Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Apple iPhone 11 - népalma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin topik
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
m3ss
veterán
válasz
Real_Necro
üzenetére
nem olvastam regebbieket, eloszor irni is akartam, hogy olyan mint vmi fake tiltshift...nekem nem begyere, de izles kerdese.
-
Real_Necro
veterán
Ja, az nem rekesz (ha jól értem mire gondolsz), hanem fícsör.

Itt egy mosatlanul (korábban linkeltem már): [link]
Keresek még képeket, mert párom rögzítette még videón is az eseményeket, előttem korlát, balra belógó fűszálak, kórók, fények... hát örültem olykor egy kis napsütésnek.... a fátyolon talán még tudnék valamit babrálni. Sebaj, kezdésnek jó, így már tudom mire ügyeljek legközelebb. Amúgy gondolkoztam tele felcsatolásán és azzal közelebb "menni". UWA-ból ennyit sikerült.
-
-
-
Balinov
titán
válasz
Real_Necro
üzenetére
udv a klubban Andras. Nekem tetszik, jol all neki az elmosott hatter, az utomunka is gromek, de picit zavar, hogy nem eles az eloter.
-
m3ss
veterán
válasz
Real_Necro
üzenetére
"Miért fura a rekeszválasztás?"
mert sztem semmi ertelme ennyire elmosni egy ilyen kepet. eloszor is sztem nem is all jol az ilyesmi kepeknek. meg a hatterben jo is lehetne, de az eloter? nem mossa el elegge, csak annyira hogy pont fura legyen, hogy miert nem eles...sztem. de lehet masoknak tetszik.hat lehet akkor kihoztad a maximumot, emberek, fakorlat, fatorzs, lila fatyol...viszont akkor meg szarok voltak a korulmenyek, lehet kar volt eroltetni. mert ebbol, ilyen szogbol sose lesz sztem igazan jo kep. na meg a bal also harmadoloban levo 2-3 belogo ag, noveny is tul hangsulyos nekem.
-
-
Real_Necro
veterán
Miért fura a rekeszválasztás? Erdőből az a gond kb fatörzsből lenne több, de semmi más infó, valamint egy ösvény húzódott még arra, ahol járkáltak az emberek. Este tudok berakni egy vágatlan verziót. Másik gondom az volt, hogy egy fa korlát van a patak mellett és bemászni persze tilos. Próbáltam olyan verziót lőni, hogy beraktam az állványt a korláton belülre, meg magasabb szögben is volt a gép, de kb az összes lilás fátyolos lett. Tehetek fel arról is. Eltököltem vagy 3/4 órát, párom addig már körbe fotózta az egész környéket.
Remélem Zemplénben találok még patakot meg csobogót, igazából első próbálkozásom volt most ez ND1000-el. De szívesen fogadom mit kellett volna másként, legközelebb úgy állok hozzá.

Szerk.:
Egyébként szívesen betoltam volna közel a patakhoz, ha odaférek...

-
psycroptic
őstag
válasz
Real_Necro
üzenetére
Oks. Köszi!
-
m3ss
veterán
válasz
psycroptic
üzenetére
+1. nekem ez a rekeszvalasztas is fura. felul nekem is szuk, kicsit tobb erdo lehetne. meg kompo sem az igazi, valahogy sehogy nem mutat igy lentrol, kicsit kaotikus kornyezet sem segit. nagylatoszoggel, kozelmaszva a kovekhez, fentebbrol fotozva jobban adna lehet.
haida mindig ilyen szineket csinalt nekem is, temp meg foleg tint csuszkat lehet cibalni..(#23257) Schuby nem rossz, talan egy picivel tobb fal is lehetne korbe..
(#23254) Bandesz18 elozo seatos kepnel sokkal jobb ez. kicsit talan szuk nekem. -
Real_Necro
veterán
válasz
psycroptic
üzenetére
Nem ad több infót a teteje, meg képarányba sajnos ennyi fért bele. A szürkés-lilás színt még nem sikerült eltüntetnem.
Lehet az ecsetelésnél kellene felhúznom kicsit világosabbra, az sötétíti.Novics:
Az utolsóra gondolsz, ahol a köveket jobbra rendeztem? Abból majd még feldobok egy ecset nélküli verziót.
-
Novics
senior tag
válasz
kovisoft
üzenetére
Már kezdtem félni, hogy egyedül maradok a véleményemmel. Nekem is nagyon fehér az egész kép, nem nagyon látom az ég és a szirmok határát. Egy kicsit bolyong is a tekintetem rajta. A jobb felső sarokban lévő éles bimbót megtalálom, de onnét a dongóhoz egy kicsit nehezen találok el. Talán egy kicsit nagyobb mélységélességgel jobb lenne, ha a felső virágok is élesek lennének. Nálam így azok szinte kettévágják a képet. (Ez nem jelenti azt, hogy én jobb meg tudtam volna lőni. Csak a szám nagy.
)(#23238) twinkiecz A bal oldali "zöldség" szerintem felesleges. Akár 1:1 arányban is vághattad volna. A virág porzói engem eléggé zavarnak a fehér szirmok előtt. Vonzzák a tekintetemet. Szerintem kiszedhetted volna őket, hogy teljesen homogén legyen a háttér.
(#23256) k!nG A tengeresnél két szék között a padlóra huppantál. Ez a záridő hosszú volt a mozgás megfagyasztásához, viszont kevés ahhoz, hogy rendesen elmossa. Így egy kicsit olyan a tenger, mintha grafika lenne.
(#23264) Real_Necro A két verzió közül nekem is az első tetszik jobban, bár számomra az alul középen lévő zöldség túl hangsúlyos hiába életlen. A másik vágás nekem is jobban tetszik.

(#23263) Fandango Ez így tényleg jobb. A bokrok élénk zöld színe nem adta a hangulatot.
Már nekem is nagyon kéne képelnem, mert csak kibickedek itt. De mostanában nincsen időm a munka meg a suli miatt fotózni. Meg most éppen gépépítési projektbe kezdtem, eladom a subnotit, és végre egy rendes gépen bizergálok képeket.
A 23"-os IPS monitor már megvan. Van különbség mit ne mondjak! 
-
psycroptic
őstag
válasz
Real_Necro
üzenetére
Egy ici-picit, mintha alexpós lenne + hiányzik még egy kicsi a tetejéből. A szürkés-lilás színt mivel tünteted el?
-
-
válasz
Real_Necro
üzenetére
Elvileg nem kéne neki, de ha mégis, akkor sem akkor, ha magasabbról lövöd... Nekem a hegesztőüveg ugye zöldbe tolja a wb-t, azt is lehet úgy korrigálni, hogy a felrakás előtt beállítasz egy heéyes wb, és utólag a raw hívóban helyreállítod. Ugyanúgy fura színei lesznek, de az ilyen képeknél nem feltétlen gáz

-
Fandango
veterán
válasz
Real_Necro
üzenetére
Nem tudom miért gondoltam, hogy az az eredeti.

-
Fandango
veterán
válasz
Real_Necro
üzenetére
Az eredeti kép is olyan furcsa színű, nem a maszkolás okozta, lehet, hogy ND szűrőtől olyan. Az alján lévő zöld leveleken nem látom, de a víz, kövek és a háttér fura színű.
-
válasz
Real_Necro
üzenetére
Nekem a sufni-ND - vel sosem volt ilyen bajom... (Hegesztőüveg.)
El sem tudom képzelni, mitől lehet :S -
Real_Necro
veterán
Akkor lehet csak nekem újdonság és azért tetszik.

Kell még tanulgatni a szűrő használatát, mert magasabbról készítve a képet belefutottam abba a hibába, hogy lila fátyol került egy sávban rá.

