- Yettel topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic V2 - origami
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatpingvin
addikt
válasz
fatpingvin #86530 üzenetére
Megvan az új gazdája, használja egészséggel
-
jokeph
nagyúr
válasz
fatpingvin #86284 üzenetére
s423-as, i850, RD RAM.
-
arn
félisten
válasz
fatpingvin #86033 üzenetére
Onmagaban a pillragaszto semmit se er, szodabikarbonaval kiterhalosodik, sokkal erosebb kotes.
-
envagyok
veterán
válasz
fatpingvin #86028 üzenetére
Esetleg ragasztás?
-
válasz
fatpingvin #85860 üzenetére
Az a gond hogy nem mindegyiken van SPI pedig szerintem kötelező lenne, de olyan is volt hogy bár volt rajta de diag sem ment rajta.
Volt nálam egy Asus AM4 lap amelynél maga a flash chip volt olyan kialakítású hogy még ha lett is volna hozzávaló csipeszem azzal sem hiszem hogy rá tudtam volna kötni annyira kicsik voltak a lábai. Persze való igaz hogy párezer forintos kínai flashelőm van, és tényleg kellene rendelnem extrákat hozzá.
Kis poén, egyszer nem a flash chipre kötöttem rá az írót hanem ventivezérlőre persze el is indult a proci venti mert az író adott neki 5v-ot. De ez a fesz ellátás is érdekes mert volt olyan lapom amit csak bekapcsolva tudtam flashelni mivel valami szívta el a chip elől a kakaót. Szerencsére kevésszer volt gond az írással, kínai lapoknál kísérleteztem más más biosokkal meg régebbi videókártyáknál is.
Mondjuk a csipeszem már végét járja, az érintkezői valamiért visszacsúsznak és nyomodni kell a kábel részén befelé hogy működjön. Van még egy TL866-os flashelőm is még amikor buszokhoz programoztam a digitális kijelzőket azokhoz kellett de ma már csak porosodik. -
válasz
fatpingvin #85855 üzenetére
Igen azt tudom. Mondjuk eleve baromság az hogy nem megy egy proci ha nincs mikrokódja. Régebben ha nem volt akkor kiírta a bios hogy nem kezeli rendesen és frissítsd. De persze az újonnan eladott lapokat eleve friss biossal adták kivéve ha valamiért kisker régi lapot adott. Nem emlékszem hogy gond lett volna új lapoknál.
Most meg erre külön portot fentartani...
Főleg hogy már OS feladata lenne a mikrokódok kezelése és tök mindegy bootkor mi van betöltve. Induljon úgy hogy unsupported de legalább a biost töltse be és az onnan lehúzhatná a friss biost netről.
Igazán ott gáz ha mondjuk nincs ilyen port + régi a bios és persze a ch341a-t már nem lehet rácsiptetni az újabb lapokra.
Mindegy maga a proci és teljesítménye kifejezetten tetszik ha kellene összeraknom gépet lehet ezt választanám persze észszerűbb lappal és egyebekkel. Magamnak persze nem mert az túl kommersz lenne. -
válasz
fatpingvin #85812 üzenetére
Főleg úgy hogy nálam nagyrészt csak 2D-re van
. Mondjuk tesláim is vannak amik ilyenre jók.
-
KrAt
veterán
válasz
fatpingvin #85678 üzenetére
i7 750i
Hitachi SuperH SH3 (SH7700), 8 MiB RAM, 10 MiB ROM, 6.6 hüvelyk, 640x240
-
envagyok
veterán
válasz
fatpingvin #85418 üzenetére
Elvileg pcie nélkül is mehet a két videókártya.
Pl AGP+PCI simán megfér -
válasz
fatpingvin #85406 üzenetére
-
válasz
fatpingvin #85404 üzenetére
És nem is drága, de nem írta oda hogy működik-e.
-
válasz
fatpingvin #85389 üzenetére
Mi is a neve, nem jutott eszembe most, amiatt írtam így, amit 2TB felett kell használni, nem MBR, hanem...ja Gugli már mondja is : GPT.
-
válasz
fatpingvin #85363 üzenetére
Igen, ez a legegyszerűbb kártya ami csak létezik pcie-ben bár rakhattam volna bele sima pci-t is. Csak képet kell adjon jelenleg, és nem gáz ha valamiért kinyuvadna. (Van 3db
)
Neki kell álnom a ram kifullozásának mert esélyes hogy azzal van a baj. Visszaosztani tovább nem tudom. 4ghz a cél és annak validja az adná a WR-t. Nyilván jegelve meglenne lazán. A laptól sokat várok. Mondjuk 600fsb-t4ghz+-t tudom ébredjek fel.
-
arn
félisten
válasz
fatpingvin #85352 üzenetére
Mit? Unified architektura, magas hatekonysag, sajat dedikalt api, rovid ido alatt megjelento optimalizalt swek? Hol van ez meg pcn?
Amugy magaval a dxel sincs semmi gond, pl egy xboxon is megvannak a fenti dolgok,.
-
Czo
addikt
válasz
fatpingvin #85354 üzenetére
Miert, mi a baj a DirectX-vel?
Nem azert nincs multi GPU tamogatas mert a DirectX nem tudja. Hiszen DX12-ben, Direct3D feature level "12_0"-tol van rendes multiGPU tamogatas. Ha az MS azt mondana, hogy holnaptol CSAK a Direct3D "12_0" levelt hasznalo appoknak jut gyorsitott megjelenites, akkor a fejlesztok atirnak a cuccukat es bumm, lenne tobbek kozott multiGPU support is (igy lotte le az Apple az osszes egyeb API-t es hagyta eletben csak es kizarolag a Metal-t).
Amig, van lehetoseg Direct3D 12-t hasznalni ugy, hogy neked csak a feature level "11_0" vagy "11_1" kell belole, addig nem lesz a te appodban multi GPU tamogatas. Illetve, a piac az, ami elmozdithatja ebbol a helyzetbol a dolgokat. Jojjenek ki a gyartok, gyarilag multi GPU-s brand gepekkel, kartyakkal es kezdjek el blamalni a fejlesztoket a tamogatas hianya miatt.
-
Czo
addikt
válasz
fatpingvin #85352 üzenetére
Nem az MS okozza itt a parat. A kenyszer a kompatibilitasra.
Az Apple eldobta a kompatibilitast. Fogta, nem updatelte az OpenGL kepessegeket a 4.1-es verzion tul (ez valami 2010-es verzio, GeForce 400-as sorozat es AMD Radeon 5000 sorozat), majd behozta a sajat, low-level API-jat 2014-ben. 2018-ban azt mondta, hogy az OpenGL deprecated. Kb 2020-ig jol is ment meg minden, ami OpenGL-es (tehat volt rendben hardveres gyorsitas), majd azota kb szoftver renderer van, ami a sebesseget illeti.
Az a szoftver, ami OpenGL mellett, jol mukodik egy 2008-as C2D/8600M GPU-val, tok fluidan ment ugye nyilvan barmivel, ami ujabb. Igy szaguldott nekem ezen a gepen is (8259U/Iris Plus 655) 2018 es 2020 kozott, majd azota, olyan, mintha ezt a szoftvert, az X1600-as Radeont tartalmazo antik iMacen futtatnam. Szoval, ha az MS azt mondta volna, hogy Windows 10 1610-tol, nincs visszafele kompatibilitas, csak es kizarolag az uj API-val kaphatsz hardveres gyorsitast, akkor ez a problema PC-n se letezne... De amig nincs kenyszeritve a fejleszto arra, hogy tamogasson valamit, addig nem fogja tamogatni azt a valamit, ha a minimalis effortnal tobbet kell beletennie.
-
envagyok
veterán
válasz
fatpingvin #85345 üzenetére
A celeron D 1 magos, a Pentium D 2 magos.
Csak a D betűvel próbálták jó hírét kelteni a cerkának.@jokeph
Kihajtja egy core2 proci is, 3.6-4ghz között.@krenatesz
A hw id-t pcb setting váltásnál is szokták változtatni. -
Czo
addikt
válasz
fatpingvin #85345 üzenetére
Attol fugg, hogy mit ertessz egy kaptafa alatt. A "mag", alapjan lehet Prescott vagy akar Cedar Mill is a Celeron D, de a D itt nem azt jelenti, hogy kettot egybektottek, mint a Pentium-D -nel, hanem ha mar az is megkapta a D nevet, akkor legyen ennek is D a neveben.
-
Hosssszu
őstag
válasz
fatpingvin #85299 üzenetére
Sajnos már legalább 15 éva alpha állapotban van. [link]
Pedig a logout-os cikk megjelenésekor még egy ideig szurkoltam nekik, de sajnos -ahogy írtad- még mindig alpha állapotban van. -
envagyok
veterán
válasz
fatpingvin #85286 üzenetére
915-925x : 1 magos max 2 szálas procik p4 5xx, 6xx
955-el kezdődik a pentium D támogatás
De a presler a 975x-el lett bemutatva. -
válasz
fatpingvin #85296 üzenetére
Érdekes lenne összemérni 3dmark-okban az XP-vel a ROS-t. Bár nem hiszem hogy elfogadható mondjuk egy rekorddöntésnél.
-
válasz
fatpingvin #85292 üzenetére
Mit futtatsz rajta?
-
válasz
fatpingvin #85291 üzenetére
De az OC- seket az érdekli hogy XP- n kell futtatni, mert ott hoz a legmagasabb eredményt, teljesen mellékes hogy egyéb tekintetben mit tud és mit nem, a két oprendszer. Szubjektív vélemény pedig hogy az XP is sokkal-sokkal jobb, jobban-könnyebben használható mint bármelyik ilyen nyitott, Linux és hasonlók.
-
válasz
fatpingvin #85288 üzenetére
Futólag nézem, nem ismerem, de az nem XP asszem. Itt a lényeg hogy XP legyen a legmodernebb vason, mert csak úgy lehet medönteni a 3DM2001- es csúcsokat.
-
válasz
fatpingvin #85286 üzenetére
Ahogy nézem még a Pentium D-t sem támogatja tehát gondolom marad a 3,8as P4 670.
-
válasz
fatpingvin #85283 üzenetére
Próbáltam belefaragni az 5080at egy msi 945p chipsetes alaplapba, de mikrokód hozzáadással sem működött.
-
válasz
fatpingvin #85281 üzenetére
Hivatalosan nem mennek benne.
-
válasz
fatpingvin #85238 üzenetére
Kössz ! Nem néztem meg melyik szálak. Az pont jó, mert akkor a házventik mennek majd az aurára, és akkor mindegyiket lehet komponálni. A házventiket az Asus, a prociventit meg a Wraith progijával.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
fatpingvin #85169 üzenetére
fatpingvin, jokeph
Asus P5N73-CN nForce 630i (MCP73PV)
Intel Xeon L5420 4x2333 MHz
3 GB Ram (2+1GB) 533 MHz CL2 Single Channel
IGP Geforce 7100 600 MHz megosztott 256MB Ram
Windows7Nincs tuning alapon mértem. Quake 3 Arena és hasonlók max 1024/768, átlagosan a játékok 800/600 -ban tűrhetőek, Unreal Tournamet 3 és hasonlók 640/480.
-
válasz
fatpingvin #85143 üzenetére
-
Chris82
senior tag
válasz
fatpingvin #85138 üzenetére
Egyenlőre árat nem kérdeztem csak egy számtek bolt használt eladó cuccai között találtam.
-
válasz
fatpingvin #85117 üzenetére
gondolom nem sok esély van rá hogy eladósorba kerüljön...
Már megint adásvételi hsz. Nemrég szóltam. Komolyan mondom, válasszatok már meg valaki mást, ne nekem kelljen itt csőszködni, az összes f**zom telivan már hogy én vagyok a g**imanó...
-
zoltanz
nagyúr
válasz
fatpingvin #84996 üzenetére
"4 GB-re elfér egy fullos oprendszer, alap szoftverkészlettel."
Ki mit tart fullosnak az a kérdés?
Nálam egy tartalomfogyasztásra felkészített Debian, (Chrome, Firefox, Kodi, SMplayer, LibreOffice, XnView, Handbrake, Audacity, Wine, tool-ok stb ) grafikus Xfce ablakozóval (nem pálcika WM.) 3,1 GB.
Egy Ubuntu magában több mint az imént említett. -
válasz
fatpingvin #84992 üzenetére
Kizárólag csak azért mert ehhez van még XP driver és a teszt amihez kell teljesen ki kell hogy zárjon minden vga, ram, fsb limitációt. Core2 cache mennyiség befolyását mérném a teljesítményre.1,2,4,6 esetén azonos órajelen és fsb-vel.
Amúgy nagygépembe használom 2D és netezésre. Illetve akkor ha valamiért az M40-es tesla nincs beállítva rendesen és hozzáteszem simán nekiálltam Cyberpunk 2077-ezni aztán láttam hogy kicsit lassabb mint szokott lenni, szóval azt is viszi pedig nem egy izom kártya.
Most újítottam be modern prociból az alacsony frekis 6138 skylake után kellett valami kevesebb magos de nagyobb órajelű modern proci. A lap szerencsére eszik elég sokféle procit talán 40 féle van ezekből az lga 3647 xeonokból. Bárcsak kína is gyártana olcsó lapokat.
Xeon Silver 4215R cascade lake refresh, régen volt ennyire új procim. 2020-as! (intel szerint 2024.ig garanciális lenne) 30eft volt sarka sérült de az mindegy mert szerencsére intel nem kötött be semmit a sarkokon akár le is lehetne törni.
Teljesítményre háát azért nem kell sokat várni ilyen árkategóriában talán 10gen i5-i7 lehet nem tudom. -
Czo
addikt
válasz
fatpingvin #84953 üzenetére
Ja, hat, nem uzleti celbol van a nyomtato.
-
válasz
fatpingvin #84948 üzenetére
Egyszer nyomtattattam egy Thinkpad A31p HDD takarót egy fórumtárssal Hardverapróról.
x összegbe került.
Nem sokkal később találtam egy komplett de hibás gépet <x -ért. -
válasz
fatpingvin #84638 üzenetére
Nem érted ? Én sem
-
jokeph
nagyúr
válasz
fatpingvin #84556 üzenetére
Fenébe, már megörültem, de jobban olvasva 775-ös lap...
-
válasz
fatpingvin #84542 üzenetére
Felraktam sajnos nem mindegyik wolfdale megy. E5300 jó, de e8100 (es), E8400, Q8200 nem megy.
E5300 tuning miatt jó lesz bele de jobb lett volna e8xxx széria a cache miatt.
Alapon lassab ez e5400 mint az e6750 (-66mhz és csak 800fsb 1333 helyett)
viszont a nagy szorzó miatt akár milyen faék lapban könnyű tuningolni.
1066-ra felraktam az fsb-t 800-ról
Fenyő
Elég furcsa hogy 1333 nem megy mert conroeból meg viszi.
Bsellel variálhattak valamit. -
Czo
addikt
válasz
fatpingvin #84546 üzenetére
En azt mondanam, hogy ezt nem a csatolo hatarozza meg. Marmint, a PCI-E az PCI, tehat ha van az adott PCI-E VGA-hoz Win98 driver, pl 6000-os sorozathoz ugye van meg hivatalos, patkolatlan, vagy ATI-nak egesz sokaig, az menni fog.
-
jokeph
nagyúr
válasz
fatpingvin #84546 üzenetére
No, ez jó kérdés.. az XP támogatja a pci-e lane megoldásokat a megfelelő driverek megléte esetén, ez esetben talán a W2000 is.
W98 és ME passz.#84547quailstorm: ezért írtam "talánt".
Bár nagyot nem tévedtem, mert az FX 5xxx eleje eszerint natív AGP-s, csak a későbbieket adták ki pci-e változatban, itt volt egy szép váltás.Viszont a GF 6-nál ha AGP-s a kari, akkor ott valszeg lesz egy HIS fordítóchip a (pci-e to AGP) nyákon, az FX-nél meg pont fordítva - AGP to pci-e, mert ezek szerint natívan AGP-s a sorozat összes tagja, csak a kisebbeket nem adták ki pci-e-re (mondjuk ez érthető is, a 6-os GF volt a megváltás anno, erre koncentráltak).
#84552MasterDeeJay: látom, megkerült a GPU órajel a GPU-Z ben.
Kár, pedig egy E8400-al zúzott volna.7600GT érezhetően erősebb mint a 7600GS.
Hazaérek, azt előkeresem a pontjaimat velük.#84550Czo: szerintem is, GF6-ig bizton van W98 driver, forceware 77.xx, nem hinném hogy meg van különböztetve a csatoló interface.
-
jokeph
nagyúr
válasz
fatpingvin #84416 üzenetére
Jóó, de nem a PCH adja, hanem NEC külső vezérlős.
Van hasonló NEC külső USB 3.0 vezérlős lapom P43-as s775-ben is. -
Czo
addikt
válasz
fatpingvin #84392 üzenetére
Ezt komolyan gondoljak...
Van egyebkent olyan, hogy kornyezetvedelmi termekdij, amit az EU-ban fizetgetni, meg reportolgatni kell. Csak homalyos foszlanyaim vannak, hogy itt szamit, hogy egy termeknek mi a netto es a brutto sulya is, meg hogy mibol van a csomagolas.
A "doboz" egyebkent, magnesesen visszahajtogathato a kiindulasi allapotba.
-
válasz
fatpingvin #84342 üzenetére
+ A felprogramozása sem semmi !
-
KROK640
nagyúr
válasz
fatpingvin #84342 üzenetére
Igaz
-
Bile Demon
őstag
válasz
fatpingvin #84306 üzenetére
Én valami újabb PCIe/PCI konfigba, ahol nincs már AGP, oda gondoltam elhasználni Win98 Extrém edition célra.
-
válasz
fatpingvin #84191 üzenetére
Hát de ha neki jó, mit foglalkozol vele ?
, amúgy a sajátom engem is zavart, a kisebbik HP hibásan érkezett, mondjuk ekkora plecsnik nem voltak rajta, de volt hiba. Visszaküldtem, kaptam ugyanolyan típust hiba nélkül. Ő nem adhatja RMA- ba, mivel írta hogy kukaszökevény...ha éppen az van csak kéznél, képet ad végül is.
-
válasz
fatpingvin #84191 üzenetére
Na felraktam vnc-t a win98-as gépre mert bootol a rendszer (P2,P3-akon is) de monitor fele nincs jel. Amint megkapja a voodoo a drivert egyből lekapcsol a gép. Magyarán tipikusan Gpu zárlatos, az a tippem hogy az smd felrakásakor keletkezett hő szerintem kinyírta a ballokat a gpu alatt (kártya előélete kukából így akár mi lehet), úgyhogy lehet megy reballra szegényke. De az továbbra is furcsa hogy skylake gépben pcie-pci-agp-n meg van kép persze ott is a driver felrakásáig mert ott is lekapcsol.
-
zsid
senior tag
válasz
fatpingvin #84184 üzenetére
Aliexpressről.
PCWinmax Turkey HM55 ~45-49$Pályázok rá már vagy két éve, anno lusta voltam megrendelni utána sokáig nem volt készleten, aztán eljött az én időm.
-
KROK640
nagyúr
válasz
fatpingvin #84114 üzenetére
Engem érdekel
Látom le is írtad
-
KrAt
veterán
válasz
fatpingvin #84114 üzenetére
Engem abszolút érdekelne, az első gondolatom az öblítősó maró hatásával kapcsolatos
-
envagyok
veterán
válasz
fatpingvin #84078 üzenetére
Én már 20.58-kor írtam Dartsun-nak hogy újabb ámokfutást indított egy kollèga.
De most tényleg lezárom.
Aki akar, vegyen esőáztatta cuccokat, én kihagynám. -
envagyok
veterán
válasz
fatpingvin #84072 üzenetére
Nem a kukázással van gondom, visszaolvasol megérted.
Hanem azzal, hogy milyen körülmények között szedted össze (eső, hó, fagy) és milyen áron szöveggel szeretnéd piaci gyűjtői áron eladni. -
petakpa1
őstag
válasz
fatpingvin #84034 üzenetére
Oksa. Én abból indultam ki, hogy HD4650/70 Ati kártyák alapból már PCIe buszra készültek, de egy Rialto fordító chip segítségével kijöttek AGP slotra is meg. Viszont ezen AGPs mutansoknak külön driver kellett. A PCIe-s driverrel nem ment. Innen gondoltam, hogy a sima PCI-os Voodoo driver nem lesz jó egy PCIe-es kártyára...
Persze ha működik az szuper kíváncsi lennék egy ilyen mutansrol írt beszemolora itt. -
petakpa1
őstag
válasz
fatpingvin #84032 üzenetére
Az oké, hogy lesz egy PCIe Voodoo kártyád, de milyen driver fogja hajtani?
-
ityam
őstag
válasz
fatpingvin #84022 üzenetére
Én annyit tudok hogy jópár éve láttam ebayen 10 es tálcán eladó chipet.
Valakiknél biztos van nagyobb készlet ha nem csak egyesével árulták. -
törölt tag
válasz
fatpingvin #84028 üzenetére
Bármiféle kisebbség / csoport elleni minősítgetés vagy uszítás megüti egy normális ember ingerküszöbét, ne is próbáld meg rámvarrni a dolgot. Mindenkiben vannak előítéletek / beidegződések, alapgondolatok, de ezeket büszkén kinyilatkoztatni vér ciki.
Nem érdemes egyszerűen ilyet csinálni és kész. Óvodában elment még az előítélek fitotgatása és a primitív viselkedés, de már nem ott vagyunk, ne nekem kelljen már elnézést kérnem hogy "túlreagáltam"! -
törölt tag
válasz
fatpingvin #84026 üzenetére
Szerintem se, de kár egy primitív kultúrrasszista kommentet bedobni egy számtech topikban, mert azon kívül hogy téged minősít, nincs jelentősége a témában hogy szerinted ki európai és civilizált és ki nem...
-
válasz
Nem tudom hogy beszerezhető-e. Attól is függ hogy ki felügyeli az ilyen készletet. A jogutód kezében van-e a tulajdonjog, vagy már magánember esetleg felvásárolta.
-
törölt tag
válasz
Az oroszok nem kevésbé civilizáltak és európaiak mint te vagy én.
-
törölt tag
válasz
fatpingvin #83930 üzenetére
detto.
Faterom meg Digital Alphaserverre forgatott kernelt 25 eve, es a GUS maniaval is o fertozott meg -
törölt tag
válasz
fatpingvin #83833 üzenetére
OpenArena jó erre mert bármin fut szinte, és minden erőforrást kihasznál, ha engedve van neki.
-
válasz
fatpingvin #83833 üzenetére
Jogos, az a legjobb teszt ha az adott konfigot a futtatandó programmal, játékkal próbáljuk ki
-
Czo
addikt
válasz
fatpingvin #83698 üzenetére
Milyen ZIP-ed van?
Nem egy kulso LPT-s veletlenul? Mert az enyem torott burkolatat szivesen javitanam belole
-
fatpingvin
addikt
válasz
fatpingvin #83658 üzenetére
...kénytelen vagyok felülírni. ez a ZIP drive úgy tűnik halott...
van valakinek esetleg működőképes ZIP meghajtója ami kizárólag arra vár hogy nekem adja?
ha igen bátran írjon rám...
-
Czo
addikt
válasz
fatpingvin #83604 üzenetére
SCSI volt legalabb? En a kulso SCSI ZIP250 driveom hagytam el valahol. Az LPT portos ZIP100 es az ATAPI belso ZIP250 megvan. Lemezem csak a ZIP100 LPT-vel kapott gyari volt. Kobanyan nalam is le tudod menteni, ha minden kotel szakad.
-
ityam
őstag
válasz
fatpingvin #83599 üzenetére
Ha gondolod akkor elhozhatod hozzám a lemezeket(BP XIII ker). Én vettem egy régi g3 as macot amiben van ZIP drive, de nekem meg lemezem nincs hogy leteszteljem hogy jó e a meghajtó.
Rizikó van benne mert állítólag a régi meghajtók olyanok hogy egyszer csak beleragad a lemez és onnan vége a történetnek.
Nem tudom mennyire igaz.
Nem tudom mondjuk hogy a g3 as macról utána hogy kéne lementeni mondjuk pendrivera vagy másra az adatot ha sikerül mert hülye vagyok régi macosból totálisan(újból is egyébként).
Azért vettem hogy majd ha egyszer sok időm lesz...... -
válasz
fatpingvin #83590 üzenetére
Kigyulladt ? A mindenit, az meg mitől lehetett...kemény egy mutatvány. Olyat már láttam régebben a cégnél, hogy az egyik szerelő kolléga a kisfloppy tápját, rádugta az alaplapi CD audio IN tüstesorra(pont rámegy, ha keret nélküli). Teszten bekapcsoláskor pedig a kábelről majdnem a tápig leégett, leolvadt a szigetelés. Én olyan 5 méterről azonnal éreztem az égett szagot.
-
Czo
addikt
válasz
fatpingvin #83538 üzenetére
A kontroller volt a 7-es, es novekvobe. Tehat a SCSI HDD, amirol a cdket, az volt a 0 (a boot driveom egy ATA HDD volt, ami nagyobb volt es igy olcsobb volt), a 2x/4x Panasonic CD iro volt az 1-es, a kulso ZIP meg a 5 vagy 6 (ez mar nincs meg), a kontroller meg a 7-es. A szamok csak cimeket jelolnek, tehat nem prioritast. Egyszeruen a 8 bites SCSI-nal 3 bites volt a cimbusz (0-7), mig a 16 bites SCSI-nal 4 bites (0-15). (ez fizikailag is, 3 vagy 4 vezeteket jelent a szalagkabelben). Pl. a 3 bites cimet a kulso ZIP-nel ugy oldottak meg, hogy a legmagasabb helyierteku bit az mindig 1 (azaz 4), a DIP kapcsoloval pedig azt kapcsolod, hogy a 1. vagy a 2. bit legyen 1, azaz 101 (5) vagy 110 (6) lehet a ZIP drive cime.
-
Czo
addikt
válasz
fatpingvin #83501 üzenetére
En mindig sorba osztogattam anno az ID-ket. Arra figyeltem, hogy ami 16 bites, az 16 bites ID-t kapjon, mert ezek az eszkozok mindig kevesebben voltak nalam. Illetve, figyelni kellett arra, hogy vannak eszkozok, amelyek nem tudnak akarmikyen id-t. Pl volt external SCSI ZIP-em, ott 3-4 vagy talan 5-6 volt csak valaszthato. De nem tudom, hogy erre letezett-e ennel kotottebb konvencio.
-
FF23
senior tag
válasz
fatpingvin #83461 üzenetére
Valami egzotikus, ott van a cpu-z-ben. Ez is csak retró-érdekesség, nincs szükségem szerverre.
Nem indult csak 6 kondi cseréje után. Nagy köszönet gban-nak érte
. A chipset olyan forró, hogy felkiáltottam, nem csoda, hogy kihaltak körülötte is a kondik.
KROK640 -Igen, HD 5870-es, de végig teszteltem még pár vga-val: gts 240, 8600 gts, 8800 gs. A 8800 GS csak a x4-es slotban indult valamiért.
-
Czo
addikt
válasz
fatpingvin #83477 üzenetére
A SuSE elegge katasztrofalis volt a maga idejeben szerintem. Szinte csoda volt, ha talaltal olyan gepet, amin a telepito be tudott indulni es nem fagyott le valamilyen hardverelem sikeres/sikertelen/felresikerult felismerese kozben . Van is egy eredeti, 7-es SuSE telepitokeszletem valahol. Egy karakeres feluletu, kezivezerelt RedHat vagy Debian vagy Arch sokkal kezelhetobb volt. Sajna, mara kb mindenbol eltunt a kezivezerles.
-
Czo
addikt
válasz
fatpingvin #83475 üzenetére
En abbol az idobol ismerem a SuSE linuxot, amikor ez a ketto mondat, szinte szalloige volt
"sose suse" vagy szoktuk meg mondani, hogy "suse halunk meg"
-
válasz
fatpingvin #83469 üzenetére
Még csak ott tartok, hogy kapott drivert, meg elindítottam a Deus Ex I-et.
Lehet, kap majd valami régi linuxot is egyszer, openSUSE lenne számomra az ideális, mert régen azt használtam, de nem tudom, lenne -e 3D vele, vagy sem.
-
törölt tag
válasz
fatpingvin #83446 üzenetére
Nem kellett semmit se csinálnom, összedugtam és "modprobe amdgpu" - innentől kezdve ment. Iszonyat sávszél limitált, pl. egész nagyot dobott a teljesítményen hogy külső monitorral használom. Nem próbáltam switchet, mert egyrészt nem is nagyon találtam olyat amin lenne aktív chip és nem a host alaplapra bízná a bifurkációt, meg amit találtam is, mocsok drága (az ultimate retro gép projekthez keretsem, nem ehhez)- mellesleg, mint mondtam, az rx580 bőven gyengébb mintha kapna x16 rendes sávot, el nem tudom képzelni hogy egy sáv agyonosztogatva micsoda bottleneck lehet, kb. ISA busz szintre lassul a végén...
-
Tim82
félisten
válasz
fatpingvin #83449 üzenetére
Ilyen szettet tudok kölcsönadni, ha már szóba került az SPI flasher: [link] (ez se volt még használva, de ez csak 2-3 hónapja jött meg)
Gyárilag AC-s wifi sincs X230-ban, szóval akkor ezért is kelleni fog a coreboot.
Utóbbival (coreboot / X230 téma) kapcsolatban lehet, érdemes privátban megkeresned tbs kollégát, van pont tapasztalata és remélhetőleg szívesen segít.
-
Tim82
félisten
válasz
fatpingvin #83446 üzenetére
Ha jól emlékszem, nem kell semmit sem kiütni, nem a whitelisten múlik a dolog, hogy kezeli-e az eGPU-t.
Amúgy van eGPU topik (amit meg is találtál pár hete), ott pont van elég tapasztalat T430-cal meg X230-cal, meg ha nagyon kell (és budapesti vagy, tehát valamikor meg tudjuk oldani a személyes átvételt), kölcsönbe tudok adni egy EC-s eGPU-t, igaz, RX580 helyett egy Geforce 750Ti van benne. (Használatról ne kérdezz, sosem használtam érdemben a cuccot, de ami késik...
)
Az eGPU-tól függetlenül az 1vyrain metódussal történő whitelist mentesítés erősen javasolt az X230-nál, ha akarsz pl. a gyári opciónál jobb WLAN kártyát beletenni, nekem is így van AX200 (mini PCI-e változat) az X230i-mben.
-
Czo
addikt
válasz
fatpingvin #83444 üzenetére
En hasznaltam 2008-2012 kozott, a 17"-es MBP-ben levo PCI-E x1-es ExpressCard-ot. Halokartyat, VGA-t meg ilyeneket. Siman mukodik, hiszen ahogyan teljes erteku PCI slot a CardBus, ugy PCI-E az ExpressCard.
-
törölt tag
válasz
fatpingvin #83444 üzenetére
t430+rx580
-
válasz
fatpingvin #83434 üzenetére
-
válasz
fatpingvin #83396 üzenetére
+ (#83397) jokeph
Kössz a dignózisokat, kósza gondolat, de ha már kiemelem a lapot, cseréljek-e procit
, tanakodok, bár nemtom minek, nekem még az 1600AF is elég, még azon is kikapcsoltam a turbót. Alszom még rá, bár ha cserélnék, most kell, mert gondolom ha feloldják az árstoppot, mégjobban bezuhan a Forint.
-
Czo
addikt
válasz
fatpingvin #83390 üzenetére
Szerintem a framebuffer mentes mukodes az nVidia zart driver legjobb dolga. Agyfaszt tudok kapni az opensource driverektol, mert eroltetik a framebuffert. Nem ertem, miert nem maradhat meg a normalis 80x25-os text modu konzol ugy, hogy hasznalni lehessen a gepen a kartya acceleration szolgaltatasait. Akar a 3D gyorsitast, akar pl a video enkodolast. nVidianal ezek szepen mennek a zart driverrel faszan. A framebuffer meg ott akaszt ki, hogy ~20 eve, siman lehetett Windows Mobile PDA-t monitornak hasznalni, egy VGA-s UVC capture eszkozzel, bedugtad es bumm, megjelent a 80x25-os, karakteres kep. Bumm. Most meg a kotelezo framebuffer miatt, kepes egy ilyen modern capture eszkoznel bevaltani 1080p-re a konzolt (minek?!) amit azutan kb nem tudsz elolvasni a par inches kijelzon. Ja igen, ha engedem a framebuffert, akkor ha bootnal nincs bedugva a kep, azutan mar hiaba dugod be, nekem oda mar nem szokott TTY-t adni. Nyilvan Wayland vagy az X latja az eszkozt, de konzolom nem lesz rajta.
-
válasz
fatpingvin #83387 üzenetére
Normális támogatás nem Intel, Amd, Nvidia vga-kra (bár azokból az igen korosak is támogatottak legalább nyílt driverrel) nincs, más gyártókkal csak szenvedés Linuxoszni, bugos, de főleg nagyon lassú...
-
válasz
fatpingvin #83373 üzenetére
Izé Matroxnak már rég nincsen Linuxos 2D-én kívüli támogatása, talán csak a G400 és származékai (tehát G450/G550), amihez volt nyílt mesa dri driver, opengl 1.2-es implementációjú , de ezeket a 8-as mesával dobták (S3 Savage, Rage128, 3dfx, Sis és egyéb legacy drivrekkel egyetemben) úgy 2011-12 környékén, a maximum ahol még használni tudod az a Debian 7 (aminek az eelts-e is lejárt már 2020-ban, de kurrens böngészőt még lehet faragni/forgatni hozzá) legacy 7.11-es mesa-dri1-driver csomaggal.
-
Czo
addikt
válasz
fatpingvin #83373 üzenetére
En is Linux alatt futottam anno bele ilyen dolgokba. Valami Socket7 chipsethez nem volt GART tamogatas, a VGA drivere meg nem volt ugy megirva, hogy AGP nelkul mukodjon es kb semmire sem volt jo a kartya. Windows alatt nem tudom, hogy mennyire gondoltak erre a gyartok. Pl a TNT2-hoz valo Win98-as driver mennyire lehet felkeszitve arra, hogy AGP mentes vilagban kell meghajtania a kartyat.
-
Czo
addikt
válasz
fatpingvin #83367 üzenetére
A Thunderbolttal semmi baj nincs. Marmint, ha az eszkoz Thunderbolt modban van, akkor ott semmi, de semmi nem hasonlit az USB mukodesehez. Ugy szinte minden ugyonolyan, mint a korabbi Thunderbolt verzioknal, ahol a Thunderbolt vagy optikai csatolast, vagy a Mini DisplayPort csatlakozot hasznalta. De problemanak mar itt is megvolt, hogy nem biztos, hogy volt a lyukban Thunderbolt mellett DisplayPort is.
-
Czo
addikt
válasz
fatpingvin #83363 üzenetére
Ezek a cuccok mennyire viszik at jol az AGP-t? Marmint ha teszel bele valodi AGP feature setet hasznalo kartyat (pl Intel 740), akkor az megy? En ugy gondolnam, hogy egy ilyen PCI-E - PCI bridgen at, csak olyan kartyakat tudsz beloni, amik buta AGP kartyak es amik max az emelt orajelet hasznaljak az AGP buszon vagy olyan kartyak, vagy amiknek a drivere fel van keszitve arra, hogy hamis AGP buszon vannak (AGP kartyak utolso eresztese, amikor PCI-E volt mar sokfele es bridgeltek ide-oda).
-
válasz
fatpingvin #83360 üzenetére
Igen ez kb ugyan az csak 3.3v only.
Ha universal agp lenne és tudna 4x sávszélt akkor venném olyan max 20eft körül mert kiválltaná a több adaptert. Meg persze rendes riserként.
Továbbra sem váltották meg vele a világot de végülis fejlődés valamennyire. -
Czo
addikt
válasz
fatpingvin #83356 üzenetére
A NEC/Renesas kinalatabol 10-15 eve, amikor a szervereknel volt a PCI-X - PCI-E valtas, akkor hasznaltunk ilyen illesztot (beraktad a slotba az illesztot, majd a slotba befert egy low-profile PCI-X kartya, ami igy pont normal nagysagu kartyava nott). Elokerstem a regi doksit, de csak a chip tipust irtam fel, a kartyat magat nem. A chip egyebkent, NEC/Renesas Tsi384 volt. Rakeresve, van nekik ehhez is evaluation boardjuk. Ez ugye megint ormotlan es csunya, tehat a sima PC hazbol ki kene hozni szalagkabelen a PCI-E-t, majd ezzel a kartyaval epiteni egy kulso hazat es tkp, kesz is vagy.
Szerk: lehet van az 15-20 is?
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
fatpingvin #83225 üzenetére
eddig mindenre is teljesen jo volt nekik a w7, ha ez a buzi naptar nemlenne, boldogak lennenek vele tovabb, aztan majd amikor gepcsere van, akkor jöhet a 10 vagy 11.
van konyveloiroda, ahol még XP is van, mert ugye x evre el kell tenni az adatokat, amit barmikor bekerhet az apeh, es a megfelelo szoftver azon fut.
volt mar, hogy nyomozok jottek hogy ugyan itt ez a birosagi papir vagy ugyeszi meghatalmazas mittomen x ceg 2000-2002 könyvelest megneznek. -
válasz
fatpingvin #83170 üzenetére
Ez jófogáson bukkant fel múlt héten. Résen voltam.
Néha még azért ki lehet fogni őket olcsón, mert sok van belőlük, és sokan szemétnek nézik (az előző példányért mondjuk én is fizettem vagy 25k-t).
Ordenáré koszos volt, ipari környezetben mehetett sokat, mert a belseje is álló fekete finom porral volt borítva, de fél nap ganézás után gyönyörű lett.Czo ha kidobtál egy M-et, vedd leszidva magad.
Megértem aki nem szereti hogy hangos, de szigorúan gépelésre baromi jó szerintem, minden leütésnél annyira jó feedbacket adnak a gombok, hogy hihetetlen.
A másik, hogy bár te nem szereted őket, nincs még egy ilyen kult billzet, mint az M, esetleg a beamer, de az napi használósnak bőven túl nagy, és mostanában egészen letaglózó árakon mennek.Mondjuk régi mechák közül általános használatra nekem is az ALPS kapcsolósok és klónjaik jönnek be leginkább, de egyrészt azok ára is elgurult, másrészt van köztük, ami lazán hangosabb egy M-nél.
-
Czo
addikt
válasz
fatpingvin #83170 üzenetére
Nem mindenki szereti ezeket a vackokat. Nekem pl volt IBM desktop gep, ahhoz adtak valami kapcsolos keyboardot (nem neztem meg konkretan milyen). Ki lett bontva, meg lett nyomkodva (minden egyes gombnyomas, kattog mint az allat), "not for resale" zacskoban erkezett a gep dobozaban, ugyhogy egyenesen ment a szemetesbe.
-
válasz
fatpingvin #83166 üzenetére
Oh rengeteg ilyen van.
Építhető is de készen is kapni. Amit az SDL M-hez használok, 50 dolcsi plusz posta volt annak idején, most sem olcsóbb.Ez a billzet 3 ezres volt + a takarításra szánt idő.
Nem szívesen vennék még egy aktív konvertert, így célszerűbb a már meglévőhöz venni egy kontrollert magába a billzetbe, hisz az olcsó vagy ingyen, ha épp akad valakinél. -
válasz
fatpingvin #83164 üzenetére
Néztem, eltérőek. Na majd nyitva tartom a szemem ebayen, hátha felbukkan egy sdl kontroller, nem akarom szétbarmolni a gyárit.
-
válasz
fatpingvin #83162 üzenetére
Lehet, elég lenne megnézni a kiosztást az eredeti kontrollerén, és ráforrasztani egy PS2 csatit?
-
válasz
fatpingvin #83160 üzenetére
Part number alapján:
Coiled, flat & attached cable with RJ45 connector
IBM 3486/3487/3488/3489 InfoWindow® Twinax Display Station
-
válasz
fatpingvin #83158 üzenetére
Úgy néz ki, mint egy telefondugó.
-
válasz
fatpingvin #83156 üzenetére
Köszi.
Igazából olyan is jó volna ami mondjuk fix PS2 csatis, azt is könnyű USB-re alakítani.
Van két M-em, egyik SDL, van hozzá egy fancy makrózható USB adapterem, a másik Display Station billzet volt és fix terminál csatis, na ez utóbbit is szeretném USB-síteni.
Most áttettem bele az első kontrollerét, és így használom, mert ez van jobb állapotban, a másikat bolt moddolni kell majd, csak szeretném hogy legyen mindkettőben könnyedén adapterezhető kontroller. -
válasz
fatpingvin #82818 üzenetére
A GMCH fölötti csatit gondolod? Oda van írva, DVO (Digital Video Output).
-
válasz
fatpingvin #82817 üzenetére
X300 megy. A felső csati nem tudom mi lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DOOM - The Dark Ages
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Milyen házat vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Yettel topik
- Kuponkunyeráló
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest