- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
válasz
gyantaszuz #72791 üzenetére
Próbáltad úgy húzni a procit, h ram 1333-ra, HT link és CPU NB freki 2000-re van fixálva?
Mert akkor lehetne kb. látni,h a procinak hol a vége. Utána meg a többit egyenként feljebb emelni, amíg stabil. -
jokeph
nagyúr
válasz
gyantaszuz #72791 üzenetére
Úgy vélem, az instant terheléses halált a pici 1,1xxx volt-os Vcore okozza.... tedd fel kézzel 1,2-re. ha tényleg ezért dobja el a kanalat, akkor 1,2-vel +200MHZ-el stabilnak kell lennie.
-
jokeph
nagyúr
válasz
gyantaszuz #72778 üzenetére
Üdv!
Olvastam a HSZ-eket, a memóriáid azok 1866-osok gyárilag?
Vagy az 1866 OC-vel van elérve?
-
ViZion
félisten
válasz
gyantaszuz #72778 üzenetére
Bios képeket rakj ide. Meg milyen fesz freki ami stabil.
-
ViZion
félisten
válasz
gyantaszuz #72770 üzenetére
Tápot SW-vel mérni nem tudod pontosan. Drop ezer dologtól lehet, bios beállítást nem tudjuk. Valszeg VRM nem bírja, sok a fesz, akármi. Tuning =/= C. És tuningolni kell. Segítség a feldolgozáshoz tuning: A tuning a gépjárművek gyári kivitelének átalakítását, átépítését jelöli. A szó eredeti jelentése: hangolás, finomítás. FX-ed van, szal. érint. Ha nem, akkor nincs mire herdálni a karaktereket, intelt kell venni, ott nincs tuning. Összerakod, megy.
-
ViZion
félisten
válasz
gyantaszuz #72768 üzenetére
Adatlapod nincs kitöltve. Összefoglalót olvasd át, van Asus tuning leírás, tudod alkalmazni a tiédre is az alapokat. Tápot bevizsgáltatni lehet, SW mérés nem pontos.
-
gyantaszuz
aktív tag
válasz
gyantaszuz #72684 üzenetére
Kb. 1 hete használom az új lapot. Viszont tapasztaltam 1-2 furcsaságot.
Például számomra indokolatlan fps droppokat, szóval elkezdtem jobban beleolvasni a dolgokba.
Tesztelgettem kicsit a masinát, turbo core-t kilőttem, így kicsit jobbnak véltem a helyzetet.
Aztán szigorúan teszt jelleggel gondoltam megemelem az órajelem APM, Turbo kikapcsolása után 200 Mhz-cel (3400-re), aztán Prime95.Na hát itt kb 8 perc után már főtt is a dolog. HwMonitor szerint a hőfokok rendben vannak (processzor kb 45-50 fokig, míg a lap is 61 fokig mászott fel).
Tuningolni egyébként továbbra sem tervezem, csak szimpla kíváncsiság vezérelt.Aztán gondoltam ránézek Aidával is, ahol ezt láttam a 12 voltos ágon (Turbo core nélul, gyári órajelen).
Ez mennyire normális?A jelenlegi konfig:
mobo: Gigabyte 970a gaming
CPU: 8320e + Cooler Master TX3
Ram: 2x4 GB Kingston Hyperx Fury @1866
VGA: Gigabyte 1050 2 GB
PSU: chieftec 500w ctg-500-80p
+ egy savage ssd -
DraXoN
addikt
válasz
Én egy [Gigabyte GA-990X-SLI] vettem úgy másfél hónapja egy [Gigabyte GA-970A-DS3] helyére.
A korábbiban egy FX6200 az max 4.3Ghz-ig bírtam húzni (bár azt undervoltolva is bírta, de kicsit se tovább).A jelenlegiben nem teszteltem ki teljesen, egy darabig néztem a 4.8Ghz 1.5V-al prime95 stabil, de nem bírta már a CM Hyper 212plus hűteni (bár a gyárinál egy halkabb, de kisebb fordulatú ventivel használom.. kb. fele a maximum fordulatszám).
Az fenti FX6200at egyébként az adott lapban 4.1Ghz-en használom jelenleg undervoltolva 1.315V-ra...
Én 28ezer Ft-ért vettem az alaplapot.. úgy nézem viszont jelenleg "elfogyott" már mindenhonnan
[link] .. talán itt még akad valamelyiknek: [link]
-
leviske
veterán
válasz
Szerintem a rev1.1 egyszerre jelenhetett meg a F2 BIOS-al és csak azért kaphatta a F2 nevet, mert a rev1.0 is megkapta. Kétlem, hogy árulnának olyan AM3+ alaplapot 2017-ben, ami nem támogatja a FX8320E-t.
(#72685) hobizoli: OC nélkül szerintem indokolatlan egy 990FX lap beszerzése.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
990FX/990FXA
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Honor 400 Pro - gép a képben
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Spórolós topik
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged