- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Netfone
- Körvonalazódnak a Xiaomi 16 specifikációi
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Eagle16 #17393 üzenetére
Hát, RX570-el 1440-be biztosan minden képkockára szükséged van. Nekem volt RX580, és full HD-ban már itt-ott kevésnek bizonyult.
Izlés dolga, de én azzal szettel maradtam volna full HD-n. Mikor két hónapja vettem a monitorom, akkor is volt tanakodás, hogy menjek 1440-re, vagy maradjak 1080p-n. Maradtam. Biztos ami biztos. Böngészés közben látszik, hogy nem annyira szép, de játék közben oly mindegy, pedig 27" az átló. -
törölt tag
válasz
Eagle16 #17361 üzenetére
Hmm, egyszer én is tapasztaltam ilyen defaultra visszaállást, bár nekem a legfrissebb BIOS-al csinálta, és az alaplapom is más.
Azonban, miután észre sem vettem ezt a malőrt, gyakorlatilag nem tud tovább érdekelni, hogy mennyin mennek a ramjaim, és milyenek a timingek.
A helyzet az, hogy mikor 2 hónapja megvettem a szettemet, egyből BIOSt frissítettem, az akkori legújabbra. A 3600-as ramokat eléggé hányaveti módon kezelte, ezért csináltam egy manuális timinget subtimingekkel, elég jó eredményekkel.
Aztán a BIOS frissítés teljesen szétvágta a manuális eredményeket. A mentés ugyan megmaradt, de törlődtek az értékek belőle, viszont alap XMP 3600 auto-ra közel olyan értékeket hozott, mint a korábbi manuális, legalábbis AIDA mérés alapján.
Így hagytam mindent AUTO-n XMP3600-on
Aztán jött a visszaugrás defaultra, amit nem tudok, hogy mennyi ideig volt így. De miután gyakorlatilag játékok alatt nem észleltem a változást, így tulképp innentől teljesen hidegen hagy, hogy mi mennyivel megy, mert úgy sem érzékelem a különbséget, akkor meg tökmindegy.
Mondjuk az igazság az, hogy 2700X-el hajtok egy RTX2070-et, ami full HD alá több, mint elég, és ilyen szinten érthető, ha a 144 fps-t a DooM minden körülmények között tartja, még default BIOS-al is.
Lehet, hogy a különbség jóval érzékelhetőbb, ha valaki 1440p-ben játszik, vagy neaggyisten 4k-ban játszik, mert egy esetleges 20 fps csökkenés azonnal érezhetővé válik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest