Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Mától kapható az EarFun Clip 2
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Yettel topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
TiborP
csendes tag
Lenne egy kerdesem. A Radeon HD7970 video kartya kompatibilis az ASUS P6T alaplappal?
Valaszt elore megkoszonom. -
ÁdiBá
veterán
válasz
ricshard444
üzenetére
De ott valamilyen szinten skálázodik a cucc...
4 Darab 7970 kártyánál, GPU-nál már ez nagyon kicsi, már mint a teljesítmény növekedés, és ráadásul marha sokat zabál. -
Kapszaicin
tag
válasz
ricshard444
üzenetére
Szerintem jobb! Mert ott mégsem 3x8 kell, a 3x8 joval nagyobb teljesítményt kér mint a az 1x8 meg 1x6

-
ricshard444
veterán
válasz
Kapszaicin
üzenetére
7970CF-nél sem jobb a 2x6 + 2x8

Én simán látom létjogosultságát,de én szeretem a szörnyeket.
-
TiborP
csendes tag
Lenne egy kerdesem. A Radeon HD7970 video kartya kompatibilis az ASUS P6T alaplappal?
Valaszt elore megkoszonom. -
radi8tor
MODERÁTOR
Hogy is mondjam... most már értem miért nem állt elő AMD egy ilyen kártyával.

-
xatos3
senior tag
én windows 8 alatt tesztelem a 12.11 driverrel a 7970et, egyenlőre midnen default, minden fut
(rage, assasins creed 3, gta 4, doom bfg, összes CS, dirt 3, hawken, mechwarrior online, wow, unigine heaven 3.0, 3d mark 11, furmark, BF3 , metro 2033 stb)
eddig remek midnen, se mikrolagg se semmi gyanús,
(kivéve far cry 3 1680*1050 mellet kimaxolva egyes helyeken ledroppol 38-40 fpsre, máshol meg 130, de szerintem valami gixer van a háttérben, eleve sok cucc fut a gépen közben)
(még csak 18 órája van meg
)de teljesen elégedett vagyok így is az eredménnyel, biztos hogy finomhangolás kérdése az egész
-
ÁdiBá
veterán
válasz
DroiDMester
üzenetére
Érdekes. Utána néztem az AMD oldalán és ott így írják.:
AMD Catalyst 12.11 Beta11 Driver for Windows® 8, Windows 7 and Windows Vista®
Akkor elvileg ennek jónak kellene lennie Win8-ra is, vagy én erre gondolok. -
CoolMan
MODERÁTOR
Legyetek szívesek az OFF-ot abbahagyni! Maradjatok a topic címénél. Köszönöm.
-
-
-
ÁdiBá
veterán
válasz
SSJmeszes
üzenetére
Nekem a StarCraft 2 ben van problémám a 12,11 BETA11 driverrel.
Amit már furcsállottam hogy bekapcsoltam a számítógépet, feállt a rendszer és elkezdett hangosodni a felső videókártya, mondom ez marha érdekes.
Hallom hogy egyre jobban pörögfel a ventilátor, majd ekkor megnéztem a CCC, és látom a kártya terhelése 50-80% között mozgott asztalon.
Mondom, elindítok egy játékot hátha majd eszébe jut vissza venni az órajelket.
Tolok egy Sc2 (StarCraft2 gyorsan). Menüig jó volt, viszont ahogy elindítottam a játékot 3 másodperc múlva megállt, majd kifagyott.
12,11BETA11 driver nálam úgy müködik hogy kikell kapcsolnom a CF-et indításkor, majd bekapcsolom. Beáll normális órajelre a két kártya és lehet játszani. Viszont ha nem kapcsolom ki a CF-et minden ujraindítás után akkor bármelyik játékot elindítom azonnali fagyást okoz.
Persze Win8-at használom, GHZ Edition BIOS a két kártyán, és csak is beta driver...
Így minden adott a katasztrófához.Elsőnek azt hittem hogy valamelyik kártya döglödik esetleg tényleg a driverral van gond vagy esetleg a GHZ edition bios. Visszapakoltam gyorsan a Win7-et, kifogástalanul müködik minden a 12,11 BETA11 cuccal.
Úgy hogy a Win8-ra még nem igazán dolgozott a csapat szerintem...
Vicc, Win8 kezeli csak a DX11,1, de driver *meghalassza a gépet. Érdekes ez az egész..
Várok, jobbat nem tudok!

-
SSJmeszes
senior tag
Ádi: Játszottam egy jó adagot w8 on 12.11 beta11 el és nem volt gond BF3 ban.
Viszont a crysis (síma 1) villogot mint a diszkógömb..
-
haddent
addikt
válasz
Tomix24
üzenetére
Bizony... ha a piros srácok ott Texasban vagy hol végre elvetnék ezt az ocsmány dolgot, hogy a pinek a procin vannak, és ezt a 8 magos teljesítményt belegyűrnék 4 magba, akkor 1 biztos vevőjük már lenne is (én), mert sokkal szimpatikusabb az egész propaganda, mint az intel vagy az nvidia

-
Tomix24
addikt
Így van , ahogy láttam 83xx alatt 7770-hez jók az AMD-k tisztán játék alatt. Legalábbis ki az a szadista aki mindig szeret kevés/kevesebb FPS-t kapni mint az Intelels társak ugyanazért az árért/de inkább olcsóbban. Mindez az egy szálas teljesítmény miatt. i3 leveri bármelyik Bull-t jelenleg 83xx alatt 99%-ban játékok terén.
-
synthattik
aktív tag
válasz
BullKoxa
üzenetére
Szerintem az a pscore,nem a physics score-ra vonatkozik,hanem az összre,a performance tesztnél.
Volt nekem is 8120 és nem igazán kapott 8600-at 4.2-őn.Legalább is az adatlapjára az úrnak az van írva annyin használja.
Szerintem ennyin ennek a procinak elégnek kéne lenni mindenhova 1 kártya mellé,mivel a legtöbb ember már nem 1280-ban játszik.
ÁdiBá-nak igaza van,én is azért váltottam le a 8120-at,mert ahol nem tud érvényesűlni a 8 szál ott nem,nyújt vmi acélos teljesítményt.
OFF VÉGE. -
ÁdiBá
veterán
válasz
BullKoxa
üzenetére
Játékok többségében jobban megy a processzorod, főleg ott ahol igazán csak egy szál tud érvényesülni.
Sajnos ez a nagy hártánya a bulldozernek hogy ha program nem használja ki a 8 magot, eláshatod magad vele.
Persze szintetikus tesztekben lehet jól mutat hogy mennyit kap a Bulldi.
De én inkább a gámák alatt nyujtott teljesítményét vizsgálnám nem azt hogy 3DMARKBA hude fasza.
-
xatos3
senior tag
Végre megvan a 7970 TO gigabyte kártyám !

egy kérdésem lenne, mégpedig hogy 3dmark 11nél a pscore számít a vidikártyára, vagy a gpu score?
mert a procim visszatartja a pontszámot
pscore kb p8600 viszont gpu score kb 102001100/6000 gyári
-
ZozzHUN
addikt
válasz
ricshard444
üzenetére
Nekem flex oc boostnal nem ugralt az orajel, szoval elobb gyarival kukkold azert

-
ricshard444
veterán
válasz
DroiDMester
üzenetére
Ha minden igaz jövőhéten,még nemtudom mikor,mert várok az utánvétes pénzre,lehet a VTX elöbb lesz itt,de remélem a Sapphire jön elöbb,hogy kiteszteljem a Bios-t "MER HÁ NEKEM ITTEN NE UGRÁJJON AZ AZ ÓRAJEL"

-
válasz
ricshard444
üzenetére
Mikor lesz nálad a Dual-X boost? Nincs vele gond csak amiről PÜ -ben is beszéltünk

A bios amit küldtem nálam már 6.ik napja hibátlanul megy pedig most direkt nem a másik gépet használom hanem ezt, hogy teszteljem a bios -t és nálam szépen teszi a dolgát

-
ricshard444
veterán
válasz
DroiDMester
üzenetére
Remélem nálam nem lesz gondok

-
-
BullKoxa
őstag
válasz
DroiDMester
üzenetére
-
ZozzHUN
addikt
válasz
ricshard444
üzenetére
A flex a sok sok monitor kezeléshez kell, nem hűtő jobb tőle.
(Röviden: nem kell displayport a 3 monitorhoz.)
-
ricshard444
veterán
Flex amúgy miben különbözik a sima Flex felirat nélküli hűtőtől?
-
juhad
csendes tag
Melyiket vennétek inkább?
Jobb valamelyik a másiknál?http://ipon.hu/webshop/product/powercolor_ax7950_3gbd5_2dhppv3_hd7950_3gb_gddr5_boost_state_pcie/267261
http://ipon.hu/webshop/product/asus_hd7950_dc2t_3gd5_v2_hd7950_3gb_gddr5_pcie_/215338 -
-
karesz501
senior tag
Namostakkormilegyen

Megrendelem interneten a webshopban es akkor 8 napon belul el tudok allni a vasarlastol. A jatekokat addig nem piszkalom. Mit adnak hozza egyebkent?
Koszonom a valaszokat, ha a Ghz-et viszi alapfeszen akkor mar megerte. A hutes hatekony es halk ahogy a teszteket olvasom, bar ugye minden relativ....
-
ZozzHUN
addikt
Hát sajnos, ha nem te akkor ők fognak BIOS-t cserélni, és akkor no problem, ez így jogos is. Az, hogy anti-tuningos az nem Giga hibája, nekem is gyenge a GPU, de 1250mV-n 1150-et viszi, ami átlagos. GPU-t nem ők gyártják le. Pénzed vissza tudod kérni, mivel a kupon papírt visszaadod nekik, nekem is visszaadta a pénzem az iPon, kupont szóltam, hogy felhasználtam, szóval inkább cseréljék, de akkor is pénzt adtak vissza.
-
Zsohi
őstag
válasz
karesz501
üzenetére
Én semmi pénzért nem vennék újra giga kártyát. Alapfeszen nem bírja a gyári órajeleket, gariztatni nem tudom, mert azt válaszolják cseréljek rajta BIOS-t, ami végülis megoldja a gondot jóval magasabb feszen... A kártyám anti-tuning király és a volatge drop, pedig megérne egy külön misét. A pénzemet vissza kérni nem tudom, mert az ingyenes AMD játékok miatt nem térítenék vissza az egészet. Soha a büdös életbe egy üres petákot nem adnák még egy giga termékért.
-
Sontir Fel
őstag
ÁPDÉT
A 7970 ghzs gép tolt most két kékhalált. Az uj bios lett felteve a kartyara, elotte nem volt gond. Tapasztalt valaki hasonlot?
-
ricshard444
veterán
válasz
DroiDMester
üzenetére
Magával a hűtéssel csak annyi bajom van,hogy gyenge konstrukció,főleg a venti,de nagyon jó a hatásfoka,szóval hűtés szempontjából teljesen jó. A rev 2.1 ugyebár nem nőtt a szívemhez...

-
Sontir Fel
őstag
válasz
DroiDMester
üzenetére
A 7950es itt nalam gyonyoruen tette a dolgat, de ismetlem csak 3-4 napig nyuztam. A 70esrol csak a masok altal elmondottakat adtam tovabb
A 3 ev garancia miatt szimpi nekem a csigabájt. -
válasz
Sontir Fel
üzenetére
ricshard444 kollégának se vannak jó tapasztalatai a giga WF3 al és én se dicsérném inkább egy zafír Dual-X

-
SSJmeszes
senior tag
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Kérdezzétek azt hiszem kockaharcost!

Ő mellé nyúlt nagyon tuningolhatóság szempontjából a gigával. -
Sontir Fel
őstag
-
haddent
addikt
válasz
karesz501
üzenetére
Ajjajj.. nem is egyszer...
Egyébként én továbbra is csak azt tudom mondani amit tapasztaltam: semmi rosszat. Több gigabyte karim is volt (nem konkrétan 79xx..), és semmi gond nem volt velük soha. A hűtő szerintem kifejezetten csendesebb darab. Igaz, overclockban pl. soha nem jeleskedtek. Úgy mondanám, hogy hozzák a kötelezőt, de azt korrektül. -
karesz501
senior tag
@synthattik, ZozzHUN: köszönöm a válaszokat, most épp a külföldi teszteket bújom és elég szimpatikus.
Szerintem feszültségemeléssel nem próbálkozom, amit bír alapon azzal fogom használni az 500w táp és a nem tuningos 3,4Ghz i5 miatt.
Az iPon -ból nem tudom hogyan lehetne rev1.0 -át venni..... Egyébként mi a különbség ezen kívül az 1.0 és 2.1 között, azt lehet tudni? Ha alapfeszen húzom csak akkor lehet, hogy jobb a 2.1 -es?A giga oldalán 500W tápot ajánlanak, szóval a CTG-500 elegendő lesz bőven. Ahogy olvasom, max. terhelés mellett olyan 300-400w -ot eszik OC-től függően, én gondolom alapfeszen a 300w -hoz leszek közelebb.
-
ZozzHUN
addikt
válasz
karesz501
üzenetére
Nekem most volt egy memoria hibas, kicsereltek, egy sorozatbol kaptam mindkettot. Ez most jonak tunik. Rev 1.0-ast vegyel, mert annal bios cserevel unlockolhato a feszultseg. A dobozt nem ragasztjak le, zacskon keresztul meg mar lathato hogy rev 1.0 vagy 2.1
Amugy ez a kartya is ilyen gyenge eresztesu gpu-t kapott ASIC szerint. 55% koruli volt mindketto, de gyari 1250mV-n mindketto vitte a 1125 core clockot.
-
synthattik
aktív tag
válasz
karesz501
üzenetére
Nekem ilyen van,meg vagyok vele elégedve,alapon játékok alatt ilyen 56-57 fokos,és ilyen 36%-os ventivel képes ezt elérni.ott hangtalan,de ha húzod ott már azért megy följebb a venti,és olyan 45 körül már van hangja,de még úgy is 60 körül tartja.
Húzást értem ilyen 1100/1500-ra,amit ahogy néztem a topikban nagyjából minden kártya tud.
Nekem szerencsére eddig semmi problémám nem volt vele,de volt itt más akinek nem igazán jött be,én azt mondom vegyél nyugodtan. -
karesz501
senior tag
Sziasztok,
Visszaolvastam a topikban "Gigabyte" cím alatt és eléggé elbizonytalanodtam.... A 7950wf3 -as kártyájukkal szemezgetek, van itt olyan akinek KONKRÉTAN ilyen kártyája van?
Nagyon jó áron meg lehet most venni (főleg az induláskorihoz képest...), de nem szeretném vmi alapból problémás kártyára váltani a gépem...
Egy i5-3570 és Chieftec 500w CTG mellé menne, gondolom ezekkel nem lesz baja.
-
haddent
addikt
Egyébként volt róla szó, hogy ha a monitor kikapcsol, akkor a vga is leáll és a venti is kikapcsol. Nekem ez referencia karinál (gyári bios) nem történik meg. Miért? Monitor kikapcsol, kari ugyanúgy pörgö
-
Vigneau
félisten
válasz
ZozzHUN
üzenetére
Gondolom, hasonló - akár mezei házi barkács - megoldáson töröd a fejed. Nem rossz gondolat valóban, én így akartam átvinni a GTX 570 DC II hűtőm a HD 7950-re. Aztán elvetettem az ötletet, mert beesett közben a Peter és még a DC II-t is el tudtam adni. Tégy egy próbát és meglátjuk, mire jutsz.

-
daveoff
veterán
válasz
DroiDMester
üzenetére
kipróbálom, úgy ahogy mondod!
-
válasz
daveoff
üzenetére
Hát most direkt át kapcsoltam a gyári bios ra és belőttem 1150/1400 -ra a kártyát fesz hez nem nyúltam hagytam alap 1,250.v on
gpu-z vel LOG -oltam de az kb lószart ér itt a log fájl de ebbe kb csak 850 és 1150 órajelek látszódnak mikor OSD -n volt minden 835, 850, 900, 950, 1000, 1037. 1100, 1120.MHz
szóval ennyit a logolás -ról mert nem képes olyan gyorsan logolni mint váltogat a kártya
Próbáld ki hogy felteszed a kártyát 1150/1500.ra és a power limitet 0-án hagyod talán úgy jobban fogod látni mi történik!
-
BullKoxa
őstag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Lehet van benne valami mert mikor FurMark-al teszteltem akkor ugrált a órajel,de már nagyon régen volt hála neked! Az már a múlt.Hétvégén felcsapom a te Biosodat,remélem nekem 2D-ben nem lesz problémám,mert akkor megy vissza a 7970-s bios,amivel teljesen megvagyok elégedve. Köszönet neked érte
. -
daveoff
veterán
válasz
DroiDMester
üzenetére
nekem monitorozva van és másodpercenként frissít, úgyhogy hidd el nem ugrál. ja és log-oltam is, úgysem ugrált!
-
válasz
BullKoxa
üzenetére
pedig nálad is biztos le kapcsolt alap órajelre, pont ezzel magyarázható hogy a gyári BIOS -oddal jóval kevesebb pontot kaptál 3D11.ben, csak lehet nálatok olyan gyorsan váltogatta a kártya az órajelet/feszt hogy észre se vettétek, főleg ha nem volt minden adat kitéve OSD -re 1.sec -es lekéréssel mert alap állapotba asszem 5.sec en van az msi ab annyi idő alatt meg 10x válthat
Nameg az se mindegy milyen játékkal BF3 alatt nálam se de FC3 és Sleeping Dogs alatt igen!
-
daveoff
veterán
válasz
DroiDMester
üzenetére
Nekem sem ugrál asus gyári boost bios-szal se az órajel, se a fesz, 1,250v-on megy folyamatosan.
-
Macka
veterán
Érdekes, hogy ahol az FC3 és Sleeping Dogs stabil, ott BF3 alatt kifagy...

-
ricshard444
veterán
válasz
DroiDMester
üzenetére
Megy pü
-
BullKoxa
őstag
válasz
Sontir Fel
üzenetére
hello! Magamtól nem tudom feljebb tornászni,ha kapnék segítséget akkor tolnám magasabbra ja és nem K-s a procim.
kockaharcos #14794 : Nincs hozzá serial számom se tehát a főbb adatokat nem látnád ,de lehet rosszul gondolom.
DroiDMester #14809 : Nekem nem ugrált a ( gyári biosal ) a gpu órajele BF3 alatt
-
válasz
ricshard444
üzenetére
Az a kisebbik mert max alul feszeled és akkor csak addig ugrik fel a fesz amit beállítasz!(bár néha akkor is feltola magát még 1,25 .főlé is) a nagyobbik gond az hogy hiába húzod fel a gpu -t PL: 1150.re meg adsz neki +20.% Power Limitet játék alatt akkor is vissza kapcsol alap 850.MHz -re és elég sokszor van mikor fele időt 850.en jár hiába van 1150.re felhúzva pedig FC3 al teszteltem ami ugye eléggé zabálja a gpu -t és ahogy ugrál az órajel a fesz is ugyan úgy ugrál 1,125 és 1,250.v között
-
ricshard444
veterán
válasz
DroiDMester
üzenetére
Szóval annyi a probléma vele,hogy mindig felugrik 1,25V-ra a fesz?
-
ricshard444
veterán
válasz
DroiDMester
üzenetére
Csak,hogy nincs eladó apróban sima,csak Boost

-
válasz
ricshard444
üzenetére
Boost -osat inkább ne (ha nem akarsz mókolt bios al szenvedni) nem rég írtam miért nem OK a boos -t dolog Maradj a Dual-X nél de ne a Boost verziót Vagy te is felteszel rá egy ref 7970 bios-t(amivel nem megy a hdmi más gond nincs vele) esetleg a saját gyártmányomat amiről nemrég írtam
ZozzHUN már leírtam mi volt a probléma: az hogy akár mennyire is vigyázol hűtő cserénél már nem olyan mint érintetlen állapotába(és a paszta se gyári ugye) és arra se adtál választ hogy te mennyire örülnél ha egy ilyen hűtő csere-berén átesett 3-4.napos használt kártyát kapnál új ként teljes áron!
ez alatt értettem a szét gyilkolást hogy a hűtése már nem gyári állapotú -
ricshard444
veterán
Melyik 7950-t vegyem srácok:
Sapphire 7950 Dual X hűtéses Boost vagy VTX X-Edition OC-sat? Az ár ugyanannyi
-
ZozzHUN
addikt
válasz
DroiDMester
üzenetére
Nem akarsz kötekedni, de sikerül.
Baromi nagy eltérés van a dobozok között...
Elnézték ők is, elnéztem én is. Ha ők nem nézik el, akkor nincs ez az egész, ha ez neked nem tetszik, akkor fordulj hozzájuk.
Ahogy látom a "gyilkolás" részt nem tudtad magyarázni, átnéztem azt amit írtam, és ott se találtam erre utaló nyomot, szóval köszönöm, hogy vádaskodsz. Eddig azt hittem értelmes ember vagy, de látom tévedtem. Ha esetleg hozzáfűznivalód lenne a témához, akkor többit priviben. És máskor gondolkodj mielőtt olyat írsz, amit nem tudsz bizonyítani. (Igen, a gyilkolás részre gondolok, nehogy félre értsd...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Suzuki topik
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Házimozi belépő szinten
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Windows 10
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- Hálózati / IP kamera
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Apple Airpods Pro 3 - www.stylebolt.hu - 1 Év Apple garancia - 27 százalékos Áfá-s száma !!!!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4692, 92% AKKSI
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 14 M1 16GB RAM 1TB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
ez a vicc
HD7970 és GTX680 is sok mindenhez... de nem hasznáják ki soha
ez nekik megéri

)