Új hozzászólás Aktív témák
-
CHIPman
nagyúr
válasz
Grave_444 #49951 üzenetére
Ez is egy nézőpont, de úgy is lehet nézni, hogy a 270X meg nem ér annyival többet, hogy rászánjam azt a +7ezret, és még tápot is vegyek... Amit akarok, az az adott helyzetből ráfizetés nélkül(vagy minimális ráfizetéssel) kihozni a maximumot, mert most nincs videokártyám. Procit és tápot egyszerre tutira nem fogok venni, tehát ha a proci és a táp is kevés a 270X mellé, akkor inkább maradok a 270-nél.
-
CHIPman
nagyúr
válasz
Grave_444 #49948 üzenetére
2GB-hoz elég lenne a GPS-400AA(168 és 180W a 2 12V-os ág)? Watch dogsnál a 2GB 7850-re írta, hogy kéne a több VRAM, és hosszú távra terveznék. De a maximumot szeretném kihozni, amit a tápom is bír. i3 csak akkor lesz cserélve, ha kapok ajánlatot, már fenn van egy pár napja, most a videokártya van terítéken. És garanciális levásárlásom van, a 2GB vs 4GB árkülönbség ilyen szempontból nem számít, de ha nem bírja a tápom, akkor marad a sima 270 2GB.
-
platthy
csendes tag
válasz
Grave_444 #49247 üzenetére
De az az érdekes h eddig minden kártyámat így használtam , és egyiknél se volt gond .
Ha ténylegesen ez a baj , akkor beiktatok 1 DVI -s monitort .
De a program hibát még akkor se értem . Miért nem engedi felrakni ? .
probléma amit kiír : a felhasználónak a Rendszergazda csoportba kell tartoznia .
Rendszergazdában vagyok .
Én vagyok hülye és valamit elnézek ? . ( ilyen problémával én még nem találkoztam ) . -
kona005
senior tag
-
katt777
félisten
válasz
Grave_444 #49108 üzenetére
Nem tudok munkahelyen videózni. De ha különbséget látsz +30 és +45 FPS között, akkor az nem +30 és +45 FPS, csak a mérőprogi nem méri a laggolást, mert olyan rövid (mivel nem 1/25 mp-enként mér). Fizikailag nem láthatsz akadást 30FPS fölött.
Én gyengébb kártyákon is toltam pár FPS-t, és valóban min 25 fölött nem volt lag, eltolódás persze lehet Vsync hiánya miatt, de inkább ez, mint a gagyi grafika. -
-
katt777
félisten
válasz
Grave_444 #49072 üzenetére
Sajnos az "átszámolgatás" nem megfelelő metódus. Ahhoz az kellene, hogy a driver minden felbontásban ugyanolyan szinten működjön, ami AMD-ről különösen nem mondható el. Soxor futottam bele olyan problémába tesztjeim során, hogy az adott driver csak bizonyos (ált. használt) beállításra volt belőve, másban meg esett-kelt. A legjobb az volt, amikor anno Vantage full hd maxi beállítással CPU-limitessé vált egy 4870-en (
), mert nyilván egy rakás eljárás nem is működött ebben.
#49103: Miért kéne kikapcsolni az élsimítást?
Inkább rátenni kéne. A 7870XT simán vitte fullban. 30+ FPS-szel.
-
Jocy
aktív tag
válasz
Grave_444 #49085 üzenetére
Ebben is van igazság,ha normálisan hűtve van a tápellátó rész,akkor nagy baj nem lehet.Bár az is hozzá tartozik,hogy ha maxon hajtod a gpu-t,akkor azért kap rendesen a vrm rész,és ki tudja,hogy hosszú távon ezt mennyire tolerálja majd.Annyira szerintem nincs túl méretezve,nem is az volt a céljuk vele,hogy a drágább modell tempóját hozzák olcsóbban.Alap órajelen bírja "ezer" évig,a tuningra meg nincs garancia.
-
Jocy
aktív tag
válasz
Grave_444 #49080 üzenetére
Így van,csak órajelben különböznek,ha sikerül kifogni egy tuningosabb darabot,ugyan ott van mint egy x-es alapon.Persze ezek is húzhatók,az enyém 1230Mhz-en még stabil,de 1250-en már fagy.Nálam az overdrive limit gyárilag 1400/1625,de kétlem,hogy menne ennyit bármelyik is.
-
Gstyler
senior tag
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Grave_444 #49045 üzenetére
az a baj, hogy... én sose értettem egyet az ilyen, "felhúzod és enny" dolgokkal
a 270X nem véletlenül 270X, és nem egy húzott 270
mondom én
de ne legyen igazam.am meg 50K?! 270X?! hátigen, jó is az. boltból. de mire kihozza és a gépbe teszi, már csak ér 40-42ezer körül
tudom, mert most adtam el az enyémet.. épphogy. igaz, nem bolti garis volt, de... nézőpont kérdése -
Gstyler
senior tag
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Grave_444 #48832 üzenetére
Én erre meg azt mondom, máig, hogy ha kell a teljesítmény, ne az legyen a fő alternatíva, hogy keveset fogyasszon.. Ez már mellékes.
Plusz, ez miatt nem fogok platformot váltani.
Elég, csak véleményem szerint egy alsóbb kategóriás z87-es lap is jobb választás, mint egy b85. Persze, ha csak arra kell, hogy menjen, és nem K-s a proci (mit ahogy Te is csak sima procit említettél, akkor mindegy)
Megközelítem máshonnan a dolgot, ~20k-ból nem fogok platformot váltani..
De mint már mondtam, ezen nem fogunk összeveszni, és itt fojtsuk is el az AMD-Intel-nVIDIA vitát.
@katt: A 965 is 125W tdp-s, szal ez nem gond.
Én nem is állítottam ennek az ellenkezőjét, hogy teljesítményben nem jobb az Intel, csak Nekem nem kell, és pont.
Hasonlat: Ez olyan mint mondjuk aki csak BMW-t szereti, és csak a BMW, azt nem fogod tudni rábeszélni, hogy pl. AUDI-t vegyen..
-
bozont
veterán
válasz
Grave_444 #48730 üzenetére
Mivel 270, X nélkül ugye, az is csak egy tápcsatis. És ahogy írtam nekem a 270X pl nem egy tuningos darab sajnos, most 1150/1550-nél járok, de még így sem stabil sajnos. Nem tudom általában a 270 kártyák mit mennek, de szerintem a legtöbb hozza az X órajelét. Persze aki komoly tuningot akar, annak érdemes az X-et venni.
-
Steve198310
őstag
-
Zsohi
őstag
válasz
Grave_444 #48650 üzenetére
Nálam a Far Cry 3 gyári órajeleken közel játszhatatlan, a játékot brutálisan gyötrik a "mikróakadások". A rendszer stabil, nincsen WHEA log, se különféle geometriai alakzatok, se túlmelegedés, se hupilila halál win 8-on, stb...
Viszont most gyorsan lefuttatok egy tesztet az igazam állításáról.
-
-
-
törölt tag
válasz
Grave_444 #48377 üzenetére
Ok, értem. Amúgy én is Sapphire párti vagyok, de mondjuk most speciel olyat keresnék majd ami gyárilag valami halk tuninghűtős. A referencia téglákból elegem van, hűtőt meg nem akarok 10 ezerért venni pluszba. régen még szórakoztam ilyenekkel hogy hűtőket cserélgettem, ma már nem nagyon érdekel ez a része.
-
katt777
félisten
válasz
Grave_444 #47382 üzenetére
Ezért mondtam, hogy nem tudsz tesztelni. Nem kell elfogadnod, mit mondunk azok, akik tényleg tesztelték ezeket a kártyákat AMD és Intel procival is.
tailor74: Igen, a min FPS-ek emelkedhetnek, hiszen a legextrémebb grafikájú játékban is vannak kevésbé igényes részek, de ha úgy sem szaggat, tök mindegy. Éppen ezért csak játékra tökéletesen alkamas egy 5800K v. 6800K, az újabbak meg felejtősek, mert gyengébbek és drágábbak.
- = Zk = -: Az a baj FX-szel, hogy nem minden játék használja ki a szálakat.
HALLELUJA!!!
(babicsbalu és a többiek) -
- = Zk = -
félisten
válasz
Grave_444 #47380 üzenetére
nekem egy 8150 (4,7GHz) van a 2db kártya alá. (270X+7870)... Bf3 ultra és meg sem kottyan... nincs akadás, szaggatás, LAGG és egyéb SEM....mással nem néztem egyelőre, hiszen ezt a rendszert a BF3 végett juttattam ide... (ne menjünk bele, kinek mi a véleménye a BF3-ról
)
egyetlen bajom van, a szoftveres támogatottság lassúsága
részben ezért is váltok nV-ra a jövőben...
(#47384) tailor74
ott a pont (Y) -
válasz
Grave_444 #47380 üzenetére
Nem szeretnék különösebben vitába szállni, de kat777 kollégának kell igazat adnom...
Nekem A10 5800K volt 280x-el összepárosítva (4,3GHz) , és ha a játékokban felhúztam a grafikát,a kkor igen mindig 97-98-99 % GPU kihasználtságom volt..
Miután i5 került alá,én annyit tapasztaltam, hogy a minimum fps-ek emelkedtek kissé, de más, óriási különbség nem jelentkezett..
Ugyanakkor a processzor kihasználtság 75-80%-nál magasabb soha nem volt... -
katt777
félisten
válasz
Grave_444 #47371 üzenetére
Hát, ha valaki nem használ minőségi grafikát, annak nyilván kevés. 4.8GHz-en a 6800K-m (4.9-et is tudott, csak túl sok fesz kellett neki, ott lehetett a szénhatár
) SEMMI játék alatt nem dolgozott 80% fölött, még C3-ban sem. Elég egyszerű kiszámolni, hogy a gyári jeleken is elég egy 15%-kal TUNINGOLT 7870XT alá (bőven 7950), ált. úgy is használtam.
Szóval csínján az efféle kijelentésekkel, mert csak az derül ki, hogy nem teszteltél rendesen.
sephi: El sem hiszed, milyen sokan vannak, akik vesznek egy ilyen VGA-t, aztán félgázzal használják, majd bőszen sírnak, milyen gyenge a procijuk (lásd fent).
Ua. 7870XT most az i5 mellett tök ugyanazt a teljesítményt hozza, mint egy alapjáratú 6800K-val. Persze, ha kiherélem a grafikát, rögtön kevés lesz az i5 is.
Ha meg meghúzza az ember egy kicsit az 5800K-t, az is elég.
-
marquuard
veterán
válasz
Grave_444 #47359 üzenetére
Nekem ezelőtt 2 évig volt Giga HD7770-em, különös módon semmi baja nem volt, és a ventilátor sem esett le. Biztos az volt az egyetlen kártya, amit normálisan összeraktak, fene a pofájukat. Nem arra vagyok kíváncsi, hogy eddig miért ment. Ezt azért írtam, mert jöttél a gagyi alkatrészekkel. Az érdekel elsősorban, hogy mi lehet az oka. Gyenge táp, vagy valami (bár kétlem). Nem is várom el, hogy megmond hogy eddig miért ment, azt senki se tudhatja. Szimplán a miértje érdekel. Ötletek, stb. De ezt Te se mond, hogy az AMD-től gyengébb minőségű GPU megy a Gigához, mert ilyenről még nem hallottam.
-
-
-
Giot
addikt
válasz
Grave_444 #47082 üzenetére
Jó volt az, nálam bevált az 5850-en. Ahogy mondta a fórumtárs is az egy venti már zajosabban birkózott meg a feladattal. Persze ha egy jól szellőző házban kapott helyet, szépen tette a dolgát.
Szerk: Később nem véletlenül kezdte alkalmazni az nvidia is a Vapor technológiát.
-
Giot
addikt
válasz
Grave_444 #47074 üzenetére
A Vapor-on a hűtés a lényeg, nem kifejezetten a tuningról szól. Lásd Vapor chamber.
-
RichiE24
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Gyúrósok ide!
- Milyen monitort vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- SSD kibeszélő
- Autós topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asrock Challanger B580 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- 3 hónapos Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XTX Vapor-X 24GB
- ASUS TUF Gaming GeForce GTX 1660 Ti OC 6GB GDDR6 192bit
- PowerColor RX 6700 XT 12GB GDDR6 Hellhound Eladó!
- ASRock Radeon Challenger Pro RX 6700 XT 12GB OC Videokártya
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged