- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Mobil flották
- Motorola Edge 40 - jó bőr
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cseneles
őstag
Szemléltetés, a GTX970-et meg full tuningal(1500Mhz) is képzeld alá
mivel nem éri el a sebességét! Google a barátod!
Segítek...ami most nálam grafika szinten viszi a prímet az nem más mint a Shadow of Mordor
Amúgy a kártyád ha jól látom..1100/1250-en jár, ez egy 1040/1250 R9 290X sebességének felel meg
nagyon jól skálázódik a tuning 290-es szériánál, hála a fizikai adottságainak
értem ezt... 10% órajel többlet az esetek többségében 12.13% Fps növekedést eredményez
Majd az Nvidia topikban egy GTX970-es felhasználót aki nem szerelmes a kártyájába kérdezd meg hogy ez hogy alakul...
20% tuning +13-15% Fps plusz
-
Televan74
nagyúr
Szóval aki AMD kártyát vesz az ökoterrorista?Én szerinted eldobálom a szemetet az utcán? Vagy nem kapcsolom le a feleslegesen működő fogyasztókat a lakásban? Csak azért mert engem az R9 290 kártyával hozott össze a sors.És nem ugrottam rá az első GTX 970 kártyára ami szembejött velem a webshopba Ennyire nem kellene általánosítani.
-
ne mond már nekem hogy a 7.éves Kis Pistike aki csak fészbúkozik az egy gétéikx970.et fog a gépébe venni!
egyébként is netezés/filmnézés közben elhanyagolható a fogyasztás eltérés a Nv vs Amd között!
aki pedig játékra vesz VGA -t, nem hiszem hogy egy 500W os HKC és társai táppal fogja hajtani!
-
Cseneles
őstag
Jól állok táp terén XFX Black edition 1000W platinum
Ezt sem a fogyasztás miatt vásároltam! Igen tisztába vagyok vele ,hogy az átlag összerak egy gépet kispórolva a minőséget egyébb hardvereken csak hogy csúcs Nvidia kártyája legyen és jönnek itt a fogyasztás dologgal ami már bukik a tápegységükön
-
Televan74
nagyúr
Én tápom eleve AMD kártyára lett véve.Már készültem a 290 szériára.
Idle módban nem igazán jelentős a különbség.A napi 2-3 óra játék alatt meg azért nem zavar a plusz fogyasztás annyira.Apám többet fogyaszt el,mikor pisilés után felkapcsolva hagyja a villanyt a wcben.Túl van lihegve a fogyasztás,mind két oldalon.
-
-
szasanyi
félisten
Itt a lényeg, amit elsőként látni kell az, hogy a konzolok sem hozzák az elvártat, amik pedig több szempontból is előnyben vannak a PC-hez képest. Úgyhogy a jóslásoknak nincs sok értelme szvsz, azon felül volt / van / lesz az a "probléma", hogy az eltérő architektúra és eltérő preferenciák miatt sok tekintetben jobb / és jobb is lesz az AMD, másrészről (játék függvényében ugye) meg az NV a jobb.
És akkor még egy megjegyzés: én nem tudtam, hogy sírjak van nevessek, mikor az AMD által támogatott, és elvileg a "jobb és fejlettebb" GCN-re épülő játékok jobban futottak a GTX780 kártyán.Televan: nézd én teljesen megértelek, és még véletlenül sem mondtam / mondanám az ellenkezőjét! Az egyik 19 a másik 1 híján 20, éppen fentebb írtam amiért +1Ft-ot sem éri meg kifizetni. Sőt, várható a tavasz körüli új AMD generáció, amire még akár az NV is adhat vmi választ (mondjuk Ti. kiadással) ami megint átrendezheti az erő-, és árviszonyokat. Éppen ezért én úgy döntöttem a buxám érdekében és a fenti tapasztalatok alapján, hogy nagyon jó lesz nekem egy 3 hónapos, kifogástalan VGA remek áron (MSI GTX780 Lingtning konkrétan, de ezért tuti megköveznek itt
).
-
Lapajbacsi
aktív tag
Annyi talán a kis különbség a két eset közt, hogy te méginkább barkácsoltál szerintem, hiszen gondolom nem kimondottan chipset-re tervezett volt az a blokk, hanem úgy saccperkábé oda passzolt és gondoltad, behűtöd kicsit vele a bordák helyett, jobban a forró chip-et.
Ez viszont kimondottan nagy betűkkel ráírva, hogy csakis kimondottan HD 4870 x2-re dizájnolva, exlúzív pro hűtő rendszer tadadaaaam.... Tehát semmi nem érhetett volna oda semmihez, meg mindennek oda kellett volna feküdni szépen pontosan mindenre... és láttam mikor felrakta, irtózatosan precízen, pepecselve, kínos pontossággal (lehet ez volt a baj... hogy túlparázta) lett megcsinálva, 20-szor is megnézett mindent, mindenhol ott voltak, ahogy kell a hőtapaszok, paszták mit tudom én mik... vagy egy napot pepecselt vele, pont emiatt, hogy nehogy gáz legyen mert drága cucc... Előtte egy 1-2 évvel már csinált ilyet, a 4850-esén cserélte le a gyári hűtést egy jobbra, azzal nem volt probléma.Na mindegy...van ilyen... se la vi...
-
Joshi
titán
Ja most nézem hogy kifutott termék.
Amazonon még van 450$-ért. A magyar kiskerekben 180k+ az ára ennek a kártyának. Nevetséges.
(#19156) zack azt tudom hogy léggel csak kompromisszum van ezért van vizem nekem is. Pedig majdnem elhittem hogy milyen jó ez a LIGHTNING.
Azért tudom ám hogy jó csak még is...
-
-
Lapajbacsi
aktív tag
Én azért kérdezgettem, hogy érdemes-e venni ezt a karit vagy sem. De már elmagyaráztátok, hogy nem. Felfogtam. Leírtam. Utána már a félremagyarázásokat igyekeztem helyre tenni. Nem fogom az ő konfigját szerelgetni és a házam sem fogom ezért kölcsön adni neki (főleg hogy nem egy nagy szám, abban lehet hogy szétfőne ez a cucc), és a konfigom szétbontani. Neki akkor így ez jó, mert "csak fullhd"-n játszik maxgrafikán, "csak" egy ócska 32 colos fullhd lcd-n, csak csóré-póré egy monitorral és nincs pénze házra, leginkább ezért ablak mellett van szegénynek... és így egy éjszakányi Shadow of Mordorral sem megy 70 fok fölé 1150/1450 -en.. (amúgy erről képet betenni csak úgy lehetne, ha az MS AB log-ját shot-olom le - amint lesz rá lehetőség igérem pótlom). Ez így neki megfelel és boldog vele.
Megértettem, hogy más körülmények közt, azaz bocsánat normális körülmények közt egész más lenne minden és úgy pocsék; hiszen az Asus hűtése trabant szint, a többi konkurens tuning r9-es hűtései pedig Ferrarik.Semmiképp nem veszek Asust!!!!! Köszi a helpet és a "türelmet"!
Ígérem legközelebb előre mindent pontosan leírok, milyen a konfig és minden egyéb paramétert, ami csak eszembe jut, és csak utána írok be számokat. És mindig teszek képet is.... már írtam hogy bocs hogy élek, de most megismétlem.... bocs hogy élek... -
Lapajbacsi
aktív tag
Miért mért hőfokokat még hogy lehet közölni ha nem tényként? Egy mérés eredménye, amit leolvasol egy mérő eszközről eddig úgy tudtam ténynek számít. A szavahihetőség megkérdőjelezése, jó vagy rosszindulat függvénye. Ahogy elnézem itt az utóbbi tobzódik.
Miért jeleztem utána, utólag a körülményeket? Mert itt kollega azonnal flegmán és cinikusan beközölte, hogy nem igazán hiszi el ezeket az értékeket... én csupán erre merészeltem reagálni, hogy talán ez számíthat, hogy nem házban van és ablak közelében. Ebből kitört egy már bocsánat, de nem engem minősítő hisztéria... -
Lapajbacsi
aktív tag
Továbbra is javaslom a megkérdőjelezés és a bizonygatás szavak értelmezésében elmélyedést, mert baromira kevered a kettőt. Semmit sem bizonygattam és nem bizonygatok semmit az égvilágon. Viszont korrektséget és korrekt válaszokat elvárnék. Nem ezt az agresszív önérzetes belemagyarázós hisztériát, mert ezt a fórumot ezzel lejáratjátok....
Azért nincs házban a konfigja, mert egy jó ház több tízezer ft és nem jutott rá pénze, mert nem minden gamer milliomos. Továbbá ezt is most belemagyaráztad fals módon, hogy nekem furcsa hogy a legtöbb gamer gépe házban van. ILYET SEM ÍRTAM. Hanem azt írtam, hogy vannak azért gamerek akiknek nincs házban a gépük, ergo azt írtam hogy NEM FURCSA AZ, ha nincs egy gamernek házban a gépe, sem arról nem értekeztem hogy ez normális-e sem arról hogy statisztikailag milyen eloszlásban jellemző...
Még kb mi mindent terveztek belemagyarázni a szavaimba? -
Lapajbacsi
aktív tag
Mindenesetre te ebben a fórumban mást se csinálsz csak magyarázkodsz.
És miért csinálom? Mert bele vagyok kényszerítve; sajnos azt tapasztalom, elszomorítóan rosszindulatúnak tűnő (de én jóindulatú leszek és azt hiszem, hogy csak felületes olvasás és értelmezés miatti), flegma és cinikus félreértelmezések záporoznak... (és nem csak rám)
-
Lapajbacsi
aktív tag
Hogy mi normális, meg mi nem, az egy messze mutató vita; benne igen sok szubjektivitással.. inkább ne menjünk bele ebbe, mert semmi értelme! Már eleve egy deklarációs problémába futhatunk az elején hogy eleve a gamer, az mint olyan, normális-e és hogy valaki a hobbijára ennyit költ és ennyit agyalgat variálgat vele, az is normális-e...
A normálist inkább behelyettesíteném a szokványos illetve a jellemző szavakkal. Szerintem sem az a gamer nem ritka aki nem játszik online és az sem, aki nem építi házba a gépét, hanem szabadon hagyja és esetleg az asztal közelében még egy ablak is van...Azonban az idézeteidben sem az nincs, hogy ki van rakva az ablakba a kártya, sem az hogy bizonygatom, hogy offline játszani az normális volna... Tehát most eme beidézésekkel bizonyítottad be, hogy bizony te egész másra reagáltál - arra amit hozzáképzeltél - mint amit írtam... node sebaj... peace
-
Lapajbacsi
aktív tag
Bocs hogy még oktondiskodok, de nekem úgy tűnik, mintha az Asus-on is lenne a csövek végei mögött egy ilyen alunak tűnő lemez vagy tömb, ami "összeköti" azokat hőileg... nem jól tűnik?
Takarják a réz csővégek szemből nem látszik, csak oldalt a szélei. Ugye az egész leszorító mechanika szélein látszik... rosszul tévedek vagy jól tévedek? -
HSM
félisten
Hát igen... Ahogy írtam, a procikon ott a réz sapka, az szétteríti a hőt, amivel remekül érvényesül ez a direkt hőcső cucc, viszont réz IHS a GPU-k többségén nincs.
Amúgy ha meglesel teszteket, mindenhol sokkal jobb a 212 EVO, mint a 212+, miközben kb. csak a talpuk kialakítása lett jobb a 212 EVO-n.
-
HSM
félisten
-
HSM
félisten
Pontosan.
A Vapor-X esetén is itt van még egy nagy difi, azon egy Vapor-kamra érintkkezik a GPU-val közvetlenül, vezeti és oszlatja el elvileg mégjobban a hőt.
Persze, ott a borda is nagyobb, a VRM is fejlettebb.... Azt nagyon összerakták.
Nálam FF-ban hibátlan, nem szól érte.
-
Cole86
senior tag
Na igen.. Én valahol mindkettőtöknek igazat adok.. megnézem mit megy a kari alapfeszen maxot, belövöm profilba, aztán megnézem mi a legjobb alulfesz a számára, azt is...
Aztán eldöntöm ,h milyen játékhoz mennyi kraft kell és annak fényében belövöm, esetleg csöndes és hűvösebb órákat szeretnék -e...?
-
minek kínoznád a rendszered a gyilkos FurMark -al az totál SEMMIRE nem jó csak arra hogy kínozd a kártyán a VRM -et!
Nálam RealTime megy a fogyasztás mérés egy Zalman MFC3 al, és meglepően pontosan(5-8.W eltérés, a kalibrált műszerhez képest) mér! látom mikor mennyit kajál a gép!
És játékok alatt 460-490.W(konnektorból felvett, tehát a táp oldalán ez olyan ~450W ot jelent) volt a max!
Semmi értelme a furmark meg prime95 teszt együttes mérésének mivel játékok alatt az ÉLETBE nem fog ennyit fogyasztani a gép!
Amúgy meg LINX -jobban terheli a CPU -t mint a Prime95, ha már ennyire maximalista vagy! -
zack
nagyúr
-
Milka 78
nagyúr
Mondjuk azokban én sem hiszek
zack : Igen,mondjuk a franc sem tudja mivel gyűrték a PH-sok a kártyát.Eddig ami a TR alatt stabil volt az mindenhol stabil volt nálam.Aztán jött a Ryse és élből +10/10 mhz-t le is kellett vennem,mert artifectelt.Heaven/Valley alatt meg bőven stabil marad olyan beállítással ami játékok alatt bukó lenne.
-
Milka 78
nagyúr
Nem értjük egymást.
A Hynix azon feszel jobban húzható mint az Elpida,de mivel nálunk a memória vezérlő szab határt a mókának így ez lényegtelen.Ezt bizonyítja az én 2 karim is,de a PH-s tesztben a 2 Elpidás model rommá vert a Hynix-es versenyzőt.
780ti nem memória vezérlő a gyenge láncszem így ott ki is jött a különbség.Az Elpida hamarabb elfekszik mint a Hynix,persze azért itt is van szórás és ezek alapból magasabb feszen mennek mint az AMD-s társaik .Mellesleg a samu chipes motyókat tartják az oc bajnoknak.
tailor74 : A +35mv vel az 1150 szerintem nagyon bbarátságo.Persze itt beleszólhat a gyári alapfesz is,de nekem pl + 89 az 1160 hoz (talán egy kicsivel kevesebb is elég lenne,de biztos ami biztos).
-
deadwing
addikt
Sosem állítottam, hogy jó játékos lennék
Most is vannak ilyen emberek, sőt még a barátaim között is, akik 50 fps-el folyton agyonlőnek
45 évesen már nem olyan jók a reflexeim, így kapok egy kis rásegítést legalább. Nem volt egyébként szándékomban CF-es konfigot építeni, a 2 kártya rajtam maradt a bányából, mivel annyiért nem akartam eladni mint amennyiért lehetett volna. A víz meg muszáj volt rájuk, mivel mindkettő ref. Fél évig hallgattam a süvítést mire rászántam magam a vizezésre.(#18450) asdxv: ez így igaz. Léges CF-hez olyan lap kell, ahol min 3 slot hely megvan a 2 pcie között + brutál légáramlás a házban. De gondolom, hogy aki CF-et akar építeni, erre odafigyel.
-
Televan74
nagyúr
Egyes játékoknál még a 290X -nél is gyorsabb FHD -ben.Ahogy feljebb lépünk veszít az erejéből.Plusz ott van az élsimítás kérdése is.Nem véletlenül állt elő a NV az saját technológiájával.És a 2MB cache a gpu -ban.
És a kedvencem,a 970 -nek az árazása.Alig gyengébb a 980 -nál és 60.000-70.000 -rel olcsóbb a kistestvér.
Ami szintén nem véletlen műve. -
zack
nagyúr
Hát...Nagyon pariban van (jelenleg) a 290X-szel húzva.
Persze úgy, hogy a 290X alapon van.
[ Módosította: BomiBoogie ]
-
zack
nagyúr
Számomra az már előrelépés lenne, ha egy X-es verziót vennék, ami remélhetőleg tuningban is jobban menne, és a hőfokok is kedvezőbbek lennének.
De az hogy vegyek egy másik 290-et és annyit fizessek rá mint egy "X"-es verzióra csak a hűtése miatt...Na ez az, amit nem neveznék előrelépésnek.970-ből ezt néztem:
zotac-geforce-gtx-970-amp-extreme-editionDe ahogy nézem, erre 2-3 hetet várni kellene.
-
zack
nagyúr
Biztos. Bár a TN-nel megint nem vagy kint a vízből a betekintési szögek miatt, ami több monitoros módnál még inkább zavaró lesz. Szóval ha engem kérdezel, 3db IPS, és inkább kisebb méretű legyen, de ne TN.
Én a Project Cars-ra vagyok rákattanva. Most októberben lesz a megjelenés. -
zack
nagyúr
Jónak mondod.
Volt IPS panelos Philips 37 colos tv-m, amit monitornak használtam, és a helyszínen próbálgattam melyik lehet jó erre a célra. Full felső kategória. Volt benne gamer mód, és úgy kicsi volt az input lag. 30 körüli. Eladás lett a vége, mert multi FPS-ben iszonyat hátrányban voltam még a lapos monitorokhoz képest is.
Egy dolgot levontam a próbálkozásból. A tévé nem használható PC-hez játékra. Nem erre találták ki.
Konzolnál is az van előnyben multinál aki monitoron játszik és nem tévén. -
zack
nagyúr
Akinek annyira fontos az input lag, hogy a gamer LCD monitorok sem jók, azok úgyis CRT-n játszanak. Azt az input lagot sosem fogja tudni egyik lapos sem. Tehát nem a G-sync az, ami nagyot dob egy játékban való érvényesülésnél, hanem a CRT használat. Ha lenne helyem, fenntartanék egy 22-es CRT-t csak játékra. Más kávéház.
-
HSM
félisten
Mondtam, hogy VGA-t tuningolva már necces lenne. Meg gondolom, nem prime+furmarkot akarsz játszani majd rajta.
Nálam is itt figyel a konnektoros mérő, és normál használatban, 850/1250-en, de 4,5Ghz-re húzott 4690K-val és 4*4GB 2133-as rammal, 15W monitor fogyasztással is 400W alatt szokott maradni a legdurvább játékban is.
És ugye a tápnak ennél majdnem 10%-al kevesebbet kell leadnia.
-
HSM
félisten
Van rá esély, sőt, tuning nélkül szerintem tuti elbírja a két 290-et. Nálam egy 460W-os Seasonic Platinumról megy a húzott 4690K és a 290 is, és még csak maxra sincs kihajtva.
Tuningnál viszont nagyon torkossá tud válni a 290, ami kettőnél már necces lehet 760-as táppal.
(#17790) zack: Hát igen. Én pont itt látom a 290 legnagyobb előnyét, a jövő első negyedévben jövő A-sync-el. Azt ingyen megkapod a 290-eshez, míg Nv-nél 50K a licenszdíja a G-.syncnek, amit kifizettetnek veled a monitorral. Az fog különbséget hozni, ezerszer többet, minthogy 80 vagy 90fps.
-
HSM
félisten
Nem értem, miért zavar ennyire, hogy a 290-es topikban a gyári 290-es kártyák hőfokairól diskurálunk.
(#17618) asdxv: PAX van hozzá, de mivel nincs a csókának, nem tudja tesztelni, és sokak szerint nem is jó.
Lehet amúgy Daniel-K is akad, ha nagyon utánakeresek.
A gyári teljesen tökéletes amúgy win7-en, jelenleg úgy használom.
-
HSM
félisten
Ja, jó lesz a Mantle, helyette szívhatok a hangkarimmal, a gagyi használhatatlan UI helyrepofozásával, meg az egyéb váratlan drivergondokkal és kiforratlanságokkal. Remek, alig várom.
De nem tudom, miért jössz ezzel, egyszer jött elő a téma, másnál is laggol-e win7-en, és jött a válasz, hogy igen, ennyi csak elfér a topikban.... -
-
Asbee
veterán
Hiába tennél oda 3 ventit is nem lenne jobb. Nem célszerű ezt a ref kialakítást egy custom hűtéshez hasonlítani. Kis venti, de zárt burkolat, sokkal nagyobb légnyomás. Nézd meg a vrm hőmérsékletek mennyivel jobbak. Arra is lett tervezve, hogy pörögjön a kis venti. Nézd meg milyen kis helyen milyen kis bordáról kell letolni ezerrel a meleget. Ki hátra, nem nagy felületen a házba.
-
Snip3r_HUN
addikt
De ha 100ezres kártyákat cserélgetsz (amire közben vettél blokkot is), valszeg több pénzed ragad benne... Én szeretem a kihívást, mikor a 7970-en volt, víz ott is, voltak nehéz "perceim" a ki/be szereléskor de megérte mert ott volt az eredmény
(Persze a blokkot még mind a mai napig árulom, szóval...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged