- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Mobil flották
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Google Pixel topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Milyen okostelefont vegyek?
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
Laja333 #12375 üzenetére
Jaja.
Szerintem is jobb lett a Sapphire a másik kettőnél, amit teszteltek.
Amúgy szerintem a PCS+ még egy picivel jobb lett a PowerColortól, bár az egy kicsit később jött ki, mint a többi "elsőszériás". De a Sapphire most a Vapor-X-el emelt egyet a téten.
Amúgy minden gyártó ilyen. Néha jobbat alkotnak, néha kevésbé. Mindig az adott terméket kell nézni, nem a márkát. Én is 290-ből bevállaltam a Gigát, míg a korábbi szörnyűségeiket ha kényszerítettek volna se tettem volna be a gépembe, akármilyen olcsók is voltak.(#12376) hdekakas: Ezekszerint az új driverben megy már az ULPS mód.
(#12377) Cris99: Az más. ULPS módban folyamatosan le van kapcsolva a második GPU. A ZeroCore szoftveresen más, az az elsődlegest küldi aludni, ha tudja.
(#12378) Ghoula: A kártyás átment.
De azért inkább méltattam egy sorra.
A középső kép, 145W. Látod, 5W-al többet fogyasztottál. Bejön amit mondtam, gyárilag többet kér az X-es picivel.Azonos órajelen, kicsit visszavett fesszel meg aztán KO-val zár. Ugyanez volt a 7970/7950 viszoonyában is, csak talán nem ennyire durván.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Laja333 #10017 üzenetére
Ez jó hír,köszönöm!
Féltem,hogy gáz lesz a vrm hőfokkal(Furmarkból kiindulva,de ez kb olyan mint a Linx),de így még 40 fokos kánikulában is Mantlizhatok a szétfeszelt karimmal
Joshi : Hogy ha még is elmértük volna a vrm hőt ne a füstről vegyük észre,hogy gáz van(magyarán így látszik a monitorozás is)
-
N.Ferry
senior tag
válasz
Laja333 #9979 üzenetére
A furmark ver. nem egyezik,bár ez nem tudom mennyit jelent,viszont azt nem vágom,hogy hwinfóban nálad csak 975mhz-t mutat,ab viszont nem,nekem nem egyértelmű,viszont nagyon szép hőfokok.
Nem hinném,hogy ennyivel jobban hűtene a házad,a vga miatt vettem ezt a házat,és elég jól hűt szerintem.
(igaz a 2 nagy venti még gyári,de majd lecserélem.)
-
KillerKollar
őstag
válasz
Laja333 #8711 üzenetére
Ha 60 fps-el akarnék játszani nem hogy 2 de egy ilyen kártyára se lenne szükségem.Multiplayer fps-eknél a 60 az marha kevés.Anno CoD 4-ben 250-el nyomta mindenki,egyszer kipróbáltam hogy milyen ha beállítom 60-ra a maxfps-t...stabil 60-on úgy éreztem hogy AKAD a játék,nem vicc...Ha világ életemben 60-al játszottam volna nem mondtam volna hogy akad,de szemmel látható a különbség.CS:GO-ba most úgy hogy maxra van húzva minden is ilyen 500 fps-eket dobál,ezerszer jobban bead mindent,nem véletlenül van annyi olyan cfg ami több fps-t ad,azt nem azoknak csinálják akiknek nincs meg a 60,hogy így majd biztos meglesz...soha nem lehet elég fps-ed egy multiplayer FPS-ben.Battlefield 4 is ezerszer jobb,mert Dx alatt voltak fps droppok 1-2 cpu limites szituáció alatt,de az avg fps magas volt,inkább esetenként volt fps drop,120-ról lement 65-70-re és éreztem hogy lement az fps és nagyon rossz volt,mantle alatt stabilan 150 és fölötte és kristálytiszta a kép.Úgyhogy hiába mondogatják hogy a szem nem látja a különbséget 24 fps fölött,stb játékokban bizony érzed a különbséget,multis fpseknél nagyon kijön.
-
KAMELOT
titán
válasz
Laja333 #8630 üzenetére
Pont ezt írtam fentebb. BF3 nálam 5GB ramot vesz le. Ugyan ez van a GTA4 közben is.
Annyit zabál le a ramodból aztán ha éppen ki vna élezve minden akkor beszaggat a rendszer. Ilyenkor jók a 2400Mhz ramok és legalább 16GB. Mostani gépekbe szerintem alap a 16GB ram, csak ugye drágák.
-
-
Milka 78
nagyúr
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Laja333 #7882 üzenetére
Ezt a tesztet futtasd úgy 20-30 percig és meglesz az a közel 100 fok aVRM 1-en.Ahogy látom szépen emelkedett ,bár a hűtésed is 2/3 gőzzel megy,ha 1005-on pörögne lehet kordában tudná tartani...Ha monitorozod OSD-n AB-vel a tesztet nézd már meg átlagban mennyit kap a kártya terhelés alatt.Ami még érdekes,hogy elég keveset dob neked a Valley,már ha 1200/1500-ön ment,de nem értem miért(olyan mintha alapon menne a kari).
-
-
-
-
-
-
-
-Solt-
veterán
válasz
Laja333 #6905 üzenetére
És te hol szeretnél reklamálni? Az Ipon-nál... innentől kezdve nem értem, mit nem értesz. A Sapphire honlapján nem szerepel olyan verzió, amiért reklamálni akarsz, az IPON-nál nincs feltüntetve, hogy járna mellé bármi is, te meg arra akarsz hivatkozni, hogy máshol ez másképpen van... Mi köze az IPON-nak ahhoz, hogy XY egyéb kiskereskedő mit ad a kártyája mellé egy olyan cikkszámra hivatkozva, ami még a hivatalos gyártó honlapján sem szerepel?
Ráadásul ott áll ez is,
* Az itt található információk a gyártó által megadott adatok. A gyártók a termékek adatait bármikor, elõzetes bejelentés nélkül megváltoztathatják. Változásért, eltérésért nem tudunk felelõsséget vállalni!
Reklamálni olyan dologért tudsz, ami az Ő honlapjukon szerepelt akkor amikor megvettél valamit... ha úgy vetted meg, hogy nem szerepelt mellette az, hogy BF4 edition, akkor nem jár mellé BF4, ilyen egyszerű.
Vásárlás előtt írni kellett volna nekik, és megkérdezni, hogy konkrétan mi a helyzet...
-
-Solt-
veterán
válasz
Laja333 #6893 üzenetére
Nem egészen... ahány esetben az IPON-n játék járt egy kártya mellé, az minden esetben fel volt tüntetve! Ha nincs mellé írva, hogy XY edition, vagy, hogy plusz milyen játék jár hozzá ( ÍGY ), akkor nagyon egyszerű a képlet, náluk, nem jár hozzá semmi. (például azért, mert az a nagyker ahonnan beszerzik, nem szerepel az akcióban)
Összegezve, nyugodtan reklamálhatsz és hivatkozhatsz arra, hogy te a google keresőben mit találtál, nem nagyon fogja meghatni őket... Oda volt írva, hogy jár hozzá bármi? Nem... innentől...
Arról már nem is beszélve, hogy még a gyártó oldalán sem szerepel BF4 edition az R9 290X TRI-X verzióból... amiből van, ott a nevében is szerepel. PARANCSOLJ
Persze, ha nyilvános helyen bolondot akarsz csinálni magadból, én nem tartalak vissza...
-
andro93
aktív tag
válasz
Laja333 #6890 üzenetére
Én a helyedben gyorsan becsörögnék nekik, és jelezném hogy elvileg elírás van, és az 50g-hez nem jár Bf4. A 40g-nek elég durvát esett az ára tegnap óta, konkrétam 6k körül. Ami mostanában ritka, kb az összes másik kártya drágult, és nem csak iponon, hanem más webshopokban is. Szóval csapj le arra de gyorsan.
-
andro93
aktív tag
válasz
Laja333 #6884 üzenetére
Én a helyedben gyorsan visszamondanám, a Bf4 nélküli jelenleg 16 ezerrel olcsóbb, annyiért meg ha boltban is veszed meg, spórolsz rajta egy 6-ost. Fórumon meg már 5ért vagy az alatt is megveheted, úgy meg 11k-t spórolsz, vagy kicsivel többet.
Szerk: a fentiek alapján egyikhez sem jár bf4, szóval a 40g olcsóbb 16k-val az 50g-nél, így helyes.
-
andro93
aktív tag
válasz
Laja333 #6882 üzenetére
Gigánál biztos hogy benne lesz a dobozban a kaparós letöltőkód.
Nagyon arra hajlok én is, hogy vegyek egy nem x-es Giga 290et, 134-ért találtam, de még megvárom hogy hardverkeren kapok-e abból az 5 Sapphire 290 tri-X-ből, ami péntekre érkezik.
126-ért egész jó vétel lenne. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged