- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
Kadi Laci #78998 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm!
És mindenképp a támogatásod is, nélküled ez nem jött volna összeIgyekszem a Grand Eventet is összehozni, csak 3 különböző országból, sok-sok minden, most a járvány mellett, mindenkinek van egy élete, szóval nem könnyű ... Nem tudom mikor lesz de biztos vagyok benne, hogy nagyon ott lesz!
-
ityam
őstag
válasz
Kadi Laci #76609 üzenetére
Hogy őszinte legyek a hűtőket nem szedtem le. Az biztos hogy melegszik a borda rajta eléggé.
Ami viszont nagyszerű hír hogy találtam egy 19 voltos ugyancsak 4.7 Amperes Toshoba töltőt is és azzal bebootolt a gyári winyójával!!!!
Csak most 512 rammal olyan fergeteges sebességet produkál hogy 20 perc alatt a shutdownig nem jutottam el.
Lehet hogy vissza is veszi a sebességet a laptop ha érzi hogy gyenge a táp alatta? vagy ilyenre nem figyel egyszerűen csak lassú a sok autómatikusan induló progitól? -
ityam
őstag
válasz
Kadi Laci #76589 üzenetére
Megtaláltam a hirensbootos pendriveom. Kiszedtem egyik ramot, winyót, dvdtm aksit Video ki-bemenetes panelt.
Hirensboot menüig eljutok. MiniXP bootnál végigtölti a karakteres módban a hosszú csíkot majd restartol. Memtest elindult 1 másodpercre majd újraindul. system info 1 másodpercre elindul aztán újraindul a laptop. Még egy dost sem sikerül betöltenie mert újraindul.
találtam egy 20V 4,5A es tápot de azzal néha be se kapcsol néha bekapcsolás után 1-2 másodpercel kikapcsol.
Lehet csak egy nagyobb teljesítményű táp kéne neki?
Vagy itt más lesz a galiba szerintetek?Szerk: alaplapi elemet kicseréltem így legalább cmosra nem panaszkodik és meg is őrzi a beállításokat.
-
-
FF23
senior tag
-
hege8888
aktív tag
válasz
Kadi Laci #71147 üzenetére
Pár hete dobozoltam át unokaöcsém gépét, mert sógornál elszakadt a cérna, hogy a gyereket nagyon elnyelte a Fortnite világa. Szó szerint kib@szta a gépet, hogy a ház romboidos lett..
A DVD olvasón kívül megúszta minden hardver.. utána vyigyorogtam magamban, hogy Tibi bácsi elintézni...
Mondtam neki, hogy legközeleb csak a keyboardot verje szét, azt kisebb macera pótolni. -
-
válasz
Kadi Laci #71031 üzenetére
Kellene tudni melyik értékre a rossz. Amúgy biosban legtöbbször kikapcsolható a smart reporting. HDD regenerator szokott javítani (bár az nem kimondott javítás).
A dokkoló ami csinálta: WS - ST334U REV A
Klónozáskor van hogy átvisz valami egyedi azonosítót is és a windows nem kezeli egyszerre a klónozott és az eredeti meghajtót arra hivatkozva hogy egyforma valami azonosítójuk.
Ez hardveres klónozó, a célhdd-nek ugyan akkorának vagy nagyobbnak kell lennie hogy engedje a klónozást. Nem kell hozzá pc csak berakni a két eszközt majd nyomva tartani egy gombot 5-10 sec-ig és rohadt gyorsan klónozza. Gyorsabban mint gépre kötve szofveresen. És klónozáskor de van hogy formázáskor is kinulláza a smartot. -
válasz
Kadi Laci #70879 üzenetére
Nekem is ez az egyik ok hogy bontottat használok.
Egyszer hoztak újakat hogy azt tegyem be.
Ami megmaradt, 3 hónap után púpos lett, a többi kondi között tárolva, ahol a bontottak évek óta elvannak.Hőlégfúvózni ritkán szoktam már, de most ismét fogok, rendeltem egy modernebbet (11.11. akcióban 8800 se volt) a régii nagy helyett, ami 'fúrógép-forma'.
Igaz, azzal is műveltem csodákat de az azért ezeknél a modern lapoknál már nem az igazi. -
-
-
-
-
-
válasz
Kadi Laci #70041 üzenetére
Az a gond hogy se időm, se helyem nincs már ilyenekre. Mert az oké hogy valakinek sokat ér pl egy xt vagy socket3-as gép de én már teljesen hideg vérrel elengedem őket a darálóba.
Azért bevallom kicsit fájt az első pár percben látni hogy ezekből nem fogok hazavinni csak 2 szatyor cuccot de beletörődtem és megnyugtatott az a tény hogy minden elpusztított hardver csak növeli azoknak az értékét amelyekre már valaki vigyáz. Nem kell mindent megmenteni. -
FF23
senior tag
válasz
Kadi Laci #69948 üzenetére
A napok száma nem zavar, csak valami jóslás. Van pár ilyen hdd-m, a retró gépekhez megfelel. Lefuttatom a felület tesztet, sokszor egy helyen vannak a hibás szektorok és úgy formázom, hogy kimaradjanak.
Ennél nem tudom mi van, az egy pöttyön kívül nem látszik semmi. Még ráküldöm a DOSDLG-t, hátha rendbe teszi ezt is
-
r0b3r
senior tag
válasz
Kadi Laci #69948 üzenetére
Vettem egy 1.5Tb HDD-t vaterán, 3000Ft-ért. A közölt HDD Sentinel kép alapján és saját ellenőrzésem alapján is kiírta, hogy "felpörgési hiba tapasztalható, ami mechanikai eredetű lehet". 96/100%-os és a jósolt élettartam kevesebb mint 100 nap. Gondoltam DLNA média szervernek, filmek tárolására, letöltésére, seedelésére jó lesz. Egy próbát megér ennyi pénzért. Harmadik éve megy megállás nélkül 24/7-ben egy rosszul hűtött USB3-as külső házban, routerre akasztva.
-
válasz
Kadi Laci #69884 üzenetére
"Érdekes, nem nagyon húzott el a PCI kártya."
Hát, hogyismondjam...kicsit relatív, valamennyire nemvárt eredmény. Összességében nyert a PCI, DOS alatt kisebb fölénnyel, Win alatt elsöprő. Korábban azt figyeltem mintha a VLB jobban menne, átlagban jobban is ment DOS alatt, csakhogy jött egy Asus SIS 471- es lap (arn ajánlotta a topikban, gban pedig megszerezte nekem
), mely sokkal jobb mint a többi VLB típus, valamint PCI- ből pedig a VIA FIC 486-PI03 (szintén gban szerezte), mely pedig megeszi tízóraira az elterjedtebb SIS496 chippel szerelteket. Kissé felborították a megszokott eredményeket. PCI- ben a Landmark 10k- ig szokott menni, most 20k fölé ugrott, mint plt az S3 805 VLB- vel - meg néhány más kártyával régebben (lásd táblázat). Ellentmondás hogy a Quake tesztben pedig veszített a PCI
Szóval kissé borult a sakktábla, az összesített eredmény :
DOS VLB : 836,81
DOS PCI : 904.96
WinTach VLB : 222.76
WinTach PCI : 529.81A blogból és a benne linkelt eredmény-táblázatból derül ki részletesen miként születettek a fenti értékek.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Kadi Laci #69754 üzenetére
Na, ez tök jó hogy ki is mérted.
Viszont az a fura, hogy egy kicsit mindnél tévedtem
Nagyjából megvan, de nem pontosan.
Ma találtam a cuccaim között egy Bartont (amiről már el is felejtkeztem) és amikor leszámolom ugyanazt csinálja mint a te "AXDA2400DKV3C Z416153D40170 KIXJB 0417BPIW" számú procid. Tehát baromságok, erősen eltúlzott eredmények jönnek ki.
Konkrétan listát én anno S939-re találtam, de azt is hamar leszedték.Arn : Erről majd tervezek cikket írni, hogy lehet megállapítani melyik a jó proci és mennyire, illetve arról, hogy mi(ke)t lehet bűvészkedni az Athlon XP procikkal, csak még nem állok a cikkel túl jól.
Nehezít a dolgon, hogy nem tudom, hogy egyáltalán írhatok-e róla (elvileg konzultálnom kell ez ügyben egy bizonyos személlyel még).
-
KROK640
nagyúr
válasz
Kadi Laci #69736 üzenetére
Ok, nem történt semmi, csak tényeg fontos minden része. Ezeket úgy olvasom mint pap a bibliát xD
Mivel kissé fáradt vagyok csak egy párat tudok mondani egyelőre :
AXDA2200DUV3C Z398145B40587 KIXJB 0407WPMW :
Ez valami kései gyártású utángyártott (szerintem erezetes) tokozású csoda lehet. Jó waffer, szar hely. 2158MHZ-nek 1.75V-al meg kell lennie. Tovább nem húzgálnám.AXDA2400DKV3C Z338264240271 AIXIB 0339RPBW :
2GHZ-es waffer, 2GHZ-es procinak. Még a jobbak belső körében van de éppenhogy. 2194MHZ-en még feszemelésre sem igazán lesz szükséged.AXDA2400DKV3C Z416153D40170 KIXJB 0417BPIW :
Erre állandóan baromság jön kiDe ha gondolod akkor próbáld meg 3GHZ-en 1.5Vra csökkentett feszültséggel... (úgysem fog szerintem menni, de sosem lehet tudni
) valahol tuti elszámolódik
pedig többször is nekiugrottam. 3652MHZ 1.75V-on ... Az még a "The BE(A)ST"nek se menne. Valamit tuti elnézek... Lehet a gyík is ezen csodálkozik.
AXDA2400DKV3C Y914034B40152 AIXJB 0406MPMW :
2GHZ-es waffer, 2GHZ-es procinak. A kettővel ezelőtti proci kicsit jobb változata. (szerintem ez is a megjelöltek között volt). 2241MHZ-ig még feszültséget sem kell emelj, de 1.75Von 2400MHZ-et meghaladó szárnyalásba lehet kezdeni.AXDA3200DKV4E 9397053260073 AQXCA 0311RPDW :
Ez valami egészen korai darab a nagy Bartonból. 512kb L2 és 200-as FSB már gyárilag! (ennek az idejében sok jól tuningolhat CPU születetett, nem véletlen ha ez is legyártódott). 2400MHz-nek pedig feszemelés nélkül működnie kellene. A 2700-ra viszont csak óvatosan gondoljNem lennék meglepve ha az egyik általam megjelölt CPU lenne.
Még három CPU van azt holnapra hagyom. (szerintem az egyik jelöltem abban a csomóban van ahogy átfutottam a sorozatszámot
)
Amúgy a felkiáltó jelest amelyiket mondtam h technikailag érdekes, dobd már be légyszi (rájöttem h tanulhatnék belőle valamit)
-
KROK640
nagyúr
válasz
Kadi Laci #69730 üzenetére
IQYHA és mi?
Igazából így teljes a sorozatszám pl :
AX3200DKV4E E100282J40264 ADHYA 0442BMAvagy
AXDA1700DUT3C 9785676280027 JIUHB 0309VPMWAZért fontos, mert minél többet tudok belőle annál pontosabban tudok dolgozni.
A több darabosból vannak érdekesek, az az egy darab balra lent szintén az lehet. A felkiáltó jeles tuning szempontból nem érdekes, hanem technikailag az.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Kadi Laci #69728 üzenetére
Ennek a sorozatszámnak nincs még egy harmadik tagja is? így eléggé nehéz a dolgom.
De egyébként trash, eléggé a waffer széléről van, ami egy 2300MHZ-es waffer esetében nem túl jó, pláne, hogy 2GHZ a proci alapórajele. Egy 2200-at azért ki lehet hozni belőle, de őszintén szólva nagyon nem érdemes rángatni.Bekereztetem pirossal amik érdekesek (lehetnek).
A fekete felkiáltó jeles proci pedig technológiailag érdekes, és fehérholló kategória, mivel "mixed core".
-
Sanchez638
addikt
-
FF23
senior tag
-
petakpa1
őstag
válasz
Kadi Laci #69496 üzenetére
Épp itt hirdetnek egyet, ár is teljesen vállalható. Én is nézegettem, de asszony már nem negd több retro hardvert begyűjteni
https://hardverapro.hu/apro/asrock_p4i945gc_alaplap_intel_pentium_4_3ghz_presc/hsz_1-50.html -
flymi
addikt
válasz
Kadi Laci #69436 üzenetére
+Tim82:
Köszi!Az egyik egy meggyötört Acer 5720Z ICL50, a másik egy Toshiba Satellite L300 PSLB8E-04G027S4.
Mindkettő hiánytalan tartalmilag, az Acerről egy gomb hiányzik.Elyő körben szétkaptam mindkettőt az utolsó csavarig, az alkatrészek mennek fürdeni, száradni. Összerakás, pasztázás után tesztelésre valszínűleg szakihoz megy. Valamiért csak ki lettek dobva...
Mivel tök ingyér volt, gondolom érdemes lehet beleinvesztálni a javításba pár Mátyást. Remélem legalább az egyiket életre lehet lehelni. A Toshiba elég tetszetős nekem. Sosem volt laposom és most pont jól is jönne egy.Találtam egy kiherélt xbox 360-at, alaplap + procc és hűtés van egy fél házban. Azzal nem tudom még mit kezdjek. Elsőre azt hittem egy barebone pc, csak felkaptam és hoztam. Itthon néztem meg alaposabban.
-
FF23
senior tag
válasz
Kadi Laci #68820 üzenetére
Igen ugyanaz. A "Deluxe/ Gold"-ot csak a rev.2.0-ra írták rá, a rev1.0x-es lapokon csak simán Deluxe van. A rózsaszínű párhuzamos porton van a pontos típus
-
Frawly
veterán
válasz
Kadi Laci #68616 üzenetére
Én simán az FX5200-at tenném bele. Az MX440 igaz, hogy némileg több fps-t hoz játékokban és tesztekben, de csak azért, mert DX7-es kártya, hardveres shader nélkül, egy csomó effektet nem jelenít meg. Az FX5200 meg DX9b-s kártya, pixel shader 2.0-ás támogatással, és újabb drivereket is támogat, amiket talán az MX440 nem, ezért egyes játékoknál kevésbé problémás.
Persze mindkettő Videó Károly elég gyengécske, kicsit olyan, mintha az ember abból választhatna, hogy a bal vagy a jobb kezét vágják-e le. Egyértelműen egyik se, inkább egy Radeon 9xxx-sorozatos kártya, ha ebből a korszakból kell valami. Ha AGP-ből a legerősebb, akkor HD3850.
(#68609) laskr99: ejjnye, mi történt ezzel a szerencsétlen Ályemdé Paleo Vegával, hogy így ékszerként végzik a chipjei? Ennek hadrendben kéne még teljesítenie
-
flymi
addikt
válasz
Kadi Laci #68616 üzenetére
"The situation with the Prescott CPUs is the following: the VRM of the board does support them, but since the first retail revisions (up to C0 inclusive) of such CPUs have increased heat dissipation (from 89 W for the low-end models), their operation is not guaranteed in DigiDice. However, there are no exact figures for the maximum acceptable heat dissipation for ABIT's model, only the upper clock is indicated - 3.06 GHz. But the Pentium 4 of such clock (with FSB 533 MHz) consumes 81.8 W, which doesn't differ much from 81.9 W for the Pentium 4 3.0 GHz and 82 W for Pentium 4 3.2 GHz (both have a 800 MHz FSB). So, DigiDice can probably run any Northwood model, and if the future Prescott revisions will have lower power dissipation, it will also support them. But the Celeron/Pentium 4 on the Willamette core are not supported by this board."
Elvileg tudná igen, de inkább maradok az origi támogatott nortik mellett. Persze elképzelhető, h kipróbálom presivel is, van 3-as, 3.2-es és 3.4-es is.
Biost még mindig nem néztem. Tényleg a 20-as a "legújabb", 2005-ből. -
alvaro
senior tag
válasz
Kadi Laci #68475 üzenetére
Általában a tag RAM a nyomravezető. Két eset tipikus: ha 9 IC van, akkor ezek egyforma kapacitásúak, ha 3, akkor a kakukktojás. Ezt az IC-t kell nézni, ha 256 van valahol a modellszámban, 256k-s (ezeken ráadásul sokszor régies, hagyományos lábtávolságú ez az IC), ha 1000, 1 megás, ha 4000, 4 megás a modul.
De ez a módszer se tuti, és néha egész más dolgokat írnak az IC-kre. Próba a legbiztosabb, ha nincs 4 egyforma (amit a 386DX/486 igényel), 386SX még mindig megy kettővel (286 is, de elég kevés kezeli a 4 megás SIMM-eket), illetve szóló modulokat még fe lehet ismertetni egy GUS PnP-vel.
-
Kadi Laci
tag
válasz
Kadi Laci #68354 üzenetére
Tápegység vizuális ellenőrzését követően lehet indítási tesztet csinálni, leterhelve egy hibás de felpörgő vagy kisebb értékű Hdd-vel. At-s táp simán kapcsolóval indítható Atx-nek van egy kapcsoló szál amit egy fekete szállal össze köthetsz így indul (általában zöld színű ).Multiméterrel érdemes ellenőrizni.Az elhajlott kondi nem életbiztosítás szvsz cserélni érdemes, főleg ha teljesen elfeküdt, de így még menthető.
-
Spec
őstag
válasz
Kadi Laci #68354 üzenetére
Köszi szépen!
A tápot a szemrevételezésen kívül hogy érdemes lecsekkolni? Rá lehet mérni multiméterrel itt, ott, és ha jók a feszültség értékek, akkor mehet a buli? Vagy van erre valami céleszköz esetleg?
Ha látok pár kicsit púpos, de még határesetnek tűnő kondit azt még meg lehet próbálni feléleszteni, vagy az már kuka kategória?
Kondenzátoroknál láttam párat, ami ugyan nem púpos, de el vannak hajolva gondolom tárolás, pakolászás alatt megnyomódtak. Ez mekkora probléma, ha elfeküdtek a kondik? Próbáljam visszahajlítani őket, vagy inkább ne piszkáljam? -
Alpi.
addikt
válasz
Kadi Laci #68338 üzenetére
Van egy tippem, mitől állt FF-en eddig !
Mobilokhoz olyan bios kell, ami a nagyon magas multis vagy nem teljesen felismert cpukat egy minimum konfiggal indítja. Mobil xp-ket 15x multival pl. 700 mhz-en. 100x7 -be. Utána lehet állítgatni. Egyébként nem tudja az aktuális felépítéssel 133x15 pl. működtetni. -
-
-
Alpi.
addikt
válasz
Kadi Laci #68307 üzenetére
Ha 3 lapod is ugyan azt csinálja, akkor azért az elég gyanús.
Milyen Bartonokat próbáltál ? Bár ha nem ismeri a procit, akor is el kéne indulnia a postnak ls mondjuk C1-en kiállni és sípolgatni. Fura. Mondanám még a bios chip-et,de ugye megint az van, hogy 3 lapod is egyező tüneteket mutat. Nemtom'. :S
Cpu venti nélkül is elindul, sőt defaulton a lekapcsolásos hőfok korlát disabled a biosba. Bár nem offi bios-okat használok az igaz, erre emiatt nem esküdnék meg. -
-
Alpi.
addikt
válasz
Kadi Laci #68289 üzenetére
Post el sem indul ? Nem nézted post kártyával ?
Az esetleg elárulhatna valamit. Ha pl. C0/A0/A1 asszem, re áll ki és visibál, akkor az cpu. Ami pl. lehet egy fáradt kondi, ami miatt nem képes egy nagyobb fogyasztású cpunál a megfelelő feszültség szintet elérni. Például. Vagy ez vagy valami más, az tuti. -
Alpi.
addikt
válasz
Kadi Laci #68277 üzenetére
A 4-es.
A másik se rossz, de ez jobb. Igazábol csak gyorsba teszteltem, semmi több. Működés, alapvető órajel-hajlam vizsgálat, ennyi.
Ami nagyon durva az a hőfokuk. Vagyis annak a hiánya !
Kb. egy 20-assal a "desktop" Bartonok alatt mennek. Először azt hittem, csalhat a szenzor, de a másik is pár fokon belül volt, szóval gyanús, hogy ez ennyi. -
válasz
Kadi Laci #68264 üzenetére
Tuningban vagy az árazós topicot keresed?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Logitech szerviz
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Path of Exile (ARPG)
- Fotók, videók mobillal
- Háztartási gépek
- Házimozi belépő szinten
- E-roller topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged