- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Z Flip6 - színt lép
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FF23
senior tag
válasz
Ranagol_5 #47826 üzenetére
Igen van.
Tényleg nem egyszerű normális hűtést varázsolni rá. Itt van s478-ra egy Hyper 6+, meg egy Infinity és nem lehet rögzíteni rajta.Az IC7-max3-ra is ki kellett találni valamit, hogy a Zalman 10X Extreme rámenjen. Némelyik asrock 754/939 lapokon szokott olyan cpu keret lenni, ami egyben s478 is. Ezt tettem az Abitra és a hűtő AMD klipes leszorítójával jó lett.
-
FF23
senior tag
válasz
Ranagol_5 #47820 üzenetére
Képet sajnos nem. Megvettem ezt a zalmi utánzatot, ennek egyenes a pántja, amihez le kell fogatni a hűtőt. Kicsit még faragtam az FDD csati műanyagján, hogy ne feszüljön annyira.
Innen vettem az ötletet, csak én házilag nem tudom megcsinálni a pántot. [link] -
Alpi.
addikt
válasz
Ranagol_5 #47307 üzenetére
Nem skáláz semmit sem. Nézd meg az eredményeket. Vram sávszélre skáláz 90%-ban kb.
7950gx2-vel hátrányban vagy, mert nem megy (elvileg) annyit a ram rajta. Nem idős teszt, de ez egy telefon, pda, mittoménmikre kitalált amolyan multiplatform teszt. Egyébként egy sima java cucc az egész. Nem kifejezetten erre vágynék ha már s939 + nv7000 -est tuningolok... -
Alpi.
addikt
válasz
Ranagol_5 #47305 üzenetére
Ezen kár bánkódni ! Pont semennyire nem skáláz multi-gpura az a benchmark.
Kifejezetten szerencsétlennek találom mind a 3 benchmark kiválasztását. Még a Cinebench a legkevésbé zavaró, ott legalább elsődleges szerep jut a cpu, ram tuningjának, nem a különböző tweakekről szól.
Mindegy, ez van, most itt kell helyt állni. -
Bile Demon
őstag
válasz
Ranagol_5 #46468 üzenetére
Tippek:
Próbáld ki másik RAM-al, ami tuti, hogy nem EDO. Mondjuk FPM RAM-ból is van olyanom, hogy 3db egyforma, ugyanaz szám van a chipeken, ráadásul NEC Japan, ezek közül az egyikkel mégse megy az egyik lapom. Tehát próbálj másik memóriát akkor is, ha tudod, hogy jó.A Soyo lapon a CMOS clear jumper volt clear állásban és azért nem adott képet.
Az egyiknél meg a foglalatban volt sérült érintkező 7db lábnál. Proci kivesz és erős fénnyel világítva a kart félig lehajtva látni hogy csillognak az érintkezők a lyukakban, volt pár olyan láb, ahol csak sötétség volt. A foglalat szétszedése után látszott, hogy tényleg gond vanVolt olyan lap, amin gyárilag kihagyták a 3,3V-os fesz. stabilizátort. Magyarul ha 5V-ra van jumperelve a proci, akkor megy, ha 3,3V-ra akkor meg nem, Olyan is volt, ami jumpereléstől függetlenül 5V-ot adott a procinak (zárlatos volt a fesz stab.).
-
-
Alpi.
addikt
válasz
Ranagol_5 #46392 üzenetére
Ne is mondd ! Ég a pofám kicsit, de sajna nem úgy alakult a hétvégém, mint ahogy terveztem.
Pedig hasznos lett volna egy kis P4C800 teszt. Most, hogy felbukkant ez a P4-es és nagyon úgy tűnik, hogy óriási magasságokba is eljuthat akár, kicsit meghozta kedvem 478-hoz. Elhatároztam, hogy most már nem halogatom, tologatom, hanem összeszedek egy épkézláb, ütőképes alapot. Egyelőre 1 olyan dolog van, amibe nem vagyok teljesen bizonytalan és az az, hogy kell egy P4C800.A többi dolog elég necces lesz, de azért bizakodom a legjobbakban !
-
válasz
Ranagol_5 #46408 üzenetére
Igen.. de valahogy mégse...
Gondolj bele.. nem jött a pécsi szekció.. hopp minusz 4-5 ember... NA most ha teljesen kiesik a tatabányai szekció is, akkor megint legalább 5 fő minusz... ez a gondom igaziból... van pár "csapat" és iylenből kiesik 2, akkor kész vége, nem lesz létszám -
Ádyka
őstag
válasz
Ranagol_5 #46389 üzenetére
Ne gerjedj a 2400+ ra. A Bartonokat is simán megkajálja, még ha nem is tök hivatalosan.
Ja, az utlolsó AGP 1-2-4X lapok egyike. Utána már KT400 csak 4-8X volt.
Milyen procc van benne most?
Van 2400+ Thortonom, de nem akarom elkótyavetyélni, mert a legnagyobb fix szorzós 266-os FSB-s procim. -
-
-
-
válasz
Ranagol_5 #46059 üzenetére
Engem is érdekelne Phenomra egy jó hűtő hogy milyet ajánlanak. Mondjuk 10K Ft- ig kijönne valami elfogadható
. Az enyémen most egy sima hőcsöves, réztalpas van, nyáron éppenhogy bírta. Cselt alkalmaztam, a ventijére csavaroztam mégegy ventit
, 10 fok csökkenés, most a hűvösebb szobában loadban 45 fok körül van @3.6GHz- en.
A 7800GS erdménye nem rossz azért, most lemértem a Regor+GTX285- öt, gyengébb proci, erősebb video. A 2001 nem nagyon fekszik az AMD- nek, bár maga a konfig használatra marha gyors. 2003- ban már 50000 fölé megy, 2006- ban meg 15000. Mindenesetre a 2010 körüli játékok tépnek rendesen. Netezés és film is kifogástalan a konfigon, nagyon megkedveltem. A Regornál meg aztán nem kell félni a melegedéstől, tökhideg a proci terhelés alatt is, igaz hogy 4db 12cm- es venti is pörög a házban, de amikor még kint volt a lap az asztalon akkor is hűvös volt.
A 2001 tehát csak ennyi ( bár ezen már minden progi rajta van + 3 hangkártya + vírusirtó )
-
-
válasz
Ranagol_5 #46038 üzenetére
Phenomot nem hajtottam még ilyen Asrock lapban, nForce630a / AMD 790GX + SB750 / AMD 780G+SB700 - as lapokban gond nélküli. Bár én Win7 alatt és PCIe videoval. A 780G lapon azonban van XP is ( meg Vista ) és ott is minden rendben van, de szintén PCIe (GTX285).
Esetleg egy tipp : indítsd az XP- t csökkentett módban, akkor asszem engedi fixálni 8 bitre a színmélységet. Újraindítva pedig már kiválaszthatók (elvileg) a nagyobb üzemmódok.
-
válasz
Ranagol_5 #46002 üzenetére
Az AGP8x@PCI- t moddold át mindenesetre, az majdnem a felére visszaveszi a teljesítményt.
(#46003) Aventyr : és az architektura, a 775 vagy újjabb foglalatú Intelek jobban pörgetik a 3DMarkot, és AGP- vel is [link], [link] . Bár PCIe- vel már tényleg tarolnak. Érdekes módon játékokban viszont nincs ilyen nagyarányú különbség az Intel - AMD között.
Itt valami csalás van, szerintem a Core iX procikba hardveresen beleintegrálták a 3DMark2001 teljes kódját
-
válasz
Ranagol_5 #45998 üzenetére
Valszeg többnek kéne lenni, bár nem vagyok biztos benne. A driver viszont nem jól van feltéve - AGP8x @PCI- ként jelöli. Találkoztam hasonlóval, driver újrarakás után beállt AGP8x @ AGP8x - ra.
A P4EE@3.77Ghz+6800GT kicsit többet ment nálam [link], Phenommal saccra jóval fölé kéne mennie.
-
arn
félisten
válasz
Ranagol_5 #45936 üzenetére
Ahhoz felesleges... bebootolsz akarmirol, aztan awdflash, amiflash, etc. Fennt van neten az osszes verzio vagy 93tol.
@@@
Mas... melyik az a korszak, ev, amikor a dvdmeghajtok nem zajosak mar? Amikor rendesen olvassa a cdket... korhuseg ide vagy oda, de a 2000 kornyeki hazrazo vackot inkabb dobom, es veszek egy felirat nelkuli vmit.
Pl necbol talaltam uj 16x dvdrom /cdrom kombot. Kb 2005os. Az mar csendes lehet?
Regebbi cdrombol nem besargultat talalni nehezebb. -
válasz
Ranagol_5 #45645 üzenetére
hmm, már nincs meg a hírdetés, a gyerek ilyen 20k körül hírdette a Voodoo2-ket, ott írták a hozzászólásoknál, hogy akkor mennyibe ment el a Voodoo5 5500 és írta hogy 70k+posta...
Aztán hogy igaz-e vagy sem, nem tudom...szerk: Vajon mennyit érhet egy Ati Rage Fury maxx?
abból van több is, ha iylen árakon mennek lehet egyet eladnék -
-
Alpi.
addikt
válasz
Ranagol_5 #45577 üzenetére
Ami jobban zavart, az a siralmas ram teljesítmény. Csomót kínlódtam, de nem lett az igazi. Latency nagyon magas. S939-esek közben pukkadoztak a szekrényben a röhögéstől.
Itt pl. [Spi32] tippre 20-30 sec maradt benne.
Lehet, én várok túl sokat, de 939 és Dfi-k után ez így megint a "miért vacakolsz a buta 478-al ?" érzést adta csak.
Köszönöm a felajánlást, de lapot (és G80-as vgat) nem kérek kölcsön. Izzó vrm, erősen meghűtött socket, elázás esélye, stb. bármikor megölheti. Nem akarok kellemetlen helyzetbe kerülni. Inkább nekem kéne beszereznem egy olyan lapot. Ha elhozod és ott egy fél óra - órácskára megkapom, annak viszont örülnék ! Sosem volt ilyenem, legalább beleleshetnék picit.
-
válasz
Ranagol_5 #45513 üzenetére
Ok, van jópár retro driver CD- m. Az említett SB vonalon SB128, Live, Live5.1 CD- k, asszem egy része fent van Vogonson is, de pld az SB0100 és a sima Live telepítőt nem látom - legalábbis a nálam levő verziókat. Van jópár érdekesség még, ami feltölthető. A feltöltési sávszélem alacsony, de majd felcsordogál szép lassan.
(#45511) zoltanz : "Le Pentium ozni egy ilyen gépet, na." - ez a nap beszólása
(#45514) arn : hú, ez nagyon szép kártya, Vision nekem csak PCI- sben van.
-
arn
félisten
válasz
Ranagol_5 #45113 üzenetére
de lattam, csak akkor meg erdekelt annyira - elhappolni meg nem akartam ugy mas elol, hogy csak nehezek lenne nalam
gondolkodom 1998 bundlen, mert osszejott par cucc hozza, es erdetileg p2b + p2-450 kombo volt tervbe veve. de a bh6+c300a kedves volt a szivemnek - olyanom volt - hasznalatra meg ua.
-
-
válasz
Ranagol_5 #44390 üzenetére
Az 1.76-os CPU-Z megy Win98 alatt, GPU-Z-ből nem tudok működő verzióról
-
-
-
válasz
Ranagol_5 #43567 üzenetére
jahh ez így van.. csak egyet tudok hogy hol van... A saját dobozában...
A múltkor mikor összepakoltam a padlásomat
elég sok minden előkerült, pl a múltkor is megmutatott Rendition Verite VGA kártya... de még így is hiányoznak cuccok.. pl a dobozos Asus P5A-B alaplapom, vagy még pár Asus Geforce4 VGA kártya... tudom hol lehetnek, csak el vannak barikádozva.. a nyáron most kipakolom az "előteret" ott majd meglelem őket -
-
válasz
Ranagol_5 #43436 üzenetére
nahh, az van hogy sikerült bebootolni a smartstart-ot látta a raid kártyát is, engedett RAID0,4,5-öt, az a 4-es RAID tömb érdekes.. meg a is hogy 1-est nem engedett, de kb lexarom... Szóval csináltam egy RAID0-t szépen látja is a Win2k telepítő
nem gondoltam volna.. már lemondtam a vasról
De ez még semmi... Amikor elkezdtem gyűjteni a számítógépes kütyüket, bő 10 éve, került hozám 2db VRM modul elvileg Pentium PRO-hoz adták... azttán volt ez a VRM Ádyka-nál is, de mondta hogy nála nem ment...
újabb évek múltak el, a múltkor összepakoltam a padlásomat és előkerültek a VRM-ek.. na nem mintha el lettek volna nagyon veszve, ezeket pont tudtam hogy hol vannak... NA szóval nézem.. banyek ebben a Compaq Proliant szeróba pont ugyaniylen VRM van, csak egy darab.. betoltam, plusz kapott még egy 400-as P2-t és lám működik a szeró 2 procival -
-
Alpi.
addikt
válasz
Ranagol_5 #43393 üzenetére
Van CT-479 -ed ?
huu vazz' !!!
Ha gondolod, hozd el hozzam, meglessuk, mit bir a cucc !Masik dolog, ami igy hirtelen beugrott, nincs valakinek pci-es 478 lapja kolcson vagy elado esetleg ? Valamennyire azert lehessen tuningolni, olyan kene. Van egy 6800 extreme-em, ha azt sikerulne versenybe keriteni, az eros cucc lenne szerintem !
Ct-479 amugy nagyon jol jonne szinten ! Akar kolcson, akar eladot ha tud valaki, halasak lennenk ! -
Alpi.
addikt
válasz
Ranagol_5 #43388 üzenetére
Jaja ! Most indult a "Team-cup" ! Pont most probaljuk valamennyire szetosztani a feladatokat ! Hihetetlen szines programot raktak ossze ! Oriasi moka lesz remelem !
Ram orajelre nyilvan ujra indulni fog a kis 939-es konfig. A multkori freki folott kene produkalni. Alatta mar nem lennek elegedett ! -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged