Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- MIUI / HyperOS topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vigneau
félisten
válasz
Vigneau
üzenetére
Érdekes módon nálam nincs MVDDC, csak sima VDDC. Viszont AB-ben volt lehetőség a VRAM feszültségének szabályozására is. Ellenben itt mintha magasabb frekvenciaértékeket tudnék adni azonos körülmények között a VGA-nak, Afterburner-nél az 1500MHz-et már nem igazán bírta a kártya VRAM-ja.
-
mimic1979
aktív tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Azért ebbe van egy komoly proci érték is, de nagyon jól húzható a kártya is

-
wolfman
veterán
válasz
Jani18
üzenetére
De nekem az elég halkak nem elég, az évek alatt megtanultam, hogy ez baromi relatív dolog. Egyik embernek a búgó gép halk, a másiknak meg nem. Annó a 4870-esem windowsban néma volt (icipici szélzaj azért volt), játék közben meg persze rákapcsolt (erős szélzaj), de a venti hangját akkor se lehetett hallani.
Most halk, játék közben is, nincs szélzaj, csak a ventiknek egy alap berregő motorhangja! Tutira veszem hogy nektek is van, csak nektek az már nagyon halk kategória.Cimborám pl. minden komponensre a legnagyobb bordákat vette, procira, VGA-ra Coolink 12-eket rakott erősen leszabályozva, passzív táppal, HDD-re burkolat pakolva, gumin lógatva. Na az ő gépe 100% terhelés mellett is NÉMA! Azt mondjuk már nem akarom elérni, csak jelzem, hogy van akinek a picike is sok!

-
stranger28
addikt
válasz
Jani18
üzenetére
Viszonyítás kérdése. Valaki szerint a Lightning is hangos... Minden eleve nem hangos ventit leszabályoztam annyira a házban, hogy csak éppen elindulnak, és nem a kártya a leghangosabb, hanem a Noctua D14 14-ese. Ezek után mondja nekem valaki, hogy az. Ha meg terheled, megint nem vészes, de akkor már felőlem 100%-on is mehetne, úgyis felsír az összes venti.
-
leonel
aktív tag
válasz
BullKoxa
üzenetére
Sajnos továbbra is probléma van...

Teljesen rendszertelenül - ha 3d terhelést (Heaven, É.index) indítok - fekete képernyőt dob rögtön az elején és még resettel sem tér magához.
Most áttettem a táp egy másik ágára a vga-t -azóta sehogy nem tudom beindítani a rendszert...
Most ki kellene szűrnöm, hogy a tápom adta meg magát vagy a vga
-
BullKoxa
őstag
-
wolfman
veterán
Némileg eltérő téma, de még annyi, hogy Ti milyen 9cm-es PWM-es ventit ajánlotok a VGA-ra? Én a Coolink SWIF2 92P és az Arctic Cooling F9 PWM között vacilálok.
Egyéb ötlet?
-
Enclave
aktív tag
Én azt nézném meg először is,h. melyik minidp-be van dugva a monitor minidisplayport-os kábele.
Nálam közvetlen a hdmi melletti minidp volt a nyerő, nem a távolabbi.Majd csak a monitort rákötve gép bekapcs. és win7 alatt ccc-ben beállítani,h. a monitor legyen az elsődleges.
Kikapcs, tv ráköt hdmi-vel majd bekapcs, így elvileg a monitornak kéne képet adnia, tv-nek nem, majd ccc alatt beállítani a megfelelőt és ekkor képet adnia a tv-nek is. (amúgy nem tudom ez milyen eredményt fog adni, ugyanis a kijelző klónozásához ugyanolyan felbontásban kell lennie mind2 kijelzőnek, hogy kiterjesztett(?) asztal használható-e eltérő felbontással, ebben nem vagyok biztos mert ezt sosem néztem...)
Nálad szerintem valami az elsődleges monitort illetően elállíthatódott majd lehet aminek képet kéne adnia, nem bírja a felbontást vagy valami más beállítást... Bár ekkor ezt illene kiírnia a kijelzőnek

-
leonel
aktív tag
Sziasztok,
Kis segítséget kérnék.
Vapor-X 7950 boost biosban 1,25v ír ki a Trixx alap fesz-ként.
Ráhúzom a +20% power tune-t és a monitorozás szerint időnként ellövi 1,49V-ig.
Terhelés nélkük egész 0,9V-ig visszaveszi.
1090Mhz fölé nem megy Gpu clock. Viszont időnként élmény index és dx11 alatt eldobja a képet és csak 3 perc áramtalanítás után lehet újra indítani a gépet.Sima bios állásban 0,975V az alap fesz - de ha nyomok egy Resetet a Trixx-ben felteszi 1,25V-ra.
Itt sem megy 1090Mhz felett a Vga és szintén dobálja a feszültségeket elég széles tartományban.AB-t feltettem:
Alap Bios
Fesz: 1,187V
Power Tune: +20%
1110Mhz-nél tartok és gyönyörűen lefutott a dx11.
Viszont nem veszi vissza a feszültséget, de felfelé sem szabadul el.Bocsánat ha evidenciát kérdezek -annyira nem vágom a témát- de ilyenkor mi van?

Ez normális?
-
Vigneau
félisten
válasz
DroiDMester
üzenetére
Itt mekkora a GPU/VRAM frekvenciahatár? Afterburner-ben 1100/1575 - mint a CCC-ben -, de mivel a TrixX nem képes monitorozni - vagy bővült már ezen a téren, csak nem tudok róla? - így AB-vel húzom a Sapphire VGA-m. Érdekes módon ez lekezeli a VRM-et, miközben a GPU Tweak nem.
Ahogy elnézem, nekem is hasonló VGA-m van. Doboz, kivitel stimmel (ellenben sima, nem OC és nem is Boost verzió) - csak én OEM-ként kaptam full dobozosként és ott nem láttam az Általad is keresett verziószámot.
wolfman:
Az én akkori VGA-m négyes volt, nem ötös. De az elképzelésed stimmel, no meg a neten is lehet találni képeket a rendhagyó ötös kialakítású VGA csati színkiosztásáról. -
wolfman
veterán
válasz
Vigneau
üzenetére
Vagy ez: 4 pin vga Y connector
Akkor te is azt csináltad amit én akarok és neked is 5-ös csatlakozód van a VGA-n, ugye? Viszi a ventiket rendesen?
-
wolfman
veterán
válasz
stranger28
üzenetére
már csak 2db 4 pin to 4 pin vga adapter kell

Érdekes ez hogy a két ventinek külön méri a fordultát, de szoftveresen meg csak az elsődlegesét mutatja. Értelmetlen. -
wolfman
veterán
válasz
haddent
üzenetére
Megoldásnak megoldás, de elképzelve picit körülményes, bár mi nem az!?

Találtam időközben egy oldalt, hátha mást is érdekel. Pont ezt ügyködi egy gyerek, csak nem 7950-es ATI-val, hanem GTX580 GeForce-al.
DirectCU2 fan pinouts -
haddent
addikt
válasz
wolfman
üzenetére
Nem hinném, hogy azonos színnel mást jelölhetnének.. De egy ötlet: mi lenne, ha a 12V és a 0V egy külön tápot kapna, pl.: molexről, és az rpm érzékelőt meg a pwm -et kötnéd csak a vga -ra, így teljesen kizárva az eshetőséget, hogy túlterheled, és így aztán ipari ventiket is rakhatsz rá, nem számít hány A hány V -on.
-
wolfman
veterán
Nem találtam jobb képet:
DirectCU2 hűtő ez a V1 szerintemItt látszik, hogy a két ventilátor csatija belemegy egy-egy adapterbe, aminek a vége találkozik egy 5 pin-es dugaszba, ami gondolom úgy van, hogy:
2db 12V (a két ventijne egy ágat terheljen)
1db föld
1db ford. szám érzékelő
1db pwm
Ha lecserélem a ventiket, akkor elég lenne egy "4pin fan to 4pin vga fan" adapter is, feltéve hogy létezik ilyen. A kiosztásokat nem hiszem hogy variálják, szabvány sorrendnek kell lennie, de majd utána nézek. -
wolfman
veterán
-
gombcomp
senior tag
válasz
wolfman
üzenetére
Szerintem nem létezik olyan átalakító.Készíteni lehetne,de honnan deríted ki,hogy az egyik csatlakozó
pontjai hogy felelnek meg a másiknak.(a táp + - biztos egyértelmű).Nem tudni,hogy a kártyán lévő venti
vezérlő kibirja e a nagyobb terhelést (amper),és milyen feszültségtartományokat tud kezelni.
Sajnos ez nem csak "picike lyukak és csavarok" kérdése.
Csak óvatosan! -
wolfman
veterán
Elhatároztam, hogy lecserélem a gyári ventiket Coolink SWIF2 9cm PWM-re. Majd letöröm róla a keretet, fúrok rá picike lyukat a csavaroknak.
Kérdésem a következő: Létezik olyan átalakító, ami sima 4tűs venti csatlakozót alakít át 5tűs kicsi VGA csatira??? rafkós
-
wolfman
veterán
válasz
ricshard444
üzenetére
Az emberi természet olyan, hogy ha egy gyártó egyik szériából való terméke nem jó, akkor minden utánalévőre ráhúzza a "szar" plecsnit. Még én is, bevallom.
Szoktam embereknél gépet szerelni, hogy lassú, sz@r, kiakad, lefagy, újraindul stb. és jelentős részüknél AsRock lap van, kerülöm is őket, pedig az újabb cuccaik már állítólag kinőttek ezen hibákból.
Meg volt nekem régen Gigabyte alaplapom, azzal is minden bajom volt. Utána lecseréltem ASUS-ra és láss csodát, minden kellemetlenség megszűnt. Azóta is csak ASUS.
OFF végeHogy én is véleményt mondjak az ASUS 7950DCU2T V2-esemről. Ugye említettem, hogy a ventije hangos, közben cimbim átjött és mondta,hogy ez bizony golyós csapágyas venti lesz, azok ilyen kerregősek. Hát fasza. Viszont fél óra Borderlands2 után se lett hangosabb semmivel, meg persze 52fok volt a max hőmérséklet amire felkúszott. Azért tervezem majd a lecserélésüket. furmarkokat és egyéb E-pénisz növelő programokat nem használok. Nekem az is elég, hogy elindítok egy játékot és minden beállítást a plaonig húzva megy akadásmentesen!

-
ÁdiBá
veterán
Egy valamit nem érték, vásároltam a monitorhoz egry display port kábelt aminek az egyik része mini, azt dugtam a kártyába, másik csatlakozó része pedig sima. A fullhd tévé Hdmire van dugva. Valamit állítani kellene a videokártyán? A tévé csak a windows 8 ig ad képet, ahogy bejön az asztal kikapcsolja magát sima háttérvilagitaskent, nem írja hogy nincs jel, monitor meg végig ezt csinálja. Ha kihuzom a kábelt mint két kijelzőn azonnal bejön a kép.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
peterm711
üzenetére
Én is azt hittem. De bekell vallanom. Zabálja a gépet. Kiprobáltam a CrySis2, Metro2033, StarCraft2.
Egy kártya már kevés lenne teljesen maximum beállításhoz. Így is néha megkostolom a 30-40 FPS.
Úgy hogy nem vicc ez a WQHD felbontás. Kell alá vas. De a látvány mindent megér.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
daneeeeee
üzenetére
igazából nem az eredményre (hogy mennyire jó) vagyok kíváncsi hanem arra hogy 1,30.v al megy 1270/1600(igaz a ramot nem néztem még feljebb valószínű még menne ez is feljebb) mennyire számít átlagos vagy valamivel jobb mint az átlag

amúgy az Asic Quality -m az 62,7.%(tudom ez nem jelent semmit)megnéztem mind a 2.bios egyforma tehát 925/1250.et állít be mind 2 BIOS -al igazából az zavar hogy tuning esetén is ugrál a GPU órajel 850=>felfelé épp amennyire állítom egy olyan BIOS -t akarnák rátenni amiben nincs BOOST és legyen FIX ha tuningolom ne állítgassa magát a terheléstől függően! Amúgy gyárilag az 1.es BIOS on volt a kapcsoló akkor azt mondod hogy a 2 -est lehet felülírni?
-
daneeeeee
aktív tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Most őszintén szerinted mennyire számít jó eredménynek egy 10k feletti P score egy HD7950-től ráadásul egy Lynnfield-et használsz.
Szerintem elég jó!
Más: Amiben most van a bios kapcsoló az az alapállapot, a másikat lehet felülírni. (ha még eddig nem nyúltál hozzá)
-
Sziasztok!
Múltkorában érdeklődtem nincs-e valakinek?
Sapphire 11196-16-20G HD7950. karija
Bátorkodtam megvenni így hogy senki semmit nem mondott akkor most véleményt kérnék mennyire számít jó eredménynek egy 7950 -től az alábbi képen látható eredmény!
Több feszt nem akartam már adni neki(egyébként 1,382.v ig engedné)
Valamint a Boost alatti fesz az 1,21.v, egyébként 1,081.v alapfeszen 1150.körül van a vége a GPU -nakÉs egy olyan kérdés nem volt még DUAL-BIOS -os kártyám melyik bios az amit lehet felül írni az 1 -es vagy a 2 -es?
-
válasz
ricshard444
üzenetére
Mint már mondtam, nem kell egyetlen Giga usernek sem a szívére venni, a saját preferenciám által van nálam hátrasorolva, ennyi.

-
tom_tol
addikt
válasz
ricshard444
üzenetére
-
válasz
ricshard444
üzenetére
Én nem is mondtam.
Ha nem érdekelne a tuning simán venném mivel nagyon halk. -
válasz
pmheros
üzenetére
Ki is mondtad a varásszót, ref. a matricázáson kívül nem sok köze van a Gigához....

És nem mondtam, azt sem, hogy az összes Giga szutyok, csak a 68XX-es fiaskó, most a voltage lock, a fantasztikus batmobil hűtő és társai okán én speciel az utóbbi 2 évben kerülöm őket vga terén, ennyi.

-
tom_tol
addikt
itt egy lista az általam kipróbált 7970 karikról
léggel
Power Color ref. 1360/2020
Sapphire ref. 1335/1980
MSI Lightning 1315/1900
MSI Lightning 1290/1900
Asus ref. 1260/1900
MSI Lightning 1260/1850
Asus DC2T 1190/1800 ez csak azért végzett ilyen előkelő helyen mert nincs több másik karim
Lightning karik is szépen szórnak
a hűtéshez csak annyit hogy igaz hogy a ref. kari hangosabb de ha komolyan tuningoljuk a Lightning kártyát azt is fel kell tekerni és akkor már majdnem mindegy mert az is igen hangos tud lenni
Gigabyte vga-t én sem vennék
-
válasz
ricshard444
üzenetére
Melyik verzió, mert az OC-s vrm hűtése nem valami acélos.

-
válasz
ricshard444
üzenetére
Nem lehet feszt emelni annál se.
-
válasz
ricshard444
üzenetére
Semmi, inkább nem általánosítok. Maradjunk annyiban, hogy szubjektív tapasztalatom alapján eléggé negatív kép alakult ki a gyártó termékeinek minőségét illetően az elmúlt 2 évi felhozatal alapján, Én így saját felhasználásra inkább kerülöm őket egy darabig.

-
daneeeeee
aktív tag
-
-
daneeeeee
aktív tag
Srácok, nem tudom találkoztatok-e már ezzel. Jó ajánlatnak tűnik

-
SSJmeszes
senior tag
válasz
laca000
üzenetére
huhh ember.. tényleg hagyjuk rá... milyen milliárdokról irkálsz most?
Van ami kihajtja a CF et 1080p. n is! De aki CF et vesz, az úgyis gondol a jövőre, vagy túl tesz rajta, mert kell neki az új generáció. Még most per pill éppen talán elég, de annyira nem biztos, hogy ne essen be egyes játékokban az FPS annyira, hogy zavaró legyen... egyébként meg 7970 ről beszélünk, és 1920x1080! -
A példaként említett ref. karim pedig nem volt gyári hibás, a 2 csere 3 évre lebontva volt, kb. évente lett új kártyám. Gyári hibásan eddig nem húzta volna tökéletes működéssel."
Mivel 7970/7950-ről beszélünk, ami nem lehet 2 éves, vagy több, ezért az ilyen jellegű információk jelen esetben irrelevánsak.
Én már az elején, mikor rávágta, hogy neki ebből a ref szériából 3 volt sorozatban hibás, éreztem a kamu szagot, de nem akartam nagyon megkaparni a dolgot. Úgy látszik nem is kellett. A nagyotmondás gyakran önellentmondásba keveri az embert.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Vagy ha azon 3 példányt random, más típusú refekre értette, akkor teljesen irreleváns, mivel itt konkrétan 7970 ref. vs non ref kártyák közti különbség, vásárlási igény eltérésről volt szó...

-
-
SSJmeszes
senior tag
válasz
laca000
üzenetére
TE dolgod, hova teszed a pénzed.
És legyen a másik dolga, hogy ő hova teszi a saját pénzét... Senkinek semmi köze a másik anyagi és körülményi helyzetére. Maradjunk ennyibe.Te kezdted el ezt az anyagi dolgot, de nem is értem, hogy minek és miért és hogy kinek?
Egyébként meg a nem cigizem/iszom el nek, csak gondolj bele nem kicsit van értelme...
-
pityu8611
tag
Teljesen megértelek!!
engem is sokszor cikiznek melóba h "hülye kocka" meg "elbaszod a sok pénzt a gépre",de nem iszok,nem cigizek!Az persze elfogadott dolog a mai világban h hétvégente több tízezer forintot buliznak el!és persze az ivás meg a bulizás az értelmes dolognak számít ma!! -
laca000
őstag
-
ffodi
veterán
válasz
haddent
üzenetére
Nem meggyőzni akartalak, csak leírtam a véleményem, és rávilágítottam arra, ami nagy valószínűséggel téves információ.
A mostani mondandód elejét az előbb megválaszoltam, de most is ugyan azt a lényegében fals dolgot írod.

Egyébiránt pontosan értem, hogy mire gondolsz. A NYÁK áttervezésének általában két oka lehet (ebben az esetben), überbrutál tuningtermék létrehozása, vagy költségcsökkentés. Sajnos általában az utóbbi szokott lenni a fő szempont. Az MSI Lightning, ASUS DC2 stb, nem ez a kategória, és erre nem is mondtam, hogy jobb vagy nem, amit sokszor kategorikusan ki sem lehet jelenteni.
Többrétegű nyák?
Eszerint a ref, max 2 oldalas, a tuning nem refen, pedig a GND és a tápvonal már külön van véve a többitől, vagyis az 4? Ez butaság, már ne is haragudj."Egy ilyen, tényleg, valósan újratervezett pcb -s, megbízható gyártótól kikerült vga nem igaz, hogy nem jobb, mint egy ref."
A kérdés az, hogy miben? Ha a hűtés hangerejét vagy hatásfokát nézzük, akkor valószínű sok esetben jobb a nem ref, mint a ref, bár az utóbbiban nem mindig. Ha a tuningpotenciált nézzük szobahőn, akkor nemhogy egetverő, de általában nem sok különbség van egy ref és egy nem ref között (7970 és 7950-ről beszélünk ugye). Az extrém tuning már más kérdés, ott nyilván jobbak a "direkt" erre tervezett vga-k.
"A példaként említett ref. karim pedig nem volt gyári hibás, a 2 csere 3 évre lebontva volt, kb. évente lett új kártyám. Gyári hibásan eddig nem húzta volna tökéletes működéssel."
Mivel 7970/7950-ről beszélünk, ami nem lehet 2 éves, vagy több, ezért az ilyen jellegű információk jelen esetben irrelevánsak.

-
wolfman
veterán
Üdvözlet!
Ma érkezett meg az ASUS Radeon 7950 DCU2T V2-esem. Sokaktól olvastam, hogy ez bizony nagyon jó hűtő az ASUStól, baromi halk. Na kérem ez minden csak nem halk! Olyan mintha a szomszédba menne a mosógép. Sok falon át jövő, tompa, mély centrifuga üzemmód hang! Jó, persze nem vészes, a Gigabyte Geforce 9600GT után halk, de nekem picit zavaró a kerregő mély hangja!
Lehet a ventiket le fogom cserélni rajta -
haddent
addikt
Ok, természetesen nem muszáj egy állásponton lenni velem, és én is értem amit te írsz, de továbbra sem győztél meg, még te sem. Igazából te sem (mintahogy ezekszerint én sem) tudtál semmi olyat írni, ami örök igazság.
Kondik esetén arra gondolok, hogy nem sima szilárd, hanem azon belül is valamivel felsőbb kategóriájú, spec. kondi.
Fetek lehet, hogy van ahol ugyanaz, de azért sok esetben nem. (És ahol ugyanaz, ott is általában több fázist kap, ezáltal kissebb terhelés jut egyre, így kevésbé "rongálva" azt).
Fontos leszögezni, hogy én kifejezetten non-ref. hűtős, non-ref. pcb -s dolgokról beszéltem. Most a PCB átszínezése, meg a szövegek újranyomása nem custom pcb, majd ha szépen áttervezték az egészet, mint ahogy azt sok esetben az Asus, Sapphire, MSI stb.. .teszi is, erősebb, több fázisú VRM, eleve jobb minőségű, többrétegű nyák, stb... (Sokszor látni ref. karikon, hogy lenne hely még ennek-annak, de kihagyták, mivel "felesleges".)Egy ilyen, tényleg, valósan újratervezett pcb -s, megbízható gyártótól kikerült vga nem igaz, hogy nem jobb, mint egy ref.

Valószínű félreérthetően írtam le a dolgokat, és nem kötöttem ki, hogy miről is beszélek (teljesen újratervezett...). Ha így sem értessz/értetek egyet, akkor sajnálom, de akkor hagyjuk is abba, mert nem fogjuk tudni egymást meggyőzni.
A példaként említett ref. karim pedig nem volt gyári hibás, a 2 csere 3 évre lebontva volt, kb. évente lett új kártyám. Gyári hibásan eddig nem húzta volna tökéletes működéssel.
-
SSJmeszes
senior tag
válasz
laca000
üzenetére
Valamit nagyon félre értettél.
Itt nagyon nem a zsetonról volt szó. Ebbe ne menjünk bele, kinek mire telik, mert nagyon felesleges.Annyit akartam írni, hogy egyik másik játéknál igencsak megfogja hajtani a CF et a 2560x os felbontáson!
Ennyit akartam írni. De te valamiért nagyon elkanyarodtál az anyagiak fele.ÁdiBá: Na itt a példa. Ha jól emlékszem, akkor 1080p. n is igen csak hajtotta a CF et 99% on...
-
ffodi
veterán
válasz
haddent
üzenetére
Hmm.....alapvetően én sem értek veled egyet. Rendben van, hogy nem ref. "párti" vagy, de vannak dolgok amik egyszerűen nem igazak.
"......non-referencia NYÁK is jár hozzá, ezért sokkal jobb minőségű alkatrészekkel van szerelve"
A ref. kari is nagyon korrekt minőségű alkatrészekkel van felszerelve. Ez a kijelentés maximum 1-2 speciális vga-ra lehet igaz, pl. MSI Lightning.
"A Vapor-X VRM -je például 120C -ig mehet simán, míg a referencia valószínűleg ott halna meg helyben 100C -nál. "
Ez sem igaz. A DirectFET-ek például a legtöbb nem ref esetén ugyan azok, mint a ref.-nél. Sőt vannak gagyi OC verziós kártyák, ahol ezen spóroltak is. Referenciaként egy datasheet. A tápellátást tekintve alapvetően annyi eltérés lehet, hogy nem 6 fázisú, hanem 7 vagy 8, esetleg több. Ezt a különbséget levegős (esetleg pozitív vizes) tuningnál tekinthetjük szinte semmisnek.
"........a hűtés (referencia) esetleg lehet néhol hatékonyabb, de sokkal hangosabb, sokkal hamarabb bedöglik"
Az, hogy hangos igaz az igaz, de ha bedöglik ott a 2 vagy 3 év gari........(egyébként sem lehetett nagyon hallani ilyen jellegű problémákról)
"........és a fetek, kondik stb... is sokkal szarabbak egy ref. pcb -n, "
FET-eket leírtam. Kondik esetén mire gondolsz? Mert ez érdekelne. Alapjában véve mindegyik vga-n jó minőségű szilárdtest kondik vannak, amik szinte örök darabok. Egy-két esetben max ráírják, hogy ultra giga mega low imp+esr, de azt meg is fizeted szépen, és már nem egy árkategóriáról beszélünk.
"....szétment 1 kondi, hangos volt, nem lehetett húzni. (Mindez 3 karival, 2x lett cserélve gariban)"
Ezek alapvetően gyári hibás termék ismérvei. Mindig kifoghat az ember rossz szériát, néha többször is. Éppen ezért ilyen szinten elég elhamarkodott dolog általánosítani. Illetve, ha nem lehetett húzni, az nem hiba, mert általában ezt senki sem garantálja egy ilyen terméknél, hogy lehet.
-
haddent
addikt
válasz
ricshard444
üzenetére
Persze, az enyém egy extrém eset volt, és már régebben is történt. Ettől még szívesen megnézném, hogy egy non-ref. kari meg egy ref. kari mit művel 5 év használat után. Na nem azért, mert bárki eddig használna 1 vgat, csak ha húzod, akkor rövidül az élettartam, és nem mindegy, hogy 1.5 évet vagy 10-et vágdosol magad alatt

-
ÁdiBá
veterán
Neki esek szépen a játékoknak. Elkezdtem őket tesztelni mit tud a CrossFire. Mai nap jött meg a Iponból rendelt DELL U2713HM monitorom. Brutális szép képe, színe van. Eszméletlen...
Egy két játékra különösen kiváncsi vagyok 2560x1440 felbontásban. -
Löncsi
őstag
válasz
stranger28
üzenetére
Itt csak zsenik vannak, te vagy a buta, képzetlen mert nem tudod, hogy a K3370SXIZÉ processzor mennyire gyors!
-
haddent
addikt
válasz
lineage2
üzenetére
Na így már lehet gondolkodni (feljebb írtad a dolgokat..). Szerintem jövő ilyenkor, full hd -ban, kimaxolva még minden játék menni fog 30+FPS -el, ez szinte boritékolható. Nálam ez az abszolút alsó küszöb, ez megszokható (pedig nem szar a szemem, simán megmondom neked 10ből 10x, hogy az 100, 200 vagy 500FPS -e ott a kijelzőn..) nekem. Ez azért elég pesszimista jóslat az eddigiek alapján, reméljük a legjobbakat. Más: full hd -ban, normál részletesség körül 2-3 év szerintem megintcsak teljesíthető kéne legyen...
A 7950 természetesen sokkal erősebb a 7870 -nél, így a CF 7950 > CF 7870 is ...Jó tervnek hangzik az, hogy jövőre még egy 7950, bár én sem kedvelem a CF/SLI -t, ezért én inkább el fogom adni, és veszek egy új generációs 1db karit, és még lehet, hogy kevesebbet is költök majd mint te.
Új hozzászólás Aktív témák
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 1TB Nvme SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27UP850K-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- Lenovo ThinkPad // T - Széria // X1 carbon // X1 Yoga 2-in-1 // és a többiek... 3-12. gen.
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Csak óvatosan!
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)