zgospel:
Igazából az volt a cél, a kövek és a körülötte lévő csobogó a fő téma. Van még tartalék a képben, készítettem neked egy más vágást:
Szerk.: így viszont elég sötét lett a bal felső sarka. De az erdő is sűrűbb ott.
-
zgospel
őstag
válasz
Real_Necro
üzenetére
elsőre furcsa is volt, de így hogy linkelted anélkül, mégiscsak az első tetszik jobban. viszont nekem nagyon középen van a mini-vízesés
mármint gondolom valamennyire az lenne a fő téma.szerk: illetve nem is az, hanem a két nagy kődarab vonzza középen a szemem nagyon, emiatt az érzés
-
válasz
Real_Necro
üzenetére
Nem bírom az ilyen utómunkában elmosott elő-háttereket...
Vagy legalábbis nekem nekem nem annyira fér bele. Anélkül is jó az a kép.
A ND szűrő viszont jól működött
-
Fandango
veterán
válasz
Real_Necro
üzenetére
Nekem alapvetően tetszik, a split toning (vagy amitől ilyen árnyalatos lett a kép) talán nem kellett volna rá, eredeti színvilággal szerintem jobb lenne.
-
zgospel
őstag
szép helyeken jártál, viszont valamiért nagyon lapos mindegyik, különösen a zöld mintha nem is lenne. pl rögtön az első képeden a felső harmad olyan mintha negatívban lenne a clarity nagyon keményen.
a negyediknél még kompozíciós probléma is van, ebben a formában szerintem nem jó, a felső csík ilyen méretben fölösleges, akkor vagy legyen több az égből, vagy már vágd le azt is. továbbá alulról még hiányzik szerintem.(#23257) Schuby, jó ötlet, jó meglátás, azonban akkor lenne tökéletes, ha a szimmetria is (közel) tökéletes lenne.
-
LamaCube
addikt
válasz
chinaminman
üzenetére
Tényleg 
-
válasz
pető bá'
üzenetére
látva, hogy tényleg teljesen távol vagyok a témától:
összeszedtem néhány képet, nem kérem, hogy egyesével (vagy témánként) véleményezzétek - ha valakinek kedve van, nem haragszom meg -, de ha esetleg kiemelnétek belőle egyet-kettőt ami nem olyan szörnyű, netán tetszik, vagy amiben láttok valami fantáziát, megköszönném!
szerk.: egyik képen sincs semmilyen utómunka, leginkább azért, mert nem vagyok benne biztos, hogy előnyére válna, ha belenyúlnék

-
albert8
veterán
Ilyen fényt szerintetek hogyan érdemes csinálni? Napfényyel esetleg meg lehet oldani?
-
-
twinkiecz
tag
válasz
chinaminman
üzenetére
-
Wa2x_
veterán
válasz
chinaminman
üzenetére
Szép lett, bár nálam is - pár helyen - elveszik a virág szirma a háttérben.
-
chinaminman
tag
válasz
twinkiecz
üzenetére
Minél több a vélemény, annál jobb! Az ember általában elfogult a saját képeivel szemben. Az is egy vélemény, hogy tetszik, mert van úgy, hogy egy kép technikailag tökéletes, de mégsem tetszik és van fordítva is.
(és az a kép sem született még meg, ami mindenkinek tetszik)
-
válasz
twinkiecz
üzenetére
Állóba vágni, légy a bal alsó harmadban. Vagy akár négyzetesbe. Ha fekvőbe vágod úgy, hogy ne legyen túl tág, akkor annyira le kell croppolni, hogy életlen lesz... Különben igen rendben, a lényeg éles, szépek színek, jó a háttérmosás. Ügyes!
Vélemény? Sztem többet meg kell hallgatni. Magába nem szeretem ha csak az enyémre adnak, hisze az az én ízlésem, nem a fotósé, és főleg nem egy szakmában jobban járatos emberé.

-
twinkiecz
tag
Sziasztok ma sikerült elkapnom egy kis legyet erről kérném a véleményeteket szeretnék belőle vágni de az istenért nem sikerül úgy hogy jó legyen.
-
-
kovisoft
őstag
-
válasz
chinaminman
üzenetére
Nekem nagyon fehér, ezekkel a fehér virágokkal én is gondban szoktam lenni, hogy ne égjen ki, ne olvadjanak össze, és kellően világos legyen a verőfényes tavaszi nap érzékeltetéséhez.
Ettől függetlenül tényleg hangulatos, szép, egynek rendben
Ezt tettem már ki? Ha igen, akkor kukázza valaki nyugodtan...
-
Fandango
veterán
válasz
chinaminman
üzenetére
A körülmények ellenére szerintem egy jó kép lett, nincs semmi zavaro a háttérben, a téma ahol kell szép éles, a színek szépek, szóval tetszik.
Bandesz18: jó kép lett, nekem nem hiányzik a tetejéből. Esetleg annyit meg lehetne próbálni, hogy a felső részt (kerítés, fák) kicsit sötétebbre venni, hogy még kevésbé vonzza a szemet az a rész, és csak az autón legyen a tekintet.
-
crey
addikt
válasz
Fotonhámozó
üzenetére
Nekem a panorámáid is nagyon tetszenek. Sőt, kevés tájfotót láttam az albumodban, ami annyira nem jött át.

-
-
*Ropi*
félisten
válasz
Fotonhámozó
üzenetére
Egész közel van.

-
Larry303
addikt
válasz
Fotonhámozó
üzenetére
igen, így értettem, hogy kicsi
a 24es közepén így is elveszik
ettől függetlenül úgy gondolom sok képednek inkább a másik topicban a helye -
aldebaran
addikt
válasz
Fotonhámozó
üzenetére
Nekem a Getting closer to Mordor sokkal jobban bejön. Az nagyon állat. Ha 16:9-be full HD-ba megcsinálod tök jó háttérkép lenne.

-
Fotonhámozó
senior tag
Köszönöm!
(#23212) Wa2x_: Köszi!
(#23213) *Ropi* : Cered és Zabar között
(#23214) Balinov : ami késik, később lesz

(#23215) Larry303 : Flickr-en 1024px szélességben fent van. Nagyobb méretben sajnos előjönnek az utómunka hibái, azt is még bőven gyakorolnom kell.
-
Balinov
titán
válasz
Fotonhámozó
üzenetére
popec minimal, de elnezve a flikker galeriad, van onnet meg boven nagyon jo kep, amit linkelhetnel.

-
*Ropi*
félisten
válasz
Fotonhámozó
üzenetére
Tetszetős minimál.
Hol lőtted? 
-
Wa2x_
veterán
válasz
Fotonhámozó
üzenetére
Nekem nagyon bejön!
-
torzo
őstag
válasz
Fotonhámozó
üzenetére
Minimális véleményem: tök jó.

-
Fotonhámozó
senior tag
válasz
Fotonhámozó
üzenetére
-
Fotonhámozó
senior tag
Sziasztok!
Régebbi minimál próbálkozásom eredménye:

Véleményeteket előre is köszönöm!
-
-
fungeld
aktív tag
válasz
MC Pite
üzenetére
Szerk: látom közben már írtál te is.
Ha már Real_Necro így betámadott, akkor csatlakoznék hozzá én is. A vízipipás képek tényleg nem az igaziak, nem áll jól neki, eléggé visszataszító, nagyot néztem, amikor megláttam a sok szép (tó?)parti kép után. Annyi még hozzátennék, hogy fotózás előtt legközelebb kézbe vehetne egy borotvát vagy fizesd be egy gyantáztatásra
[link]
Még szintén neked (#23127): Ha túl magasról lövöd az sem jó, viszont ebben az esetben lehet, hogy pár centi is elég lett volna, hogy ne skalpold, de ha ilyen magas a leányzó akkor nehezebb dolgod van.(#23122) mumk1 Ha kicsiben tetszik, akkor az már fél siker
Goproval készült, aminek 170°-os látószöge van, szerintem nem nagyon lehetne nagyobbal meglőni, max halszemmel, de akkor meg már teljesen más kép lenne.(#23147) Furkoo A többiek már mindent leírtak(háttér, belógó fűszálak), ezektől eltekintve elég jó kép lett.

(#23204) pető bá' Ez a második határozottan jobb, egy nagyobb rovarral még talán jól is nézne ki. Erősen ajánlom én is 1-2 könyv kiolvasását, pár nap alatt megvan, ha tényleg érdekel.
-
MC Pite
veterán
válasz
Real_Necro
üzenetére
Tudom; kérésre ment a pipás, mondtam hogy szerintem nem lesz poén ha a füst takarja az arcát, kipróbáltuk, neki tetszik a füstös, nekem nem
. Ez a werkgaléria próbálkozásról szól - szerintem ki tudnád pécézni azt a pár setupot ami kérésre ment - hogy mindenki lássa mi a jó és mi a rossz, 10 másodpercen túli dumálás után inkább csináltam 2-3 képet, hogy 'ilyen', és úgy mondtam újra, illusztrálva.
De nincs hozzászokva (ő sem, meg én sem
) az utasításokhoz - párommal vagyunk összeszokva, meg persze az asszonyomnak korából adódóan több és határozottabb elképzelése van, jobban tudja mi áll jól neki, stb.
Ha lesz olyan (most hétvégén) ami végre közelebb kerül ahhoz amit szeretnék/szerettünk volna, akkor flickr linket kaptok - addig ez most hibakeresős, tanulós játék. Nekem meg olvasgatós, jegyzetelgetős, sokkal jobban rákészülős. Száz dologra -amire páromnál nem is gondoltam, hogy foglalkozni kell vele, mert egyre jár az agyunk- kell most mégis figyelni...Jogos a savazás, nem is igen akartam az egészet belinkelni (nem is tettem, de huncutok vagytok
), de még 2 napig koncentráljunk arra (mint Ropi mester) inkább, hogy mikre figyeljek még következőleg (magasabb nálam fél arasznyival, vállas, más stíluselképzelések... és nőből van
). -
válasz
BigBadPlaYeR
üzenetére

nyilván volt néhány kép a virágról, nekem akkor és ott ebből a szögből tetszett, hogy a rovarunk teljes teste-tevékenysége látszik.. igen, a szivattyú az nagyon adja, kétségtelen
egy hasonló, bár ez is teljesen középen van, de legalább fentről készült, és nincs háttere: [link]
szerk: köszönöm a könyv tippet, komolyan érdekel a téma, de tényleg nincs nagyon időm rá.. talán majd a nyáron

-
BigBadPlaYeR
senior tag
válasz
pető bá'
üzenetére
Üdv!
Ha magasabbról készíted a képet, akkor a virágszirmok nem csak úgy elterülnek egy vonalban, hanem szépen kitöltik a képet. Kicsit el is tolhattad volna oldalra, mert így középen olyan, mintha egy botanikus újságcikkbe készülne. A háttérben nagyon zavaró a ... szivattyú? Vagy nem tudom mi az. Ha fentebbről lősz, akkor talán az se látszódna.
De ha jól sejtem, akkor ez a hátsó kiskertben készült, lett volna időd beállítani egy fekete kartont / belógatni egy semleges, homogén színű pólót és akkor nem ilyen kusza a háttér sem.Javaslom kölcsönözd ki a helyi könyvtárból Michael Freeman: Kompozíció c. könyvét.
-
Real_Necro
veterán
válasz
MC Pite
üzenetére
Te Pite. Nem bántásként, de a vízipipás képek nagyon gázak. Azokról nem is beszélve, ahol úgy áll mint a kérdőjel, has meg cici ki, közben meg úgy fest mint valami gerincbajos. Ezek tetszettek a hölgyeménynek?

Pető bá:
" hogy lássátok, hogy tulajdonképpen fogalmam nincs semmiről"
Ezzel a mondatoddal 100%-osan egyet tudok érteni.
A többiek majd leírják mi rossz a képen, én leírom mi jó. Sajnos semmi. Újra elő kellene szedni azokat az alapokat. 
-
Sziasztok!

talán megtaláltam a nekem való topicot!

mindig is érdekelt a fényképezés, de hajlott koromra való tekintettel (idén töltöm a 18-at) eddig nem sok lehetőségem volt komolyabb gépekkel fényképezni. Néhány éve vettem egy kis kompakt Samsungot, ami kb. arra (volt) elég nekem, hogy az alapvető beállításokkal megismerkedjek - van rajta teljesen manuális mód is, előtte a család gépeit automatán használtuk, és nem is nagyon voltak más opciók. Azért nem mertem ennél komolyabb (azaz drágább) gépet venni, mert nem tudtam mennyi időt tudok ezzel foglalkozni, és (sajnos) igazam lett - nagyon-nagyon keveset, az elmúlt évben alig lőttem el pár képet. Tehát nagyjából tisztában vagyok a legalapvetőbb dolgokkal, a kezdőknek való leírásokat annó elolvastam, és időnként a kezem ügyébe akad az iskola tükörreflexes gépe (Canon eos 1100d), de azzal jellemzően rendezvényeken kell fotóznom, újságcikkekhez.
ez a bevezető csak azért kell, hogy lássátok, hogy tulajdonképpen fogalmam nincs semmiről, kattintgatok, és időnként van, ami nekem tetszik. Utómunkákhoz még annyi időm-energiám sincs, mikor megvettem a gépet, akkor próbálkoztam, lett, ami jobb lett, de ehhez a részéhez még annyira sem értek.
Régebbi képeimből (2012. ősz) gondoltam néhányat feltenni, hogy itt mondjatok rá valamit - ha lehet, akkor kíméletesen 
Nyilván már a gépnek is megvannak a maga korlátai, amihez az én tapasztalatlanságom is hozzátesz egy cseppet
egyszerre egy képet osztok csak meg, nem akarok sok lenni így elsőre

Új hozzászólás Aktív témák
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7670 i9-12950HX 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 12GB 1 év gar
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H510M i5 11400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070 8GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkkel
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3693
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

A minőséggel sajnos nem sok mindent tudok kezdeni.

Illetve átlag alatti 

Lehet az ecsetelésnél kellene felhúznom kicsit világosabbra, az sötétíti.

![[link] [link]](http://ppcdn.500px.org/65898979/0bb548b9e1fbfc76277424b457cc14948757d0b1/3.jpg)
![[link] [link]](http://ppcdn.500px.org/65837393/ca96b62b2e56d1865169bedad51c2bb916ce3313/3.jpg)