Hirdetés
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
banderasz77
addikt
válasz
ricshard444
üzenetére
Én is, és el is tűnt.

-
ricshard444
veterán
válasz
banderasz77
üzenetére
Én meg,nem várok még kitudja meddig, random emberekhez szóló garival és esetleg rosszabb hűtéssel Boost-s opciókkal...
-
ZozzHUN
addikt
válasz
banderasz77
üzenetére
Majd jön a sok "befektető" és 2 nap múlva visszamegy, ők meg árulják ipon ár alatt 2k-val

-
válasz
banderasz77
üzenetére
Maradok inkább a 6k-val olcsóbb non boost verziónál.

-
radi8tor
MODERÁTOR
Ennél alább nem adnám. Nem bánnád meg (hangtalan hűtés).
Bár úgy látom nem túl ideális ez a BE változat.

-
válasz
ricshard444
üzenetére
Se boost, se semmi turpisság.

-
ZozzHUN
addikt
Bizony, csak szerintem nincs értelme felrakni a non boost-osat, hogy aztán ugyanúgy visszaállítsd a feszt 1250mV-re, mivel most is gond nélkül megy minden. (Nálam leszámítva, hogy második kártyát nyúzom, és ez is képes lefagyasztani a gépem, CCC nem hajlandó magától indulni, az is kilép néha, agyf*szt kapok tőle már, elvileg nemsokára jön a csere kártyám : Sapphire HD7950 Flex Boost, nem mertem ugyan abból a szériából bevállalni még egy gigabyte-ot. Mondjuk csak Dead Space és hasonló alacsony gépigényű játékoknál fagyott ki, mert fix 60 fps-re volt belőve és nem bírta a clock ugrándozást, szerencsére semmi stutter nem volt. (Non boost bios-szal is ugrált a clock, mielőtt boost-ra fognátok, mivel filmezős clock-ra rakta be magát)
-
ZozzHUN
addikt
válasz
ricshard444
üzenetére
Végül is pár hsz-szel előbb mondtam, hogy nekem már a boost-os HD7950 gigabyte van. FZ1-es ghz boost bios van rajta. Rev 1.0. Bármikor rárakható akármelyik bios, teszteltem. Egy régebbivel simán megy a feszültség állítás és kilövi a boost-ot is, terhelés alatt constans 925 a core. Boost bios 1250mV-t ad a gpu-nak, terhelés alatt sem ugrál sehova sem a core clock, tuninggal sem, persze ha tuninggol az ember akkor mindig el van mondva, hogy power tune +20%.
-
karesz501
senior tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
A boost -os 2. -at majd később, mert ahhoz meg kell bontsam a gépet ugye és most a család is itt kavar

-
Foxmulder89
senior tag
válasz
BeLucZ
üzenetére
Persze, egy erős proci sosem árt, még ha kicsit túlzásnak is tűnik épp.
Mert elfuthat 100fps-el is az a valami, átlagban, és ilyenkor gondolná az ember hogy minek több, de pont a kritikus helyzetekben jön jól a gyorsabb proci, rendesen megdobja a minimum fpst is.
Nem értette a kolléga hogy 2560-as felbontásban miért lenne nagyrészt elég a procija, 1920-ban viszont nem, úgy gondolta hogy 2560 alá nagyobb kell, gondolom, miközben ez pont fordítva működik. -
válasz
ricshard444
üzenetére
Akkor lényegében 1.0-ásból nem létezik boost-os?
-
BeLucZ
addikt
válasz
Foxmulder89
üzenetére
az a baj hogy ez nem ilyen egyszerű, full hdban vga limitnél is lehet gáz ha van egy egy nagyobb robbanás vagy cpu intenzivebb jelenet ahol gyenge procik be szoktak térdelni
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
Maotun
üzenetére
Minél nagyobb felbontást használsz, annál kisebb proci is elég lesz a kártyádhoz, mert a videokártyád fog limitálni. Egy űber proci lehet, hogy 200 fps-el futtatna x játékot mondjuk 1280-as felbontáson, míg egy gyengébb "csak" 120-al, de ahogy nő a részletesség és a felbontás úgy csökken a különbség, végül akár ki is egyenlítődik, azonos kártya esetén persze.
Nem mai teszt, de példának jó. -
Lenne egy fontos kérdésem a topiclakókhoz. A WF3-as Giga 7950-esből a REV1-es akkor állítható feszültséggel rendelkezik? Vagy még a REV egyes esetében is mellényúlhat az ember?
-
Macka
veterán
Létezik olyan program, ami mutatja, hogy mitől (milyen szoftver dolgoztatja a VGA-t?) Pörög 98%-on a kihasználtság???
-
Macka
veterán
válasz
DroiDMester
üzenetére
A .4 betával is ugyanezt csinálja Win 7 alatt...
-
válasz
banderasz77
üzenetére
Még nincs, nekem szerdán érkezik, akkor tudok majd érdemben beszámolni.

-
Maotun
őstag
válasz
ricshard444
üzenetére
nem teljesen értem 2560 ban nagyrészt? 1920 ban meg NEM??? Akkor:
FX 8350 ? ha már fejleszteni akarok... és maradnék az AMD.-nél
-
Macka
veterán
válasz
DroiDMester
üzenetére
Most az jön...
-
-
Maotun
őstag
Másik kérdésem :
Szerintetek 7970 mellé elég a PhenomII x6 1100T 3,3-3,7 GHz. cpu??? -
karesz501
senior tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Ez lehet.... Nekem nem volt az AB feltéve, nem volt videókártya a gépemben a Vapor-X előtt. Csak a 13.1 volt telepítve azzal ment a Gigabyte és most ment fel az AB csak. Első indításnál újraindult, hogy tesztelje az értékeket és 1125 -öt adott nekem.
Már hogyne adna a Heaven terhelést a kártyának, melegszik mint az állat és konstans 99% -on pörög. Mivel lehet ennél jobban terhelni? FC3-al játszok természetesen, majd megnézem ott is.
Nekem 015.025.000.099.000000 a BIOS és 113-210PAFR-V07 a PN.
szerk.: nézd meg kérlek a #16657 alatti képemet, ott teljes terhelés mellett pörgött a kártya és akkor a feszültség konstans volt, nem dobált semmit.
-
Win8 alatt még mindég vannak BUG -ok inkább Win7 el próbálkozz és próbáld ki a 13.2 Beta4 -es Drivert
********************************************************************************
karesz501 No ez-az neked már frissebb a BIOS -od a kártyán, ez lehet a megoldás!
Akkor SZÉPEN megkérlek hogy mentsd már le a BIOS -t a kártyádról és tedd fel mondjuk zippyshare.com -ra és jó lenne a másik BOOST bios is ami a kártyádon van!

-
Macka
veterán
Még mindig ott tartok, ahol tegnap, idle felugrik max terhelésre és órajelekre, asztalon, nem fut semmi. Amint hozzáérek az egérhez, vagy leütök egy billentyűt, visszaáll nulla terhelésre.
WIN 8 és 7 alatt is, 13.1 WHQL-lel, 12.11 beta 11-el is. Passz...
Nincs semmi tippetek????

-
válasz
karesz501
üzenetére
1, a heaven nem ad akkora terhelés a kártyának hogy dobálja a fesz és órajeleket, azt leginkább FC3 al esetleg Sleeping Dogs vagy DIRT Showdown -al érdemes nézegetni!
2, nem igazán értetted amit kértem a fesz -hez ne nyúlj és tuningolni is CCC -ből hogy véletlen se módosítsd a default BIOS -ban található fesz értéket(mivel ugye ha AB nél Apply -zod a beállítást az már a feszt is állítja egyből) és úgy nézd meg mennyi a fesz mert nem 1,125.v lesz!
Én vapor-x nél a 015.023.000.001.000000 verzió Bios al teszteltem és a PN száma pedig 113-210P2HY-X01 volt
3, Lehet neked frissebb BIOS van már a kártyádon és más feszt ad neki a Boost nélküli bios
4, Nálam ha megnézed a képemet nem bolondult meg, de nem árt a módosítás után egy gép újraindítás

5, Természetesen a valós GPU fesz mindég kevesebb(a Dropp végett) mint amit a progikba be állítasz!
Ha nem a fenti a BIOS verziód amit írtam akkor én is megkérnélek hogy mentsd le GPU-Z vel és tedd fel valahová
mert kíváncsivá tett 
-
BullKoxa
őstag
válasz
DroiDMester
üzenetére
megcsináltam! szinte végig 1 v körül írja! De viszont néha felugrik 1.498 ra szerinted ezt mért csinálja?? Ha kell videó teszek fel róla.
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
+20%-on rosszabbul teljesített a kártyád mint +10%-on..lol.
Elég furcsa anomáliák fordulnak nálad elő
-
karesz501
senior tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Megcsináltam az AB-ben amit írtál (sűrűbb frissítés, széthúzott ablak és .cfg mod) és nyomtam egy tesztet ahogy kérted, DE:
1.: a felbontást nekem nem teszi át 960x540 -re a Heaven vmiért, 800x600-ban adja ha azt indítom....

2.: nem állítottam 1100/1400 -ra
hanem hagytam 1150/1575 -önezt adta utána az AB log
a fesz valóban nem annyi mint amennyit beadtam neki, lehet megyek akkor feljebb is olyan 1300mV köré

de egy minimálisat ugrál....... akkor ez mi? a core clk nem ugrál semmit sem terhelés alatt, látod. most akkor ez mi?

szerk.: mellesleg teljesen megőrült az AB a módosításaid után, most 154% terhelést is mutat 2D órajelek alatt.... WTF???
-
banderasz77
addikt
Van már itt valakinek ilyen kártyája? Tapasztalatok?
-
válasz
BullKoxa
üzenetére
Nem kell semmit kitörölni a 2.sort
VDDC_CHL8228_VIDReadback = 0
MVDDC_CHL8228_VIDReadback = 0Beírod a CaptureDefaults=0 sor alá vagy fölé és elmented

a Ram feszt meg
módosítottTriXX -el
Vagy MSi AB is tudja
-
BullKoxa
őstag
válasz
DroiDMester
üzenetére
-
karesz501
senior tag
válasz
BullKoxa
üzenetére
MSI AB és a GPU-Z is tud logolni file-ba, vissza tudod nézni. A GPU-Z nálam mutatja a ventifordulatot is rendesen, de csak az 0.6.7 (mondjuk ez van Neked is)...
Mint írtam, a teljesítményből és log-ból tudom/tudod, hogy a boost funkció működik-e. Ha igen, akkor változik a core clock és a feszültésg (?) értéke is menet közben. Én még nem néztem meg, hogy mit csinál a boost-os BIOS-om, nem érdekel igazán. Egyelőre

-
BullKoxa
őstag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Szia! a Memória feszt mivel lehet álltani? Vagy megnézni menyit kap.
-
ZozzHUN
addikt
válasz
DroiDMester
üzenetére
Mi értelme van 10%-ra rakni a powertune-t? Ha már hozzányúl az ember akkor úgyis 20%-ra rakja.
-
válasz
karesz501
üzenetére
Mivel nézed a GPU feszt terhelés/játék alatt? Mert ha az MSI AB nek az OSD -jén, és nem csinálod meg a MOD -ot hozzá amit leírtam korábban, akkor az szépen átcseszi a fejed mert NEM a valós GPU feszt látod!

És légyszi csinálj már nekem egy ilyen tesztet, a beállításokat látod a heaven ablakában, de tekerd fel 1100/1400.ra az órajeleket, és had menjen olyan 4-5.kört végig, és az msi ab -nél tedd 2.sec re a monitorozás értékét, és tedd külön ablakba a monitorozó ablakot hogy minden értéket lehessen látni ahogy nálam!
*****************************************************************************************
ZozzHUN Nem tudom én +20.on nem szoktam használni, eleinte mikor még a gyári Boost bios volt a kártyámon akkor próbálgattam és volt hogy +20.% on rosszabbul teljesített a kártya mint +10 en talán innét maradt bennem a +10.%
De 1275/1675 .ön járatva se tettem +20.ra ott is elég volt a +10.% -
BullKoxa
őstag
válasz
karesz501
üzenetére
Nekem is VaporX-m van és most átkapcsoltam az egyes Bios állásra mikor nem ég kéken a kapcsoló. Hát nekem BF3 alatt szépen dobálta a gpu órajelet. Kérhetnék-e olyat tőled ha tényleg nem ugrál az órajeled akkor megkaphatom a te biosodat? Kíváncsi leszek menyivel másabb mint a 7970-s bios amit jelenleg használok.
-
BullKoxa
őstag
válasz
karesz501
üzenetére
te mivel nézed hogy mennyin teker a vga vetije . A Memóriának a feszét mivel lehet állítani?Köszi előre is a választ.
-
polgi803
őstag
Bocs srácok, csak kapkodva tudtam figyelni...nem volt időm se szinte végig olvasni...
nem vagyok hülye azért...köszi a helpet még 1x! 
-
karesz501
senior tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Ezzel vitatkoznék, NEM ÍGY VAN. Ezen a példányon ami nálam van az 1. BIOS alapfeszültsége 1125mV és nem dobálja a GPU-t, folyamatos 98-99% terhelés mellett sem (Heaven, 1920*1080, 8xAA, 8xAF +tesselation).
AB + GPU-Z egyszerre fut, egyik sem mutatja, de ami a legbiztosabb jel, hogy hozta 1150Mhz -en a 10-15% többletet a Gigabyte 1000Mhz -hez képest

A VRM hűtése pedig nem tudom milyen kéne legyen, de 1575Mhz -es memóriaórejel mellett a GPU-Z max 69 fokot lát, 1-2 óra folyamatos Heaven futás alatt. Szerintem ez nem rossz, pontosan 5 fokkal melegebb mint a GPU.
Szóval lehet, hogy valamit változtattak a kártyákon, de ez most per pillanat pozitív csalódás nekem a Giga után. Nem akarom védeni a "mundér becsületét", ez a harmadik 7950 1 hónap alatt ami nálam jár, ha nem jön be 8 napa alatt akkor viszem vissza és próbálok ki egy másikat.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
janes1976
őstag
A hozzáértőktől kérdezném.

Egy 7870 OC-t vagy egy 7950 OC-t éri meg venni? Nem lesz tuning. Most néztem, kb. 15-20e a különbség. Megéri a különbözetet?

-
gaben82
tag
erre esetleg valaki?
+
Tegnap történt egy furcsa dolog, felraktam a beta 4-et, nekiálltam crysis 3 beta-val játszani kb 1 óra játék után leesett az fps kb 4-5-re mint a diavetítés, kiléptem majd újra elindítottam a gamet, de akkor is ugyanez.
Mondom magamba kikapcsolom a gépet, áramtalanítás, majd újra nekiláttam, de mindhiába.
Gondoltam kipróbálok más játékot: Far Cry 3 ugyanez, felmentem a youtubra hogy kipróbáljak valami videót 480p-vel semmi gond de amint 1080p-re váltok megint überlagg.
Driver uninstall, majd újra felrakom de már fel se megy, ccc működése leállt. nyomtam driwer sweep-et stb.
de semmi. (a rendszer amúgy egy kb 2 hetes Win8 64-bit.) próbáltam felrakni a 13.1 whql-t de az sem ment fel. (persze minden tuning kikapcsolva végig cpu+gpu...)
Már azon voltam behalt a videókártya...
Nem maradt más hátra mint hogy beraktam a rég jól bevált Win 7 64bites lemezt a meghajtóba és újrahúztam az egészet.
Jelenleg kiválóan szuperál a gép, sztem a játékok is szemmel láthatóan jobban mennek crysis 3 beta + Far Cry 3... mint Win 8 64-bit alatt.Ezt az egészet most nem tudom minek a számlájára írjam, Win8 ? vagy 13.2 beta 4 ???
-
banderasz77
addikt
válasz
DroiDMester
üzenetére
Nem akarok kötözködni, de olvasd el ezeket:
Ja és így néz ki az iPon -os kép ne tévesszen meg!
Ja és így néz ki az iPon -os kép, ne tévesszen meg!
Ja és így néz ki, az iPon -os kép ne tévesszen meg!
Remélem a vesszőket észreveszed és már látod is a lényeget...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
válasz
polgi803
üzenetére
Végig olvastad amit írtam?
vagy nem látod a fát az erdőtől?
mondtam hogy iPon on hibás a kép és a leírás is! olvasd el az előző HSZ -emet és nézd meg a képet is!

********************************************************************************
karesz501 Nemis olyan rég írtam erről(vapor-x) is hogy nagy átverés a dolog: igen az egyik BIOS csak 850/1250.es órajelen jár de a BOOST sírba kergető hatása ott is ugyan úgy jelen van szóval hiába csak 850.az órajel de a fesz ugyan úgy 1,250.v ami kib@szott idegesítő mert 850.es órajelet az én kártyám 0,875.v al viszi beton stabilan mia ráknak oda majdnem 3x akkora fesz?
És a másik dolog is ugyan úgy ott van hiába húzod fel a power csúszkát +20.% ra meg emeled fel a gpu órajelét 1150.MHz -re ugyan úgy ledobálja az órajeleket 800.MHz alá is ha adsz a kártyának NORMÁLIS terhelést!
szóval az a boost nélküli bios csak annyi hogy a vapor-x en hogy nem kapcsol fel 925.re az órajel de a boost idegesítő dolgai éppúgy benne vannak. És a Vapor-X VRM hűtése is RITKA sz@r 
-
karesz501
senior tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Amit a minap vettem Vapor-X, azon alapból van nem boost -os BIOS (kapcsoló alaphelyzetben), nem kell buherálni. Most folyamatos tesztelés / terhelés mellett GPU: 1200mV / 1150Mhz RAM: 1575Mhz, VRM max 69 fok, GPU max 65 fok, ventik auton és max 46% (1900rpm) -en, ami nem vészes (Gigabyte WF3 után pláne, de a DCII 7850-nél sem hangosabb).
Nem egy tuningbajnok, de nagyon szépen megy a BOOST fesz alatt, +20% teljesítménnyel, halkan. Nem tervezem kipróbálni a boost BIOS-t (kapcsoló "benyomva"), felesleges. Esetleg megnézem majd, hogy mit megy a kártya 1250 - 1275mV mellett, szerintem olyan 1200 - 1250 -et.
Részemről ez most egy jó vételnek tűnik eddig, főleg, hogy nem kell buherálni a BIOS-t egyáltalán (tudom nem egy nagy valami, de nem kell szerencsétlenkedni amíg találsz vmit amivel működik).
-
polgi803
őstag
válasz
DroiDMester
üzenetére
De egy ventiset nem szeretnék...
-
válasz
polgi803
üzenetére
Jó akkor kicsit pontosabban fogalmazok: az összes Sapphire HD79xx szérián DUAL BIOS van! így jobb?
egyébként 11196-16-20G -t vegyél és tudok adni hozzá Boost nélküli BIOS -t

Ja és így néz ki az iPon -os kép ne tévesszen meg!

-
polgi803
őstag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Tehát akkor csak olyat érdemes, aminek a ventijén "Dual-X" felirat díszeleg...!?
-
-
polgi803
őstag
Sziasztok!
Tudnátok nekem linkelni olyan Sapphire 7950 -et amin BIOS kapcsoló van? mert a Sapphire oldalán nem írják, hogy dual bios-os, vagy kapcsolós...

-
válasz
Garsza
üzenetére
Hát én még nem láttam olyan 7950 -et ami ne vitte volna a 1100.as órajelet szóval az 1100.MHz et gyakorlatilag BORÍTÉKOLHATOD hogy viszi bármilyen gyenge példányt fogsz ki! a Ramok is elég jól szoktak menni 1400-1700.MHz körül
ha meg kicsit szerencsés vagy akár ilyet is kifoghatsz mint az enyém
az én Dual-X pl 1275/1675 -öt megy(közel gyári boost alapfeszen 1,275.v), és itt még a gyári hűtés volt rajta

-
Garsza
veterán
válasz
Garsza
üzenetére
Azt szeretném még megkérdezni hogy egy 660Ti és egy HD7950 menyi különbség van ha a tuningot is figyelembe vesszük melyikből lehet többet kihozni?
Ugye egy 800MHz járó 7950 est akár 1200 ra is fel lehet húzni ha jó példányt fog ki az ember
és a 660Ti nél ez menyi meg aegy alap órajelen járó 660Ti vel milyen órajelen van partiban egy 7950? -
szasanyi
félisten
válasz
Maotun
üzenetére
Sztem ha BOOST verziót veszel akkor az a lényeg, hogy DUAL BIOS legyen és NE olyan típust válassz (mint pölö a FLEX), hogy csak az az egy adott BIOS jó hozzá. Az egyik kapcsolóállásban marad a gyári, BOOST BIOS a másikra olyat tehetsz amilyen jól esik - legfeljebb nem megy, de gond akkor sincs mert ott a másik BIOS, és próbálhatod a következőt. Ha ezt mindenképp el akarod kerülni, akkor számodra nonBOOST lesz a jó választás, viszont ha ezt bevállalod - gyakorlatilag kockázatmentesen -, akkor vehetsz BOOST változatot is.
-
ZozzHUN
addikt
válasz
Foxmulder89
üzenetére
Mvel te regebben vetted. Nekem FZ1-es bios-szal adtak. Nincs fesz allitas, de amugy is 1250mV az alapfesz.
-
ricshard444
veterán
válasz
ricshard444
üzenetére
Yep...,jólvan majd meglátom
-
ricshard444
veterán
válasz
Foxmulder89
üzenetére
Hülye voltam,mindjárt megnézek valamit
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Rev 1.0-ás gagyibájtom van és semmit nem kell rajta csereberélni hogy tudjam állítani a feszt.
Rev 2.1 már más tészta.. -
Garsza
veterán
válasz
DroiDMester
üzenetére
Menyi az esélyem hogy 1GHz fölé bírom majd húzni a kártyát? A Sapphire ra gondolok. Ja és a 7950 nél nincs BS probléma mint a 7870 nél.
-
válasz
Garsza
üzenetére
Sapphire -t válaszd, mert alapból lehet fesz állítani, míg a gagyibájtnál csak akkor ha Rev1.0 ást veszel és még akkor is kell BIOS csere-berét csinálni a kártyán hogy tudj fesz állítani
Teljesen korrekt a 11196-01-40G Dual-X hűtése nem hangos és elég jól is hűt

az AC TT-2 hűtő meg felejtős HD79xx szériára NEM megy fel

-
Garsza
veterán
Helló a kettő közül melyik a jobb választás?
VGA GIGABYTE ATi Radeon HD7950 3Gb (GV-R795WF3-3GD): 74.500,-
VGA Sapphire ATi Radeon HD7950 3Gb (11196-01-40G): 75.500,-Tuningolni is akarom úgyhogy fontos hogy lehessen feszt állítani és a TDP keretet kitolni.
A hűtés az nem lényeg abban az esetben ha szerintetek egy Twin Turbo II megbirkózik ezzel a kártyával.(van ithon egy rá tudom tenni ha a gyári nem tetszene). Esetleg ha van jobb választàs akkor ajálnjatok mást csak ne legyen sokkal drágàbb. -
karesz501
senior tag
Sapphire 7950 Vapor-X OC, első tapasztalatok: eddig jó

1. BIOS: normál, non-boost, feszállítás működik
2. BIOS: boost, 1250mV -on1. BIOS-t próbálgatom, alapfeszen megvan kényelmesen az 1 Ghz, +kis fesszel az 1,1Ghz. Az 1,2Ghz -hez kell az 1250mV, valahol a kettő közt lesz a biztos nálam.
Memória vitte az 1,5Ghz -et, tovább nem tekergettem.Melegedés és zaj: 1200mV alatt a venti nem megy 40-42% fölé auto üzemmódban, ami max 1700rpm -et jelent full terhelésnél és 60 fok alatti GPU hőmérsékletet. A kártya itt egy picit már zúg, de más hang nincs a szobában, szóval elég "halk" még így is. VRM -ek 60-65 fokosak.
A kártya igényes kialakítású, 2x8pin csati kell neki, nálam 1x6 + 1x8 van rákötve a CTG-500 -ról.
-
ricshard444
veterán
válasz
Varázslóó
üzenetére
De ha egyszer szenved alatta a kártya / főleg Multinál átlag 35fps?? vicc / akkor butítani kell,ez van. FXAA meg ritkarecés ebben a játékban szóval az felejtős.
Foxmulder89:
Mint mondottam 3 Boost kártya járt nálam ( 2 Sapphire + 1 VTX ) és mindnél ugrált az órajel 1GHz felett AVP-nél ( 150fps körül ) Sleeping Dogs-nál mondjuk egy olyan helyen ahol nagy a kilátás, és Metro-ban ahol sok volt a füst effekt. Alap OC órajelen + 20%-n meg sem mozdult,na de 920-950MHz nem túl acélos
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
banderasz77
üzenetére
Én sem szeretem a boostot, hülyeség az egész, de azt hogy a +20% nem oldja meg az ugrálást.. kétlem.
Csak a fogyasztás miatt ugrálnak vissza, és abban a boost karik csak az alap 1,25 volt miatt különböznek.
Nem boostos a kártyám, de 1200/1600-on használom, 1,25 / 1,6(vram) volton és abszolút fix az órajele mindenhol 3d alatt. -
Maotun
őstag
válasz
ricshard444
üzenetére
a 3 slot engem nem zavar de létezik hogy 375W-t eszik maxon? szerintem a teljes rendszer fogyasztása lehet ennyi.... bár 2x8pin táp csatlakozó sejtet valamit.

-
Varázslóó
őstag
válasz
kovsol
üzenetére
60-80fps sima FXAA val simán megvan... nem kell ide High.... Very High on is megy annyit...
Ezt a Eredményt arra írtam hogy 8xAA mellett is szépen megy... FarCry 3 is így beterheli ha nem jobban....
De mégis csak 8xAA a maximum Grafika
Olyan mint Metro 2033 nál a 4x AA Extra dolog...
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Thunderbolt Dock WD22TB4 (210-BDTD)
- Eladó Samsung Galaxy S21 FE 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Ez kajak ár rendelem is

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)