- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Erdei88
veterán
-
HSM
félisten
10Mhz volt a GPU tuningpotenciálja?
Ilyet se láttam még....
Tuti nem segít semmi, feljebb tekert hűtő, hőfokok amúgy rendben? Egyáltalán a gyári 1150-en stabil?
ASIC?
(#32280) gyuszaa: Reméljük jól fog menni. Az alap nagyon jó azon a kártyán, ugyanaz, mint a 7970-eken is, nem spórolták el.
(#32295) wagi: Azért nézd meg, nem-e monitor-gond...
(#32296) akoska07: Ha nézegetsz 290X teszteket, szinte mindegyikben van ilyen felbontás vagy hasonló, illetve ha 7970 nem is, de 280X biztos. Annak az eredményét szorzod/osztzod a tervezett órajelhez képest és már van is egy rakás eredményed.
Amúgy én a ROP kapacitás miatt aggódnék picit akkora felbontáson, de a tesztek mondják majd meg a tutit, no, meg hogy mit is várnál a cucctól. -
zack
nagyúr
Nem akarom még felhasználni. Vagy ezzel nem lövöm el a lehetőséget ha aktiválom?
(#32083) szasanyi
Szubjektív. Nekem erős a léghűtés, és ez eléggé elnyomja a VGA hangját. Most 22 fokos szobában 29 fokos a GPU.
Persze ne szerver hangra gondolj, de hangosabb mint a silent gépek.
-
HSM
félisten
Írtam volna inkább azt, hogy micsoda brutális tervezési hiba, ha a DroiDMester által felvázolt probléma valóban fenáll?
Pontosan, csak gondoltam, megerősítem ezt a tesztekből ismert 2%-ot gyakorlati szemmel nézve is.
(#31939) DroiDMester: Ismerem a karid. Ugyanakkor nem ismerem a szempontjaid. Nekem az a tapasztalatom, hogy a 7950-em ugyanazzal a kitesztelt minimum fesszel jóval többet fogyaszt, mint bármelyik 7970-em, miközben lassabb. Pl. Tomb Raider a 7950 ugyanott 38FPS és 350W 1100/1575-ön, míg a 7970-em 1125/1575-ön 42FPS volt, de csak 300W. Konnektorból származó értékek, ugyanazon körülmények között. Szóval ha számít a fogyasztás, pontosabban a hatékonyság, akkor a 7970 sokkal jobb választás. Ezért is vagyok igen rossz véleménnyel az új 280X-ekről, amiknél a TDP-s alapórajel jó alaposan lejjebb lett állítva, nyilván, hogy a torkosabb csipek is jók legyenek rá, így költséghatékonyabbá téve a gyártását.
Viszont a Lightningről... Mivel nekem a halk működés az elsődleges szempont, utána a kedvező fogyasztás, így nekem se kéne a Lightning, én inkább vennék egy 7970 OC Dual-X-et.
Ugyanakkor hűtőcserével, vagy ha nem szempont a hang, az egyik legjobb kapható kari.
(#31942) Fail3D!: A hűtése már szemre se az igazi.
Ugyanakkor ami alatta van, vitathatalanul igencsak korrekt.
-
-
Weareus
addikt
Na igen. Nem kultiválom túlzottan a benchmark-progikat, most is csak azért linkeltem be néhány eredményt, mert az előző hozzászólásokban szerepeltek párszor és érdekelt, hogy nálam mi újság. Annyi haszna volt, hogy tudom: játékok alatt is érdemes általában (nyilván játék-függő) 4.5-ön járatni, hogy ne legyen cpu-limit.
Mondjuk érdekes, hogy egyébként is ennyin volt, megérzés(?). Stabil 5 GHz-hez elég sokat kell babrálni a biosban, ha alapon járatnám, akkor meg fel kéne tenni a kérdést, h. minek a cf? -
HSM
félisten
5% ebben a benchben marha sok. Nekem 1FPS-nél több difi még sosem volt azonos körülmények között. Amúgy elég vicces, mert 42,2FPS-t csinál a 7970-em a gyári, 1000/1450-es órajelén, annál nehogymár szűk 1FPS-el tudjon többet egy 7950, de 1200/1500-on...
Persze, valahol lehetett még difi elásva, de akkor is így ez soványka.
-
HSM
félisten
-
KAMELOT
titán
De akkor még sem értem.
7950: 1050/1400 annyi pontot hoz mint az én 7970 1075/1575. Akkor most hogy van ez?(#30124) fatal1ty1984: CPU nem számít. De neked alapból magasat kéne kapni. 1300MHz GPU. Szerintem ez a valley hibásan mér. PL. fent írtam és még annyit, hgoy az FPS is ugyan annyi volt közben többet kellett volna mutatnia. Ebből az jön le, hogy 7950 egyenlő a 7970-el ugyan azon a MHz-en. Ami viszont nem igaz. Nekem 13.4 driver van fent.
-
Tessék az OGL3.as teszt 15.perc, nehogy kevésnek találd!
HSM kolléga már kifejtette hogy amit én és ő tesztelt beállítást, sokkal-sokkal jobban terhel(azonos órajel és feszültség mellett) De ezt bizonyítja a fenti teszt képem is mivel ahoz hogy elérjem a ~146.W os fogyasztást egészen 1200/1500.Mhz re kellett húznom és 1,225.v ra a GPU feszt a korábbi 1125/1500@1,138.hoz képest
De ahogy látom nem a GPU fesz és az órajelek befolyásolják a melegedést, mivel szinte csontra ugyan olyan a hőfokom közel azonos fogyasztás mellett mint a korábbi tesztemnél
remélem most már megfelel a teszt és elhiszed hogy nálam ilyenek a hőfokok, ja a szobában 22.fok volt, nem kell hitetlenkedni mert egy ilyen hűtőtől el is várható hogy hozzon egy viszonylag jó vízhűtéses rendszer teljesítményét és el is várom tőle ha már ilyen sokba fájt...
-
HSM
félisten
Így már azért kellemesebb az eredmény egy fokkal.
Amúgy amire én gondolok, hogy Droid-nál mitől lehet ennyivel kisebb hőfok, hogy lehet, jobban passzol a bordához a ventije, vagy szellősebb a háza, vagy a polír a hűtője alján, esetleg mindezek együtt.
Aztán persze, az is lehet, hogy egy egész más dologtól, amire egyikőnk se gondolt....Ha nekem a gyári hűtő hozza a 72 fokot 2800rpm 9cm-es gyári ventivel (tény, hangosan), akkor nekem reális, hogy egy másfélszer akkora monstrum azért akár csak 2000-es ventivel halkan, de hozzon legalább 10 fokot ezen.... Ahhoz pedig Droid eredménye van közelebb....
-
HSM
félisten
Ebből a régiből nem.
1156/1555-ön OGL2-ben is ugyanúgy egyből 190W, mint OGL3-al.
Régebben DroiDMesterrel mindig így teszteltünk. Igazából 2-4W-al nálam jobb is az OGL2-es a 2.4.2-ben....
Amit mi futtatunk (legalábbis ricshard444 után én is), sokkkal lightosabb, a maga iduláskori ~142W-jával...
Akartam is kérdezni, nálad is a 2.5-ös ment a Torus objektummal? Csak biztos ami biztos alapon gondoltam megkérdezem. bár a valley eredmény alapján az igenre tippelnék....Részemről semmi akadálya egy "standardizált" újramérésnek, bár az időjárásnak klíma híján azért kicsit ki vagyok szolgáltatva. Illetve a 18cm-es 700rpm-es befújós ventijeim se engedne sok állítási lehetőséget, max az oldallapot tudom levenni. [link]
A VRM-el semmi bajom nem volt, illetve tudtam a kicsi sünikről, ahhoz képest nagyon jó eredmények, én a GPU hőfokot sokalltam elsősorban a venti fordulatszámához képest nálad.
-
-
HSM
félisten
-
HSM
félisten
Ja, úgy mindjárt más.
36dB elég sok. Nekem a házhűtésem 2db 18decibeles csoda....
A power amúgy nagyon hangos, ha ennyire húzva van. A GPU-hűtés ilyenkor elfogy róla, én is tapasztaltam. Viszont nekem olyan 1050/1400-ig alulfeszelve játékok alatt kellemesen halk volt azért és gyors.
-
sixpak
nagyúr
A BF4-ről tényleg azt nyilatkozták a fejlesztők/készítők, hogy pc-n lesz teljes az élmény. Igen, az új generációs konzolokon sem fog úgy kinézni, mint egy high end pc-n.
Persze, ennek nyilván nagyon súlyos anyagi vonzata is lesz. Vagyis szebben fog futni a játék egy 3-4000 dolláros pc-n, mint egy ezer dollárba sem kerülő konzolon. -
Csabee86
senior tag
Igazából a BF4 a fő target. De mellette AC4, Watch Dogs, The Witcher 3, The Evil Within, Mad Max, és a next gen játékok.
Jelenleg PS3-on játszok. Kicsit félek, hogy a multis címek PC-n szebbek lesznek mint PS4-en és ezért gondolkodom nagyon a PC-ben a multis címek terén. Meg ha azt vesszük a PC-s játékok egy picivel olcsóbbak is. Így vissza is hozhatja az árát.
Azért örülök, hogy pozitív visszajelzéseket kapok mivel ez a párosítás viszonylag olcsó is. És akkor ezek szerint megbízható is. Lehet rá alapoznom is.Köszönöm a segítséget mindenkinek. Mondjuk a prociban elbizonytalanodtam azért. Majd még kigondolom mi legyen.
-
daveoff
veterán
Én is megküzdöttem azzal a ragasztóval. Én úgy csináltam, hogy hőlégfúvóval óvatosan megmelegítettem a bordákat, és utána finoman csavargatva könnyen lejöttek. Egyébként nálam a peter-el mind a gpu, mind a vrm hőfokok drasztikusan csökkentek a ref hűtőhöz képest. A gpu játék alatt 55 fokos volt, de ettől függetlenül még egyszer nem veszek VGA-ra külön hűtést az tuti. Inkább egy olyan kártya, aminek gyárilag jó a hűtése.
-
HSM
félisten
Szerintem elég tág határok közt "állítható" a fogyasztás a feszültséggel, indítotok egy kombustort OGL burn-in, az tök jól, egyenletesen, és megismételhetően melegít és go.
Csak vigyázzatok közben a VRM-ekre.Megmondjátok hány wattra lőjem a GPU-t, még lehet én is tolnék egyet a gyári 7970 Dual-X hűtéssel.
-
-
szasanyi
félisten
Ettől nagy felbontású monitorigénytől még messze vagyunk! Annyi helyen olvasom, hogy az alig drágább - ellenben sokkal szebb színeket és képminőséget biztosító - IPS monitor helyett még mindig TN panelese (sőt, CTR!) monitort használnak / vesznek, hogy szinte hihetetlen. Pedig az különbség nem akkora mint a 2x/4x/8x AA
-
szasanyi
félisten
-
-
Whit3Rav3n
senior tag
De szinte eltünik, ehhez már sok mérést végeztünk más fórumon több felhasználóval együtt, söt tomshardware is már észrevette (bár ök rosszul interpretálták). El ltudnám magyarázni miért de nem annyira rövid és itt off lenne. Röviden olyan hatása van a cpu limitnek mint egy fps limiternek és fps limiterrel is gyakorlatilag nincs mikroszaggatás amíg limitben vannak a kártyák. Ez is már számtalan tapasztalattal és méréssel bizonyított illetve logikus is ha az ember érti hogy müködik az afr.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ezt használhatja bárki: AMD Catalyst Un-install Utility
Asbee: oda van írva a leírásba "Currently supports Windows 7 at this time."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Google Pixel topik
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Autós topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Asztalos klub
- EAFC 25
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest