- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
pcsabat
őstag
válasz
karesz501 #20089 üzenetére
én nem akarom senki pártját fogni, viszont van egy szubjektív véleményem a Giga 7950 WF3-ról. Ez a kártya tényleg csendes, nálam a Brocken-en egy Thermalright TY 147 venti van (14 cenit és nagyon halk és 700-800 fordulaton megy játék alatt), meg egy XFX Pro 650W (extra halk 14 centis ADDA ventivel) és ezeket nem zajongja túl a Giga alap venti pofillal. Ezen túl iszonyat alacsony feszen megy 1100 Mhz-t, úgy hogy C3 meg FC3 alatt 55 fok a GPU a VRM meg 60. Lehet, hogy 1100 Mhz felett már kérne feszt rendesen, de ezt nem próbáltam. Aláírom, hogy nem a legjobb 7950, viszont azt nem, hogy nem ajánlható, mert szerintem az. Főleg, ha azt nézzük, hogy 10k-val olcsóbb mint egyes 7950-ek és erre 3 év a garancia.
-
r3v0Lut10n
senior tag
válasz
karesz501 #20089 üzenetére
Én ezért is írom oda minden hozzászólásomba hogy szerintem
Ahány ember annyi vélemény, és mint írtam itt ph fórumba tudom hogy köpködve van giga szóval én ezen nem is akadok fent -.- A kérdés amiből kiindultunk az volt h ki mit ajánl neki CF-re, jó áron. Ez jó áron van, CF-re szerintem jó. Ez persze csak egy ember véleménye, és nem akarok ebből vitaháborút indítani. Tiszteletben tartom hogy másnak más a véleménye
(ez is csak 1 volt)
Egyébként meg teszteket nézegetve nincsen különösebb előnyben a fent említett kártyával szemben
(sem hőmérséklet, sem hangerő tekintetében)
Ui : nem vagyok márka fan
Nekem volt már kb minden gyártótól kártyám a hosszú évek alatt xD
-
szasanyi
félisten
válasz
karesz501 #19837 üzenetére
Nem vagyok én ideges, felőlem úgy hülye bárki ahogy jólesik neki!
Csak ez kezd a "már nem normális" szintre érni, és amiatt értetlenkedek, hogy miért? Aztán meg jön panasz meg köpködés, hogy a gyártó/kártya sz@r mert meghibásodik.
Erdei88: a gond inkább az, hogy az user nem veszi tudomásul, hogy az ő VGA-ja ennyit vagy annyit bír biztonságosan és kész. Nem, hanem az adott VGA-nál már nyilvánvalóan ésszerűtlen órajeleket/feszeket is erőltetnek - ami egyébként legtöbbször már csak jelentéktelen valós sebességtöbblettel kecsegtet. És ezt ráadásul néhány user - szándékosan vagy nem, de - tovább gerjeszti.
Persze nem hibáztatok senki, mert nem egyforma a szerencsénk az egyes VGA-k esetén, és hát én úgy vagyok-, és volztam mindig s ezzel, hogy azért nem ugrok a kútba más más azt mondta, vagy mert neki nem volt elég esze és bele is ugrott.
Persze a fentiek alapján ezt is megteheti, de ugye ha vkinek úgy esek jól... csak aztán ezt a VGA hirdetése során is mondja ám el! -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
karesz501 #19851 üzenetére
Hogyan állapítod meg az ASIC quality-t? Egy százalék, amit a GPU-Z kivág? A VGA-k tervezése nem egy szoftver által kalkulált értékből történik, hanem sok ezer dolláros berendezéseken való teszteléssel. Évek óta így működik, és sosem fogja átvenni ezt a több hónapig tartó folyamatot egy szoftver százalékos eredménye.
Ez olyan, mint a VRAM használat mérése. Hogyan lehetséges, ha egyszer a driver elrejti a VRAM-ot? Egyszerűen, tippel a program a rendszermemóriát figyelve.
Tényleg sokszor elgondolkodom, hogy miért hisznek az emberek, egy 100 dolláros költségvetésből fejlesztett programfunkciónak, és miért kérdőjelezik meg ez alapján a cégek dizájnbeli döntését, aminek tesztelése dollár tízezrekben mérendő költségbe, és hónapokig tartó munkába került. Ha annyira jó lenne a GPU-Z saját funkciója, szerinted nem cserélnék le a cégek a tesztelési procedúrájukat, egy percek alatt elvégezhető, és pár dolláros befektetést igénylő programra?Hihetetlenül sok a félreértés a boost kapcsán. Egyrészt a boost-os kártya nem az eredeti Tahiti rev2 lapkát igényli, hanem a rev3-at. A feszültség pedig onnan lesz kalkulálva, hogy abban a sok tízezer dollárba kerülő hónapokig tartó tesztelés során milyen eredmények születtek. Az, hogy te jobban hiszel egy ingyenes programnak a te dolgod, de igen nehéz elhinni, hogy egy csapat mérnök a méregdrága berendezéseikkel nem tudja beállítani a rendszer működését megfelelően, amikor lassan 10-20 éve ezt teszik minden generációban.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
karesz501 #19837 üzenetére
Az AMD mérnökei meg tudják mondani, ugyanis megvan rá a felszerelésük, ami alapján ezeket a termékeket évek óta paraméterezik, nem mellesleg helyesen. Amit beállítanak az a jó. Minden amit átállítotok hordozza a kockázatot.
Egyébként a szilíciumostya 25 évig üzemképes, még extrém feszültség mellett is maximum 5 évre tudod az életét csökkenteni. Hamarabb tönkremegy a VRM, az Afterburner, Trixxx és a többi nem szabványos PowerTune-t használó tuningprogram rosszul megírt profiljától. Szóval maga a szilícium ostya bírni fogja. Ami van körülötte az már nem biztos.(#19839) Erdei88: A GeForce szoftveres rendszert használ. A degradáció teljesen megegyező, mert azonos komponensekből épül fel, de a védelmek 500 ms-os késleltetéssel működnek szemben a PowerTune 1 ms-jával. Ezért döntött úgy az NV, hogy limitálják az új termékek tuningolhatóságát. [link] ... egyszerűen a szoftveres védelem nem megbízható tuning mellett, mert a védelmet az alap paraméterekre állították be. Ilyenkor az 500 ms-os késleltetés elég, de mondjuk komolyabb feszültség mellett már azelőtt meghal a lapka, mielőtt a driver kimondaná az engedélyt a lekapcsolásra. Az NV mérései szerint az 1,175 V a biztonságos szoftveres rendszer mellett. Ez jelenleg a limit.
A következő körben szó van egy olyan újításról a gyártóknál, hogy a kártya egy erre kialakított memóriában megjegyzi, hogy mekkora volt az a feszültség, amin maximum működött. Erre kapnak a szervizek egy programot, hogy kiolvassák, és ha nem az alapértelmezett értékek vannak ott, akkor a garanciát visszamondja a bolt, a gyártó és az NV. Az AMD is bevezetheti ezt, hiszen igen hasznos lehet a tuningolt termékek kiszűrésére a gari során. Ezzel a tuning nem csak formálisan, hanem ténylegesen garanciavesztéssel jár majd.
-
Garsza
veterán
válasz
karesz501 #19829 üzenetére
Mitől sülne meg a kártya ha nem megy fel drasztikusan a hőfok? Nem akarok én sok pluszt adni neki csak pár milivoltot. Mert így ha kitolom 1.3V ra akkor csak 1180MHz stabil és el szeretném érni az 1200MHz-t nem teljesítmény miatt mert tudom nem sokat jelent csak lélektani okok miatt.
-
zack
nagyúr
válasz
karesz501 #19794 üzenetére
Egyesével kár megnéznem őket, mert hiába mennének jobban, úgyis csak CF-ben fogom használni, tehát így kellene belőni. Alapvető gondok vannak. Ha a power csúszkánál nem alap 0% van fagy. Ha memóriának akár +50Mhz adok, Crysis 3 alatt fagy. Ez nem hiszem hogy fesz kérdés. Lehet CF-ben ennyire érzékeny a tuningra. Passz.
Lehet az AB a gond, lehet összeveszik a Catalyst progival. Valami ilyesmire gondolok a problémát illetően.
-
válasz
karesz501 #19734 üzenetére
Egyrészt logikus amit mond, az már más, hogy nem ez így nem igaz. Nyílván minél nagyobb feszen dolgoztatjuk annál kissebb lesz az élettartama. Viszont az is igaz, hogy 5 év múlva néha néha játszani akaró egyének gépében lesznek max ezek a kártyák. Anno is széthúzták a kártyákat és a mai napig megy a nagy része
-
r3v0Lut10n
senior tag
válasz
karesz501 #19712 üzenetére
1.18V-ot ad csak alapból
És nálam ezen (feszt nem emeltem, csak CCC-ben húztam) megy vígan 1100 / 1400-on
Amúgy meg a plusz feszültséggel illetve az abból adódó hővel csak akkor van igazán hogy ha hűteni nem bírod és túlmelegszik (gpu, vrm bármi ..) de ez giga esetén nálam nem adott (furmark vagy far cry 3 alatt max 61 a GPU vrm meg 64 > minden venti profil bütykölés nélkül). Az meg hogy egy adott kártya most 1.1V vagy 1.18V mellett viszi-e (állítgatás nélkül - engem nem is érdekel igazándiból) az adott órajelet ... hát nagyon nem izgat
Fogyasszon 10-20W-al többet
Ha a hűtés lekezeli nem ebbe fogok belehalni. De persze adott a gyári Giga oc program vagy MSI Afterburner is hogy lejjebb vegyem és kísérletezgessek, csak így kényelmesebb nekem
-
syl5
őstag
válasz
karesz501 #19611 üzenetére
A 3 slotos volt zavaró, azért gondolkodok nagyon. A 2 slotos nagyon halk.
Kár hogy nincs 7950/70-ből 2 slotos dc2. Nem is értem miért nem tudták kihozni azokat azzal, mint a 4gb-os gtx 680-at.A WF3 is brutál halk, de idle-ben. Terhelésre már megjött szépen a hangja a gtx 670-en. Mondjuk lehet azért mert 63-65 fok környékén akarta mindenképpen tartani. Ott inkább a csúnya kék nyák, a backplate hiánya és maga a márka a visszahúzó erő. Amúgy alapból is brutálul ment az a kártya, 1150 felé boost-olt.
-
HSM
félisten
válasz
karesz501 #19602 üzenetére
Persze, ez tényleg tök szar, de itt arról beszéltünk, hogy gyorsabb-e. Igen, gyorsabb. Viszont lényegesen többet nő tőle a fogyasztás, mint amit indokolna a sebességnövekedés. Sniper bench alatt pl. olyan 30-40W-ot lehet nálam megspórolni +20% powerrel és alulfeszeléssel 925Mhz-en. Ja, és 3-4%-al gyorsabb is.
-
Raggie
őstag
válasz
karesz501 #19596 üzenetére
Hát igen. A legnagyobb baj az, hogy nem lett jól megcsinálva a boost rendszer. Kikapcsolható kellene hogy legyen, és az alapbeállításokon (még ha csak minimálisan is de) teljesítmény NÖVELŐ hatású és hülyebiztos.
Ezzel ellentétben sokszor visszafogja a GPU-t...
Ezért is direkt nem boost-os kártyát vetem.
-
-
r3v0Lut10n
senior tag
válasz
karesz501 #19406 üzenetére
Hazaérek megnézem 100 ms-es frissítéssel is
Biztos ami biztos -.-
Lehet hogy pár embernek amúgy volt vele gondja, meg nyílván más gyártó termékeivel is. Magyar piac vásárlói közül sem mindenki jut el ebbe a fórumba
Így max részinformációt láthatunk hogy mely gyártók mely típusaival mennyi a probléma
Viszont az hogy a WF3-as hűtéssel hangos ... mókás kijelentés
Még gyárti venti profillal is csendes szerintem
-
-
-
HSM
félisten
válasz
karesz501 #18925 üzenetére
A powertune én azt tapasztaltam, nagyívben tojik rá, mennyi feszt kap a GPU, szuperül alulfeszelve, lényegesen kevesebbet fogyasztva is épp ugyanúgy visszaveszi az órajeleket.
A 0%-os powertune-nak meg végképp semmi értelme nincs húzva, pláne, hogy ugye nem a tényleges fogyasztás alapján működik.
Itt írtam pár dolgot, meg felvetettem némi tesztelés ötletét, de senki nem reagált rá....
[link]
Itt van kikapcsolt powertune eredmény, meg +20%-os is. (a 0%-os meg tök értelmetlen, úgy visszafogja a kártyát ebben a tesztben, semmi értelme úgy tesztelni.) -
Low Noise
senior tag
válasz
karesz501 #18684 üzenetére
Hű, köszönöm a kimerítő választ akkor mindent összevetve a Powercolor csendesebb és valamivel jobban is húzható mint a giga.
Akkor már csak egy linket kérek egy olyan non boost bios hoz amit itt jónak ítéltek, ha lehetek ilyen pofátlan
Lehet akár olyan is amibe be van vésve az 1200/1500, már ha létezik ilyen és akkor afterburnerelni se kell hanem mindent tudna biosbol.
-
szasanyi
félisten
válasz
karesz501 #18680 üzenetére
A Droid-fée BIOS-ban tuti nem annyi, hanem amint írtam is 1.095V/1.50V. Akkor az melyik BIOS?
És egyébként az lenne számomra fontos, hogy tutira stabil-e a kártya ezekkel a fesszel 1000/1500Mhz órajeleken?
Low Noise: már az is fent van és az is visszakereshető! Here you are: [link]
-
Low Noise
senior tag
válasz
karesz501 #18675 üzenetére
Értem akkor majd ha nálam lesz a kártya akkor kérek tőletek egy nonboost biost.
Szóval akkor giga ne legyen ? Olvastam, hogy itt valaki 1175/1800-on hajtja az 1800 eléggé felizgatta a fantáziámat az 1175 meg nincs messze az 1200-tól. Csak nem bírom visszakeresni mert annyi a komment.
-
Hoorus
őstag
válasz
karesz501 #18626 üzenetére
apollo12: Felejtsd el azt az MSi kártyát, de gyorsan.. Hulladék venti vezérlése van. Bármi terhelést kap, azonnak full fordulatra kapcsol, amit sehogyan se tudtam leszabályozni.. Hosszú távon káros a hallásra nézve is..
A másik dolog, ami még nem is zavart volna, hogy teljesen tuningolhatatlan. Igaz elindult 1100 MHz-en, de valamiért még kevesebb pontot kapott 3dmark-ban, mint alap órajelen... Ki érti ezt?!
Egyébként már vissza is vittem a kártyát, várom hogy utalják az árát.. Addig HD4000
-
Raggie
őstag
válasz
karesz501 #18594 üzenetére
Végül az lett a befutó. Jövő héten valamikor ide is ér Németországból. Majd megnyüstölöm a kicsikét
. (egyébként ajánlom másoknak is: német amazonon még van pár darab, ha jól láttam és mostani árfolyamon 75k környkére jön ki!!! Itthon már nem kapni, mert kifutott dizájn ez a 950MHz-es edisön)
ITT azt írja egy jóember, hogy elég jól húzható. Stock voltage-el még a gyári hűtéssel 1200MHz-et ment ...
(aztán vízhűtéssel 1300/1700
) Meglátjuk milyen darab jön majd hozzám!
-
wolfman
veterán
válasz
karesz501 #18573 üzenetére
A lényeg, hogy utána néztem, hogy van a VGA csatlakozó kiosztva, mert 5 pin-es. Egy külföldi fórumon egy gyerek tesztelte a saját kártyáján, melyik micsoda, majd biztosra állítva leírta mi micsoda. Na ennek megfelelően készíttettem egy Y átalakítót DaveJr kollégával, elküldte, nagyon minőségi lett. Összeraktam, bekapcsoltam...
...és ne akarjátok utánam csinálni.Igen, most nincs összhangban, de még teszt fázisban van. WoT-ozom vele, közben figyelem a hőmérsékletet, eddig mondom, eddig 62 volt a max amit mértem, de ez már pár óra után.
-
gaben82
tag
válasz
karesz501 #18567 üzenetére
Nekem Giga 7950-esem van és alap feszen járatva semmi hangja, 1100-at viszi 1.1V környékén, még ott sem hangos, a felett már igen, kezd hangja lenni, de mondjuk fülessel játszva nem hallani azt sem. 76eFt-ért jó ár/érték. A Vapor-X-es meg vagy 88eFt-tól kezdődik, nem biztos hogy megéri az a plusz lóvé, sztem ha nem akar über tuningot halkan akkor elég a Giga, mondjuk a 40 fokos szobában, lehet nem, az azért extrém körülmény, lehet még a vapor-x sem elég
-
BullKoxa
őstag
válasz
karesz501 #18240 üzenetére
Nálam a VRM melegszik szépen,azért érdekel nálad milyen hőfokok vannak. A Gpu alig melegszik, a VRM bosszant. A Gpu pedig szerintem bírná a húzást,de memória az nem, és ugye ha a gpu-nak adok még fesz annál jobban melegszik s VRM.
A kártyát nem kell szétszedni, látni hogy melyik fajta van rajta.A Sapphire feliratú hosszabb! ahol a karika van a képen .
-
válasz
karesz501 #18292 üzenetére
Majd írd meg mire jutottál vagy sikerült -e a csere-bere!
szasanyi : igen ugyan az van benne amit neked is elküldtem mivel tökéletesen működik azóta is (már jó pár kollégánál is) nincs mit babrálni benneÉs sajna még mindég nincs szerkesztő progi a HD7xxx bios aihoz!
-
válasz
karesz501 #18216 üzenetére
Gyorsba csináltam egy AUTOMATIKUS Winfos alól működő BIOS Frissítőt!
Innét lehet LETÖLTENI önkicsomagoló csak katt rá és a C -meghajtó gyökerébe csomagold ki aztán keresd meg a HD7xxx_AutoFlash mappát a többi infó ott lessz benne! Alapértelmezett módban az én módosított BIOS -omat teszi fel de le van írva hogyan lehet vele EGYÉB biost feltenni!
***************************************************************************************
neszoljalbe Neked is ajánlom a fenti progit le van írva benne hogyan lehet más bios -t felíratni vele! -
Gubrush
csendes tag
válasz
karesz501 #18253 üzenetére
A kísérletezgetés az emberi kíváncsiság szüleménye és szerintem nagyon értékes tulajdonság, hiszen ez vitte előre mindig is az emberiséget.
Szóval megértem és elfogadom teljes mértékben a tőlem eltérő, különböző szempontok szerint kialakított véleményeket is.Mondjuk akkor én is elég morcos lennék, ha alapórajelen fagyna bármelyik csúcskategóriába sorolható eszközöm. De egyelőre ilyen nem volt és nem vagyok babonás.
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
karesz501 #18253 üzenetére
Azért tegyük hozzá hogy sokaknak elég extrém igénye van ami a zajt illeti, mert pl este játszanak és zavar valakit otthon a gép hangja, vagy decibell mérővel a kezükben nézegetik a számokat miközben futtatnak valami tesztprogramot, ami irreleváns.
Ha egyik eset sem áll fent, egy normál/átlag usernek bőven megfelel ez a kártya, minimális játékzaj már elnyomja a kis hangját, üresben meg egyáltalán nem hallani. Volt hangos kártyám, ez nem az, tuning mellett sem.
Ettől függetlenül a rev2 nem ajánlott, azoknak akik tuningolni is szeretnék.. -
szasanyi
félisten
válasz
karesz501 #18204 üzenetére
Örülök, használd egészséggel!
Én szintén áldom az eszem amiért ezt választottam, mert príma minőség és hangtalan. Ráadásul mindössze 15.8k volt szállítással, ami nagyon korrekt ár.
polgi803 nem tudom miért akarsz olyan VGA-t venni amivel nagy valószínűség szerint probléma lehet, de ha annyira akarod miért nem vetted már meg a Gigabyte-ot? Bár szerintem semmi nem lehet olyan olcsó, hogy sz@rt kapjon érte az ember, ez meg különösen nem olcsó. Legalábbis sztem ~5k eltérés ilyen árú terméknél nem nagy ügy, főleg ha az valszeg jobb is.
-
BullKoxa
őstag
-
BeLucZ
addikt
válasz
karesz501 #18216 üzenetére
kötve hinném hogy a táp miatt volt, ha nem birná el akkor lekapcsolna az egész, vszinüleg kevés volt a fesz, vagy a játékban nem volt stabil abban a helyzetben, ez nem igazán táphiba jelenség
én egyszer átvittem haverhoz a szénnéhúzott gtx 460asomat neki is csifi tápja volt, vantage extremenél közepe fele lekapcsolt a táp, alaporajelnél stabil volt, tehát ott pl egyértelmű volt hogy a tápja nem bírja
-
BullKoxa
őstag
válasz
Gyorsan megkerestem milyen a másik fajta ! Link ehhez a képhez. A csatlakozok más színűek az egyiken 1fehér 1 fekete , a másikon pedig 2 fekete van.
-
BullKoxa
őstag
válasz
Hello! Kérdezném a VRM hány fokos ezzel a beállítással?
Megkérnélek arra hogy nézd meg alaposan ezt a linket hogy ilyen-e a te kártyád. a VRM hűtésére vagyok kíváncsi! A Bios kapcsolónál ami van lemez, neked is csak eddig megy mint a linken( mert van olyan ami egyben van a vrm-l? )
-
banderasz77
addikt
válasz
karesz501 #17853 üzenetére
1200/1600
Unigine Heaven Benchmark 4.0
FPS:
38.9
Score:
979
Min FPS: