- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iOS alkalmazások
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- A HMD visszalép az USA piacáról
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
Dare2Live #1441 üzenetére
Most a DX10-es Bioshock-ot tolom újra. A 4870 kihajtási szintje 60-80% 500/600MHz-re levett órajelekkel. De a CoJ-t is viszi a 4870 alap órajelen DX10-ben, pedig az sem igénytelen grafika. Amelyik játékhoz DX10-ben is akár kevés egy 4870 v. 4890, az egyszerűen szarul van megírva, vagy puszta hozzá nem értésből, vagy hogy vegyél drágább hardvert.
No és az alapvető tény: minden DX10-es progit DX9-re írtak meg (Crysis kivételével, asszem), csak bővítették DX10-re (akár csak patch-ekkel, ahogy ma is teszik), ergo DX10-es játék is max. 1-2 van. Amelyik DX10-es, az nem sikoltozik Vista W7 alatt, hogy miért nincs fent a DX9...akármi fájl. Most, hogy így belegondolok, lehet, hogy Assassin's Creed volt, amelyiknek nem kellett DX9, nem is a Crysis, no de azt meg nehéz játéknak nevezni.
Szóval túl van lihegve a DX11 is erősen. -
ProEvoFan
nagyúr
válasz
Dare2Live #1368 üzenetére
HD5850 ugyan úgy elveri a GTX258-öt, mint a 5870 tesztek táblázatába beszúrt 5850 eredmények
pedig azokat az eredményeket sokan nem hitték hitelesnekcszn: köszi a listát, a Crysist nem is tudtam h dx11re lesz már, de itt a nagy húzó erő a StarCraft2 lesz, meg régebben olvastam, h a Diablo3 is az ATIt fogja szeretni
nekem ez fontos, mert azt a játékot várom mint a messiást
-
Ricco_hun
senior tag
válasz
Dare2Live #1368 üzenetére
A guru-s HD5850 teszthez:
Atyaúristen, dx9-ben a HD4870-el teljesít egy szinten. DX10-ben oké, hogy hozza a GTX285 teljesítményét ráadásul egy picit olcsóbban, ezzel csak az a baj, hogy jelenleg van tizenvalahány dx10-es (10.1-es, 11-es) játékunk, a többi mind dx9-es. -
FragMaster
addikt
válasz
Dare2Live #1200 üzenetére
Nagy változást tényleg nem várok én se a driverektől, de perpill valóban nincs rendes még, csak a gyári lemez moddoltja meg az amd oldalán egy béta. Szép lassan biztosan csordogál pár százalék plusz, de szerintem úgy is az eljövendő játékokkal való teljes kompatibilitás a feladat egy dx11 kártyánál. Fontosabbak lesznek a bugfixek, a hibátlan eyefinity működés stb.
-
Bluegene
addikt
válasz
Dare2Live #1189 üzenetére
sztem komolyan be fog ez gyorsulni még ez a 5870
még rendes driver sincs hozzá, mire kihozzák a konkurrenst addigra összeszedik magukat, így is alig győzik a rendeléseket
énszerintem a valóságban duplaolyangyors mint egy 4870, egyszerűen nagyon nincsenek rákényszerítve h ezt bebizonyítsák, biztos van még raktáron néhány 4890/4870, új kártyából pedig nem tudnak eleget gyártani
-
leviske
veterán
válasz
Dare2Live #1179 üzenetére
Miután a HD5870 rendre a HD4870X2 felett, vagy azonos szinten vele szerepel, így én nem írnám le ezt a dolgot ilyen hamar.
Nem hülyeségből erőltették már a HD4870X2 esetén is az extra felbontásokat és folytatták tovább a HD58-asokkal is... Nem lehetetlen, hogy jelen felbontások mellett procilimit van. Ezen meg a későbiekben -ha jól gondolom- a Stream könnyen segíthet a Radeon&Phenom párosok esetében.
Mind1, majd meglássuk mi lesz. Én spec csalódom az nVIDIA-ban, ha képesek az AMD után eredni.
-
leviske
veterán
válasz
Dare2Live #1171 üzenetére
Ha a HD2900-asokat megnézte volna valaki a 8.3-as Catalystal, akkor igenis tapasztalt volna ugrás szerű gyorsulást. A 8.3 és utána lévő driverek esetébn csak úgy röpködtek a +10/20/30%-ok single és CFX kártyák esetében. És őszintén én még mindig kíváncsi volnék, mai driverek mellett egy 8800GTX vs HD2900XT meccsre.
Lusta vagy!:
"Ahogy arról egy korábbi hírben beszámoltunk, a triangle setup teljesítmény komoly buktató lehet a DirectX 11 legújabb eljárásában, az AMD a kétblokkos felépítéssel a szükséges egységeket gyakorlatilag megduplázta, így mindent megtettek a szűk keresztmetszetek elkerüléséért. A megoldás egyébként nem igényel speciális kódokat, a vezérlést a meghajtóprogram fordítója végzi, mondhatni maximális hatékonysággal."Bár persze lehet, hogy hülye vagyok és félreértelmezem, akkor elnézést.
Arra pedig mennyi esélyt látsz, hogy ez után a fiaskó után az AMD a TSMC-vel fog gyártatni, miután egy másik cég, amelyben 35%-os részesedése van, ugyan úgy készen áll majd időben a gyártásra?
MOD: Amúgy ne a HD5870 teljesítményét vegyük már alapul, mikor a Fermi esetében várhatóan egy 450-550mm2 méretű GPU-ról beszélünk.
-
válasz
Dare2Live #1103 üzenetére
Dare2Live: hát, aki ár/teljesítményre megy, annak biztosan nem érdemes váltani. ha ez nem annyira fontos, akkor a 4870->5850 váltás már meggondolandó lehet, lentebbről pedig már biztosan érdemes, sok extra teljesítményt kapsz. 5870-re meg bármelyik egy GPU-s megoldásról érdemes váltani, ha több helyen megszorul a játékos fps terén.
toflehi: köszi!
én jelenleg egyetlen játékot ismerek, ahol a 2GB VRAM előnyt hozna, a GTA4-et. a korábban idézett Clear Sky tesztből látszik, hogy az 1GB VRAM még annak a játéknak is elég, és ha a felbontást vagy az AA-t tovább emeled, akkor úgyis olyan kevés fps-ed lesz, hogy nem fog sokat érni a + memória. a jövőt meg nem tudja senki - mondjuk Abu szerint a tesszeláció on the fly fog menni, azaz számottevő extra memóriaigénnyel nem kellene járnia, így viszont nem látom, mitől kezdenének a játékok hirtelen > 1GB VRAM után kuncsorogni.
8nemesis8: igyekszem
én is kíváncsi vagyok az 5850 tesztekre - ha másért nem, jól jön a megerősítés
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Dare2Live #1103 üzenetére
Valószínű, hogy az ATI-t használók többsége (4850/70/90) nem fog majd váltani, csak a kíváncsibbak, és a pénzesebbek.
Látszik, hogy az ATI a jelenlegi NV tábort célozta meg, illetve a most felnövekvő gamer generációt. Tehát akik most adják a fejüket a PC-és játékra.
Lesznek olyanok akik nagyobb monitorra váltottak időközben, vagy megnövekedett az igényük a szűrők iránt. Azok is válthatnak akár még 4890-ről is, de ők kevesen lesznek, hiszen mára a 4890 ára a béke feneke alatt van, az új genes karik pedig MÉG viszonylag drágák az általuk nyújtott teljesítmény többlethez képest.Érdekes időszaknak nézünk elébe, de már nagyon várom a PH! tesztjét is. Bár túl sok meglepetéssel nem fog szolgálni az sem. Elég sok külföldi teszt fellelhető már, amiből látszik, hogy néha alig gyorsabb a GTX285-től, néha pedig szépen elhúz a GTX295-től is. Felemás érzelmeim vannak ezzel kapcsolatban. Látszik, hogy valamit már megint fel kellett adnia az AMD-nek a jövő zálogaként.
-
Oliverda
titán
válasz
Dare2Live #716 üzenetére
Ez a számolgatás sz@rt sem ér szerintem. Nem hiszem hogy van olyan ember aki a felsorolt összes játékkal játszik. Pl. Far Cry 2-ben simán megvan a +80%.[link]
"Vagy ~novemberre kifut a 4890 és utána már nem kapsz mást?"
Ha kifutna is (amit kétlek) akkor már valóban nem kapsz majd mást csak 5670, 5770, 5850 és 5870-et.
-
tome.jr
addikt
válasz
Dare2Live #726 üzenetére
Node DX11 mire elterjed már rég 6870ek vannak a polcokon....
Teljesen igazad van. Ha normálisan átgondolja az ember semmi értelme beruházni jelenleg az 5xxx széria tagjaiba a DX11-re hivatkozással. Viszont a tömeghisztéria, a "nehogy lemaradjunk valamiről" felfogás és a villogási vágy sok embert mégis belehajt az értelmetlen vásárlásba. Apróban is látom, hogy többen már meg is hírdették a 4870X2-t 5870 csere miatt
Ez az igazi vérpista mentalitás nem a 2 gb ddr2 Sparkle 9400 GT.
-
FragMaster
addikt
válasz
Dare2Live #720 üzenetére
Az összefoglalás derék, de az arányokkal az előző kártyákhoz képesti sebességét eddig is láthattuk.
Akármilyen derék is ebből is látszik mennyire túlfoglalkoztatott az ártéma. Persze mindenki az előző generációhoz viszonyít, nem a konkurenciához és szeretik elfelejteni a nyitóárak és a hiány okozta áremelkedés mértékét.
Nem kell személyeskedni, mert csak véleményt nyilvánítottam. Ha jó, hogy újra meg újra ki van vesézve ugyan az a téma akkor ennyi és nincs gond, csak lassan túllépi az építő információk mennyiségét. -
rup1u5
nagyúr
válasz
Dare2Live #534 üzenetére
Ezzel a hsz-eddel sikerült jóval alálőnöd annak a hsz-nek a hangneme alá amire reagáltál!
JColee megnyilvánulása szerintem inkább szellemes és némi emberismeretről árulkodik. Én jót röhögtem rajta. V@®G@ß@ valóban 0 információt közölt velünk. Vedd kicsit lazábban és ne személyeskedj ha már mindenképp nevelni akarsz!
(csak egy tanács)
-
Bluegene
addikt
válasz
Dare2Live #321 üzenetére
és ne feledjük lesz még 5890, ill 5870X2 is
ezekkel bőven meg tudják fogni az nv-t, akik 4 hónapot csúsznak, mikor kijön a GT300, az AMD válasza árcsökkentés és 5890
innentől az lenne a fincsi nekik ha tavasszal már mindezt 40nm+TSMC helyett, 28nm és GF-ben csinálnák, és olcsón kínálnák, boldog boldogtalan Atit venne
-
Bluegene
addikt
válasz
Dare2Live #321 üzenetére
én azt tartom valószínűnek hogy egyelőre egy csíkszélességcsökkentést hajtanak végre, hisz nem egyszerű dolog egy új GPU-t kifejleszteni hozzá megbízható drivert csinálni, kicsit emelik az órajelet azt csók, azonkívűl az AMD 256 bit sávszélesség fölé nem akar menni, kell egy kis idő míg a GDDR5 memóriák felfejlődnének arra a szintre h 256biten is ki tudjon szolgálni egy 3200sp-s szörnyet, ergo a logikus lépés a 28nm bevezetéséra az RV870@28nm(6800as széria)
a 28nm pedig közel van, eléggé begyorsult a gyártástechnológia fejlődés
ha ugyanakkora teljesítményű és olcsóbban félig meddig saját gyárban(28nm GF) gyártanak ugyanúgy megvan a hasznuk GPU-ként, ergo adhatják olcsóbban, hisz akkor több is fogy(profitmaximalizálás)
azonkívűl az 5800as széria is le fog olcsósodni elkerülhetetlenül arra a szintre hogy kicsi a hasznuk rajta így hát kidobják ugyanazt 28nm-en
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 2025 - Íme a 29. héten megjelenő játékok listája
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Építő/felújító topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Spórolós topik
- Hardcore café
- Akciókamerák
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Samsung S25 Ultra 256GB Csak kipróbált!! Jótállás: 2028.06.19.-ig
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest