- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
MiklosSaS
nagyúr
Inkabb a 290X, habar most mar eleg jok a driverek a CF-hez, de kevesebb a baj 1 kartyaval...
Elonnye az 1 kartyanak:
- kevesebb microlagg
- kevesebb hot termel
- kevesebb az aram fogyasztas
- kevesebb zajElonye a CF-nek:
- lehet olcsobban megusznal egy 7970 (280x) CF-et mint egy 290X-et
- valamennyire erosebb mint a 290X (peldaul picivel erosebb a tesztekben a 7870CF mint a 7970)
- jol mutat a gephazbanKonkluzio: irany a 290X .
-
-
HSM
félisten
Egyfelől a bitcoin, másfelől meg nyár van.
Ilyenkor azért aki teheti, inkább másba fekteti a pénzét, pláne, hogy játékok terén is most kicsit uborkaszezon van a márciusi "nagy" címekhez képest....
(#26262) radi8tor1: Na ja... A refi VRM-je azért masszívan jobb minőségű, drágább motyó, mint ami az Asusokon van.... Persze, a lényeg a csip, milyen szerencsével nyúlsz bele.
(#26266) Erdei88: Köszi!
Így már értem a remek hőfokot.
Akkor te nem nagyon vagy érzékeny a hangra.
(#26267) ricshard444: 1500-tól már szélzajos?
Ez vajon azért van, mert már 1500-on már jó sok levegőt megmozgat, vagy szerencsétlen a bordakialakítás?
Ha már szóbakerült nálam ilyen a venti (még a régi, nem olyan jól szellőző házamban): Ez a max venti, amit még csendesnek neveznék: [link] ez pedig kicsi tekergetés után, ami már a számomra tökéletes, szinte hangtalan ventivel: [link]
Külső hőfokom sajnos nincs, de olyan 22-25 között lehetett.
Amúgy pedig alapon szoktam használni, úgy 39-40%-os, azaz olyan 1600-1700rpm körül is 70 fok környéke, amellett már aludni is lehet.(#26270) fatal1ty1984: Pedig tök egyszerű.... Rárakják az olcsóbb, általuk nagymennyiségben rendelt VRM-et, rárakják a saját hűtésüket, hozzátoldanak pár marketing maszlagot, hogy ez mennyivel jobb a simánál, és eladják magasabb áron jóval nagyobb haszonkulccsal a silányabb terméket.
És az átlagfelhasználó is nagyon örül, mert ugye elhiszi a marketing maszlagot, és más kártya és így összehasonlítási alap hiányában örül a kártyájának.
-
Ha hiszed ha nem, nekem egymás után pl 2 7950-el is máshogy futott, annyi, hogy a driver Beta 10 helyett Beta 15 volt ( nemtudom pontosan már )
Nagyon rosszul futott minden amd-s rendszeremen a gta, egy GTX480 oda vissza vágta a 7970-emet is, vicc
Windows 8-n meg nem tudom életre kelteni a Windows Live miatt akárhogy próbáltam már
-
sixpak
nagyúr
Folyamatosan ciripel vagy csak töltőképernyőknél, amikor ezer fps van? Nekem csak akkor, mondjuk nekem akkor ad furcsa hangokat amikor terhelés után hűl le a kártya, pattogó hangok meg ilyenek.
De ha lehűl, akkor már rendben van.
Tetszik a házad, épp most szeretném lecserélni ezt, nem mintha gond lenne vele, csak már unom. Úgy néztem a tiédet 50 körül adják, ez kissé meredek (nekem), a megjelenése óta fel vagy lefele ment az ára? -
N_A_S
veterán
-
ÁdiBá
veterán
A HDMI részén nézhetetlen volt minden.
Én meg mondtam hogy nem vagyok elégedett a termékkel teljes mértékig.
Hibás a HDMI, hangos, meleg, és végül is annál maradtunk hogy beszámoltatják.
Tegnap nézegettem.
De ez a VAPORX kutya fasza a volt referencia kártyámhoz képest. Tuningban nagyon lutri.
Többre számítottam.
Mindenesetre elégedett vagyok vele mert jóval halkabb mint az előző kártyám volt, és hűvös tényleg. -
daveoff
veterán
HWINFO64 + RivaTunerStatisticServer
Ezeket letöltöd, és a logout cikk alapján beállítod! Az AB nem kell hozzá.......Tarill megelőzött....de még egyszer mondom AB felesleges, mert a rivatuner külön is letölthető!
-
ffodi
veterán
Ha berakod és elindítod vele a gépet, akkor már kell valamennyire melegednie, függetlenül attól, hogy a win betölt vagy sem (hacsak nem full halott a vga). Hagyhatod a BIOS-ban is addig, amíg szükséges. Ha pedig ventivel nem fújatod, akkor a környezete be fogja melegíteni.
Esetleg óvatosan hajszárító/hőlégfúvó, ha van.
-
ffodi
veterán
A legegyszerűbb az, ha hagyod menni a gépet benne a vga-val. Akár a ventiket is kiiktathatod erre a rövid időre. Hagyod átmelegedni, majd a kikapcsolás után rögtön szétkapod, nálam ez be szokott válni (igaz még a Peter-t nem kellett szétszednem, de máshol már alkalmaztam)
-
ThodEE
őstag
Ha nem úgy értetted hogy a játékba, akkor itt van rá a megoldás
-
Asbee
veterán
Erre gondolsz? Mert erre nem tudom találsz-e blokkot. Nekem is úton van a blokkom éppen a karihoz, így elég sokat nézegettem keresgéltem. Két féle blokk szokott lenne:
1. Ami 7970-re és 7950-re is jó. Itt a kártya elején lévő kis vrm résznél az a hosszúkás rész van, nem a dupla tekercses mint a linkelt képen, illetve a fő vrm-nél a nyák széleinél vannak hátrább a furatok.
2. Ami csak 7950-re jó (pl EK 7950 blokkok). Itt a dupla a bal oldali vrm, illetve a fő vrm-nél előrébb vannak a furatok és az egyik beljebb van a nyákon.
Nekem ezen a piros nyákoson úgy tűnik keverve van a kettő.
-
"A halksága ugye nagy mértékben függ attól, hogy milyen ventiket veszel hozzá. Nálam még a maxon járatott Nosieblocker eLoop B12-4-es ventivel is messze halkabb, mint a gyár. Egész este minimumra tekert ventikkel ment a gép, Bitcoin bányászat, 1000/1500@1000mV, a gépnek kb semmi hangja nem volt a VGA meg 56/67/61 (GPU/VRM1/VRM2) fokos volt. Imádnivaló hűtő. Max ventifordulaton, szintén Bitcoin bányászat, 1200/1500@1187mV, 74/81/72 (GPU/VRM1/VRM2) fokos volt, itt persze azért már van a két eLoop-nak hangja, de még mindig messze halkabb, mint a Powercolor V2-es hűtése, mellyel a hőfokok ilyen terhelésnél így alakultak: 89/98/87 (GPU/VRM1/VRM2)."
Ezt sikerült összehozni vele.
Játék alatt 1200/1500@1241mV (ez kb 1180-1200mV között droppol) mellett is barátságosak a hőfokok:
Crisy 3: 74/83/72 (GPU/VRM1/VRM2) fokos a kártya (max ventifordulat mellett. -
Nem-nem, sem a felfogató lyukak nem egyezznek, és a Peter VRM hűtője egysoros VRM-hez van, a Powercolor-nak meg 3 soros így mindenképpen bukó. A thermal glue-val dobtam fel a magasabb ramsüniket a VRM chipekre.
(#23171) ricshard444:
Már nem vagyok annyira képben az AB-vel kapcsolatban, ezen kívül még mit takar az Unofficial mod az AB-ben?
(#23172) ÁdiBá:
Gyanítom lépésenként lefele haladva ki kell tesztelni.
-
-
-
szasanyi
félisten
Természetesen az órajel emeléshez. Nálam (PCS+ kártyán használva ez a BIOS is, meg a sajátja is) megköveteli, mert ha nem tolom fel, hiába állítom be a CCC max. 1100Mhz-et ugyanúgy alapon megy mintha semmit sem csináltam volna. Viszont ha ott a +20% akkor simán viszi (valszeg többet is, csak más program nincs, mivel nem vagyok hc tuningos).
-
-
Nem próbáltam még, de én valószínűnek tartom hogy 5-6.fokkal biztosan gyengébben teljesít így a petike hogy felűről van rátolva a levegő de nem hinném hogy nagyon rossz lenne még igyis mérföldekkel jobb mint bármelyik gyári megoldás, ha pedig van elegendő huzat a házban nem lesz gond hogy rátolja az alaplapra a meleget!
-
-
zack
nagyúr
Rövidesen Totyikot nyitunk annyian leszünk. "PowerColor 7950 CF használók baráti köre" címen.
Nem baj. Hibátlan ez a kártya.Azt vettem észre tegnap hogy vagy az MSI AB-től vagy a Fraps-tól exe hibázik a Tomb Raider. Ha ezeket bezárom nincs hiba, szóval a tuingot elölről kell kezdenem, mert lehet Crysis alatt is ez volt a gond.
Ki lehet váltani ezeket más progikkal? -
skippper
senior tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konteó topic
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Apple TV+
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Banggood
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Garis ZOTAC GeForce RTX 4070 Ti Trinity 12GB GDDR6X videokártya
- ASUS GeForce GTX 1070 Ti 8GB GDDR5 256bit
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- Asus Rog Strix RX 6800 XT LC 16 GB - GARIS (ritkaság)
- 3 hónapos Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XTX Vapor-X 24GB, még 33 hónap garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- Honor Magic V2 - Purple - Használt, szép állapot
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- SZÜNETMENTES TÁPOK
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged