- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pro!Petya
addikt
Melyik ryzen cpu is az amelyik 4666-os ramot is bír?
"egy rakas lapban mar 4-5ezer Mhz folott tartanak"
WUTRyzen alatt?
Amúgy meg csak nekem tűnik fel hogy teljesen ellentmondasz magadnak?!
"Nefogjuk mar r a az IMc-re valamit ami egyik helyen birja a 4666-ot mashol meg a 3200 sem birja."
Ezt pontosabban kifejtenéd? Mert nekem nagyon ugy fest hogy intelt hasonlítasz a ryzenhez ...Ha igen ,akkor Miért is? És ebből neked az jön le hogy az imc-nek semmi köze hozzá?
Igenis a memoriavezérlőnek rohadt sok köze van hozzá! (ami még mindig a cpu-ban van)
Elég csak felcsapni ezt a forumot hogy mit szenvednek össze itt a userek azonos modulokkal... -
-
-
xatos3
senior tag
tanuld meg a nevem
a gépemet nem kell a fejedbe tartani ott van aláírásban
HAGYJÁL MÁR BÉKÉN a proci tuninggal !!!
teljesen kihozol a sodromból mostmánmindenki másnak: szerintetek direkt csinálja, vagy mi baja van?
hokuszpk + subaruwrc
HyperX 16GB Predator DDR4 3200MHz CL16 KIT HX432C16PB3K2/16
ezek akkor single rank ramok gondolom -
törölt tag
Bő egy órás küzdelem után 2700X és ASRock X470 Master SLI lett a végeredmény 2070-nel. Ebből a választékból ezen láttam először értelmes tápellátást.
-
xatos3
senior tag
danico te mi az istenről beszélsz?
-nem kérdeztem LLC-t, mellesleg pontosan tudom mi az
-nem beszéltem semmilyen proci melegedésről nem látod hogy akkora vízhűtésem van mint az állat? 200 wattos amd FX-et REGGELIRE MEGESZ
-nem beszéltem procihúzásrólEZT KÉRDEZTEM:
https://prohardver.hu/tema/amd_ryzen_7_5_2_x_pinnacle_ridge_am4/hsz_7354-7354.html
(#7366) subaruwrc köszönöm, de 1600/1866 az fx 8320nál volt, ryzen 2600nál hogy jön ki ez?
(#7363) hokuszpk köszönöm -
SECTORnooB
addikt
-
SECTORnooB
addikt
Azért kicsit eltúlzod, van aki megelégedéssel használja B350-es lapba a 2700X-et.
Persze ha van keret vegyen alá egy erős B450-et minimum,de nem lesz vele gond, az átlag user meg hűteni se tudja/akarja 4Ghz felett,mert az egy kiló fémnek meg a 2-3 kavarónak annyi az ára mint egy becsületes 450-es lapnak. -
törölt tag
Ezért írtam, hogy a lehetőségek közül próbálom a kisebbik rossz opciót választani. Ha fejen pörgök sem tudom lebeszélni arról, hogy onnan vásároljon, de jön a második gyerek, és jó ideig nem jönnek haza.
Nálam ott kivágja a biztosítékot a linkelt gép, hogy lecserélték a gyári hűtést, hogy a cpu részleghez tartozó 4 fázis ne kapjon levegőt. A lassú ram láttán a szemem se rebben, a win10 home miatt anyánk csulkani fog elég sűrűn a random frissítések és hozzátartozó újraindítások miatt.De akkor máshogy kérdezem:
h110+7700K+1080
a320+2700X+1080
b350+2700X+1080Ezek közül én az utólsót választanám, ti is így gondoljátok?
(#7330) Dr V
Azért akar innen vásárolni, mert elmondása szerint "szinte" papírok nélkül odaadják részletre. Nem az eszéért lopják el tesót, és ilyenkor azért érződik, hogy nem egy "tőről" fakadtunk (halfbro).(#7333) hokuszpk
Jogos, annyira belejöttem a "K"-zásba, hogy az X-ből is az lett, de javítottam közben. -
törölt tag
2700X alá raktak b350-es lapot, és ez még a jobbik verzió, mert láttam a320-as lappal is ilyen procival szerelt gépet.
Innen tud részletre vásárolni komplett gépet, ezért választotta ezt a boltot. Adósság gyártásban rutinos a tesó, szóval ezt a részt inkább ne feszegessük. Másfél évig nem jönnek haza elmondása szerint, így az alkatrészekből összelegózás nem opció, mivel ő még a molex csatlakozót is képes fordítva rádugni egy HDD-re, én meg csak cirka 1000 kilométerre lakom tőle.
Közben megtaláltam a gépet, és a létező legjobb gyári hűtést toronyhűtésre cserélték, hogy az amúgy is sovány vrm ne kapjon megfelelő szellőzést, ha már a legerősebb processzort rakták bele.
Igazából próbálom a kisebbik rosszat kiválasztani testvéremnek, mert így is úgy is gépet fog venni onnan 1500€ környékén, és szerintem még mindig jobb egy 7700K-nál vagy a320-as lapba rakott 2. gen ryzennél a b350+2700X páros. Nekem is msi lapom van, így nagyjából el tudom neki magyarázni, hogy mit és hol állítson az alulfeszeléshez. -
Tyrel
őstag
Én úgy tudom hogy van már JEDEC egész 3200-ig, csak elég ratyi időzítésekkel definiálja azt... Valami C19 rémlik, vagy lehet még rosszabb...
Amúgy a JEDEC 266,66MHz-es lépcsőkben ugrál, és úgy tűnik a Ryzen elsősorban ezeket az órajeleket szereti... valószínűleg ezért is vannak itt többen 3466-on, meg én is próbáltam azt és ment (3000-es kit-el), csak a késleltetése nem volt túl jó...
-
danico
csendes tag
2666 felett minden OC nak szamit,mert a hivatalos JEDEC levan maradva egy fenyevel.
Mar sokkal jobb a ramok kezelese,de pl az en HyperX 2x4GB 3200-asom sem megy 3000 fole.
Az Asus (X370-pro) mostanaig nem updatelte a Agesat , 1006 helyett meg mindig a 1002-est hasznalja.
Mostanaban varhato az update mert a 470-esek mar megkaptak az uj biosban. -
Bacusuz
őstag
köszi a válaszokat
ami érdekelne, hogy régebben az amd-ről azt hallottam, hogy elég válogatós ramok terén, viszont a tesztelt ramlistában csak alacsony órajelűket látok.
gyakran fordul elő, hogy megveszi az ember a 40k+ ramokat aztán nem fut az amd alaplapban vagy ez kamu, nyugodtan válogathatok?zzola!
az emelt órajelű teszt csak az xmp volt belőve vagy a proci oc-n volt? -
danico
csendes tag
"The AMD Ryzen™ processor does not offer memory dividers for DDR4-3000 or DDR4-3400. Users shooting for higher memory clocks should aim for 3200 or 3500 MT/s."
Ne felejtsuk el hogy a ram tamogatas 2666 volt meg 1 eve ,azota sokkat fejlodott.
Nalam is van 3000, de ha xmp-re teszem ott csak 2933 van.ha jol emlekszem nem is volt 3000-en eleg stabil, de kiprobalom ma megegyszer meg a 3200 is..... -
AAAgold
senior tag
ahogy jovás kartárs is írja a #7166-ban, a 3000-es opció hiányzik, vagy hiányzott több amd lap biosából
alatta, felette lehetett beállítani, de a 3000-hez hiányzott a támogatott belső "szorzó-kombináció"
ezért lehet szerintem a neten belefutni kommentekbe sokszor, hogy a 3000-es ram nem tud 3000-en menni, csak 2933-on, vagy 3066-on
-
jovás
senior tag
Nem, nem támogatja. Nekem ezelőtt egy Asus Prime B350-plus lapom volt, és egész sokáig a ram sebességnél csak 2933-at lehetett beállítani, a következő 3066 volt ha jól rémlik, de pont a 3000-et nem ajánlotta fel, majd a sokadik bios után került csak bele a 3000. Szerintem erre gondolt AAAgold fórumtárs is.
-
AAAgold
senior tag
támogatja vagy tudja, az eredmény szempontjából mindegy, mivel nem lehet beállítani 3000mhz-et - a modult be lehet tenni, és működni fog, csak nem lesz 3000-es opció
pld. asrock lapoknál korábban ezzel gond volt, aztán lett újabb bios, és már be lehet állítani 3000-et is
-
SECTORnooB
addikt
-
xatos3
senior tag
kérlek szépen sokkal figyelmesebben olvasd el újra az ediggi bejegyzéseimet, mert 3 lépéssel korábbi dolgokra adsz tanácsot hogy hw info meg hw monitor közül melyiket használjam, amikor ezen már rég túl vagyunk
én most arról beszélek micafighter-nek hogy a 4400 mghz amit mértem korábban az szoftver hiba miatt lehetett-e? mert emez a mérő program nem produkál ilyeneket
-
xatos3
senior tag
-
-
-
-
Full Defaulton próbáld, ha úgy OK (akkor jók a modulok) ha nem OK , akkor mehet gariba... /olyan is előfordul KIT esetén, hogy az egyik modul hibás, a másik jó/
Viszont ha minden OK , akkor mehet az OC és azután megint mehet a teszt, hogy stabil és jó vagy nem...(kiderül)
Sok sikert! -
Én (most) belőttem full XMP 2.0 -ra és CPU SOC-t 1.1v -ra tettem és teszt OK (az csak 1.05v-n volt és DRAM Voltage volt 1.38v -n és érdekes mód bő 4 hónapig elment így gond nélkül, pedig csak SOC Voltaget kellett volna kicsit emelni és a DRAM Voltaget gyári 1.35v-n hagyni amit az XMP 2.0 megadott neki...) mind1, ezt már meg akartam lépni, most eljött az ideje
-
Albigator
őstag
Nem tudom a választ a problémádra.
De miért Legacy módban telepítesz?
2600X mikor turbozik 4.25 Ghz-re akkor nálam 1.51-1.53 V is előfordul (XFR+PBO). De átlagos használatnál persze nem ennyi (kb 0.8 - 1V között van)
Ha manuálisan állítanád ennyire a feszt az már nem lenne egészséges hosszú távon.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ukrajnai háború
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Háztartási gépek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- AMD I Phenom I Athlon I A10 I FX I Ryzen I FM2 - AM4-ig 2.000ft-tól
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel Core i9-9900KF 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i5 14400F - 4.7 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i7-3740QM I 8GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- Apple iPhone 15 Pro / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest