- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
Új hozzászólás Aktív témák
-
supervisors
csendes tag
válasz
Zyelor #21171 üzenetére
kiegyensúlyozottban van,és a hiba okát is megtaláltam,az előző tulaj egy egész tubus pasztát rátett, úgyhogy amikor leszedtem a hűtőt jött vele a proci is.
újrapasztáztam 36 fok körüli terhelésnél max 52, eddig meg felment 70 fölé.és most 3500mhz-n megy.
Meg a gyári noctua ventit lecseréltem egy AC re.
Stepping C2 -
Cadal
őstag
válasz
Zyelor #15111 üzenetére
Ez nem igaz. A felhasznált memória mennyisége nem a processzor tipusától függ, hanem az alaplap képességeitől. Nyugodtan vehetsz még 4 GB ramot.
A meglévő 2x2 GB 1333Mhz-es memóriamoduljaid mellé elvileg bármilyen hasonló képességekkel rendelkező kit-et betehetsz. A jelenleginél gyorsabbat is vehetsz, de azt a stabil működés érdekében a lassabb kit órajelén célszerű üzemeltetni. A kingston nem rossz választás. Ha eddig neked bejött hát rajta ne habozz a vásárlással, most érdemes DDR3-at venni.
Ha ki lenne töltve az adatlapod, és nem lennék lusta megnézni, hogy az alaplapod mennyi memóriát kezel, akkor azt is meg tudnám mondani. De mivel titkolózol, így keresd meg magad!
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Zyelor #12401 üzenetére
van...régi rossz tapasztalatok...
a mai programok már lehet jobban állnak a tuninggal...de akkor sem csinálom velük...főleg , h ismerem a biost
közel nem tudták ugyan azt nyujtani, mint ha biosbol cisnáltad volna...instabilabb is volt, és teljesítményben sem ugyan azt kaptad vissza, mintha biosbol toltad volna.
nem lenne felesleges.
-
Ger_man
senior tag
válasz
Zyelor #11735 üzenetére
Nekem egy 720BE-m van, 4magosítva, és ugye ez szintén C2es, max amit tud így 1.400voltal az a 3400mhz, max talán még bírná a 3500at, de a 3600mhzet még 1.500felett sem tudja... bár igaz azért furcsálom hogy ez 955en még 3400en sem fut...
De amit akartam mondani az az hogy egy C2es Phenomtól szerintem max 3800mhz várható el 1.500 volt alatt... akinek 4000ret fut egy C2es X4es Phenom II annak nagyon nagy szerencséje van...
-
forise
tag
válasz
Zyelor #10871 üzenetére
Szia
Ha esetlegilyen, akkor igen. A 940-hez adták, de forog gyorsabban is, néha 6000 felett van az
everest szerint.
Egyébkén valaki tudna segíteni, hogy ezt a fajta hűtőt hogyan lehet szétszedni, mert a venti lefogatás nem csavaros, hogy a bordák közül a szöszt ki lehessen tisztítani. A spray a sarkokból nem szedte ki.
Most látom a kép nem tökéletes, mert ennek csavaros lefogatású a ventije, de a többi megegyezik amim a gépemben van -
-
bul07
nagyúr
válasz
Zyelor #10564 üzenetére
ha még mindig monitorizálnád a hőfokot meg többi értékeket ajánlom
Everest/naplózását(lentebb a naplózásról kép)van nekem egy 945 C3 most szokok csak hozzá és érdekelne hogy
28fokos szoba hőmérséklet mellet üresjáraton 41-42 fokos(940RPM-en a hűtő)
12perc Everest rendszer stabilitásteszt után 49fokos(2050fRPM-en a hűtő)
ezek normális értékek vagy magasakhűtőm Hyper TX3 amit SpeedFan 4.40 szabályzok
úgy állítottam be hogy a ventilátor 50%-nál nem mehet feljebb a fordulattal ez olyan 2050RPM -
reset
senior tag
válasz
Zyelor #10654 üzenetére
A BIOS-szintű változtatások "mélyebb" szintre épülnek be, nem függenek annyira a rendszer fölállása utáni egyéb szoftverek működésétől - ezért biztonságosabbak. A szoftveres progiknál előfordulhatnak szoftveres ütközések, káros kölcsönhatások...és amiket még darál0w is írt...
-
darál0w
Jómunkásember
-
-
whatnot
őstag
válasz
Zyelor #10571 üzenetére
Nem kell expert módra sem váltani, hogy ne kelljen a biosba menni.
Amúgy én nem találtam normális programot, amivel rendesen lehetne szabályozni a ventit.
Speedfant használok végül is, ott azt lehet beállítani, hogy mi legyen a kívánt hőmérséklet, mi legyen a minimális és a maximális venti fordulatszám. Sajnos a min és a max között átmeneteket gyakorlatilag nem használ, de sebaj, ezért vettem halk ventit a bordára.
Ez egyébként meghajtja rendesen a 100%-ot. -
whatnot
őstag
válasz
Zyelor #10558 üzenetére
Először is vegyél egy normális hűtőt. Pl.:
- Ha befér a házba, akkor Cooler Master Hyper 212+, de még inkább Xigmatek HDT-S1283 (ezt csak akkor, ha alsó tápos házad van vagy tudsz venni lefogatót (Xigmatek ATI775) is) vagy még jobb Scythe Mugen 2.
- Ha ezek nem férnek be a házba: Xigmatek Nepartak HDT-S983 + Xigmatek ATI775 (lefogató). Nekem ez van, mert kicsi a házam. Egy X4 955-öt hűt 3.9GHz-en, max. hőmérséklet: 53fok Prime95 alatt.Ha megvan a hűtő és működik rendesen, akkor szedd le az AMD Overdrive-ot és azon belül a Performance settings-nél emeld a multiplier-t addig, amíg a rendszer engedi. Nálam 4GHz-nél (20x szorzó) újraindult, 3.9GHz-en (19,5x szorzó) stabil.
Ha pedig még többet szeretnél kihozni, fesz.emeléssel is próbálkozhatsz. -
Gerisz
addikt
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Zyelor #10553 üzenetére
A 70-73 fok sok a CPU esetében? ( - sok....60 fölé sem igen kellene kalandozni...
Ha feszültséget nem emelek, csak a szorzón mondjuk egyet-kettőt, hogy 3400 MHz-3600 MHz-en menjen a proci, akkor a hőmérséklet nőni fog (vagy ennyit nyugodtan rátehetek)? - nőni fog...egyszerű a képlet....nő a telejsítmény, nő a hőtermelés...ez a hűtő meg édeskevés...a feszeket meg fixáld le normal értéken...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Nintendo Switch 2
- SSD kibeszélő
- Home server / házi szerver építése
- Fotók, videók mobillal
- Melyik tápegységet vegyem?
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Autós topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest