- Macrodroid
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Hatalmas teleppel futott be a Xiaomi Mix Flip 2
- Google Pixel topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Szinyák #6145 üzenetére
Version 7.5 (2018-as) / tökéletes verzió szerintem. (automatán elindul, ha bebootolt)
-
TRitON
aktív tag
-
Tyrel
őstag
válasz
Szinyák #3282 üzenetére
Hát úgy hajlamos bőven 1.3V fölé lőni, de néha 1.4V is bevillan 1-1 pillanatra... Ez normális?
Egyébként próbáltam azt hogy beállítottam BIOS-ban kereken 1.3V-ra, de akkor az fixen annyi, üresjáratban is, ami nem igazán tetszik... Offset fesz. állítás meg nincs, me mé lenne egy 35 rugós alaplapban?...
A fix 1.3V-al egyébként a hőmérséklet semmit nem változott, csak az all-core órajel ment feljebb úgy 75-100MHz-et. Mondjuk legalább kiderült hogy működik az XFR.
A pasztának nincs baja, nem olyan régi meg az állaga is jó volt még... szerintem buborékos sem lehet, olyan szoros ennek a hűtőnek a lefogatója (gondolom a súlya miatt) hogy ahogy tekertem be a szorítócsavarokat kb. végig azt vártam mikor fog reccsenni a proci...
Fura hogy ennyire melegszik, de így rá "guglizva" is elég vegyes infókat találni erről... Mármint, 70-pár fok nem a világ vége, de jobbra számítottam (ill. leginkább arra hogy nem kell majd neki ~4GHz-re le throttlingolni).
@turistakolbi
Megnéztem Aida64-el is, ha az FPU is be van kapcsolva akkor még melegebb, ha csak a CPU+cache akkor meg kb. ugyan az mint CPU-Z-vel. Ami még mindig fura hogy viszonylag lassan hűl vissza a stressz megállítása után. Kell vagy 10sec hogy visszaessen 40°C-ra. A felmelegedéshez meg nem kell egy pillanat se... -
Pro!Petya
addikt
válasz
Szinyák #3260 üzenetére
Ha multi game alatt nincs anomália ,freeze akkor az már jó jel, mert az az igazi stressz teszt neki mikor órákon keresztül izzik az egész vas miközbe a vga is aláfűt ergo az összes komponens terhelés alatt van nem csak specifikusan 1-2. Sajnos volt már olyan setupom hogy sikeres IBT VH ellenére, 64es multinál hamar freeze/ crash lett a vége.(jobb amúgy az IBT-t max-on futattni mert VH átenged akkor is ha a ramok nincsenek teljesen felfeszelve a frekihez,ez akár 1-2 lépcső is lehet, persze az is kidobhat de ahhoz már durvább instabilitás kell) Ezért is tesztelem "körbe" aztán dobom be a sűrűjébe. Ott aztán elválik a vér a víztől!
A 78 fok az teljesen baráti még egy egy stressz teszt alatt(messze még a max operating temp), játékok alatt ez akkor 15-25 fokkal is kevesebb lehet hűtéstől függően.
Örülök hogy akkor neked is összeállt a vas -
Pro!Petya
addikt
válasz
Szinyák #3258 üzenetére
A kitesztelt rendszerem csak all core 4,1GHz + ramok 3466 CL14 ez az ami 24/7 és minden féle stress teszt alatt átmegy értem ezalatt IBT Max , Prime95 small fft - blend , ramtesztek, Realbench, Corona, Vray stb stb na meg persze a multi gamek mert igazából arra lett belőve
Viszont 4125 -4150Mhz-en már bukdácsol a programokban.., azt nem tudtam stabilizálni sehogy... Azaz annyi feszt nem adok már neki mint amennyi ehhez kéne , de a himihumi benchek lefutnak így is pl Cinebench stb stb
Meg annyi hogy 70 fok alatt tartom , mondjuk nyáron volt agymenésem és akkor picit fölé becsúszott de ez a proci ha 2x vagy 3x megélt 70 fok feletti hőmérsékletet (azt is minimális ideig) akkor sokat mondok!
Így is terveztem anno hogy a 6c12t mindent kitudjon adni magából ezért hozzá az overkill alaplap, ram, ház, hűtés stb
Szval van egyszer a stabil profilom , + 2-3 csak benchre (ezek többnyire változnak)
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Szinyák #3256 üzenetére
Thx!
Egy kis érdekesség a mai benchelésem levezetésére: 3666MHz CL14
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Szinyák #3221 üzenetére
1,2V-ig jó vagy Soc feszben! (Ha lehet, és stabil marad az oc azért maradjunk alatta)
Nekem kb decemeber óta megy 1,15-ön 24/7. Többeknél láttam h 1,2V-on használják sőt ha jól emlékszem még tesztek is voltak/vannak ilyen soc fesszel fent
Ramok 1,35-ön mennek? Elvileg ha jól láttam a keresőbe azok B-die szval annak mennie kéne szépen ,értem ezalatt 3466-3600 körül szval valami megfogja szerintem. -
törölt tag
válasz
Szinyák #3192 üzenetére
A gyorskereső ezt dobta, de azóta jött ki pár bios.
-
Feriboy2
aktív tag
-
-
Feriboy2
aktív tag
1.2 a max, úgyhogy még beleférsz
innen az infó: https://youtu.be/H3Xl9KGg5cs?t=7m20s -
-
SECTORnooB
addikt
2600X nálam 24/7 1.26Vcore, 4.1Ghz 1.35Vcore,4.2Ghz 1,45Vcore ezek mind IBT és Prime stabil feszek. PR magasabb feszültségeket jobban tolerálja mint az SR,szerintem teljesen felesleges az X-et venni, ugyan annyi esélyed van a jót kifogni.Számolj a PR-be még egy IPC növekedést is szubjektív teszt összehasonlításba nálam 4Ghz-n hozott az SR 160 single core pontot.Most meg kb így alkakul:
-
Molyzsa
aktív tag
-
vaakuum
addikt
nekem Tctl/Tdie egy sorban van, így mindkettő ugyan annyi, 100 fok fölött. Játék közben 118-120 körül.
Miközben a sima cpu hőfokra meg 55 körül mutat.
[2700x nálam egy mortar b350m lapban]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Le Mans Ultimate
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- BestBuy topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Bevonják az AI-t az atomreaktorok építésébe
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest