-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
rambustibi
őstag
válasz
Habugi #58897 üzenetére
Csináltam ma reggel egy full hd in-game videót. Leírásban megtalálható az a videó, ami ihletet adott..csont ugyanazokkal a beállításokkal
A szaggatás sajnos a felvételben van, játék közben teljesen simán futott..
Esetleges kételkedőknek, ha igény van, csinálok külső felvételt a játék ezen beállítások melletti folyamatos futásáról ugyanerről a pályarészről...
Jaj! A videót meg majdnem elfelejtettem belinkelni: [link] -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Habugi #58831 üzenetére
Ket ref. 290/290X pattint be a gephazba, de amikor inditja akkor pedig Fury X vagy Radeon 295X2 van mar benne.
Nem indult vajon a CF rendesen? Vagy megsultek a kartyak jatek elott?
Bocs de nem tudtam kihagyni
(#58832) DudeHUN: ne kezd, hagyd otet eljen a sajat vilagaban. Mindenki tudja hogy meg egy csoro beleposzintu i5 is siman rendben van 4K-ban, egy Titan X -hez is. Ott VGA limit....siman.
-
rambustibi
őstag
-
csipikooo
tag
válasz
Habugi #58663 üzenetére
A biosban auton van tehát ő adja neki a feszt egy asus m5a99fx pro 2es lap. Aida64 szerint 1,416-1,428 között ingadozik de akár hogy probálom beállítani mindig elfagy a gépem csak úgy win feláll pár másodperc ás lefagy. 1,392nél is lefagy. már csak 4ghz amit használok így is elszalad a hőfok.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Habugi #58626 üzenetére
A SA a kiraly, jatekvizbol inkabb ez a jobb. NZXT Kraken X61, vagy ha nem gond a tripla radi akkor ez: Fractal Design Kelvin S36
-
V!ck
senior tag
válasz
Habugi #58534 üzenetére
Hm. Nekem a realbench simán lefutott, még a hőmérsékletek is rendben voltak, viszont tudod mi fekteti két vállra a gépem? A Top Eleven
Ha 4500-on szaladgál a gép, akkor 10 kattintásból 1x teljesen megfagy... kipróbáltam +fesszel is, adtam mindennek +1 lépcsőt offsettel, de semmi...
-
rambustibi
őstag
válasz
Habugi #58534 üzenetére
Ne is mondd !!
Betöltöttem a Hwbot-os Bios-t, elkezdtem futtatni a "Blackhole" bencmarkot és multithread-nél kikapcsolt a gépMondom mi a f@sz van? Betöltöttem a "gyengébbik" Hwbot-os Bios-t és mire fellállt volna a win10 újra kikapcsolt
Ekkor döbbentem rá, miért is hívják "fekete lyuknak"
Fűtési szezon beindult, mert 70C° fölé emelkedett a CPU
Bekulázok... ez meg milyen program
Na, itt be lehet állítani egy stabil CPU-t, ha ezt túléli, akkor atombiztos a rendszer, úgyhogy még rá kell gyúrjak.
Lehet a win 10 miatt kevés a pontszám, megkeresem a probléma forrását..
A "fekete lyuk" 32bit-es alapból...és már úgy kezdtem, hogy egy másik NET. keretrendszert kellett telepíteni.. -
törölt tag
-
-
-
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Habugi #58325 üzenetére
Szép kis eredmény mondhatom sajnos videót nem tudok feltölteni mert a 10 megabites net nem éppen feltöltő barát, elsősorban nem GTA5 re gondoltam hanem így mindenre kiterjedően az összes eshetőséget figyelembe véve hisz amit küldtem az is ezt demonstrálja. Egyértelmű hogy a GTA5 ben olyan hardver jóval erősebb mint a r9 280x
Nekem ugyan ezekkel a beálításokkal nem volt több 68 nál és a minimum fps-em 39 átlag 45-50 fps, érződik is a +1gb vram hiánya -
Winchester95
őstag
válasz
Habugi #58309 üzenetére
Én úgy gondoltam, hogy 270 alapon, max 7870 órajelen+ 4ghz fx6300 "alapfeszen" (persze ez nekem felugrál 1.3xx re..)
Lapnak csak az a feladata hogy normálisan vigye a gépet, procit 4ghz-n (persze ha ennyi elég hogy kihajtsa a 270-et).Nem tudom, a 4160/4330 vonzó a játékok miatti teljesítménye alapján+fogyasztás is jó.
Konvertálni én soha nem fogok és semmi egyéb.Böngésző+film menjen meg a rendszer hipergyorsan és kész 8gb ram társaságában. -
bozont
veterán
válasz
Habugi #58152 üzenetére
Érdekes, hogy most semmi olyanról nem volt szó ami provokatív, vagy troll lenne. Mégis valaki egyből jön itt az intel fanboykodással meg trollt kiállt (bár láthatóan magából indul ki
) és jön a sok off hozzászólás.
De persze tudom, én is fogjam be a pofám, csak trollkodok én is itten ezzel a kék valamivel. Az nem számít, hogy egészen 3 hónappal ezelőttig csak AMD cpuim voltak, mert úgy tűnik csak a kék ködöt látják körülöttem, azon túl semmit.
De lehet inkább a topicot sem olvasom tovább, pedig attól hogy már nem FX(6100) van a gépemben még érdekelnek a történések.
-
rambustibi
őstag
válasz
Habugi #57814 üzenetére
Köszi!
Neked is grat az Pupi eredményhez.
RAM az nálam még mindig kényes dolog...és sosem bírom azt ki, hogy egyszerre csak 1 dolgot állítsakLegalább 3 dolgot szoktam egyszerre és úgy mentem el és restart
Természetesen 10 ilyen restartból 9-szer "overlocking fault" F1 deffault setting lesz az üdvözlő képernyő.
Este leszel ? -
rapidsquirel
aktív tag
válasz
Habugi #57493 üzenetére
Nagyon egyszerű és rövid a válaszom. Nem produkál akkora teljesítmény többletet a processzor 4.7 és 5Ghz között, hogy azt a mindennapi használat során megérje stabilan 1.5 fölött tartani. Viszont melegszik, rendkívüli módon, 1.5 fölött Crysis 3 alatt nálad milyen hőfokon megy? A "hosszútávon" pedig azt jelenti: ne rövidítsd annak kárára a hardver élettartamát, aki tőled esetleg később azt megvásárolja. A tuningot is lehet csinálni ésszel, ahogy korábban írtál is róla. És te sem az a fajta ember vagy, aki nyáron, 40 fokban, 1,65-ös fesz mellett, 5Ghz-en netezik. Legalábbis remélem.
-
válasz
Habugi #57445 üzenetére
Eszedbe ne jusson levenni! Én leszedtem, de kár volt, mert ragaszthattam vissza. Külön rendelnem kellett hozzá ragasztót.
Igazából arra akartam rávilágítani, hogy a lamella csak egy dolog, nem jelenti hogy ugyan az van alatta. Az én ugyan ilyen lamellás HyperX-em pl Elpida chipes.A Gigabyte matrica csak a te kedvedért...
Meglepődnél, ha tudnád, hány Gigabyte lapom van. -
MrM94
addikt
válasz
Habugi #57362 üzenetére
És szerintetek ti nagy hősök jobbak vagytok?
Most komolyan,ugyanúgy szidjátok őket.Tiszta dedó.(#57364) Habugi Semmit nem szedek,s nincs semmi bajom,nem vagyok feldúlt,amúgy tök nyugodt vagyok.
Egyszerűen már nekem fáj ami megy mostanában a fórumon.Ha most te bemész a haswell topikba és beírod hogy szar a 4770k kiröhögnek.De ha bejössz ide és aztmered mondani hogy szar a 8350 itt még meg is vernek
Magatokra veszitek meg szivetekre az egész ájemdé sorsát.Hót vicces az egész,ahogy pattantok egy idióta flémkeltőre. -
rambustibi
őstag
válasz
Habugi #57323 üzenetére
Még nem sikerült
Rákattantam a 3DMark tesztekre, bár most 1-2 hete nem próbáltam. Lusta vagyok kiszedni a 16GB Beast ramot. A 8GB xmp beast-ek jobban húzhatóak, csináltam velük már 3000Mhz-t is(valahova itt ph-n be is linkeltem, ha jól emlékszem Aida 64-el teszteltem)
Szóval valamikor meghülyül a 3DMark és nem írja fel a score-t, nem látja a ramokat és a processzor órajelét..
Van még a rendszerben, csak ki kellene tudnom hozni belőle, viszont annyira mélyen még nem merek belenyúlkálni a tuningba. Amit tudok, azt innen szipkáztam és plusz még bevállalósan megérzéseimre hallgatva próbálgattam 1-2 dolgot.
Ha megnézem a 3DMark ranglistáját nincs szégyenkezni valóm, mert kategóriámban általában 3. helyen vagyok és ha jól látom akkor ezzel az alaplappal nekem van a legjobb eredményem
3DMark Vantage eredményem:
[link]
Ez pedig amit nem írt fel:
[link]Kár hogy sok mindenre ez nem elég a ph ranglistákon, mert a sok Intel között egyedüli AMD-s vagyok az Nvidia kártyám végett
Itt megnézheted a listákat: [link]
Jó lenne LN2 hűtéssel nyomni pár tesztet....lehetséges, hogy az alaplapom azt már nem köszönné megEzt még nem írták fel ph listára: [link] Itt is egyedüli AMD-s lennék, ha felírják
-
vbbb
őstag
válasz
Habugi #57238 üzenetére
Azért adom el, mert olcsón vettem őket és jó pénzért meg tudok szabadulni tőlük,(37font anno és most 50ért viszik) na meg a fogyasztásuk ugye. Annyira nem húztam őket egyébként, csak 1700MHz- körülire.
Akkor nem lehetetlen ebbe a lapba, hogy a névleges értéküket hozzák, az jó akkor veszem is őket. Köszi!
-
Yllgrim
őstag
válasz
Habugi #57147 üzenetére
Hogy megeri e vagy sem az penztarca fuggo
2 hete eladtam a lapot procit (aki nem tudna 1 eves Sabertooth Rev 2.0 meg FX 8350) es az eredeti arahoz kepest 20-30£-al olcsobban... Van ra kereslet boven szerintem, siman raraboltak ebay-en.
Egyeni igenyekhel lehet igazitani kinek mi kell vagy milye van, az biztos hogy a foglalat es az FX mint termek mar nem resze az AMD jovojenek (zarojelben next gen API-k ezt megvaltoztatjak
), ocsem a kis 6300-aval meg egy 7870-es kartyaval koszoni szepen, eleg neki mindenre amire kell.
Titan X - FX majd DX12-es, Vulkan-os jatekok alatt fog jo paros lenni, a jelenlegi jatekok alatt meg szinten jo, Vantage teszt meg nem tudom, stabilitas tesztre jo, de dx10 alatt nem lesz maximalisan meghajtva, ellenben dx12 alatt a proci fog aludni amig a graf kartya beszarik a melotol...
Az FX-ek rengeteget fognak profitalni az uj API-kbol, oda inkabb VGA kell majd eros, addig is megbirkozik minden jelenlegi jatekkal uh vegul is lehet jo valasztas
EXtrem
Azert amit Linux alatt lemuvelt az FX az azert nagyon imponalt, ott nagyon muzsikal a cucc, foleg ha valaki tol egy passthrought, berak XEN -re egy Win 7-et es Virtualizalt kornyezetben jatszik. Elmebetegseg, de kb par % teljesitmenyt buksz egy VM-n ahhoz kepest ha a hardverre pakoltad volna a Win-t es onnan tolnad a jatekot. Es egyszeruen megy, adja magat, nem kell trukkozni (csak egy picit
. Most meg ugy kellett valogatnom az alaplapot - procit hogy tamogassa...
FX nagyon jo architektura, jo elgondolas, csak...
Ja es nagyon szeret(t)em, meglassuk a kov generacio mit alkot, jonak igerkezik, kiderul.
-
MK VII
veterán
válasz
Habugi #55521 üzenetére
Már ne is haragudj,de szerintem teljes mértékben félreérthető volt,de gondolom Te mindent tökéletesen pontosan úgy értelmezel ahogy írva van! Meg is hajlok előtted
A G3258-at az okfejtésem miatt hoztam fel példának,mert ahogy én értelmeztem az szerint azokat a kártyákat,ha AMD nem hajtja ki akkor Intel sem. És cáfold meg,hogy félreérthető ahogy írta. Bár úgyis meg tudod cáfolni,mert Te tökéletesen értetted.
A Mr. G3258 jelző pedig megtiszteltetés.. Köszönöm!
-
V!ck
senior tag
válasz
Habugi #55521 üzenetére
Tetszenek a hasonlatok
kerestem a like gombot....
A megszólítást hirtelen nem értettem, de aztán leesett, majd megnéztem a kolléga adatlapjátEgyébként nem vagyok elfogult az AMD iránt, volt intelem is, egy P1 233MMX személyében
Illetve anyám gépében Cerka 2,4 volt, most vágtam a kukába... kapott egy E5200 dual core-t Foxconn lappal és nagyon szépen megy. -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Habugi #55485 üzenetére
5 GHz, 4790K-val, delid nelkul? Lehetetlen...meg az en eleg kemeny vizhutesem sem kepes 4.8-4.9 GHz-nel jobban huteni. Ne is eri meg, 4.5 GHz-en kihajtotta rendesen a gtx 780 SLI-t, pedig azokat is megcibaltam 1120 MHz-re.
Ezek a processzorok kb 4.5 GHz-ig mennek normalisan, attol folfele eleg nagy feszt kernek es melegednek.
Erosebbek? Nem lehet tudni, nincs mihez hasonlitani....igen, erosebb a 3770K-tol, meg a 2600K-tol...Jah, igen a 8350/9590-tol is erosebb....csakaz mar lassan 4 eves arhitektura.
Par dolgot eszrevettem, a 6100 - 2600K - 3570K - 2600K - 8350 - 3770K - 4770K - 4930K - 4770K - 4790K processzorok utan....de ennek nem itt a helye.
Annyit mondok csak, ha volna rendes tobbszalas felhasznalas akkor az intel sem volna annyira betyar.
-
lovas001
aktív tag
válasz
Habugi #55483 üzenetére
Köszönöm a sok választ de ezeket én is tudom, látom ,hallomásból ,tesztekből.Viszont olyantól aki megjárta mind a 2 oldalt és napi "általános" felhasználásban részesíti arra lettem volna kiváncsi hogy mennyire érezhető a különbség
(SAS-t kivéve merő ő nem elégszik meg a 100% ával amit tud
legyen az piros vagy kék) Habugi kollegának pedig köszönöm .
-
Whysperer
addikt
válasz
Habugi #55460 üzenetére
Steve nekem Zalman z11 plus. Zárt haz Brocken IBT Extreme fx 8120 4,2-n Brocken hűtővel soem volt 70 fok sem. 67-69---közelben sem voltam a 85 foknak es 8 ezer ft volt a hűtő es ennek vannak jobb hűtők 20 alatt. SAs ahogy mondja vegyel egy rendes hűtő t aztán nem kell agyalnod sem hanem használhatod rendesen ezerrel. "problem solved"
-
válasz
Habugi #55452 üzenetére
nekem very highon 87 re felment ott lelőttem lehet ment volna tovább, mindezt úgy , hogy 3db 12cm hűttő a házba ...1,392 4500mhz ... 1,5 nemtom mennyi lenne , ha kell küldök képet...
bajom ezzel amúgy nincsen csak így röhögök magamba, kiváncsí vagyok ezek után mi az ami le hűti ... valaki írta pénz kérdése ... tesztek alapján nem... bár néha ph tesztjei kicsit meg kérdőjelezhetők kb ennyi...
(lehűti alatt azt értem mondjuk legyen max 65 fok, de ez még mindig csak 4500mhz lenne)
nem vitatkozom én itt senkivel csak leírtam a gondolataimat.. vizet meg még egyszer nem csinálnék mert egy konfig ára semmi értelme nincs ..
30k-s hűttőnek se annyit nem nyersz vele mint amibe kerül ... mondjuk 10 ért meg venném
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest