Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Mától kapható az EarFun Clip 2
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
SSJmeszes
senior tag
válasz
Whit3Rav3n
üzenetére
Én pl csakis a hő miatt nem tuningolom a CF et..
Rájöttem, amíg megvan az az FPS alapon amire szükségem van a játékokban addig nem tuningolom mert kit érdekel 60 FPS fölött már a dolog... ( persze nem mindben van meg né értse félre senki.. ) De hát már alapfeszen is nagyon meleg a CF nálam.
Főleg, hogy az egyik kártya nem 100% os.:-/ -
Whit3Rav3n
senior tag
-
prokxy
veterán
válasz
ricshard444
üzenetére
Ezt tudtam, ezért ennyire ne nézz hülyének...
De ez a pár mV ennyit jelentene, h érdemes szórakozni, kockáztatni? Ezért kérdem.
Most aki vesz egy középkategóriás -vagy egy csúcskártyát, nem tökmind1, h 500W-ot eszik a konfig vagy 550-et a konnektorból? A kevesebb hő az rendben van. Bár alapon az is "mindegy", mert a hűtést arra adják. Tehát alulfeszelésről csak alapórajelen beszélünk, mert ha már hozzányúlunk felfelé (lefelé minek az órajelhez), akkor az már tuningnak minősül ahhoz pedig jár általában feszmódosítás.
De ha rosszul gondolkozom, javítsatok ki, tanuló üzemmódban vagyok!
Most ha a régi sapphire 6970-em dual fan 1.175V-on megy, mennyire érdemes levenni, h még tuti menjen stabilan? Mit nyerek vele kb?
-
Hoorus
őstag
válasz
BlessedElroy
üzenetére
Clear Cmos gombot keress! Ha nincs gomb, akkor jumperrel kell. Annak is ott kell lenni valahol, jellemzően a VGA alatti részen. Pár mp-re átrakod a jumpert a másik tűre, aztán vissza..
-
BlessedElroy
senior tag
válasz
fatal1ty1984
üzenetére
hogyan tudok bios resetet csinálni?
Most alaplapiba van bedugva a monitor. egszerűen nincs érzékelve a kártya, mintha benne se lenne.nem HDMI vel .
-
pcsabat
őstag
válasz
BlessedElroy
üzenetére
HDMI-vel van rákötve a monitorra? Nálam volt olyan, hogy bizonyos HDMI kábellel nem adott képet a vga (gondolom szabványok miatt). Ebben nem vagyok jártas, hülyeséget nem akarok írni, de ha HDMI akkor próbáld meg DVI kábellel is.
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
BlessedElroy
üzenetére
ha másik lapban sem megy a vga akkor az valoszinüleg hibás lesz.ha csak a tiedben akkor viszont reseteld sürün a lap bios-át mert nekem is volt z77-es msi-m és mikor egyszer bekapcsoltam az igp-t,utánna kb 20x kellett bios resetelnem mire levette és tudtam használni megint a vga-t
-
BlessedElroy
senior tag
válasz
fatal1ty1984
üzenetére
boltból

http://www.overclockers.co.uk/showproduct.php?prodid=GX-297-SP&groupid=701&catid=56&subcat=938 -
fatal1ty1984
őstag
válasz
BlessedElroy
üzenetére
kitöl vetted és melyik vga-t? privátba linkeld már be a hirdetést

-
BlessedElroy
senior tag
válasz
fatal1ty1984
üzenetére
pont most tettem ra alaplapra. leszedtem az osszes nvidias cuccot, lemezrol installaltam a catalystot.
visszaraktam a kartyara a monitort es semmi.Az alaplap kb 5 napos.
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
BlessedElroy
üzenetére
nézd már meg elöször,hogyha alaplap itegrált vga-ra kötöd a monitort megy e?ha igen akkor nézd meg biosban az igp.beállitást ,ha auto-n van rakd át disable-re és utánna probáld a vga-t bekötni.
-
Raggie
őstag
válasz
BlessedElroy
üzenetére
Alaplap gyanús... Ha további pár teszt után is ez a helyzet.
BIOS töltőképernyő van? Vagy az sincs? (mindkét gépnél)
-
BlessedElroy
senior tag
ratettem a haverom monitorara radeonnal a gepet/semmi.
a regi 670el megy.
most vmi otlet?
bioreset hogyan? -
xatos3
senior tag
egész gép szétszed összerak biosreset és menni fog
ha elég nagy a táp, hanem akkor már vége...
-
MM
őstag
válasz
prokxy
üzenetére
Nálam az alap órajeleket (930/1250) 1,137V helyett 1V-on is tudja a kártya. Ez pedig a gyakorlatban azt jelenti, hogy +20% power limittel is kevesebbet fogyaszt / kevésbé melegszik, mint a gyári beállításon a power limit nélkül - ami nélkül viszont nem tartja az órajelet, mivel boostos kártya...
-
Raggie
őstag
válasz
BlessedElroy
üzenetére
Omg... ilyenkor kibontja a gépet az ember, odaguggol és megnyomkodja, ellenőrzi saját kezével. Ezekben a dolgokban jó TELJESEN biztosnak lenni, mert eléggé idegesítő tud lenni ha szórakozol napokat, esetleg heteket egy drága alkatrésszel és a végén kiderül, hogy nem volt bedugva/kontaktos a kábel.
SZERK: najó, látom, hogy te is megbizonyosodtál rendesen a dologról!
Esetleg érdemes kipróbálni mondjuk hdmi-kábellel TV-n vagy hasonló (nem tudom, milyen megjelenítő eszközök állnak rendelkezésre) -
BlessedElroy
senior tag
válasz
BlessedElroy
üzenetére
visszaraktama a m'sik kartyat, azzal sem tortenik semmi. szoval vmi kabelba....s lehet. de merre? en hulye vagyok ilyenekhez.kabeleket megneztem, elvileg jol vannak. gyakorlatilag nem, mert a 670/el sincs kep mar.
bocs, de angol billentyu.Na de megy 2 kabel a tapbol a kartyara. 2x 6 pin plusz 2 pin log mellette.monitor kabel rendben van.
merre lehet meg vmi?fel oraja meg bf3 aztam. szoval eddig rendben volt.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
BlessedElroy
üzenetére
Postán érkezett a kártya? Lehet kapott pár rúgást útközben.
Próbáld másik PCIe portba dugni. -
apollo12
veterán
válasz
BlessedElroy
üzenetére
ha több slott van a lapodon probáld meg egy másikon, egyébként ha nincs bedugva normálisan a táp kábel, attól még pöröghet a venti
-
ricshard444
veterán
válasz
BlessedElroy
üzenetére
Bios Reset, 1 rammal próba, kábel ellenőrzés (!!)...szokásos eljárások.
-
Raggie
őstag
válasz
BlessedElroy
üzenetére
Tápkábelek be vannak dugva rendesen(mármint a VGA-ba)? PCI slotban is passzintosan benne van?
Monitor kábel mindkét vége rendesen bedugva?Ha mindez stimmel, akkor próbáld ki másik monitor kábellel, vagy másik PCben.
Boot képernyő van? Alaplapi bios meg ilyesmi, vagy már az sincs?
-
BlessedElroy
senior tag
Sziasztok
segitseg
Megjott a 7970/esem. beleraktam a gepbe, de nem kapok kepet. a kartyan a ventik mennek rendesen.
mi a tokom van... -
radi8tor
MODERÁTOR
Szerintem nem írtam semmi sértőt és személyeskedőt. Ne ferdítsük el a dolgokat.

A szakértői linket azért osztottam meg, hogy ezekről a szakértőkről tudhat mindenki. Gondolom azt te is megérted, hogy senkitől nem várható el 400000+ felhasználó tevékenységének követése.
Most nézem a Logout bejegyzésedet, akkor miért nem ott folytatjátok a fogyasztással mélyebben foglalkozó kérdéseket? (itt nem arra gondolok, hogy 300W-ra lövünk be egy 7970-et tuningolva)
Továbbra is úgy gondolom, ameddig van gépek fogyasztásával foglalkozó topic (tágabb értelemben nem is egy), addig ott kellene tevékenykednetek (mint szakértők), ha ennyire jól értetek ehhez a területhez. Másoknak is hasznára válna, nem csak a 7950/7970 topic lakóinak. -
HSM
félisten
válasz
radi8tor
üzenetére
Felhívnám a figyelmed az apróbetűs részre:
"- ez a rang nem jelent kizárólagosságot, rajtuk kívül is lehetnek még szakik!"Nem tartom magam "szakértőnek", de ez a szakértő topic linkelése arra válaszul, hogy értünk-e DroiDMesterrel a témához, elég sértő, ezenkívül személyeskedő is, ami az alapelvek értelmében tilos.
Úgy gondolom, ha a Logouton a kiemelt cikkek közé került az idevágó írásom, akkor azért nem lehetek annyira analfabéta a témában...
Kritikából is csak pozitívat kaptam, pedig szakértők is olvasták.A tápos kérdések egyébként tényleg nem ide valók, de a konfigurációk fogyasztása a topic VGA-ival viszont igen, ugyanis a komplett gép fogyasztásából lehet következtetni a VGA fogyasztására, hacsak nincs egy kibelezett géped bontott PCI-E csatival meg egy rakás műszered mérni, és ez a többségnek nincs.
A gyári TDP pedig egy össze-vissza tweakelt karival annyit ér, mint halottnak a csók. -
Whit3Rav3n
senior tag
Hat tudod logolni mindkettöt is. Ha meg nem tudod pontosan mit kéne figyelni fel tudod tölteni a log file-t valahova és linkelni de egyébként nyilván azt kell figyelni hogy amikor elkezd hirtelen melegedni nem nö e meg valami fesz hirtelen ami okozhatja meg persze a venti fordulatszámra is rá lehet nézni.
-
zack
nagyúr
válasz
Whit3Rav3n
üzenetére
Ezt értem, de gőzöm sincs melyik kártya csinálta, és az említett progikban, és leírtam az előbb, hogy gőzöm sincs mihez viszonyítsak, mi a jó érték és az ami már sok. Lehet valami szoftveres dolog miatt leállt az egyik kártya venti rendszere. Az simán csinálhat ilyet.
De gyanús a 6pin-es táp csati átrakása is, mert eddig nem volt ilyen, utána meg előjött.
-
-
zack
nagyúr
válasz
Whit3Rav3n
üzenetére
GPU fesznél a max 1,188V volt. Ez a gyári alap. A többit sajnos nem néztem. Egyrészt nem tudom mit kell nézni, másrészt azt se tudom mi számít normálisnak és mi nem (HWinfo).
Valami nem volt szokványos játék közben hardveresen. Mert szoftveres gubancnál mindkét GPU-val gond lett volna. Az egyik viszont tök normálisan működött. Lehet visszarakom az alap PCI-E csatikat...Mert ez után jött elő, miután másik ágra került a 2db 6pin-es.

-
zack
nagyúr
Így hogy a táp csatikat átraktam jó lett, és nem kapcsol le a gép. De borzalmas hőt termel. Játszottam 1,5 óra Crysis-t, a hőfokok viszonylag normálisak voltak (VRM max 90 fok, GPU 85 fok környéke) majd egyszer csak gondolt egyet, és az egyik GPU elkezdett felfelé kúszni a vége felé. 103 foknál léptem ki a játékból.
Gőzöm sincs mi történhetett, de köze lehet ehhez hogy constant voltage, meg disable ULPS, meg +20%...Ki tudja ezek összessége milyen hatással van globálisan a kártyákra. Tomb Raider alatt ilyen 1x sem volt.
Mindenesetre még jóó hogy real time monitoroztam játék alatt, mert most lehet az egyik VGA megfőtt volna valamiért. Gőzöm sincs mi történhetett az egyik GPU-val, de ijesztő volt.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
ricshard444
üzenetére
Úgy gondoltam elég párszor felhívni a figyelmet arra, hogy VGA topicban vagyunk.
Törlés az már egy szankcionálás. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
DroiDMester
üzenetére
Nem lenne ezzel semmi gond, ha leírnátok ennyit és ennyit fogyaszt. De nem ez történik. Olvass vissza. Nem szólok rögtön, hogy nincs itt a helye annak, hogy megvitassátok egy 550W-os xyz beles táp le tud adni 500W-ot tehát jó lesz hozzá. Akkor szólok, hogy nem ide való, miután napok óta már csak tápokról beszélünk a topicban.
Ameddig van tápos topic, addig ezeknek a megvitatása nem ide való.
Ismételten kérem, hogy ne tápokról beszéljetek VGA topicban!Szakértő témára: PH! oldalain elismert szakértők listája
-
válasz
radi8tor
üzenetére
De ez fordítva is igaz, hiába megy valaki a tápos topicba és hiába vannak ott tápügyileg hozzáértők, ha fingjuk nincs hogy mennyit eszik egy tuningolt 79xx esetleg egy 79xx CF. ellenben itt nem egy és nem 2 kolléga van, aki méricskél(viszonylag pontosan) mi merre hány WATT, és mennyit kajál az egész gép egy tuningolt vagy épp egy szénné tuningolt 79xx kártyával!
Szóval én sem értem miért ne lenne itt a helye annak hogy kitárgyaljuk mi mennyit fogyaszt, és mekkora táp elég hozzá!
De tegnap is pont ez volt a problémád meg kb 2-3.hete is mikor hasonló dolgokról volt szó!És az sem értem miért állítasz olyat
Hogy itt nincs senki aki ért a tápokhoz? mert aki ilyen komolyan bele veti magát a mérésekbe mint én(akinek ráadásul ez[is] a szakmája) vagy HSM kolléga az már csak konyít valamit a témához, De hát te tudod......... -
radi8tor
MODERÁTOR
Egyre fogy a türelmem ezzel a fogyasztós, tápos témával itt.
Mennyit fogyaszt a gépem?
Melyik tápegységet vegyem?Válasszatok egyet, és azt spameljétek tele.
Ameddig nem 100e Ft-os hitelesített mérővel méritek a fogyasztást, addig semmi értelme mért értékekről beszélni.

Köszönöm!

-
zack
nagyúr
válasz
Whit3Rav3n
üzenetére
És? Ez kijön 500W táppal, ami jó esetben 450W tud leadni tartósan (max-10% - peak)?

-
ZozzHUN
addikt
válasz
Whit3Rav3n
üzenetére
Az már inkább reálisnak tűnik, mint a 600-700.
zack: Eddig arról szólt itt a vita, hogy egy 750W-s táp sem elég a 7970CF-nek, pedig egy olyan ami 600-650et le tud adni az is elég, csak ne furmark+prime kombózzon. 550W nem lesz elég, ez egyértelmű, csak a 7950 CF-nek.
-
zack
nagyúr
Még kevesebb.
Mert elfelejtettem levonni a 30W-ot ami a gép kikapcsolt állapotában kijön a konnektorból.Szóval ezekből az értékekből lejön 30+30W.
Crysis 3 nettó 710W
Tomb Raider nettó 600W (bár itt csak bench alatt mértem, megnézem játékban)VGA-k alapfeszen (1,187V), proci húzva i3770k 1,24V 4600Mhz.
-
Whit3Rav3n
senior tag
Tuning, egyéb cuccok, táp hatásfok, mérö pontosság? Az biztos hogy fórumon használt valaki 7950cf-et 550-es táppal probléma nélkül és hogy a hardocp gépe 7970cf-el 640w-ot fogyasztott konnektorból ami kb 590w tápoldalon, ezt kombinálva egy nem oc-s procival már éppenhogy meglehet az 550w. Nem mondom hogy ajánlott csak hogy éppenhogy kijöhet.
-
zack
nagyúr
770W Crysis 3 alatt. Nesze neked 7970 CF alapon 550W táppal.

Egyéb okosságokat is mondjatok még.

Ez elsősorban Whit3Rav3n-nak szólt.

Itt nincs mellébeszélés, itt van előttem a fogyi mérő bedugva.Nézek egy Tomb Raider-t is.
-
válasz
Whit3Rav3n
üzenetére
0 nincs 25% a legkisebb érték. Azért az Amperek is elég jól megugrottak. Kipróbáltam a 25%-ot is 1.222 re esett vissza,de a gpu elérte a 89 fokot is ennél a beállításnál,mondjuk,ha nem automata szabályzáson lenne,akkor nem ment volna fel addig.
-
HSM
félisten
250w?
Az igencsak sok... Nálam fix voltage tuninggal 1,1v-on is csak 105w, két winyóval, hangkarival, igaz monitor meg egyebek nélkül... Nálad, ha cf miatt nem alszik a második kari, akkor is csak 140w... Bár, ha több monitort használsz, vagy nem 60hz-en megy és nem alszik a második kari, akkor lehet ennyi. -
válasz
ricshard444
üzenetére
Na kipróbáltam. Nyomtam egy Furmarkot 1080P presettel..
100%-ra felhúzva 1.117 ig leesett a fesz. 75%-on 1,142 ig 50%-on 1,175ig.
Alapban 1.256-ot ad neki a tweak (Gyári 1100/6600)
Érdekes volt mert a kisebb LLC beállításkor láthatóan jobban melegedett a gpu,az automata szabályzó sokkal jobban bepörgette a ventiket rajta.
Itt a LOG
-
Whit3Rav3n
senior tag
550w valami nem huzott procival alapon game-ekben szal semmi occt meg furmark meg stb-vel még elég is lehet szükösen. Ugye tuning proci mellett 600w körüli fogyasztásra lehet számítani game-ek alatt nem húzott kártyákkal. Idle fogyasztásból úgyis nehéz a load fogyasztásra következtetni. Mindenesetre nálad nem az a baj hogy a 850w kevés hanem hogy a táp nem adja le rendesen.
-
zack
nagyúr
A 2db 6pin-es csatit átdugtam másik ágra. Jöhet a teszt.

Bedugtam a fogyi mérőt is...Konnektorból 250W vesz fel a gépem idle... Ezek után mondja azt valaki hogy 550W a 7970 CF-hez is elég.

-
válasz
ricshard444
üzenetére
-
Na akkor még 1x:
Amennyiben jól értem az LLC azaz a Load Line Calibration %-os értékkel lehet szabályozni,hogy mennyire kompenzálja a vdrop-ot ?
A 100%-os értéknél megpróbálja a legjobb tudása szerint kompenzálni a feszültségesést?!
Valaki erre ?
-
HSM
félisten
A hangon tuti segítene, ha nem 1150/6600-ra húzva használnád, hanem alulfeszelve gyári órajelen...
Én se azért használom 925/1250-en 1V-on, mert nem lenne gyorsabb 1200/1600-on, csak éppen így alig fogyaszt, és állati halk. És mégcsak nem is olyan sokkal lassabb, ~30%.... Nekem megér annyit a hang hogy beérjem mondjuk néma 20FPS-el a jó hangos 26 helyett....
(#22016) Hoorus: Elvileg ott 75W helyett 150W teljesítményt vehet fel egy csatiból. Bár elég érdekes, mert csak a negatív pólus van megtoldva még 2-vel, szóval nem hiszem, hogy olyan nagy jelentősége lenne. De ebben a tápos arcok szerintem kimerítőbb választ tudnak adni.

Én arra tippelek, hogy a gyárilag 8-pines abban különbözik, hogy maga a csatlakozóban lehetnek nagyobb áramerősséget átadni tudó tüskék, és vastagabb rézhuzal odáig, és csak a megkülönböztetést szolgálja a +2 ér. Tehát a kártya szempontjából ha 8-assá alakítható tüskét dugsz a hatosba, akkor nincs jelentősége a dolgonak. De tuti infóért kérdezd a tápos gurukat.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
deadwing
üzenetére
Nem zizeg?! Ezt hogy érted?!
Ha alapon használom a gépet akkor nem vészes. Melegnek meleg, de hát egy tápegység csak nem lehet hideg.Viszont tuningolva azért már érezni hogy nyomja a forró levegőt.
Még annyira nincs meleg hogy bekapcsoljam a klímát, 1 hónap múlva kb. belövöm állandó 20 fokra a felső szintet, akkor már kellemes hőmérsékleten fog futni a gép is.
Meleg van nekik, ez a 26-28 fok szobába fűtés miatt.Ciceregni szokott de azt a kártya csinálja pár ezer FPS számnál.
-
ÁdiBá
veterán
Szűkösen, szűkösen de még viszi a gépet a kis 750TX!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

(#22014) SzlobiG Igen. Nem éppen halk jószágok sajnos!

Irigylem is picit a kollégát a GTX680 SLi birtokában hogy egyszerűen mikor a gépemben volt, nem hallottam a hangjukat a Radeonéhoz képest. -
ricshard444
veterán

Paraszt mod gyerekek

-
deadwing
addikt
válasz
peterm711
üzenetére
Nem értek egyet.
Lehet akkora teljesítménye, felvehet annyi áramot? Képes rá a kártya? Igen. Továbbá ha nem fogadjuk el a furmarkos mérést, akkor ki fogja eldönteni melyik játékkal mérjen mindenki? Én sem azt mondom, hogy ennyit fog zabálni a kártya játék közben, /igen, elolvastam, mielőtt linkeltem volna/ ez egy abszolút maximum amit fogyaszHAT a kártya extrém körülmények között, és szerintem tápegység méretezés/vásárlás esetén igenis szempont lehet egy ilyen adat is.
Arról már nem is beszélek, hogy a műszered nem fog tudni kimérni olyan áramfelvételt ami csak tizedmásodpercekig tart. Ellenben ha ez sokszor előfordul, egy pont a határra méretezett táp előbb vagy utóbb meg fogja érezni... -
HSM
félisten
válasz
Hoorus
üzenetére
Hogy a bánatba? Állati egyszerű. Ha ugyanott állok, 1V 925/1250Mhz-en, 232W a teljes gép fogyija. [link]
Látszik is, GPU VRM Current in ~6A, nem 23.
Ha kicsit húzom a VGA-t, 1050/1400Mhz 1,1V-on, akkor már 297W [link]
Még az 1150/1575Mhz 1,15V se volt olyan vészes, alacsony fesszel, azt nem mértem pontosan, de a 12,5A-es GPU VRM Current In értékből sejthető [link], hogy még mindig nem olyan brutális a helyzet, bár itt már 10% órajelemelést kísér 30%-os GPU fogyinövekedés... De ez még mindig csak 1,1V terhelés alatti feszültség! Ellenben, ha 1,3V-ot állítassz be neki, ami mellett 1,2V, amit megkap, akkor már brutálisan elszáll a fogyasztás, ahogy a képemen is láthatod, és a 300W fogyiból pillanatok alatt majdnem 500W lesz.
Pedig nem gondolná az ember, hogy ennyit számít 1,15V vs 1,3V vagy ha a terhelés alatti értékeket nézem, 1,1V szemben az 1,2V-al.... De ennyi az annyi. 
Bár nyilvánvalóan itt már az is hozzájárul a dolgokhoz, hogy a tervezettnél jobban van terhelve a VRM, ahol rosszabb a hatásfoka, és szintén sokat ront a hatásfokokon a magasabb a hőfok, ráadásul a GPU is többet fogyaszt, ha melegebb, még egyébként azonos körülmények között is. Ez a sok apróság együtt ezt hozza ki a kariból.Amúgy lábjegyzetben megjegyzem, a 490W fogyasztás az itt a konnektoros fogyimérőn azt jelenti, hogy a bő 83%-os hatásfokú tápommal számolva a gép "csak" olyan 407W-ot vett fel, tehát ennyit kelett leadnia a tápomnak, a többi a tápot melegítette. Így nekem is elég lett volna egy 550-es FSP...
(Egyébként 1,3V-on lényegesen magasabb órajelet is bír, mint amin nálam tekert 1100-on, csak ahhoz ki kéne lőni a CCC korlátokat, ahhoz meg nem volt kedvem újraindítani a gépet, demonstrálni meg jó volt így is a beállítás. De amúgy olyan 1250Mhz körül bírja nálam ezen a feszen, korábban próbáltam, azért emlékeztem, hogy láttam én is hasonló fogyikat, mint DroiDMester.
)A Logout tesztemben se véletlen írtam, hogy ez az 1000-1100Mhz felett már egyre durvábban nő a fogyasztás, és egyre kevesebbet nyer vele az ember...

-
kingpython
aktív tag
Azért az tök érdekes hogy az ipon oldalán még ünnepnap is változnak az árak

-
Hoorus
őstag
Olvasom itt amiket írtok ilyen meg olyan brutális fogyasztásokról, táp lekapcsolásokról és csak kerekedik a szemem. Főleg az a 3570K+7950 500W+ fogyasztáson akadtam meg.. Hogy a bánatba sikerült azt kihozni belőle??

Nekem "csak" egy 550-es FSP-m van, de röhögve viszi a 7970-et 1200-on + a 3770K-t 4,8-on.. Linx+furmark kombója se fogott ki rajta pedig ment vagy 10 percig.. Egyszer se kapcsolt még le.
Szóval ha csak ezt veszem alapul, nehogy már egy 7970 CF-nek kevés legyen 750 W ?!!!
Bár lehet, hogy nincs igazam, nem vagyok nagy fogyasztás tudor..

-
A load Line calibration értékkel mi a helyzet, alapon ugye 75% ra van beállítva. Egész pontosan mit is csinál,ha mondjuk felhúzom 100%-ra ? Van ötletem,de szeretném,ha valaki más esetleg hozzáértő megosztaná velem az infóját. Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus Dual Radeon RX 6500 XT 4GB
- XFX RX 9070 16GB GDDR6 Swift OC Triple Fan Gaming Edition - Új, 2 év gari - Eladó!
- GIGABYTE RTX 4080 Super 16GB GDDR6X WindForce V2 - Gari 2027.11.20. -ig - Eladó!
- ASUS RTX 4060 DUAL 8GB GDDR6 OC V2 - 1 ÉV GARANCIA, NÉVRE SZÓLÓ SZÁMLA, UTÁNVÉT!
- MSI GeForce RTX 4060 VENTUS 2X BLACK OC 8GB (Beszámítás)
- Xiaomi 17 Ultra 512GB Starlit Green Karcmentes állapot 16GB RAM 2029.03.05 Media Markt Garancia!
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB Cosmic Orange használt, karcmentes 100% akku Apple garancia 2026
- HIBÁTLAN iPhone XR 64GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4490,100% Akksi
- iPad felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Lenovo Legion Slim 5 Ryzen 7 7840HS 16GB 1000GB RTX 4060 OLED 120Hz 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Főleg, hogy az egyik kártya nem 100% os.:-/
Az hogy mennyire lehet alulfeszelni a kártyát az ugyanúgy mint a tuningnál kártyától függ, ki kell próbálni hol stabil még.

De ez a pár mV ennyit jelentene, h érdemes szórakozni, kockáztatni? Ezért kérdem.

Hogy itt nincs senki aki ért a tápokhoz? mert aki ilyen komolyan bele veti magát a mérésekbe mint én(akinek ráadásul ez[is] a szakmája) vagy HSM kolléga az már csak konyít valamit a témához, De hát te tudod.........
Mert elfelejtettem levonni a 30W-ot ami a gép kikapcsolt állapotában kijön a konnektorból.

Az igencsak sok... Nálam fix voltage tuninggal 1,1v-on is csak 105w, két winyóval, hangkarival, igaz monitor meg egyebek nélkül... Nálad, ha cf miatt nem alszik a második kari, akkor is csak 140w... Bár, ha több monitort használsz, vagy nem 60hz-en megy és nem alszik a második kari, akkor lehet ennyi.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)