-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Enclave #24038 üzenetére
Mint írtam nem gond(már) eredetileg a GAMER gépembe egy Asrock Z77 Extreme4 alaplap + 3570K volt!
Most hogy nyugdíjba küldtem(át költözött asszony gépébe) az általános gépem, amiben volt egy Maximus III Formula + i7-875K proci +HD7770, ezek helyére is jött egy 3570K + a Maximus IV Extreme, és ebben a gépben kellett volna mennie még egy PCIe 1X -es TV-Tunernak, meg az SB X-Fi Titanium hagkarinak is amik eddig is működtek a M3F lapban!
Nem is gondoltam hogy gond lesz ilyesmivel, hogy nem fog menni a maradék 3.db PCIe 16X slot -ba akár a tuner akár a hagkari, mert eddig soha nem volt ilyen, pedig rengeteg alaplapban jártak már és szinte mindég 16X slot ba volt valamelyik és soha nem volt ilyen hogy ne menne vagy ne ismerné fel!
Én az NF200 -as chip re gyanakodom hogy az kavar be, és nem képes csak VGA -kártyát lekezelni a 16X foglalatokban!De megoldódott könnyen a dolog, megcseréltem az alaplapokat és át tettem a Maximus 4 et a gamer gépembe, ide az általános gépembe meg bekerült a ASRock Z77 Exreme4 itt működik a TV tuner és a X-Fi hagkari is, a gamer gépbe meg úgyis elfoglalja az egész kócerájt a 7950+peter, még pont befér alá a PCIe 4X Slot -ba a hagkari szóval nem érdekel a dolog hogy nem megy a maradék 3.DB PCIe 16X slott mert úgyse teszek bele semmit!
Egyébként legfrissebb BIOS van fent a M4E lapon Sajnos másképp nem is tudtam üzembe helyezni, mert valami régi BIOS volt a lapon, és fel sem ismerte a 3570K -t még képet sem adott ve sőtt el sem indult, csak a ventik pörögtek fel
Szerencsére a ROG Connect csatlakozón keresztül lehet kikapcsolt állapotban is BIOS -t frissíteni rajta, ezt egy sima alaplapnál nem úsztam volna meg ilyen egyszerűen kereshettem volnavalami Szandy CPU -t hogy tudjak bios frissíteni a lapon, hogy utána működjön az ivy cpu -val!
Szóval nem volt sima ügy de megoldottam és most megy minden szépen
-
válasz
Enclave #20401 üzenetére
Gyorsba kipróbáltam de pont hogy ahoz nem jó amihez írják hogy érdemes feltenni
Improves latency performance issues seen in Tomb Raider and Hitman Absolution
Resolves slight corruption seen in Tomb Raider with TressFX enabled for CrossFire and single GPU configurationsNálam meg frankón fordítva működik! eddig Catalyst 13.3 (12.101.2.0 February 15) használtam
és a friss 13.3 b2 vel sokkal rosszabb a FrameTime, és -10.FPS
**************************************************************************************
HSM a fenti 2.teszt képen kipróbáltam STOCK Boost órajelen 925/1250MHz és 0,975.v al a peter.t ~700.RPM néma üzem módba GPU:39.fok, VRM:49 -
Tomix24
addikt
-
Enclave
aktív tag
válasz
Enclave #15831 üzenetére
Úgy látom már hivatalos oldalon is van 13.1
Csak nekem tűnt fel, hogy a Win8-as driver bekerült a Win7-Vista csomagba (ugyanarra a fájlra mutat mindkettő linkje), vagy eddig is már egyben volt és én vagyok lemaradva?
(eddig mintha külön lett volna a Win8-hoz)
-
-
-
botilevente
tag
válasz
Enclave #13484 üzenetére
CX500W Corsair 80+ tápom van, de ha lenyomok egy 1250Mhz-es 3dmarkot akkor az lefut és kapok is pontot rendesen.
Ezt nem értem. Ráadásul az AB-t nem tudom uninstalálni mert hibát ír ki.
Meg ilyenek... -
ÁdiBá
veterán
válasz
Enclave #12085 üzenetére
Köszönöm.
Igazad volt.
Kikellett minden csatlakozót húznom a videokártyából. Majd, csak a MiniDP-DP kábelt dugtam be, és lám jó is lett.Ezer köszönet.
Izzad a rendszer rendesen. 30FPS befigyelt párszor már a METRO2033-ba. Ez már egyéni rekord.
1920x1080 ugyan ott 70-75 FPS. 2560x1440 32-37 FPS. Alig van különbség! -
Ric4m0nd
aktív tag
válasz
Enclave #10719 üzenetére
Kösz a választ!
Felkészültem! Remélem a mérnökök is a tervezésnél!
SAPPHIRE HD7950 3GB GDDR5 VAPOR-X OC
Két és három-ventilátoros változatot keresek és inkább a két nagy ventilátorra voksolok. Mi a véleményetek? FSP HEXA 500 elég lesz a rendszernek HD7950 és egy 65W-os CPU mellé?
-
I
tag
válasz
Enclave #6677 üzenetére
Szia
Thanks, mind a két problémámra megtaláltam a megoldást, a két hátsó hangszóróm azért nem szólt, mert az erősítőn be volt kapcsolva a második zóna, (+ 2 hangszóró ami nálam nincs bekötve), a másikhoz meg találtam egy meghajtóprogramot, ami közös a TV és erősítőmhöz: Panasonic TX-P42GT20E - ONKYO TX-SR308.inf
Ezután elérhetővé vált a 7.1-es surround is, és működik a DTS-HD MA és a Dolby TrueHD is! -
-
válasz
Enclave #6411 üzenetére
2 monitor felett tudom,hogy aktív kell,de csak 2t szeretnék hajtani. Dual link-s és a nagyfelbontás csak 1920x1200 felett érvényes úgyemlékszem így lényegtelen,hogy single vagy dual. Nem írták oda,hogy almás. Amúgy sem lehet másmilyet kapni ezenkívül csak az aktívot dupla ennyiért. Annyit meg nemér szvsz
Rádugtam megint,most nem indult újra a gép,de nincs kép
-
DjDanee87
addikt
-
nattila72
csendes tag
-
Weareus
addikt
válasz
Enclave #4095 üzenetére
Láttam, h. már válaszoltak, de gondoltam, én is írok, nekem Power Coloros ref. karim van és nem cicereg.
A ref hűtővel játékok alatt (Metro, Crysis 2<graf. kimaxolva, 1920x1200>) 79-81 fok körül volt 50%-os ventiteljesítmény alatt a hőfok, és így nem is volt vészes a hangja. (Persze mihez képest?)Vízhűtés felszerelhetőségének megkönnyítésére - meg mert szóltak, hogy azért ez sok lehet kissé a hőből - AB-vel csináltam egy meredeken emelkedő ventiprofilt, így nem megy 60 fokra a kártya, a max 59, de ott 91%-os ventifordulat van, na AZ HANGOS. (Nekem, de még lehet, hogy a felettem lakónak is
).
-
Keksz03
senior tag
válasz
Enclave #4095 üzenetére
nekem sapphire ref hűtős van, feszemelés nélkül 1125/6300-on megy beton stabilan BF3 multi 64fős map/Alan Wake/Skyrim alatt természetesen fullra húzva mindent 1080p-be, ehhez max 79 fok párosult max 44% ventisebességgel! a cicergés nálam már nem annyira vészes, a vsync kikapcsolása sokat segített!
-
Cybertrone
veterán
válasz
Enclave #4095 üzenetére
1:A cicergés elfogadott dolog, nekem 2 van egyik sem cicereg, másnak egy és igen, vagy fog ciceregni vagy nem... a kártya értékéből nem vesz el, és nem is fog meghalni tőle... Garban e miatt nem cserélik!
2:1200+-os órajel is belefér, kérdés hogy mennyire vagy rigolyás a hangra, mert akkor már lesz hangja, illetve adni kell neki hangot, mert aki ilyen mértékben tuningol, és nem csinál ventiprofilt az nem normális! A vrm hűtése átlagos, vastag a ref hűtés és mindent lefed a kártyán, refnél még sosem melegedett el ahogy tudom!
3:AC Accelero Xtreme Az nagyon jó costum hűtő a gpu-ra... rendre elrontják a vrm hűtést... szvsz ez a gyengéje
4:300/150
5:gyári OC-s példányoknál is 1125 a cata max, e fölé tuningprogikkal lehet menni! Vid függő hogy viszi e egy adott kártya a cata maxot, a nagyobb viddel rendelkezők viszik, a kissebb viddel rendelkezőknek kis plusz fesz kell(pl Asus ref karik)
Szivesen!
-
Cybertrone
veterán
válasz
Enclave #3948 üzenetére
Ingyenes is van belőle, és kell a háttérben futtatni igen... bár ez nem tudom miért kizáró tény
Jelenleg még nincs támogatva más dologban így ez egyenlőre ennyi!
gegg:
Új win, friss driver és kész is...! Szerintem drivermaradványokkal annyira tele van szemetelve már a wined hogy ez a max! -
tetris
tag
válasz
Enclave #3911 üzenetére
Én is angol wint használok, így hogy említetted ezt a két gadgetet, felraktam őket, de nálam a gpu meter-nel nem lehet kiválasztani a graphics adapternel a videókártyámat, így konkrétan semmit sem mutat
Lehet, hogy a 12.3 prewhql catalystot nem ismeri még, vagy nem tudom... -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Enclave #3745 üzenetére
Nem lesz az olyan rossz. Egy 7950 DCII tulaj ezt írta:
If I run 1100|1575 with the voltage @ 1193 the card will hit 70C looping the heaven bench with the fan locked @ 25%.
That's also in a closed case with all system fans on low.
Szóval nem melegedig annyira mint a ref kártya és mindezt halkabban is teszi.
7970 ref tulajok pedig védik a sajátjukat, mert nem akarnak cserélni. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Enclave #3714 üzenetére
1200, 1300-as tuninghoz már nem jó a ref. hűtő.
Viszont DCUII-essel szerintem működne a dolog. Ez az orosz csóka nem tudta mi fán terem a tuning. Még 10000 pontot sem tudott hozni 3DMark11-ben.
Bezzeg a magyarok: [link]Tökmindegy: A DirectCUII TOP modelleket válogatják. A sima DirectCUII modell ref órajelen működik és ugyanannyiba fog kerülni, mint a ref. ASUS kártya.
Nem egyesével válogatják, hanem egy batch-en belülieket tesztelnek, ha nem megy át a teszten, akkor az a batch csak sima DCUII-nek lesz csomagolva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest