- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Íme az új Android Auto!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- 8300 mAh, maradhat?
Új hozzászólás Aktív témák
-
maláj
addikt
válasz
radi8tor #1947 üzenetére
a pici pörgettyű + zárt fedélnél ilyen 55 és 45 °C silent-en
a 12-es ventinél 35 & 40 °Cmindez ~ 100 FF tabbal, utorrent, skype, mpchc, stb. futásánál
azt hiszem én is kivágatom a tetejét
probléma #2:
mi a ménkű "sötétíti" el a képernyőt ha pl. nem csinálok semmit vagy ha indítok valami programot ???
PS-t is ha megnyitom sötétszürke a tálcán megjelenő tálcagomb (a fehér betűs programnév) aztán ha nyitok 1 új képet akkor "megvilágosodik"a monitorom (tehát a tv-m
) ugyanaz mint a Brazos masinánál ergo valami catalyst gebaszra gondolok ...
-
maláj
addikt
válasz
radi8tor #1943 üzenetére
munkatársam szerint: vannak dolgok amiket + "köll" venni
azt mondom, hogy mITX témakörben ez az a méret ami még ésszerű (hűtés, adattároló, stb. szempontjából) valamint jól is néz ki (persze ez szubjektív) ...
még kell 1 wifis motyót venni a belsejébe
ami kevésbé tetszik, hogy nincs usb dugó rajta (oldalt, elől, bárhol) de nyilván ezt megfelelő alaplappal orvosolni lehet ahol hátul pl. nem 2+2 usb van hanem 2+4 (usb3 ill. usb2) és az oldallapok perforációja (ellenkező oldali "szellőztetés"
)
szerk: jh és a hátlapi motyót nem lehetett belepattintani a helyére hanem beleteszed és kvázi az alaplap tartja a helyén
-
-
Mercutio_
félisten
válasz
radi8tor #1825 üzenetére
Nah a lényeg lemaradt: Tehát ha jól értettem az általad megosztott drivert kell először felrakni egyéni telepítéssel AMD AHCI-driver kivételével mindent bepipálva, majd az ASRock honlapjáról a többi dirvert, kivéve az All-in-1 és a VGA-t?
Az ASMedia driverek is jók, mehetnek fel? (Valami rémlik, hogy valamit nem ajánlott a sata3 csatikra kötni
csak 1 SSD lesz a gépben)
[ Módosította: radi8tor ]
-
betyarr
veterán
válasz
radi8tor #1683 üzenetére
jaja,épp azon voltam,hogy megkérdem,de persze a webshop nem tudott nyilatkozni,hiszen nem náluk van a cucc.bár,szvsz,nem tartana sokból letelefonálni a forrással,hogy nézzenek rá,van-é rajta kapcsoló,vagy mi.
én nem látok rajta amúgy voltage selectort,meg a specifications sem írja: [link] -
zsola32
őstag
válasz
radi8tor #1600 üzenetére
szia
megjött a cuccom (asrock am 1h-itx +5350-es proci)
a gépben van egy samsung ssd is.
a biost belőttem az ahci résznél....
ha felment a win (win7 64 ultimate)elég ezt az egy AMD all in one driver v13.250 progit feltenni?mintha írtátok volna korábban hogy a cd-n lévő szofverekkel volt némi gond
köszi
-
Freddy TNT
őstag
válasz
radi8tor #1621 üzenetére
Rákerestem és a különbség kb semmi. [x4 x8 x16 test]
Volna még néhány link de kb felesleges mert mind ezt hozza le nagyjából. a dolgot kifejezetten nem értem. Ha tényleg alig van különbség x4 és x16 között akkor minek forszírozni a dolgot?
-
-
Freddy TNT
őstag
válasz
radi8tor #1598 üzenetére
Hello mindenki!
Megoldódott a táp probléma. Másik gépben kifogástalanul működik,de a kabini nem megy vele.
Másik tápegységgel viszont pöccre indul.Kérdésem az Asrock AM1H tulajoknak:
Másnál is vibrál a monitor vga kimeneten ? Olyan, mintha nagyon vékony cérnaszálak rángatóznának a teljes képernyőn. Eddig a noti tápra gyanakodtam, hogy zajt visz be de most ATX táppal is tapasztalom ugyan ezt a problémát.
Külső videókártyával viszont jól működik a monitor....Erre van valakinek valami ötlete ?
szerk: most felnyomtam 60-ról 75 hz -re és valamennyit javult a dolog de nem tökéletes...
-
zsolt320i
senior tag
-
ShinjiNo
tag
válasz
radi8tor #1573 üzenetére
A modernebb játékok egyelőre hidegen hagynak, tisztában vagyok vele milyen gép kell, de az majd őszi téma lesz
Amivel játszanék ismét: S.T.A.L.K.E.R részek, Bioshock 1-2, Heroes of MM V - VI, Disciples 3... enyni
Semmi brutal DX 11.1 vagy hasonló
A diszkrét szinten van a hangsúly -
zsola32
őstag
válasz
radi8tor #1530 üzenetére
köszönöm az infót
úgy néz ki elkelt az A10, elindítom a beszerzést.
korábban már kérdeztem Tőled, hogy mennyi ramot kell beletenni, illetve milyet?az Asrock AM1H-ITX lesz végül a nyerő, az optikai csati a hátulján, még jól jöhet.
ha belső táppal használom, akkor működik egyszerre a 4 sata csati, ha jól gondolom.(jó lenne találni olyan boltot, ahol mindhárom komponens megtalálható, momentán ezt kukázom)
-
maláj
addikt
válasz
radi8tor #1492 üzenetére
lehet idle, load, stb.
ha majd nekem is meglesz (párszáz év múlva) akkor én lemérem a sünivel a tetején
addig is megfaragom az "L" alakot valami itthoni bordából ...amúgy ha valaki lemérné a pontos távolságot a fenti 3 bizbasznál ("L" alak elejétől a végéig) azt megköszönném
-
-
törölt tag
válasz
radi8tor #1464 üzenetére
Működőképes lenne, de valószínű a borda felét körbe le kéne ragasztani, hogy a venti átszívjon egy kis levegőt a lamellákon is. Csak a szigszalag a melegtől lejön, leolvad a ragasztója. Meg a másik baja hogy így az alaplap azon környéke sincs hűtve.
A legjobb megoldás tényleg az ha porszűrőt rak a gépbe illetve megsegíti egy lassú 12-es ventivel a bejutó levegőt.8ezerből lehet venni használt egybevizet pl.
-
-
Francia91
veterán
válasz
radi8tor #1458 üzenetére
Hülye vagyok
Most hazaértem, szétszedtem megint a gépet, minden oké
A Chassis Fan csati a 4 pin-es, a Power Fan csati pedig 3 pin-es. A házzal kapott venti a Power Fan (3 pin) csatin van, f*szán lehet szabályozni. Most rátettem a 120-as ventit a Chassis Fan (4 pin) csatira, az is jó!
Megkavartam fejben a kettőt(éjszakás hét varázsa
)
-
Francia91
veterán
válasz
radi8tor #1455 üzenetére
A Chassis Fan-nál nincs 3 pin-es lehetőség, legalábbis én nem láttam. Maga a venticsatlakozó 3 pin-es az alaplapon. Ha a 4 pin-es csatira dugom a ventit, akkor tudom szabályozni. Csak találtam itthon egy jó 120-as ventit, 4 pin-es csatlakozással, és jó lenne megcserélni a kettőt.
-
Francia91
veterán
válasz
radi8tor #1447 üzenetére
Igen, a lapot lattam. Meg vhogy sejtettem, hogy nem a gyari kis ventivel nyomatta
En nem probalok meg semennyi pluszt kicsikarni belole, amire vettem, bosegesen megfelel. Fater le volt halva, hogy milyen gyors az uj konfig. Mondtam neki, hogy akkor még nem lattad SSD-vel
Egy WD Caviar Blue 500 GB SATA-III 7200 rpm-es HDD-vel van a konfig. A notebook-om meg SSD-vel (SATA2-ot tud a noti), még azt sem látta bootolni -
Freddy TNT
őstag
válasz
radi8tor #1396 üzenetére
Azért kell másik VGA az integrált helyett mert a program amit hajtania kéne bugos ATI kártyák alatt. A program speciális, nem cserélhető. (nightshade) Igaz van másmilyen (stellarium) de ez van kiadva követelménynek...
Na és mi a helyzet akkor, ha mégsem noti tápról kapja a kakaót hanem egy normál tápegységről a VGA kártya pedig külső tápcsatis ? Akkor elvileg megkapja ami kell nem ?
-
Polllen
félisten
válasz
radi8tor #375 üzenetére
Én is lefuttattam a Call of Pripyat Benchmark-t, az eredmények:
Ugyanazon vinyóról mentek, 4 GB ram-mal.Athlon 5350 APU minimal beállítás:
A 6850 nem kicsit túlzás mellé. Amúgy azt hittem, hogy közelebb lesz az Athlon II-höz, de úgy tűnik, hogy a Stalker nem túl multicore barát.
Viszont érdekes dologra lettem figyelmes. APU-val a firefox betölt vár kb. fél másodpercet, majd működik rendesen. Ilyet a 6850-nel se a nagy, se a kis gépen nem tapasztaltam...
-
-
Francia91
veterán
válasz
radi8tor #1257 üzenetére
Azt tudom, hogy 3D Mark06 alatt olyan 3800 pont körül teljesített az Athlon 5350 IGP-je, mikor fel lett telepítve, lefuttattam. A Mobility Radeon HD 3650-esem a ThinkPad T500-ban pedig így teljesített (Beállításokat teljesen egyformára tettem)
Az Athlon 5350-es CPU pontja 2600 ~ volt -
mrgg
tag
válasz
radi8tor #1188 üzenetére
A PState értékekhez tartozó regiszterek (C0010064 - C001006A, Sempron esetén kicsit kisebb a tartomány, ha jól tudom) változtatásával megoldható más lapoknál is a feszültség állítása.
De ez csak inkább kíváncsiság mint wattvadászat részemről, a processzor visszajelzése szerint kb. 1 wattal eszik kevesebbet teljes terhelésnél. És enélkül is eléggé keveset eszik már.
-
UnSkilleD
senior tag
válasz
radi8tor #1076 üzenetére
az amd-v re már válaszoltak, de van egy másik dolog amire megkérnélek. Kíváncsi lennék hogy megy e kabiniken a dep (NX bit támogatás kell hozzá amiről azt olvastam hogy kihagyták belőle)
szóval a lényeg, cmdbe beírod ezt:
wmic OS Get DataExecutionPrevention_Availableha a az eredmény TRUE akkor támogatja
-
sb
veterán
válasz
radi8tor #1036 üzenetére
A hétvégén a Llano-n én is belefutottam egy felesleges frissítésbe.
F2 bios-sal használtam eddig, de az esata hot plug nem működik (biosban hiába engedélyezem, amint kilépek disabled lesz).
Találtam egy F3c beta biost.Gondoltam betat nem kockáztatok emiatt, aztán látom a támogatási listában, hogy a procimat "elvben" csak az F3c-től támogatja a lap (1.5 éve megy az F2-vel).
Gondoltam így már kipróbálom, ki tudja milyen f*sza lesz, ha a nem támogatott F2-vel is hibátlan volt.
Felraktam, hot plug ugyanúgy szar, cserébe ha átállítom a szorzót defalutról (ami 22) kézi 22-re akkor 3-ból 1-szer bootnál kiírja hogy hibás beállítás. -
-
válasz
radi8tor #1036 üzenetére
Állj!
Először is hajamra kenhetem, hogy az "m"-es verzióhoz van frissítés, mert nekem az AM1B-ITX van. Csak nézem, hogy az UEFI írja a neten keresztüli frissítésre, hogy nincs újabb... Gondoltam akkor ez sz@rt sem ér...
Viszont, magára a frissítésre: gyerekek! Az UEFI ugyanolyan program, mint bármi más. Emberek írták, akik vagy odafigyeltek, vagy nem. Nem véletlen, hogy a gyártók kiteszik a BIOS frissítéseket és az sem véletlen, hogy én rendre le is frissítem azokat. Biztos ami biztos.
Erre a BIOS chip cserére: figyi, nem ma kezdtem a szakmát, annó 386-on toltam a Destruction Derby első részét, meg a Doom 1-et és 2-öt. Frissítettem már párszor BIOS-t, sőt az SSD-mben is párszor. Egyszer nem volt gond. (Egyszer egy kínai gyártású Androidos telefont sikerült "megölnöm", de még azt is sikerült végül "feltámasztanom", úgyhogy nem volt gáz.)
A Windows-hoz sem véletlenül jönnek a frissítések, azokat is felrakom. (Gondolom más is.)
-
válasz
radi8tor #990 üzenetére
Most az asztal alatt fut a memtest, de ilyen
persze majd kapom, hogy nóném, miért nem valami ismert márka, de itt az aprón is elő szokott fordulni és eddig nem volt vele gondom.
Na mindegy, remélem elmegy az E350M1-es lapommal, azzal tökéletes. úgy különben én is itt vettem tavaly. -
stratova
veterán
válasz
radi8tor #969 üzenetére
De van: FS1b = AM1 (magán az alaplapi foglalaton is ez a név van feltüntetve).
Olyan elavult, hogy még csak ezen szerepel Beema asztali vonalon 2014-re datálva, bár az csak BGA kivitelben.Viszont szerintem idővel érkeznek FS1b variánsok is (ahogyan A6-5200 után végül befutott Athlon 5350 is).
-
válasz
radi8tor #943 üzenetére
ram 1,5-öt kap ennyi kell neki. a régi meg van. az ssd új, de beleraktam a régi hdd-t és ugyanezt csinálja.
Nem lehet, hogy az a baja, hogy a kocka csak 12 voltos? mondjuk szetben árulják és eddig ment rendesen. ez már a 3 konfig alatta.
és most szétesett a kép. nem indult újra csak lefagyott egy vibráló képpel. -
Ambi
csendes tag
-
válasz
radi8tor #912 üzenetére
Vigyázat, a tesztben DDR3-as Radeon szerepel, a DDR5-ös azért sokkal jobb lehet... ha a proci vissza nem fogja.
Szerk.:
Ennek a tesztnek a fényében az a KitGuru-s cikket én fenntartással kezelném. Az R3-as IGP és a 240-es között jóval nagyobb a teljesítménybeli különbség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mobil flották
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Formula-1
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Motoros topic
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 9 9900X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 7 5700X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- ÚJ, 27% számlás! AMD Ryzen 7 7800X3D (96M Cache, up to 5 GHz) Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest