzott 980 Ti-t, akkor már gagyi erőtlen a kártya. Mert ugye tudjuk hogy csak a Sith-ek beszélnek végletekben. Tehát szerintem alap órajeleken elé fog tudni kerülni minimálisan, de ez itt páraknak semmit sem jelent, ha nem lehet még 80%-ot húzni is rajta.
-
válasz
Xmister
üzenetére
Dehogyisnem, az rengeteget jelent. Azt jelenti, hogy olyan ütemben tudták a piacra tenni a Maxwell termékeket, ami nekik a legjövedelmezőbb volt. A Fiji GPU meg hiába van kész már egy ideje, ha be kellett várni a memória-alrendszert.
A Pascalra az optimista időpont Q1 vége, a realista a valamikor Q2-ben, a pesszimista pedig Q3 eleje. Ehhez képest az AMD 1-3 hónap késésben lehet - ez akár még be is hozható.(#13258) Malibutomi: Nyilván. Szerintem a Fijin kívül nem is hoztak volna ki semmit, ha nincs a piaci nyomás az új termékekre. Szívás, hogy ilyen rövidre jön ki a termékciklus, viszont legalább lesz tapasztalatuk a HBM-mel.
-
daveoff
veterán
válasz
Menthirist
üzenetére
Ha drágább lesz, mint a 980Ti, akkor meg kell, hogy verje, mert különben senki nem fogja megvenni. Ergo ha nem tudja megverni, akkor szar, ahogy mondtad. Ha lassabb lesz, akkor olcsóbbnak is kell lennie.
(#13256) Malibutomi: Én most csak erre a képre néztem rá, abból számoltam a különbségeket. Egyébként firestrike szerintem teljesen korrekt teljesítmény összehasonlítására.
-
mlinus
őstag
válasz
Menthirist
üzenetére
ez szerintem elsősorban azért van mert azt már több "hivatalos" forrásból sejteni lehet hogy a fury x baromi drága lesz (tehát $1000 környéke), ergo ha nem veri el a 980ti-t akkor elég nagy előnyben lesz a csúcson az nvidia, mert a custom hűtéses 980ti-k bőven a titan x fölé mennek, és ugye jóval olcsóbbak annál.
ha most elfelejtjük egy pillanatra a 980ti-t, akkor teljesen máshogy állna a dolog: az amd sokkal kissebb nyomás alatt állna, hiszen a titan x pofátlanúl drága, tehát ha még csak egy kicsivel is olcsóbb, és hozza az akörüli teljesítményt, akkor simán nyert ügye lenne.
én ezért várom sokkal jobban a kis fury-t, mert van egy nagy űr az árazásban amit ki lehetne használni.
(#13253) Pepeeeee
ezt a 260ezres árat úgy nézd hogy $650-ből lett annyi. a fury x is garantálom hogy 250 fölött lesz, de inkább 300 körül.
-
-
törölt tag
Amikor a 980TI ről beszéltek mint szuper kártya azért tegyétek hozzá hogy jelenleg a [referenciakárya]kerül 261.932 Ft ba majd jönnek a Custom kártyák és később az OC kártyák csak azt se várd 300 alatt nagyon... Ennek fügvényében beszéljünk a jó teljesítményéről...
-
-
mlinus
őstag
válasz
Black_Sheep
üzenetére
ez a topik a pletykáknak a megbeszéléséről szól. szerintem a többség szívesen látna egy jó amd kártyát, még az "ellendrukkerek" is, mert akkor lehet olcsóbban megvehetnék az nvidia alternatívát. de attól még hogy becsukjuk a szemünket, fülünket és leírjuk minden nap többször hogy milyen jó lesz a fury, nem lesz garantálva hogy tényleg jó is lesz. mint ahogy az sem fogja rosszá tenni hogy néhányan szkeptikusan állnak hozzá a témához.
-
-
Xmister
senior tag
válasz
Black_Sheep
üzenetére
Ez persze igaz, csak aki mindenképp zöldet akar venni, az addig tudja könnyen igazolni a döntését, amíg a másik oldal rosszabb. Ez persze fordítva is igaz.
-
törölt tag
válasz
zoli7903
üzenetére
Pár észrevételem azért lenne ehhez a állítólagos MSI honlaphoz.
390x 8G TDP : 208 Watt ???
Meg az senkit nem zavar hogy a sárkány a ventin az Nvidia kártyáin van az AMD-nél nincsen rajta!
Nekem ez fake nak tünik csak az az egy szól melette hogy a 380X et ez sem tartalmazza, ha már haluznak akkor azt is behaluzta volna
-
Bigemperor
senior tag
válasz
Black_Sheep
üzenetére

Ezt adom én is.
Mindenkinek az volna jó, ha rendesen ütnének az új kártyák. -
Black_Sheep
tag
Én nem értem ezeket a vitákat. Fogalmam sincs, hogy miért vannak ilyen nagy számban AMD ellendrukkerek, miért kezdenek kárörvendeni; ráadásul még azelőtt, hogy bármiféle teszt napvilágot látott volna.
Csak halkan jegyezném meg, hogy MINDENKINEK az az érdeke, hogy az új AMD széria sikeres legyen. Ahelyett, hogy temetjük a hármas szériát, és előre rugdaljuk a tetemét, inkább drukkoljunk, hogy mossa fel a padlót a zöldekkel mind árban, mind teljesítményben. Azon egyszerű oknál fogva, hogy árversenyre késztessék a riválist, aminek mi, a felhasználók leszünk a haszonélvezői. Jó kártya a 980ti? Baromi jó. Jó lenne 260k helyett 180k környékén megvenni? Igen. Ha bebukja az AMD az új szériát, akkor várható a közeljövőben radikálisabb árcsökkentés a zöldeknél? Nem. Ha jobb lesz az AMD, és csökkentik a ti árát, akkor az végig fog gyűrűzni az alsóbb szegmensekben is? Igen.
Szerintem akár zöld, akár piros szemüveg van a topiclakókon, be kell látni a fentiek logikáját. Fr@nc se akarja, hogy monopol helyzet alakuljon ki, ahol a szereplő dominanciája miatt nincs árversenyre késztetve. Peace.
-
szerintem sima dx11-ben a húzott 980 Ti lesz a gyorsabb... magasabb felbontáson, low level api mellett már nem vagyok benne biztos. Viszont ahogy mondani szoktuk, oc-t az oc-val, alapot az alappal. Alap sebességen szerintem viszont a fury lesz egy hajszálnyival gyorsabb. Hisz még egyszer, nem mindenki tuningol.
hiába lehetett régen olyan amd procituningokat tolni, amivel gyorsabb lett mint az intel, nem fogja mindenki erőltetni.
Szerintem a Fury egy kemény kártya lesz, ami legalább a titan x szintjén lesz. Innentől pedig nem lehet mondani hogy nem tud az amd letenni olyan kártyát az asztalra, ami felérne az nvidia-khoz (ahogy eddig sem lehetett mondani)
-
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Crytek
üzenetére
Rendben van. Legyen igazad. Remélem azért tisztában vagy az nvidia anyagi helyzetével, és azzal, hogy ami most csúcsnak számít másfél éve kész van a zöldeknél, és már a GP100-as chipet tesztelik. De amúgy semmi baj.
Nem *fosok, ahogy te mondanád...Nehogy a végén neked kelljen bugyit mosnod.
-
zoli7903
csendes tag
Az MSI kártyái, kivéve a Fiji.
R9 390X Gaming 8G
Core Clock: 1.100 MHz
Memory Clock: 6.100 MHz
Fogyasztás 208 WÁrak is vannak valamilyen számomra ismeretlen pénznemben. Valaki hátha tudja és megosztja itt velünk.
-
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
A ref 980Ti is 60%-al gyorsabb a ref 290X-nél, ebből kiindulva ha komolyan vesszük azt a pletykát amit írtak, hogy a Fury 54%-al gyorsabb, mint a 290X, akkor az még mindig nagyon kevés egy custom 980Ti-hez viszonyítva(még a refhez is)....alig várom a teszteket, egyre kíváncsibb vagyok mit hoztak össze....

-
törölt tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Csúcs Fury-n víz lesz.

-
schwartz
addikt
válasz
TTomax
üzenetére
Streaming texturazas? Proceduralis texturazas? Ertem en, hogy konnyebb ralapatolni a VGA-ra plusz nGb filleres GDDR5-ot es 300-500 dolcsi felarat kerni, de akkor is...
Low level API mellett hatekony memoria managementet igertek. (nem lessz tele a VRAM szemettel mint most) -
törölt tag
válasz
Yllgrim
üzenetére
Azért linkeltem ide mert kedden gondolom megjelenik a "csúcs" Radeon és rögtön össze tudjuk hasonlítani ezzel a táblázattal.
"egy benchmarkon kivul meg par percen kivul jatekban" Miért kell belekötni? Illetve mire alapozod ezt a kijelentésedet? Jelen voltál a teszten? -
oliba
őstag
válasz
üzenetére
3 perc játék komoly teszt lehetett. Ennyi erővel én GTX580-as kártyámon fél óra után kaptam 925MHz-en driver összeomlást. A játék végére már csak 875MHz volt a stabil.
(#13221) players111: hacsak nem azért fizetik őket, hogy minden kártya, minden tuningjával minden játékot végigvigyenek, addig csak bejártak egy rövid útvonalat a játék elején valahol és ennyi. Nem kell nagy mágját belelátni, de jó lesz Fury tesztet összehasonlítani vele, mert annak a tuningjával is pontosan ennyit fognak foglalkozni, de attól ez még nem lesz 24/7
-
törölt tag
E3 videóknak már átváltott Órákra a visszaszámláló [link] (Bethesda) 58 óra még ááá

ABU ha errejársz Prohardver nem tervez valami E3 közvetítést?
Vagy akár a hivatalos bejelentések feliratozott magyar verzióját videóról. (szerintem sokan megnéznék itt) -
Yllgrim
őstag
válasz
üzenetére
Ez meg nem jelent semmit, par anpja kaphatoak, egy benchmarkon kivul meg par percen kivul jatekban semmit nem mertek. Jo kartya, szepek az eredmenyek de raadasul baromira nem idevaloak, ha elolvasod a topik cimet, Radeon nem Nv. Amugy van AMD vs Nvidia is oda is viheted
Kthxbye 
Jovo kedden ide bekerulnek az elso Fury es tarsai tesztek, aztan at lesznek hurcolva az AMDvs Nvidiaba, ott lehet majd megmagyarazni a bizonyitvanyt.
-
TTomax
félisten
válasz
Yllgrim
üzenetére
Mit nem tudunk?Hogy a Crysis 3-hoz nem lesz elég egy gpu 8K-ra,de még 6K-ra sem az tudjuk.Mert azt ugye te se gondolod hogy Fiji XT négyszer erősebb lesz mint a 290X.Mert még akkor is kevés lenne.
(#13213) schawo
Hát az még nagyon messze van,Ki tudja még milyen limitek lesznek SFRben... -
törölt tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
-
-
kalozhun100
őstag
válasz
Malibutomi
üzenetére
XD
-
TTomax
félisten
Én nem értem az AMD-t komolyan....4K-ra éppen hogy tudsz építeni gépet,és akkor 8K?Miből!?4GB-os FuryX-böl négyet?Vagy?Nem tudom mit szívnak ott marketing osztályon,de ütős cucc lehet...
-
És ez még sokáig így is marad.
A steam hw stat szerint a legtöbb (~35%) embernek 1GB-os kártyája van, 25% 2GB...
Jó nyilván lesz majd 1-2 játék (lásd Mordor), aki bepróbálkozik majd 4+GB textúra csomagokkal.
De hogy mennyi és milyen minőségű ilyen lesz... azt még megtippelni sem lehet. -
Ren Hoek
veterán
válasz
zoli7903
üzenetére
A régi modemes idők jutottak eszembe, mikor a suliban töltöttük le a meztelen csajos képet, és mentettük ki floppykra... kb ilyen sebességgel jött le
Good al' times...Volt már tudom, de egy kis nosztalgia: Fury specs 1999

ATI Rage Fury Pro Review
125 MHz and the memory runs at 143 MHz! -
-
zoli7903
csendes tag
Hajnali bejegyzés az AMD fb oldalán
"While we’re all waiting for June 16th to come, here’s something the team has been working on. Check it out!"
Van kép is hozzá, egy 8K Crysis 3 screenshot
Méretes kép, majd 100 MB, így mobilnettel csak óvatosan -
5ent1nel
aktív tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Sponsored by nVidia?

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GQ50F-B FHD 165Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
"Hazai palyan" nekem sem dicsoseg nyerni... 

)

)