- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cskamacska
addikt
Pedig simán megeshet, hogy hiába régi vagy ritka valami, akkor sem érdekli az embert, mert mások az elvárásai.
Pl engem a hideg verdes ki a Baby AT cuccoktól a mai napig. Elég nyűg a szalag kábel az IDE csatikhoz, de ott minden úgy megy ki, jobb esetben, mert ezek szeretnek először elveszni. A lapok elrendezése meg totál random, az alap hogy az IDE csati a gépház mellett van, az ATX lapokhoz képest pont másik oldalon, de volt Slot 1 Baby AT lap aminek a betáp csatlakozója a proci hűtője mellett-alatt volt.
A most már kikapcsolhatja számítógépét felirat sem hiányzik nagyon, hogy utána a táp kattanással nyugtázza hogy áramtalanította a gépet. Tápokról nem is beszélve, bármikor ki lehet szaladni egy vadonatúj DC-DC Hexa 85+ FSP-ért és gyönyörűen fog menni vele az Epox MVP3G2(esetleg pár ISA hangkártya fog ríni a -5 volt hiánya miatt), de egy Asus P5A-B-hez már rettenetesen szanálni kell a kidöglött, vagy kidöglőben lévő AT tápok halmait, vagy ATX-AT átalakítót hozatni óperencián túlról.
Ennek megfelelően egy teljesen jó Acorp MVP4 lapot ki is kerültem Vaterán júniusban.
De mondok mást, épp itt a Hardvateraprón van most működő 166MHz-es Pentium Pro 512K eladó(8000-ért, de ugyanitt kerestek egy hónapja bármilyen PPrót 15 ezerig, Vaterán meg van 1 megás(!) 200MHz fekete PPro hiányzó lábakkal, szerintem azért még pofozkodni fognak a gyűjtők egy sort, hiába kell még javítani is
).
Ha az ember lecsapna rá és gépet rittyentene köré.. pontosan mire is lenne jó? DOS játékra lassabb lenne mint egy 166MHz-es P54, Windows alatt a jobb FPU és 32 bit előny miatt már nem biztos, de a fennmaradó Pentium lapokba egyébként is simán mehetne a 233MHz-es MMX, az jobb lehetne játszani. MMX hiánya miatt kései médialejátszók már egy wav-al sem indulnának el.
166MHz bőven kevés 2000/XP alá, NT 4.0 totál gyér multimédiás használatra, Win98 meg szvsz megint gyorsabb lenne Pentiumon. -
envagyok
veterán
-
envagyok
veterán
Akkor az ennek megfelel erejű régebbi vga
google keresés pl:
userbenchmark gtx1050ti vs gtx670Az kidobja a keresett vga 1050ti-hez való teljesítményt:
[link]Illetve itt egy jó kis lista még:
[link]Persze ez játékoktól is függ.
Pl más igénye van egy battlefield1-nek 64 fős multiplayer pályán, mint pl a star wars battlefrontnak, aminek inkább erős 1 magos teljesítmény kell -
hege8888
aktív tag
Szép ház. Tetszik az előlapja.
Most a fotó miatt látszik úgy, hogy a teteje kicsit sárgább, és lefele halványabb, vagy tényleg ilyen?Nekem megvan még a legelső nagytornyom, fent van a padláson üresen. Bajom vele, hogy U alakú az oldal-tetőlemez, macerás benne pakolni.
Meg van egy AT-s nagytorony házam (nehéz dög), ebben volt az elfüstölt tantálkondis alaplap.Más:
Anyám munkahelyén az első gépet én válogattam neki össze (2002) (akkor még nem volt kötelező közbesz, meg ilyen marhaságok). Az akkori bolti felhozatalból egy elkelni nem akaró Abit KT7A Raid verziós-t választottam (nekem akkor már pár hónapja megvolt a KT7A.)
Mostanában volt ott is felújítás, meg ilyesmik. Szerencsére Anyám utódját is ismerem, és tudta is, hogy hova lettek kipakolva a régi cuccok, meg nem agonizáltak rajta, hogy veszélyes elektronika hulladék, meg ilyesmi.
(Csak vidd el, kell a hely)
Múlt héten sikeresen nálam landolt egy ST6os géppel, meg egy Samu 152s-el együtt
Bekapcsolásra volt bios, meg minden, egyelőre mentek fel a padlásra...Viszont a raktárba bejáró közmunkásokból valamelyik élelmesebb leszedte a chipset meg a videokarik hűtőjét.
Fene a kezét..
Tippek a pótlásra? Mennyire szabványosak azok az átellenesen bepöccintős négyszögletű alubordák?
Mert akkor halott alaplapokról talán szóba jöhet.
A videokártya lesz nehezebb dió. -
arn
félisten
irj inkabb ladikokalkulatort
(#60089) siti: ez szerintem csak sablonokkal dolgozik. de aztan lehet leegyszerusitem a dolgot, veszek egy egyszerubb kivagasu dobozt (elnezest, csomagolast, meg mielott fennakadt vki rajta), aztan szethajtogatom, es lemericskelem. onnantol mar csak az oldalhosszakon kell valtoztatni.
itt talaltam parat azert: [link]
(#60090) DarthSun: ha nincs benne vmi szivacs, vagy hasonlo, akkor meg lehet passzentosra is csinalni, egyketcm lesz az elteres.
-
Mondjuk kifejezetten doboztervezőről én sem tudok, de biztos létezik, bár inkább céges szinten, maszek nem valószínű. Nem hülyeség sztem sem a dobozban tárolás, már unom hogy ha előveszek egy gépet a piramisból, mindjárt a portörléssel kell kezdeni. Annyi a hátránya hogy úgy több helyet igényel.
-
-
-
envagyok
veterán
Hát nem tudom.
Velem jót tett a válás/újranősülés. 6 éve vagyok az új párommal 1 éves a gyerkőc, töredéke baszogatás megy mint az előzővel, sokkal kevesebbel beéri, jóval fiatalabb és szebb is.
Én is féltem váláskor hogy mi lesz, mert nagyon leírt az ex, de legvadabb álmaimban sem gondoltam volna arra, ami a valóság volt. Rajzottak a csajok, 1-et dobtam 2 jött a helyére, a végén már 4-5 csajom volt egyszerre, volt hogy 24 óra alatt több mint 10 menet volt a 4 csajjal, aztán úgy éreztem, hogy ez sok már nekem 40 felé közelítve, és elkaptam egy 7 évvel fiatalabb hajadon lánykát, és egyelőre nagyon nem bánom. -
r0b3r
senior tag
-
604-es socket hűtő szinte ugyan az mint a 771-esé. Legalábbis én 604-es gyári intel rézhűtőket használtam. De variálták a hűtő lábának magasságát a gyártók szóval barkácsolni lehet kell még akkor is ha sikerül szerezned egyet.
DDR1 ecc reg az ingyen kategória, sokat kidobáltam komplett gépekkel (ddr2 ecc reg-el is adták őket). Maga a s604-es is szerintem gyűjtői értéket sem képvisel. 771-ből voltak inkább jók de azokból is a felsőbb kategóriák érnek valamit. Pcie is akkor jött be igencsak inkompatibilis a mai kártyákkal, össze vissza volt a szabvány.
Ami ér valamit az a nagyon kései 604-esek. Xeon 7xxx széria 4 utas szervereknél korai core2-vel. Meg talán a kétmagosok vagy L3 cache-s egymagosok HT-vel. -
Sanchez638
addikt
Sima DDR1 ECC és RegECC-t utánad fogják dobálni csokiért. RegECC-t csak szerver chipset és Xeon proci kezel.
Vannak lapok amik FullyBuffered ramot kezelnek, talán a HP v. IBM lapjai ilyenek?
Szerver ramok sose voltak drágák, mivel speckó helyre mennek csak be. Sima ECC ramot már a 754 is tud tudtommal kezelni, sőt némelyik csúcs s478as lap is.
-
arn
félisten
nem veletlenul csodoltek be
foleg nalunk... a ready meg ilyesmi ment, ott lehetett a szemetet venni. emlekszem, hogy talan az escomnal voltak mindenfele videokartyak neves brandekkel, spea, miro, genoa etc. sokkal dragabbak voltak, aztan lehet egy matricaban kulonboztek.
-
A P-II- es blogomban is említettem, a Win98 stabil, ha jó vas van alatta, persze a hibátlan install is elengedhetetlen. Nyilván a hardverhibás TUSL2- vel nem tud mit kezdeni, az Amcsi barátunk pedig ha nem tudja belőni szoftveresen, az is KO, szerintem jó az a kártya, ha nem volt sérült a csomag akkor minden bizonnyal túlélte a szállítást.
-
Á, igen, a Google már 2x is átpakolta a fotóimat, közben levette róluk a megosztási jogosultságokat. Persze nekem jó a link, mert be voltam jelentkezve akkor, de másnak meg nem jön be a fotó. Letöltöttem, egyelőre nem bajlódok az ismételt megosztással, ezt a fotót linkeltem :
(#58731) envagyok : nálam is van kettő Tualatinos konfig, azokra majd később kerül sor, építettem 39 gépet az idők folyamán, aztán most meg évekbe fog telni mire leblogolom őket
szerk : de egyébként nem lehúzni akartam a P-II- őt, a maga kategóriájában brutal retro az is, de nyilván a Copper erősebb játékokkal is elbánik, most közvetlenül is lehet majd hasonlítani mert Ti4200 van benne (melette meg Voodoo2SLI), a P-II- őt is teszteltem Ti4200- al, ez most jól fog jönni hogy lássuk mennyit dob rajta a gyorsabb proci.
-
Írd meg neki hogy próbálja ki evvel a driverrel is, minden előfordulhat, lehet hogy az ő konfigja épp nem megy a másik driverrel. Nálam simán volt olyan hogy minden hardverelem jó, de egy driverre fújt, másikkal hibátlan. Kicsi az esély ilyenre, de hátha.
-
envagyok
veterán
Siman van GPU hibánál, hogy driver nélkül van kép, minden megy csak kis felbontásban, és driverezés után fagyás ,bsod , képhibák.
Az a baj ezekkel az öreg vga-kkal, hogy elég kivenni betenni és közben hajlik a nyák pattanik az ezeréves forrasztás.Sztem lehet igaza is a srácnak és kamuzhat is. Én ezért szoktam újabban hardvernél a postázást a vevő felelősségére tenni.
Ha már lusta eljönni érte a kuncsaft, hadd ne én vállaljam a rizikót. Ezért a postázás előtt közvetlenül tesztelem, fényképezem videózom.
Nem láttad a postás videót?
Pedig ott még szépen bánnak a csomagokkal ahhoz képest, amit a saját szememmel láttam (dobozrugdalás, hogy beférjen az autóba, a postán mikor feladtam egy vga-t a nő úgy dobta hátra a fal mellé 3m-re hogy csak úgy csettent)
https://youtu.be/BWgviZZi7lM -
RexMaximus
senior tag
haat, nem alaptalan feltetelezes
, nemtom miert, lehet annyi hulyeseget csinaltam eddig, hogy annak erzem magam
(#58537) r0b3r
Itt meg igen, ez is egy jo szuro lesz kesobb, aki nem erti az mar mas kor szulotje lesz
(#58540) arn
Ezert (is) szeretek idejarni, talalkozok hasonlo tartalmakkal es eszembejut, hogy ezekbe en is futottam, meg ilyenkor meg az, hogy akkoriban miket csinaltunk. Egyfele kapcsolodasi pont. Mindig elmosolyodok ilyenkor.
-
flymi
addikt
Ezekkel a tápokkal próbáltam, mind jó volt még mikor legutóbb próbáltam és ha nem lennének jók, akkor nem is adnának delejt a lapnak hogy csipogjon nem?
Ventik felpörögnek aztán megállnak (chipset/cpu/vga/psu is) és csak a beeper szól.
FSP FSP350-60APN
Seasonic SS-400ET
Seasonic SS-380HBDTK ramokkal próbáltam, ddr400-asokkal minden slotban, valami noname 1gb-ost is végigjátszottam, meg 256-os ddr333-assal is. A ramok másik lapban jók voltak.
A vga-t most raktam be a tesztlapba, képet ad.
Ok, kiveszem a cpu-t és körbenézem, más nem nagyon lehet. Viszont ha az a ludas, akkor bachatom, mert nincs másik cpu-m. Mint említettem csak Inteles holmijaim vannak. Ezt a lap+cpu kombót mondjuk úgy grátisz kaptam a vga mellé.Post code kártya is kijelezte power on után a 4F-et, aztán ennyi, sötétség.
-
jokeph
nagyúr
Simán kéne benne mennie, sőt az összes K7 Athlon XP-nek... nincs "megégve" a CPU ?
Gondolom kismillió rammal próbáltad, és a ramok meg a VGA is tutira jók (másban műkszenek).
Ennek a lapnak elvileg már nem kell a -5 V ?
(#58441) Ez esetben vedd csak ki, nem fog fájni....
Az ilyen régi cuccokhoz eltettem 2 db FSP Fortron 300W-os tápot.
-
quailstorm
félisten
256-bit membus és 512-es ringbus, de csak OEM verzió csökkentett órajelekkel. Azért szép fogás így is, szebb, mint az én P750-em.
(#58437) envagyok: azt én nem tudom, én is 10 körül láttam kint, itthon meg még sose, csak LX-eket, de azoknak nem volt áruk se.
De az hogy OEM vagy csúcskártya, az se mindegy. -
retrónáci ON
A DOS 6.22 retró? Ami otthonra készült, 8 bitnél és 64 kB-nál többel megy az nem lehet retró. Főként ha az bejelntkező interpreter nem ismeri a basic-et. (Kiévtelek vannak, pl. Altair 8800)
OFF
Na jó ez csak vicc volt, de maga a DOS nem is olyan nagy kihívás. Ami érdekes lehet amikor falakba ütközöl, mert nem teljesen összeillő/kiforrott/átlagos dolgokat próbálsz használni:
- Érdemes 0-ról megpróbálkozni egy DOS 3.3 és mondjuk 40MB-os MFM vinyó kombinációval. Tartogat pár érdekes meglepetést azoknak akik még nem láttak ilyet. Kedvencem a debug-os low level format után a 32MB-os partíció limit.
- Kicsit újabb mondjuk egy 486DX 50MHz-en, VLB kártyákkal és mondjuk egy DMA-s 640 MB-os merevlemezzel.
- Pentiummal meg már jól megy a linux is, mondjuk egy korabeli Debiannal. Sok sikert az X beállításához úgy, hogy hangot is kiadjon a gép valami PCI-os hangkeltővel...jokeph: Az VT-DOS volt. Teljesen más CPU és gép architectúra. Csak annyi köze volt az MS cuccához, hogy lekoppintották a file rendszert, meg az utasítások egy részét. Bár ez uóbbit az MS is átemelte (pontosabban a QDOS amiből ők továbbírták) a CP/M irányából.
-
jokeph
nagyúr
Pedig a DOS a király.
Még a mai napig is ám...
A windows se sokkal több, mint egy kipingált DOS, leegyszerűsítve.
DOS-t már PC előtt is használtam, IBM kompatibiliset, méghozzá a Videoton TV Computer FDD vezérlője tartalmazta EPROM-ba "égetve", ebben lehetett a floppylemezt tartalmát kezelni.
Sőt, a mai napig is használom a 6.xx variánst, vágány-geometria mérő műszeren ez az OS van (egy 128 MB-os CF kártyán), megtoldva RS232 porttal és USB-vel az adatok kimentéséhez, meg egy Volkov commanderrel.
Anno a kedvenc progim DOS alá a DOS Navigátor volt, meg az XM Player.
(#58190) snecy20:
2004-ben GeForce 3 Ti 200-at használtam, az akkor gépemben és a használt játékok tekintetében nem volt érdemes 4 Ti 4xxx-re váltanom, az ezek után kijött valamire való DX9-es VGA-k aranyárban voltak, az FX5xxx széria meg az nVidia szégyene volt, és marad is mindörökké, mert ugyan tudta a DX9-et hardverből, csak értelmes teljesítmény nem volt mögötte, DX7/8-ban meg bármelyik 3/4Ti keresztbe lenyelte, a következő érdemes VGA (elérhető áron jó teljesítménnyel) a GeForce 6600 GT volt, arra váltottam egy MSI NX változattal.
-
Hosssszu
őstag
Bár nem annyira durva, de nekem SD RAM-ot sikerült egyszer fordítva bedobni. Azon is van bevágás, mégis összejött a dolog. Utána szegény Asus TUSL2C alaplap eléggé használhatatlan lett. Lehetetlen memóriát látott randomra, pl. 128MB modulból 16megát, meg ilyenek. Fájt érte a szívem, de én voltam a pöcs.
-
envagyok
veterán
4-6000-ért van 6800, 1-2000-ért p4 3.2GHz
Fsp táp múltkor volt 2500-ért
7-8000-ért egy csajt nem lehet elvinni vacsorázni, de egy szombati bulin is elfolyik secpec, de flymi-nek is csak 2heti kukába landoló pelenkára futja majd ennyiből.
Persze a csúcsok csúcsa ,azaz 3.4GHz P4 és geforce 6800 ultra nem jön ki ennyiből, de azt jobb is a megszállottaknak hagyni, a 10% plusz nem ér x5 x10 felárat. -
Sanchez638
addikt
Legtöbb emrenek aki retrozni akar, elég egy egyszerűbb olcsó lap, valami közepes pentium.. Nem kell túl spilázni. De ahogy Fresco írta, inkább érdemes egy szintel feljebb nézelödni ott jobban is fog futni és a komolyabb rendszert is könyebb/olcsób kihozni.
Nem szoktam kimaxolni konfigot. De mára arra a 3-4 konfigra költök annyit, hogy fullos legyen. Többre már biztosan nem fogok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- 3arney - Eladó Intel i7-6700 Processzor Hibátlan Működés!
- Crucial 240GB SSD eladó
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest