-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
Bile Demon #79390 üzenetére
Szegén y Ti400... de így legalább mindketten 9800Pro mellett termeljük majd a pontokat
Hogy én mikor az kérdéses még ... -
KROK640
nagyúr
válasz
Bile Demon #79387 üzenetére
Hát nagyon sok procit válogattam anno, meg sok futott át a kezeim között, rengeteget tuningoltunk. Sok esetben elég volt ránéznem a CPU-ra (főleg Athlon XP) meg a sorozatszámra és rögtön tudtam próba nélkül is, hogy mennyit fog menni...
A64 annyiból nehezebb volt, hogy ott nem működött a ránézek és egyből tudom, hogy érdemes-e foglalkozni vele módszer, mindenképp megkellett nézni a sorozatszámot is. -
válasz
Bile Demon #79390 üzenetére
Alapból visszavesz valamennyit, főleg 4 modul esetén. BIOS- ban kell aberrálni hogy a def is 400/200- ra jöjjön ki. Csak ha előttem van, akkor tudom. Majd XP telepítés előtt visszateszem alapórajelre, telepíteni úgy szoktam, akkor legfeljebb csekkolom a beállításokat a lapomon. Egyelőre végigmérek 2 videot a jelenlegi beállításokkal. Nem piszkálom, mert ha valami nem ok, akkor szétvágja a BIOS seteket fullra, aztán állítgatni kell mindent újra. Talán hétvégén ismét lesz időm foglalkozni vele. Bár még a DOS session sem az igazi, először ott fixálom a gondot.
Szegény Ti4200
, hasonló történt a R9600XT- mel, én is azt hittem tartósabb lesz.
A 9800Pro proci alapórajel mellett is jól termeli Nálad a pontokat
.
-
válasz
Bile Demon #79387 üzenetére
4400+ előkelőbb, ritkább, és sok esetben számít a nagyobb cache.
KROK vágja, anno sok procit tesztelt, válogatott, ahogy mondta.
2:1 (400/200MHz) DCH : ennek mennie kell, alapórajelen nekem 3GB (2x1G+2x512M) RAM- al is megy úgy.
SCh- t nem próbáltam, nemtom, nem állok rá, a DCh feelingesebb, 290/145 - Kingston 2x1G moduljaimmal. Mondjuk 290- en lehet menne KingMax- al is. A Kingston viszont biztosan jobb, mert az 10x300- on is megy 2D- ben, a KingMax viszont ott már behal teljesen. Persze nem a márkára utalok, csak az általam próbált modul-példányokra.
2x256M KingMax : evvel meg a 98 alaptelepítést végeztem a Loew driver előtt, alapórajelen, minden defaulton, tehát az is megy 400/DCh- ban. -
válasz
Bile Demon #79381 üzenetére
939 esetén egy keveset hoz azért a konyhára a DCh.
XP nem enged frissíteni, legalábbis nálam még nem volt olyan ver, ami engedte volna, csak a felülírás, vagy teljes partíció gyalu/format.
10x300, memtest+2D stabil még nálam, 3D rosál, 10x290-minden jó, pedig 3800+ X2. 4400- asra pedig azt gondolná az ember hogy többet bír, bár az alaplap és a más komponensek is bejátszhatnak, ahogy Te is mondod. -
válasz
Bile Demon #79377 üzenetére
Szép !
SCh- el is mindenképpen EE gép. Lehet hogy nálam is az okozta a gondot. Singleben nem is próbáltam, dualban viszont a már említett alacsony freki+CL2- vel jó...nekem meg is felel úgy. Majd ha belekerül a R9800Pro, valamint XP alatt a HD3850, akkor kiderül hogy mennyit ér ez a RAMset. A C2Duo eredményeit nem érem el vele tuti. R9800Pro lehet befogja az X800XT- t, mivel tuningolva van a procim, a HD3850- nek meg 30k fölé kell mennie elvileg 3DM2001- ben.
-
Czo
addikt
válasz
Bile Demon #79374 üzenetére
En inkabb egyedire tippelek. Nincs lathato serules a nyakon? Vagy barmi, ami hibara utalhat? Gondolom ezek a modulok jok masik lapban.
Nekem ez az "elso" komolyabb tapasztalatom EpoX lappal. A P1 idoszakban Gigabyte, majd ASUS, a P2/P3 idoszakban Abit, a P4 idoszakban szinten Abit lapjaim voltak, azota pedig az Apple a fovonal, de van a szekreny tetejen Intel es Gigabyte markaju lap, a filmnezos gepben pedig Asus van. De ez a VIA-s EpoX nem hozza azokat a megszokott dolgokat, amiket back in the day tapasztaltam a VIA lapokkal. Marmint, hogy instabil, kekhalalozik, szenvedes az AGP, stb. Ez a lap a szuleim gepebe lett anno megveve, mint a legeslegolcsobb Socket370-es alaplap, amikor a Socket370 mar kifutoban volt (mar 478-as P4-em volt). Bar az is igaz, hogy mindenfele fajta VIA lappal leginkabb az ultraolcso kategoriaban talalkoztam (Acorp, PC Partner), mert jellemzoen azon gepekbe kellett rakni, ahol az Intel Celeron melle mar se a ZX-re, se az LX-re nem volt penz (BX? ugyanmar), csak a megolcsobb VIA -ra.
-
Czo
addikt
válasz
Bile Demon #79369 üzenetére
A KT133A lapokhoz nem jott anno BIOS update a problemara? Az Apollo Pro 133-as lapokhoz, amiken ugyonez a 686B van, ami a hibat okozza, azokhoz szep szammal erkezgettek BIOS updatek anno. Nekem ami van EpoX Apollo Pro 133T+686B pl semmilyen hibat nem produkal jelen korulmenyek kozott.
-
törölt tag
válasz
Bile Demon #79361 üzenetére
Az az Aopen Cobra nagyon jó cuccnak tűnik, mitt tudni róla azon kívül hogy PCI, de DOS kompatibilis?
-
válasz
Gratulálok, perfect
. Megvédted a doktori értekezésedet. Külön öröm számomra, hogy Te is kedveled a Win98- at ilyen overkill formában.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Bile Demonként cég a Dungeon
óriási! (jár a pacsi!)
Egyébként tuti h marha gyorsan mozog vele a W98, ugyanis nekem 466-on 192MB RAMmal, sőt 128MB RAMmal is hihetetlenül szépen és gyorsan ment (a Win98 sima ). -
válasz
Bile Demon #79353 üzenetére
DirectX9.0c gondolom fent van ? IE6 sem árt. UOSP vagy anélküli project ?
Mondjuk erre nem egyszerű, az ajánlásomat érdemes követni, de közben sok buktató is volt, legalábbis nálam. A 775- re könnyebben felment, ott asszem nem is kellett semmi kavarás.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Bile Demon #79346 üzenetére
ÓÓ DE SZÉP!!!
-
válasz
Bile Demon #79350 üzenetére
-chipset (egér nélkül)
-USB egér support
-pendrive support
-VGA driverNamost, a PS2 egér nem csalás, mivel egy Win98EE esetén a DOS- nak is működnie kell maradéktalanul, ott meg nem fog menni az USB egér. Nálam is jelenleg mindkét egér rá van csatizva az A8V- re. Pendrive, VGA nem gond, ha megfelelő medián, jó helyen vannak a telepítők. Chipset : Via 4in1, és arra figyelj hogy csak az A8V gyári lemezén levő jó (linkeltem), a többi bizonytalan ill fagyaszt. A SATA RAID- et pedig ne tedd fel 98 alá, mert az is fagyaszt. XP alá ok, de azt később telepítem, most a DOS sessiont próbálom hogy mi a helyzet.
RAM frekit már visszanéztem, fail minden, csak a már említett set -CL2- vel- jó. Nemgond, lényeg hogy egy variációban stabil - tuningolva értendő persze.VGA ismét : milyen kártya ? nVidia esetén 98 alá a 81.98 jó kizárólag ehhez a laphoz, többi alattomos képhibákat okoz, ill szintén kékhalál, fagyás.
Ha sikerül belőnöd, és DS kompatibilis képmentést készítened 3DMarkokról, akkor elnyered a Win98 tudományok doktora címet
-
válasz
Bile Demon #79346 üzenetére
Jó felhozatal. Jó hogy bedobtam az optikát
. Nekem is van ezekből a típusokból "pár" darab
Az LG mechanikája néha beragad. Ékszíj csere. Vagy bent kell hagyni mindíg egy lemezt, akkor kisebb nyomaték kell a nyitáshoz.Hangulatos pld az overkill 52x- es LG a 286- ban, vagy a viszonylag ritkább 56x- os AData a 486- ban. A korhűek is feelingesek, de lassúak és nem olvasnak minden formátumot (CDRW meg újabb bootimages lemezek).
Próbálkozok a bootolható Win98 SE lemez írással. Eddig még sose sikerült CD-ről bootolni 98 telepítőt...
Már 10 éve is simán ment Nero- val. Nemrég pedig DOS7W98 bootDVD, majd ugyanez pendrivere, utóbbi 24GB lett. Ezt mentettem most BD lemezre, kár hogy abból nem lehet bootolhatót készíteni, így csak sima backup. De Rufus- al bármikor visszaírhatom bootpen media formátumra.
Kell : 1.44 FDD W98 bootimage file, behúzni Nero vagy Rufusba, ezt felírod, megvan a bootmedia. CD-DVD esetén Neroban az összeállításkor kell a további anyagot rátolni. Pen estén pedig ha megvan a működő bootmedia, utólag is rá lehet másolni bármit.A Win98 bootolható lemez magában ok, de kizárólag indításra. Telepíteni nem szabad optikáról. A Win98 könyvtárat be kell másolni vinyóra, és onnan indítani a telepítést, már sokszor említettem. Optikáról felhúzva, utólag orbitális xopacs lesz a használata.
-
válasz
Bile Demon #79314 üzenetére
Caddys nekem is volt már retroként, de elajándékoztam.
-
válasz
Bile Demon #79311 üzenetére
Már a CD olvasóktól kedvelem az optikát. Mondom akkor legyen BRay is. Persze, már kevesen használják, a gyors HDD/SSD- k korában. Amolyan feeling, meg a mentésre használt HDD is rosálhat bármikor, a pótolhatatlan cuccok mennek majd a többi lemezre. Az írása meg szinte szertartás, van hangulata.
-
válasz
Bile Demon #79307 üzenetére
Válogatós a ramokra. Én Kingstonokat hagytam benne. Alapórajelen mennek 400- on, tuningolva már visszaosztva sem. Emiatt az extrém alacsony órajelet választottam, CL2-2-2-5 mellett. De még kísérletezek vele, talán még most éjszaka.
AData566 pedig ebben sem indult, lehet hogy tényleg hibás -
válasz
Bile Demon #79206 üzenetére
Nem, a 754 az más, a másik három : 939 AM2 AM3 azonos.
-
válasz
Bile Demon #79202 üzenetére
Gyártó specifikus, az eredeti másképp néz ki, a kiálló műanyag karmokba kapaszkodik a lefogató.Ezen a fotón látszik is.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Bile Demon #79180 üzenetére
Hmmm, rejtély RT.
Megpróbáltam életre kelteni az MSI K8N Neo2 lapot, hát khm, nem akarja az igazat.
Elem csere megvolt, jumper pótlása a JBAT pinekre megvolt.
PWR pinekkel be és ki lehet kapcsolni a lapot.
SPKR nem ad semmire hangot, üres lapra se, se VGA se RAM hiányra ésezek keverékére sem.
Bekapcsolásnál a PS2-es bill. 3 ledje felvillan, PS2-es egér optikai szenzora világít és ennyi.
A CPU FAN csatijára bármit kötök, az nem működik (zárlatos lenne a csati ?), a többi fan csati OK.
Hátlapi digital hang optikai kimenete világít.
Egyéb világítós akármit nem észleltem a lapon. -
ityam
őstag
válasz
Bile Demon #79183 üzenetére
akkor lehet megkoptak a régi emlékek. nekem a tápnál is úgy rémlett hogy csak össze kellett érinteni, de régen volt. Szóval megkopottak az emlékek.
-
ityam
őstag
válasz
Bile Demon #79178 üzenetére
Amikor még számtekboltban dolgoztam tudtam, hogy az atx tápon melyik két lábat kellett összeérinteni egy gemkapoccsal hogy elinduljon a táp magában. és nem csak addig ment amíg össze volt érintve szóval ez nem zárja ki hogy ne közvetlenül menjen az alaplaptól a bekötés, de a valóságot én sem tudom.
-
válasz
Bile Demon #79180 üzenetére
A leírás alapján nem egyértelmű hol van az ATX power on kivezetve. Gondolom te is jól átnézted már a pdf-et. Van néhány gpio pin amit meg lehetne nézni, de még előtte megmérném, hogy megkapja-e a standby 5V-ot. Valószínűleg azért nem indul most el a lap, mert a power good-ot nem adja ki az IC, hiába kötötted át a tápot. Azt is érdemes végignézni, hogy ott nincs-e bibi. Elég összetett, rajz nélkül egyszerűbb beszerezni egy másik lapot, mert vagy beletrafálsz, vagy pár estéd rá fog menni mire végigméred.
-
válasz
Bile Demon #79178 üzenetére
Zöld színű a PS ON. Azt kell lehúznod földre, hogy elinduljon a táp.
-
válasz
Bile Demon #79174 üzenetére
Nem közvetlenül a tápba...?
-
válasz
Bile Demon #79174 üzenetére
Sztem Frescho- t kérdezd erről, ő van olyan szinten itt hogy meg tudja válaszolni. Bár neki meg lehet nincs A8V lapja, hogy meg tudja nézni.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Bile Demon #79171 üzenetére
Az kemény ! Akkor ez nem piskóta lapocska.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Bile Demon #79164 üzenetére
THX, ki fogom próbálni.
Kondi-csere: szép munka, ésha jól látom működik is.
Az alaplap amúgy lyuk-galvanizált ?
-
válasz
Bile Demon #79164 üzenetére
Ez megint kifogástalan lett, mintha a gyártósoron pakolták volna bele.
-
válasz
Bile Demon #79133 üzenetére
, az USB telepítést nem vágom, hogy azt hogyan próbálod, milyen a folyamat ?, ha megvan a telepítési \Win98 könyvtár, akkor ahogy említettem, érdemes vinyóra másolni, és onnan indítani a telepítést. Ha a gép látja, kezeli rendesen a HDD- t, az a biztos. USB- ről telepítve bekeverhet amikor elindul a saját USB drivere a 98- nak, az rendszerint nem látja a pendrivet, így megszakad a kapcsolat a telepítési mediával.
A maghőfokok nálam is eltérnek kissé.
Nem indul - huh, kár. A P95- ről megoszlanak a vélemények, lehet hogy kárt tehet a hardverben...
, régebben futtattam, de csak pár iterációt, ma már megelégszem ha a 3DMak- ok, meg a game tesztek stabilak.
(#79132) MasterDeeJay : 3MB- al én sem tudtam hogy egyáltalán támogatott. 2db Trio- t fogtam be régebben donornak, karcsú kisolló pont az SOJ aláfér, aztán elvágtam a lábait, jó lett, működik. Most meg van jó sok 512- es modulom(vettem+cseréltem), jópár kártyát bővítettem, meg még fogok.
(#79134) jokeph :
, amiatt írtam hozzá a nagyképű megjegyzést, mert ez xopatott engem is kicsit, de sikerült rájönnöm, mi okozta a háttérben. Az egyik pld hogy minden komponens set/drv fel, aztán restartnál visszavágta a CMOS értékeket defre
, ilyet sem láttam még. Meg pld ramcserénél is meg szokott maradni a bios set sor, hát itt még a visszaosztott HT frekit is szétvágta. Az egyéb telepítés közben felmerült gondokat már nem is részletezem. Néha morogtam is közben, amiben csúnya szavak is voltak
-
válasz
Bile Demon #79114 üzenetére
De pl. az AM3 Phenom II x4 CPU elvileg megy AM2+, AM3, AM3+ lapban is
Gyakorlatilag is megy mindegyikben...kipróbálva..
-
jokeph
nagyúr
válasz
Bile Demon #79114 üzenetére
Köszönhetően a PHENOM II-esekbe (meg még jó pár CPU-ba) épített kombó DDR2/DDR3 IMC-nek, roppant sok lapban használható a legtöbb AM3-as CPU.
#79117FoxiestFox: ez most sem nagyon változott.
#79116DarthSun: jó korszak volt, kedveltem.
AM2+-os Asus M3A78-EM lapom volt sokáig (DDR2), procik benne: Athlon 64 X2 5600+, Athlon II X2 240, Opteron 1381 és végül Athlon X3 455 - ezt utoljára megjárattam egy Asrock AM3+-os lapban is.
#79118gban: s775 még nem 2 generációs socket volt, nagyjából 2 részre elosztva mindegyikben rengeteg féle proci tudott menni egy adott lapcsaládban.
4CoreDual-SATA2 lap: jelenleg tesztprojektem oszlopos tagja, jelenleg Pentium Dual-Core E5200-al és 2*1 GB DDR2 rammal.
próbáltad 2*2 GB DDR2-vel is ezt a lapot ?
#79119DarthSun: ez volt a sokat próbált lapom, 4 proci és 6 év használat:
Mindenből is van rajta elég csatlakozó, + 1 anno gyengének nem számító ATI HD 3200 IGP. -
válasz
Bile Demon #79108 üzenetére
Edenred arany MasterCard, én erre kapom a +juttatást+a prémium egy részét, Ediginél elfogadják, ott vásároltam vele. Ingyen volt lényegében, mivel 1 évig lókukit nem melóztam, de a cég utalta rá a lóvét, max respect, ilyen király munkaadóm nem volt soha ezelőtt.-Ti4200 : 81.98 az utolsó 98 alá
-4in1 : épp most kezdem a telepítést az A8V- re, nekem megvan a gyárilag adott CD hozzá, rövidesen kiderül a verzió, hogy melyik volt anno a 98- hoz, esetleg azt fogom ajánlani, ha rendben menni fog, ha Neked nincs meg, akkor meg feltolom az egész CD- t felhőbe.Ja, az FX AM3+ lapban az igazi, most is 8320- ról írok, a Zent még nem iktattam be véglegesen a helyére, az aktuális prg seteket, böngésző, körítés, stb, még aktualizálnom kell hozzá.
Phenom-II esetén viszonylag kicsi a különbség az AM2+ és AM3 között, legalábbis félretro esetén, újabb cuccoknál már jobban megy a nagyobb frekis DDR3 miatt sztem. A HT jelentősége meg nem nagy amúgy, ha viszonylag alacsony frekin megy, akkorsem fogja vissza különösebben. -
válasz
Bile Demon #79086 üzenetére
Én szept 3.- án adattam be a harmadikat, semmi levertség nem volt, csak kb 10 napig szivárványszínekben pompázott a helye. Az első hullámban pedig pozitív tesztem is volt, 0 betegséggel, úgylátszik letérdel előttem a covid.
A W98 telepítőt érdemes HDD- re másolni(csak a \Win98 könyvtár elegendő a CD- ről) és onnan indítani a telepítést, a későbbi xopásokat így el lehet kerülni. Sempront nem próbáltam még bele, valamint nem is tudom hogy miért gyorsabb avval a memátvitel, csak tippelgetni tudnék.
Utolsó gyári BIOS van rajta, sima, nem deluxe a lapom.
Win98 telepítéshez most 2x256MB KingMaxot pattintottam bele(telepítéshez max 512M RAM), mely 400- on hibázott, levettem 300- ra, így CL2, és sokszor lefutott a teljes pass no error, amíg a modern géppel foglalkoztam.
Látom ADatákat tettél bele, én is kipróbálom majd avval is, de a legtöbb lapban a rapszódikus működése a tapasztalat nálam. -
jokeph
nagyúr
válasz
Bile Demon #79043 üzenetére
Az alapján is az.
-
viktor82
őstag
válasz
Bile Demon #79031 üzenetére
Procin 2001 van akkor 939-es am2-es processzorok 2005-ös dátummal vannak .
-
jokeph
nagyúr
válasz
Bile Demon #79031 üzenetére
Ránéztem, száma alapján s939-es.
Zalman hűtés: eddig egyikkel sem volt gondom, jó kell legyen nálad is az új pasztával.
9600GT szétszerelve érkezett, hogy a hűtő bizti ne gyűrödjön szállítás közben. -
jokeph
nagyúr
válasz
Bile Demon #79024 üzenetére
AM2 X2 4400+: tetszik, kíváncsi vagyok rá, hogy mennyi a difi az s939-es X2 4400+ hoz mérve.Phenom II X4 965: a HT nem lesz maximális sebességen, hogy ez mennyit befolyásol, azt sosem mértem.
kondik: melyikben is cseréled ?
CMOS elem: mindig kell legyen belőle.
AGP VGA: Csak nem egy Galaxy 7600GT-hez van szerencsém ?
(pont most cseréltem át a tesztkonfigban egy ilyet Inno 3D 7600GS-re).
Update: hmmm, figyelmetlen vagyok, ez nem lehet 7600-as VGA... se a csatlakozó nem stimmel, se segédtáp és legfőképpen Rialto chip-et sem látok.Talán egy másik 4 Ti ?
Lap: van rajta minden ami kellhet, remélem hibátlan. A VIA-s lapok elég jól állják az időt, többnyire.
#79026anaqer: ha már ennyit beszéltek róla, elővarázsolom valahonnan ezt a játékot, nekem anno kimaradt.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Bile Demon #78966 üzenetére
Az jó, mert ma totál elfelejtkeztem róla
Következő felvonás meg lesz, mert még tervezek vele sok mindent. -
válasz
Bile Demon #78985 üzenetére
Köszönöm, és kíváncsian várom! Az is lehet, minimálisan számít az oprendszer is, szóval Windows 2000 vagy XP alatt mérj, ha teheted, ezek kábé azonos eredményeket szoktak hozni nálam.
-
válasz
Bile Demon #78982 üzenetére
Kábé igen. Valaki mérhetne egyet két 1400-assal.
-
válasz
Bile Demon #78979 üzenetére
Ja, és kevesebb a difi, mint ahogy első blikkre látszik, mert ha jobban megnézed a képeket a jobb szélen, kiderül, hogy a Paint-beli beillesztés az Athlonnál fel, a Pentiumnál pedig le lett húzva; a két kép valójában szinte megegyezik. A célkereszteken le lehet mérni az eltérést. Az Athloné magasabban van kicsivel, ami apró hátrány.
-
válasz
Bile Demon #78979 üzenetére
Nem teljesen lényegtelen, mert a szobor tetejéhez közeledve csökken az fps. Vagyis ha ott lesz az egérkurzor pont, mint ahol a PIII-S-nél van, nyerhetek az Athlonnak még egy kis előnyt. (Kábé 0,2-0,25 fps-t).
Sajna nem néztem meg a PIII-as képet az Athlon tesztje előtt. A szobor tetejét kell nézni ott, ahol a legkevesebb fps-t kapjuk. Néha nem vacakolok vele sokat, nem keresgélek, csak úgy sacperkábé...
Ami viszont még megemlítendő, hogy a PIII-S 133-as SD RAM-mal ment, míg az Athlon 266-os DDR-el. Lehet, valamennyi ezen is múlik.
-
válasz
Bile Demon #78969 üzenetére
Hát ez nem hangzik nagyon izgalmasan. Talán a 2+ Isa lehet érdekes valakinek, ram alapból nem érdekes nagy modulok mellett, ide csatorna szintén nem igazán érdekes. (talán valami elvetemült 4 disk-es raid0-hoz lapos maxtorokkal?
Btw ha isa kell akkor Soltek sl-kv2-ct és BM6-om is van de valahogy s370-nél már nem akarnék isát. (na jó gravisnak esetleg de az nem mozgat meg, inkább gyengébb gépbe raknám)Ja kaptam egy dobozos új Leadtek TV2000XP tunert, bontatlanok még az elemek is ha kell valakinek ingyen elvihető veszprémben! (egy ilyen csomagot már kidobtam de megesett rajta a szívem mert bár semmire nem jó de hátha valaki szereti az új dolgokat attól függetlenül hogy van vagy 15 éves
)
-
KROK640
nagyúr
válasz
Bile Demon #78937 üzenetére
Hát köszi
Ha érdekel, akkor lefényképezhetem.
Semmi extra, csak egy változtatható fordulatos viszonylag nagy léghűtő, kemény 256MB DDR1-es RAM, egy jó hideg (10 fok körüli) szoba, "és a magic a beállításokban és a prociban van".
Még annyit, hogy a CPUn semmilyen MODding sem volt található jelenleg. (van egy másik futó project ami miatt kell, amiatt kett a 10-es szorzó is, majd írok róla), de most teljesen gyári állapotú a CPU.
Ráadásul mindez házba beszerelve.Jah meg kellett egy kis folyékony bátorság is
Tudom, hogy "nem Dartsun kompatibilis screenshoot ", de mivel csak elindítottam bejött és ennyi, ezért ilyen. Tesztelni már nem mertem.
Ráadásul ilyen kevés RAMmal nem is fogom, szereznem kell még RAMot bele, de próbafutásokra ennyi is elég. Tesztekhez már azért kéne vagy 1GB, hogy ne legyen az a szűk keresztmetszet.Ezúton is köszönöm (nem csak a txtben) Kadilacinak a HDD-t
-
envagyok
veterán
válasz
Bile Demon #78938 üzenetére
Azért volt nekem is gyanús, mert telitüskés..
De ilyet még nem is láttam.Tényleg mi értelme van a különféle ss módoknak?
-
envagyok
veterán
válasz
Bile Demon #78935 üzenetére
Köszönöm, rálesek..
Azért fura, hogy biosban állítható 100-115-ig utána meg jumperelés
Már csak arra kell rájönnöm, mi történt az USB csatlakozóval, mert nem érzékel semmit, amit rácsatlakoztatok.
Az usb vezérlőt látja az eszközkezelő.
Ami fura még, hogy az alaplapi usb tüskesorokban az egyik 5v az egyik szélen, a másik pedig túloldalt van. -
válasz
Bile Demon #78881 üzenetére
Szép meló, főleg elsőre...
-
KROK640
nagyúr
válasz
Bile Demon #78887 üzenetére
Még egy kérdés : Amikor 10-es szorzóval indítanád, akkor neked is csak fekete képernyő van?
Járnak a ventik, mintha minden rendben lenne csak épp nincs kép és bootolás. -
KROK640
nagyúr
válasz
Bile Demon #78887 üzenetére
EZAZ! Ez alátámasztja az elméletemet! Sokat segítettél
-
KROK640
nagyúr
válasz
Bile Demon #78880 üzenetére
Hááááát... esetleg a Bartonnal nézd meg ha van időd. Az FSB mindegy, csak a szorzó legyen 10.
-
válasz
Bile Demon #78881 üzenetére
Sosem tisztítom ki a furatokat, de ha mégis, akkor ónszippantóval.
Simán melegítem és beletolom az új kondit.
Jellemzően bontottat használok, az új kondik lábait le kell vágni előre megfelelő méretűre. -
Bile Demon
őstag
válasz
Bile Demon #78877 üzenetére
10 perc alatt kikapkodtam a kondikat. A furatok kitisztítása az 2 óra volt utána (csak 2mm-es ónszívó sodratot használtam). Valójában az átmelegítés, ami nehéz, próbáltam vigyázni a NYÁK-ra, de a rossz hőátadást (a két oldalon is teliföldes furatoknál érződött) csak a magasabb hőmérséklettel tudtam ellensúlyozni. Biztos van hatékonyabb módszer is, mert ez így elég izzadságszagú volt...
Itt-ott megnyomódott némelyik PAD, de szerencsére komolyabb károsodás nem érte. Még nem kondiztam alaplapot.
A kiszedett kondikat hamarosan megmérem, aztán kiderül felesleges volt e az egész.
-
válasz
Bile Demon #78868 üzenetére
A TB jó hír, az sem mindennapi proci már, főleg az 1400- as.
KT133 megér annyit sztem is. Uni AGP+ISA is ritkul, és abban a kategóriában kiváló.
Ti4200- ak pedig jól szokták bírni a kiképzést...kár..Talán 10fps volt átlagban : régen jobban elviseltük, de azért ma már kell a gyors reakció a kománymozdulatokhoz is(legalábbis nekem).
-
zotyesz66
őstag
válasz
Bile Demon #78868 üzenetére
Jók az Epox lapok és nincs sok belőlük. Sokkal jobbak mint az Abitok. Megéri a javítást!
De ha nagyon nem kell, elfogadom ajándékba! -
Czo
addikt
válasz
Bile Demon #78838 üzenetére
Technikailag egyebkent igen, megszerelheto minden Windows kiadas is, elegge reszletesen lehet logoltatni es ezert relative konnyen meg lehet szerelni. A registry irhato/olvashato masik geprol, de nyithatsz command promptot es indithatsz regedit.exe-t akar a telepitolemezrol bootolva is (ujabb kiadasok eseten), de WINE alatt is jol fut a regedit.exe, Linuxon
En vilag eletemben utaltam telepiteni, plane ujratelepiteni. Egyszerubb megszerelni a meglevo rendszer nyugjeit, mint ujat rakni es megprobalni mindent ujra beallitani. Amit jelenleg hasznalok OS-t (macOS 12.0.1) azt meg PowerPC processzoros gepre telepitettem es csak frissitettem, az Inteles koltozes is ugy tortent, hogy a meglevo rendszer particiojanak atmasolasa bitrol bitre (dd), majd annak a bootolhatova tetele.
-
válasz
Bile Demon #78841 üzenetére
PÜ ment.
-
Czo
addikt
válasz
Bile Demon #78838 üzenetére
Az automata ujrainditast ki tudod kapcsolni, akkor a kekhalalos kepernyon pedig lathato a tenyleges hibauzenet.
-
válasz
Bile Demon #78836 üzenetére
Ha nem sikerül és újra kell installálni, akkor tedd fel inkább a driverpakkost - automata, kényelmes, mindent felpakol ami kell. Felhőben az ISO, linket privátban tudok, ha kell.
-
Czo
addikt
válasz
Bile Demon #78836 üzenetére
Masik gepbe ha bedugod a disket, megnyitod a registryt, megkeresel minden hivatkozast a viaagp.sys-re es a viagart.sys-re, majd torlod/atnevezed? Pontosan mire problemazik a kekhalalnal? Lehet nem ez a ketto, hanem az ATA driver okozza a problemat. Ott pl segithet, ha felmasolod az nforceos syst a via-s melle, ugyonoda, majd atirod a registryben.
-
válasz
Bile Demon #78832 üzenetére
Csökkentett módban kitisztítod az eszközkezelőt. Rendszereszközök - Via specifikus cuccok, valamint a lemezvezérlő eltávolítása, utána lehet hogy elindul.
-
válasz
Bile Demon #78830 üzenetére
, kedvelem is ezeket a kártyákat
Ja, az 570- esen kicsik, de sok van, hallgasd meg, sztem szépen szól, ahhoz képest hogy belépő szint, és általában leszólják. Bár még csak zenével próbáltam, CD/MP3, de szimpatikus. Majd megnézem játék alatt is hogy milyen. Mondjuk a távoli lépészaj, zörej, gondolom jó lesz, mert zenében elég jól visszaadja a részleteket.
Az Audigy4 (SB0610) pedig jól hallhatóan mégjobb, azt meg kéne hallgatni a ZS mellett szimultánban. Lehet hogy bedobom a kettőt egy gépbe, aztán rákötöm a Kenwoodra, azon van 3 digit, és 2 vonali analóg bemenet, aztán csak kapcsolgatni kell ide-oda. Talán az A8V lesz a lap, abban el is férnek, 5 PCI, egyet takar a video, egy meg akkor közel lenne hozzá, de így is marad három, akkor 3 hangkártyát teszek beleKár a 939- ért, hogy nem lett jó...
-
KROK640
nagyúr
válasz
Bile Demon #78790 üzenetére
Én is szerettem volna BE-s procik, csak engem anyagilag került el. Mire a látókörömbe kerültek (2010-2013) addigra épp életem egyik legszegényebb időszakát éltem, (nem véletlen hogy 2010 és 2014 között konkrétan semmi nem lett véve a géphez), és így a BE procik csak álomszinten maradtak. Aztán meg már 4th gen I3 lett, nem akartam BE prociknál leragadni, azért az I3 erősebb volt.
Ezelk a szemellenzős Celeron anyniért mint az Athlon XP emberek meg nagyon is megvannak. A legeleslegelején még én is ilyen voltam, mivel láttam pár korai Athlon XP-t instabil chipsetekkel, meg ugye a rengeteg CPU elfüstölést hallottuk mindnehonnan, tulajdonképp a szaksajtótól kezdve mindneki az Intelnek leejtett, szóval eleinte én is úgy voltam veléée h Celeron...
Még amikor az Athlon XP-met vettem is, vész lehetőségnek ott figyelt vele szemben egy ASUS lapos 2800MHZ-es NW Cerka amiről tudtam, hogy megy 3500-at ... Mégis az az Athlon XP lett ami most van, egyik első győzelme pont az ellen a gép ellen volt, miután lecsaptam rá kiváncsiságból összevettük az alternatívával, és 2600+-on is rommá verte minden játékban a Celeront.. .Én is jobb szerettem ha valaki kiböki h mennyi a keret ... persze mondtam h lehet preferálni ezt vagy azt, de eldobtam néha a hajamat (azóta sem találom), mikor a minél olcsóbban játékgépet igénynél kikötés volt, hogy de Intel legyen mindenképp. És akkor lehetett megvenni pl a 2400MHZ-es Celeront ugyanannyiért mint a 2400+-os Athlon XP-ről, amiről ráadásul tudtam, hogy jó eséllyel megyen majd 27-2800+-on vagy akár feljebb is...
-
válasz
Bile Demon #78807 üzenetére
Jó lesz az. Terhelve valszeg 50 fölé megy majd, a maghő távozásának gyorsasága dönt, de viszonylag nagy a réztalp.
-
válasz
Bile Demon #78804 üzenetére
Úgynézem a hűtő is jó lesz. A procimag pereme csak kissé van kipattogva, az ilyen még működni szokott - a hiba nem éri el magát az aktív részt. Az Adata meg hasznos lesz, ha tuningolsz is.
-
válasz
Bile Demon #78802 üzenetére
-
válasz
Bile Demon #78790 üzenetére
Én is kíváncsi vagyok mi lesz a vége. A gyártói oldalon néztem régebben, most pedig ismét, a hang, háló és Sata Raid driverek fenntvannak, és csak most esett le a tantusz hogy a chipset pedig azért nincs ott, mert hát a Via4in1 kell(az pedig W98- hoz ugyanúgy felmegy mint XP alá), pedig alap, az Epox SS7 után, az is Via. Annyira triviális hogy korábban nem is gondoltam rá.
A proci egy A64/3800+ X2, de jó példány, eddig lightosan hajtottam, de megy az 3GHz- et is, avval azért meg már elég jól pöröghet, bár valszeg a C2Duo- t nem fogja elérni, de mindenképpen érdekesség lesz ha sikerül a Win98- at felhúzni rá.Soltek SL54U5- ben már kapcsolós VRM van, akkor a Tied gondolom korábbi lap, az átengedős diódás az tényleg marha meleg, hajlamosak is rosálni. Régebben kiválogattam néhány fél-SS7 szerű lapot, hogy majd kipróbálom, még az is elmaradt. Azonban már azokon is kapcsolós VRM- ek vannak. Majd valamikor megejtem, van egy ritka 333 (vagy 366
, nem is emléxem pontosan) K6-III+ procim, avval.
Az 1400- as TB- nek -ha megkapod majd-, ajánlott az erős hűtés, a magban sok hő torlódik, nekem anno kiégett. A most meglévőt is valami rézmagossal teszteltem. A Barton szintén nagy hűtővel érzi jól magát, de a 3000+ mobil is izzik a fullréz borda alatt is - tuningolva, alapon csak simán meleg, de úgyis több hőt termel sztem, mint a kazánnak titulált Prescott.
Tippem hogy talán nem mutatja a lapod, de túlmelegszik, amiatt hibázik a Prime. -
KROK640
nagyúr
válasz
Bile Demon #78772 üzenetére
Hát, csak leírtam, hogy akkoriban én mikről álmodtam, és milyen messze voltam tőle.
2007-re ezért is kezdtem kicsit eltávolodni az informatikától, mert volt egy használható gépem, pénzem semmi fejleszteni, így nem is bosszantottam magamat a számtech boltba kerülésig azzal h mi jött ki meg mi nem ...
Na meg a lányok sokkal jobban érdekeltek akkoriban. De arra emlékszem, hogy egyik barátnőmnek Lindának akkor (2006 november vége) 5200+-osa volt 2GB RAMmal, még csak lestem is. Kiderült, hogy eléggé képben van az aktuális HW trendekkel, meg játszogat is. Ez akkoriban egy lánytól hatalmas nagy szó volt ...Végül a 320-as HDD nem lett meg, 2007ben is csak egy VGA cserére (7300GT) futotta, bár kitartottam vele mivel 2006 tavaszától 1GB RAM volt a gépben ősztől meg 2669MHZ ment, szóval a helyzet nem volt annyira rossz.
A VIA chip és az Athlon sosem volt optimális, 2006 őszén ezért is álltam át NForce-ra (bár inkább a VIA-s lapom villámcsapás utáni problémái sarkalltak).
Egyébként sosem tapasztalatam instabilitást Athlon XP-nél csak úgy, főleg nem az újabbaknál (pl 2700+, 2800+ vagy a Bartonok). A korai 1500-1600+-osok főleg SD RAMmal, ott még voltak gebaszok.
E6400 akkoriban - sőt még 2008ban is - igazi szörnyeteg volt, baráti körben volt 3600-3800MHZen hajtott darab is, még megközelíteni sem nagyon tudtuk...
Phenom II BE nekem is nagy vágyam volt, Phenom 9500-ról arra akartam váltani, de sajnos a 965BE nekem akkoriban megfizethetetlen volt, aztán kiderült h a kisebb modellek is (2010 vége, 2011 eleje), úgyhogy erről is letettem, öcsémnek is csak Athlon X4-e lett, én pedig a Phenommal végighúztam 2014 januárjáig. (2010 tavasza és 2014 januárja között ráadásul konkrétan NULLA fejlesztésel, vagyis 2GB RAM és akkor a HD4850-el, aminek 2014 elejére már bőven lehetett érezni a korlátait, különösen a memória bizonyult nagyon kevésnek - pedig 2011 végétől még egy SSDn is ábrándoztam).
-
válasz
Bile Demon #78782 üzenetére
Fekete Celeront a P2B- ben próbáltam, avval nem tudtam mit kezdeni, nálam is borult az eszme. Cseréltem P-III/500- ra, úgy ok lett.
Szoftveresen pedig van ajánlásom az egész installra. Végén pedig felpakolom az UOSP- t is. Nekem így jó eredményt ad(persze csak ha hibátlan a vas is).
Hétvégén pld a C2Duo- s Win98- ba belepattintottam a 6800GT- t, belőttem a drivert, majd bekapcsolva maradt jó sokáig, néha megnéztem valamit - teszt, hőfofok, alaprutin, DeusEx install+kipróbálás(igaz ezt XP alatt), mikor nem pötyögtem rajta, akkor meg ment valamelyik Quake vagy teszt, amit éppen visszaindítottam. És egész éjjel, nappal meg szunyáltam, Quake2- őt rajtahagytam loopbackban, HD felbontással. Semmi hibát nem produkált. Ezen a gépen éppenhogy az XP rakoncátlankodott, de megoldottam, stabil lett az is.
Ugyanilyen stabilak a korábbi, kisebb teljesítményű gépeim is 98 alatt.
Az SS7- el kell kicsit küzdeni, az kényesebb, de ha megvan a recept, hogy milyen driverrel szimpatizál, onnantól az is sima ügy.Annó...problémás vasak, nem megfelelő telepítés - emiatt terjedhetett el sztem a köztudatban hogy a 98 instabil, amit aztán nem lehet törölni az emberek emlékezetéből. Hiába csinálok én akármit, közlök részletes eredményeket, hiteles képmentéseket, futtatom a 3DMarkokat az összes tesztlépéssel...mintha nem mondtam volna semmit.
-
válasz
Bile Demon #78780 üzenetére
SS7- től a Core2- ig stabil, akkor tippem szerint az AV8- al is stabil lesz . BH6- om nincs, de BE6- on is stabil. Ha nem stabil, akkor ott valami hardveres-szoftveres probléma rejtőzik.
-
válasz
Bile Demon #78772 üzenetére
A S939AGP- vel nálam is lesz egy felülvizsgálat, mivel rájöttem hogy az A8V- nek van Win98 drivere. Win98EE#2
A Phenom-II- vel meg csak a dualcore szerepelt blogban, a 4magossal csak itt-ott kósza mérések, fotók, arról is esedékes lesz egy alaposabb blog. -
KROK640
nagyúr
válasz
Bile Demon #78757 üzenetére
Oh, de jó neked... én 2006 augusztusában álmodni sem mertem C2D konfigról, sőt, nem is nagyon láttam. (2007 novemberében láttam először, mikor a számtech boltba kerültem, 2008 januárjában lett E6300-asa egy havernak ott tudtam jobban megnézni).
Annyira nem, hogy akkor döntöttem úgy, hogy jelentős órajel emeléssel megpróbálom kitolni a Athlon XP + GeF3 kombó élettartamát, és 2006 szeptemberében jutottam el oda, hogy akkor 2669MHZ legyen a korábbi 2166MHZ-ből.2006 szeptemberében volt egy 320GB-os HDD 21000ft-ért akciósan a nagy álmom, de sajnos a diákmelós fizetésből (és hogy az otthoniaknak sokat kellett adnom) mindig csak álom maradt
-
jokeph
nagyúr
válasz
Bile Demon #78708 üzenetére
-
válasz
Bile Demon #78691 üzenetére
Lehet az enyém régebbi volt, a tiednél már tudták hogy a lap alatt nem jár a levegő így hamar megfő az oda rakott fet.
-
válasz
Bile Demon #78683 üzenetére
Ezen is van a lap alján fet? Vagy a proci vagy az északi híd alatt, már nem emlékszem, de elég egyedi megoldás.
Gyerek sokáig használt egy hasonlót amin az alsó fetet kellett cserélni, pár év múlva megint elszállt a fet, megint csere, megint ment sokáig. -
jokeph
nagyúr
válasz
Bile Demon #78683 üzenetére
Korrekt kis lapocska.
Hűtőtt mosfeetek, 4 ramslot, standby LED, diag/post code cucc...
már csak a 2. BIOS chip és a +2 IDE hiányzik róla. -
Bile Demon
őstag
válasz
Bile Demon #78439 üzenetére
A hétvégén - főszereplő hiánya miatt - nem lesz T-bird tesztelés.
A körítéseket előkészítettem, illetve I/O shieldet, RAM-ot, hűtőt a héten vettem a projekthez.A CPU-t csak 18-án adták fel a csehek, pedig én is 13-án rendeltem... A képek alapján az összes lesarkazott volt, ami nem különösebben zavar, ha nem érinti a stabilitást.
Apropó stabilitás..."The EP-8KTA3 is much more stable than the EP-8KTA2, crashing just two times in 24 hours of stress testing, tying the ABIT KT7A-RAID. Once again, this is not the best result we have seen with KT133A boards, but is definitely very stable among all boards we have ever looked at." [link]
A lap egyébként törődést igényel. A kis venti zörög. A kondikat, mintha valaki már visszanyomkodta volna.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Bile Demon #78519 üzenetére
Anno azért ez egy valódi szolgáltatás volt, valódi mögöttes értékkel.
Kétlem hogy a pár power user kivételével otthon el tudta volna végezni az ember, másrészt azért elég sok volt anno (még PII-es időkben is) a hardver-inkompatibilitás/rossz hardver,ezek ne otthon derüljenek ki...
Mai szemmel nézve mostanában sokkal egyszerűbb a dolog, el vagyunk kényeztetve, magam részéről már P4-től legalábbis. -
KROK640
nagyúr
válasz
Bile Demon #78450 üzenetére
IGEN!
KösziViszonylag alacsony órajelen ment (1500MHZ), próbafutás volt.
-
envagyok
veterán
válasz
Bile Demon #78446 üzenetére
-
KROK640
nagyúr
válasz
Bile Demon #78262 üzenetére
Nekem 2001 tavaszáig kellett kihúznom 3GB-os Seagate Medalist HDD-vel. Nekem is volt problémája, de a számtech bolton nem jutott túl a gariztatás, hanem rendszeresen visszakaptam leformázva. Ez volt a megoldás
Sebaj, mert később pont ebből kifolyólag tudtam eladni 9000ft-ért.
Nekem csak a 366-osomban járt.
A 366-osnál 2001 tavasz vége/nyár elején j9ött egy kellemetlen meglepi : A 20GB-os HDD-k nem mentek az alaplapban. (le lehetett volna őket korlátozni 8GBra, de elég durva lett volna 40GBból 16GB-t csinálni). Na, akkor kellett jöjjön a 466-os a Via Tomato alaplappal.2001 szeptember 11-ről nekem más emlékeim vannak, éppen suliból hazafelé azon tanakodtunk a haverokkal, hogy a kilencedikes csajokból kiket lenne érdemes megpróbálni fűzni, kinek ki tetszik? és a gondolataim is épp e körül forogtak (aztán máshonnan jött barátnő, de arra még 3 hónapot kellett várnom), mikor hazaértem, és mutatták füstölgő tornyot, majd azt h a másikba is belement egy repülő. Mikor összeomlott akkor kérdőn npz6te az egészre, hogy mégis hogy? Tudtam, hogy milyen belső core van a tornyokban, elvégre az építészet már akkor is nagyon komolyan érdekelt (különösen a felhőkarcolók) tisztában voltam vele, hogy a Empire state building túlélt egy bombával megrakott B25 Mitchellel való ütközést tsb. Mikor a második torony is összedőlt, már eléggé összeesküvés elméletes gondolataim lettek...
A gép akkoriban semmi érdekeset nem tartogatott, alig 3 hónapos volt a 466-os, 192MB RAMmal, Manli TNT2 M64-el, 2×20GB HDDvel, ház és ODD nélkül, napi pár óra használat mellett megvolt a napi betevő 1-2 kékhalál, eddigre már tudtam, hogy nem gyorsabb mint a 366+asus TNT1 volt játékok alatt hiába TNT2 meg + 100MHZ, de legalább ment vele a 2×20GB HDD, szóval minden az akkori normális kerékvágásban ment.Nekem szerencsére hibátlan volt a két Quantum LCT 20 20 -as HDD-m, az egyikről tudom, hogy 2015-ben még szolgálatban állt. A másik sorsa ismeretlen, mivel azt ráfizetéssel becseréltem egy 40GB-os Quantum HDD-re, de lett mellé nemsokára egy Maxtor Diamondmax 40GB-os is.
Különösen a 80-as Maxtorom volt hangos (7200), de mindig úgy voltam vele, hogy ennyit megér a nagy tárhely -
KROK640
nagyúr
válasz
Bile Demon #78237 üzenetére
A CD lehet, hogy bagóért ment, de író híján ezzel nem sokra mentem. Mint írtam, nekem sajnos a 2000-es évek elejéig így ment a CD iratás, hogy winyó ki, lemezenként 1200 később 1000 majd 800ft. Meg nekem a tárhely is bonyolult kérdés volt. 2001 nyaráig 2-3GB HDD-n voltam*, utána lett 2×20GB, az már más világ volt, főleg, hogy folyamatosan bővítettem parkot, félévente mindig az egyik winyó kapacitását megduplázva. (20+20 majd 40+20 majd 40+40 majd 80+40, 80+80, stb. Egészen addig míg a 320-as lépcsőfok nem jött, amit nem bírtam meglépni ( de még egy 250-est sem, így a 160+160GB után 3 évvel később egy 1TB-os HDD jött).
* ez amúgy azért is volt bonyolult, mert ott voltak faterom cuccai, ami kezdetben 4-500MB-n elvoltak (scannelt dokumentumok, fényképek, doc, XLS fileok) amiből nem lehetett törölni de mindig csak több lett belőlük. Ott volt mondjuk 1300MBnyi CD-re cucc, akkor az már mondjuk 1800MB, és akkor még bónuszba drága jó öcsém, aki már akkor is tartotta, hogy azért se(!) azzal a játékkal játszik amivel én. Míg nekem volt a Midtown Madness, Carmagedon 2, Red Alert, akkor neki kellett a Dungeon Keeper 2, a Popolous 3, de amikor leszedtem a Red Alertet akkor kitalálta h jajj de jó mert neki kell a starcraft (leszedni persze semmit nem akart), meg "közösbe" legyen már fent a Blood meg a Duke Nukem is azért. Ja meg neki kell a Quake 3 is ... Ha azzal játszottam ami vel ő, akkor neki rögtön másik játék kellett. Szóval volt olyan, hogy egy játékom volt fent, vagy egy sem. Mert ugye ehhez volt egy 3GB-os HDD-m, amin még Windowsnak, drivereknek, virtuális memóriának, ilyeneknek is kellett lennie. És akkor mondjuk megjött haver, hogy WOW ezt nézd milyen filmet hoztam, rakd fel a gépre, mert még X-nek és Y-nak is oda akarom ma adni! Nem csoda, hogy az a szegény drive egész életében azon sírt, hogy nincs rajta hely...
A sávszél megint durva dolog volt, mert 1999 októberétől ugyan volt netem, de kezdetben csak 33K, utána meg 56K. Eleinte nem is mentem sokra vele, egy-egy mp3-at tudtam leszedni és ennyi, meg fél éjszakákon át betöltögettem a fórum oldalakat, amiket másnap elolvastam.
2001-re javult a helyzet, volt napsterem, és így amikor éjfél után felmentem és fateromnak elintézgettem a dolgait (elküldözgettem mailben a munkáit stb), akkor utána ment a szabad rablás egy jobb este 3-4 mp3-at is le tudtam szedni! (mai napig van olyan mp3-am ami a napsterről van 2001-ből)
Egyszer valami vírusirtót is leszedtem osztálytásamnak, az 48MB volt, egész éjszaka jött, reggel ott izgultam, hogy leér-e? mire indulnom kell suliba és tudom-e neki vinni? Leért. Bár talán ekkor már getrightom is volt. 2001 decemberére egyirányúsítva lett a telefonvonal, ugyanis hiába pakoltam bele az internetszámlába amennyit csak tudtam, a telefonszámlánk ígyis több volt mint a korábbi és szülők úgy döntöttek, hogy akkor nuku net. (és egészen 2003 májusáig nem is volt netem otthon ezután). (Ráadásul 2002ben voltunk az 566-os Celeronoknál számtech órán, ahol nem volt net, míg a 166-os P1-eseknél volt net, úgyhogy én 2002 nagyrészében netközelbe se kerültem).2001-től egyébként előbb Anti haverom, majd még 1-2 osztálytársam elkezdtek CDre kiírt filmeket kölcsön adni, amiket a "városi" haver szedett le. 1-2 napokig töltött le egy filmet, majd kiírta és körbe ment a haveri körön. Nálam gyakran "optimalizált" állapotban került tárolásra, ha tetszett, és semmilyenben ha nem. Ami pedig a filmeket illeti, nem volt ám válogatás, hogy mit nézzek meg??? Azt néztük ami jött. Többnyire horror meg katasztrófafilm, szóval ezzel a két műfajjal ami napig tele a hócipőm. De néztük öcsémmel, mert nem volt más. Ha pedig nem volt új film, megnéztünk valamit amit pár napja láttunk megint, ha még fent volt a gépen. Legtöbbször már nem ...
Aztán emlékszem mikor jött a DivX Vagy XVid vagy melyik, akkor egy ideig új betegség ütötte fel a fejét :
A bíborfolyókon tapasztalatam először : megy a film. Elöl megy a felirat, mondjuk a 15ik percnél tart, ahol ténylegesen te is. A hang jön mögötte tarta 12-ik percnél, a képanyag meg kb 10.-iknél. Ennek egy részben használható kezelése az volt, hogy 5-10 percenkélnt kiléptem a lejátszóból, visszaléptem, egyből odatekertem a környékre egérrel és néztem pár percig. A problémára megoldást jelenett egy linuxos Mplayer, amivel ezt nem csinálta, cserébe tudott szaggatni a hang és a kép is egyszerre szinkronban. Az 1700-as Celeron érkezése oldotta meg a problémát csak. Addigra persze egy nagy rakás ilyen filmem volt már ...Az első ADSL-el magamtól leszedett filmem, a bulletproof monk volt, és leginkább csak tesztnek töltöttem le rmdc-vel (többszálas mint a strong dc), hogy mégis megnézzem milyen gyorsan tölt 1Mbit, és mit jelent vele leszedni egy filmet.
-
envagyok
veterán
válasz
Bile Demon #78237 üzenetére
Nálunk akkor jött el a királyság, mikor áttértem sat-os netre kb 2000es évek elején. Felfelé modemen mentek az adatok, lefelé saton. Ping az sok volt, de ha valami elindult, akkor jött rendesen.
Plusz volt olyan éjszakai opció, amikor a megrendelt ftp http stb kérések éjszaka jöttek mindenkinek sorban, aki kérte. De hol volt még akkor olyan titkosítás, amit nehéz lett volna feltörnikonkrétan meg lehetett hackelni, hogy egész éjjel minden ami jött a transzponderen a hdd-n landolt. Aztán napközben lehetett szortírozni
Iszonyat mennyiségű film, zene, játék jött le minden éjjel. -
válasz
Bile Demon #76815 üzenetére
Az első és egyetlen.
-
mohow
tag
válasz
Bile Demon #76730 üzenetére
Köszi az infót! Nem is gondoltam, hogy a 240-es sor felülírja, de nagyon igaz. Érdekes a 220-as működik így is az SB-n. A @-tel tisztában vagyok, soronként engedélyezném vagy tiltom a parancsokat indításkor.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Bile Demon #76768 üzenetére
9800Proval azért persze hasíthatott rendesen az FC1... Nekem még GeF3-ason is szépen ment 2200MHZ-es Athlon XP mellett.
FC2? szerintem az egész sorozat legjobban sikerült darabja, különösen a story az ami piszkosul megfog. Vagy 7-8 alkalommal már végigvittem.
Nem könnyű játék, de könnyebb fokozaton szerintem simán elviszed -
batyuska100
senior tag
válasz
Bile Demon #76637 üzenetére
Nálam csak egyet kattan a floppy olvasó, utána csak forhatja a lemezt. Szerintem elpakolom oda ahol volt és majd egyszer megint megpróbálom. Egyébként abban amiben írtam a floppyt XP alatt az se indítja el.
-
batyuska100
senior tag
válasz
Bile Demon #76628 üzenetére
Megcsináltam így, még mindig nem olvassa be. Megvan a fenti 3 fájl, de az AUTOEXEC.BAT nem látszik a mappában, ha csinálok egy másikat akkor kérdezi hogy írja felül.
Viszont
XP alatt csináltam MS-DOS rendszerindító lemezt, mintha nem lenne is.sys, msdos.sys, és config.sys fájlom. Ha rámegyek a tulajdonságokra akkor FAT fájlrendszert ír. A letöltött bios mellett volt egy readme fájl is, ott azt írják hogy igazi DOS módban kell megírni a floppyt, de nekem nincs olyan gépem amire ilyesmi van telepítve.
Innen töltöttem a biost, máshol nincs fent.
A lapon van egy bios flash protection jumper, az disabledre van állítva. Állítólag így mennie kellene. -
batyuska100
senior tag
válasz
Bile Demon #76625 üzenetére
Ha jól emlékszem akkor mielőtt tönkrement azt is írta hogy Award bios corrupted, vagy valami hasonlót. A chipet én szedtem ki, először csak megtisztítottam az érintkezőket -hátha. Találtam itthon egy majdnem ugyan ilyen chipet, az is PCI/PNP 686, de az utolsó sor nem egyezik, nem is működött vele.
Elvileg találtam jó biost, csak át kell másolni a bin fájlt a floppyra és kész, be is fogja tudni olvasni? -
KROK640
nagyúr
válasz
Bile Demon #76473 üzenetére
"A többi "megmentett" darab meg sötét dobozokban vár egy szebb napot, ami valószínűleg sose fog eljönni."
Nem biztos az ...
Úgy 3-3,5 éve nyáron csörgött a teló, egy haverom volt, hogy tudok-e szerezni egy működő 386-ost, a föld alól is? Mint kiderül leginkább csak az a jó vagy valami hasonló, új gép, de még csak 10 éves se jöhet szóba! Csak megkérdeztem már miért : Műanyag gyárban ugyanis lehalt a gyártó gép vezérlő számítógép. A számítógép gép (CNC szerű gép csak műanyaggal) spéci porton (asszem LTP, de eskü nem emlékszem már) kommunikál a géppel, és egy csakis DOS alatt futó 30 éve megírt (szó szerint valami 1992-es) szoftver vezérli az egészet. A szoftvert gyakorlatilag milliókba kerülne újraírni, a a gépet is módosítani kéne meg ugye akkor új számítógépet vennie ami drágább. így megéri akár őrült áron is (mondjuk 50 ezerért) megvenni egy működő 386-ost (ami messze nem ér ennyit) mert még mindig sokkal olcsóbban és gyorsabban kijönnek, mint a másik lehetőséggel.
De egyébként mikor kint dolgoztam Ausztriában is : munkaállomások 16GB RAMos 2×4TB HDD-s gépek voltak (HP Thin clienttel), de pl a szalag vezérlő gépen Windows 3.1 ment konkrétan! És azon futott a vezérlő szoftver is. Nem tudom milyen gép volt pontosan de valami 386-486 szintű cucc volt az alaplapja alapján meg az SD RAM előtti (SIMM?) memória ment bele. Szóval nagyon nem mai gép volt, mindezt 2020-ban! (De a raktáros szoftver is konkrétan DOSos volt, legalábbis kinézete alapján).
De az elmúlt 2-3 év során máshol is - jellemzően ipari környezetben - láttam hasonlóan régi gépeket. A legdurvább, hogy a legtöbbnél nem is az új hardver lenne a komoly tétel, hanem a vezérlőszoftverek újraírása mai rendszerekre, és persze az addig tartó leállás.
-
Hosssszu
őstag
válasz
Bile Demon #76473 üzenetére
Köszi, akkor már legalább nem egyedül vagyok, akinek ez a BOITEQ felirat új dolog.
Szerencsére a hordó akksi már nincs rajta, így galibát már nem okoz.
Nekem is az a véleményem hogy tömegcucc lehetett, csak a BIOTEQ zavart össze. 5+1 ISA valóban nem volt akkoriban ritkaság. -
arn
félisten
válasz
Bile Demon #76148 üzenetére
kiveve, ha nem vmi regi, ocska db
-
jokeph
nagyúr
válasz
Bile Demon #76042 üzenetére
THX !
-
válasz
Bile Demon #76036 üzenetére
Egész jó lett a Zen tényleg, a kis 1600- as is - meg vagyok elégedve az árához képest. Nem is hegyeztem rajta semmit, memóriákat sem maxoltam ki, annyi hogy fix 3.5GHz- re tettem, de böngészés/filmezéshez az 1.6 is elegendő. A 3930- at is lenyomta. Ha hozzáveszem hogy az 1600AF megfutja a 4GHz allcoret, de 3.9- et mindegyik, meg RAMhegyezés, akkor befogná az X5650- et is...de jó ez így is nekem.
-
válasz
Kb, de nemsokára kiderül.
Asszem még a 8600GTS is gyorsabb mint a GT710, de eltérő konfigban mértem őket. A 2660- al viszont annyi adatot kap a kis 710- es hogy azt sem tudja mi túró van.
Árak : az bíztató, remélem lassan felszabadíthatom a retro 8600- at a Zen mellől -
válasz
Azt nem tudom mi alapján de leégni egy sem égett le, úgy sem hogy ilyenbe 2686v3-as 3.5ghz all core 18 mag ment ddr3-al.
viszont gyorsan lethrotlingolt mert azért az zabál rendesen.
Prime95 nem valós terhelés, én nem is ajánlom csak hűtőtesztre meg tuningra. -
jokeph
nagyúr
válasz
Jó lett a cucc.
Wraith Prism hűtőhöz hol nyomtatattad az adaptereket ?
Engem is érdekelne 2 garnitúra. -
válasz
Bile Demon #76028 üzenetére
Hát ez így jó összkép. Szerencsésen kaptad meg, nem sérült, de azért jobban is becsomagolhatnák. Kíváncsi vagyok hogy a R1600AF mit hoz evvel a Cinebench- el, elvégzem a szükséges teendőimet, aztán lemérem.
Látom GT710 van benne, gondolom lesz hozzá erősebb. Én is várok még, ki tudja, hátha lejjebb mennek a videok, vagy még drágább lesz -
válasz
Bile Demon #76028 üzenetére
Hasonló lapom van csak az 2xddr3/2xddr4. De a vrm-el nem volt gond, pedig 135w-os 2643v3 megy benne gyakorlatilag maxra terhelve most éppen 90-100 fok között mert ahol van ott 40 fok van (zárt iroda, tetőtér). Ez miatt throtling van sajnos, majd megyek hétfőn szellőztetni meg klímát be kapcsolni ha az iroda 30 fok alatti akkor nincs vele baj.
Lényeg hogy vrm miatt ne aggódj 100 fok felett szépen lethrotlingol, ahogyan túlterhelés esetén is. Kondiknak lehet nem tesz jót hosszú távon. Sok szar felirat már leégett róla.
Chia-t bányászik, plotol majdnem indíg maxra terhelve. 2x32gb ecc load reduced ddr4 ram, 450-es thermaltake meg tizenpár vincsi raid vezérlőn. Gyári kínai hűtőkeret + Deepcool gamma archer 2eft-os hűtő am3-as felfogatójával mert az pont jó rá. Videókártya nélkül megy, távoli asztallal érem el.BIOS turbó unlock nem csak az all core turbót maxolja ki hanem az uncore-t is. Ennél a procinál nem csináltam meg mert biztos nem bírná a lap. (gyárilag 3,4ghz all core turbo, és 3,7ghz lenne unlocked.
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magisk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vízpart, vakáció és hardverek
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Xbox tulajok OFF topicja
- Hálózati / IP kamera
- Milyen videókártyát?
- Nintendo Switch
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest