- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
surgyi #19884 üzenetére
Első körben a szaktopikba irányítalak. Második körben lelombozlak, hogy ez teljesen normális sajna. Az első 3600-nál a béta bios-ra fogtam a túlfeszelést, a második ilyen procinál jöttem rá, hogy ez gyárilag ilyen. Igaz, nekem X nélküli változata volt, de az is nagyon melegedett.
2700-nál azzal küzdök, hogy melegebb legyen játékok alatt, mert a proci hőfokához vannak kötve a házventik fordulatszáma, és a vga nem kap elég friss levegőt. Ez a 4K 60hz átka, mert a procinak csak 60 fps-t kell "kitermelnie", ami negyed gőzzel, csukott szemmel és hátrakötött kézzel is megy neki. -
tisn
addikt
válasz
surgyi #19682 üzenetére
faszom
már irni akartam, hogy faszan beallt a rendszer, 16 ora prime lefutott. aztán itthagytam délutánra, mentem dolgomra, hazaerek, se kep se hang, se ujraboot... bios reset, vegre elindul, de kinyiffant a win10em. dolgozni kellene, ez munkagep :(((((akkor ramot csereljem ballisticre, az megoldja? mert ez igy nem lesz jo :(
szivem szerint raknam vissza az i7 ddr3 win7 kombot, az atomstabil volt
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
surgyi #19327 üzenetére
ha akarsz tuningolni, akkor a pinponglabdas 2700 ; ha meg csak siman hasznalnad, akkor a 2700X, apron mar 55 korul is kilehethalaszni.
masik topikban aszondjak megeri a 3600 az arat. Tuningolva egyszalon a 2700X felett van, a jatekok meg azert eleg jol elvannak a 6 mag 12 szallal. -
Speed®
titán
-
jeni
félisten
válasz
surgyi #19073 üzenetére
Szia!
Nézzél be az Alza topikba és látod a folyamatokat és a kódot miképp lehet olcsóbban megvenni.
2700 proci,van felbontott ugyan annyi garival 1000Ft-al olcsóbban ott.
December 8-ig vagy készlet erejéig tart. -
koko52
nagyúr
válasz
surgyi #17585 üzenetére
Hasonló a konfigom. Aegis 3000 4*8 van benne @3200 cl16-18-18-18 a proci @4.1Ghz all core.
A max RAM használat amit láttam az 12GB volt. 1440p RTX 2060, R5 2600, B450 Aorus MKb 1-2 év és 16 fölé megy szerintem, de jelenleg elég a 16.
4K-ra már más kérdés, ott lehet van értelme. -
-
-
Az lehet, de lehet a CPU SoC Voltage ami kevés lehet.
Szép és jó, de IBT alatt ha Blue Screen jön, na az már nagy probléma. Nálam is szép és jó volt az XMP 2.0 (3466MHz CL16) aztán mégis elhasalt teszten... és elsőre SoC V.-t kellett volna állítanom (1.1v) és azóta minden OK. Amúgy a lap QVL listán is szerepel a RAM, direkt úgy vettem hozzá, csak kicsit finomhangolni kell.Esetleg ha kapnál meg BlueScreent, azt fotózd le és oszd meg velünk, hogy mi volt az üzenet szövege.
/ha úgy adódik/
-
Memória gyári értéken van? (Blue Screen általi hiba gyanánt arra tippelek) olvass vissza és fogsz találni választ a tesztes kérdésekre. (CB R15 , IBT (AVX-es), Prime95 Blend test, stb...)
Ha meg OC-ra vetemednél, akkor csak egyet (CPU) OC-z, stabilizáld/teszteld /minden OK/ és csak azután a másik komponenst (RAM) és azt is stabilizálni/tesztelni kell.
-
micafighter
nagyúr
Miért gond, ha a proci 6x %on a vga meg 8x %on van terhelve? Vagy azt furcsallod, hogy egyik se megy 100%on?
55-60 fok messze bőven jó. Még a 75-80 is rendben van. Ha tulmelegszik a proci, úgyis thermal throttingol. De ha 55-60 fokon megy, az jó, mert azt jelenti nincs thermal limited, azaz nem thermal throttingol a proci.
-
Feriboy2
aktív tag
llc: load line calibration
leegyszerűsítve ez arra való, hogy ami feszültséget beállítottál a procinak azt folyamatosan meg is tudja kapni, pl.: beállítász 1,3 voltot proci feszültségnek, akkor előfordulhat hogy amikor elindítasz valami megterhelőt akkor a feszültség leesik 1,25-re a hirtelen nagy terhelés miatt és ha ezen a feszen nem stabil a proci akkor lefagy a gép. az llc ez ellen van.
msi alaplapokon mode 1 től megy mode 8-ig, ahol az 1-es a legerősebb beállítás. az szerintem már túl durva beállítás túlfeszeli a procit illetve nagyobb terhet ró az alaplapra, kb a mode 3 az ideális szerintem. -
Feriboy2
aktív tag
ha tuningolni akarsz akkor elég csak a szorzót illetve a feszültséget (vcore) állítani és kész.
ilyenkor az összes magot tuningolod egyszerre. szóval ha pl. a szorzót beállítod 40-re, akkor 4 ghz-en fog járni az összes mag. hogy ehhez pontosan mekkora feszültség kell azt neked kell kitapasztalni procitól és alaplaptól is függ. legjobb prociknak megy akár a 4,2 ghz is, de másnak meg épp csak a 4,05 ghz van meg. szóval ez változó. gyári hűtővel még annyi se lesz meg.
a feszültséget ne vidd 1,38 volt fölé, mert hosszútávon káros lehet. (első generációs ryzennél 1.425 volt határ, de én úgy tudom, hogy a 2. generációnal ez alacsonyabb lett)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Metal topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest