Hirdetés
- iPhone topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Apple iPhone 11 - népalma
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin topik
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
ccs2929
senior tag
válasz
Fotonhámozó
üzenetére
Nekem bejön ez a "giccsparádé", frankó lett
. Ha kötekedni is kell, akkor az ég egy picit sok, a felső 1/3-át vágnám, azt picit amúgy is sötétre húztad. Ez csak szőrszálhasogatás volt 
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Fotonhámozó
üzenetére
Ez tetszik, jó lett!

-
LamaCube
addikt
válasz
matyi012345
üzenetére
A legutolsó már nálam is

Akkora barom vagyok, mint az állat
Tegnap néztem egy filmet és át tettem movie színbeállításra és azzal néztem és szerkesztettem a képet. Úgy látom van mire még figyelnem. 
Ezt érdemes megvenni vagy tudtok valmilyet ajánlani, ami mindig kéznél lesz?
-
zgospel
őstag
-
LamaCube
addikt
válasz
matyi012345
üzenetére
Kipróbáltam. Igaz, hogy azt írják, hogy raw-ban van értelme, de jpeg-ben is van valami hatása. A mez számról vettem a fehéret és ezt állította be, hát nem tudom...
[link]Jól tudom ilyen fehéregyensúly beállító sapkát lehet kapni, lehet be kellene szereznem egyet.
albert8
3 monitoron néztem eddig 1 kalibrálton meg 2 nem kalibrálton. A kalibrálton nekem nem sápadt, viszont a gyerekén olyannak tűnik.
copass
Látom a különbséget.

-
Csicsikov
csendes tag
válasz
chinaminman
üzenetére
-
-
Fandango
veterán
válasz
chinaminman
üzenetére
Igen, az ellen nem sokat tudok tenni.

-
fungeld
aktív tag
válasz
chinaminman
üzenetére
Privátnak szántam, de most már mindegy. Szóval: Milyen programmal csináltad?
-
fungeld
aktív tag
válasz
chinaminman
üzenetére
A 3. képnél(amit nem linkeltél) nagyon tetszenek a színek csak nekem fentről egy kicsit sok.
-
fungeld
aktív tag
Köszi! Inkább beáldoztam a mélységélességet, helyette viszont elég jó volt záridő, ugye az előzőnél azt rontottam el.
(#25568) csimpekve Azóta egy kicsit derítettem rajta, de igazad van.

(#25560) chinaminman Először azt hittem, hogy én fényképeztem, mert szinte ugyanezt látom minden nap.
Olyan nincs véletlenül ahol 2/3 talaj és 1/3 ég van?Egyébként itt van az első panoráma próbálkozásom, ha érdekel valakit.
-
-
matyi012345
őstag
válasz
LamaCube
üzenetére
Ha van olyan képrészlet ami fehér, akkor LR-ben van egy eszköz amivel ha rámész a fehér területre akkor beállítja a fehéregyensúlyt az alapján. Kiégett részen nem működik és nem mindig lesz pontos, de szerintem használható. Itt is tudsz területet venni a srácok pólóján lévő feliratokról meg számokról.
Egyébként ha műfénnyel dolgozol ahol nem változik a világítás akkor érdemes 5 perccel előbb érkezni, kitapasztalni a fehéregyensúlyt és fix értéken dolgozni. Ha van szürkesapkád az nagyon jó lenne, de ha nincs akkor egy fehér nyomtatópapíron keresztülfotózva vagy lefotózva is működik a dolog. Ha megvan a kép és helyes, akkor etalonként használva végigfotózod az eseményt.
-
LamaCube
addikt
válasz
Cassidey
üzenetére
Várjunk csak.
Akik sárgásnak találják, azok megnézték a mellette lévő képet is? Mellette van az utómunkázott kép. Már csak azért gondolom, mert a sárgásat 60-an látták az utómunkást meg 33-an.ez az utómunkás, ha ez is sárga, akkor a monitoromat újra kell kalibráltatnom.
-
szp1
addikt
Ez a kép ?
Nyílik a levendula : [link]
-
-
-
LamaCube
addikt
Köszönöm még egyszer a sok segítséget az LR-el és a zajszűrős pluginnal kapcsolatban. A zajszűrés már ps-el történt a többi LR-el.
Volt egy képem, ami nagyon tetszett nekem, de nagyon zajos volt, meg volt más baja is. Jpeg-ben készült.
A gyerek melegítés közben. Persze ez csak számomra tetszetős. Viszont megosztanám az utómunka miatt, hogy láttok-e javulást vagy csak én érzem jobbnak.eredeti és mellette az utómunkás
Várom a kritikákat!

-
-
mumk1
addikt
válasz
zastarovie
üzenetére
A kicsi képet itt találod.

-
zastarovie
csendes tag
Sziasztok!
Segítsetek kérlek, hogyan tudok flickrről linkelni, hogy a kép előnézete is megjelenjen, mert nem sikerült.
Megosztanám veletek első fotómat.

-
LamaCube
addikt
válasz
matyi012345
üzenetére
Hát, nem kicsi a különbség

-
matyi012345
őstag
válasz
matyi012345
üzenetére
-
fattyu
veterán
válasz
matyi012345
üzenetére
nem mutatnál valami képet amin látszana is a részletvesztés?

-
LamaCube
addikt
válasz
matyi012345
üzenetére

És ezzel a pluginnal sokáig tart az utómunka. Gondolok arra, hogy nagyon bonyolult vagy csak pár kattintás? -
LamaCube
addikt
válasz
matyi012345
üzenetére
Hát ebből a képből kiindulva 200-nál nem mondanék rá többet, de gondolom a többszöröse lehetett. Jó lenne látni az eredetit is, hogy milyen volt és lett.

-
psycroptic
őstag
válasz
matyi012345
üzenetére
Vááá! Ez nagyon jó progi. D5100 ISO3200-ból használható kép lesz, mert nem taknyolja el a zajtalanítás során!

-
Vyndree
őstag
válasz
psycroptic
üzenetére
Mármint tegyek át felhőt, vagy vágjak belőle? Közben csináltam ugyanilyen jellegűt más képekből.
-
LamaCube
addikt
válasz
matyi012345
üzenetére
Mennyire igazad van. Kerestem egy 3200-ast, nekem már az LR zajszűrése is brutális.

-
Vyndree
őstag
válasz
psycroptic
üzenetére
Sajnos ott nem volt felhő.

-
LamaCube
addikt
-
A Zéé
addikt
válasz
LamaCube
üzenetére
van egy olyan rész, a develop fülön belül hogy noise reduction, azon belül tudsz a csúszkával zajt szűrni.
Ha még kezdő vagy a lightroomal, akkor ezeket érdemes lehet átfutni, ha meg alap szinten megy az angol, akkor pedig a youtube a segédletek, és okító videók végtelen tárházát kínálja. -
LamaCube
addikt
Most készítettem egy jpeg+raw képet. Maga a kép egy nulla, inkább az utómunkára lennék kíváncsi, hogy mit hogyan rontottam el. LR-ben a zajt mivel lehet csökkenteni?
jpeg és mellette a raw+utómunkaFandango
Hiszek neked.
Azért beszerzek egy 16-os kártyát én is. Biztos, ami biztos. 
-
LamaCube
addikt
Canon 1100D-m van és még kezdőnek sem nevezném magamat. Ezért vannak ilyen kérdéseim, valahogyan az anyatejjel nem jött a tudás.
Persze lehet valaki így születik. 
Nekem a 8 gigásra 401 fér, de még abban a stádiumban vagyok, hogy egy nap 140 képet is lőttem egy családi eseményen. Jövőhónapban meg 1 hétre megyek nyaralni és 6-7 nap alatt nem hinném, hogy elég lesz raw-ban a 8 giga. Jó a 64 az erős túlzás volt.
Valószínűleg úgy csinálom, hogy ha olyat látok, ami megragad, akkor csinálok jpg+raw-ot. Ettől függetlenül egy 16 gigás kártya tervbe van véve, mert 1 kártya nem kártya.hcl
Köszi a biztatást!
-
-
A Zéé
addikt
válasz
LamaCube
üzenetére
milyen géppel fotózol. hogy 64 gigás kártya kéne raw+jpeghez? Nekem D3100-on kb 20 mega egy raw+fine jpeg kombó, 8 gigás memóriakártyára is elfér 400 kép. Azért egy fotózásra .pláne amikor még az is kérdés, hogy mi a raw- akkor elég kellene legyen ennyi, nem?

Gondolkodj a képeken, ne csak rágyógyítsd az ujjad az expó gombra, és máris nem kell 64 gigás kártya. -
csimpekve
tag
-
LamaCube
addikt
válasz
Fandango
üzenetére
Rajta vagyok a témán és nem adom fel.
Lightroommal próbálgatom. Annyi tart vissza, hogy, ha mégsem sikerül jól szerkeszteni stb. , akkor cumi lesz. Persze lehetne úgy is fotóznom, hogy jpeg+raw, de ahhoz min. egy 64 gigás kártya dukálna. Na de nem kifogásokat keresek, próbálgatom az utómunkát és nagy baj nem lehet.
Köszi mindenkinek!
-
-
Fandango
veterán
válasz
LamaCube
üzenetére
Pedig a raw feldolgozastol, utomunkatol nem kellene felni, nem kell hozza raketa tudosnak lenni, es sokkal jobb eredmenyt ersz el. Eleg ha par alapveto beallitast megtanulsz (par csuszka jobbra, balra huzogatasa).
Ne vess el egy olyan dolgot amit a geped lehetove tesz.@Vyndree: oszinten megmondva, nekem egyik utomunka sem jon be a kepek tartalmahoz.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
LamaCube
üzenetére
ha így rákérdezel, nem biztos, hogy szükséged van raw-ra

amúgy a raw azért jó röviden, mert a teljes veszteségmentes képet kapod, és úgy tömöríted, ahogy akarod...elsőre ijesztő lehet, mert a raw nyers, feldolgozatlan, kopottabb, életlenebb, zajosabb, mint a jpeg, mivel a jpeg-et a fgép már "feldolgozta"...cserébe, ha te dolgozod fel, tömöríted a képet a fgép helyett, sokkal szebb eredményt kaphatsz...további előny az is, hogy ha elszúrtad a fehéregyensúlyt pl., raw-ban ugyanúgy beállíthatod utólag, mint a gépen. -
Vyndree
őstag
Szerintetek ezek közül melyik utómunka sikerült a legjobban? Nekem több is tetszik, gondolom ez körülmények és hangulat függő. Van olyan kép amit sikerült eltalálnom?
(jöhet a negatív áradat nem lesz harag, a reális értékelés érdekel
)A vágásra nem figyeltem, azt most hagyjátok figyelmen kívül.
-
LamaCube
addikt
Sziasztok!
Tudom nem ide való a kérdés, de itt vannak a tapasztalt felhasználók ez ügyben is. Sokszor olvastam, hogy RAW-ban érdemes fotózni. Leírnátok , hogy miért? /gondolom az utómunkák miatt/ Ha raw-ban fotózom, akkor mire kell figyelnem? Nyugodtan írhattok privátot, hogy ne offoljunk.
Köszönöm szépen előre is a segítségeteket!
-
csimpekve
tag
válasz
balintkagan1
üzenetére
A hangulata megvan, de kicsit szűkebbre vágnám, sok a sötét üres felület.
-
zgospel
őstag
köszönöm! Tamron 70-200 f2.8, használtan vettem jó áron, ez volt az első próbája igazából

(#25519) torzo, bár én még kósza gondolat sem voltam amikor ez a modell kijött, de nekem eléggé bejön. a fekvőlámpás már nem. nekünk van egy Zastava 55-ösünk, majd megpróbálok arról is valami értelmeset készíteni. bár az ennél a Skodánál jóval fapadosabb
se rádió, se középkonzol, se krómlécek, se króm felnitakaró

-
adamikus
tag
Egy ceruzát kéne alternatív módon lefényképezni, van valami ötletetek ?
-
balintkagan1
tag
Sziasztok! Egy képet hoznék és megtisztelnétek vele, ha írnátok néhány mondatban kritikát róla, hogy min lehetne javítani , mire kellett volna/kellene odafigyelni. Előre is köszönöm!

Nagy méret: [link]
-
zgospel
őstag
Még így egyszerre ennyi képet nem hoztam, általában 1-2-t szoktam feltölteni meg ide betenni, de azt hiszem ez a pár képes sorozat beszédesebb, mintha csak egyet-egyet emelnék ki.
Áll itt az utcában egy nagypapa Skoda 120-as, tulajdonképpen gyári állapotban, se polírozva, se ködölve, se gányolva nincs rajta. Muszáj volt lefotóznom, mert nagyon egyben van, nagyon szép, nagyon retro
Ha minden igaz akkor egy bácsié volt, aki elhunyt, ő volt az egyetlen tulaj és kb 120-140 ezer km van benne.
Az egyik ablaktörlő valamiért fel volt hajtva, nem akartam piszkálni, sem hozzányúlni, ezért azt úgy hagytam (tudom, a kép szempontjából kár érte, de én sem örülnék ha hozzányúlnának az autómhoz). Illetve szorosan mögötte parkol egy szürke merci, sajnos azzal sem lehet mit kezdeni.a többi a képre kattintva látható

Bármilyen véleményt szívesen veszek.

-
PapaDoc
csendes tag
Bedobok egy masikat is velemenyezesre, kicsit mas tema

-
PapaDoc
csendes tag
válasz
Big-Lacos
üzenetére
Igazabol lehetosegem van akar mikor mert ott dolgozom ahonnan a kepet lottem, holnap meglatom hogy milyen az ido es lehet beprobalkozok este
Az illeszteseken csak gyorsan atfutottam, nekem egy helyen volt gyanus, a kep ketharmadanal fuggolegesen bal oldalt, egyebkent lehet hogy nem tokeletes mert automata illesztessel tettem ossze PS-ben.A te kepeden az meg a Belfast vagy egy masik hajo?? Mert a belfast mar egy ideje ott all a towertol nem messze, de ez nekem valami masiknak tunik

-
Big-Lacos
aktív tag
válasz
PapaDoc
üzenetére
Nem tudom, hogy milyen lehetosegeid vannak ujra odamenni, ahonnan lotted, de en tuti megprobalnam vagy sokkal kesobb, vagy sokkal hamarabb, mondjuk naplemente elott kek oraban.
Szemely szerint meg nem csinaltam panoramat tobb kepbol, de ugy tunik, mintha par helyen az illesztes nem lenne tokeletes. Vagy csak a szemem kaprazik?(#25507) ccs2929: Hangulatos, tetszik.
En is hoznek egyet, bar ez inkabb kirandulos, de meglepodtem amikor meglattam a Temzen egy ilyet, kenytelen vagyok megosztani
:
[link]Azert tudjak, hogy kell toborozni.....

-
ccs2929
senior tag
válasz
fungeld
üzenetére
Hmm, érdekes a színe, na de mindegy, ha ilyen, akkor ilyen
Hát full nyitva nem egyszerű az biztos, a 35-ös obim, ha fent van kb. 35mmközgyűrű, akkor bőven rekeszelve sincs túl nagy dof. Ha zgospel módszere beválik próbáld ki,de az iso-t emelni kell rendesen, mert hatványozottan veszik a fény....Papadoc Üdv. köreinkben

Valóban nem a leghálásabb időben fotóztál, kemények a fények nagyon, de azt hiszem ebben az esetben ez bocsánatos bűn
Összességében nekem tetszik a kép, a színeivel sincs bajom,esetleg kis kontraszt elférne rajt. Jók az épületek is, azért legközelebb próbálj egy kicsit későbbi időpontot választani. Azt nem tudom eldönteni, hogy kell-e a kép jobb felén az utolsó néhány képkocka, vagy elég lenne-e úgy, hogy a 3 hangsúlyos épület van csak a képen "arányosan elosztva", kb. bal harmad-közép-jobb harmad arányban 
Na,de, ne csak beszéljek, meg az észt osszam
, hozok egy képet én is:![[link] [link]](https://farm4.staticflickr.com/3859/14350297434_85c0d32f2b_n.jpg)
Ez, vagy a mellette lévő fekvő forma a használhatóbb szerintetek?
Jöhetnek a vélemények
-
PapaDoc
csendes tag
Sziasztok. Szivesen meghallgatnam a velemenyeteket errol a keprol. Ma delutan lottem, a nap a plafonon volt, a szinek sem a valosagot tukrozik, de szerintem ennek ilyennek kell lennie

-
zgospel
őstag
válasz
fungeld
üzenetére
elvileg a te gépeden is kell lennie a bajonett környékén egy kis blendebeugrasztó gombank. hivatalosan talán mélységélesség ellenőrző gombnak hívják.
ha minden igaz akkor ha lerekeszeled az obit, és benyomod a gombot akkor beugrik a blende. a gomb nyomvatartása közben pedig ha leveszed a gépről az obit akkor úgy marad rekeszelve. persze félmegoldás, mert ha már fordítva fent van akkor ezt nem tudod eljátszani, de legalább nem feltétlen kell mindig nyitva használnod.remélem nem mondtam hülyeséget
-
Én csak linken hozok párat (Képeken kell kattintani, mind a 3 ugyanoda visz.)
Nem sok POSZT megnyitón voltam, de eddig ez volt a legegyszerűbb. Viszonylag könnyű volt fotózni ebből kifolylóag, de nem is lehetett nagyot villantani...
-
Novics
senior tag
válasz
Fotonhámozó
üzenetére
Ha pano, akkor autopano giga Nekem nagyon bejött. Igaz még csak 36 képpel próbáltam, és nem 2 sorban. Mondjuk nem tévedhetetlen, de nekem jobban bejött, mint a Hugin.
Voltam Yvette-t fotózni, de azóta sem volt elég időm, hogy az első - félresikerült - nekifutás után normálisan kidolgozzam a képeket.

Egy halovány próba:
Viszont a céges banzájon készült képeket hivatalból ki kellett dolgoznom, hogy mehessen a honlapra, akkor már a maszeknak készült képeket is becsempésztem.

A mocsári szörnyeteg:
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű Dell Latitude 7400 14" FHD IPS, i5 8365U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3360
- Samsung Galaxy A53 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS - 5120x1440 Dual QHD - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

. Ha kötekedni is kell, akkor az ég egy picit sok, a felső 1/3-át vágnám, azt picit amúgy is sötétre húztad. Ez csak szőrszálhasogatás volt 
Tegnap néztem egy filmet és át tettem movie színbeállításra és azzal néztem és szerkesztettem a képet. Úgy látom van mire még figyelnem.
) mutatnék. Véleményeket szívesen fogadom.

Akik sárgásnak találják, azok megnézték a mellette lévő képet is? Mellette van az utómunkázott kép. Már csak azért gondolom, mert a sárgásat 60-an látták az utómunkást meg 33-an.

Összességében nekem tetszik a kép, a színeivel sincs bajom,esetleg kis kontraszt elférne rajt. Jók az épületek is, azért legközelebb próbálj egy kicsit későbbi időpontot választani. Azt nem tudom eldönteni, hogy kell-e a kép jobb felén az utolsó néhány képkocka, vagy elég lenne-e úgy, hogy a 3 hangsúlyos épület van csak a képen "arányosan elosztva", kb. bal harmad-közép-jobb harmad arányban 
, hozok egy képet én is: