Hirdetés
- Google Pixel topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Apple Watch
- Milyen okostelefont vegyek?
- Miniatűr X8-cal készül az Oppo
Új hozzászólás Aktív témák
-
leviske
veterán
válasz Foglalt név #218 üzenetére
A felépítés jelenleg nem változna komolyabb mértékben.
A "fejlécet" csak amiatt változtattam meg, mert szvsz jobban néz ki az offical. A felvezetőt azért változtattam meg Abu cikke alapján, mert úgy gondolom, hogy így valamivel több információt tartalmaz. A képet azért vettem ki, mert nem csak a HIS fogja őket kiadni, a specifikációkba pedig azért nyúltam bele, mert:
- nem volt jelezve a OCL és DC támogatás
- nem volt jelezve, hogy a kártyák már PCIE2.1-t támogatnak
- az 50-es fogyasztása el volt írva majdnem 40W-al
- nekem jobban tetszik úgy, ha nincs az egész vastagon jelölve (bár igaz, hogy ezt az én verziómban is elszúrtam, mert az OGL verziószámát és a CFX támogatását vastag helyett dőlttel jelöltem véletlen)Plusz beletettem a jelenleg bejelentett referencia kártyákat és egy, a témához kapcsolódó Abu cikket.
Amúgy nem mondtam, hogy kötelező megváltoztatni, tzsolesz és Keldor papa jobban megszenvedtek vele, mert ahogy látom fejből dolgoztak, nekem meg ott volt a bejelentéssel kapcsolatos cikk, plusz az AMD oldala. Tehát felőlem ennek tiszteletéül is maradhat...
[ Szerkesztve ]
-
leviske
veterán
Áhh! Nagy nehezen, de a Diamond is megszülte a kártyáját. Képesek voltak lefejezni Ruby-t.
-
leviske
veterán
Hmm... A tesztek Windows 7 alatt készülnek, vagy megérkezett sunyiban Vista-ra is a DX11?
-
-
leviske
veterán
válasz FragMaster #751 üzenetére
Ha jól sejtem, akkor az nV most inkább a Larrabee felé lépett. Innentől a piacon szerintem az AMD lesz az egyetlen, aki konkrétan megfelel a DX11 elvárásainak. A Larrabee és a Fermi inkább csak emulálnak majd, így nem is nagyon lesznek ellenfelei az AMD megoldásainak.
-
leviske
veterán
[link]Szerintem van némi különbség.
(#757) HW Junkie: A HD5890-nek 1000MHz körül lenne értelme. És ugye csak abban az esetben, ha utána még tovább lehetne húzni... Nem tartom lehetetlennek, hogy lesz 90-es, de ha lesz, akkor minden valószínűség szerint csak piacfellendítő ütőkártyának fogják majd előszedni, azt is jövőre, Q3 környékén.
[ Szerkesztve ]
-
leviske
veterán
válasz HW Junkie #762 üzenetére
Mostanában a sorozatos öngólok azért voltak, mert raktársöprés volt. A HD5800-asok elég jó tuningpotenciállal jönnek, tehát egy esetleges 90-es nem tud túl nagy újdonságot hozni. Más kérdés, hogy a 800-asok árazása még egy darabig alakulgatni fog... Lehet, hogy jobban járnál, ha inkább külföldről rendelnéd, ezzel megspórolva magadnak 30/40k-t.
A PhsyX-al meg azért nem foglalkozik senki, mert csak az nVIDIA támogatja. Helyette ott az Intel Havok-ja, amit az Intel és AMD termékei is támogatnak és ott az AMD friss Bullet-je, amit valószínűleg ugyancsak az Intel is támogatni fog... Értelme nincs innentől a PhysX-ról szót ejteni.
[ Szerkesztve ]
-
leviske
veterán
válasz FragMaster #1111 üzenetére
Miért lenne perverz? A HD4800-asok a GT200-al a nyakukon voltak kint több mint egy évet.Most jön a HD5800-as széria, aminek egyáltalán nem lesz ellenfele...
Ha nem kényszeríti őket senki/semmi, akkor miért hoznák ki hamarabb az új Radeonokat a HD5-ösök ellenében? Max azt tudom elképzelni, hogy a Scorpius miatt az új Radeonok egyszerre debütálnak a Zambezi-vel 2011 elején...
-
leviske
veterán
válasz einstein #1149 üzenetére
Azért ezt a +35%-ot úgy nézzük, hogy megfelelő driver nincs, esetek többségében a HD58-asok már nincsenek kihajtva és a valódi előny, a DX11 még igen kevés játékkal képviselteti magát.
Jahhjj... 2010 második felében hova jönne már az nVIDIA? Azért egy 1 éves késés már igen cink kategória volna. Ez év végéig el fog dőlni, hogy van-e létjogosultsága még az nVidia-nak, vagy desktopon lehet temetni.
-
leviske
veterán
válasz einstein #1165 üzenetére
Keldor már többször írta, és egyet értek vele: Míg nem tudja az AMD kihozni a kártyákat 28nm-es gyártástechnológián, addig felesleges rájuk várni. 2010-ben én nem várnék új szériás Radeonokat. 2011Q1/Q2 már hihetőbb és így a Scorpius is egyszerre tud majd startolni.
Azt meg nem mondtam, hogy az nVIDIA totálisan eltűnik, de kétlem, hogy játékok alatt azt a teljesítményt hozná, amit vártok. Aztán majd meglátjuk, lehet, hogy DX9-ben még rá tudnak duplázni a GT200-ra.
(#1167) Dare2Live: Olvasd el Abu cikkét a HD5800-asok bejelentéséről. A Cypress esetében szvsz elég sok minden fog függni a drivertől.
[ Szerkesztve ]
-
leviske
veterán
válasz einstein #1169 üzenetére
Inkább azt könnyelműség gondolni, hogy "hipp-hopp" meghülyültek a DX10 láttán, végigvezették több generáción, aztán hirtelen úgy döntenek, hogy mégis a DX vonalat kéne követni...
Ha volt eszük és inkább a Tesla piacaira fókuszálták a Fermit, akkor igen is jelentéktelené* fognak válni desktopon, a játékok szempontjából.
*A GT200-nál is kevésbé versenyképesebbé.
[ Szerkesztve ]
-
leviske
veterán
válasz Dare2Live #1171 üzenetére
Ha a HD2900-asokat megnézte volna valaki a 8.3-as Catalystal, akkor igenis tapasztalt volna ugrás szerű gyorsulást. A 8.3 és utána lévő driverek esetébn csak úgy röpködtek a +10/20/30%-ok single és CFX kártyák esetében. És őszintén én még mindig kíváncsi volnék, mai driverek mellett egy 8800GTX vs HD2900XT meccsre.
Lusta vagy!:
"Ahogy arról egy korábbi hírben beszámoltunk, a triangle setup teljesítmény komoly buktató lehet a DirectX 11 legújabb eljárásában, az AMD a kétblokkos felépítéssel a szükséges egységeket gyakorlatilag megduplázta, így mindent megtettek a szűk keresztmetszetek elkerüléséért. A megoldás egyébként nem igényel speciális kódokat, a vezérlést a meghajtóprogram fordítója végzi, mondhatni maximális hatékonysággal."Bár persze lehet, hogy hülye vagyok és félreértelmezem, akkor elnézést.
Arra pedig mennyi esélyt látsz, hogy ez után a fiaskó után az AMD a TSMC-vel fog gyártatni, miután egy másik cég, amelyben 35%-os részesedése van, ugyan úgy készen áll majd időben a gyártásra?
MOD: Amúgy ne a HD5870 teljesítményét vegyük már alapul, mikor a Fermi esetében várhatóan egy 450-550mm2 méretű GPU-ról beszélünk.
[ Szerkesztve ]
-
leviske
veterán
válasz Dare2Live #1179 üzenetére
Miután a HD5870 rendre a HD4870X2 felett, vagy azonos szinten vele szerepel, így én nem írnám le ezt a dolgot ilyen hamar.
Nem hülyeségből erőltették már a HD4870X2 esetén is az extra felbontásokat és folytatták tovább a HD58-asokkal is... Nem lehetetlen, hogy jelen felbontások mellett procilimit van. Ezen meg a későbiekben -ha jól gondolom- a Stream könnyen segíthet a Radeon&Phenom párosok esetében.
Mind1, majd meglássuk mi lesz. Én spec csalódom az nVIDIA-ban, ha képesek az AMD után eredni.
-
leviske
veterán
válasz - = Zk = - #1188 üzenetére
[link] Amúgy hasonló mint a CUDA, csak itt a CPU és GPU közt igyekszik optimálisan megosztani a feladatokat.
Nem vagyok szakértő, de tudtommal jelen állás szerint az nVIDIA a Fermivel válaszút elé érkezett. Folytatják a G80-al megkezdett GPGPU koncepciót és a Fermi-vel inkább a Larrabee-re koncentrálnak, vagy GPU-t csinálnak, sutba dobják a Tesla piacát és az elmúlt lassan 3 évet és nekimennek az AMD-nek. A kettő egyszerre nem megy. Jó példa erre az Intel küszködése.
-
leviske
veterán
válasz - = Zk = - #1194 üzenetére
Igazad van, az Intel küszködését visszavonom inkább, miután GPGPU-t akartak és az is lett. Inkább úgy fogalmaznék, hogy a kettő egyszerre azért nem megy, mert rohadt sok pénz és egy chipben valószínűleg (normál méretek között) megvalósíthatatlan.
Volna benne realitás, hogy az AMD után mennek inkább, de (DX)tapasztalat híján és azt figyelembevéve, hogy hamarosan ígyis elkezd rohamosan szűkülni a VGA piac, nincs sok értelme maradniuk. Ha úgy látják, még a Fermit be lehet dobni, de szerintem az AMD különösebben nem fog belerokkanni az érkezésébe.
Új hozzászólás Aktív témák
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Manli GeForce RTX 3080
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest