Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Gondolom, hogy megtartsa a képarányt. Furán nézne ki a film 2X-es szélességre nyújtva, nem gondolod?

Azért középre rakja, mert gondolom Eyefinity-vel egy megjelenítőt csináltál belőlük. Sima multimonitornál mindig csak az egyikre teszi a filmet emlékeim szerint teljes képernyőben. -
HSM
félisten
válasz
abridabri
üzenetére
Átlagosan 120W VGA terhelésen ezek a hőfokok gyalázatosan rosszak, kb. 50-60 fok között kéne tartsa a Peter, ha:
-rendesen van felszerelve
-rendesen szellőzik a ház
-normális ventiket tettél rá (nem kell azért turbinákra gondolni)
+1 bónusz user error lehetőség, ha nem megfelelő a GPU-keret a Peter típusához. -
válasz
abridabri
üzenetére
Nekem még a régi Peter 79xx edition volt a 7950.emen, de 1300/1600@1,285.v al se ment fel 60.fokig se a gpu se a vrm! Keress rá a hsz.eimre linkeltem rengeteg tesztet!
Nálad alap órajelen még 45.fokig se lenne szabad felmennie, nem 70-80.ig!
Vrm en nincs akkor rendes hűtésed, a gpu.ra pedig nem fekszik fel rendesen!
Lemerem fogadni hogy most a gyári dualx hűtéssel se megy fel fc4 alatt a gpu.m 80.ig, Alapórajelen!
-
nincs itt semmi error . nincs 2 honapja hogy raraktam a Petert, AC mx-4 pasztaval . haz szellozik termeszetesen.
elol 12 centi venti be, hatul 12 centi kifele .
Peteren 2x 12centis.
oldallapon 12 centis VGA ra nezve .
De mas jatekokban nincsenek ilyen brutalis hofokok. Cs: GO ban pl 65 fokos max .
BF4 ami meg jobban izzasztja,de ott is max 70/80.
Valamit tud ez a Far Cry4
-
-
-
HSM
félisten
válasz
KAMELOT
üzenetére
Nalátod... Fegyver nélkül mész háborúba, ha nincs jó felszerelésed. Ilyeneken is múlik, hogy te lövöd le, vagy ők téged. Bevallom neked, 45FPS-el ha a fejem tetejére állnék is többet halnék, mint amennyit ölnék, 60hz/fps nálam az abszolút minimum, azalatt rendesen célozni se lehet, nemhogy lelőni bárkit is, aki tud játszani...

Elég bőven toltam főleg BF3-ban orosz hardcore szerókon, nem viccelnek a srácok, ez tény, de jó felszereléssel, jó taktikával lehet nekik kellemetlen pillanatokat szerezni.
Szívesen játszanék veled egyet, de sajnos eladtam az asztali gépem anyagi okokból.
Úgyhogy legfeljebb a profilom tudom megmutatni: [link] -
HSM
félisten
Hát ezaz... Több FPS-el jobban kéne mennie a játéknak, ehhez képest "csak nem rosszabb". Ez elég gyenge.
Én amit biztosra tudok, hogy Mantle alatt 72Hz-en olyan szinten lehetett osztani a killeket BF4 Mantle-ben, ami azelőtt DX-ben elképzelhetetlen volt. Olyan direkt lett a játék, ami egyszerűen imádnivaló volt. Soha olyan jót nem lövöldöztem még semmiben. Ehhez képest 5-ös prerenderer, borzalmas gyengén hangzik, ha mondjuk 40%-al több FPS-t hoz is egy zöld 900-as (nem hoz) még akkor is annak nagyobb a lagja, mint az AMD-s DX-nek a 3-al. Ehhez képest meg a Mantle, oh...
A saját statisztikámon is igencsak visszaköszönt, minkor a 290-el a DX-es 80-100FPS-ről átváltottam Mantle-ra, viszont maxra húőztam közben a grafikát is, így lett 70-90FPS, és igencsak jobb statjaim lettek, az élmény is igencsak jobb lett...No, meg mondjuk ami szerintem nagyon nem mindegy, milyen monitorral, egérrel játszol. Nálam 72hz-en megy az amúgy is minimális input lagú Dell P2424H és az egerem is 500hz-es. Ezen a szetten igencsak átjöttek a különbségek...
-
ffodi
veterán
Csak sejtem mire megy a találgatás, de.....
Kétségtelen, hogy a 290x jó választás még mindig, főleg jó áron, nekem volt (sőt még meg is van), és most jelenleg zöld van, így látom a gyakorlatban a különbségeket. Lehet itt dobálózni ezekkel az előre renderelt frémekkel, de én nem tapasztalok belőle semmi differenciát (mondom úgy, hogy esetenként komolyabban játszok FPS-sel pl, ahol ez bizony sokat "számítana"), csak azt látom, hogy több fps-em van DX-ben, mint AMD-vel Mantle alatt. (jelentősen...)

-
Apollo_21
addikt
Nincs már, de úgysem járnék jól mert tegnap piszkáltam a biost a gyári értéket és feszt próbáltam a 280X-emhez közelebb lőni...gondoltam ha külső progival elérhető a gyári 925/1375 helyett az 1000/1400 akkor nemlesz gond ha ezt a biosában is átírom..de lett
Azóta win betöltéskor kékhalál
-
Apollo_21
addikt
Sziasztok!
Ha a vga-m valszeg bios hiba miatt kékhalált dob azonnal..kivétel ez alol csökkentett mód..akkor van rá lehetőség hogy ráflasheljem az eredeti bios-t? csökkentettben ugye nem lehet rendszergazdaként nyomulni..ezt épp most próbáltam
És atiwinflash ez pl ez kellene. 7970ről lenne szó. -
fanti
addikt
Búcsúzom a klubtól, Malibutomi MSI 290X Lightning kariját vettem meg. Még ugyan pár napot várnom kell rá, de sikerült meglépnem a cserét.
-
Borisz76
nagyúr
Mennie kell VGA + DVI kimeneteken a 2 db monitornak.
A Videó-kártyád tipusára keress rá és nézd meg a spec. között , hogy mekkora max felbontást és milyen frissítési frekvenvián tud.
De WIKI szerint mennie kell :
he same VGA cable can be used with a variety of supported VGA resolutions, ranging from 640×350px @70 Hz (24 MHz of signal bandwidth) to 1280×1024px (SXGA) @85 Hz (160 MHz) and up to 2048×1536px (QXGA) @85 Hz (388 MHz).
-
Borisz76
nagyúr
Most éppen nem de korában 2 db FullHD kijelző volt rákötve :
1. Samsung 55"-os TV /HDMI
2. Dell monitor /DVIJelenleg csak a TV van rákötve.
Konfig :
Ház: Cooler Master HAF XB
Táp: Enermax Revolution 87+ 650W
Alaplap: GIGABYTE GA-Z77X-UD3H
CPU: Intel Core i7-3770K ( 3.5 - 4.0 GHz )
Hűtő: Noctua NH-D14
Memória: Kingston HyperX DIMM 16 GB DDR3-1600 Quad-Kit
VGA: SAPPHIRE Radeon HD 7970 VAPOR-X GHz Edition
SSD: Samsung 840 Pro series 2,5" 256 GB
HDD: 6x4 TB + 6x2 TB
Egér: Logitech Gaming Mouse G500
Webkamera: Logitech HD Pro C920*
Monitor: Dell UltraSharp U2312HM
TV: Samsung UE55F6470SS -
GAbre
veterán
Valaki használ(t) már több monitort ezzel a kártyákkal?
-
AeSDé Team
őstag
válasz
Habugi
üzenetére
Hehe, mégis kezd tetszeni ez a kártya
1,4V-el simán megy a legtöbb játék, de a youtube videóknál csíkos lesz a kép és befagy a rendszer. 1,5V-al már jó mindenhol 
Érdekes hogy a memória mellett a GPU is túl van feszelve, 1257mV-ot kap gyárilag, de ha leveszem a minimális 1188-ra akkor is bírja a terhelést.Van itt még ilyen hogy VDDCI, rákerestem és ez is a VRAM-hoz köthető. Az alap beállítás 875mV, ezt érdemes piszkálni valamerre?
-
Habugi
addikt
válasz
AeSDé Team
üzenetére
Hát igen, akinél állítható a vram fesz...

Nagyon sok ASUS 280X tulaj irigykedhetne most rád, egyébként nyugodtan leveheted 1.5V-ra legalább.
280X-eknél is egyedül az ASUS agyréme az 1.6V (talán a Toxicon kapnak még 1.6V-ot, de ott hűtve is van mindegyik..).Így 1450en, 1.5V vagy alacsonyabb fesszel egy nagy lépést tettél előre a probléma orvoslásával kapcsolatban!

-
AeSDé Team
őstag
válasz
KAMELOT
üzenetére
Nem akartam kis lépcsőkkel kezdeni, hanem levettem egyből GPU Tweak-ben a minimumra: 1,4V és 5800Mhz.
Ami kiderült: ilyen alacsony fesszel is simán fut az összes játék. Azt viszont nem tudom hogy a hiba előjöhet-e így is, egyenlőre még nem jött elő.Miért ne piszkáljam? Ha vissza veszem az csak nem okoz majd gondot.
-
KAMELOT
titán
válasz
AeSDé Team
üzenetére
Én a memória feszültséget nem babrálnám! Hadd úgy!
-
KAMELOT
titán
válasz
AeSDé Team
üzenetére
Tedd 1500Mhz a memória órajelet!
-
AeSDé Team
őstag
A memória órajelet az Asus szoftverében 5800Mhz-ig lehet visszavenni, ehhez mekkora feszültség ajánlott? 1,6V az alap.
Közben újabb játékot találtam ami kiakasztja: AC Unitiyban pár óra játék után nagyon dúrván előjön a hiba, pedig a memória csak 6300Mhz-en ment. Ki fogom próbálni 5800-al is plusz a feszültséget is lejjebb veszem majd.Gariztatással várok még 2 hónapot, nem akarom hogy esetleg a téli szünetbe lógjon és kártya nélkül maradjak pont akkor amikor ráérek játszani

-
KAMELOT
titán
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Az a 430-as táp gyenge lesz! Legalább 550W minőségi tápot vegyél! Minek ilyen kártya ha alulvfeszelve akarod használni? Hadd úgy alapon és kész vagy tuningold, de erősebb táp mindenképpen fog kelleni!
-
asaca
tag
válasz
AeSDé Team
üzenetére
Szia!
Nekem is ez vlt 1x.Ugynézet ki mintha tul lenne huzva a mem.
Mondom behalt a kártya.De csak nem volt kedvem gariztatni.Hosszas keresgélés után 1 pici por cica be volt szorulva vrm és a hütö (közéközépen) közé.Kifujtam és azota is jó.Gigabyte 7950. -
Dark KillerX
addikt
Urak vajon elég egy 12V-os ágon 360w-ot leadó táp ( Be Quiet Pure Power) egy Asus 7970 top alá és egy Fx6300 alá,vagy nézzek vmi erősebbet?Nekem kicsit visszábbvéve az órajeleket alulfeszelve is jó lenne a kari
-
X Factor
addikt
válasz
fasterware
üzenetére
Nyugodtan hagyhatod +20%-on.
A meglátásod jó, annyi történik h. eléri a tdp limitet és pillanatra vissza veszi.
-
fasterware
aktív tag
Sziasztok.
Olyan kérdésem lenne, hogy az msi afterburnerben lévő power limit kitolása + 20 % - ra okoz e valamilyen kárt a vga - ban ?
Azért érdekelne, mert bizonyos játéknál ( crysis 3, enemy front ) néhányszor hirtelen leesik a vga terheltség, ilyenkor az fps is drasztikusan csökken, gondolom a tdp limit leszabályozza a kártyát.
A vga Gigabyte HD 7950.Ha esetleg nem túl egészséges kitolni + 20 % - ra a tdp limitet, mi az a max érték ami biztosan egészséges még a kártyának ?
-
Petyyyyy
addikt
-
Jamba1
újonc
válasz
X Factor
üzenetére
Újraindítás kellet neki de az a fajta amikor kikapcsolod és újra be... Most úgy néz ki hogy megy működik..Igazából 2 3 jutyúbos videóval le tudtam tesztelni a régi driverrel (14.9) mert kb a második videó indítása után már kúszott fel a hőfok 60 fok fölé ami kb 4-5 perc....a mostani driverrel (14.4) meg ugyan azokkal a videókkal nem megy 48 fok fölé viszont ott még csak 29%-on megy a venti...Igazából nem értem mi befolyásolta ezt a változást....???
-
Petyyyyy
addikt
Hajónapló, 1349. bejegyzés:
Visszatért az IDLE órajel ugrálás.
Délelőtt kicsit utánaszaladtam újra, hátha találok valami új, bevált módszert ennek megszűntetésére. Természetesen semmi eredmény. Indítottam viszont egy keresést arra, hogy mivel tudom megnézni mi pörgeti a GPU-t. Ennek eredményekét találtam a Process Explorer nevű programot.
Az a csúnya Rainmeter volt a ludas.
Egy egészen kicsit megnyugodtan és egy egészen kicsit értetlenkedve állok a dolog előtt. Nem gondoltam volna, hogy ez a p.csköszörűnyi program okozhat ilyen erőforráshasználatot. -
Jamba1
újonc
Lecseréltem a 14.4 es verzióra de minden maradt úgy ahogy volt...nem reagál a kézi módra és pl:69foknál 60% ot jelez de nem megy a venti...

-
Jamba1
újonc
válasz
CSOKI08
üzenetére
Itt vagyok, Köszönöm!
Az Én karimról lenne szó... Nincs rajta semmilyen progi az általatok említettből...
Ma ment egész reggeltől szóval a reggeli állapotok vannak..miszerint elkezd felkúszni a hőfok megy a venti százalék kijelzése is, de a ventik nem...csak egy alapon.... Drivert még nem cseréltem le.. -
CSOKI08
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Adott egy Sapphire hd 7950-es kártya. Ha a tulaj manuálisan vezérli a ventilátorokat és beállítja 60%-ra, dolgoznak szépen. Ezután kikapcsolja a gépet, kis idő múlva visszakapcsolja, akkor a ccc megjegyzi ezt a beállítást, de a kártya alap 20%-on üzemel. Ilyenkor viszont, mintha a kártya azt "hinné", hogy kézi vezérlésen van ezért bármi történik (játék, video, stb...) nem követi a hőmérséklet változásokat és a ventilátorok maradnak 20%-on. Mondtam neki, hogy kapcsoljon át automata vezérlésre. Az dolgozott szépen, 50 fok fölé nem ment a kártya. Újra kikapcsolta, ma reggel pedig vissza, a beállítás marad auton, a hőmérséklet növekedett, a ventilátor %-os értéke is, de az rpm nem.
Egyelőre annyit tudtam mondani neki, hogy a 14.9-es drivert cserélje le a 14.4-esre, de kétlem, hogy ez fogja megoldani a problémát.
-
Habugi
addikt
válasz
AeSDé Team
üzenetére
Bezony, ez a gyász pillanata ugyanis ez artifactol elég keményen.

PCB-t próbáltad megfújatni egy ventivel?
Memória órajel lejebbvétel és/vagy memória fesz csökkentés? -
AeSDé Team
őstag
-
weri
senior tag
válasz
AeSDé Team
üzenetére
Szerintem lehet vram stress tesztet is futtatni, es ott ki fog jonni a bibi.
-
AeSDé Team
őstag
válasz
AeSDé Team
üzenetére
Az emailben feltett kérdésemre a válasz: ,,A gyártó általában javítani szokta az ilyen jellegű termékeket."
Erre most érdemes leírni hogy a hiba a rosszul kiépített hűtőrendszer miatt jelentkezik és általánosan jellemző a legtöbb ilyen kártyára, vagy inkább ne reagáljak semmit? Ha ezt leírom akkor megtehetik hogy nem tekintik hibásnak mert én magam mondtam hogy ez gyárilag ilyen?
-
AeSDé Team
őstag
Persze, mindenképp megpróbálom elérni hogy ne ugyan ilyet kapjak, mert akkor ugyan ott tartanék mint most.
Volt már itt a fórumon olyan aki VRAM melegedés miatt küldött vissza kártyát? Az a baj hogy nem mindenhol jelentkezik, sőt ennél a pár játéknál is teljesen random hogy előjön-e a hiba vagy sem. Pontosan mit írhatnék a hiba leírásába amivel elérhetem, hogy ez egyértelművé váljon számukra is? Valamiért úgy érzem hogy nem fognak órákig CoD-ozni vagy Shadow of Mordorozni a kedvemért, és visszaküldik majd hibátlannak jelölve, egy 2500Ft-os csekkel.
-
weri
senior tag
válasz
AeSDé Team
üzenetére
Pont hogy a masolatot kell hogy at add. Viszont e-mail-nel tennek egy kiserletet felejuk hogy ha lehet masik termeket kerek.

-
Repsol600
addikt
válasz
AeSDé Team
üzenetére
Jó a másolat.
-
AeSDé Team
őstag
Akkor felveszem a kapcsolatot az iPon-al, hozzájuk szól a garancia.
Most azon gondolkozom hogy mi okozhatna garancia vesztést.. Azt mondták nem lett módosítva a BIOS de azért megnyomtam a reset (Safe Mode) gombot. A számla csak fénymásolat, mert több termék is volt rajta. Ezen nem fognak fennakadni ugye? -
Repsol600
addikt
válasz
AeSDé Team
üzenetére
Küld vissza persze. Ilyet valószínű nem tudnak adni, szerintem egy 280x-et fogsz kapni helyette.

-
AeSDé Team
őstag
Nem szeretném szétkapni mert még sosem csináltam ilyet és bukhatom vele a garanciát. Szerintetek ha felveszem a kapcsolatot a bolttal akkor ez elég indok a cserére? És ha nincs már készleten hasonló kártya akkor mit ajánlhatnak fel?
-
Repsol600
addikt
válasz
AeSDé Team
üzenetére
A kártya lesz a hibás.

-
KAMELOT
titán
válasz
AeSDé Team
üzenetére
Tegyél rá süniket és legjobb lenne ha újratennéd a win-t is.
-
Beeerka
aktív tag
válasz
AeSDé Team
üzenetére
Próbát megér, de jobban járnál ha szétkapnád és pár memóriasünit rádobnál a szabadon álló VRAM-ra.
-
AeSDé Team
őstag
Ha visszavenném a memória órajelet akkor nem lehetnének hűvösebbek a VRAM chipek? Van ahhoz már olyan mértékű órajelcsökkentésre lenne szükség ami erősen korlátozná a teljesítményt is?
Kipróbálom majd a 13.12-es drivert is ha lesz időm DDU-val tiszta telepítést csinálni. -
KAMELOT
titán
válasz
AeSDé Team
üzenetére
-
Beeerka
aktív tag
válasz
AeSDé Team
üzenetére
Szerintem ezeket a hibákat a szokásos, pár VRAM-ról lemaradt hűtés okozza. Alábbi képen látható, hogy 4db VRAM nincs hűtve, ezek szoktak elmelegedni és ilyen hibákat okozni. Mindamellett, szerintem ajánlott legalább 14.4-es Catalystig visszamenni.

-
AeSDé Team
őstag
válasz
Apollo_21
üzenetére
Ezt nem a driver okozza, mert pl. a Shadow of Mordort egyel régebbi verzióval is használtam már, sőt azt hiszem 2-vel régebbi is volt fent még nyáron. (Akkor még nem voltak kint ezek a játékok, de akkor játszottam pl. a FEZ-el ami a sokkal régebbi driver mellett is játszhatatlan volt)
-
Apollo_21
addikt
válasz
AeSDé Team
üzenetére
A legújabb driver fagyásokat..és más anomáliákat okoz...célszerű visszaváltani régebbire..
Nekem fekete képernyős fagyást produkált win bejelentkezésnél..így azt gondoltam nemrég a kártyámra hogy halott
De mint kiderült pár napja...driver okozta a hibát.. -
AeSDé Team
őstag
Sziasztok, ASUS 7970 Matrix Platinum tulajdonos vagyok és hoztam egy nagy adag screenshotot, 2-3 fajta különböző grafikai hibáról. A kártyát nyáron vettem használtan, nincs túlhajtva, sőt az órajeleket a gyárihoz képest visszavettem és úgy is produkálja a hibákat. Ezek a bugok nem minden játékban jelentkeznek, pl. Battlefield 3-4, Ryse: Son of Rome, Minecraft, Metal Gear Rising, Hearthstone és Alien Isolation alatt sosem láttam hasonlót, de például a CoD Advanced Warfare, FEZ, Shadow of Mordor játékokat szinte játszhatatlanná teszik. Szándékosan említettem ennyi címet, látható hogy a hiba nem függ attól hogy az adott játék mennyire használja ki a kártyát. Teljesen random jönnek elő, van hogy órákig játszok és semmi, máskor meg 5 perc után ki kell lépnem mert össze-vissza villog minden feketén.
Az első a Shadow of Mordorban jelentkezett, a képen piros nyíllal jelöltem egy négyzet alakú területet. Ha egyszer előjön akkor huzamosabb ideig ugyan ott található. Ehhez hasonló kockásodás figyelhető meg a FEZ című játékban is, de ott a képernyő egész területén.
[link]Ez az Advanced Warfare-ben jelentkezett, a hátrébb álló tudós fehér ruhája villogott, néha láttam néha eltűnt: [link]
Ezek pedig olyan bevillanó fekete sávok amik mindkét játékban előjöttek már, de csak a cod-ban sikerült fotóznom őket mert a Shadow of Mordorban inkább villanásszerűen jönnek elő, és nem maradnak hosszú ideig:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]A legfrissebb AMD drivert hsználom. Szerintetek ez ennek a pár játéknak tudható be, vagy a videokártyám hibája? Az előző tulajtól számlát is kaptam és még van rá 2 év garancia szóval tudok reklamálni cseréért ha kártya hiba lenne.
-
Judgement
csendes tag
válasz
KAMELOT
üzenetére
AMD clean uninstall utilityvel leszedtem a legfrissebbet és felraktam a 13.12-t. Ez is produkálja az említett hibát a böngészővel. Azalatt is hogy ezt a pár sort írom.
Félek hogy ez a kártya teljesen tropa. Egy darabig szépen ment a 3D is 900mhzen, de most már 650-ig le kell vinnem. A hűtést maxra húzva sincs változás :/ -
Beeerka
aktív tag
válasz
Judgement
üzenetére
Üdv!
Ha 14.4-es Catalystnál frissebb van fenn, akkor a hibát az okozza. Szívtam ugyanezzel, ha be volt lőve a teljes 3D sebesség akkor minden szép és jó, de amint visszaállt desktop-ra, youtube-nál folyamatosan előjött. Szedj le egy AMD clean uninstall utility-t, töröld a drivereket, és tedd fel a 14.4-es Catalystot.
-
Judgement
csendes tag
Sziasztok!
Tapasztaltabb userektől szeretnék tanácsot kérni, hogy mi lehet a pontos hibája a kártyámnak.
MSI R7970 Lightning BE 3GB, és hacsak nem húzom le az órajelét (jelenleg 650 mhz) akkor ledobja a 3D-t. Így van hogy elindítja és szépen viszi a programot.
Böngésző használatakor viszont még így is van hogy percenként, félpercenként leáll és "A képernyőillesztő nem válaszolt és utána helyreállt" üzenetet kapok. Elég idegölő.A konfigom amúgy:
Táp: Xilence 600W Gaming Edition 13.5cm FAN, Lap: Asus P5K3 Deluxe Wi-fi, Core2Quad Q9300 2500 MHz, 2x2GB Kingmax DDR3 1333, egy1T egy 500gb és 250gbos SATA2 hddKöszönet a segítségért!
-
-
=HG=
addikt
Sziasztok! Egy 7950-hez melyik drivert érdemes most feltenni ? Win8 64 és főleg BF4..
-
GAbre
veterán
Az új codot valaki nyomta már?Pl 7970el?
-
Omli85
őstag
Szia,
Köszi a tippet de sajnos a megszokott dolgokat végigjártam eredmény nélkül
Win7 64bit és Win 8.1 64bit alatt különböző driverekkel is random előjön a hiba. Két különböző alaplapban is produkálja a jelenséget. Olyan driver verziókkal is amikkel előtte gond nélkül működött.
A vicc az egészben, hogy tesztek lemennek.. FurMark, 3DMark semmi nem száll el és nem produkálja a jelenséget. Teljes rendszert körbe lett tesztelve Prime, IBT, Memtest... Minden teszt hiba nélkül futott majd tesztek után x idővel simán böngészés közben eldobta magát ismét... Van, hogy fél napot eljátszogatok semmi hiba nincs de ha olyan napja van egy óra alatt 3x dobja el a kanalat teszem azt olyan játékkal amivel mondjuk előző nap nem volt nyűge.
Lassan kifogyok az ötletekből
viszont több helyen is olvastam külföldi fórumokon mikor utána olvastam a témának, hogy nem feltétlen cserélik ilyen hibával a vga-t ezért gondoltam megkérdezem itt hátha valakinek van ilyen tapasztalata. -
ffodi
veterán
válasz
Omli85
üzenetére
Szerintem szokták cserélni, más kérdés, hogy az adott tesztkörnyezetben is előjön e a probléma.
Sokszor a driver is "meghülyül" és okoz ilyen hibát egyébként, érdemes azt lepucolni, felrakni egy másikat (legújabbat pl.), vagy végső esetben újratelepíteni a wint és úgy megnézni. (esetleg még az alaplapodon egy BIOS update hátha -ha van frissebb-) Ha továbbra is könnyen előjön a hiba, és könnyen reprodukálható, akkor érdemes megpróbálkozni a garanciával.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Lexus, Toyota topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Alkoholista nevelde
- Motoros topic
- Spórolós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- HP EliteBook 840 G9 i7-1265U 16GB 512GB 14" FHD+ 1 év teljeskörű garancia
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3610
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ilyet meg nem lattam

Úgyhogy legfeljebb a profilom tudom megmutatni:

Azóta win betöltéskor kékhalál
1,4V-el simán megy a legtöbb játék, de a youtube videóknál csíkos lesz a kép és befagy a rendszer. 1,5V-al már jó mindenhol