Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz FF23 #69662 üzenetére

    Csak szólok hogy az újabb systeminfó kékhaláloztatott pár modern kínai lapomat is de volt hogy a dual workstationomon sem indult el. Szóval ne a hardverben keressétek a hibát.
    Egyszerűen olyan helyre nyúl be ahova nem kellene.
    Diag progiknál előfordul az ilyen, aida64-be pl vannak erre ini-ben és beállításaiban is kapcsolók ami némely rendszernél fagyást okoz. De setfsb és társai is tudnak fagyást csinálni már olvasgatásnál is. Ez teljesen normális jelenség.

    KROK640
    Chipset kezeli a ramot, a chipsetig mehet 2x64 bit sávszél és szerintem ér is valamit ha egyszerre több minden eszköz akarna ramhoz hozzáférni procit megkerülve. A proci meg egy darab 64 bites fsb-n csatlakozik a chipsethez. Tehát valóban dual channelt tud a memória vezérlő csak a proci felé eső oldal szűk hozzá.
    Elméletben ez miatt 400-as fsb-vel 2db 200mhz-as rammal is kellene olyan sávszélt produkálnia mint 1db ddr400-assal. Szóval szerintem csak akkor van jelentősége ha a ram valamiért asszinkronban megy alacsonyabb órajelen.

    Dual channelnek nem feltétel az azonos memória méret. Csak nyilván a nagyobb ram nagyságával megegyező rész single-ben fog menni. (intelnél ez a flex mód úgy tudom)
    Több slot esetén álltalában két modult össze tud rakni úgy hogy egynek látszon. azaz 2x512+1gb is mehet dualba akár teljes értékűen.

    Dual DDR1-et később s939 használta ki amd oldalon igazán de ott brutálisan jó hatékonysággal.

    A socketA nforce chipsetjei inkább az integrált gpu miatt készültek dual chanellel. Bár az nem volt elterjedt.

    [ Szerkesztve ]

    Vintage Story PH szervere újra fut!

Új hozzászólás Aktív témák