- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Yettel topik
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
szasanyi #32421 üzenetére
Erdekes a linked, a matrix platinum es a lightning kozott annyira durva az elteres egyes jatekoknal hogy nem tudom mervadonak tekinteni ezt a tesztet. [link] Mit csinaltak a rog kartyaval, visszavettek 1000 mhzre? A kovetkezo oldalon a crysis nal is annyira durva az eleteres mintha kb mar egy 290x vs 7970 lenne. Pedig kozel azonos orajelen megy a 2 kartya.
-
Rabbitf_24
addikt
válasz
szasanyi #32390 üzenetére
pont ez a lényeg, a chip nincs válogatva, lehet hogy egy ref kártya is szar chipet kap. Már megint a szélsőségek.. A matrixom is 1,256-on ment alapbólm de azt is szépen le lehetett vinni, de nem azért mert matrix hanem mert jó chip volt rajt. (ezért volt jó tuningos is...)
Igen, a ref sapphire 7970-em is ment 1200-at, de akkor már átjöttek a szomszédok, hogy felszáll a helikopter még az idén?
-
Rabbitf_24
addikt
válasz
szasanyi #32374 üzenetére
1,256-ról lett 1,1. A felső kártya 71°C -ról (ez volt a legdurvább amit mértem FC3 alatt) lement 62°C-ra, az alsó az kb ugyanennyit esett, az 50°C körül szaladgál. Így még halkabb lett.
Kihasználtság a játék alatt: mindkettő 99-100%-on ment.
A gold csomagból választhatsz 3 játékot, a FC3 is benne van.
-
zack
nagyúr
válasz
szasanyi #32337 üzenetére
Elméletileg a másik bios állás szerintem non-boost-os. De nekem semmi bajom a boost-tal. Így is jól megy, és ha nem húzom, alapon 1150, míg a másik állásban elméletileg fix 1050.
De ezt ellenőrizni kell, mert nem biztos hogy non-boost, csak az órajelből következtettem. -
-
-
HSM
félisten
válasz
szasanyi #32183 üzenetére
A hang valószínüleg nem a legerősebb oldala, de a fogyasztás a beállításoktól függ.
Ahogy felettem is írták, simán lehet belőle low-power karit csinálni, mert rengeteg tartalék van benne hagyva ilyen téren.
Halkan megjegyzem, semelyik kártyával nem fogsz tudni kedvező fogyasztással, halkan 1200/1500Mhz-es tuningokat csinélni, esélytelen.
Ez a csip erre alkalmatlan. 1000Mhz felett nagyon csúnyán gyorsan nő a fogyasztás a sebességbeli gyorsuláshoz képest, nem nagyon éri meg fölé menni ilyen szempontból...
-
Rabbitf_24
addikt
válasz
szasanyi #32183 üzenetére
Miért fáj ez neked? Lehet power save módba is használni, lehet fogyasztósba is, de itt legalább választhat a nép. Azért ennyi pénzért egy ilyen kártyát... Emlékszem, amikor megjelent, akkor sokan összegyűtöttek 1-2 vödör nyálat, ami elcsorgott a kártyát nézegetve, most meg szar vétel a feléért?
-
HSM
félisten
válasz
szasanyi #32181 üzenetére
Még ez se dupla fogyi, hanem csak 66%-al magasabb. De szerintem amilyen durván hangzik ez, annyira nem ezen a 8W-on fog múlni a villanyszámla, ami mondjuk egész évben a nap 24 órájában járatva okoz 70kWh többletfogyasztást, ami mondjuk 3000Ft....
AMúgy üresjáratban semmi különbség nincs a sima és a BE között, mint írtam, ugyanaz a kari, csak a terhelés alatti beállításuk más, illetve a BE-ön kevésbé torkos a GPU.
Amúgy kicsit úgy tűnsz most, mintha magad akarnád meggyőzni, hogy nem jó ez a kari, nem jó ez a kari...
-
HSM
félisten
válasz
szasanyi #32175 üzenetére
A Lightning-ból a BE-re vélhetőleg még kisebb fogyasztású GPU kerül, mint a simára, de ezzel nem kalkuláltam. Amivel kalkuláltam viszont, hogy ugyanaz a kari fizikai felépítése, tehát ha több tesztben is ilyen 20W-okkal hozták csak ki többre a sima Lightningot a hagyományos 7970-eknél, akkor a BE Lightning is képes kell legyen erre. A Lightning BE esetén azért látsz olyan borzalmas magas fogyasztást, mert gyárilag magas az alapfesze (1,256V) és az órajele (1150Mhz). Ha így lövöm be a saját 7970-em, az is zabál, mint egy disznó.
(#32176) gyuszaa: Áhh, de bosszantó. Ilyenkor (ha nincs ismerős) én mindig arra hivatkozom, hogy csúszott a megrendelés, és emiatt érdekmúlás történt. Nyilván ismerősön keresztül gázosabb sajnos.
Azért remélem sikerül átpártolni, na, nem mintha a Vapor 50-es nem lenne jó, de azért ez sokkal jobb ajánlat.
-
zack
nagyúr
válasz
szasanyi #32101 üzenetére
"illetve korábban linkeltem a PH!-s tesztet, amiben azt írják olyan hangos, hogy terhelés alatt a refhűtőt is túlsüvítette - a videó alapján (50% alatt) meg nem így. Te mit tapasztalsz ilyen téren, szted milyen a hangja?"
Erre már válaszoltam, csak nem figyeltél.
2db PCIe 6PIN to PCIe 8PIN.
-
gyuszaa
őstag
-
HSM
félisten
válasz
szasanyi #32107 üzenetére
Igen láttam.
Arra céloztam, hogy akkor valami elképesztően hangos lehet....
Én a refivel még masszívan alulfeszelve se bírtam egy szobában megmaradni, igaz, én érzékeny vagyok a zajra....
Szóval azért az derék teljesítmény ezt is alulmúlni.
Ehhez képest a Sapphir Dual-X-em 1000/1450-en néma csöndes.
-
-
haddent
addikt
válasz
szasanyi #28293 üzenetére
Ez az a típusú kártya amit alapórajelen használnék, félve
Viccen kívül: mindent, olcsóbb és kevesebb VRM fet, alkatrész stb... olcsóbb, vékonyabb NYÁK, olcsóbb, vékonyabb rézhőcső (kevesebb), ritkább, kevesebb hűtőborda, gyengébb ventillátor.. amin csak lehet (filléreket....) spórolni. -
haddent
addikt
válasz
szasanyi #28271 üzenetére
Nekem sem szimpatikus, és csak komoly hűtés mellett használnám 1.25V -on is. 1.3V -on pedig semmiképp, nagyon max. hűtött vízzel. Nekem személy szerint 1.2V a max., ez még leesik 1.15V -ra rendszerint így ez még teljesen okés nekem
De ez is csak egy vélemény, itt nincs "jó megoldás", majd kiderül néhány hónap/év múlva kinek volt igaza
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
szasanyi #28268 üzenetére
Nem csak a boost de a 7970 ghz edition-ök is 1,256v feszt kapnak amiknél nem változtattak pl a vrm-eken, a gpu meg ugyanaz. Az a 4% magasabb fesz meg nem lesz különösebb hatással az élettartamra (megfelelö hütéssel). Szal összességében az amd az 1,3v-al nem igazán hagyja túlfeszelni a kártyát.
-
haddent
addikt
válasz
szasanyi #28268 üzenetére
Nem teljesen identikus a boost és a nonboost gpu, de azért fizikai felépítése (csíkszél, architect. stb..) ugyanaz. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy hő és feszültség tűrése ugyanaz kéne legyen. 1.25V -ot valóban kapnak, ezért ennyit nyugodt szívvel lehet adni bármilyen 7950-70 -nek, feltéve, hogy a VRM, PCB és a hűtés is legalább olyan, mint azokon a Boostos kártyákon ahol gyárilag 1.25V van.
-
válasz
szasanyi #27829 üzenetére
Érdekes, ámbár mégsem annyira, ez csak azt igazolja, hogy kártyánként lehet eltérő a beállítás stabilitását igazoló játékkombó.Nekem eddig minden 7900-s kártyánál bejött ez a 2, ha azok stabilak nincs az a játék ami kifullasztaná a cuccost.
Szóval 1200-n gond nélkül játszom 100%-s kihasználtság mellett FC3-t, de a TR 63-68 fok között kifagy, Crysis meg DX hibával kivág nem játszik. -
szacsee
nagyúr
válasz
szasanyi #27786 üzenetére
... és ki játszik a fent említett játékokkal?
VGYke: Nem fogsz mellé egyikkel sem (Asus, Sapphire).
Mindegyik alapon 60°C alatt tartja a kártyát és jó a hűtésük, illetve nem voltage lockos.
Asus nem boostos (aszongyák), cserébe sok helyen 90K felett van az ára, ezért is vettem Vapor-X-et.
Vapor-X boostos, viszont progival és biossal is ellensúlyozható (DroidMester).
Asus 3 év gar, Sapphire 2, Neked kell dönteni. -
VGYke
addikt
válasz
szasanyi #27711 üzenetére
N.Ferry, Gróf..., Eleven82, haddent, szacsee, szasanyi köszönöm! Kicsit felpörögtek az események, a Vaterán megvették a "régi" kártyámat, kénytelen leszek gyorsan dönteni, milyen 7950 legyen az utódja. Ha jól értem, boostos nem jó. Tudom válaszoltatok már, de azért rákérdezek: Asus, vagy Saphire gyártóktól, pontosan milyen típust keressek és akkor Asus, vagy Saphire. Szerintem a boltban Powerkolort macerásabb beszerezni, ezért nem soroltam fel.
(#27707) Gróf...: a router a bejárati ajtóm felett, messze van és a 3 éve történt lakásfelújításnál hülye fejemmel nem építettem ki a falban UTP-t, pedig a koax mellett elfért volna, utólag meg nem akarok falon kívül, így maradt a WiFi meg egy drága router...
-
-
E1even
senior tag
válasz
szasanyi #27684 üzenetére
KAMELOT fórumtársnak is szól:
Mivel a Matrix nem fér el (a 3 slot miatt) a jelenlegi házamban (BitFenix Prodigy), és van is rá konkrét vevő, ezért holnap jön a 7970 Vapor-X.
Már nagyon rég ki akartam próbálni, hát most meg is valósul.
És a kör is bezárul, mert az első 7970-esem is egy Sapphire ref. kártya volt.
Azóta meg volt 7970 DCII Top (kettő is), MSI GTX670 PE OC, aztán ref. Asus GTX680, MSI GTX680 Lightning, HIS HD7970 IceQ X2, 7970 Matrix Platinum, és végül meg a GTX670 DC Mini.
Valahogy így fog kinézni, csak nekem fekete színű a kis Prodigy: -
E1even
senior tag
válasz
szasanyi #27675 üzenetére
Nem, majd csak szerda körül jön érte (mert akkor érnek haza a nyaralásból), S.Feri helyi fórumtárs a szerencsés, aki megveszi.
Ő már törzsvevő, ezért bízom benne.
Igen. megy a 670 Mini is (pontosabban radi8tor1 fórumtárs viszi holnap).
Csak nem bírtam magammal és jövök vissza a piros oldalra. -
Dopii
csendes tag
válasz
szasanyi #27644 üzenetére
Ez a 7950:
http://3compbolt.3comp.hu/main.php?l=hu&m=0&p=6&search_params=&prods_filter_order=price&pfi=6477&pf=75&bt=pdlist&pi=_104961&ck=0Ez a 7970:
http://3compbolt.3comp.hu/main.php?l=hu&m=0&p=6&search_params=&prods_filter_order=price&pfi=6477&pf=100&bt=pdlist&pi=_104965&ck=0Bár nem tudom ezen így látsz e így valami újat..
A lényeg számomra az hogy mennyivel jobb a 7970? Megéri rááldozni kb +20k-t?
-
Dopii
csendes tag
válasz
szasanyi #27639 üzenetére
Sapphire VAPOR-X HD7950 3G GDDR5 PCI-E DL-DVI-I+SL-DVI-D / HDMI / DP OC BOOST FULL AMD GDDR5 3G 384bit PCIe videokártya
Sapphire HD7970 3G GDDR5 PCI-E DL-DVI-I+SL-DVI-D / HDMI / DP OC BOOST FULL AMD GDDR5 3G 384bit PCIe videokártya
Ezekről!
Hát az hogy szükségem van e... Egy ideig nem akarok vgat cserélni és azért játszok az új játékokkal 1080p-be.. Szeretem ha van fps és nem akadozik..
-
VGYke
addikt
válasz
szasanyi #27511 üzenetére
Mindenkinek köszönöm a válaszokat! Kicsit bugyuta kérdés: A boost azt jelenti, hogy referenciához képest gyárilag húzott? Mert én ezt látom: HD7950-DC2T-3GD5-V2 9000 / 5000 (1250 MHz GDDR5) annyi mint a Saphire Dual-X/Vapor-X
Saját gépem fényképeiről meg tudnátok mondani, hogy befér-e a 6970 helyett egy 2,5 kártyahelyet igénylő 7950? A fényképek itt vannak (lehet jobbra balra lapozni, igaz még az átkebelezésről készültek, de hátha lehet látni a szabad helyet)
-
válasz
szasanyi #27511 üzenetére
A cumóra való optimalizálást, nem pedig az API-s szenvedést amit PC-n átélünk.Te úgy ragadtad meg, hogy jó lenne a konzol szintű "optimalizáltság", de ez nem lehetséges míg ilyen a PC-k felépítése és ilyen sok konfig létezik.A PC-hez képest kell nézni az optimalizálhatóság mértékét, a konzolt csak egy példának hoztam fel, hogy abban is bőven van tartalék az életciklusa első éveiben amit a fejlesztők nem tudnak még akkor kihasználni mégsem sír a nép, hogy egyre szebbek lesznek a játékok a dobozukon évről évre, így azért sem kell, hogy + sebességet kapunk majdnem hónapról hónapra és ez a mondanivalóm lényege.
-
-
VGYke
addikt
válasz
szasanyi #27492 üzenetére
haddent, szasanyi köszönöm! Kell nekem egy HD7950! Már csak az a kérdés, hogy gyárilag húzva, melyik gyártó/gyártmány a jobb: SAPPHIRE HD 7950 3GB GDDR5 OC with Boost VAPOR-X, vagy Gigabyte GV-R795WF3-3GD, vagy valamelyik ASUS cucc, amit nem ismerek.
Ahol vásárolni szeretnék, preferált az Asus, Gigabyte, Sapphire....
Szerintetek ártól függetlenül melyikl a "legtutibb" 7950 (még ha a gyártó nincs is a fentiekben)? -
HSM
félisten
válasz
szasanyi #27411 üzenetére
Volt 7870-em, sima is, Tahiti-s is. A használt 7870-re azért nem kell egy vagyont rátenni egy használt 7950-re.
De új árukban sem akkora borzalom nagy a különbség.
Persze, ha már megvan a 7870, lehet érdemesebb kivárni vele, de nem vagyok jövőbelátó sajnos, hogy fog alakulni a használtpiac pár hónap múlva.(#27416) Whit3Rav3n: Annyiból nem biztos, hogy baj lenne ebből, mert két egymásutáni képkocka se 100% uzgyanakkora terhelés, tehát sohasem lesz tökéletesen ideális az időzítés. Szerintem teljesen jó, ha belövöd. Nekem teljesen féloldalas volt a CF-em, még a 7970 ment nagyobb órajelen, de nem okozott gondot, max annyit, hogy a 70-es nem 100%-on ment, hanem 90-en.
-
polgi803
őstag
válasz
szasanyi #27408 üzenetére
Nagyon erős a GTX 760...nagyon sok tesztet megnéztem...ezért érdekel ennyire...de, ha azt mondjátok hogy a 7950 időtállóbb, ugyanakkor erős,akkor azt veszem, bármennyire is Nv felé húz most a szívem...volt 7950-em így van...az elég volt mindenre az biztos...de most a 7870 nem valószínű hogy kitart addig mint egy 7950/760...sztem...meglepően erős a 760...de ti sokkal többet tudtok ezekről mint én...csak őszintén mondom nem akarok hosszú távon rosszul dönteni...Igazából a Sapphire-ban mint mindig a gari kevés nekem...de majd nézek Gigát...én bízom benne,hiába voltak kisebb bajok...mindnél van...szóval várom ki mit ajánl...és amire több igen jön, arra teszem a voksom...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
szasanyi #27379 üzenetére
Ha a Boost hardverre non Boost BIOS-t raktál, akkor csak annyit tettél, hogy elvetted a P4 state-et. A hardver kiadja az utasítást belül, hogy P3-ról kapcsoljon fel a P4-re, de mivel ez hiányzik a BIOS-ból, így a VRM a P3-mal fog visszatérni, vagyis a váltás csak formailag történik meg, valós eredménye nem lesz.
-
belinho
senior tag
válasz
szasanyi #27329 üzenetére
Okoz órajel ugrálást a Powertune a Non boost kártyákon is, ha megemeled a feszt és az órajelet és kifut a TDP limitből, akkor visszaveszi.
Elég ha kifogsz egy magas alapfeszes boost nélküli kártyát, és tuningolsz rajta akkor ott sem fog segíteni a +20% power limit, mert a powertune ott is közbe fog lépni, ha eléred a TDP limitet. -
belinho
senior tag
válasz
szasanyi #27327 üzenetére
HSM-nek van igaza a Powertune minden hiba okozója, meg szerintem maga az AMD, hogy nekik is kellett a boost ha már az NV-nek van, csak az NV eleve így tervezte a kártyát.
A problémára visszatérve, nálam pl teljesen mindegy, hogy +20% PL és bármilyen fesz, akkor is ugrál az órajel, csak különböző mértékben.
Viszont mióta MSI Afterburner-rel megöltem a Powertune-t, azóta láss csodát nem ugrál az órajel, állíthatok be 1.025v vagy 1.256v, akkor is stabilan tartja a beállított órajelet, nem veszi vissza. -
sixpak
nagyúr
válasz
szasanyi #27283 üzenetére
Szia. 1000mhz-re húzva próbálgattam, de csak +5%-on volt a PL és csak 850 mhz-ig ment fel az órajel.
Valahogy így
Viszont +20-ra tolva kiválóan működik és a hőfokaim is több mint barátságosak. -
válasz
szasanyi #27302 üzenetére
Eddig egyik sem hozta 7900-k közül az elvárt tuning szintet, a VTX-el csak annyi volt a bajom, hogy nagyon gagyi volt a hűtés anyaga és a kivitelezés + a nyák is hajlott össze vissza.
Szpisti: Nekem is volt ilyen gondom, de megoldódott a 3. indításra, szintén hűtés levétel---> felrakás után jött elő. ( + egyszer még a másik Sapphire-nál, de az is megoldódott, pedig ahoz nem nyúltam)
-
HSM
félisten
-
sixpak
nagyúr
válasz
szasanyi #27271 üzenetére
Nem kellett neki, csak a power limit van 20%-on. A memóriát nem akarom piszkálni, amúgy sem hoz nagy változást, az itt olvasottak alapján.
haddent: a célom nem is a vga tuningpotenciáljának teljes kihasználása. Azt próbáltam mutatni feljebb, hogy egy házcserével sikerült jó pár fokot nyernem a vga javára. Azt szerettem volna elérni, hogy legyen egy kisebb tuning (1000mhz) feszemelés nélkül, de a vga legmelegebb alkatrésze se haladja meg a 70 fokot.
Arra értettem azt, hogy "ennyit lehet belőle kihozni", hogy ennél hűvösebbet már nem lehet csinálni ebben a gépben.
Bocs, ha félreérthetően fogalmaztam korábban.:-) -
HSM
félisten
válasz
szasanyi #27179 üzenetére
Nekem se volt célom senkit semmiről meggyőzni, csak a PC-s dolgoknál nem értettem azzal egyet, hogy egyre drágább, és azzal se, hogy sok vele a szívás.
Nem titok, sose volt konzolom, és nem is tervezem a beszerzését. Amennyit játszom, bőven elég a PC, ráadásul nagyon szeretem az FPS-eket, amire nekem az billentyűzet+egér a megfelelő eszköz, nem a kontroller.
Optimalizálni PC-n is lehet, meg konzolon is. Ez nem jó érv.
A PS-nél azért láttál ekkora fejlődést, mert az elején senki nem tudta rendesen programozni, mert teljesen új architektúra volt, senkinek nem volt benne tapasztalata.
Így könnyű fejlődni.
Persze, azt értem, hogy PC-re sokat költöttél, de azt is lehetett okosan csinálni. Pl. régebben tényleg viszonylag drága volt a fejlődés, 5-6 éve, de pl. egy X58-as rendszerrel ma is vígan el lehet lenni, tehát nem volt rossz befektetés, aki beleugrott.
A VGA-ra tényleg sokat kellett költeni akkoriban, de azóta az is mérséklődött, az 5850 előtt nekem is rengeteg VGA-m volt, kéthavonta, félévente cserélgettem, bár sokat nem buktam anyagilag a dologgal. Az 5850 viszont remekül kiszolgált bő 3 évig szűk 60k-ért, és fél éve simán el tudtam adni 24 000-ért, tehát a 3 év szolgálat ha azt veszem, csak 36 000 forintba került, ami szvsz nem sok.
A gép többi része pedig 0FT ráfordítás volt az X58 rendszerem óta, amit nemsokkal megjelenése után vetttem. (Azt most ne számoljuk ide, hogy vettem egy SSD-t pár hónapja, mert zavart a hangja a winyóimnak.
)
Ami pedig az optimalizálást illeti, eddig minden játékkal tudtam az elmúlt 6 évben játszani AMD kártyával, amivel csak szerettem volna. Tény, volt pár játék, ainél meg kellett várni az első friss drivert, vagy az első 1-2 patch-et, de ezt sose éreztem akkora nagy bajnak.
A metro se ment jól, mikor kiadták, abba is hagytam az első pályán idegeskedés helyett, pár hét múlva jött a patch, és tökéletes azóta.
(#27185) fsb1000: 3-4 éve megmodta...
Ja, és még mindig mennyien játszanak PC-n...
(#27192) fsb1000: "A dVGA piac összeomlása már megkezdődött az iGP-é a jövő meg a konzoloké. Hidd el... én mindenhol ezt olvasom."
Mintha Abu-t olvasnám.Attól, hogy valamit sokan, sokhelyen leírnak, még nem biztos, hogy úgy lesz.
(#27195) fsb1000: Abu igen jól tájékozott, de ne felejtsük el, hogy ő is ember, és tévedhet. Ami már több alkalommal is előfordult. Túlzottan hajlamos elhinni, amit a "belső forrásai" mondanak neki, és hajlamos kötni az ebet a karóhoz akkor is, ha nincs igaza.
-
haddent
addikt
válasz
szasanyi #27182 üzenetére
Én személy szerint nem vagyok az elrontója semmi jónak, ha a játékokat konzolon akarják nyomatni, hát legyen... De miért nem képesek felfogni, hogy óriási igény lenne a billentyű/egér támogatásra? Komolyan ezt nem lehet beépíteni egy konzolba, amikor már a nyamvadt Smart TV -ék is fészbúkoznak meg jutyúzboznak meg minden? Akkor olyan nagy kérés lenne egy natív normális, sima USB szabvány bill./egér támagotás?
Adják 5x annyiért mint a PC-seket, azt se bánom, csak lehessen megoldani, hogy ne egy szerencsétlen joystickkal kelljen már FPS -t multizni...Szerintem rengeteg embert győznének meg vele..
-
KAMELOT
titán
válasz
szasanyi #27179 üzenetére
Egyszerűsítve így néz ki. Míg a konzolon csak egy dologra van koncetrálva a software addig PC-n 100 000 dologra. Azért is olcsóbb a konzol. Személy szerint 3 évente szoktam gépet újítani. Addig 0ft a ráfordított kölcség. És akkor is csak félkonfigot cserélek mínusz a régi gép eladásából a pénz. Szóval olcsón meg lehet úszni.
-
HSM
félisten
válasz
szasanyi #27170 üzenetére
Nem tudom, milyen szopásról, és növekvő árakról beszéltek....
Annak idején bő 4 évvel ezelőtt inkább nem írom le, mennyiért vettem X58 rendszert, a mostani, nála gyorsabb és kevesebbet fogyasztó i5 3570k-s rendszer majdnem kijött annyiból újonann, amennyiért azt 3 évesen el tudtam adni.
Az 5850-em is használtan vettem 1 hónaposan 60K-ért, de akkoriban ez nagyon kedvező ár volt érte, pár hónappal később 70-80k-ra is felement az ára, szóval ha azt veszem, a mostani 70-80K-s 7950 árak se lettek vészesebbek.
A szopás részt se egészen értem, az 5850-emmel se volt sose, mikor februárban lecseréltem 7870XT-re/7950-re, akkor se volt szívás, az összes címet azóta közel maxon remekül végig tudtam tolni, ami tetszett, és amit az időm engedett, hogy játszak.
Régebben szvsz pont, hogy sokkal-sokkal többe került PC-fronton a fejlődés, mint manapság.
Persze, most fel vannak festve az ördögök a falra, hogy mekkora hátrányban van a PC, és hogy ez mennyire visszafogja a fejlődést, és mennyire butított gémek lesznek emiatt, de én ezzel kapcsolatban is szkeptikus vagyok, majd hiszem, ha látom.Rengeteg nagyon okos ember töri már a fejét a megoldásokon.
Egy darabig biztos, hogy valamennyire el fog húzni a konzol, mert azért nagyon beletették az anyagot, de nem aggódom a PC miatt sem, hamar fel fog zárkózni. -
BeLucZ
addikt
válasz
szasanyi #27161 üzenetére
nekem akkor se kéne konzol ha csak az lenne a piacon, megsúgom csalódni fogsz, talán elérik egy két mostani csúcs AAA cím pcs max grafikáját, aztán megint el fog húzni a pc
nem ugyanaz a helyzet, mint 2006-ban, jelenleg buzi erős pcs hardverek vannak, illetve a konzolok se hasonlítottak még igy pcre mint most fognak, én amondo vagyok hogy nem kell temetni a pct
-
-
HSM
félisten
-
katt777
félisten
válasz
szasanyi #27131 üzenetére
Komoly? Én az 560-nal is maxirészletességgel játszottam full HD_ben gond nélkül (kivéve Witcher 2 és Metro, de AA még STALKER3-ban is megvolt.) Mondjuk Oblivion aggaszt leginkább, azzal eddig még minden VGA-t megfektettem (igaz, HD750-erősségű még nem volt, de ha lesz, visszamászok az inibe VGA-t kínozni
).
Árgépen nem találtam 77k alatt 7870XT-t. Annak a 2GB RAM-ja nem fogy el?Remélem, egy 7950-guru is megtisztel a tudásával előbb-utóbb. Tesztekben ilyen 1.2GHz-es GPU-tuningról megy 6000 fölötti RAM-okról olvastam, de nem tudom, ez "hétköznapiban" is elérhető-e
HSM: A kis fogyasztás mellett leginkább a no zaj volt nálam a legvonzóbb GB 560-nal.
Hát, ha az i5 kevés volt a CF alá, akkor az A10 tutira az lesz.
Virtu MVP-vel mennyire használjátok a VGA-kat? Virtual VSync és egyéb tapasztalatok érdekelnének, mert Intelnél nekem nagyon bejött a sima Virtu is, bárki bárhogy szidja. AMD-nél viszont, többen mondták, lehetnek gondok.
Vagy legyen 7790CF? Azzal meglenne a kihajtás, és elég szépen veri a 70k-s kártyákat, még a drágábbakat is. Persze nyilván megint azokkal a játékokkal teszteltek, amelyekben működik.
odorgg: Biztos, hogy többet spórolsz.
-
katt777
félisten
válasz
szasanyi #27122 üzenetére
HD7870XT több került, mint egy HD7950 (igaz, nem mindnél drágább). Árnyék-visszavétellel megoldható a "kevés" HD7870? Mert az árnyékok részletessége nem igazán érdekel.
(HD7870) CF mennyire működőképes? Oblivionban működik? 3870CF-nél még hatástalan volt. A10-6800K lenne alatta, táp pedig CM Thunder 600W, amelynek van 2x(6+2) VGA csatija + molex kör, amelyről +1 kártyát lehetne táplálni.
Sajna ATT már nem működik, pedig az volt a legjobb progi, akár minden játékhoz más profilt tudtam csinálni, így Afterburner marad csak és a kézi vezérlés.
Gyári órajeleken mennyire lehet alulfeszelni egy HDF7950-et? Az ár miatt vsz.a VTX3D marad, ha csak nem szól valami kimondottan ellene, pl. tesztelte -e a RAM-tuningot valaki.
Azért hosszú távra mindenképpen egy HD7950 lenne jó befektetés, asszem. Remélem persze, hogy a 9xxx sorozat támogatását nem fogja az AMD 2-3 éven belül beszüntetni, mert HD4-es sorozat esetében ez nem volt kimondottan barátságos lépés.HSM: Lásd fent, ATT. Miért fogyasszon/zajongjon/melegedjen a kari, ha nem muszáj?
ricshard444: Kösz, ezt is megtudtam.
-
katt777
félisten
válasz
szasanyi #27107 üzenetére
Biztosan nem jártál HD4870 topicban.
Én nem ismerem a motor típusát, csak azt látom, hogy hasonló ventik vannak a DCU hűtéseken, egyébként ASUS-párti vagyok, és egészen addig leginkább ASUS kártyáim voltak. GB viszont, bár alaplapot sosem vennék őket, meggyőzött a Twinforce és egyéb hűtéseivel, mind a szuperhalk és megbízható, ráadásul a hűtés is jó. Sajna 80k körül vannak, az sok (nekem). Vmodod GTX560-am 80% fölé sem pörgött 80°C alatt.
Szóval egyelőre az érdekelne, melyik a legmegbízhatóbb kártya, és főleg, hogy legyen bordázat a RAM-okon is, bár nem tudom, a VTX3D-n ez mennyire csökkenti a tuningolhatóságot. VRM-en azon legalább van.
Egyébként lehet, hogy 7870 lesz, mert jóval olcsóbb, mint amennyivel lassabb.
-
haddent
addikt
válasz
szasanyi #27054 üzenetére
Nekem egyiket sem engedte frissíteni, mert azt írta, hogy a legújabb van fennt. Hát ez baromság, mert azt hiszem korábban is vettem talán meg a kártyát, mint ahogy kijött a bios
A boostos sem boostos egyébként (nálam), de ha mégis vissza tudod rakni a simát.. De még ha engedte volna se szeretem windows alól flashelgetni a biosokat meg állígatni az órajeleket.. Egyáltalán az sem tetszik, hogy mostanában windows alól egyáltalán elérhetőek ezek a dolgok és írhatóak
Nálam az egyik állás írható csak, a másik írásvédett "gyökér-biztosított" a kártya.A hegesztett bios azóta is teszi dolgát szépen. Egyébként legyen egy sikersztori is a coilwhine -nal kapcsolatban: nekem ez a kártya elhagyta ezen rossz szokását 1-2 hónap gyötrés után, illetve mostmár egyáltalán nem zavaró még ha odarakom a fejemet mellé sem.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
szasanyi #27046 üzenetére
Valakinek kifizeti, valaki nem ezt az árkülönbséget.
Az élsimítást nem nyújt annyival több pluszt mint egy korszerű monitor. Gond az árral van.
Én is a mostani belépő szintű DELL monitoromat 150 ezer forint vásároltam anno.
Ennyiért már olyan 3D tévét kaptam volna ami megszólal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox Series X|S
- Linux kezdőknek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest