Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- CES 2026: Az állásodba kerülhet az egészséged
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Trifold, Pebble, Bosch, AI, AI, meg AI - CES 0. nap
- Apple iPhone 17 - alap
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
válasz
Stunts666
üzenetére
Az órajelugrálást szvsz nem lehet teljes mértékben megszüntetni. Minimalizálni lehet, ha a +20% poert odatolod neki (persze ezzel még jobban fog melegedni
) és megfelelő terheés is szükséges mellé.
A gond az, hogy úgy emlékszem azt olvastam a kártyádról, hogy erre nincs megfelelő nonBOOST BIOS verzió. De kérdezz utána, esetleg célirányosan DroidMesternél mert az dereng, hogy ő mondta.
Tulajdonképpen a melegedés (és persze a fogyasztás) valamint az órajelugrálás problémáját csak egy másik, de az adott kártyán kifogástalanul működő nonBOOST BIOS oldja meg. Ez van sajna, én sem értem miért adta ki a zájemdé ezt verziót, ha nyilvánvalóan nem tud tökéletesen működni.
radi8tor1: igazából a 3 slotos ASUS DCUII hűtés - automata vezérlés mellett - kicsit halkabb teljes terhelés alatt. Amennyiben manuálisan kicsit nagyobbra van állítva akkor ugyanolyan, cserébe kicsit jobb a hűtési hatásfoka.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Nem, (elvileg) PowerColor 7950 PCS+ a leghalkabb.
Általában a nem referencia kártyák is halkak alapjáraton, de terhelés alatt kezdik hallatni a hangukat. -
-
Stunts666
őstag
-
Asus fele HD 7950/7970 megeri a tobbletpenzt pl. 1 Gigabyte-hoz kepest?
-
Pat1979
csendes tag
Sziasztok I3 proci meghajtaná a 7950 kártyát vagy valami kisebb kategóriát keressek,esetleg 7870?Most szeretnék beruházni egy kártyára és nem nagyon tudom mit tudna kihozni az I3-as proci ezekből.
-
Stunts666
őstag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Lehet hülye kérdés, de nem oldaná meg a 75 fokos problémámat egy bios csere??? Az enyém boostos...
-
Macka
veterán
válasz
ricshard444
üzenetére
Én pártatlan vagyok, de tényleg így érzem, pedig a Lightning 1200-ra boostol.
Szerintem a 680 megmarad már az új Radeon generációig. -
Macka
veterán
Egy kis összehasonlítás:
BF3 alatt full HD, ULTRA, HBAO alatt 7970 SOC (1080 Mhz GPU) 12.11 beta11 driverrel sokkal folyamatosabbnak és élvezhetőbbnek tűnik, mint GTX 680 Lightning (310.90 Whql) alatt.

-
Borisz76
nagyúr
Sziasztok.
Csütörtökön reggel megrendeltem meg az új gépem alkatrészeit.
A VGA szerepét egy : SAPPHIRE Radeon HD 7970 VAPOR-X GHz Edition tölti majd be.
Pár napja még nem volt fent de tegnap a rendelésnél lettem figyelmes , hogy most ajándékutalványt adnak a kártya mellé amivel majd le tudok tölteni 2 játékot is.
A Crysis 3-t és a Bioshock Infinite-t.
Lesz mivel terhelni a gépet

Ha összeállt a cuccos és kérdésem lenne akkor majd jelentkezem.
-
Mazsul
tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Akkor ebből BIOS csere lesz. Valamikor.... valahogyan...

-
Cole86
senior tag
Sikerült egyenlőre korrigálni.. legrégebbi biosra, rá egy alap 7970 DC2t tahiti.. aztán most leveszi a feszt üresben és lehet állítani.. kíváncsi vagyok, mokkólás nélkül meddig marad így...

-
-
Mazsul
tag
Gondolom nem ez a normális működés a GPU-nál.

-
Cole86
senior tag
Nem válaszolt senki..
Lehet rossz a fesz szabályozója ,h bármilyen biossal állandó a feszültség és üresben többet add neki mint terhelve? (1090-1095) üresben pedig 1070mv körül..
Ez garanciális hiba? én már nem tudom.. ment a feszelés aztán pár restart után megint bebetonozódik minden.. bios nem lett piszkálva, de mintha megváltoztatná a kártya....

-
Tuningban nagyon kellemes példány ami nálam van. Amit érdemes tudni, hogy feszemeléses tuningnál át kell alakítani a ventiprofilt és hát ettől megjön a hangja.

Én feltehetően egy Peter-t fogok rádobni majd. Ha jó az alapfeszes tuning is, akkor nem kell lecserélni a hűtőt.
Nagy előnye, hogy értelemes borda van a VRM részen.
Alap órajele: 925/1250
Nem boostos a bios, szerencsére
-
FaTHI
őstag
Sziasztok!
Egy ilyen karit néztem ki (Bios kapcsolós, 2x6pines, piros nyákos). Lehet ezt tuningolni, jó márka ? még nem volt 7950-em azért kérdezem. -
Cole86
senior tag
Létezik ,h 4-5 újraindítás utána megint beáll a kártyába a stock voltage ami kirobbanthatatlan?
Dual bios.. felpattintom rá azt amilyen már voltage unlockos és működik.. utána 4-5restart utána megint beáll beton stabilan ,hiába az ab megadott érték, gpu-z fekete fehéren mutatja a 1090mvot üresben, terhelésnél pedig a 1070mv körüli értéket..
Ezelőtt pedig üresben vissza vette 0,800mvra, ill terhelésnél annyit adott amennyit benyomtam neki..
Kártya biosát, kapcsolóját, illetve az alaplapi beállításokhoz nem nyúltam.. csak ab-t tesztelgettem és volt pár restart..
Ilyet hallott/látott már valaki?

Esetleg hibás lenne a kártya?

-
Sziasztok. 7950 vagy 7970 kártyában gondolkodom. A 7970 megéri a felárat (1920*1080-as felbontásban játszom)?
Milyen márkákat érdemes venni? -
-
Garsza
veterán
Unexpected error running tests.
Workload work failed with error message: DXGI call IDXGISwapChain:
resent failed [-2005270523]:Hardware device removed.
DXGI_ERROR_DEVICE_REMOVED
Mért írja ki nekem a 3DMakt ezt a hibát röktön az első tesztnél?
-
válasz
banderasz77
üzenetére
Pill és küldöm. Akkor már te is beszerezted a kicsikét

-
Cole86
senior tag
naaaa... Megy ez
!!! -
törölt tag
válasz
Cole86
üzenetére
Akkor lehet, hogy rásóztak a "magyar parasztra" valami mókolt sz@rt
Am ez volt az első gondolatom, amikor megláttam a vgat-t és (amit eddig még nem írtam le) meg volt hajolva a hátlapján a fém, ahol a házhoz csavarozom. Nekem kellett kiegyenesítenem, hogy egyáltalán be tudjam rakni.
De tényleg abbahagyom már, majd akkor írok legközelebb, ha meglesz az itthon vásárolt rendes zafir oc-s.
Addig is jó gémezést Mindenkinek! -
törölt tag
válasz
ricshard444
üzenetére
Ha maradna, szétszedném, de így, hogy megy vissza, nem kockáztatok

A gugli képkeresőben beírtam vagy 10 féle variációt ami alapján megtaláljam ennek a pcb-nek a képét, de nemhogy zafírban de egyáltalán 7970esek között nem találtam meg. Mindig a vapor x-es képénél csillant fel a szemem, de aztán csalódottan vettem észre, hogy ott 6+8 pinesek a csatik. Ráadásul abban 9 az enyémben 8 fázis van. Már arra is gondoltam, hogy lehet valamelyik 50es, amire rárakták ezt a hűtőt, kapot egy 70es matricát a hátára, új 70es biosok, és kész a 30 ezerrel drágább vga. Persze lehet, hogy ez nagy baromság, de ki tudja?
Jó nem fárasztom tovább ezzzel a topicot, csak azért mégis érthetetlen. Nem tudhatja az ember egy ilyen értékű alkatrésznél, hogy mit kap a kezébe? Vicc... -
ricshard444
veterán
válasz
üzenetére
Hát én kerestem azt a kártyát ami elv nálad van,de Sapphire-ból nem találtam csak a Vapor X-t ami ilyen tápellátással operál.
Elv tényleg 6+8 pinesnek kéne lennie, akkor tudnánk csak konkrétat mondani ha tudnánk milyen cucc van a hűtés alatt, de nem kell szétszedni ezért
-
törölt tag
válasz
BeLucZ
üzenetére
Én is erre gondoltam, csak vártam, hogy más mondja ki helyettem

Eleven82: Úgy tudom, hogy ezek is mind 1x6 és 1x8 pines tápellátásúak....
ricshard444: csak egy sima papírdobozban érkezett, és nem a gyártó oldalán feltüntetett tartozékaival.
De igazából tényleg mindegy, csak arra gondotam, hogy készült ezekből egy ritka olcsósított rev., mert ha 1175mV-nál 1020MHz-ig stabil, akkor ott valami áruás lesz...
A másik, hogy mindkét bios, alapórajeles, se az oc, se a boostos nem ilyen, a sima nem oc-s meg voltagelockos, nem?
A másik meg az, hogy a webáruház honlapján nincs csak Dual x with boost-os, de annak meg az egyik biosa emelt órajeles. -
ricshard444
veterán
Újra dübörög a 2 henger, a teszt folytatódik és hétvégén befejezem
Crysis 3-t már le is mértem, jobban teljesít mint vártam. -
Asbee
veterán
válasz
Cole86
üzenetére
Ne állíts semmit a cfg-ben. Nekem bevállt módszer, amit egyébként a keresőben is megtalálsz...
MSI AB feltelepít, majd bezár, és XCL-es indítás (kereső xcl) --->Restartot fog kérni
Ez a CCC-ben szépen kitolja az értékeket unofficial-ra
Nekem ilyenkor még nem szokott jó lenni, ezért:MSI AB letöröl, mapáját is cfg-t, mindent. Utána restart , majd MSI AB újra fel és már ott is az unofficial értékek vannak minden állítgatás nélkül, továbbá nincs csíkozás kép ugrálás és semmi egyéb.
-
Cole86
senior tag
válasz
karesz501
üzenetére
Hát utólag már én semnem tudom.. nekem az asus karimnak csak catalyst maxot engedélyezett, ergo 1125mhz és a fesznél volt az 1.3v ami okés volt..
Persze ez csak a legújabb biosnál ,addig feszelni sem tudtam..
Ha megkérlek szépen elküldenéd nekem az msi cfg fájlod emailben?

-
karesz501
senior tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
És íme a Boost gombos BIOS.... Vapor-X 7950, ez a V08

-
karesz501
senior tag
válasz
Cole86
üzenetére
És miért kell az UO tuning az AB-ben? 1300mV -t, 1200Mhz GPU-t és 1575Mhz RAM-ot tudsz állítani alapból is.... Az UO tuning opció nekem megbolondította a rendszerem szintén, villogott a képernyő folyamatosan és szemetelt is a kártya még alapon is. AB uninstall és reinstall oldotta csak meg....
-
Cole86
senior tag
válasz
Foxmulder89
üzenetére
Na igen, de az asus karimmal nem volt valahogy compatibilis...

Új biossal már lehet nem lett volna gond ,de nekem msi ír ki mindent infót, azért szerettem volna vele is tuningolni..
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
Cole86
üzenetére
Miért kell annyira az unofficial overclocking ?
Próbáld ki a Sapphire Trixxet, mindent tud amit kell és semmit nem kell rajta állítani, kivéve, hogy a settings-be az első hármat és az utolsó kettőt bepipálod. Ha eléred a csúszka végét benne, automatikusan kitolja neked
#17041; Nem kompatibilis ?
pedig egyik 79xx sem olyan új, hogy ne működjön vele, szerintem még a boost se, érdekes..az lehet hogy a monitorozó része jobb az Afterburnernek, de ha stabil akkor úgysem nézegetni kell hanem használni 
Stabilitás tesztre ajánlom az új 3dmarkot! -
törölt tag
Most már nagyon érdekel, hogy pontosan mi van nálam. Egyszerűen sehol sem találom ugyanezt a Zafírt:

Vagy a pcb színe, vagy a 2x 8 pines tápellátás, vagy a kivezetések kiépítése nem stimmel.
A hátulja ilyen:Nem mintha lenne jelentősége, mert úgyis visszakapom a pénzemet, de már csakazértis érdekel...
Ha valakinek van ideje rá, utána nézne nekem?
-
Cole86
senior tag
Értem..
Ergo akkor mi lehetett a gond? A lappal lehet valami ,h elkezdett beremegni a kép aztán elszállt minden, fagyás és utána már nem is adott képet a kari..?
Utána másik új kártyával se adott.. elem kivétellel lehetett csak újra működésre bírni.. abszolút az ab unoff mód okozta ezt.. Kérdés ,h a lapban nem stimmelhet -e valami feszültség szabályozó vagy miért csinálta ezt
Esetleg mi okozhat még ilyet?Configom az adataimnál.
Tápomra nem gyanakodnék, eléggé ütős jó kis táp, erős 12v-os ággal. Igaz 2db 8as kell a DC2 Topnak és az 1ik 8ast átalakítókkal kellett összehozzam a másik ágról. (7870es karinál 2db 6os van, de ott is ugyanaz a képernyő remegés/rángatózás volt, ha abalakokat nyitottam vagy bárm, unoff módban minimális tuningnál is)

érdekelne a véleményed.

-
ffodi
veterán
válasz
Cole86
üzenetére
Természetesen a védelmeket nem illik kiiktatni (mindenesetre az ezt megelőző hozzászólásodban aktiválásról beszélsz!?, mindegy is), ha nincs rá nyomós okod, ez teljesen igaz (illetve csak úgy, könnyűszerrel nem is tudod szerencsére). Az AB-ben az UO OC semmi ilyesmit nem csinálhat, főleg nem az alaplapoddal. Annyit tesz nagyjából, mint amit a kolléga leírt. A képernyő villogása, pedig lényegében "természetes" jelenség, melyről n+1 hozzászólást találsz a topicban.
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
Cole86
üzenetére
Nem tudom mire gondolsz ezalatt, de az Afterburner semmit nem fog/tud állítani a lapodon...
Az unofficial oc kitolja az órajel limitet amit állíthatsz a kártyádnak (talán a feszt is ?), és úgy tudom kikapcsolja az ULPS-t (Ultra Low Power State), talán még a Powerplay-t is, ergo fix órajele lesz a kártyádnak mindig. Nem nagyon használtam Afterburnert mert a Sapphire Trixxet mindig jobb proginak találtam, de ha nem tudsz valamit a google a barátod
-
Cole86
senior tag
Tücsök p*cs

-
Cole86
senior tag
Más..?
Nekem meg azt mondták a hozzá értők (elektro mérnők barát) ,h nem ajánlott deaktivizálni a védelmeket..

mi más lehetne? Az msi ab alatt kezdett kicsit rángatozni a kép.. tuti a lappal volt valami.. táp 600as sharkon, annak nem esett nehezére.. 2 kártyával is volt ez a jelenség.. memóriák újak, igazából nem tudom mi mással lehetne a gond?

-
válasz
Cole86
üzenetére
Menne többet is, csak hát így még emberi a hangja

Nem ajánlott! A lapban a veszültésg védelmet aktivizálta szerintem.. a másik karival sem adott képet utána.. akkor esett le ,h ott lesz a gond.. elem kivétel után ment megint rendesen.. ennyi
Ott más lesz a probléma forrása.

-
Cole86
senior tag
Az jó eredmény!
Nálam most egy giga 7870 van (kölcsönbe) 1300mhzet megy a gpu 1,25v körül ,ami bőven biztonságos és semmi tekercshangja nincs... Durva!
9200 pontot dobott 3dmark 11ben gpu-ra.... ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mégsem volt semmi baja a 7970 ASUS DC2 TOP karimak...

A k... lapomban volt valami anomália.. Az msi ab-ben átírtam unofficialoverclokingmode : 1-re..
nagy hiba volt!!!

Nem ajánlott! A lapban a veszültésg védelmet aktivizálta szerintem.. a másik karival sem adott képet utána.. akkor esett le ,h ott lesz a gond.. elem kivétel után ment megint rendesen.. ennyi

HOPPPÁÁ! Senior lettem!

bocsi a k****ért Radi

-
-
szasanyi
félisten
Jókor szólsz neki vazze!
Én háromszor próbáltam anno felhívni amikor volt hasonló elképzelésem, de fel sem vette a telefont. Aztán mikor a hirdetésében szóvá tettem, csak azt erőltette, hogy ez nem lehet mert mindig felveszi. Ennyi nekem elég is volt, és inkább vettem a biztos helyről +5% árkülönbözettel, számlával. 
-
-
Garsza
veterán
válasz
daveoff
üzenetére
Én is az Asust javaslom a hűtésre kényes vagyok és tökéletesen meg vagyok vele elégedve. Eddig nem ment 66°C fölé és a venti nem ment 30% fölé. Ja és 1100MHz járatom a GPU-t tudna többet is csak most nem akarok vele sz....ni.
Ginni27 nél vam 83500Huf ért V2 Asus olyan mint az aláírásomban van. Az árlistáján nem szerepel de én is tőle vettem.
Egyépként a tuningpotenciál nem márka függő.Gubrush
Lehet hogy érdemes mert nemsokára jön az asus ujj egy GPU-s csúcskártyája lehet lejjebb nyomja kicsit az árakat. de ez csak személyes vélemény. -
daveoff
veterán
válasz
polgi803
üzenetére
Én az ASUS-t ajánlanám, mert nekem is az van, de ez 3 slotos, illetve nem tudom az ár mekkora szerepet játszik a vásárláskor. Azért hallgasd meg más véleményét is! Jók a Sapphire dualX-ek is, illetve a Powercolor is. De ha nem akarsz a boost-al bíbelődni, akkor marad az ASUS.
-
Gubrush
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy tudtok-e esetleg bármilyen konkrétumot a nemrég bejelentett Never Settle Reloaded akcióval kapcsolatban? Érdemes-e várnom emiatt a HD7970-es vásárlással? Mert jelenleg még nem látom a kisker.-ek oldalain (ipon-on mintha láttam volna hírben, hogy valószínűleg lesz náluk, de onnan is eltűnt / vagy félreolvastam / vagy csak nem találom.) Nagyker.-ektől meg nem tudok rendelni közvetlenül (bár lenne cég amit regisztrálhatnék, de ugye nem viszonteladásra lenne a GPU).

Várható szerintetek árcsökkenés HD7970-eseknél a következő 1 hónapban? Bár a forint sem nagyon remekel...

-
polgi803
őstag
Megnéztem a Sapphire oldalát is és van olyan húzott kari ami 950/5000-en megy...ezt lehetne húzni tovább? Mondjuk mint, az imént említett DCUII-est? 1100 körülre? Mi a legjobb vétel? Kell egyáltalán ennyi plussz a gamékhoz? Vagy jó pl.ez a "sima" 950/5000-es beállítás?

-
Garsza
veterán
válasz
daveoff
üzenetére
Egyenlőre hagyom így majd ha lesz kedvem tesztelgetem és kitapasztalom mi az a max amit tud. Most inkább játszok mert már 1 hónapja nem játszottam egy normálisat mert ideiglenesen 7770 em volt. Meg az sem biztos hogy FX-6300 4,2GHz érdemes tovább húznom mondjuk eddig mindenhol 100% kon ment a VGA
redzsi84
Nem tudom milyet akarsz venni 7950 vagy 7970.
Anyit tudok segíteni hogy nekem ma hozta a postás az Asus HD7950-DCIIT-3GDR5-V2 kártyám és nagyon meg vagyok vele elégedve.
kapásból belőttem neki 1100MHz GPU és 1500MHz RAM és tökéletesen megy max 66°C melegszig és a venti még nem ment 30% fölé. -
törölt tag
Üdv Mindenkinek! Még mindig nem sikerült lezárnom ezt a vga témát, végül a Pixmania készségesen visszafizeti a pénzemet. Nem tudom ki emlékszik, annyi történt, hogy a ref helyett egy dual x-et küldtek. Eddig am azt hittem ez egy oc with boost, de most olvasom, hogy annak a gpu-ja nem alapon megy, és a két bios is különbözik. Ennél viszont minden alap, csak akkor azt nem értem, hogy kerül a dobozba egy olyan kártya, ami nincs is a kínálatban. Mindegy sántít az egész, úgyhogy veszek itthon egy másikat... Eddig refet akartam, mert sokáig abban ahitben voltam, hogy magasabb arányban van köztük tuningos darab, de már annyit olvasgattam, hogy összességében ez nem igaz. Szóval melyik a legjobb vétel? Fontos a tápellátás levegős esetleg vizes oc-nál? Mert pénzt nem sajnálva lightning vagy matrixon gondolkoztam, de a hdmi hiánya miatt felejtős. Kell a tv- re a hang. Sapphire-ról mi a vélemény? A dual x oc vagy az oc with boost amúgy jók? Mert az enyém egy nagyon gyenge példány. És ami a leglényegesebb, h a fesz állítható legyen. Olvastam, h mostanában adnak ki hardveresen letiltottakat.. Szóval egy-két ötlet esetleg, hogy milyen legyen? Lehet ref is, vagy valami olyan, ami nem spórolós modell...
-
daveoff
veterán
válasz
Garsza
üzenetére
Az én kártyám is hasonló, mint a Tiéd, szerintem ezzel a feszültséggel nyugodtan feltolhatod 1150MHz-re a GPU-t, de lehet hogy még az 1200MHz-et is viszi. A gpu-z mutatja helyesen a feszt, ennyi a vdrop, nálam is kb ennyit droppol, nekem 1,125v-al megy 1150MHz-et 24/7-be! A memória 1,6v-ot kap gondolom nálad is, azt is tesztelgesd, nálam 1650MHz-en ketyeg jelenleg, de simán megy 1750MHz-en is. A hőfokok nálam is így alakulnak....
-
Garsza
veterán
válasz
ricshard444
üzenetére
Olyan nincs csak FXAA SMAA MSAA nekem
Új hozzászólás Aktív témák
- SörcsaPH!
- Autós topik
- Fejhallgatós találkozó
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Bekeményítenek az ügyfelekkel szemben a memóriagyártók
- Napelem
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPad topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- iPhone 15 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)
- Full Prémium! Gamer PC-Számítógép!Rog Maximus XII! I9 10850K / RTX 3080 Suprim / 32GB DDR4 / 2TB SSD
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- Eredeti Lenovo 135W töltők (sárga téglalap)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Mivel monitoroztad/terhelted?
) és megfelelő terheés is szükséges mellé.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Mert az sajna így működik, de BIOS cserével valószínűleg orvosolható a dolog 

resent failed [-2005270523]: