- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Apple iPhone 11 - népalma
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- AGM H Max - faék strapakivitelben
-
Mobilarena
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Real_Necro
veterán
Jövök egy képpel. Bár valahogy nem vagyok vele túl elégedett. Szerintem más szögből jobb lett volna, utómunkában pedig ezt tudtam most kihozni. Mi a véleményetek róla?
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
nesa
veterán
válasz LamaCube #22986 üzenetére
Nem, valami olyasmit probalj hogy egyertelmu legyen a fotema, ezt mondjuk ma mar ense igy csinalnam a vagast de talan ertheto mire gondolok.
[ Szerkesztve ]
-
LimaBravo69
tag
ha már tavasz és virágok, én is jönnék kettővel.
a kompozícióra adott értékelésekre/javaslatokra lennék kíváncsi, előre is köszönöm a hozzászólásokat."The perfect number of watches for a collection can be expressed by the equation "N + 1" where 'N' = the number of watches you already have."
-
ccs2929
senior tag
válasz Big-Lacos #22925 üzenetére
Ez is elég fasza, többiek kivesézték már rendesen, nekem ez a fekvő tájolású jobban bejön
fotonhámozó tényleg hangulatos, de az aljából én is vágnék, vagy lentebbi nézőpont kellett volna
fungeld nekem ez nem a szelektív színtelenítést hanyagold szvsz.
Milán13 ez már jobb mint az előző, de lentről kevés, balról talán sok, meg az élesség lehetett volna egy kicsit közelebbi, hogy a jobb oldali levél is éles legyen
Gico86 vannak ennél sokkal jobb képeid az albumodban Ezzel az a bajom, hogy a főtéma nem túl izgalmas így, a háttér feldobná, de az meg lent ebben a formában kevés, fent meg üres
erzol ez elég jól sikerült, bejövős ,talán a háttérben lévő 2 torony ami zavaró.
Bandesz18 jó hangulatú kép, de a szelektív színtelenítés az nem az igazi, meg sajnos a képi elemek nem teljesen kerültek a helyükre. Lehet 16:9-ben jobb lenne, mert nem lenne meg a lenti és fenti üres, fölösleges tér
Fandango a középső az határozottan tetszik, kicsi hordótorzítása mintha lenne, de nem vészes, tetszik a lépcsőzetessége, ahogy balról jobbra viszi felfele a tekintetet Az égre húztam volna még egy kis kéket, hogy jobban harmonizáljon az ablakokkal + bal oldalt kiszedtem volna azt a kifeszített kábelt.
Flickr: http://goo.gl/V53ntj Ha korrekt volt az üzlet,akkor várom az értékelést!
-
-
LamaCube
addikt
Végignéztem az összes virággal kapcsolatos hsz-t/képet. Már látom, hogy a virág választással is baj volt, mert a nárciszcsokor egy cserépben elhelyezve nem ad sok lehetőséget /legalábbis nekem/, mondjuk lehet más sem. Lehet érdemes lenne csak a bimbóra koncentrálni és úgy vágni a képet, de ez már kuka. Az asszony képernyővédőnek elkérte. Végül nem ment kárba
Sajnos csak ez volt itthon és a háttérnek is egy fekete kardigánt tudtam betenni. Na, de ezek csak kifogások, mert a kompozíciót nekem kell megálmodnom és az egyediségét megtalálni.Köszönöm a kritikát!
Albert8
Nekem élesnek tűnik Bár az én véleményem nem mérvadó.
HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
albert8
veterán
Hozok én is új virágos két képet Szerintetek elég élesek?
[link]Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
-
zgospel
őstag
válasz Colonel993 #22979 üzenetére
én azt hiszem értem mit szerettél volna.
de balra dől a kép, kicsit esetlenül. meg nem tudom, a kompozíció sem tetszik nekem, talán ha nagyobb lenne a tér a gyerek és a lufi közt. szerintem.https://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
Nekem bejön. Tök retró, bár a labdát is lehetett volna fakítani. Én sem találtam el soha a fókuszt a filmes kompakttal
Ez volt a cél, ha tudatosan rontotta el, akkor végülis értékelhető számomra. Jól elrontani egy képet ugyanúgy nehéz, mint jól elkapni[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
cOxeR
Ármester
válasz Colonel993 #22979 üzenetére
Miért fókuszhibás?
Nekem nem jön át az érzés... -
Perzeusz
tag
válasz anaqer #22958 üzenetére
Próbálj kiválasztani egy érdekes részletet! Ez így túl sok. Általában megállja a helyét a kevesebb több szabály. Amúgy nagyon szép színek.
Bandesz18: Nagyon hangulatos kép. Hol készült amúgy? Kárpátalján? Lehet, hogy elég lett volna csak a fa és a templom, (autó nélkül). Vagy más nézőpontból is.
[ Szerkesztve ]
2 db WD Red 2TB eladó
-
Colonel993
senior tag
Tessék kibontakozni
A kép szándékosan olyan amilyen...
Régies hatást akartam kelteni... kiemelni a NAAAGY piros lufit, meg egy olyan hangulatot teremteni amit nemigazán tudok szavakkal elmondani...||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
Fandango
veterán
-
Gico86
csendes tag
Köszönöm szépen a visszajelzéseket
-
LamaCube
addikt
A bimbót szerettem volna kiemelni, de úgy néz ki nem jött össze.
Ebből vágtam ki, lehet az se volt szerencsés. Persze, ha nem üt elsőre, akkor cseszheti az ember
Köszönöm a kritikát!
HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
LamaCube
addikt
Egy újabb képem. A vaku működött megint Scott Kelby tippjei által. Cserepes virág és beltér.
-
-
-
veterán
Köszönöm! Direkt fény ott már nem nagyon volt fél hatkor, azzal nem tudtam operálni. Tágabbra viszont tényleg vehettem volna - elsőre makrónak indult, onnan jöttem egy kicsit vissza, csak ezek szerint még nem eleget.
(Egyébként D40 és 28-105 mellet AF ilyenekbe nem kavar bele... )
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
válasz anaqer #22958 üzenetére
Nya, itt már van fejlődés. Gondolom a kép közepén használod a fókuszt; ilyenkor befókuszálsz a közepére, és utána, félig nyomott fókuszgombbal fordítasz annyit a gépen, hogy a téma mondjuk valamelyik harmadolóba kerüljön. És lehetett volna tágabb a kép, akkor marad egy kis hely alatta is. Nem kéne sok, de akkor lehetne a virágot valamelyik harmadolópontba tenni.
Illetve úgy nézem, hogy a virágot nem éri direkt napfény, nincsenek rajta csúcsfények, csak a háttérben.
Viszont ez már sokkal jobb, mint az eddigijeid.Mutogatni való hater díszpinty
-
erzol
őstag
válasz Bandesz18 #22962 üzenetére
Nekem bejön a hangulata. Gyerekkoromat idézi, mikor mentünk a nagyihoz vidékre és elvittük őt az ősök sirjaihoz a temetőbe. Ott is volt kápolna, csak mi kék zsigával nyomultunk.
Talán ha még jobbra mentél volna, hogy teljesen szemből legyen mutatósabb lenne szvsz.[ Szerkesztve ]
-
Bandesz18
tag
Gyerekcipőben járok a fotózásban, de hoznék egy képet véleményezésre!
-
veterán
-
Wa2x_
veterán
válasz Fotonhámozó #22936 üzenetére
Fasza lett!
..: Old Honda's never die - they just get faster :..
-
kacsento1
senior tag
Nekem is nagyon tetszik!
-
kovisoft
őstag
válasz lolkapitany #22909 üzenetére
Aliexpress-en olcsóbban is megkapod. De állítólag tükröződik a belsejük, ezért valami sötét matt anyaggal célszerű kibélelni.
Szerk.:
sőt, itt van egy még olcsóbb az eBay-ről.
Bocs, ez utóbbi nem is olcsóbb, csak darabokban árulják.[ Szerkesztve ]
-
Larry303
addikt
ez elég jó lett
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
Gico86
csendes tag
Sziasztok!
Most kezdem a tudatos ismerkedést a fotózással. Mindenféle tanácsot, kritikát, véleményt szívesen fogadok, amiből tanulhatok
Kezdésnek itt az első szárnypróbálgatás:
[ Szerkesztve ]
-
lalyoska
tag
Sziasztok! Kérlek segítsetek!
Komolyabban szeretnék a fotózásba belevágni, így mindenképp tükörreflexes gépet azeretnék, de azért azok közül az egyszerűbbet. Kérdésem, hogy egy alap tükrös is szebb képeket készít, mint mondjuk egy Nikon P520, vagy egy 70-80 ezres kompakt gép? Mindenképp megéri a tükröset választani?Én egy Canon EOS 1100 gépet néztem ki. A kérdésem hogy a tükrösöknél az objektíven múlik a dolog, hogy milyenek a képek? Én egy 18-55mm ISII objektívvel venném, 95.000-ért. Ez mennyire jó választás?
Nagyon köszi aki segít!
-
Dotahpakeb
csendes tag
válasz MC Pite #22921 üzenetére
Jó tippek voltak és hazai versenyzők.
A portrézást egyébként nem tartom ma már kihívásnak. Jó modell, helyszín, fények, portréobi, utómunka. Sablonos az érzésem manapság. Utca-emberek-váratlan-jóelkapott-veddészre-használdahogymásnem stílust érdekesebbnek tartom. Szinte ráérez vki, vki meg jól megtanulta. Hülyeségnek hat, de vmi ilyesmi.Izlések...
SZ
Még 1Portrék-portrék, de....
[ Szerkesztve ]
-
negyedes
addikt
válasz BigBlackDog #22945 üzenetére
meg. nemsokara megszunik.
[ Szerkesztve ]
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
BigBlackDog
veterán
válasz negyedes #22944 üzenetére
Dehogynem, nálam ugyanúgy engedi. Bejelentkezésnél a legalsó sorban ott van a link és be is engedett google accal.
(#22946) negyedes: Igen ezt már olvastam én is, de remélem a nemsokára odébb lesz majd. Ha meg majd eljő a nagy nap, akkor meg kénytelen leszek egy 234,6. felhasználói fiókot is csinálni.[ Szerkesztve ]
-
negyedes
addikt
csunya flikr mar nem lehet belepni fb vagy google acc-al.
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
fungeld
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a véleményeket, tanácsokat. Azért egy dslr-rel sokkal jobb lenne szerintem, ha látnátok milyen képekből raktam össze el sem hinnétek.
(#22936) Fotonhámozó és (#22925) Big-Lacos Nagyon tetszik mindkét kép.
Ezek után félve rakom ki egy másik tegnapi képemet. Van benne fantázia vagy shift+del? Pár helyen olyan, mintha el lenne rontva, de nincs, ilyen a kép.
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/118824533@N04/
-
Big-Lacos
aktív tag
Fuhhh ez adja nagyon
Koszi amugy.(#22939) spanyoll : Van egy masik is, ezen nem latszik a becsillanas, csak az allo formatum nem tudom mennyire jo neki, eleg ures a teteje, meg valahogy nem is teljesen szimmetrikus...
[link][ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/biglacos/
-
Fotonhámozó
senior tag
Köszönöm! Pszichológián a váróterem falára biztos nem tennének ki!
A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.
-
spanyoll
addikt
válasz Big-Lacos #22933 üzenetére
Fél percnek pedig elégnek kell lenni, bár ha fél perc alatt az nem tűnt el akkor valami embertelen szélcsend lehetett és akkor tényleg ráfért volna akár egy perc is. Vagy utólag kiecsetelgetni PS/LR páros valamelyikében
@Fotonhámozó: Vizuálgazmusom lett tőle, szeretem az ilyen nyomasztó képeket. Fasza!
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
Höjj. Ez bejön.
Gondolkodtam hasonlón a télen, de sosem vitt rá a lélek + amikor köd vlt, akkor vagy autóm nem volt, vagy időm.
Illetve inkább olyat akartam, amikor ehhez hasonló a köd, de átsüt rajta a nap.Mutogatni való hater díszpinty
-
BigBlackDog
veterán
Tetszik, megvan a hangulata. Talán kicsit kevesebb talajt hagytam volna a képben, de hát nem vagyok ugyanolyanok...
[ Szerkesztve ]
-
Fotonhámozó
senior tag
Ha már FF, hoznék egy képet én is.
[ Szerkesztve ]
A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.
-
belovary
senior tag
Jobban megnézve, már látni, de első pillantásra nekem olyan volt mintha be lenne falazva a lépcső.
Mondom ezt PS-ben, vagy valami kiállítás? Feleségem meg azt hitte felhőbe megy bele. Aztán felnagyítva már láttam, hogy amit írtok, hogy jobb oldalán a képnek csillog a víz, de így is nagyon ott van a szeren.
Pont ez a lényeg, hogy az emberek többet lássanak bele, mint ami.
Azt hiszem ezt kipróbálom. -
Real_Necro
veterán
-
-
MC Pite
veterán
válasz fungeld #22923 üzenetére
Szerintem korrekt. Ugyan ha kedved van, és engedi még a kép, lehetne az árnyékokon kicsit felhúzni, de így is jó.
DSLRtől aztán biztos jobb lenne (most nem a tükör nem tükör)... Ha van tartalék ebben (valószínű) ezzel is lehet tovább dolgozni, de szerintem így (is) korrekt ahogy van, nagyobb szenzortól itt mást nem várhatunk (nem zajos, dinamika megfelel, stb). OK, meglehet próbálni 'jobb' géppel is, de ennél a témánál aztán sokat nem oszt, nem szoroz.Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Big-Lacos
aktív tag
-
Colonel993
senior tag
válasz fungeld #22923 üzenetére
Korrekt lett... tényleg csak egy apróságon múlt...
Bridge géphez viszonyítva persze.
Párom is megerősítette, hogy ; "Tetszik, Te ilyet miért nem csinálsz? "||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
fungeld
aktív tag
válasz Colonel993 #22919 üzenetére
DSLR-rel is meglövöm,majd, csak nem tudom, hogy mikor. Kinéztem a gépet, objektíveket, mindent, már csak pénz kéne hozzá Kiszedtem a tornyot.
(#22921) MC Pite ?
(#22922) Wa2x_ Megcsináltam azt is.
Ilyen lett a végleges, így jó szerintetek? [link]
https://www.flickr.com/photos/118824533@N04/
-
MC Pite
veterán
válasz Colonel993 #22919 üzenetére
Bekap... Dotahpakeb:
flickr, 1-2 ember akiket követek; különböző stílus/szint, de nekem bejönnek:
Eszenyi Arnold, marcgrafie, Varga Máté, Török Rozi.[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Dotahpakeb
csendes tag
Néha rábukkanok ilyen kreatív fotósra a flickren. Ajánlom figyelmetekbe! Lényegében a kitobit bűvöli. Én nagyon nem untam.
Várom hasonló tippjeiteket megnézendő (felfedezendő) fotóstársakra! (Nekem segít kedvet kapni a fotózáshoz egy ilyen, amikor kiégve érzem magam.)
-
Colonel993
senior tag
válasz fungeld #22911 üzenetére
Szerencsésen szép helyütt honolsz... ezt DSLR-el meglőni egy álom volna...
így is nagyon szép csak sok részlet elvész, de az összhatás adja magát, az elképzelés rendben van.
Bal oldalt vágd meg az oszlopig, az ne látszódjon... esetleg fotóboltold le||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
Wa2x_
veterán
válasz matyi012345 #22898 üzenetére
A bal oldali fán azért, mert utólag kiemeltem egy kis clarity-vel a felhőket és az a rész kimarad, de köszi, hogy szóltál!
..: Old Honda's never die - they just get faster :..
-
lolkapitany
tag
[link]
Szerintetek ez jó vétel? -
Novics
senior tag
válasz fattyu #22899 üzenetére
Meg a kamionosok. Meg a buszosok. Meg a gyalogosok.
Én is gondoltam már rá, hogy kéne egy kamera a bicajra. Outival járok melózni és hiába tekerek mint állat, letolnak. Tegnap egy 4 tengelyes húzta rám a kormányt. Az út széle pedig katasztrofális. Sokszor a sáv közepén vagyok kénytelen tekerni. Örülni szoktak nekem.A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
LamaCube
addikt
válasz spanyoll #22853 üzenetére
Most 2 könyvet olvasok. Scott Kelby- Digitális fotós könyv és A digitális fotózás műhelytitkai kezdőknek. Persze várom a további címeket, amiket érdemes olvasni.
ccs2929
Köszönöm a kritikát!
BigBadPlaYeR
Köszönöm az ötletet és a kritikát!
-
válasz fattyu #22902 üzenetére
Ezt mondtam fungeldnek is. Ha tudja bizonyítani, hogy te voltál Ettől még a törvény vonatkozik a videózásra. (A kérdés az volt, vonatkozik-e rá, vonatkozik, csak betartathatatlan.)
Amikor viszont nem bringával vagy, akkor könnyebb bizonyítani, hogy ki fotózott ott... Ez a bajom... Sajnos ritkán bringázok.Mutogatni való hater díszpinty
-
-
válasz fattyu #22899 üzenetére
Nyilván, de nem is kell megnéznie a feljelentéshez, ha biztos benne
Ekkora idióta törvényt hallod.@copass : Én meg nem kockáztatok. Max. ezután nem fotózok városban. Eddig se nagyon volt mit, Pécset már 5000x körbefotózta mindenki.
Ha meg újságba lesz, rendezvényen, akkor meg az adott újság megoldja hogy khm, mi itt sajtó vagyunk (pl. helyből rajta vagyok a sajtóregisztráción, onnantól kb. mindegy).[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest