- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
válasz
Tibicsucsu #56568 üzenetére
Bódottá!
Örülök, hogy segíthettem. -
Gabrikovics
aktív tag
válasz
Tibicsucsu #56520 üzenetére
-
fasterware
aktív tag
válasz
Tibicsucsu #56526 üzenetére
Úgy látom a digi+ menün belül lehet beállítani az LLC - t, amiben nem nagyon tudok segíteni sajnos, mert az én alaplapomon ilyen opció nincs, de az összefoglalóban szereplő AMD Bulldozer and Piledriver Overclocking Guide - Asus Motherboard Angol leírást érdemes átolvasni, én is találtam benne hasznos dolgokat .
A házad jó, esetleg felülre tegyél legalább egy db 12 cm - es ventit, ha nincs benne, a meleg úgyis felül távozik leghamarabb. A NB - re tehetsz egy 6 cm - es ventit ha nagyon zavar, hogy meleg, mert nyáron ez csak roszabb lesz.
Az LLC - ben majd biztos tudnak segíteni a hozzáértők itt, akiknek van tapasztalata benne, ha elakadnál.
-
szivacs1987
aktív tag
válasz
Tibicsucsu #56526 üzenetére
Az NB nekem is piszok meleg (éget már). Én fabrikáltam 2db 4cm-es ventit (900rpm-re állítva), hogy fújja az NB-t. De enélkül is ki kell simán írnia.
Én a HPC-t kikapcsolnám.Ezek a magas hők szerintem is rossz pasztázás, vagy hűtő felszerelésből (esetleg sérült hőcső miatt) adódhatnak ekkora fesz mellett.
Nekem régen a 3db 6mm hőcsöves 9cm-es ventijű (kb mint a tiéd) hűtővel 4,2GHz-et (1,28V) bírta hűteni ibt és prime alatt is max 67 fokkal. -
fasterware
aktív tag
válasz
Tibicsucsu #56523 üzenetére
Most látom bios képeidből, hogy APM: disabled. Nem tudom milyen házban vannak a cuccok, de pár rendszerventi segíthet visszafogni a hőmérsékleteket.
A bios beállítások egyébként jónak tűnnek, a naggyát beállítottad, esetleg lehet majd finomhangolni később.
A prime addig mehet míg van rá türelmed, akár egy hétig is, de ha 2 órát kibír fejenként minden teszt, akkor már nagyon nagy gond talán nem lehet
.
-
fasterware
aktív tag
válasz
Ahhoz a cpu feszhez elég sok az a hőmérséklet, nem tudom kikapcsoltad e a tdp limitet, mert ha esetleg nem, akkor ne is tedd meg, kevés lesz az a cpu hűtő ( főképp annak fényében, hogy a venti 675.000 - t pörög percenként maximumon
, bár gondolom mérési hiba ).
Az a 128 fok TMPIN2 sem túl biztató, és az folyamatosan annyi, gondolom az alaplapi vrm - ek lehetnek, de lehet az is mérési hiba, mert az az alaplap azért nem egy belépőszintet képvisel, szerintem töltsd le inkább a hwinfo64-et, megbízhatóbbnak tűnik, mint a hwmonitor. -
ViZion
félisten
válasz
Szia!
Adatlapod töltsd ki és rakj fel biosból képeket a beállításokról. Feszt nem lehet lejjebb vinni? Ennyire nem gáz az a hűtő, ott sztem paszta, leszorítás, vagy nem szellős ház is rájátszik még.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged