Hirdetés
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Rabbitf_24
üzenetére
Ha jól tudom a GPU Tweak egy átskinezett Afterburner. Nincs benne az az OSD funkció, mint Afterburnerben?
-
Asbee
veterán
válasz
Rabbitf_24
üzenetére
64 fok az teljesen rendben van. Úgy tűnik mintha valami olyan BIOS lenne a kárytán ami megadja neki alapból az 1,256V-ot és nem engedi állítani. Mondjuk ezt matrixnál nehezen tudom elképzelni. GPWU tweak sem engedi a feszt állítani?
-
karesz501
senior tag
válasz
ricshard444
üzenetére
pssszt...! van olyan hely ahol 1.0 -át kapsz, illetve már újra azt gyártják

-
Rabbitf_24
addikt
-
Asbee
veterán
válasz
Rabbitf_24
üzenetére
Ha idle 70 fok 70%-os ventivel, akkor ott valami nagyon nem oké. Alapfeszt msi ab kiírja. Amennyit a feszültségállító csúszka mutat.
-
karesz501
senior tag
válasz
ricshard444
üzenetére
van, a 2.1 -et nem lehet feszelni, csak az 1.0 -át

-
Rabbitf_24
addikt
Hi
adott egy AB 2.3.0 és egy Asus 7970 Matrix. Hiába pipálom ki, hogy látni és állítani szeretném a feszültséget, nem tesz semmit a program. Valami javaslat?
Mi az alap GPU fesz? A kártya alapjáraton indokolatlanul melegszik. 70%-ra állítva a ventiket 70°C.

Köszönöm.
-
xatos3
senior tag
nos ha valakinek gondja lenne a lógó 7970-ével, nekem a scytche ninja wire gyönyörűen megoldotta

-
daveoff
veterán
válasz
ricshard444
üzenetére
Tudtommal a giga 7950 rev2.1-en nem lehet feszt állítani. Olvass vissza kicsit, vagy keress rá Zozzhun hozzászólásaira, ha jól emlékszem ô írt róla.
-
Zsohi
őstag
Különféle texture hibákat, mint pl: megnyúlt égig érő talajtexturák, mindenfele repkedő fekete alakzatokat inkább a memória, vagy a GPU okoz?
-
ricshard444
veterán
Giga WF3-s 7950-ből is van feszzáras( rev 2.1) vagy csak 70esből?
-
kovsol
titán
válasz
haddent
üzenetére
HT akkor fog érezhető eltérést produkálni amikor elterjednek azok a grafikus motorok amik 8 szálas feldolgozásból profitálni tudnak, de a 4 fizikai mag már kevés neki.
HT "magok" hatásfoka 0-20% között lehet. A 20% az már nagyon jónak mondható. Nagyon alkalmazás függő ez a dolog is, mert nem minden program egyformán dolgoztatja a proci magok erőforrásait. Létezhet olyan eset is ahol lassít.
[ Módosította: radi8tor ]
-
haddent
addikt
Más: szerintetek fennálllhat az eset, hogy egy i7 3770k ki tud hajtani majd a jövőben egy vga -t, de az i5 3570k nem? Természetesen feltételezve, hogy azonos órajelen vannak. Másképpen: a HyperThreading ér valamit ilyen téren?
kovsol tudtommal ilyen már most is van (pl: BF3 akár 12 szálat is kezel). A kérdés az, hogy amikor a 4 mag (=4 szál) kevés lesz akkor ez a csiribu-csiribá 8szál 4 mag vegyesmegoldás tud-e majd valamit alkotni?
Nem tudom szebben megfogalmazni, de gondolom érted.. Ugye valószínűleg a 8szál egyike gyengébb mint a 4 szál egyike, így nem tudom, hogy hoz-e majd bármit is, ha már kevés lesz a 4szál és 8 fog kelleni
-
szasanyi
félisten
válasz
Varázslóó
üzenetére
Attól, hogy másnak szintén kifogástalan a hallása, az inger-, vagy tolerancia küszöbe lehet alacsonyabb.
Persze ez is könnyen lehet(ne) segíteni egy hűtőcserével, csak azok a 15k+ árak olyanok, amin sokan nem is gondolkoznak - főleg, ha úgy is csak pár hétig használja azt a VGA-t. -
Varázslóó
őstag
Durva hallás miatt eladni egy VGA-at
fülészet szerint is extra jó a fülem.. és így se zavar a referencia 
itt inkább kényesség mint hangos a kártya
-
kovsol
titán
válasz
banderasz77
üzenetére
Ma váltam meg tőle. Nekem túl hangos volt a hűtése. Nem vagyok hozzászokva az ilyen ref hűtés hanghoz sajnos. Egy normál 7870 lesz helyette.
-
kovsol
titán
válasz
banderasz77
üzenetére
Akinek boostos van azok szinte mind boost nélküli biosra vadászik, szóval szerintem a nem boostos a jobb választás.
-
banderasz77
addikt
Sziasztok!
7950-ből melyik a jobb, a sima vagy a boost-os?
Ár/érték arányban melyik a legjobb most? BS itt is van, vagy csak a 78xx-nél?Üdv.
-
Varázslóó
őstag
Nah megoldottam... 13.1 es az hibás... és ugrál.. 13.2b már müködik...
a GPu nem megy már 1275 mhz et gondolom a kártyába sokat fejlesztettek és már nincs benne annyi tartalék...
1230ig néztem ott se volt már stabil
lejebb már nem néztem... abbahagytam 
-
Varázslóó
őstag
GPU órajel emelésnél... most új drivernél ugrál a kép... mi lehet a gond.... 1275mhz körül de alatta is 1250 asszem
Ez nagy gond ? ilyen szakadozás szerű------
-
Macka
veterán
válasz
DroiDMester
üzenetére
Csak az a bibi, hogy nem megy fel azokra, amelyeken a GPU előtt kondik vannak.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
haddent
üzenetére
Sapphire 7970 Dual-X-em van ami boost-os. 60% ventifordulat felett van hangja viszont magasabbra nem megy max terhelés alatt és így 60-65°C-ot tartja. Sokan panaszkodnak a boost-ra nálam szerencsére semmi gond vele, nem ugrálnak az órajelek tuning alatt sem de a sima oc verziót választanám biztos ami biztos. Feszültségről nem tudok nyilatkozni nem állítottam még. Ciripelés meg 200 fps felett előjön de mai játékoknál ez ritka
Szerintem jó választás. -
válasz
radi8tor
üzenetére
Az Alpenföhn Peter 79xx Edition se csak 79xx re jó
és ha az Accelero Xtreme 7970 jó a 8970, 8950, 8870 kártyákra akkor a petike is jó lesz rájuk
Szóval nem felesleges pénz kidobás...... 
-
szasanyi
félisten
válasz
radi8tor
üzenetére
Nem konkrétan egy hűtőre gondoltam, hanem arra, hogy ha van olyan hűtő, ami széleskörű kompatibilitással rendelkezik. Nem tudom, mert nem volt rá szükségem így ennek tüzetesen nem néztem utána. Miért nincs olyan? Persze olyan nyilván nem éri meg 15k+ áron, ami kimondottan erre az egy VGA-ra jó.
Ahogy nézem, ez pölö elég sokféle VGA-ra felszerelhető - külön érdekes, hogy felsorolja a HD89x0 és HD8870 kártyákat is.
Ennek is elég nagy kopatibilitása van, ami mind2 esetén jól jön legalább az eladáskor - de az is lehet, hogy valóban felszerelhetők az újabb HD8xxx kártyákra is. -
szasanyi
félisten
-
haddent
addikt
Sapphire HD7970 Dual-X -el kapcsolatban tapasztalatok? Voltage lockos? Boostos? Van hangja az áramkörnek (ciripel?)?
SAPPHIRE 11197-03-40G VSSAPPHIRE 11197-11-40G mi a különbség?
-
Tomix24
addikt
-
Enclave
aktív tag
válasz
Tomix24
üzenetére
Aki Skyrim játékkal tolja, az ezt tegye fel, mert ég és föld a különbség. A 13.2 hivatalos bétájában(1-2 hét) majd több játék is javítva lesz, de a Skyrim olyan lett mint "kés a vajban
Erre felfigyeltem mert ez jó lenne nálam de ugyanakkor a béta/alfa drivereket inkább kerülöm ha lehet. A 13.1-el mintha megszűntek volna a "széteső" ablakok Firefox alatt és a monitor kikapcsolása (narancssárga) utáni alvó állapotból is vissza tud állni a rendszer, nem fagy ki (12.11 béta 11-nél gyakori volt ez)... (és Skyrim alatt a grafikai hibák is mintha eltűntek volna 13.1-el)
Mennyire megbízható ez a 13.2? Több helyen is azt írták, hogy nem ajánlott felrakni, mert nem publikus... Vagy ez már egy újabb 13.2?
-
Tomix24
addikt
válasz
Perillustris
üzenetére
A 3 nem tudom honnan jött

-
ricshard444
veterán
A teszt csúszni fog srácok,több okból kifolyólag ,de rajtavagyok és megpróbálom ebben a hónapban publikáltatni

-
Petyyyyy
addikt
GPU-Z 0.6.7 monitorozáshoz.
-
szasanyi
félisten
Bp-iként egyszerűbb a dolgod, mivel személyes veszed át és nem futár, plusz költség, telefonálás, futár, stb. De az van amit írtam, és nem rossz ómen. Az érdekes, hogy elvileg ilyen kártya nincs is, a gyártó honlapján feltüntetett adatokkal sem egyezik (nem csak a színe).
Tomix24: tudom, de én szeretem elkerülni a szarakodást. Én a BOOST verziót rendeltem, arról nem találtam problémát, és az biztosan olyan ami képen és a gyártó honlapján is van. A másik sztem felejtős, mert a PCS+ minősége és hűtése úgyis megéri azt a +3k-t (se, én 78.6k-ért rendeltem szombaton).
Én nem veszek használt VGA-t 70k-ért, lehet másod vagy harmad kézből, ahol ismeretlen embernek előre kell elutalni a pénzt, és legtöbbször mutyis garival mennek - de még papíros gari is lehet fake, mint tudjuk. Próbálkoztam, deláttam megfelelő garanciát, személyes átvetetl meg sehogyan sem tudtam összehozni. Szóval köszönöm, de ilyenből nem kérek - 8k spórolásért meg különösen nem.
-
Tomix24
addikt
-
szasanyi
félisten
Nem biztos az, hogy best buy és ha az iPON-ból vennéd, akkor meg főleg nem az! Ezt nézted ki? Mivel én is nemrég rendeltem és néztem ezt is, így utánajártam mind2 VGA-nak.
Azért kérdezem, mert ez esetben tudom azt, amit Te esetleg nem. Szóval ez a kártya nem az a kártya.
-
Tomix24
addikt
válasz
BeLucZ
üzenetére
13.2 alfa szerintem jobb lett csak. Benne van minden ami a 13.1-ben, és javítottak 1-3 játékot FPS lagg szempontból is. Gulid Wars / Skyrim, meg még valamit ha jól láttam.
Aki Skyrim játékkal tolja, az ezt tegye fel, mert ég és föld a különbség. A 13.2 hivatalos bétájában(1-2 hét) majd több játék is javítva lesz, de a Skyrim olyan lett mint "kés a vajban"

-
haddent
addikt
válasz
kockaharcos
üzenetére
Hmmm... érdekes... azt hittem kicsit túlrángattam a memóriát, de akkor lehet, hogy a driver nekem is

-
Sontir Fel
őstag
válasz
kockaharcos
üzenetére
Nekem konkretan 25-30 fps minuszom volt bf3ban. Mondjuk fent volt az asus progi is, lehet az zavart be... visszaraktam a regi drivert, ugrott az asus tweak, azota minden jo

-
kovsol
titán
válasz
kockaharcos
üzenetére
Nekem meg a Starcraft 2 heart of the swarm beta kb 1 perc után kilép az új driverrel.
-
kockaharcos
senior tag
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Nekem is fagyott a 3dmark11 azon az órajelen,ahol a 12.11b11 stabil volt, vagy más driver. És a BF3 multi zöld képernyővel fagyott.
-
BullKoxa
őstag
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Én is visszaesést tapasztaltam!
-
xatos3
senior tag
én a saját 7970emből kiindulva csak ajánlani tudom a GIGABYTE windforce hűtőkkel szerelt kártyáit,
halkak, 42decibel fölé nem mennek, ráadásul az én gyárilag oc-s ghz editionom is 63 fok fölé sose megy, azért írok csak erről, mert ezt látom a saját szememmel hogy mit csinál, más márkájú kártyát még nem teszteltem,de örök igazságként még a SAPPHIRE-t úgy általában ajánlani lehet csak

a többieknek igaza van abban, hogy lehet elég egy kissebb vga is alkalmi játékokra pl 7870 de ha nem sajnálod rá a pénzt, nyilván nagyobb kártya csak jobb

sok sikert a vásárláshoz!

-
kovsol
titán
válasz
Tomix24
üzenetére
Arra gondoltam, hogy 1280x1024 ben lett futtatva, míg pl én hiába állítom be az asztalt erre akkor is maga a teszt 1920x1080 ban fut így nem is tudom lemérni, hogy mennyit kapna az enyém ilyen felbontásban. Te se gondolhattad komolyan, hogy 87 FPS -t tol egy 7950 full hd ban ami duplája mint egy 7870 kártya eredménye akármennyire is meg van tuningolva.
-
-
piqla
őstag
Na hallo!
Ma reggel meg nvidia parti voltam, azonban nemi forumozas utan elegge ugy tunik, hogy manapsag a radeon a meno.
Szoval: asztali gepet vennek, es ugymond alkalmi jatekos vagyok, azonban akkor kiprobalnam a legujabbakat is, viszont az alap jatekok a CS1.6 es frozen throne.
Rovid keresgeles es ajanlgatas utan a 7950-nel kotottem ki. De abbol van rengeteg fele es marka es tokom. Tuningolni abszolut nem fogom, annyit szeretnek, hogy a hutese legyen halk, vagy legalabbis megfelelo hang/teljesitmenyt nyujtson.Barmi otlet?
-
SSJmeszes
senior tag
Na azért még én se sütöttem meg!

Szerintem nem is hagyta volna a kártya magát..
Bár azt továbbra sem értem mitől melegebb 2GPU 8°C al mint a GPU 1..
Pasztázás előtt is így volt.. rámelegítene a táp vagy mi a szösz? -
SSJmeszes
senior tag
Gondolta ujrapasztázok mindent a gépemben!

"Kész" voltam mindennel bekapcsolom, nézem AB t GPU kettő melegszik, és 2 másodpercenként megy felfele 1 fokot látom 55°C figyeltem fel, na mondom ezt meg mi lelte.. ujraindítottam nem segített szintúgy nött a hőmérséklet. aztán 85°C meg kikapcsoltam a gépet, mondom lehet rosszul fekszik a borda a GPU n.
Hát szétszedtem és szétjött egyből, tehát mi NEM akadályozott meg a sima levételtől? (legyen ez egy találós kérdés!
) Nézzük ki tudja a választ!
-
Sontir Fel
őstag
[ATIADLHAL]
UnofficialOverclockingEULA =
UnofficialOverclockingMode = 0
AccessibilityCheckingPeriod = 0
UnifiedMemoryUsageMonitoring = 1Ha az overlovkingot atirom 1re es utana allitok 1125os gput akkor ugral a kepernyon. Ha igy hagyom es igy tolok 1125ot, akkor meg nincsen gond. Valaki hasonloval talalkozott mar?
-
Tomix24
addikt
válasz
daveoff
üzenetére
Basszus tényleg...
Nem Fullban futott le.. Egy kis monitorra kötöttük, az meg max ennyi. Igaz - igaz..
Kosvol igazad van, de akkor írd ki mire gondolsz, mert 1080-ben gondolkodom már minden kijelzőnél
Na majd legközelebb... A 3Dmark volt a teszt lényege, jó erős proci mellé bedugva. Top 10-be belefér elvileg.(#16010) szasanyi

-
daveoff
veterán
válasz
Tomix24
üzenetére
szerintem az 1280x1024-es felbontásra gondolt...
nálam ez az alap beállítás 1920x1080!!Sniper Elite V2 Benchmark Report
================================
Created: 2013-01-18 at 17:11:19
Build Version: 1.05, Jun 7 2012
================================Average FPS: 56.2
Minimum FPS: 20.1
Maximum FPS: 432.8Number Of Frames: 4308
Average Frame: 17.786ms
Minimum Frame: 2.310ms
Maximum Frame: 49.806msMachine Name: DAVEOFF-PC
Monitors: 1
Operating System: Windows 7 Ultimate Edition Service Pack 1 (build 7601), 64-bit
System RAM: 8145MB
CPU: Intel(R) Core(TM) i7-3770K CPU @ 3.50GHz
Number of Cores: 8GPU Name: AMD Radeon HD 7900 Series
Feature Level: DX11.0
Driver version: 8.17.10.1172
Dedicated VRAM: 3053MBResolution Width: 1920
Resolution Height: 1080
Texture Detail: ULTRA
Shadows Detail: ULTRA
Draw Distance: ULTRA
Anti-aliasing: HIGH
Advanced Shadows: LOW
Supersampling: 2.25x
Anisotropic Level: 16
Compute Shaders: ON
Ambient Occlusion: ON
Motion Blur: ON
Vertical Sync: OFF
Reduce Mouse Lag: OFF
Stereo 3D: OFF -
Tomix24
addikt
válasz
kovsol
üzenetére
Itt mire gondolsz? Ha felinstallálod a Sniper V2 Benchmarkot, akkor ez a Default beállítás. Vagyis nem nyúltam semmihez, csak elindul, a végén dob egy AVG FPS-t és kilép. + ott a log file.
1080p a kijelzőm natívja. Mire gondolsz pontosan?

Ezen beállításon 7850 és 7870-es karikkal is mértek a másik fórumon. ~33 és ~43FPs-t tudnak max. A Tahiti 45 körül. A 7950 más tészta..
-
válasz
mimic1979
üzenetére
Próbáld ki amit írtam tehát letiltod BIOS -ban a HT -t és úgy tesztelsz néhány játékot és megnézed úgy mennyi a CPU kihasználtság és meglátod hogy nem 40.% ja a vSync -et meg kapcsold ki mert akkor a GPU se fog 100-% on dolgozni!
Nem azt mondtuk hogy úgy használd a gépet hogy véglegesen letiltod csak amíg tesztelsz néhány játékot

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- darkFlash Shadow Pro
- Thermal Grizzly Aeronaut paszta 3,9g /BONTATLAN/Több darab/Számlával!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB,Használt,Adatkabel,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ AKCIÓS HP EliteBook 6 G1a Ryzen 5 PRO 230 16GB DDR5 512GB FHD+ 16:10 már jobbik kijelző, gar 2028
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

fülészet szerint is extra jó a fülem.. és így se zavar a referencia

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)