- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Yettel topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
MiklosSaS #27345 üzenetére
Én nem vennék 295-öt, szerintem gázos lehet egyben eladni később. Egy sima 290X tökéletes szvsz, pláne ha 100K a zsebedben marad.... Még ha kicsit variálni is kell a Matrix-al a hűtése miatt, akkor is csak kicsivel gyengébb teljesítmény, de FELE áron...
Más 290X nincs olcsósítva amúgy? -
Joshi
titán
válasz
MiklosSaS #27342 üzenetére
Én azt nem értem hogy miért akarod lecserélni a 980-at, egy olyan kártyát ami sokkal erősebb a 290x-nél.
Ha a 390x kell és tényleg jó lesz, még akkor is jobban eladható lesz a 980 mint egy Radeon. Itt most szándékosan a márkanévre hangsúlyoztam azaz Nvidia mindig jobban eladható ha jobb ha nem.
(#27343) GAbre: "Asus 290X 85-ért újonnan meg ajándék.És jobb is mint a 980!
Szerintem!"
Ez mint 290 tulaj is kiverte a biztosítékot, szerintem ez kicsit túlzás.
-
HSM
félisten
válasz
MiklosSaS #27293 üzenetére
A Matrixon dehogy forró a VRM.
Bivaly erős VRM van rajta... Viszont a GPU hűtése nem túl bika, pl. proci985-nél eléggé dobálta az órajeleket, és a memória is túlmelegedett, ami annyiból érdekes, hogy a sima DC2-kkel elvileg nem volt hasonló gond ugyanezzel a léghűtővel. Tehát vagy kifogott egy erősen melegedő példányt, vagy a Matrix melegedősebb valami BIOS-dolog (pl. magasabb fesz vagy kisebb vdrop a tuning miatt) miatt.
A Matrix-nak ez az egyetlen baja, hogy a sima DC2 hűtését tették rá, ami a fasorban sincs egy Vapor-X vagy Lightning kártya hűtéséhez képest, de még a mezei Tri-X hűtésnél is gyengébb. -
Ghoula
senior tag
válasz
MiklosSaS #27297 üzenetére
Ha a léghűtésre vagy kíváncsi, akkor :
valley
fánk és batman
még több valley -
proci985
MODERÁTOR
válasz
MiklosSaS #27089 üzenetére
driver teljesen jo / nem rosszabb, mint nv szinten. de nalam nem nagyon szoktak anomaliak lenni (nem OCzok / esszel pakolom fel a programokat).
jatekelmeny: physXet 970nel is lowon hagytam mert az a betonstabil 60 fpst neha 20ig rantotta pl Borderlands2ben.
igazabol ha nem nyitnam ki a gepem nem tudnam megmondani melyik van a gepben. kivetel Far Cry 4, de az kapott egy elegge massziv patchet kozben ami rendberakta a framerateket. 5760 ultra kb 30-35fpssel, de mar eppen jatszhato a 290xel. ez anno meg decemberben 15-20fps volt a 970 G1el.
mindket kartya nem throttlingolo OC modell, 970 G1 kb 1392-1420on jart (ref boost 1178), a 290x matrix platinum 1050en (ref 950 / uber 1000). a matrix vizezve van, de a 970 is tartotta az 1400 koruli boostot a gyari hutovel. furmark alatt a 970 1240ig, a 290x 1000ig declockol, elso esetben hutes, a masodik esetben valszeg a fogyasztasi limit miatt.
a gyari hutoje a matrixnak kb arra jo hogy megnezd mukodik e mielott rarakod az FC blokkot.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
MiklosSaS #27087 üzenetére
5760 / 4Kban a 980 mar alig / nem gyorsabb a 290xnel. extrem felbontasokban a 6xx0 szeria ota jobb az AMD, engem meg 1080p nem erdekel. ja meg olcsobb lett volna ha nem kell levizezni a kartyat, bar meg igy is picit jobb a helyzet.
plusz miutan egy honapba telt legariztatni a surroundban mikrostuttert produkalo GTX970et, valahogy nem akartam 980at.
-
-
MPowerPH
félisten
válasz
MiklosSaS #26940 üzenetére
Nekem nagyon bejon, csak erosen tularazott... A csere oka pont az uj gen, es az azt ovezo arzuhanas lesz. 290X-el joval kevesebbet bukok majd. Nekem is a Ti, vagy a 390X lesz a kov. VGA-m, a tesztek majd eldontik. A 980 jelenleg keves tud lenni, igaz nem mindenhol, az SLI-t pedig inkabb megbontottam, pedig az meg pont eleg lett volna... Csak pont abba a helyzetbe jutottam vele, mint anno az osszes CF-el, csak itt mas dolgok voltak elfogadhatatlanok.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
MiklosSaS #26900 üzenetére
nem 295 lesz akkor?
VRMnek 300+Wal kell megbirkoznia, szoval az eroteljesen tulmeretezett tuningkarik kivetelevel (lgt, vapor, matrix) erre ugyelni kell.
a DCU2 nem az igazi hutes szempontjabol, nem erintkezik eleg jol a GPUval es az Asus alulmeretezte a kartya etvagyahoz kepest a megoldast.
-
HSM
félisten
válasz
MiklosSaS #26898 üzenetére
Bár nem vagyok barátja a referencia hűtőnek, de a VRM hőfokok nem tűnnek nekem rossznak vele.... [link]
Ha jól zár a fülesed, 3000rpm még nem is olyan vészes, pláne, hogy 180W-ot hűt meg közben+a ramokat. Amúgy saját méréseim szerint 950MHz-ről 900Mhz-re csökkentve már -50W, ami egészen biztosan normális működésre bírná a refi hűtőt is a legnagyobb melegben is. A 290X-ek ráadásul kevésbé torkosak, ott sanszosan elég jól bírná 950-1000Mhz-en kicsit feltekert ventivel.
Amúgy pl. a Morpheus is elég jól hűti a 290-et, bár ezt egy Gigára rakták, de hasonló erejű a VRM, mint a referencia: [link]
-
Milka 78
nagyúr
válasz
MiklosSaS #26888 üzenetére
Nem Trolloló...tapasztalat.Asus 290 majd 290x ref
Tényleg bitang hangja van,mondom ezt úgy,hogy szétfeszel CF-rendszereken nőttem fel...viszont 100-on deresre hűt...és kitakarítja a pókokat a sarokbólfanti : 100 körül volt a PH-n,de ha jól rémlik még alkudtak is belőle.
Részvétem,kemény dolog a munkahely elvesztése. Egyik pillanatban még megy a szekér,majd egyszer csak ugrik a padló a láb alól.Remélem találsz másik helyet. -
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
MiklosSaS #26823 üzenetére
1300as Superflower gold erre 50k korul mozog, 800Wig csendes, olyan 1100ig elfogadhato. szoval furprime kivetelevel nem uvoltene.
viszont 3 GPU felett a skalazodas katasztrofa szokott lenni, szellozes szempontjabol macera, szoval nem jo otlet.
btw megfelelo haz is meregdraga lenne neki.
-
hermanyi
addikt
-
daveoff
veterán
válasz
MiklosSaS #26080 üzenetére
Gondoltam, hogy tisztában vagy vele, kipróbálni én is szívesen kipróbálnám, csak nekem semmi értelme nem lenne. A 7990 nekem is az egyik legjobb kártyám volt, eleve a Tahitit én nagyon szerettem, de most már nem vágnék bele CF rendszerben, majd meglátjuk az új API-kal változik-e valami, reméljük igen. Az a baj, hogy a játék fejlesztők egyre inkább hanyagolják az AFR-t, és a CF driveres supportja még mindig gyalázatos.
-
daneeeeee
aktív tag
válasz
MiklosSaS #25893 üzenetére
"En 780/780Ti/980 utan, kicsit vagyom visza Radeonra "
Én is így voltam vele, meg tényleg kíváncsi voltam, annyian panaszkodtak rá. Ennek ellenére eddig nálam nincs semmi probléma, direkt több játékot is kipróbáltam (régebbieket és újabbakat is). Minden úgy megy ahogy kell.
Egy probléma van a kártyával hogy meleg, de nagyon! Sokkal melegebb mint a Titan (és akkor itt jön be az a vicces dolog hogy én ezt egy Corsair 250D-ben próbálom lehűteni)
Szóval izgi, de ez a PC gaming velejárója. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged