Hirdetés
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
tag
válasz Oliverda #120 üzenetére
Ezt az installert kell leszedni:
http://lunatics.kwsn.net/index.php?module=Downloads;sa=dlview;id=284Ez egy unified installer, tartalmaz intelre, amd-re optimalizált alkalmazást. Szerintem csak a multibeam-re érdemes lőni, majd meg fogod látni az installerben hogy mire gondolok.
(értelemszerűen ki kell választani hogy multibeam/astropulse; amd sse3 optimalizált/intel optimalizált sse_x stb)
Fontos, hogy már a GPU-t is használná az app, azt nyilván nem kell kiválasztani.
Miután meg volt az install, le fog szedni workunitokat, ezek ~300k-s file-ok, ezeket abban a könyvtárban találod majd meg, ahová az alkalmazás települt, azon belül is a Boinc/data/projects/setiathome.../ foldreben, *.vlar kiterjesztéssel. A vlar file-ok a feldolgozatlan workunitok.
Itt meghagysz 8db workunitot, ez lesz a teszt. Ezt a 8 wu-t lehet teríteni a különöző platformokra, így konzekvens lesz a teszt.
(akár 1db wu-t is lehet futtatni, ez megmutatná clock-to-clock az erőviszonyokat, de ilyenkor ugyanazt a konkrét wu-t kell használni, mert a wu-k is különböznek egymástól)Illetve, találtam itt http://lunatics.kwsn.net/index.php?module=Downloads;sa=dlview;id=18
direkt teszt WU-kat, benchmarkingra.
(a downloads szekcióban még van pár ilyen)Amikor a teszt fut, érdemes letiltani netet, hogy a kész WU-kat ne küldje vissza, mert ilyenkor törli azokat és másokat szed helyette.
Remélem nagyjából érthető, de kutyafuttában írok, rohannom kell.
[ Szerkesztve ]
-
tag
válasz Oliverda #114 üzenetére
Seti@home teszt esélytelen lenne?
Ez aztán masszívan párhuzamos alkalmazás (SSE2-re vagy SSE3-ra optimalizált alkalmazással), kíváncsi lennék az akosf által is emlegetett FlexFP-re, ha valahol, akkor ebben az alkalmazásban kijöhetne ennek a feature-nek az áldásos hatása és direktben össze lehetne hasonlítani a vetélytárs procikkal.
Csak 8db workunit kell hozzá. -
tag
válasz #95904256 #21 üzenetére
szerintem gáz, hogy egy Deneb (ami csak jóindulattal volt pariban a core2duo/quad-okkal) gyorsabb nála. Több éves architektúra. Legalább ugyanazt a szintet illett volna hozni.
Az AVX és társai jó dolgok, de egyelőre kevés az alkalmazás ami ki is használja a feature-ket.
-
tag
egy idézet:
Zambezi core in FX4100 has exactly 25% lower SIMD/fp performance than Deneb core... Fits kinda well with that 80% claim from the slides. But AMD said they expanded the unit and some other improvements so that SIMD workloads at least won't be slower than family 10h. We see that they missed the mark by 25% since it takes Phenom @ 3.3-3.4Ghz to match FX4100 @ 4.2GHz. Pretty disappointing IMO. Even in single thread department Zambezi's "mighty 256bit" FPU fails to beat Deneb core from 2008. Wtf is going on AMD?
-
tag
válasz atti_2010 #17 üzenetére
úgy értem, magasabb lenne az induló ára, de nem kerülne többe egy 2600k-nál.
(amikor az a64 megjelent és verte a p4-eket, rendesen megkérte az AMD az árát... ők sem jótékonysági intézmény)Olvasgatva külföldi fórumokat, elég nagy a csalódás az utóbbi pár napban kikerült eredményekkel kapcsolatban.
Valahol azt írják, hogy még a Deneb is gyorsabb clock-to-clock mint egy bull mag különböző mérések esetén. Ha ez így van, az egyértelmű csalódás.
De már csak pár nap, és kiderül.[ Szerkesztve ]
-
tag
Nektek van már bull tesztpéldányotok?
Ha van, és már tudsz valamit a várható teljesítményről (de még nem nyilatkozhatsz konkrétabban), akkor megértem ezt a hozzászólást.Viszont, figyelembe kellene venni a CPU árazását. Nem véletlenül kerül annyiba, amennyibe. Ha versenyképes lenne egy 2600K-val szemben, többe kerülne.
De ne legyen igazam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest