- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
brabbitz #104357 üzenetére
Én valahogy úgy definiálom hogy olyan hardver ami alapból nem képes áltag fapad user/gamer igényeit kielégíteni minimális szinten sem modern szoftverekkel. (bár egyeseknek ez inkább az elavultnak felel meg, én retrónak nevezem ezt is)
Az alapból szót értsd úgy hogy nagyobb moddolás beavatkozás nélkül.Habár akár az első gen i szériát ugyan ki lehet hozni modern szintre azaz UEFI bios, NVME boot, Rebar, Win11 de AVX hiánya miatt pár dolog nem fog menni. Sandy bridge ugyan hozott AVX-et de haswellnél volt AVX2.
Ha csak netezni kell akkor elméletben Core2 is még mindíg mai napig megfelel, de ha már játszani is akkor tényleg inkább valahol haswell xeonoknál húznám meg a határt.
Szóval nekem a retró = egyáltalán nem használható mai szinten vagy csak komolyabb modosítás árán. Részemről haswellnél régebbi alatt minden retró.Ha a videókártyákról beszélünk elég nagy az átfedés én Maxwell/GCN1+ alattiakra mondanám hogy retró azaz minden ami dx12-t nem támogatja. Hozzáteszem sok mai játék dx11-es kártyán is fut (pl starfield, cyberpunk) ami ugye azért is vicces mert fullos dx12-esnek reklámozzák a játékokat.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- macOS PC-re
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Autós topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen autót vegyek?
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel core I7 8700k
- Intel Core i7-10700 8-Core 2.9GHz LGA1200 (16M Cache, up to 4.80 GHz) Processzor!
- Intel Core i5-8600K 6-Core 3.6GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.30 GHz) Processzor!
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 8GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- Fotó állvány eladó
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3067
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest