- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Czimby
addikt
válasz
inspiroyhome #58525 üzenetére
A 6300 is elvileg 95W húzás nélkül 3.5-3.8 Ghz-en jár ITB alatt.(Nem értem miért nem megy fel 4.1-re?
)
És így most 50-51 fokos egy óra után, tegnap még 59fokos volt, frissen összeszerelve, gondolom azóta kinyomta maga alól a fölösleges pasztát és jobb a hőátadása.
De azt már kizárhatom, hogy nem a túlmelegedés miatt nem megy rendesen a turbó, szerintem. -
Czimby
addikt
válasz
inspiroyhome #58417 üzenetére
Ha megkérlek megmérnéd a Deepcool hűtő borda méreteit?
És azt, hogy mekkora szabványos ventit lehet rátenni?Előre is köszi! Üdv!
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
inspiroyhome #58441 üzenetére
Hacsak nem angol rendszert használsz, akkor érdemes iso-ból telepíteni.
Mondjuk, amúgyis, de ha pl. magyarra telepíted, akkor lényegében semmi sem marad meg az előző rendszerből.
-
rambustibi
őstag
válasz
inspiroyhome #58441 üzenetére
Teljesen újratelepítettem, így nem tudom az előző oprendszerből marad-e valami, ha csak rá frissítesz.
-
HANDO88
senior tag
válasz
27 fokos szobában a minimum hőfok hogy lehet 18,8 fok?????
Nem jó a szenzor. -
DR|FTK|NG
veterán
válasz
Gratulálok!
Mennyi a maximum órajel, amit a rendszer (stabilan) bír?
-
Gabrikovics
aktív tag
válasz
inspiroyhome #58376 üzenetére
A megoldás roppant egyszerű ! Ha undervoltolni akarsz akkor az LLC-t OFF ha órajel emelés akkor kell az LLC-t be/fel kapcsolni hogy terhelés hatására ne " haljon éhen " a proci vagyis ha hirtelen terhelést kap akkor se essen le a feszültség mert az LLC eleve emelt értéken tartja kb +0,05v-0,1v ez lap függő tehát az alap VID mondjuk 1,325v LLC reguláron ezt feltolja 1,375v-ra LLC extem pedig 1,425v-ra
Az én lapomat Auto LLC-vel használom ( három opció Auto--ON---OFF ) ha bekapcsolom rátesz 0,1v-ot terhelésen túlmelegszik throttling ha off akkor néha lefagy . -
Whysperer
addikt
válasz
inspiroyhome #58376 üzenetére
-
Whysperer
addikt
válasz
inspiroyhome #58374 üzenetére
1,45 az igen...
de ezt nem értem 1,45-tel 50 fokos ? Prime alatt és nem megy jobban? ÉN fx8120-am alapon megy 4,2-t.
meg ahogy nézem a Te adatlapodon lévő 8320 is jóval kevesebbet kap. AMD FX 8320 @4.0GHz/v1.350
-
V!ck
senior tag
válasz
inspiroyhome #57972 üzenetére
Jaj bocsi, most láttam a videót. Szépen cuppant a géped
ahogy nézem, nyugodtan számolhatok cirka 300W-tal Prime alatt. A kínzását feladtam, egészséges kereteken belül megállapodtam 4,5GHz-en ~1,36V-on. Mindenre elég és nem őrülök meg a hangjától BluRay konvertálás közben. Megdögleni mondjuk meg lehet a melegtől
-
Tomka200
újonc
válasz
inspiroyhome #57983 üzenetére
Tehát akkor 4.8ghz-ig kéne felhúznom nem sok az ?
Ga970a dp3 alaplap. -
Tomka200
újonc
válasz
inspiroyhome #57975 üzenetére
A proci megvan már, meddig lehetne húzni kb,hogy jobban kihasználja a kártyát?
-
V!ck
senior tag
válasz
inspiroyhome #57968 üzenetére
A lapom 71 foknál kapcsol maxra minden ventilátort. Gyárilag. Szóval megállja amit mondasz
Prime alatt táncol 70-71 fok között, mert hallom, hogy a házventik hol maxon, hol kisebb fordulaton pörögnek, váltogat ide-oda. A core temp ezt a hőmérsékletet meg sem közelíti. Egyszer próbáltam 4,8-on primeolni, ment szépen, nem volt még csak 70-73 körül erre kikapcsolt. Bekapcsolni sem lehetett csak áramtalanítás után, de szerintem a VRM nem bírta.(#57970) ViZion: nem állítás volt, hogy nem állítottam, hogy állítottad, csak kérdeztem
-
Balathruin
veterán
válasz
inspiroyhome #57427 üzenetére
Csavarok nélkül elszökik, hogy nem tudod akkor tekergetni?
-
HANDO88
senior tag
válasz
inspiroyhome #57424 üzenetére
Mikor szeded le a hűtőt enyhén nyomd rá a procira és finom mozdulatokkal csavard jobbra-balra oldal irányba mÍg meg nem mozdul.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
inspiroyhome #57424 üzenetére
Én azt hittem, hajgumi
-
HANDO88
senior tag
válasz
inspiroyhome #57415 üzenetére
Na neeee. Mit tettél azzal a szép hűtővel????
8 darab kábelkötegelővel kulturáltan meg tudod csinálni.
A kötegelőt átdugod a csavar helyén majd átvezeted a bordák közt,ezután átdugod a másik ventin is.Egy másik kötegelőnek levágod a fejét és ezt húzod rá az átdugott kötegelőre,feszesre spanolod és a kiálló részeket levágod.Ezt megcsinálod mind a négy lyukkal és kész is valamint jól néz ki. -
norbert1998
nagyúr
válasz
inspiroyhome #57415 üzenetére
Hűha! De amúgy jól néz ki
-
Skimaster
senior tag
válasz
inspiroyhome #56454 üzenetére
Köszi az infót, én most árulom a lapom, és veszek egy újat...
-
válasz
inspiroyhome #56261 üzenetére
Nekem 6 maggal 4Ghz-en ugyan ennyi.
Bocs, nem trollkodom tovább. -
norbert1998
nagyúr
válasz
inspiroyhome #56257 üzenetére
Nekem még ennyi sem volt FIX nélkül.
-
Balathruin
veterán
válasz
inspiroyhome #56259 üzenetére
-
Balathruin
veterán
válasz
inspiroyhome #56257 üzenetére
FX fixes IBT-nél kevés, ha sima akkor nem.
-
Kutya_7
tag
válasz
inspiroyhome #56193 üzenetére
Ha "csak" az órajel van húzva (HT/NB nincs) akkor csak Vcore-al igen.
Whysperer
Alaplapot vizezni nincs sok értelme(Persze szépen mutat), feltéve ha nem akarsz 5 Ghz fölött járatni vmi FX-et 24/7-be, de ez is megoldható jobb alaplappal olcsóbban(Saber, Crosshair). Meg arra is gondolj, ha elakarod adni majd a blokk valószínű nem kell majd senkinek, mert ha van is hozzá gyári akkor az másra nem jó, az "univerzális" az meg csak uni
Meg tudomásom szerint nem sok lapra van blokk, Crosshair-re van azt tudom, Saber-re is lehet szerezni más lapét+uni, de faragni is kell.Ha vizezni szeretnél akkor itt kérdezhetsz:Totyikja
Amit érdemes vizezni az a proci+vga, ha nem akarsz cserélni vga-t vagy 2-3 évig, mert ugye azok is típusspecifikusak, cpu blokkoknál van olyan is ami még jópár évig ki fog szolgálni jópár foglalattal, meg azt lehet csinálni is, lásd blogomban ahogy én csináltam az inteles blokkhoz amd-s lefogatótVGA lejjebrakás: Elm. ugyanúgy x16-os a slot, max átrakod és megnézed változik-e vmi.
(#56195) .zSoLTi.
Speedfan pl. -
.zSoLTi.
senior tag
válasz
inspiroyhome #56193 üzenetére
LLC-vel lehet még kicsit varázsolni, de lényegébe ugyanott leszel. Esetleg kisebb fesz nagyobb LLC akkor lehet kijön úgy hogy pont elég neki..
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
inspiroyhome #56077 üzenetére
Ha forro levego jon a tapbol az nem jo. Csereld le hamar.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
inspiroyhome #56070 üzenetére
Nekem prime-olva vga terhelés nélkül "csak a proci" fogyasztott ennyit, néha kicsivel többet (450W).
8320 @4,6GHz, 1,46V.
-
Whysperer
addikt
válasz
De az higy van ,higy nekem a 8120 1,33-on megy 4,2-t
-
.zSoLTi.
senior tag
válasz
Alacsonyabb feszen nem megy a 4ghz?
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Aztaqrv@! Nekem a 7950-el nem evett ennyit! Sosem! Vagy legalábbis, még nem mertem ennyit.
-
Whysperer
addikt
válasz
inspiroyhome #55802 üzenetére
pedig még.. a pasta se túl sok és jól elvan kenve aztán csutkára van húzva a mind a 4 csavar.. nem tudom mit tudnék még tenni.. mx-4 van rajta. 4,2-re húzva 67 fok nem sok sz.tem vagy igen?
-
Pancsermeste
őstag
válasz
inspiroyhome #55797 üzenetére
Szépen emelkedik a fogyasztás...
Most nézzük 100 fokig! -
.zSoLTi.
senior tag
válasz
inspiroyhome #55795 üzenetére
Sztem a 66fok nem éppen kéz meleg. Érintésre a 40fok is forró az 50 már égető érzés.
-
Whysperer
addikt
válasz
inspiroyhome #55797 üzenetére
-
Balathruin
veterán
válasz
inspiroyhome #55795 üzenetére
Miért köveznének meg? Műszerek nélkül teljesen jó megoldás ha kézzel ellenőrzi a borda melegségét. Csak nem ész nélkül kell csinálni és elkezdeni feszegetni a hűtőt, hátha szétmegy az alaplap.
-
Whysperer
addikt
válasz
inspiroyhome #55792 üzenetére
kézrátétellel ?
-
Whysperer
addikt
válasz
inspiroyhome #55790 üzenetére
azon gondolkozom,hogy lehetne-e még hidegebb a CPU nekem a pár fok minusz is jó már hogyha rakok rá még egy COOLERT a Brokenre ami szívjon
-
pipo112
őstag
válasz
inspiroyhome #55786 üzenetére
A mati az nagyon jo kis cucc
-
Whysperer
addikt
válasz
inspiroyhome #55786 üzenetére
jó csak ,ha több feszt adok neki akkor újra indulna szerintem azt már nem tudja lehűteni a Brokika!
-
Pancsermeste
őstag
válasz
inspiroyhome #55782 üzenetére
Milyen hűtő is?
Lássuk a tesztet!
-
Whysperer
addikt
válasz
inspiroyhome #55780 üzenetére
akkor az a 68 fok ott az reális eredmény?
meg azt sem értem,hogy jobb oldalt azt írja 1,33 volt bal oldalt meg azt ,hogy 1,37...basszus nagyon akar ez a 8120 egy jobb hűtést ,de láttam enermax meg CM vízhűtéseket 16 ezerért... lehet lekellene váltani szegény drága Brockenemet. néztem azokat a világítós házi vízhűtéseket de ott nem vágtam ,hogy miből mennyit meg milyet kell venni.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
inspiroyhome #55778 üzenetére
Ezt úgy érted, hogy manuálisan vezérled a CPU ventit, és a különböző RPM számhoz tartozó CPU hőmérséklethez viszonyítod a fogyasztást?
Vagy fokozatosan emeled a CPU feszt, és így viszonyítod az emelkedő hőmérséklethez a fogyi növekedést?Akárhogyan is, sztem egy grafikon beszédesebb lenne, mint a video.
Pl. X tengelyen lehetne a VCore, Y tengelyen pedig a fogyasztás és a hőmérséklet - egy ilyen érdekelne! -
Whysperer
addikt
válasz
inspiroyhome #55778 üzenetére
srácok mondjátok már meg a easy tune-snál jobban mi méri a CPU fokot meg a easy tune az most melyiket tméri ott emddig mehet a CPU-m?
-
válasz
inspiroyhome #55705 üzenetére
TDP =/= fogyasztás.
TDP jelentése: [link]
Na, meg nem csak a processzor az ami árammal megy. Más is szépen tud fogyasztani. -
ggg1
aktív tag
válasz
inspiroyhome #55695 üzenetére
Én már több ilyen esettel is találkoztam, de egyik sem ilyen gép volt.
Operációs rendszer szinten is okozhatja valami, alacsonyabb szoftver szinten is, meg hardver szinten is.
Ezek közül az elsővel és az utolsóval volt többet dolgom. A hardveressel nemtom, mi lett, asszem alaplap vagy táp csere lett. Az elsőt Windows újratelepítés megoldotta - más próbálkozások kudarcot vallottak.
Jobb ötlet híján én próbálkoznék BIOS-resettel is. -
Kutya_7
tag
válasz
inspiroyhome #55603 üzenetére
Kicsivel több, mert idle-be is fogyaszt a proci.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
inspiroyhome #55600 üzenetére
294 a teljes rendszer fogyasztasa, nem?
-
PofaJenö
senior tag
válasz
inspiroyhome #54624 üzenetére
Akkor jó már kezdtem ideges lenni
.máris cserélni kell a kártyát persze már elég régicske már.
Balathruin mert olyan XP-s a alsó sor de gondolom le van butítva (kímélő mód) ,meg van amit még az XP-nél használtam annó.
-
marquuard
veterán
válasz
inspiroyhome #54508 üzenetére
Látod, ez ASRock-nál nem fordulhat elő, ők egyáltalán nem raktak bele LLC-t.
-
fasterware
aktív tag
válasz
inspiroyhome #54508 üzenetére
Akkor nekem is rejtély a lapom, na mindegy már úgyis ki van tesztelve az összes fesz amit használok, de azért köszi a segítséget
.
-
fasterware
aktív tag
válasz
inspiroyhome #54478 üzenetére
Akkor nem értem, hogy miért nincs nekem llc a biosban, mert rev1 és rev3 létezik, nekem rev1 van F13 biossal és nincs.
Valami trükk van esetleg az előcsalogatásához ?, ctrl+f1 sem hozza elő nekem. -
pipo112
őstag
válasz
inspiroyhome #54494 üzenetére
ok a hpc mode-ot kihagyod de a többit be tesztelheted mert nagyon hasonló a te problémád is mint ami itt le van írva főleg ez vonatkozna a konfigodra és lehet ez okozza a v core problémádat PLEASE BE SURE TO SET CPU VCORE TO 0.000V OFFSET!!! ANYTIME YOU CHANGE ANY OF THE LLC SETTINGS!!! REBOOT AND CHECK VCORE IN BIOS BEFORE ADJUSTING OFFSET.
-
pipo112
őstag
válasz
inspiroyhome #54478 üzenetére
Hi ezt találtam ma lehet segíteni fog a beállításon [link]
-
fasterware
aktív tag
válasz
inspiroyhome #54474 üzenetére
Egy kérdés, hanyas verziószámú a biosod, nekem F13 rev 1-es lapon, de nincs LLC- m.
-
pipo112
őstag
válasz
inspiroyhome #54474 üzenetére
én kifogytam szerintem kérdezd habugit vagy lee56-ot ők vágják a giga lapokat rendesen és biztos fognak tudni segíteni .
-
pipo112
őstag
válasz
inspiroyhome #54472 üzenetére
-
pipo112
őstag
válasz
inspiroyhome #54468 üzenetére
rev hanyas 1.0 vagy ?
-
pipo112
őstag
válasz
inspiroyhome #54466 üzenetére
mi a lapod pontos típusa mert adatlapodon ez van GB X990FXA-UD3 rev 1.0
-
inspiroyhome
senior tag
válasz
inspiroyhome #54465 üzenetére
Szóval az IBT stabil 1.3750-es 4.4, prime95-ben ~ 20 másodperc után hibát dob..
-
pipo112
őstag
válasz
inspiroyhome #54463 üzenetére
ez is xa-ra végződik a címben
ja rev 4.0
-
pipo112
őstag
válasz
inspiroyhome #54459 üzenetére
nos akkor neked van egy ilyen opciód dynamic voltages na ezt kapcsold ki mert ez okozza a galibát llc legyen medium-ra beállítva apm legyen off , azt próbáld meg 4,4 et 1.3750-en
tessék itt van -
pipo112
őstag
válasz
inspiroyhome #54459 üzenetére
akkor tedd high ra biosba löjbe 1.3250V-t
SZERK :
ok asszem toms hardveren megtaláltam a problémádra az orvosságot ott is ugyan ez volt a baja a usernek mint neked . szívok egy bagót értelmezem a szöveget és jövök!
-
pipo112
őstag
válasz
inspiroyhome #54457 üzenetére
az a felugrás llc lesz az most mekkorán van ?
-
pipo112
őstag
válasz
inspiroyhome #54455 üzenetére
az lehet sőt biztos a 4,4-hez akkor biztos több kell de szerintem az is megállna olyan 1.37-8 környékén .
esetleg a 4,2 nem megy azzal a 1.325-ös fesszel? -
Adamrapkor
tag
válasz
inspiroyhome #54452 üzenetére
Nekem is szokta ezt, csak 5 fokkal az ilyen szoftveres mérések nem nagyon hitelesek, kb a közeli értéket lövik be.Ez az ugrálás, meg szerintem valami programon belüli faszság.
-
pipo112
őstag
válasz
inspiroyhome #54449 üzenetére
aha akkor a táp lesz tuti kevés neki a 18 A mint ahogy lacpac is írta.
Nézd meg kb 1.3280-1.3320-ig mit bír ehhez próbálj találni eg freqit ,szerintem az kb 4ghz környéke lesz
úgy tudom a te kockád az éhesebb fajta ugye?SZERK
Adamrapkor: nekem ilyeneket nem szokot pedig ugyan ezeket a progikat használom azt a feszültség vonala olyan egyenes hogy azt csak egy két kedves ismerősnek az ekg-ján látnám szívesen
na meg a cpu vcore-t jelző skálán
-
Lacpac
őstag
válasz
inspiroyhome #54446 üzenetére
Ha lekapcsol, és csak áramtalanítás után indítható a gép, akkor ott a táp fogyott el.
Kevés neki az egy ágon leadott 18A. Én is így voltam az 500-as Enermax-al.
Mondjuk alapfeszen lehetett húzni 4,2Ghz-ig. Ha feljebb léptem órajelben, már leállt a rendszer. -
pipo112
őstag
válasz
inspiroyhome #54446 üzenetére
sajnos a 18A kevésnek tűnik egy ágon ez okozhat ilyet és ha be van dobva az amp ott ugye nem enged felvenni többet a 125w tdp-nél amit még a ki tud szolgálni a táp ,viszont akkor alap feszen vinnie kéne apm nélkül is
szerk
linkelj egy cpu-z-és képet a ibt terheléssel de jó hw infos is csak legyen rajta minden -
Balathruin
veterán
válasz
inspiroyhome #54443 üzenetére
Igen, létezik.
-
HANDO88
senior tag
válasz
inspiroyhome #54443 üzenetére
1.4250 v-ot nemm nevezném alap fesznek.
-
pipo112
őstag
válasz
inspiroyhome #54441 üzenetére
nem mondanám normálisnak ott valami nem tiszta próbálj egy bios resit lehet be ragadt valami előző setting-ből
én már jártam így a reset meg oldotta . -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
inspiroyhome #54397 üzenetére
Semmi sem történt. Gépben volt.
Megnéztük másik gépben. Ennyi volt.
-
do3om
addikt
válasz
inspiroyhome #54392 üzenetére
Hmm. így látatlanba akkor nem tudom mit lehetne csinálni vele.
-
pipo112
őstag
válasz
inspiroyhome #54371 üzenetére
amit do3om írt azt érdemes megpróbálni lehet megoldja a gondodat , ha időközben megrendelted a Matit jó választás volt . ha nem akkor itt is érdemes szétnézni vannak jók jó áron
-
do3om
addikt
válasz
inspiroyhome #54366 üzenetére
Ahogy nézem ez a hűtő sima beakasztós fülekkel rögzül igaz?
A gyári hűtőd megvan a procihoz?
Arról lehet letudnád szedni az akasztató és ezen felhasználni. Amúgy lehetséges hogy nagyon el van hajlítgatva az akasztója, szóval vissza kéne hajtogatni és ha már erővel kel lenyomni a füleket a beakasztáshoz jó lehet. Csak persze idővel ne gyengüljön vissza. -
Kutya_7
tag
válasz
inspiroyhome #54368 üzenetére
Igaz nekem más venti volt rajta (CM Jetflo), de 4,7-ig elég volt IBT-re is.
Gyári lefogatást nem tudom milyen, nekem barkács volt rajta. -
HANDO88
senior tag
válasz
inspiroyhome #54368 üzenetére
Nekem ilyen volt.Nem sok a különbség.A felszereléshez le kell szedni a gyári tartót és felszerelve nem a kariról szÍvja a levegőt.
-
HANDO88
senior tag
válasz
inspiroyhome #54366 üzenetére
-
HANDO88
senior tag
válasz
inspiroyhome #54364 üzenetére
A későbbi üzleteid során szerintem ne idegenkedj a postától,le lehet informálni az eladókat.
Én egy kis faluban lakom ,csak postán keresztül tudok üzletelni.Évek óta megelégedéssel teszem. -
HANDO88
senior tag
válasz
inspiroyhome #54362 üzenetére
Látod,látod. Pedig én is a Matti megvételére biztattalak.
-
pipo112
őstag
válasz
inspiroyhome #54360 üzenetére
szvsz sz@r a lefogatása cserélni kell ha garis gariztasd , vagy írsz a zalmannak hogy legyenek szívesek küldjenek egyet hozzá.
amúgy meg tanácsoltam neked pár hűtőt azokat lehetet kapni HA-N van ott egy TR Macho rev ABV 11k 3x-or jobb mint amit vettél de volt ott egy alpenfhön Matterhorn shamrock edition 8500-ért az is 2xer jobb és láttam patika állapotú Alpenfhön brockent is 8k-ért ami megint csak jóval jobb mint amit megvettél és ezek mind Pesti eladóknál szvsz rosszul választotál.
do3om : nos én is által állnék a sötét oldalra ha nem az lenne a helyzet ami jelen esetben van , hogy a 8350-em 34k-ért legyaláz cb-ben egy i7 3770-et aprós árat nézve 55-60kért, amibe nekem az alaplapom és a kockám került együtt véve .
-
Sarkadi
tag
válasz
inspiroyhome #54121 üzenetére
Mit befolyásol konkrétan?
hackeeeee:
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
inspiroyhome #54053 üzenetére
Nem mindig a meret szamit.
-
pipo112
őstag
válasz
inspiroyhome #54049 üzenetére
+1 amit sas mondott az egy selejt .
Vedd azt a brockent az egy nagyon jó Cooler vagy scythe mugen ami még ajánlott és de a a thermalright true spirit 120 is jó ezeket megkapod 10k alatt. -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
inspiroyhome #54049 üzenetére
Ipari hulladek. Abban az arkategoriaban van jobb is.
-
pipo112
őstag
válasz
inspiroyhome #54042 üzenetére
szia én ezt ajánlanám slim 412 helyett ha befér tessék egy olcsóbb 2 jobb .
-
marquuard
veterán
válasz
inspiroyhome #54040 üzenetére
Én a Deepcool Ice Wind Pro-t mondanám. A lamellák dimenziója közel azonos, de a ventilátor több levegőt mozgat meg, mint a CM-é (58-75).
-
gradient99
tag
válasz
inspiroyhome #53950 üzenetére
Igen, biztos hogy attól állt le, mert amióta azt kikapcsoltam, azóta nincsen semmi ilyesmi probléma, és a CPU is relatív "hűvös" marad.
-
inspiroyhome
senior tag
válasz
inspiroyhome #53946 üzenetére
Létezhet hogy ez az egész szarakodás megoldódott azzal, hogy a HT linket 2200-ról 2000-re vettem, NB-t meg autora tettem 2200-ról?
-
Balathruin
veterán
válasz
inspiroyhome #53852 üzenetére
Ha stabil APM-mel akkor maradhat, de egyszerűbb lenne kilőni.
-
Habugi
addikt
válasz
inspiroyhome #53722 üzenetére
Őőő, elnézésed kérem, hogy ismét a hűtővel bontottalak, őszinte leszek, annyi újonc jött most a topicba mint friss FX tulaj, a privik ellenére is nagyon nehezen tartom fejben melyikötök kicsoda/kivel hol tartottunk, ezt sajnos a névmemóriám sem segíti, hagy maga után némi kívánni valót..
Többet nem bontalak a hűtővel!
(#53723) eldiablo:
Amióta megkapta az 1.2.1-es patchet egészen megemberelte magát a játék, a "főszál" 100%-os terhelése teljesen megszűnt, ezzel párhuzamosan a 280X sem 50-60% szüttyög, elég normálisan tartja már az FX 90% fölött. FHD, High, V-sync/MotionBlur/DoF trio nálam insta kikapcs minden játékban, minden más On/High.
Jah, míg elnem felejtem, a FoV-ot is feljebb húztam bő 15-20 fokkal (3. játék zsinórban ahol nem kell haxolni ini/cfg-ben, mert menüből elérhető, remek tendencia, remélem megmarad mert agyf@sz kapok az 50-60as alap FOV-októl..), ez is többletterhelés elvileg a VGA-nak, amivel picit tovább csökkenthető a CPU limit esélye..Vedd le nullára a látótávot, kizárólag akkor van minimális jelentősége amikor egy háztetőről nézelődsz körbe, zombiszeletelés közben 100-200mézeres körben sem látod semmi nyomát, cserébe szépen megdobja a teljesítményt.
Egyébként nincs olyan proci amivel ne lenne még ígyis limites, 5Ghz-es Haswelleken is ledadog néha a játék, Abu írt is róla egy cikket, API téma.., mi más..!
Az említett patch nagyon sokat segít, nem elhanyagolandó a patchnotes sem, ez áll a végén:
"KNOWN ISSUES WE ARE WORKING ON:
• performance issues of systems based on the AMD processor"Szóval elméletileg nyomják az ipart, hogy AMD procival is jól menjen (manapság minden GameWorks játék úgy jelenik meg, h 1-2 hónapot simán kitolhatnák amíg kiadják és patchelik/optimalizálják.., AC Unity, FC4, DL.., stb).
Momentán órajellel tudunk némiképp kompenzálni DL-ben, 35alá már nem esik be nálam, az átlag olyan 50 körül lehet. A max az pedig helyszínfüggő, láttam már 120as FPS-t is zárt helyen...(#53726) hackeeeee:
Ezzel még sosem találkoztam!
(#53745) lovas001:
Szerintem nyugodtan adhatsz neki 1.6V-ot egy boot erejéig (akár kicsivel többet is), csak ne terhelj rá semmivel utána, CPU-Z indít, shot a 8magról 5.5-ön, kikapcs/restart. A bátorságpróba nálam 5.4-ig tartott.., ha megléped az 5.5-ös bootot 8maggal akkor lehet én is nekiesek..
(#53748) Ashenvale86:
Kérdezz itt bátran a topicban mielőtt/miközben nekiállsz, ámbár majd fogod látni hogy az órajel/fesz lépcsőzetes emelgetése/tesztelése egyáltalán nem nagy kaland.
-
Habugi
addikt
válasz
inspiroyhome #53705 üzenetére
Amennyiben IBT/Prime95, ergo stressz teszt alatt meglegszik 75fokig semmi probléma, ha kisebb terhelés hatására az már nem annyira jó, akkor inkább vedd lejjebb és próbálj apróról lőni olcsón valami jobb féle hűtőt mert ez a hőmérséklet 1.3V körül elég magas.
A beállítások, bocs a késésért.., nagyon bejön a Dying Light..
Senki nem röhög a kikapcsolt hangkártyán..!
A kérdéses vinyó lehetőleg a SATA3 1-3 port valamelyikébe legyen bedugva.
Nálam a 4-5 azért van IDE módra állítva, mert a DVD RW nem szereti az ACHI-t..(#53716) HANDO88:
Ashenvale86 azóta FX fixes IBT-vel mért újra, javaslom tégy te is így!
Itt megtalálod: [link]EnterR a 6300assal az utolsó mérései alapján ha jól emlékszem alulról súrolta a 80Gflopsot, csak hogy tudjátok nagyjából mennyi van még a procitokban.
8"magossal" a 100on is át lehet lendülni. -
Habugi
addikt
válasz
inspiroyhome #53694 üzenetére
Nekem eddig csak bajom volt azzal, ha felraktam a Win7-re az alaplapnak bármilyen driverét..
Csont ugyan az a lapunk van, kapj le róla minden szemetet, Catalystból a Gaming Evolved App-on kívül mehet minden. Az 1.3V-hoz én még adnék a helyedben egy kicsit, mondjuk 1.325V legyen.
Aztán ha még mindig mókol majd veled, csinálok a BIOS idevonatkozó részéről egy képet, mert akkor jóeséllyes az ACHI beállítások sántítanak.
-
ViZion
félisten
válasz
inspiroyhome #53692 üzenetére
WTF? AHCI driver a chipset driverben benne van. Lent: chipsets, AMD 9 series, és oprendszer.
Nézd még meg ha CPU NB fesz auto-n van, akkor mennyit kap.
Meg miféle vinyó? Neked van a Blue, igaz? Hááát, azokban kicsit sem bízom... -
inspiroyhome
senior tag
válasz
inspiroyhome #53575 üzenetére
Asszem megvan. Ha a hőmérésélet eléri a CPU thermal warningot, nem csak sípol, de a feszt is feljebb veszi.
-
Balathruin
veterán
válasz
inspiroyhome #53573 üzenetére
Turbo-t kikapcsoltad?
-
zsolti_20
senior tag
válasz
inspiroyhome #53484 üzenetére
Sziasztok! Egy AsRock 970 Extreme3 lapban, melyik CPU-t ajánlatos huzni? FX6xxx vagy FX8xxx?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
inspiroyhome #53476 üzenetére
Mivel fagyáskor több esetben megáll a vinyó, normális jelenség. Mondjuk, resetkor alaphelyzetben fel kéne, hogy pörgesse.
Adnék neki egy kicsivel több feszt.
-
ViZion
félisten
válasz
inspiroyhome #53476 üzenetére
...Blue? Ehh... legyen biztonsági mentésed. AHCI drivert frissítsd, hátha...
motown5l: összefoglalóban van hozzá útmutató, de itt is használd a keresőt, sok segítséget találsz vele.
-
válasz
inspiroyhome #53128 üzenetére
Ismerős! Nekem is folyton megakadt a Freezer Xtreme-el. Megoldásnak ignoráltam a BIOS-ban a venti fordulatot. Úgy is kiolvassa, csak nem jelez, ha 382 rpm-el forog a minimum 400 helyett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Bestbuy játékok
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Hardverkemping június végén
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest