Hirdetés
- CES 2026: A Lenovónál már akasztják a jövőt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telefonjavítás, szerviz
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
fasterware
aktív tag
Sziasztok.
Egy kis segítség kellene, hogy melyik feszt növeljem meg ? CPU-NB vagy csak simán a memória feszt, mert:
Tegnap este toltam egy kis prime95 blend tesztet, mert miért ne
, és pár percen belül a 8 mag 100 % terhelélséből az egyikről levette a terhelést, gondolom hibázott, de a kérdés, hogy mi miatt cpu v. memória miatt e ?A dologhoz hozzátartozik, hogy már kiteszteltem jó ideje a cpu - t, 3900 MHz - en használom, minden teszten ( small fft's , large fft's és blend alatt ) átment hiba nélkül fejenként 2 óra hosszán át, soha semmi gond nem volt se prime, se játék, semmi alatt, a felállásban 2 x 2 GB kingson hyperx 1600 MHz volt ( 9-9-9-27 időzítéseken, ráadásul CR : 2T alatt, 1.65 v gyári ajánlás alatt ).
Nemrégiben még vettem hozzá ugyanilyen ramokat 1600 MHz 2 x 1 GB felállásban, szóval 6 GB van most a gépben, azóta van, hogy prime blend alatt hibázik néha.
A 9-9-9-27 CR: 2T beállításokat használom azóta is, ha jól tudom a blend memóriát tesztel, gondolom fesz emelés kéne, csak tényleg nem tudom, cpu - nb vagy esetleg sima ram feszt vigyem feljebb 1, 65 voltról.
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3995, 100% Akksi
- Xiaomi Redmi Note 14 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 15 2025 M4 16GB 256GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S20 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
, és pár percen belül a 8 mag 100 % terhelélséből az egyikről levette a terhelést, gondolom hibázott, de a kérdés, hogy mi miatt cpu v. memória miatt e ?