Hirdetés
- Yettel topik
- Mától kapható az EarFun Clip 2
- OnePlus Watch 4 néven újráz az Oppo Watch X3
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- iPhone topik
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
fazerzje
csendes tag
Ez az XFX Never Settle dolog hogy működik ? Héten jön az kártya, véégre

-
No. Elvitték a kártyámat, holnap megyek az újért(7950 sapphire). Valaki le tudná írni, hogy hogy megy ennek a spéci biosnak a felrakása, illetve, hogyan tudom leszedni a játékokat a never settle-el.
Köszi
-
ZozzHUN
addikt
válasz
Shkiz0
üzenetére
Ha találsz régebbi bios-t hozzá, akkor szerintem lehet

Amúgy nem v2.1?
Kirir: Nekem a Flex féle változat van, Boost-os, és +20% power tune-nal 1150-ig tudtam tuningolni a kártyát (+44% OC) alapfeszültségen és nincs gond vele, halk még így is. Crysis 2 minden csillivillivel fix 60 FPS és van hogy 60%-on malmozik a GPU.
-
Kirir
tag
Szeretnék egy halk, jól tuningolható kártyát, ezt a kettőt néztem ki, de más is szóba jöhet:
1. Sapphire ATi Radeon HD7950 3Gb Dual-X OC (11196-16-20G)
[link]
2. Sapphire ATi Radeon HD7950 3Gb Dual-X FleX OC (11196-17-40G)
[link]
Az adott célra melyik lenne jobb választás, illetve milyen egyéb márkájú és típusú ATI Radeon HD7950 kártyával érdemes próbálkozni? -
Garsza
veterán
Az én zero core problémámra nincs senkinek más ötlete mért nem működik?
-
szasanyi
félisten
válasz
vass1024
üzenetére
Ez nem kék, és elég masszív is. Olyan ~100k ha be tudod szerezni, a HardverKER jelenleg várja.
-
vass1024
tag
válasz
szasanyi
üzenetére
Ez akkor is szemétség a gyártóktól.. na mind1. Hát nem is tudom olyan kínainak érződött az egész mondjuk az is de ez mellékes. A nyáklap ide-oda hajlott (a kéke nyákosról beszélünk) a boritás viszonylag tetszett, elég kemény műanyagből volt. Az asus sokkal stabilabbnak néz ki

-
szasanyi
félisten
válasz
vass1024
üzenetére
Itt nincs tuti, bármely gyártó bármely típusa lehet sz@r.
De épp a minap linkelté az MSI GTX680 Lightning kártyáját, hogy gariba megy mert nem stabil a gyári órajeleken. 
Shappire kártyák miért tűnnek gagyinak neked?Shkiz0: én (meg asszem még páran) mondtam, hogy a Dual-X kártyát válaszd. Én nem a Crysis 3-at, inkább a Tomb Raidert várom jobban, remélem az nem olyan lesz mint ez (meg a DS3) grafikailag (sem).
-
szasanyi
félisten
válasz
vass1024
üzenetére
Nem, mint mondtam annyit akkor sem, ha az utcán találnám!
De volt a cimbinek MSI GTX670 Power Edition, és ref. ASUS GTX680 is, pontosan tudom mit ért el vele, meg azt is, hogy most ASUS HD7970 Matrix Platinum van neki.
Félreértés ne essék:én nem mondtam, hogy rossz és nem akarlak lebeszélni sem róla! Csak azt mondtam, hogy egy 670 NEM hozza a 7970 teljesítményét (és ugye az is tuningolható) ráadásul drága, ennyiért HD7970 is beszerezhető.Shkiz0: gyatra lett és kész, nincs erről mit beszélni. Az még kérdéses, hogy maga a játék legalább jó-e (bár a topikja szerint az sem az), de eddig én is kábé annyit játszottam vele mint Te.
-
Speed®
titán
válasz
csaabz
üzenetére
Elvileg nem az..de nézd meg GPUZvel, milyen órajelen/feszültségen üzemel terhelten, az a tuti. MSI AB, ASUS GPUTweak, Sapphire TriXX..válogass kedvedre, kinek melyik-miért jön be, egyénfüggő. Bár első körben "szűzként" inkább feldriverezném és játszanék kis ideig, lássam, mire képes..aztán majd jöhet az OC

ZozzHUN
Téged is szponzorálnak?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
szasanyi
félisten
válasz
vass1024
üzenetére
Elsőre mindjárt ez jutott eszembe: horror árú. Ennyit akkor sem adnék érte, ha az utcán találnám - persze ez a Te dolgod, csak megjegyeztem. És nem, nem lesz a 7970 szintjén csak komoly tuninggal, ha bírja (bárazt mondod a tuning nem fontos, így nem is értem pontosan). Aztán valahol olyat is olvastam, hogy a Kepler kártyákkal az ASUS nem remekelt.
Esetleg kérdezz utána, ha gondolod.csaabz: ez nem az, annál utána van írva a with BOOST. A legnépszerűbb az MSI AB ha tuningolni akarsz, de sokan használják a Sapphir TRIXX vagy ASUS GPU Tweak progiját is.
-
csaabz
őstag
Lett egy ilyenem: Flex 7950
Elképzelhető, hogy ez nem BOOST-os?
A kártya bent van a helyén és működik. Mi a következő lépés? (Ati-ból továbbra is kezdő vagyok)
Milyen programot kell hozzá feltennem a driveren kívül? Mivel érdemes húzni?
-
Garsza
veterán
válasz
DroiDMester
üzenetére
ha nincs elindítva semmi akkor sem kapcsol le. Böngészőnem meg Chromot használok. A hardvergyorsítást hol lehet kikapcsolni?
-
szasanyi
félisten
válasz
ricshard444
üzenetére
Közben "átugrottam" a játék topikjába, ott is köpködnek rendesen. De most komolyan: miért gondolják, hogy a legtöbb ember fanatikus + idióta és továbbra is veszi a ~80k-s és drágább VGA-kat ilyen színvonalú játékokért? Nem értem én ez, akár merről nézem a dolgot.

Most már szkeptikus vagy a Tomb Raider-rel kapcsolatban is, és a Crysis 3 is akkor lesz biztos ha kint van a végleges változat. Ezek szvsz szívatják a PC gamereket. -
vass1024
tag
Hello srácok!
Durván két hete volt dilemmám egy Sapphire 7970-el hogy nem adott képet (iPon-ból). Szóval mára válaszoltak hogy nem tudnak másikat beszerezni... de választhatok mást. Ezek után mindenféle képp Asus-t akarok és itt hatalmas csalódás, meg az említett nagy hiba számok miatt az AMD részéről nagyon húzok gtx 670 fele, pontosan ez felé:
ASUS GTX 670 DC2.
Én úgy néztem hogy sokkal nem marad el a 7970-től ha gtx680 órajelén megy. Nekem a megbizhatóság és nem a tuning a fontos. Na mit szóltok?? -
CsonkaImo
addikt
válasz
Shkiz0
üzenetére
sapphire hivatalos oldalán rámész a videókártyákra majd kiválasztod a szériát, megjelenenő kártyák alatt van egy lehetésőg, hogy: add to comparison. Rányomsz és amelyik kártyával összeakarod hasonlítani akár többel is annál is rányomsz majd bal oldalon a Product Comparison-nél rákattintasz a show-ra és megjelennek a kártyák tulajdonságai.
-
szasanyi
félisten
Aliens Colonial Marines-t próbálta már valaki? Én meglepődtem, mert olyan csekély grafikai beállítást találtam, és ennek megfelelően a grafika sem olyan mint vártam. Vagy csak nálam lett volna túlzás ilyen elvárás?

-
válasz
Garsza
üzenetére
Próbáld meg hogy az összes programot bezárod(és nem le teszed kis méretbe) csak a csupasz win fusson semmi tuning vagy monitorozó progi, és meglátod hogy egyből működik a zérókóre
A tuning és monitorozó progik NEM engedik hogy lekapcsoljon a kártya, bele értve a Core Temp progit is pedig annak marhára nincs köze a VGA -hoz!A böngészőben(Firefox -ra tippelek) mert azért váltogat fel az órajel mert engedélyezve van a HW -s gyorsítás, vagy használj más(pölö Chrome)böngészőt vagy tiltsd le a HW -s gyorsítást!
-
Amúgy van valahol egy összehasonlító táblázat hogy milyen eltérés van a Sapphire Flex, Dual-X, és Vapor között?
Mert a Sapphire oldala egyre jobban átláthatatlanabb. -
Garsza
veterán
válasz
Garsza
üzenetére
Még mindég nem akar lekapcsolni a kártya. Ujra raktam a drivert csináltam reg cleant újra raktam az MSIA progit a többi tuning progit letöröltem de nem kapcsol le.
Mi lehet a gond rendszert újra rakni nem akarom.
Meg az is érdekelne hogy netezés közben még akár hardveraprón is a kártya kapcsolgat fel 500MHz 300MHzről. -
Speed®
titán
válasz
CsonkaImo
üzenetére
Azért dobálják el, mert ez egy sz4r marketingfjúcsör, amit valami idióta kiengedett a piacra. Aztán meg megy a csodálkozás, hogy hangosab vagy lassabb a kártya, mint várná a júzer. Szerintem simán arról szól a dolog, hogy nyitni akarnak a 7950/7970 közt, ezáltal szépen visszafogják a 7950eket..különben ki venné a nagytesót, ha alig jobb csak..?
Ne a terheltséget monitorozd, hanem az órajelet..ha nem maceráltad a beállításokat és 1.25Vot kap terhelve, szinte biztos, hogy ugrál. Aztán kinek-hogy érzékeny a szeme az ez miatt létrejövő stutteringre..engem szétidegelne ;p
-
CsonkaImo
addikt
válasz
karesz501
üzenetére
Köszi a felvilágosítást de miért dobálják el az órajelet ha úgy reklámozzák, hogy +Mhz nagyobb teljesítmény igény esetén? Sokáig használtam alapórajelen a kártyát, nem rég megy 1100mhz-en és egyik esetben sem tapsztaltam fps ingadozást ok nélkül tehát nem éreztem, hogy váltana órajelet. Bf3 multiba 100%-on megy végig a gpu mindkét esetben.
-
SSJmeszes
senior tag
válasz
BlessedElroy
üzenetére
Én egy Dual-X re szavazok!
-
BlessedElroy
senior tag
7970 tulajok, ex-tulajok!!!(vagy csak hozzáértők)
Melyik lehet a legjobb választás 7970-ből?
Csak egy normál tuning kell, nem hyper-extreme. -
Na megjött a Giga 7950.
Sajnos rev2.0
-
karesz501
senior tag
válasz
CsonkaImo
üzenetére
dehogyis.......
GPU órajelet visszaveszi MINDEGYIK kártya ha nem megy 3D alkamazás és/vagy számításigényű feladat. Ez alap és semmi köze a BOOST-hoz.
BOOST alatt azt értik, hogy a gyártók fixen bedobtak egy emelt, 1250mv feszültséségrtéket a kártyáknak, mert e mellett jobb eséllyel (szinte 100%) mennek az OC változatok. Ergo előre beállítottak egy magasabb feszültségértéket amin a kártya szinte biztos stabil. Viszont hogy ne legyen sokkal több a fogyasztás, ezek a BIOS-ok teljes terhelés mellett "eldobálják" a GPU órajelét, visszavesznek belőle. Így tartják a "publikált" adatokat és magasabb órajelen is futnak a kártyák. Hazugság, nem is kicsi, de ez van.
A power limit +20% -ra kitolása a legtöbb esetben megoldást jelent, nekem semmi bajom a BOOST -os bios-al, főleg, hogy alapból lehet rajta feszültséget állítani.Szerintem a BOOST nem annyira zavaró mint azt sokan itt beállítják, szerintem a BIOS-ok is változtak az elmúlt hónapokban, nekem minden esetre nincs vele bajom, DE azért piszkálni kellett a beállításokat egy kicsit, hogy minden nagyon faszán menjen. De ezért vagyunk itt és ezért csináljuk, nem?

@csaabz: én ezt nem ismerem, a hardverkernél láttam, hogy lehet kapni, de nem tudok sokat róla. guru3d -s tesztek pedig olyan szinten szponzoráltak, nem nagyon hinnék nekik.
-
csaabz
őstag
válasz
karesz501
üzenetére
Köszi!
Konkrétan ez van kinézve: HIS 7950 ICEQ
-
CsonkaImo
addikt
válasz
csaabz
üzenetére
GPU órajel tud ugrálni ha nincs teljesítményre igény akkor lejebb veszi az órajelet ha van akkor ad +X MHz-t. Utóbbi csak a Boost-ra igaz. Sokan panaszkodnak, hogy nem tartja az órajelet terhelésnél és visszavált kisebbre. Nekem is boost-os kártyám van, szerencsére tartja a beállított értéket viszont a helyedben sima oc-s példányt vennék. Biztos ami biztos.
-
karesz501
senior tag
válasz
csaabz
üzenetére
Ez esetben az, mert a BOOST alapból 1250mV feszt ad, pedig ahhoz a 850-950Mhz -hez elég kell(ene) legyen 1000mV alatti is!!! Vagyis sokkal többet fogyaszt és jobban melegszik a kártyád....
Megjegyzem, a 79xx szériát nem tuningolni badarság, főleg boost esetében. Megfogod és 1250mV fesz esetén feltolod a csúszkát 1100Mhz -re, nem nagyon olvastam itt olyat, hogy ezt ne vitte volna egy kártya. És kaptál +20% teljesítményt

De ha ennyire idegenkedsz mindennemű tuningtól, akkor szerintem mindeképpen referenciakártyát vegyél, ott halk a hűtő alapjáraton és nem BOOST -osak.
-
csaabz
őstag
Hello!
Ati témában totál kezdő vagyok, az lenne a kérdésem, hogy ez a BOOST BIOS dolog csak akkor probléma, ha feszt akarok emelni és/vagy órajelet állítani? Vagy van más problémája is?

-
karesz501
senior tag
válasz
Garsza
üzenetére
Nekem alapból az AB a GPU-t 1200-ig a RAM-ot pedig 1575 -ig engedi húzni.....
Ha ennél többet akarok akkor kell(ene) a "kakaó", de ezen az áron nekem nem kell.Megjegyzem, hogy szerintem az 1,1Ghz is nagyon jó a 7950-től, inkább találd meg, hogy mely a legalacsonyabb feszültség érték amivel az megy és így halkabb/hűvösebb is lesz a kártyád, plussz a zero core -t is tudod használni

-
Kirir
tag
válasz
Foxmulder89
üzenetére
Te mely márka mely típusát ajánlanád 7950 és 7970 változatokban ha a tuning és a halkság is számít? Az XFX márkáról mi a véleményed?
-
Foxmulder89
senior tag
1. Nem igazán. ~6-7%-al magasabb GPU órajel kell az 50-esnek, hogy behozza a 70-est. Mindkettővel jól jársz, de ha tuningolni is fogod, a kistesóból jobb ár érték arányt hozhatsz ki.
2. A referencia 7950-nek 800mhz-en fut a gpu-ja, van egy pár OC változat amik 900-925mhz-en mennek alapból, de ez nem garancia rá hogy tovább is húzhatóak, mint a ref. Simából és OC-ból is kifoghatsz jobbat/rosszabbat.
1150mhz-et azért mindegyik szokta vinni, van amelyiknek 1250 sem gond.
3. Gigabyte is jó, de csak ha rev 1.0-ásat tudsz szerezni. Más revízióson nem lehet feszültséget állítani. Boostot kerüld ha tudod, nem jó másra csak fejfájásra.
4. Úgy tudom a referenciák elég jól mennek, valószínűleg az áruk is kellemes, cserébe hangosabbak. -
Kirir
tag
Új gépet szeretnék a közeljövőben vásárolni. Igyekeztem teszteket és híreket olvasni. Így sikerült leszűkítenem a jelöltjeimet a 7950-re és a 7970-re. Elolvastam eme fórum utolsó 80 hozzáírását is, melynek folyományaként lenne néhány kérdésem.
1. A 7950 és a 7970 között számomra jelentős az árkülönbség, ez a valós teljesítményben is megjelenik? Érdemes beruházni egy 7970-esbe ha tuningolni is szeretném?
2. Azt olvastam, hogy elég jól tuningolhatóak eme kártyák. Ennek figyelembevételével is érdemes a 7970-es típust vásárolni, csak mert valaki azt írta, hogy egy alap 7950-esből akár 50% teljesítménytöbbletet is ki lehet hozni. Persze kérdés, hogy egy 7970-esből mennyi pluszt lehet kihozni.
3. A tuning figyelembevételével mely márkák mely típusait érdemes megvásárolni? Annyit már leszűrtem, hogy a Gigabyte márka kerülendő.
4. Az OC jelölésű és egyéb gyárilag tuningolt kártyák jól gondolom, hogy kevésbé tuningolhatóak? Ha igen, akkor érdemesebb egy alap, de jól tuningolható kártyatípust választanom? Ha igen, akkor melyiket. Tisztában vagyok vele, hogy attól, hogy egy adott típus jól húzható, még nem biztos, hogy az általam megvásárolandó kártya is ilyen lesz. Vagy inkább az OC jelölésű a modellek a biztosak, mert már alapból tuningolva vannak?Nem vagyok márkafüggő, csak az a fontos, hogy terhelés alatt és terheletlenül is minél halkabb legyen a hűtő hangja.
-
karesz501
senior tag
válasz
Garsza
üzenetére
Lehet, hogy az lesz a gond, mert az AB .cfg file -ban kell egyébként mókolni, hogy 1200 fölé vidd a GPU-t és 1575 fölé a RAM-ot és ez azzal jár, hogy a zero core üzemmódot letiltja az AB.
Kipróbálnám a teljes törlést és csak az AB telepítését, nekem a 7950 -el "nagyon szépen" megy a zero core, torrent közben állnak a ventik a Sapphire -on csak a többi komponens pörög.
-
Garsza
veterán
válasz
karesz501
üzenetére
Az unoficial Tweak be van állítva. A Force constant voltage nincs. Ez a harmadik kártyám mióta ez a rendszer van. De mind 7xxx AMD volt. Előbb 7870 majd 7770 és most a 7950.
Most nézem az unoficial Tweak alatt arra gondolsz hogy az Asus GPUT ben be e van pipálva a Owerclocing Rage Enhacement? Mert az be van hogy továb bírjam húzni a kártyát de az MSI progiát használom.
-
karesz501
senior tag
válasz
Garsza
üzenetére
"Unofficial tweak" -et beállítottad a magasabb értékek érdekében?
"Force constant voltage" be van-e pipálva?Ha mindkét kérdésedre nem a válasz, akkor leszedném a drivereket és programokat, kitakarítanám a registry-t, újratenném mind és hátha. Nálam a kártyacserék és vezérlőprogramok tengere után nem kapcsolt vissza standby-ból a monitor az istennek se, végül egy új win telepítés kellett annyira összekeveredtek a dolgok, pedig 'csak' 1-2 hónapos volt az előző is

-
Garsza
veterán
Helló mitől lehet az hogy az aláírásomban szereplő VGA nem kapcsol le zero Core -ra ha standby -ba kapcsol a monitorom? Mennyi idő múlva kéne leállni a kártyának? Lehet ezt valahol állítani? Abból gondolom hogy nem kapcsol le a VGA hogy 10perc után is forognak a ventik és a fogyasztás sem esik vissza.
-
BlessedElroy
senior tag
7970 tulajok, ex-tulajok!!!(vagy csak hozzáértők)
Melyik lehet a legjobb választás 7970-ből?
Csak egy normál tuning kell, nem hyper-extreme. -
válasz
ricshard444
üzenetére
Tényleg ehhez a karihoz jár a never settle?
-
ÁdiBá
veterán
Kicsit hajt a kiváncsiság. A féléves HD7970 CF OC tesztet elkezdtem frissíteni.
Akkor még nem voltak kint a csoda driverek az AMD részéről. Most jelenleg 3770K processzort hajtok a gépemben. Megnézem hogy azóta mennyit gyorsult a driver CF esetében, illetve processzor mennyivel darál jobban mint a 2600K.Jéééé Őstag lettem!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Bár most mrnorb kollégával egy 2560x1440 felbontásban készülő GTX680 SLi vs 7970CF tesztre gyurunk.
-
Chapel
addikt
válasz
ricshard444
üzenetére
Jó dolog, csak aztán tényleg okosan mert ha elindul a fröcsögés...
Az elmúlt 1 évben 3 proci és 3 ati járt nálam, keresztbe teszteltem mindet, de sajnos nvidia nem volt.

-
ricshard444
veterán
Tegyünk egy próbát gyerekek AMD vs. nVidia
Csak okosan!
-
válasz
ricshard444
üzenetére
Hmm ez feltétlenül jól hangzik. Tehát akkor a 20G-t veszem.
gondolom ezen is van az a biztonsági bios kapcsoló, ha esetleg besülne a flash...
-
Chapel
addikt
válasz
ricshard444
üzenetére
Flex OC és sima OC között mi a difi? Ha jól látom 20G és 40G között a hűtés a különbség, vagy ezen a linken egy 3. féle hűtés van, legalábbis a kép alapján? Tetszik és olvasom, hogy erre mükszik a nonboost téma. Remek!

-
válasz
ricshard444
üzenetére
Az mit tud? (non boost bios)

-
válasz
ricshard444
üzenetére
Látom Te is ilyen használsz és még CF-ben is brutális órajelet mennek...
Itt kell vigyázni, hogy milyen verziójút vegyen az ember? -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
adamssss
üzenetére
Én ezt: (elvileg) PowerColor 7950 PCS+ a leghalkabb.
-
Sziasztok!
Hamarosan elviszik a 7870-em, és újítanék egy 7950-el.
Melyiket ajánljátok? (a legolcsóbb a giga 3év garral)Köszi
-
Garsza
veterán
válasz
ricshard444
üzenetére
Ezelőtt 7870 volt és annál ha zerocore után bekapcsolt a monitor akkor az MSIA monitorozóján minden 0 volt és ahogy elindult akkor ugrott fel a frki 300 ra például. A 7950 nél ilyet nem tapasztalok.
A helyesírásért meg bocsásatok meg kérlek de én szlovákiából vagyok és nem tanultam Magyart. Per pillanat keg telórol írok és itt nincs javító mint a chrome -ban.

-
szasanyi
félisten
válasz
ricshard444
üzenetére
Örülök, hogy nem csak nekem szúrja a szemem egy-egy ilyen gyöngyszem.

-
Garsza
veterán
Helló olyan kérdésem volna hogy honnan tudom meg a VGA nál hogy le kapcsolt e zero core ra mikor a monitor kikapcsol. Mert mostanában kb 20W többet eszik a gépem mint kéne és nem tudom mért.
-
szasanyi
félisten
válasz
Mazsul
üzenetére
Látom, közben megoldódott és megy! Igen, nekem is csak 1Ghz-ig stabil a GPU az 1.095V fesszel. Viszont én nem használok külön tuning progit, így marad a CCC állítás (1Ghz/1375Mhz) ami már elég.

Chapel: az a., változattal nekem az a gondom (lehet neked nem), hogy azzal a fogyasztás és a hőtermelés meg valszeg a zajszint is nő. Sapphire Flex kártyának nézz utána, arra talán nincs jól működő nonBOOST BIOS! Nem biztos, de mintha erre emlékeznék...
-
Chapel
addikt
válasz
szasanyi
üzenetére
Köszönöm az összesítőt; ezek szerint kb. jól gondoltam a problémát.
Hihetetlen hogy még a felsőkategóriában is szivatják az embert, tavalyig ilyen 40k-s kategóriában mozogtam vga ügyileg, most már ~80k és esküszöm itt néha több a kompromisszum ami a normális müködést illeti.
No akkor ha jól látom:
a, Próbálkozom boostossal, hátha a limit állítás simán megoldja, vagy alapból sincs vele baj.
b, Nem boostosat veszek
c, Booostosat veszek, de figyelve, hogy olyat amin lehet bios frissíteni. (mondjuk ez optimális esetben megegyezik az "a" kártyával)C3-on kivül jelenleg nem látok pc izzasztó mókát, így megvárom mit mutat a gépem ott. Persze egy Gta V miatt fejlesztenék...
Rendben, okosabb lettem és kicsit jobban képben vagyok, már csak a döntést kell meghoznom.

-
Mazsul
tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Igen, észrevettem a vRam 1,5 V-ot. Jó is
GPU 1,15 V-on megszűnt a probléma. RAM-ot nem tervezem kihajtani, nem veszek észre nagy teljesítménynövekedést. Akkor tolok pár kört FC3 multiban 
-
válasz
Mazsul
üzenetére
a vRam is alacsonyabb feszt kap (a gyári biosal ugye 1,600.v , ezzel a biosal pedig 1,500.v) ami nagyobb memória tuningnál okozhat problémát, nálam olyan 1400.MHz ig bírja stabilan, tehát ha ennél feljebb akarsz menni a memóriával akkor tedd fel alap 1,600.v ra

próbáld akkor lejjebb venni 1000/1250.re vagy nézd meg hogy mi hibázik a memória(az alacsonyabb fesz végett) vagy a GPU nak kevés, akkor adjál neki mondjuk 1,125.v ot És NE FURMARK -al tesztelj Mert az ALKALMATLAN stabilitás tesztre. inkább FC3, vagy az új 3DMark is megteszi!

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- Suzuki topik
- Mától kapható az EarFun Clip 2
- Heroes of Might & Magic: Olden Era
- Óra topik
- Autós topik
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- OnePlus Watch 4 néven újráz az Oppo Watch X3
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S21FE / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GAMER PC! Intel i7-14700 / RTX 4090 / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 1000w Gold! BeszámítOK
- Lego replika Tokyo 20051 építőkészlet doboz nélkül
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

2 hétig lehetett vele játszani open beta keretein belül.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Esetleg kérdezz utána, ha gondolod.