- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
daveoff
veterán
-
HSM
félisten
1.: Mutass nekem akár egy elektrolitos kondenzátort ezen a Voodoo2-n: [link]! Nincs? Én se látok. Mert az az, ami 80 fok felett szeret hamar megdögleni....
2.: 15 éves addig oké. Hány évig volt használva? Gondolom nem tovább 4-5-évnél.A szekrényben a maiak is sokáig elállnak 20-30 fok között.
-
katt777
félisten
Köszi, én tudom, csak páran kinéztek miatta. Amúgy pár játékban néztem a HD7870-et, és bár Hyperformance maxi grafikával csak 0.1-4%-os gyorsulást hoz, azért egy Px (ez nagyon hiányzik) OFF full grafikás Metro Last Light 27FPS körüli teljesítmény szerintem 1280-ban sem olyan rossz. Játékhoz persze nyilván lejjebb kell venni. Px-szel sajna a robbantástól leesik 4FPS-re, ennyit meg az AMD-ről.
-
HSM
félisten
Hát nem tudom... Nálam elég hamar eléri gyárilag a 33-35%-os ventit (bő 1700-1800RPM), ami azért vállalható de közelse olyan halk, mint a Powercolor 7950 V2 vagy a Sapphire 7970 Dual-X. Utóbbiakat nem hallom alapon, alulfeszelve, 70 fok körüli hőfokon tartva, míg a refit hasonlóan már 5m-ről meghallom.
Mondom, abszolút vállalható, így picit halkabb is talán, mint az 5850-em volt, amivel remekül elvoltam 3 évig, de minőségi különbség egy ilyen speckó hűtős kiadás.(#27847) haddent: Nem mindegyik csinálja. Nekem a refi 7970-em nagyon kicsit produkálja csak, a szélzaj sokkal jellemzőbb rá, azt bőven hallom, mikor a coil whine-t még sehol.
Egyébként igen, a refi hatalmas előnye, hogy nemcsak jól szellőző házban halk és hűvös, mint a halk befűtős kiadások, hanem akármilyen házhűtés mellett is stabilan üzemel, nem sokkal hangosabban mint egy jól szellőző házban.
Azért nem véletlen van egy olyanom is.(#27849) odorgg: Na igen, 45%-on már a csukott ajtó mögül is kihallom.
Nekem olyan 35-36% a max, amit elviselhetőnek mondanék. Lehet, hogy gyengék az idegeim. Mindenesetre, remekül elvan a refi 70-esem a másik szobában, nem is fog hozzám költözni, pont jó ott.
(#27851) szasanyi: Az a hűtő nagyon erős, ha fel van tekerve. Kell neki a fordulat, ha húzod, feszeled, megsüketülsz, de hűt kegyetlenül. A 90 fokot nem tudom, hogy sikerült vele elérned, nekem 70 körül elvan alulfeszelve magához képest nem vészes ventivel.
(#27854) ricshard444: Láttál volna 4890-et akcióban, na, az hangos.
A 7970 kezesbárány hozzá képest, csak tényleg kell kis alaulfeszelés, no tuning és jó is.
(#27856) odorgg: Ha a hang nem zavar, toronymagasan az egyik legjobban kitalált hűtő (és kártya) a refi, nagyon minőségi, átgondolt.
Sajnos én hangmániás lettem, így nekem maradnak a speckó kiadások...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A PowerTunet úgy, hogy ezek nincsenek engedélyezve biztos nem cseréli le. Az, hogy bekavarhat-e. Van pár alkalmazás, ami hibásan működik, ha az AB fut, de ez szoftveres gond.
Ventit szabályozni lehet.
(#19883) HSM: Még mindig elfelejted, hogy a PowerTune az egész kártyára kihat, nem csak a lapkára. A lapkának nem lesz baja, mert eleve 25 év egy szilícium élettartama, maximum ez lecsökken valamennyit, de a kártyán nem csak a GPU van.
A PowerTune sok helyen ér el még fogyasztáscsökkenést. Ellenben ezekről nincs visszaigazolásod, mert hardveren belül működik.
Ha folyamatosan abból indulunk ki, hogy egy szoftver és egy konnektoros fogyasztásmérő mit igazol vissza, akkor nagyon gyenge lábon állnak az adataink az AMD belső méréseivel szemben.Miért nincs? Mert nem tudod kimutatni egy szoftverrel? Mert nincs meg hozzá a berendezésed, hogy ezeket kimérd? Abból indulsz ki, hogy az áramfelvétel, a hőmérséklet meg ezek jelentik a stabilitás kulcsát. Hát nem. Ezek elemei egy komplex rendszernek. Eközben a PowerTune definiál közel egy tucat állapotot, ami alkalmazkodik a rendszer aktuális működéséhez. Nem változik a felvett fogyasztás, de változik a belső terhelhetőség. És ennek semmi köze a hűtéshez. Szimplán ahhoz van köze, hogy a kártyát úgy készítették fel, hogy bizonyos határok között működjön megfelelően.
A Cypress egy jóval butább terhelésszabályzást használt. Ha sok volt a terhelés, akkor a PWM kiadott egy pihenj parancsot a GPU-nak, ami a feloldásig nem dolgozott. Ez azért nem jó megoldás, mert a VRM terhelését különböző működési állapotokkal lehet változtatni, így nem kell rögtön megakasztani a munkát.
Az alacsony feszültséggel nincs problémája a chipnek. A kártyának sem. Azzal lehet problémája, hogy nem a definiált és kitesztelt határok között működik a rendszer.
Ha érted a működését, és a hogyant, akkor jelentkezz az Intelhez, vagy az NV-hez, mert lassan másfél éve a PowerTune lemásolására törekednek.
Ez így van. Minden lapkára lehetne más specifikáció. Régen ezt egyszerű volt módosítani. Ma már ezt nem olyan egyszerű, mert a kártyát olyan működésre kényszeríted, amire nem készítették fel. És ez nem a beállított alacsonyabb feszültség miatt van, hanem a PowerTune paraméterezése miatt.
-
BeLucZ
addikt
hát az első pálya az az esős az brutálisan megette a gépet még belső tereken is, levettem highra de igy sem elég gyors itt is belassul 40-45 fpsre harcokban vagy ha nagyobb térre nézek 40 alá is, a slussz poén hogy 4.8 Ghzes 3570k-val is voltak cpu limites helyzeteim, azt észre vettem hogy mind1 hogy ki van kapcsolva az élsimi vagy fxaa vagy smaa2txen van, ugyanolyan az fpsem, valami rohadtul eszi az fpst, mi az? shadows?shading? jo lenne tudni mi az, mert akkor offolnám, persze ha nincs nagy hatással az összképre
ehhez a gaméhoz 3 gpu kell érzésem szerint, sztem itt felejtős a min 60 fps, mediumon meg lejjebb a tököm se akarja tolni akkor inkább nem játszok vele
cpu limites szituk inkább a bejátszásokban voltak, de nem vágom akkor mi eszi a cput egy sceneben, ennyire amd proci párti lenne a game? amúgy nagyon szép a játék highon is, sztem van előrelépés a cry2höz képest nem is kicsi, sokkal jobban néz ki, nincs már az a gusztustalan konzolszaga a játéknak, csak hát na, nem lett volna rossz fullon tolni min 60 fpssel
de hiú ábránd tudom
ha betolnék még egy 7970est akkor se lenne min 60 fpsem, 45-50re bemenne akkor is nagyobb harcokban
-
-Solt-
veterán
Na ne vicceljünk egymással!
Nekem meg volt 6990-m, ami a 6970 órajelén ketyegett, vagyis gyakorlatilag egy 6970CF volt, ami egyenértékű kb egy GTX580 SLI-vel!
Na most a 7970GHz-m sok helyen ( pl ArmA2 ) alaposan elveri a húzott 6990-m, minimum fps terén pedig mindenhol jobban szerepel nála...
-
-
BeLucZ
addikt
hát látod, én mindig ilyen fostalicska vga-kat fogok ki, reménykedtem hogy egy 1250es gput megy 24/7re 1.25 V-on de áh... örülhetek ennek is, nagyon gyengusz nah, de még mindig jobb mint a HIS, és jól néz ki, fekete nyákos, lehet rajta feszt emelni, végre sikerült megtalálni a villódzás ellenszerét és nem CIRIPEL, mert a kék nyákos 7970nél el is felejtettem mondani hogy az ciripelt mint a szentség, hu de idegesitett az is benne
most mit mondjak? végülis elégedett vagyok, de lehetne jobb is, de a hishez képest király, jól jártam igy, még jó hogy megléptem, de 1 év mulva ugysem lesz már meg szerintem
ahogy észrevettem az első szériás refek közt voltak csoda tuningosok, a mostaniak elég gyenge eresztések tuning szempontjából, mondjuk nem hinném hogy itt sokan használnák a 7970esüket 24/7ben 1200-1250 mhzen vagy tévedek? én nem fogom sajnálni, tolom 1150/1800on a lelkét is kitaposom, azért van hogy használjuk, 3 év gari van rá ugyis
uj cata mikor jön már? remélem lesz hozzá uj cap is
-
BeLucZ
addikt
azt hittem hogy vagy fekete vagy piros lesz a nyák, amik jók is lettek volna, szinte tuti hogy tudtam volna rajta feszt állitani
lehet majd beprobálom a hardverkerben hátha kicserélik nekem, kicsit ráfizetnék az asusra vagy ilyesmi, mert ez k. idegesitő, főleg hogy a képen fekete nyákkal van
sztetek nem félrevezető?
de már van 1 hete hogy elhoztam, nem fognak elhajtani a francba?
-
BeLucZ
addikt
ismerem az afterburnert mint a tenyeremet
csak azért kérdeztem mert eddig én mindig raktam fel CCC-t és nem volt vele semmi gondom, ugyanúgy használtam afterburnerrel együtt, nem volt összeakadás, láttam hogy AB-ben is lehet a powertune csúszkát állitani, na majd kövi drivernél ugyis leszedem ezt és akkor majd csak drivert rakok fel, nem a ccc-set
mondjuk CCC nélkül is lehet állitani driveres dolgokat? gondolok itt az erőltetett anisora vagy más featurekre, meg én ált az optimális teljesitmény sémára megyek rá, max a mip mapokat tolom fel highra , egy két dolgot szoktam benne állitani, ezeket nem lenne jó nélkülözni
powertunet elég szoftveresen kitolni? vagy a kártyán is kell pöcköt huzogatni ?
mint anno a caymannél
-
BeLucZ
addikt
okés, majd meglesem csak most nem otthon vagyok, túl sok időm nem volt tesztelgetni a karit, a markokat megnéztem, heavent, stone giantot meg gyors toltam egy kis starcraft 2-t de ott inkább a 3570k-t néztem hogy miylen szépen megy rajta a q9550eshez képest
7970-nek az sc2 gyerekjáték
jaja bf3-at is meglesem majd, emlékszem anno az 580-assal toltam utána meg húzott 480-al, végülis a kettő ua. és azért kellett egy kis kompromisszumot kötnöm, pl a 4xmsaa felejtős volt meg a mindent toljunk ultrára mert akkor messze lett volna az átlag 60 fps multiban, más kérdés hogy szépen bekonfigolva is szemetgyönyörködtető a játék
ja télleg ha majd 1125/1575-re felpakolom, akkor catalystban fel kell tolnom a 20% powertunet? vagy ha alapfeszen viszi akkor maradhat simán?
nálam van catalyst ccc-vel együtt az baj? vagy lassit?
-
BeLucZ
addikt
az égadta világon semmi baja nem volt, csak az afterburner nem ismerte fel a feszszabályzóját, de ha jól tudom nem is lehetett rajta szoftveresen feszt szabályozni, mert lehagyták róla meg utólag meg tudtam hogy spóroltak le róla ezt azt, de nem volt vele gond, jól működött, 1 évig használtam kb.
végülis nincs semmi bajom a kék nyákkal, ha ugyanolyan mint a többi ref 7970 és csak más a szine, csak nehogy nekem az legyen hogy rosszabb minőségű cuccból készült és ennek én lássam a kárát
majd ha valamikor tuningolom, kiderül úgyis, mondjuk ha a "volt" cata maxot viszi (1125/1575) akkor nekem az már bőven megteszi, persze alapfeszen
no nem mintha kevés lenne a vga bármihez is 1920x1200-ban alapon, majd vmelyik nap megnézem far cry 3-at, hogy izlik neki
-
BeLucZ
addikt
felőlem aztán lehet lila is, csak menjen rendesen
csak tényleg nem értem ha a képen is fekete volt a nyák, meg a gyártó honlapján is , akkor hogy lehet ez?
Én még sosem hallottam róla hogy ref 7970-esek kék nyákkal jönnének...lehet hardverkerben unatkoztak és kifestették a vga-t
(#15022) haddent : itt most arra akartam célozni, hogy remélem nem olcsósított gagyi versiont kaptam, hanem a referencia előírásoknak megfelelő anyaghasználattal készült a kártya, mert anno az 5850 toxicomon ment a spórolás rendesen, azóta megfogadtam, hogy csak ref, na most mikor megláttam a kék nyákot, majdnem dobtam egy hátast, de remélem nem fogok emiatt hátrányt szenvedni, mondjuk alapórajelen is büntet a kártya...
-
-
peterm711
aktív tag
Akkor szerencsés ember vagy, nálam nem vált vissza 300 mhz-re és villog a monitor ha túllépem a ccc limitet. Ezért is szoktam le a tuningról, nem kell.
Közben csináltam egy mérést a 6 és a 8 pines tápcastin felvett áram nagyságáról. A kártyáhaozz adott molex átalakitókon mértem, mert nem akartam szétbontani a táp harisnyázott kábeleit.
MOHW minden max, vsync off, 1100 MHz, 1,112V, +20%.Nem tudom, hogy mennyire valós az eredmény 12,5A X 12V= 150W, plusz ha hozzáadjuk a pci-e foglalatból felvett 40W-ot (ha jól tudom annyi) akkor 190W. Szerintetek?
-
haddent
addikt
Hát a GPU-d és a ramjaid hűvösebbek lesznek... akár 10C -al is... a VRM meg 30 -al több... nekem Vapor-X volt, és alapjáraton a hidegben most ősszel felmentek 80C -ra is. 110C -nál throttlezik, addig van hitelesítve, dehát... Kis tuning, és máris elérte pár perc után a 110 -et.. Nem értem miért nem lehet, hogy egy, unibody borda legyen, mint a refen, és annak a tetejére a 2-3 ventit...
-
haddent
addikt
Hát ez elég hülyeség... a non-referncia hűtő (legalább is néhány, pl.: Vapor-X, WindForce, MSI jet valamije) sokkal jobb. A VRM hűtése kicsit problémás, de mivel (és itt a következő pont) a non-referencia NYÁK is jár hozzá, ezért sokkal jobb minőségű alkatrészekkel van szerelve. A Vapor-X VRM -je például 120C -ig mehet simán, míg a referencia valószínűleg ott halna meg helyben 100C -nál. Amire próbálok rávilágítani, hogy a hűtés (referencia) esetleg lehet néhol hatékonyabb, de sokkal hangosabb, sokkal hamarabb bedöglik (1 venti jár de az 20 millió RPM -en), és a fetek, kondik stb... is sokkal szarabbak egy ref. pcb -n, ami gyengébb oc potenciált, rövidebb élettartamot, és sok esetben magasabb hőmérsékletet is jelenthet.
-
-
-
ÁdiBá
veterán
Nem valószínű hogy lesz. De nem is igazán lenne értelme a közvetlenül a következő sorozat, a HD nyolcasok előtt.
Inkább egy HD8970 - re lennék kíváncsi már, hogy hivatalosan, akár papíron csak de láthassam hogy mit tud, mire lehet számítani.#11019) Löncsi Ahogy látom neked nvidiád van. Nekem utolsó zöld kártyám az GTX580 volt. Azon se volt problémás a Quake4 illetve Doom3.
A mostani kártyákon ha elindítom a Quake4-et azt az üzenetet kapom hogy nem igazán támogatja a program a kártyáimat ami érthető hiszen nem tudom hány éves játékokról van szó.
Egy kis ini módosítással viszont sikerült elérnem azt a grafikát amit igazából tud a program.
Már megijedtem hogy ez valami HD7xxx sorozat bug. -
ÁdiBá
veterán
Igen, és totál fullon van. Lehet bele kellene néznem a játék ini.-jébe hogy valóban felrakja-e a grafikát.
Amúgy valakinek van pár perce, kipróbálná egy 7950/7970 kártyával a fentebb említett játékok valamelyikét.
Doom3 vagy Quake4, hogy tuti nem a kártya csinálja.
Én azon gondolkodom hogy lehet a kártyával, driverral van valami hogy így néz ki nálam. -
szasanyi
félisten
És a Quake III vagy az Unreal Tournament az akkor miiii?
iCeleron 400 + 64MB PC-100 SD RAM + TNT2 32MB érában nagy királyok voltak ám!
És ha jól belegondoltok a megjelenés idején milyen hw-ek voltak piacon (drágán!), akkor fölösleges lett volna jobb grafikával elkészíteni. Persze ha tudták volna, mert DX8 volt csak. -
subaruwrc
félisten
afterburner / monitoring részen ha bepipálod a dolgokat ki lehet iratni OSD-re.
( szép pink színnel jelenik meg bal felső sarokban )
ha rám hallgatsz inkább a CCC-t veszed ki az automatikus indításból és az AB-ben állítgatsz, akkor megvan a fesz / powertune / szélesebb órajel skála és nem is akad össze a CCC-velkovsol
nem egy rossz kérdés
625w elég centizős egy x79 rendszernek 7970cf-fel. megrántva rendesen megterhelve beszipkázzák konnektorból a 8-900w-ot, az meg azért egy 87+ os tápnak is igencsak a vége -
peterm711
aktív tag
Nem nagyon szeretik egymást, AB-t csak ventivezérlésre és monitorozásra ajánlott használni. Egykis olvasnivaló.
-
szasanyi
félisten
Akkor meg pláne jó választás. Sajna csak a refhűtés tudja ezt a házból kiszellőztetett GPU hűtést, nyilván némileg nagyobb zaj mellett ami ha nem zavar, akkor nincs gond.
Viszont a GPU tuninggal (feszemelés nélkül közel 1200Mhz várható optimális esetben) simán megugorja majd a 80 fokot. Nem tudom ezekkel mi a helyzet, itt tapasztalható-e (negatív) változás de a 7850 kapcsán többen írták, hogy Hynix helyett Elpida RAM-okat tesznek az újabban (és persze olcsóbban) forgalomban lévő kártyákra, és a GPU sincs annyira tuningbarát mint a korábbi változatok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest