Hirdetés
- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Google Pixel topik
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dtomka
veterán
válasz
Milka 78
üzenetére
Parancsolj:
direct linkés itt dumálnak róla:
AMD Catalyst 15.x (15.200.1040.0 June 8) Win 7/8.1/10 x64Nagyon szívesen
! -
Milka 78
nagyúr
válasz
Dtomka
üzenetére
Link pls

Ui: Köszönöm már szedem is!
Abu85 : Az omegához képest gyorsul ennyit?A grafikon szerint a 290x Matrix olyan szinten gyorsult,hogy csak na,pedig az én karim azt állva hagyja,főleg,hogy fix órajelen megy szó nincs órajel droppról.Mindezek ellenére nem tudtam elcsípni a 980-ast.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Milka 78
üzenetére
Mert ők a nem hivatalosan módosított 15.200.xxx drivert használták, ami jó 5-30%-ot boostol játéktól függően. Az AMD által kínált 15.150.xxx csomagban ezeknek az optimalizálásoknak a jelentős része le van tiltva.
Majd a teljes meghajtó a 15.300.xxx csomag lesz, amiben minden benne lesz az elmúlt egy év fejlesztéseiből. Shader fordító, memóriakímélés, overhead csökkentése, stb. Ezek 2012-ig visszamenőleg minden GCN-es hardveren gyorsítanak. -
Ren Hoek
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Á! Most már értem, tehát átfújja a radin a venti kifelé a házból a levegőt... Mondjuk nekem pont nem férne így be a procihűtő miatt... Vagy ha be is férne annyira nem szerencsés, hogy a proci bordáról szívja le a meleget rá a radira.
-
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Aha, én is ezt néztem. A legtöbb tesztben csak azzal a plusz 50-100mhz-el gyorsabb, mint a 290x. Mégiscsak sima rebrand lesz....?
-
kovsol
titán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Ph tesztbem meg jobb is lesz mint a 980. Borítékolni merem.

-
Gilthanas
aktív tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Az a radiátor vajon befér egy noctua NH D15 mellé?
-
Csabro
tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Nem sporoltak a vizcso hosszaval.....
-
demmer123
őstag
Akkor a tesztek alapján a r9 390x jobban teljesít mint egy gtx 970?Akkor a 970 helyett veszek 390x-et
-
Csabro
tag
http://www.guru3d.com/articles_pages/msi_radeon_r9_390x_gaming_8g_oc_review,1.html (Telefonrol nem engedi linkelni... Bocsi)
-
guftabi96
addikt
válasz
üzenetére
Ph-n nem szoktam szinte azonnal tesztek lenni.
Szerintem biztos lesz valami, de azért én a fury teszteket jobban várom.
Nem az az árkategória, amiben én mozgok, de nagyon kíváncsi vagyok rá.Egyébként ősszel, ha tényleg lesznek dx12 játékok, akkor tök jó lenne ha valamelyik oldal (akár magyar, akár külföldi) csinálna egy nagyobb tesztet a jelenlegi kártyákkal, és a régebbiekkel. Kíváncsi vagyok az erőviszonyok változására.
stratova: abba bízok, hogy visszaír olyat, ami miatt kap valami warnt majd
mert azért elég gáz, amit itt csinál. Van 76 hsz-e, aminek a nagyrésze trollkodás. Ráadásul ez az aláírás is provokáló. Bár a normális fórumozók között úgy sem ér el semmit ezzel csak annyit, hogy lejáratja magát. Csak azért mégse kellene ezt. -
Black_Sheep
tag
válasz
v_peter2012
üzenetére
Aha... Vesz valaki egy 150k-s kártyát, de aggódik a fogyasztás miatt. Nyilván ezek után nincs pénze jól szellőző házra, illetve nem marad ennivaló a családnak évente 2-3k HUF-fal több áramköltség miatt. Életszerű.
-
válasz
v_peter2012
üzenetére
OC VRM fűggő nagyrészt... főleg a nagyobb különbségek (már ha vannak).

De azért odatették magukat a gyártók. MSI, ASUS... stb. hozta a formát. Kár hogy nem a 290X-el lépték meg 1 évvel ezelőtt pl és eddig vártak. (Mondjuk akkor most kisebb durranás lenne azisigaz).

-
törölt tag
Olvasom itt ezt a sok tesztet angolul de azért örülnék egy Prohardver 390x tesztnek is nem várható ?
Láttam hogy van már cikk a bejelentésről de az nem teszt.Vagy még mindig van valami titkosításos dolog? -
guftabi96
addikt
válasz
v_peter2012
üzenetére
Úgy látszik félszemű barátom, hogy nem sikerült megérteni, amit feljebb is írtunk.
Az MSI-re írta/mondta, hogy egy teljesen új kártya. Az egész kártya teljesen más lett, és szerencsére ezt pozitív értelembe mondhatjuk. Nem azt csinálták, hogy fogták a 290X-et és újracsomagolták, hanem egy teljesen új kártyát csináltak.....Mondjuk az aláírásod elég sok dologra enged következtetni

-
guftabi96
addikt
-
-
törölt tag
válasz
kovsol
üzenetére
Nem néztem, de akkor már vehetnék az adott gyártó kártyáját is pl. MSI-nek is van Gaming szériában és az ASUS-nak a Strix szériában 960/970/980.
Mondjuk mindegy... Pár napja is gondoltam, hogy annyit húznak rajta, hogy pont beérje a ref 980-akat és így a tesztekben szebbet fog mutatni.
Egy OC 390X vs OC 980-ra lennék kiváncsi. -
Yllgrim
őstag
Valaki csinalhatna egy Radeon 3XX-es topikot vagy tobbet is, kulon a FURY-knak... Modi valahol?
-
Titanone
tag
Már csak jó lenne tudni a Furyról mikor lesz teszt. Bár ,ha ma volt a megjelenése a 3** szériának ,akkor szerintem 24-én lesz róla. Ez a msi 390x, szerintem nem rossz. Sokan fogják megvenni, akik nem vágják a technikai részleteket.
-
HSM
félisten
Szerintem simán.
Már a régebbi Tahiti csipek is tudták, azóta sokat csiszoltak a gyártástechnológián. Javaslom a Logout tesztem, megnéztem anno 850Mhz, beállított 0,95V-on, valójában 0,9V-on [link].A 290 is igen jól bírta az alulfeszelést, csak ott sajnos ki kellett (volna) lőni hozzá a PowerTune-t, az meg macerás lett volna, így azt azért nem teszteltem ki ilyen alaposan ezen a téren.

Ami a "tömegesen bírják-e" kérdést illeti, 7970/280X-ből jópár járt nálam, és egytől egyig jól bírták az ilyen jellegű visszaélést.

-
törölt tag
válasz
Black_Sheep
üzenetére
Egy custom 970 szint!
A custom 980 kártyàk nagyon leverik a 390x-et. -
guftabi96
addikt
válasz
üzenetére
Én nem oc szerint tesztelném őket, hanem ár szerint.
Pl: itt van egy R9 280 dual x, ami most kb 60e.
Kiválasztom mellé azt a Gtx960-at, ami ugyan ennyibe kerül.
Elvégre a legtöbb felhasználó azt nézi, hogy mit kap a pénzéért.
Persze, ha úgy tesztelték, hogy azért az árért már kapni nem ref gtx-et, akkor igazad van.#14752
A hűtésre gondolt elsősorban, a videóban el is mondja a csávó, hogy ez már inkább lightning minőség. És az Msi tényleg kitett magáért a videó alapján. -
wjbhbdux
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
bullshit

-
stratova
veterán
válasz
üzenetére
Ha nem is tökéletes átfedéssel de összevethető.
-
törölt tag
Mondjuk ha már refkártya nincs egyikből sem akkor a 960/970/980-ból is berakhattak volna egy kb. hasonló %-ban OC-zott/custom kártyát a ref helyett - így lett volna fair az összehasonlítás...
-
eventus
veterán
Volt már
Gyorsan linkeltem -
bozont
veterán
Szép és jó, de engem inkább már a Nano és Fury tesztek érdekelnének. Ahogy nézem 1440p-re még nem létfontosságú a 8GB vram (bár nem tagadom a lelkemnek jobban esne
). -
Pacy
aktív tag
-
magyar teszt:[link]
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
daveoff
üzenetére
There is nothing about this card that is rebrand, its a totally new card. Also just to be clear this could have been called the MSI 290X Gaming V2 and we would be saying the exact same thing. This is in no way shape or form a number change on the box. This card has been designed from the ground up to be amazing and it did just that.
-
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Bizony, hogy van. Akárhogy nézem, ez nem egy sima átcímkézés!
Ref 980 szintjére felhozták, plusz több ram, jobb hűtés, kevesebb fogyasztás. -
nubreed
nagyúr
Na a 390x -et olvastam a guru 3d-n, 380 -at most olvasom (persze csak átfutva mind kettőt egyelőre) de jó lenne egy teszt a sima 390 -ről. Csak én vagyok vak vagy még tényleg nincs?
Hát így ebben a formában szerintem nem éri meg a 390x, 4K -ra én biztos nem ezt venném már ha ez szempont lenne, ott még nagyon gyenge, egy jó árasított 290x OC változat szvsz sokkal jobban megéri normális custom hűtéssel.
-
valaki tudna akkor válaszolni a #14700-ra? hogy milyen dp-dvi átalakítót kellene vennem hozzá?
-
Erdei88
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
De ez már az MSI hűtőjével. Szerintem valamit sikerült faragniuk, de engem továbbra is a Fury érdekel majd
290X egy kicsit optimalizálva
-
HSM
félisten
Egy 290X 250W körüli átlagfogyasztásából bő 50W a memória a tapasztalatom szerint. Így számoltál?
Akkor mondjuk 200W a GPU, legalábbis nálam a 290-en 1,15V körül, ez +39%-al több tranzisztor, az azonos feszen, +25W a HBM, az épp 303W, innen indulunk.
Ha mondjuk engednek az órajelből 10%-ot, akkor 278W a cucc, de a 950Mhz környékéhez már elég lesz jóval kisebb fesz, mondjuk legyen 1,05V, az mondjuk 235W. Ha még lejjebb mennek, mondjuk 900MHz-re, oda durván 1V elég lehet, az már csak 205W memóriákkal együtt kompletten. És így lehet menni lefelé mégtovább, de itt már nincs sok tapasztalatom sajnos.
Persze, ez csak előzetes játék a számokkal a régi 290-em tulajdonságai alapján.
Ezért is írtam, hogy előreláthatólag közelsem fog kelleni olyan durva butítás a jó fogyasztáshoz, mint amit egyesek vizionálnak, és ezért kacagtam magamban, mikor valamelyik hír topikjában a GTX970 sebességére várták.

-
stratova
veterán
válasz
seolwon
üzenetére
Pl. az AMD-nél 130 W-os besorolású 32 CU-s R9 M295X 850 MHz-es órajelen teker Retina 5K esetében.
Logikus felvetés és kb. bevett szokás mobil vonalon.mcwolf79 Mivel a 300-as sorozat átnevezés, nincsen semmi meglepő. Viszont Fury esetében a memóriaváltás révén elvileg csökkent a fogyasztás.
-
smkb
őstag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Na most kezd már az R9 Nano valami csodatermékké válni, nagyon megszaladtak a nyilatkozatokban a csodás számok. Kezdetben 290X körüli teljesítményt tudott. Most már 85-90% át a Fury X -nek, amin egy 500w ot lekezelő hűtő van, és 275w tdp kártya. A sima Fury sem sokkal eszik valszeg kevesebbet, és az kéne hogy valahol 90% körül mozogjon

Vagy most akkor a Fury X csak 15-20%-al gyorsabb, mint a 290X, ha már a Nano ezzel ekvivalens kb...
Nem kerek a történet.
-
GRaul
őstag
válasz
Bugfix1984
üzenetére
Ahogy olvasom a linket amit Malibutomi linkelt, illetve ahogy olvasom ott a hozzaszolasokat....
Hdmi 1.4..... Hat khm.... Igy ...fel.
Mivel nincs Displayport to HDMI 2.0 kábel még. pedig már tavaly szeptember óta ígérik.
Igy a 4K felejtős a tvmen, mert nincs rajta Displayport bemenet.
Marad a 290 igy még sokáig
-
TTomax
félisten
-
Erdei88
veterán
-
-
bundásss
tag
na már vannak tesztek.
az r9 390x kb. gtx970 erőt képvisel. -
nubreed
nagyúr
válasz
Bugfix1984
üzenetére
Egyre több hivatalos ár van, ez tök jó de tesztek még sehol, ez nem a Te hibád, nem azért írom, félre ne értsd.
Pedig ha már a magyar nagykerekbe is elkezdtek szállingózni a kártyák akkor külföldön gyanúm szerint a sajtósok már múlthéten megkapták a tesztpéldányokat. Mi az istenre várnak még a tesztek megjelentetésével? -
Malibutomi
nagyúr
In fact, AMD confirmed to us that the Radeon R9 Nano is about 85-90% of Radeon R9 Fury X (in terms of performance).
-
GRaul
őstag
válasz
Bugfix1984
üzenetére
A 390es kartyakon HDMI 2.0 van?
Nagyon remélem.... -
válasz
seolwon
üzenetére
Érdekes felvetés, magyarázat lehet arra is, hogy a 285 miért szerepelt ennyire rosszul perf / wattban. Ellene szól viszont, hogy eddig sem voltak túlzottan magasak a feszültségek, és a 0.9V-ot én már nagyon neccesnek érzem.
Underclockolt GCN témakörben fordulj bizalommal HSM-hez
(#14711) HSM: de, figyelembe vettem, 25W-ot lehúztam mindkét TDP-ből. Lehet persze, hogy a memóriák is lassabbak lesznek a kispajtáson, de ez már csak aprópénz, a lényegen nem változtat.
-
Hozzánk ASUS futott be:
Model Ár
R7360-OC-2GD5 31164
STRIX-R7370-DC2OC-2GD5-GAMING 43912
STRIX-R7370-DC2OC-4GD5-GAMING 49578
STRIX-R9380-DC2OC-2GD5-GAMING 59494
R9390-DC2-8GD5 92074
R9390X-DC2-8GD5 118988+ÁFA természetesen.
-
Asbee
veterán
EK is már készül a Fury X FC blokkokkal.

-
törölt tag
Kurv@ drága lett mindkét oldal,hány darabos eladás lesz ebből otthon?

-
westlake
félisten
Nagykerben van raktáron MSI Gaming R9 390 és 390X. 91.300 forint és 117.800 forint + ÁFA-ért.
Most nézem, hogy 380 is van 55.000 forint + ÁFA-ért. A sima OC meg 50k + ÁFA.#14713: Ennyiért mindig van ipon-ban is cucc.
#14714: Én ezt nem tudhatom. Ezek szerintem végleges árak, mert egy másik nagykerben ezeknél jóval magasabb árat látok.
-
-
gyiku
nagyúr
fury x-bol egyaltalan nem lesz sima verzio? mi lesz igy a rendes vizesekkel? ez igy ongol.
szaby: es mit csinaljak a 120as aio-val? nelkule lenne erdekes.
-
seolwon
tag
Szerintem a Fury X órajelei kissé magasabbak mint az optimális (aránytalanul több feszültség kell már adott +órajelhez) de csak így tud versenyezni a csúcs Geforce kártyákkal ezért ezt bevállalták. Ebből következően én nem is várok várok túl nagy tuningpotenciált tőlük (500W-os hűtő ide vagy oda).
A Nano viszont működhet optimális feszültségen és órajelen ezért sokkal jobb a hatásfoka, a kérdés hogy mennyi ez az órajel, mert ha nagyon alacsony akkor túl sokat nem vághatnak a kártyán és én pont erre is tippelnék: Nano=közel fullos fiji (alig megvágva) + alacsony órajelek.
Az utóbbi pár Radeon generációnak nem fekszik ez az 1GHz körüli órajel. Kíváncsi lennék 800-850MHz-en milyen teljesítmény/fogyasztás értékeket produkálnának.
-
törölt tag
válasz
Bugfix1984
üzenetére
Ez azt jelenti hogy
R9FURYX-4G 233.990HUF. / $649/Akkor a R9 FURY 4G 198 ezerért fog jonni /549/
-
-
törölt tag
És itt hogy töltöd utána ha elpárolog a viz vagy nem tom alkohol ami a csöbe van ?
Mert a tartályosnál értem ott oda töltöd az utánpotlást de itt ?
És olyan teszt lesz hogy a barackpálinka hut jobban vagy a kisusti ???
Mert akkor lehetnének ilyen nemzetiségi Furyk lenne tekilás oroszoknak vodkás stb
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max 128GB Space Gray használt szép állapot 100% akku 6 hónap garancia
- Infinix Hot 12 Pro / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Corsair iCUE ELITE CPU Cooler LCD Display Upgrade Kit
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Lenovo ThinkPad 40AN Thunderbolt 3 Workstation Dock (Gen1)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
!

. (Állítólag a GTA V is jobban "megy"...)

mert azért elég gáz, amit itt csinál. Van 76 hsz-e, aminek a nagyrésze trollkodás. Ráadásul ez az aláírás is provokáló. Bár a normális fórumozók között úgy sem ér el semmit ezzel csak annyit, hogy lejáratja magát. Csak azért mégse kellene ezt.

Ref 980 szintjére felhozták, plusz több ram, jobb hűtés, kevesebb fogyasztás.