- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- LG V30 - vezércsel
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Redmi Note 8 és 8T
- iPhone topik
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoltanz
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #70972 üzenetére
Ehhez kell, szerencse, vagy szem is.
Én vettem már ilyen cuccokat, feldolgozóktól, piacon, mindenek vagy volt hibája, vagy egyáltalán nem ment. (kipróbálási lehetőség, gari, ugye meg nincs ezekre.) -
válasz
MasterDeeJay #70984 üzenetére
Én mérsékelten tuningoltam a 9600XT- t, @513/303(607)- en 12204- et hozott. Véglegesen még nem kapott helyet, egyelőre tartalék/teszt darab. A 9600 erősebb darabjai hiányoztak, nemrég lett csak belőlük, a TX/XT párost Gban mentette nekem.
(#70985) envagyok : hosszú kártya, két vinyó közé húzódott be, de szemből frontventi, az oldallapon is 12cm. es venti, hideg szoba. Hőfokai is jók voltak, a régifajta tesztsorom pedig meg sem kottyant neki, nemigazán melegítették fel. A gyári ventiprofil is jó karakterisztikájú, kisebb terhelésre is megfelelően emelte a fordulatot, bírnia kellett volna, gondolom elengedhetett néhány BGA kontakt a GPU- nál - tipp
(#70986) zotyesz66 : szerintem sincs sok a 9600XT változatból. Volt előtte butított 9600- am, meg pár db 9550, meg sok egyéb...de ahogy fentebb már említettem, a sokféle 9xxx változatból ebből volt legtovább hiány.
-
zotyesz66
őstag
válasz
MasterDeeJay #70984 üzenetére
Tényleg rengeteg van a 9600-as szériából, talán az volt a valaha volt legnépszerűbb Radeon kártya. De becsületes BGA RAM-os 9600XT-ből azért annyira nincsen sok. Mostanában feltűnt az aprón egypár GeCube 9550XT, azok se rosszak a BGA RAM-jaikkal és a spéci hűtésükkel.
-
válasz
MasterDeeJay #70979 üzenetére
Igen, az XT a gyorsabb, de van egy kivétel, a fordított betűjeles, a TX, gyorsabb az XT- nél, de ritka darab. A TX alacsonyabb órajel de több pipa (9800Pro csökkentett órajelen), összességében nyer.
-
Chris82
senior tag
válasz
MasterDeeJay #70972 üzenetére
Mondjuk nekem ez annyira nem menne, én inkább megveszem a szebb darabokat. Mindig csak annyit veszek amennyit használok plusz pár tartalék alkatrész.
-
Chris82
senior tag
válasz
MasterDeeJay #70969 üzenetére
Hol lehet ilyen kukákat találni ahol ilyeneket dobnak bele?
Ezekre a helyekre én egyenlőre nem jutottam el. Sl2u7 érdekel engem is
-
válasz
MasterDeeJay #70959 üzenetére
Én ilyent rendeltettem, kiderül majd, beválik-e.
(#70961) gban : nemtom, nekem a gyerek intézi, nem panaszkodott még ilyen raffinációra
-
batyuska100
senior tag
válasz
MasterDeeJay #70959 üzenetére
A nem gyári P2 és P3 hűtőkben is már "repkednek a csapágygolyók" ennyi év után.
-
Czo
addikt
válasz
MasterDeeJay #70944 üzenetére
AliExpressen eddig eszembe nem jutott ilyesmit keresni. Ezekszerint szet kellene ott neznem, hatha csurran-cseppen valami ott az 5900XT-re is.
-
válasz
MasterDeeJay #70944 üzenetére
Az FX5600 sem egy gyakori példány manapság, legalább tudtad használni a hűtőt
Nekem pedig megjöttek az IDE-SD átalakítók Aliról, bár csak Karácsonyra kapom meg, a fiam rendelte ajándékba. Kíváncsi leszek hogy milyen kompatibilitási szintet tudnak elérni retro gépben.
SD kártyák pedig ma érkeztek hozzá, azt én rendeltem, egy korábban itt linkelt oldalról. Most érdemes spájzolni, nagyon olcsóak, sztem ennél lejjebb már nem fog menni. Sőt, látszik hogy a kisebb kapacitású már drágább. Pld a 32GB SDHC 1550HUF, a 8GB- os SDHC pedig 2122HUF, csak a 4GB- os megy a 32- es alá. Bespájzoltam mindegyikből pár darabot, fogalmam nincs hogy a csoda átalakító milyen kapacitásúval kompatibilis, mekkora amit még lát
. A CF már drágább, inkább az SD vonalat választottam.
Ha működni fog ezen kombináció, akkor jó alternatíva lesz sztem a korosodó, hibásodó, kisebb vinyók kiváltására. -
válasz
MasterDeeJay #70823 üzenetére
A Ti4200- at kihajtja, a 9800- at nem teljesen, de bármelyikkel jobb lesz az összteljesítmény.
-
válasz
MasterDeeJay #70814 üzenetére
Ha az 1.74GHz oprendszer/3D alatt is stabil, az elég jó eredmény.
-
válasz
Kössz az infót !
ST6- al régen foglalkoztam, de be lesz tervezve, a teljes Tua készlettel+TUSL2C, VH6T lapok is. BIOS : jelenleg az Abit tükörben tudnék keresgélni, spéci biosokat nem tudok egyelőre.
-
batyuska100
senior tag
válasz
Ez PIII-S?
-
válasz
MasterDeeJay #70803 üzenetére
Sima DDR4 3600- as GSkill gondolom megy 2011v3 Xeon mellett, legfeljebb 2GHz környékén hideg marad a RAM
. Valamint a kapható lapok most akkor simának vagy szervernek számítanak ? Ezekben megy Xeon mellett az ECC REG ?
(#70805) ityam : szép munka, kössz ! Próbálok kalkulálgatni...
-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #70803 üzenetére
AMD-ből ez talán RyZen PRO sorozatú CPU-val menne egyedül AM4-en.
Vagy TR4-ben. -
ityam
őstag
válasz
MasterDeeJay #70781 üzenetére
Korhűnek egy 8500 as radeon az feelinges vagy 9800 as széria.
mindkettőmet szerettem anno.(9800SE@prom volt).
Akkoriban asszem egy 850MHzes thunderbbirdet nyúztam prociügyben.ami azért valszeg allatta volt sebességben jócskán a 1.4 es tualatinnak. -
válasz
MasterDeeJay #70743 üzenetére
-
batyuska100
senior tag
válasz
MasterDeeJay #70741 üzenetére
Nem is igazán emlékszek, hogy raktam egyáltalán fel drivereket. De itt szerintem a kártya lesz a lassú. Forceware 93.71-es drivert rakok majd fel, most akadt egy kis teendőm.
-
batyuska100
senior tag
válasz
MasterDeeJay #70735 üzenetére
Nem tudom, a hátuljára csak annyi van írva, hogy Geforce2 MX400 64MB SDR (gondolom sdramos)
@Czo és @arn
Van itthon még Geforce4 és Riva TNT2 PRO-m, azokkal is megpróbálom. Ja és a default XP drivert is lehet, hogy ki kellene cserélnem..
-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #70735 üzenetére
Volt kavarc a VGA-ra szerelt ramokkal, + még némelyiken vissza is volt fogva a VRAM freki ügyileg.
Kedvenceim a 64bit-es busszal bíró SGRAM-al szerelt low-cost @ performance példányok.
Lassan ideje lenne katalógizálnom a retro cuccaimat, van pár alaplap, VGA meg egyéb kártya.#70738MasterDeeJay: sanszosan meglódulna, már ha kapna hozzá elég kraftot.
-
batyuska100
senior tag
válasz
MasterDeeJay #70733 üzenetére
Ez ha jól emlékszem ez is egy Inno3D, volt rajta egy púpos kondi, azt kicseréltem és hibátlanul üzemel. Elképzelhető, hogy a videokártya fogja vissza a teljesítményt? 2 ugyan ilyen kártyám van itthon, mind a kettő P4 gépben volt már.
-
válasz
MasterDeeJay #70583 üzenetére
Vagy 3 éve mértem én is, kéne majd megint. Előszedem a kütyüt aztán lemérem következő tesztalanyt, de még fent van a C2D, azt is érdemes lenne, sztem többnyire kevesebbet fogyaszt az Intel mint az AMD.
Régebbi mérések :
DDR2- es Phenom-II konfig
AM2+ Athlon-II- vel
Gallatin konfig
SlotA konfig -
arn
félisten
válasz
Nem porog maxon, csak akkor sokkal butabb volt az energiagazdalkodas. Egy qx6700+8800gtx combo 210w idle.
-
Bile Demon
őstag
válasz
Én is méregettem tavaly, Prescott vs. Northwood, hasonló, de az idle kisebb volt: [link]
-
válasz
MasterDeeJay #70554 üzenetére
Az IMC is, meg a korai 64bit, bár az a Vista után nyert értelmet. AMD only ramok, kis kínai ötlet az IMC rejtett tartalékainak kiaknázására, a 955- ös proci mellett bent is hagytam, jól mutat hogy legalább a ram-mennyiségben több mint a C2Q
, bár asszem a DDR3- as 775 lapok némelyike már kezeli a 4GB- os modulokat is.
(#70556) jokeph : az AMD 780-785G nagyon jó, de játékhoz nem árt a dedikált videokártya, bár a régebbiek elmennek a HD3200- őn is.
-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #70554 üzenetére
AMD 785G-s lapomon HD3200 volt az IGP (itt még nem a CPU-ban volt, AM2+-os lap), évekig elvoltam vele.
s775: megjelenésekorában valóban nem volt nagyon értelme a DDR3-as példányoknak, pláne egy DDR2 1066/1200-hoz képest nem, sebességre nem volt durván több, cserébe drága volt a ram.
Az elmúlt pár évben viszont beszereztem pár s775 DDR3-as lapot mert manapság már a 2 GB-os DDR3-as 1600-as modulok nagyon olcsók (megvan könnyen a 8 GB ram), mennek is bennük többnyire gond nélkül, és nem gond a tuning sem 1600-as DDR3-as ramok mellett, nem a ram lesz a tuning akadálya, DDR2 800-as ramok mellett hamar plafonba lehetett a ramok miatt ütközni, az elit 2 GB-os DDR2 1066/1200-as ramok meg bűn drágák voltak. -
válasz
MasterDeeJay #70407 üzenetére
Szép darab, nem láttam még olyan hűtőt, hasonló réz van nálam is a Bartonon, de annak nincs hőcsöve.
(#70408) batyuska100 : kedvelem a korhűséget is, meg végülis itthon kivárom ha esetleg lassú, de az úgy már nagyon csiga..., az ilyet inkább kimaxolom, meg sok mást is, miért ne ha ma már utólag megtehetjük.
-
batyuska100
senior tag
válasz
MasterDeeJay #70407 üzenetére
Én egy bontatlan Tt Volcano 7+-t találtam a padláson, állítólag a nagybátyám vette tévedésből.
-
válasz
MasterDeeJay #70402 üzenetére
Jók ezek sztem, pár db Codegen még nekem is van, semmi gond nem volt velük soha, főleg olyan nem hogy dirr-durr, meg vittek volna más alkatrészt is az örök bitmezőkre.
(#70401) envagyok : ja, az kötelező kellék
(#70403) r0b3r : ezekből csak sima SCSI UW kártya+vinyót, nem volt/nincs gond vele. Rendeltem most eredeti kínai IDE-SD konvertereket, kíváncsi leszek beválnak-e.
-
envagyok
veterán
válasz
MasterDeeJay #70397 üzenetére
Meg az a radír
Én is azzal dolgozok -
batyuska100
senior tag
válasz
Win 98, 2k vagy XP van fent?
-
válasz
Ejj, az a codegen táp
-
válasz
MasterDeeJay #70384 üzenetére
Az már barátibb ár.
Nézted, jól működik PCI-e csatlakozóval is?
Sima PCI: van olyanom közel 20 éve már, 400 Ft alatt volt a legutóbbi, de pont azért akarok ilyet mert új alaplapoknál enélkül elég nehézkes a hiba detektálása. -
Kadi Laci
tag
válasz
MasterDeeJay #70378 üzenetére
Nekem is be kell ruháznom pár eszközre, sorban "elhasználódnak" a szervizeléshez használtak, diag kártya 2 db is elhullott és a Willem égetőm is megadta magát. (MMX 233 ne is említsem)
-
válasz
MasterDeeJay #70378 üzenetére
Én is régóta akarok egy PCI-e tesztkártyát csak sokallottam mindig az árát.
Honnan szerezted, mennyi volt? -
válasz
MasterDeeJay #70357 üzenetére
-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #70357 üzenetére
Én úgy tudom, hogy a HD3870 a legerősebb AGP-s VGA.
GPU-ra ua., egyéb cuccokban is, de magasabb a GPU órajele és ezáltal a számítási kapacitása, illetve 256 bit-es GDDR4-es rammal van szerelve. -
válasz
MasterDeeJay #70352 üzenetére
A szorzót én nem tudtam állítani 478 esetén, BIOS ki is írja hogy locked(csak ES proci esetén engedi) . A 775- ös PentiumD az már speedsteppes, de az meg automatán állítgatja, ahogy észrevettem (a slim DELL, soha nem volt 775- ös gépem ez az első + 2 db Siemens C2Duo, így mindjárt 3 lett). Downgradelni sem próbáltam, P4P800- ban visszaosztottam a ramokat (Geil Ultra), aztán tuningoltam, 4GHz- en 427MHz- re jött ki CL 2-3-3-7- el, az FSB pedig : 1069MHz lett.
-
válasz
MasterDeeJay #70281 üzenetére
-
r0b3r
senior tag
válasz
MasterDeeJay #70281 üzenetére
Na igen... van az a mennyiség, ami felett már kezelhetetlenné válik. Nekem szerencsére kevés cuccom van (mihez képest
), de ezt legalább szeretném normálisan tárolni. Főleg, hogy használni is szoktam cuccokat és a sok pakolgatás sem tesz jót nekik.
-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #70271 üzenetére
az s478-as 2,8-as Prescottom abszolút kályha volt. rézmagos intel hűtővel is alulról karcolta az 50-55 fokot, filmkódolásnál meg stabil 90 fok magassága volt.
Ezen anno sokat segített egy hőcsöves Thermaltake toronyhűtő.
A lap IC7-G és i875P Neo volt alatta.
A TT hűtővel megállt idle 40 és maxon hajtva 70 fok körül.
Ez igaz az s775-ös varinánsokra is, pláne a D Pentiumokra. -
válasz
MasterDeeJay #70257 üzenetére
Már sokadszor jövök az ellentétes tapasztalattal. Nálam a Barton okádja a hőt. A Prescott ellenkezőleg, langyos a borda. Annyi hogy valami nemtom mi a neve, de a legjobb stock hűtő a világon, nagyon hatékony a venti is. Ez alatt teszteltem a 3GHz Prescotott is, ott szinte fémhideg volt a borda, @3.4- en kicsit langyos. Belekerült az EE, az is enyhe hőt adott terhelés alatt is, pedig nagyobb csíkszélesség, több cache. Az Aidával nézett idle hőfokok is tükrözik a kézzel érzékeltet, az EE @3.4GHz- en 20 fok, @3.77- en 24 fok, ez nyilván a teszt után idővel beállt hőfok, de terhelésen sem megy 50 fölé, meg a Prescott sem. Ezen hűtőnél már csak a TT SilentTower hatékonyabb, ott a hátrafújt levegő terheléskor langyos, idle hideg. Ez alatt van most a 3GHz D0- ás Prescott, lazán megy @4G- át, alig melegszik. Továbbmegyek, a másik szintén ugyanilyen Presi pedig Asus Silent Knight hűtés alatt van jelenleg, @3.3GHz- en toltam vele jópár video-tesztet, minimális hő (pedig ez nyáron ment, melegebb szobában), sztem kézmeleg sem volt az egész hűtő.
Négy eset, mindegyik kivétel vagy szerencse, amiatt soroltam hosszasan, mivel egyszer sem tapasztaltam olyan hőtermelést, amit a tuningolt Barton produkál, pedig AeroCool fullréz hűtő rajta. Dual ventivel sikerült 6 fokot nyerni, anélkül 50 fölé megy, de idle is érzem hogy száll felém a meleg.
(#70256) r0b3r : a Voodoo2SLI kell bele
, persze csak ha van, mai elszállt árakon nem érdemes megvenni (csak ha gazdag vagy). Ami abba a gépbe még izgalmas lehet az pld egy Tualatinos Slot1-S370 átalakító és bele az 1.4GHz- es proci. De a Tua- s átalakító is már nehezen beszerezhető.
(#70261) FF23 : nekem is a 93.71- es adta a legjobb eredményt
-
FF23
senior tag
válasz
MasterDeeJay #70259 üzenetére
-
FF23
senior tag
válasz
MasterDeeJay #70257 üzenetére
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #70235 üzenetére
Amikor menő volt tulajdonolni a PIII-ast akkor sajna nekem is kimaradt, hiszen a 466-os Celeron után az 1700-as Celeron jött.
Viszont rengeteg helyre jártam gépet szerelni, építeni, telepíteni, haverok között volt PIII 667, 800-as, 850, 900, 1200-as 1300-as Tualatinok, szóval bár saját nem volt de akkor is eléggé benne voltam.
Aztán még volt egy 1400-as(?) Tualatin amit feltoltam 2GHZ-re, jó kis TNT1-es volt benne. Hm, tényleg azzal vajon mi lett? most izgalmas retro gép lenne ...Aztán idővel persze volt P3, P4 mindenféle cuccom. A 2009-es lakásfelújjításkor azonban a gyűjteményem szanálni kellett
és az AThlon XP csak azért maradt meg mert az volt akkor az operative szolgálatban lévő gépem.
A Commodoreok maradtak meg, az Athlon XP meg egy HD6850, hogy tartalék VGA. Bár mostmár nem is nagyon akarnék ennél többet, ez bőven elég, meg a napi használatú gépem. -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #70206 üzenetére
Ha csak ez a választék akkor ST6. De a TUSL2C is nagyon népszerű és jó választás volt akkoriban.
-
hege8888
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #70229 üzenetére
köszi
-
Kadi Laci
tag
válasz
V3 2000 csak órajelben és hűtőbordában tér el a 3000-től. A 3500 már nem csak órajelben, hanem Tv vezérlés terénén is más volt (tuner). Sok V3 2000 "hamisítottak" (tuningolták) biossal 3000-re. PCI verzió alkatrészekben is eltér AGP társától, azokat én nem cserélném egymás BIOS-át (más lábkiosztás) .
-
snake1977
őstag
válasz
MasterDeeJay #70193 üzenetére
Partition guruval sikerült
Bár érdekes hogy a 40gb-os samsungot meg másik gépnél gond nélkül látta, és formázta a teljes kapacitásra.
A fraps terv kuka, '98 alatt nem hajlandó elindulni a legrégebbi sem, ráadásul ez az msi lap...a hangot még az aida sem látja, dobtam bele egy SB live (SB0100) kártyát, a PhilC.Labs féle driverrel, de nincs hang, marad a virtuális gép a rögzítéshez. Egyébként nem először futok bele abba az érdekes dologba, hogy via chipset alatt ha a 4in1 driver telepítve van, az usb-s eszközöket nem kezeli rendesen, de ha a win98se-hez talán innen a fórumról levadászott linkről, a nusb33e.exe-t használom betöltéskor merevre fagy az egész rendszer, intel chipsetnél ilyen még nem fordult elő.
Darthsun: 40-es samsungnál nem volt ilyen gondja a p4p800-al pár napja, pedig ugyanez a telepítő lemez volt használva.De akkor legközelebb nem aggódok, csak formázom és a rendszer alatt kiderül a kapacitás.
-
válasz
Az ST6 gyorsabb mint a Via. A Via mem-kezelése lassúbb, de összességében nem sokkal, valamint van ahhoz is mem-interleave, felhozható a 815 közelébe. Előnye az 1.5GB RAM lehetőség, valamint az ISA port. 815- ösből asszem nincs is ISA- s, ha SB0100 lesz benne, akkor meg mindegy. XP- hez, főleg ha SP3, kevés lesz a 256 RAM, 1GB ajánlott. Win98- hoz viszont elegendő.
A 2000- es Voodoo3- at próbáld tuningolni, én még nem tettem, ha megy a 3000- es órajelén, csak akkor érdemes beleírni a biosát. -
b0rZ
aktív tag
válasz
TUSL2-C
A Vudu biosszal szerintem nem érdemes bindzsizni, mert jelentősen eltérnek az órajelek (143/166/183MHz), értelemszeren az előbbi több mint valószínű, hogy nem fog menni az utóbbi órajelén. -
válasz
MasterDeeJay #70178 üzenetére
Loew driverrel nincs max, bármennyi lehet amit a lap még kezel, bár a 32bit miatt csak 3.xx GB- ot fog látni. x64 CPU esetén nemtom képes-e fölé menni, nem próbáltam, de nem valószínű, mivel a Win98 maga is 32 bites
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #70124 üzenetére
A Win2000-ről mindenhogy érdemes lemondani.
Anno a 466-osom TNT2-vel is szar gép volt, és 192MB és 256MB között is lehetett érezni a különbséget (akkoriban egy 128MB RAMos gép igencsak jó gamer gépnek számított). A Win2000 nem való játékra, meg szerintem otthoni felhasználásra sem. Én is elengedtem 2 hét alatt anno, és lett WInME helyette.Szerintem a PIII-hoz a Win98 olyan 7-800MHZen lenne korhű 256MB RAMmal, de ha már PIII 1.4S épül akkor mindenképp 512MB RAM és WinME legyen.
-
válasz
Ezekből már kevés a működő, az újabb SATA szériából van lapos, de a RawReadErrorRate magas értéke miatt nem vettem belőle többet, pedig azt mondják Seagate esetén normális
. WD- ken is gyakori, meg a szórványos szektorhiba is, de pld a régi modellekből, ami még műkszik, az elég stabil.
-
batyuska100
senior tag
válasz
Létezik laposSamsung is.
-
törölt tag
válasz
MasterDeeJay #70116 üzenetére
abit vh6-t-ben mennék a 2 terrás ssd-k..
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #70112 üzenetére
A 32GB-os korlát az 3-400MHz-es Celeronok idejében volt jellemző, ott is az olcsóbb fapados alaplapoknál.
Pentium III idejében ez már ismeretlen. A 127GB-os korlátot viszont nem tudom. -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #70106 üzenetére
Ezek az átlós billentyűk nagyon állatok! Kéne!
-
válasz
MasterDeeJay #70108 üzenetére
-
Tothg86
tag
válasz
MasterDeeJay #70106 üzenetére
A bill az egy szép fogás! Grat!
A fehér kapcsolók kellemesek. Nekem a billentyűzetek a kedvenceim a retro cuccok közül, de elég nehéz beszerezni jókat.
Legutóbb egy "fél mechanikus" Gear-t próbáltam ki, de elég bénácska gombjai vannak. Összvér megoldás, hogy különálló mechanikus szerkezet vezeti a gombot lefele, de az érintkezés gumi dómos. Érzetre közelebb van egy dómoshoz. Nem jött be.
A BTC foam and foil technikája is ilyesmi, de annak full lineáris érzete van -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #70079 üzenetére
Ilyen RAM hűtők vannak a Inno3D Geforce 3-asomon is.
-
válasz
Asszem nekem is van olyan nagy sünöm, lehet teszek rá, kedvelem az overkillt. A GS Win alatt azért kérni fogja a tápot.
-
válasz
Univerzális konfig. A T- s Via lapokon még van egy ISA. DOS- tól XP- ig át lehet vele fogni az időt, ha teszel bele egy jobb ISA hangkártyát. Persze a Win98 telepítését 512M RAM- al kell kezdeni, aztán a Loew driver felrakása után vissza lehet bővíteni 1.5GB- ra. A Voodoo3 már Copper mellett is a leggyorsabb DOS alatt, akkor elvileg a Tua mégjobban megtekeri
.
-
Kadi Laci
tag
válasz
MasterDeeJay #70071 üzenetére
-
Sanchez638
addikt
válasz
Zalman hűtést nézz. Akár chipset hűtést. Azokon szépen lehet variálni a távolságokat. Iday kolegának is az van a V5-ön.
-
quailstorm
félisten
válasz
Csak arról merek nyilatkozni, amit kipróbáltam.
Titan hűtőt tudom hogy lehet pici erőszakolni 1-2mm miatt. Itt meg a furat tágabb annyival, de hogy gyakorlatban mit jelent, passz. -
quailstorm
félisten
válasz
MasterDeeJay #70069 üzenetére
Beállt GeForce 2 MX-re ezt raktam: [link]
De ez pl. nem jó Hercules Prophet 4500-ra. (furattávolság)Ajánlottak között találsz még párat, hátha jó valamelyik. Persze sokat kell rá várni.
-
Kadi Laci
tag
válasz
MasterDeeJay #69955 üzenetére
Deja vu érzésem támadta kép láttán.
Más okból lett "szellőztetve" ezek a még menthetőekÉs ami már nem (egy része csak) ezután a tűzeset után 7 évig szüneteltettem a számítástechnikai tevékenységemet. Nem kis anyagi és lelki megterhelés ért akkor.
-
válasz
MasterDeeJay #70028 üzenetére
Teljesen jó az 512MB kiírás az ST6- on, az i815 chipset mint már írtam összesen 512MB- ot képes kezelni, tehát hiába teszel bele 3- at, csak 1- et fog leszámolni. Egyenként tudod ellenőrizni benne az 512- eseket hogy jók-e. A Via chipsetes VH6T viszont látja a 3x512- őt egyben - 1.5GB- nak.
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #69967 üzenetére
512-es SD RAM? Na olyanom se sok volt ...
Ennyi biztos, hogy nem mint amennyi a képen van! -
envagyok
veterán
válasz
MasterDeeJay #69983 üzenetére
Régen 1-2 cuccot kukáztam, de azok nagy része meghalt.
Volt hogy az orrom előtt görbült vetemedett egy 3dfx kari komoly tesztelés mellett. Biosig képadásig sokszor jók ezek a cuccok, de ha átnézi terheli rendesen az ember, meghsl.
Az ázás sunyi gyilkos, elindul egy korróziós folyamat, és gyengíti a forrasztásokat.
Nem véletlenül mondják szervizesek is a vízbe ejtett telefonokra, hogy kiszárítás után működik, örülj, és hamar add el... -
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #69959 üzenetére
Ááááhhh, Abit IC7. Az egyik legfainabb s478-as lap.
Hát, még ha MAX-os lenne, OTES VRM hűtéssel. -
envagyok
veterán
válasz
Én mondjuk ilyen kidobált vizes cuccokban nem bíznék.
Lehet elműködik egy darabig, de ha megkezdődik az oxidáció, az bemarja magát az anyagba,Itt olvastam valahol, de most nem találom.
Mi annak a böngészőnek a neve, ami régi 15 éves gépeken is elfut?
-
válasz
Olyan VRAM- ot én sem, azért is jók ezen kalandok, mert teljesen ismeretlen dolgok is előkerülhetnek. Aztech hang, nincs tapasztalatom, de jókat mondanak róla. P-II : a 350- estől már 100- as buszt használ (Deschutes). Az 512- es SD VH6T- be jó, Tua mellé. Nekem is nemrég jött össze 3db, ha rákerül a sor a tesztjére, jó szolgálatot tesz majd.
-
válasz
MasterDeeJay #69965 üzenetére
Nagy élmény ha a talált/ingyenes működik is. IC7- ben a 3G- ás Prescott (legalábbis a D0- ás) megfutja lazán a 4GHz- et, persze valami nagyobb hűtő azért kell. P4P800- ban megy annyit, az IC7 meg még jobb lap, azért tippelem.
-
válasz
MasterDeeJay #69961 üzenetére
Jól néz ki ezen a fotón is, kukázós paradicsomnak látszik. A bill alját nézd meg, lehet hogy XT/AT átkapcsolós, az ritkább és többet ér.
-
válasz
MasterDeeJay #69959 üzenetére
A P-II/450 az már sztem ritkul. A Yamaha hang is jó. Micsoda ramok vannak a Genoa 8bites videon
. Az IC7 az egyik legjobb 478- as lap. Remek pakk
-
válasz
MasterDeeJay #69853 üzenetére
4.5x66 fizikailag nem okozna gondot, ha nem megy tovább, akkor valszeg amiatt hogy nem ismeri a CPU- t.
-
válasz
MasterDeeJay #69850 üzenetére
A lap hivatalosan csak P-II procikat támogat, P-III nem sokban különbözik, azt tippeltem volna hogy 4.5x83- on kb 370 környékén menni fog. A CPU id pontos értéke hiányozhat a mikrokód listából, de amit tud kiolvasta, csak hiányos. Direkt jumper van-e rajta fix FSB- re, vagy ha be engedne lépni a BIOS- ba talán ott fixálni lehetne
-
válasz
MasterDeeJay #69849 üzenetére
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #69719 üzenetére
Hát az biztos.
Sokkal jobban jártam -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #69713 üzenetére
Abit BH7
De akartam egy olyan lapot anno mondjuk 2800-as Celeronomhoz, 3.6GHZ volt a cél.
Helyette lett az Athlon XP 1466@2669MHZ ... -
Kadi Laci
tag
válasz
Szerdai szerzeményemmel (Pentium 1 alaplap) nem voltam ilyen szerencsés, kinyírtam a i233 Mhz MMX CPU-mat, "kipukkadt" az alja és a füst amivel eddig működött távozott belőle. Óvatosságra intek mindenkit, ha régi ismeretlen eredetű cuccot próbál ne az utolsó, csak éppen ez van kéznél lévővel tegyen próbát. Pláne ha van +ba 120-as is csak azért 3-4 percet rakodni kell.
A pótlása nem egyszerű feladat...
-
válasz
MasterDeeJay #69715 üzenetére
A 7600GS jófogás
, nálam a 7- es széria kimaradt, a 6- os után a 8- as következik, 8600GTS PCIe. Ez a lomizás is erősíti a szerencsés, ingyenes verziót.
-
válasz
A 6600GT és a P-II/450 - ha jól nézem azok - jobb fogás mint a Celeron. A ház is jól néz ki. A BH7- ről is jókat írtak anno.
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #69664 üzenetére
Mindaz amit leírtál gyakorlatilag sejtettem és tapasztaltam, de jó látni, hogy más is leírja.
Igen, saját taopasztalatból jöttem rá h nem kell azonos memóriaméret (mondjuk 2×1GB + 512MB RAm mondjuk) elég érdekes lett volna már, bár sosem tudtam kipróbálni. Sajnos végig csak egyetlen darab 1GB-os DDR1-es modulom volt. 512-esből vagy 3-4 256osból meg egy marékkal.Igen, volt valami integrált GPU-s NForce is, asszem GeForce 1 vagy 2 volt rá integrálva (sőt GeF2-es integrált lapra emlékszem is). Az enyémen viszont nem hiszem h volt ilyen (ASUS A7N8X-E DLX)
-
FF23
senior tag
válasz
MasterDeeJay #69664 üzenetére
Én is azt mondtam, hogy nem hardveres a dolog.
Már írtam itt valahol, hogy van egy HP AM2 NF4 gépem, winXP+win10 duál boottal. Az aida az xp-t lefagyasztja, ha bármilyen Érzékelőt elindítok benne (fesz, °C..) míg ugyanaz az aida win 10 alatt problémamentes. Ebből talán leszűrhető, hogy ezeket a systeminfo progikat régi hardverekre, windowsokra már nem tesztelik. Végül is érthető.
-
FF23
senior tag
válasz
MasterDeeJay #69260 üzenetére
Ez ilyen raszta alaplap lenne fürtökben lógó kondikkal?
Egyébként alapon nincs baj a gyári NB-hűtővel, nagy cpu-hűtő mellett amúgy sem fér el nagyobb. Csakhogy itt 28°C körül feszelem, keresem a határait, nem árt neki az aktív hűtés.
Viszont az asus a7n8x dlx NB-ről nem tudtam leszedni a gyári bordát, hagy átpasztázzam. Olyan feszesen van rajta, mintha ragasztva lenne és nem mertem erőszakhoz folyamodni.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #68024 üzenetére
Ilyesmi nekem is rajta van a beszerzendők között.
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #68024 üzenetére
De jól néznek ki ezek ezzel a fehér design-al. De emlékszem én is ezekre a lapokra.
-
válasz
MasterDeeJay #67974 üzenetére
Értem, akkor minden szempontból jó.
ALL : kár hogy megszűnt a gpureview, tud valaki hasonló helyet a retro/félretro videok csekkolására?
-
zoltanz
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #67571 üzenetére
Nem egy slim ITX ház barát az a procihűtő.
Nagyon melegedősek voltak ezek a procik emlékszem, még a Celeron-ok elmentek talán ezen a téren.
Belül a magnál még forróbb. 3 Réteg fémen (plusz paszta, ami vagy beszáradt vagy nem) kellett a hőnek áttörnie magát ezeknél a foglalatú CPU-nál ugye. -
válasz
MasterDeeJay #67571 üzenetére
Van egy kis retro hangulat
. Amúgy ilyen Slot1 hűtőt még én sem láttam, nem semmi dizájn.
(#67572) Madara-san : Commander Keen, Jazz Jackrabbit - nem próbáltam ezeket a Matrox- al, de sztem gond nélkül mennek. A Matrox- on úgy néz ki biztosan 8MB RAM van, Win3.11 alatt a driver info programja annyit ír ki - [link].
-
válasz
MasterDeeJay #67559 üzenetére
Ha DOS6.22- őt is szeretnél, akkor igen, először 1 db 2047MB- os partíció. Ha a Win98 7.1- es DOS- a is megfelel, akkor mehet egyben a HDD. Első körben alaplap/BIOS függő hogy mennyit lát a gép+Win98 egyben. P-II- ben általában 8GB- ot egyben. A további pedig igen > partícionálás > format > Win98 telepítő felmásolása egy könyvtárba > install. DOS mókolás ráér a végén, a Win98 csupasz DOS- al is indul (csak a nyelvi fileokat teszi bele alapból), az extended memóriát alapból, a himem.sys betöltése nélkül is látja.
-
válasz
MasterDeeJay #67555 üzenetére
Tipp : a felét fogja látni, 256- ot fog leszámolni, ha elindul benne. Kész lemezképről nem tudok a neten, telepíteni szoktam, de vinyóról, úgy a későbbi driverezések esetén nem kéregeti vissza a CD- t.
-
arn
félisten
válasz
MasterDeeJay #67523 üzenetére
Az elso mx azt tudta, mint a gf256 sdr fel evvel korabban
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
MasterDeeJay #67451 üzenetére
ilyen procc hűtőt 10 éve keresek már legalább. Valami típust, cikkszámot, stb.-t tudnál adni?
Amúgy WinMe-hez milyen Service Pack szerűséget ajánlotok?
-
válasz
P-II- be én a felsoroltak közül a Voodoo3- at tenném, vagy a Matrox- ot. A Matrox a Win objektumokat nagyon gyorsítja (éppen mai mérés), játékokban azonban nem jeleskedik. Ha Cad, Office vagy képszerkesztés-rajzolás, akkor Matrox, ha játszani akkor Voodoo3
.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Én a Rage 128-at dobnám be.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Villanyszerelés
- Milyen processzort vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- LEGO klub
- Házimozi haladó szinten
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Commander G41 700W
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest