Hirdetés
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
brabbitz
üzenetére
X99- ből hibrid lapom van DDR4 és DDR3 is, mindegyikből 4 foglalat. 4x8 DDR4 desktop volt benne, azt kivettem, és ment bele a 4x8 DDR4 szerver-modul.
Mikor összeszereltem, mindennel együtt, ez is 200k körül volt. Mondjuk a proci volt a legolcsóbb (E5-2640v3). -
brabbitz
aktív tag
válasz
DarthSun
üzenetére
Én sokat vaciláltam egy ujabb B450 + Zen+ kombon, de a DDR4 árak eléggé megnőttek, szóval marad a DDR3-AM3+ vonal.
Ahogy neztem amugy a standard a X99-nél DDR4, de van belole DDR3 variáns is (mármiNthogy, lap es proc fuggvenyeben), X299 meg csak DDR4.
DDR4 ram hiányában (pont annyi van itthon amennyi hasznalatban van), ez most elnapolom
egy mai standardoknak is mondhati (pl DDR4 alapu) gépet összelegózni nem olcsó mint néhány honapja volt, nem beszélve a RAM árakról -
brabbitz
aktív tag
válasz
DarthSun
üzenetére
Irigykedésem
, bennem sajnos mindig megvan az az érzés hogy 'minek költök egy ennyi idos hardverre ha van már másik? akár jobb is - jobb helyen van az a pénz msáhol' így kb abba is hagyom. AM3+ se volt prioritás, de olcsó volt a lap, mondom ezt azért már nem hagyom ki, hülye nem vagyok
na majd egyszer, sajnos nekem a nyugdíjig még sok van
-
FX8320 még a próbapad mellett, RAM bővítés 16- ról 24GB- ra sikeres, aztán még le kell tisztáznom a gépet, mielőtt visszamegy a bűnbarlangba. Még megy rá Win98, meg a DOS- t is be kell lőni, ezen a gépen még csak részlegesen alakalmaztam ezen retró rendszerek modernizált változatait.
-
válasz
brabbitz
üzenetére
Lap+i9 7900X+4x16GB Patriot 4000- es RAM 149k volt. +15k- ért küldött még az eladó 4x8GB szerver 2933- as kitet, utóbbin gondolkoztam hogy megtartsam-e, jól tettem hogy maradt, még a RAM drágulás előtt vettem az egészet. A szerver kit ment az X99- be.
Ház, táp, SSD, HDD már volt itthon, azt korábban előkészítettem.Az X299 bakancslistás volt, amíg melóztam nem futotta volna rá, meg hát '17- ben milliós költség lett volna. Most megtehettem, mert a nyugdíjam magasabb lett, mint a záró fizetésem (első melóhelyen osztályvezető voltam pár évig, megdobta a kalkulációt).
Feelinges gép étült belőle - [link] , [link] , [link] , [link]
DOS, XP, Win11, Linux fut rajta.
Egy Linuxos képmentés :
-
-
brabbitz
aktív tag
válasz
adr0001
üzenetére
Nálam a legjobb kocka az 1.38V körül ment 4 modullal 4.6GHZet (arra tisztán emlékszem hogy nem volt meg a 1.4V
), sajnos a méréseim elkotrodtak, talán egy hdd-n még megvannak. Sabertoothban ment.
Nem a legjobb, itt Candex felhasználó említette hogy haverja 4.8-at húzott 1.38V körül, ami azért eléggé golden bin jellege van. Gondolkodtam is hogy esetleg egy 9590-et UV-zva és underclockolva lehet megérősebb lenne, de hallottam arról is remtörténeteket, pedig papíron ez lehetne a legjobb megoldás.
Egyébként majd egy BQ Advanced C1-el (névleges 180W TDP) hűteném. I7-870-el elvolt (45nm, 4.0Ghz 1.4V, azokrol asszem raktam be rövid összefoglalokat valamelyik topikba) -
negro
őstag
Amugy elirtam mert 2011 a datum nem 2010 es nagyjabol emlekeztem de biztos ami biztos, ra kerestem az akkori arakra, mennyit is koltottem akkor anno a komplett gephazra.
Cooler Master haz, tap, cpu huto. DVD-iro. 2db 64 gigas Samsung sata3-as SSD. Az emlitett Asrock 870 Extreme3 r2.0 melle egy Phenom II X4 980 BE, 16 giga (2x8) DDR3 1600, illetve egy Sapphire Nitro AMD 6950 2Gb.
Ez ~330.000 huf kornyeke volt, nyilvan hozzavetolegesen (de en is 330e-re emlekszem) ev vege fele 2011-ben. Azota volt durvan ~100% -os inflalodas. Ergo ez az osszeg ma ~660 ezernek felel meg. Ma a kornak ezzel megfelelheto teljesitmenyu komplett gep mennyi lenne? 900e-1milla?
-
adr0001
aktív tag
válasz
brabbitz
üzenetére
A binning kódot kellett figyelni, a "PGS" volt a bestbuy, én direkt olyan 8350-et kerestem amikor az 1100T x6-ot cseréltem. Viszonylag hűvös volt, így egy 140W-os Zalman hűtőkocka elbírt vele, és a következőképpen ment:
4.5GHz all core, 4.7GHz 4-core, 5.0GHz 1-2 core boost.
A vége ehhez képest +200MHz-nél volt, vállalhatatlan hőtermeléssel.
-
brabbitz
aktív tag
En 5k-ert vettem az emlitett M5A99FX PRO R2.0 lapot, a hibaja hogy az ethernet rossz de ebben az arban benne volt egy TP-Link-es halokartya is. Szoval 5000Ftert ez osszesen nem volt rossz deal. Mar csak proci kene. Egyebkent amit irtal, az nagyon igaz, rohadt sokert adjak az erejehez kepest a 8 magos FX-eket. Ha meg szerencsed van, neha egy R7-1700at procit kifogsz 7-10k kornyeken ami agyonveri az FX-et mindenben. Problema az AM4nel hogy ott meg az alaplapot rohadt dragak, RAM-rol nem is beszelve.
-
jokeph
nagyúr
válasz
brabbitz
üzenetére
8320e-m volt anno, 4,5 volt talán a vége all-core, 4,2-re lőttem be 0/24-re, CM Nepton 140XL AIO-val.
#78652DarthSun: meg is értem, a Tájcsii az Tájcsii.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
s1151-ből a Z170 OC Formula a kedvencem, és csípem a Z270m-ITX/ac-t is.
Uccsó beszerzésem egy csúcs Asus M5A99X EVO R2.0 lett, FX8370-el, Arctic pici toronyhűtővel és 4*8GB DDR3-1866 ramokkal.
#78643brabbitz: minden gyártónak volt ehhez hasonló vérszegény lapja VRM szempontjából 970-ből is 990-ből is. Az FX éra vége felé kidobtak pár értelmes lapot 970-esből, többek között az Asrock és az MSI is.
Asus M5A97-ből is volt pár vérszegény darab.
-
negro
őstag
válasz
brabbitz
üzenetére
Mivel en egyre meszebb es meszebb kerultem egy komplett gep cseretol ezert ma is a jo oreg AM3+ van. (2020-ban szantam volna ra magam de jott a banyasz korszak, vga arak elszalasa, covid, mini gazdasagi valsag, hiper inflacio, plane itthon, ami folytatodott `22 utan is, a forintbol jatekpenz. `23-ban AM4-et mar nem akartam, nem azert nem ugras de AM5 nyilvan jovobb allo. De az inflacio ment tovabb ahogy a VGA is arak meg roszabbak lettek, majd most a RAM balhe... irrealisak az arak!) Konkretan egy asrock 870 extreme3 r2.0 -at hasznalok, problema mentesen 2010 ota. Igaz Phenom II X4 BE van benne csak. Amit kezdestol fogva 3,7 illetve egy idoben 4Ghz-en hasznaltam. Ilyen szemponton nagyon is jonak tartom az markat. De megint agyalok en is egy hasznalt 8350 FX-en de akkor nem hiszem eroltetnem kene. Bar alap orajeleken pedig nem kene gond legyen vele. Bios is frissitve 1.80-ra.
-
-
brabbitz
aktív tag
Persze, de itt most főképp a favorit lapok voltak nálam a tényezőek, mindent összevetve a 990X-UD3 és a Sabertooth 990FX R2.0 voltak a legkellemesebb emlékeim. ASRock-al ez nem volt meg, pedig Intelben és AM4-ben (sőt, a feltünő meghibásodások előtt AM5-ben is) favorit márka volt, de szerintem AM3+ban nem tették oda magukat. AM4-ben A320-B350-B450-B550 mind ASRock volt. Tökéletesen jók.
-
brabbitz
aktív tag
Az se volt rossz, csak a ventije hangos volt es a OC-ban sem volt valami kiemelkedo, annak ellenére hogy korrekt anyagokkal látták el a lapot. Haverdához került, ő elvan vele, kihalt a 970-es lapja ugyis.
Én fav 990FX lapom Sabertooth R2.0 marad, (és a GEN3.0, pedig sose volt alkalmam még előben se látni egyet) illetve a GIGABYTE 970/990X-UD3 szériái. Régi BIOS ellenére brutális overclocker lapok voltak árukhoz képest

-
brabbitz
aktív tag
válasz
jokeph
üzenetére
ASRockra haragszok is emiatt, ennyire gyenge VRM-rel rendelkezo lapokat (feltetelezem hogy a Bulldozer elott jelent meg) még Thuban alá se raktam volna. Aktív hűtés mellett is kipurcannak hamar. UV-val mondjuk rá hogy élhető
Példa:
Ez egy 990FX chipsetes lap, mégis mit gondolt az ASRock, high end chipsethez majd teljesen jó lesz ez a VRM felépítés, kb 0 hűtéssel?
.png)
és akkor ez egy szintén 990FX chipsetes lap, az Extreme6:
.png)
Nem tudom kinek volt az elso az Extreme3-Pro3 konstrukciók 'engedélyezése' AM3+ platformon
-
brabbitz
aktív tag
válasz
Kickboxer
üzenetére
Az az alaplap stock feszültségekkel nem bírja szerintem még a 8320-at se.
Eloszor is jo lenne tisztazni:
-Milyen beallitasokkal van a lap? Teljesen alap?
-HWInfot telepitsd fel, és nézz rá hőfokokra amikor érzékeled a lassulást. Hagyd a háttérben, logolja a legmagasabb hőfokokat is ahol throttlingolhatott. Ha utobbi igaz, akkor valami a hutes-alaplap-UEFI beállítás triumvirátus áll a dolgok mögött-A hűtőd okés, alapon a 8320-al elkéne birkóznia ha rendesen fel van helyezve persze, a ház is szellőzik szépen.
-Alaplap VRM-jei kb semmit nem érnek, valószinuleg itt is van a bibi, elsősorban egy stabil undervolt kéne neki, másodsorban egy aktív hűtést a közelébe rakni
-UEFI beállítások: előzőhöz vezethető vissza, vlszg stockon nem bírkozik meg a 8320-al, egy 6 magossal meg könnyebben.Windows látja mind a 4 modult? (8 szálat látnia kell legalább)
-
Kickboxer
újonc
válasz
belaazallat
üzenetére
Tehàt akkor nem azért lassú mert windows újra kéne tenni?
-
Kickboxer
újonc
válasz
belaazallat
üzenetére
Deepcool tessaract ház hyper 212 toronyhutovel. A lap asrock 970 extreme3.
-
Kickboxer
újonc
Most cseréltem fx 6300 ról 8320 ra. Mitől lehet hogy 8 magos cpu lassabb mint 6 mag?Újra kéne tenni a win 10et?
-
Caddigan
csendes tag
Sziasztok!
Van még vkinek kedve bíbelődnie FX-es félkonfigokkal?
2 +1db alaplap
3 pár ram
3+1 db CPU
Táp, hűtés és idő hijján megválnék tőlük.További infók, képek privátban.
-
erer1000
őstag
Kell valakinek amúgy 4x16GB 1600MHz ram?
-
M0ng00se
őstag
válasz
M0ng00se
üzenetére
megjott az uj alaplap, ezzel bekapcsolt, de kepet nem adott. volt itthon bele csere procim, ezzel mar adott kepet. igazabol a prociert kar, fx 8120 volt, alaporajelen kb semmit nem er, de meglepo, hogy 5ghz-t vitte csak huteni kellett
-
M0ng00se
őstag
rip fx
bekapcsolás után egyből leáll a táp... lehet hogy nem tett jót neki, hogy a tulaj amikor összerakta új táppal, akkor a floppy csatlakozót rákötötte a cpufan-ra
-
válasz
M0ng00se
üzenetére
Annyiból jó hogy nem kell kiemelni a lapot. Csak rá kell csippenteni. Elég feszes amúgy, MX4- el megtámogatva jók a hőfokok. Valamint egy ilyen közepes torony súlya alatt nem görbül a lap. Mugen4 mellett vetemedés veszély, ki is kötöttem rézdróttal a kilós hűtőt a ház felső részéhez.
-
M0ng00se
őstag
válasz
brabbitz
üzenetére
ezt a felfogatást maga az ördög találta ki, és még van olyan hűtés am4-gyen is, aminél hasonló a megoldás.
a gyári am3+ szerintem sokkal jobb, bár ott is para amikor "lezárja" a fület az ember gyermeke, mert feszül rendesen
de talán még mindig jobb mint az intel féle gyári felfogatás, mert ott tudnak törni a műanyag klipek ha valami nem stimmel... -
brabbitz
aktív tag
válasz
Csabi1984
üzenetére
Semmi baj.
ha nincs OC, akkor erre a 4300-ra eleg lesz pl ez , korrekt toronyhuto ra az araert. Persze apron nezhet meg, de soknak kerdezz/nezd meg hogy van e AM3+ support .
Egyszerubb hutok is lehutik a procit, de gondolom az is fontos hogy halk legyen, amennyire legalabbis elvarhato.ujaknal picit dragabb a dolog, foleg hogy sok normalis aru huto se tamogatja mar az AM3+t.
en pl normalis aron ot talaltam, ami legalabb 3 hocsoves, es nem irrealisan draga sem. Ha kesobb rakna bele erosebb procit, pl egy FX-6300-ra ez meg eleg lehet, 8xxx-re mar kevesbe. -
Csabi1984
addikt
válasz
brabbitz
üzenetére
Bocsánat közbe kiderült rosszat mondtam: FX4300
Nem hinném hogy lesz overlockolás. Nem én használom csak aki-é a konfig nem jártas a Prohardveren így én érdeklődöm nevében
Lényegében arról van szó: Adtam neki egy fél komfigot (alaplap, cpu, ram) de a hűtő az valami kisebb teljesítményű processzorhoz volt. Ami lett hozzá véve erősebb cpu az meg oemként lett vásárolva így nincs hűtő

-
Csabi1984
addikt
Sziasztok. FX6300-as Processzorhoz milyen ma még kapható hűtőt érdemes venni?
-
Gaboman
nagyúr
Processzor bent van a gépben, friss pasztával, ezek a hőmérsékletek jónak számítanak?
És a százalékos kihasználtság?
Jelenleg még egy GTX950 OC társaságában. -
brabbitz
aktív tag
válasz
Gaboman
üzenetére
Hidd el, amelle eleg lesz. Mivel 4Ghzes alaporajelen futattanad a procit, lehet meg sok is lesz. Az FX 8xxx alaporajelen meg hagy a kartyaban valamennyit igy is.
sokan szeretnek temetni a 5xx kartyakat, de sztm a 580/590 8GB-os kartyaknak meg van helyuk low endben. Nagyon sok olcso xeon build melle epitenek ezzel a kartyaval. Nekem egy Sapphire 580 van, 4670K mellett 4.6Ghzes OC mellett, ez kb pont kihajtja.
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- EAFC 26
- Arc Raiders
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- LEGO klub
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MÉG OLCSÓBB Thinkpad P52s workstation: Core i7 8650U, 32GB RAM, P500 VGA új kijelző / akkumulátorok
- Akció!!! Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 1000GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Új Razer Kraken v4 vezeték nélküli gamer fejhallgató
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
egy mai standardoknak is mondhati (pl DDR4 alapu) gépet összelegózni nem olcsó mint néhány honapja volt, nem beszélve a RAM árakról
, bennem sajnos mindig megvan az az érzés hogy 'minek költök egy ennyi idos hardverre ha van már másik? akár jobb is - jobb helyen van az a pénz msáhol' így kb abba is hagyom. AM3+ se volt prioritás, de olcsó volt a lap, mondom ezt azért már nem hagyom ki, hülye nem vagyok

rip fx

Processzor bent van a gépben, friss pasztával, ezek a hőmérsékletek jónak számítanak?